![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bachory sąsiadów!!!
A co za różnica czy mieszkasz na parterze czy 15-tym piętrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nadal nie rozumiem... ![]() Uważasz, że ktoś ludziom niszczy/kradnie/strąca ubrania powieszone na balkonie na parterze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Kiedys wynajmowalam mieszkanie w bloku, gdzie wlasnie byl sasiad podobny do autorki. Z kazdym darl koty.
Dzieci wyrosly z pieluch i zaczela sie zemsta. Oby Ciebie to nie spotkalo, bo naprawde jak to nazywasz: bachory potrafia miec rozne pomysly. Jedyna rada: susz pranie jak w zimie. Ostatnio tez byla w marketach promocja na suszarki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Dziewczyno, dorośnij wreszcie, bo wyolbrzymiasz wszystko, jak nastolatka.
Dzieci pobrudziły pranie - opierdziel ich rodziców i je wypierz. Koniec. Sprawa załatwiona. Złóż się ze swoimi współlokatorami i kupcie sobie suszarkę. Nad czym tu jeszcze dumać? Naprawdę dużo rzeczy wyolbrzymiasz, a piszesz czasem tak nieskładnie, że nie jesteśmy w stanie cię zrozumieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie mogę nadążyć za tak dziwnym tokiem rozumowania.
Dzieci zrobiły co zrobiły. Fakt, źle postąpiły, ale powinnaś udać się do rodzicow i porozmawiać. Ustalić czyje to dzieci i załatwić sprawę jak normalny człowiek. Gdyby moje dziecko komuś tak zrobiło, zaproponowałabym wypranie brudnych ubrań i przeprosiła. Na co tutaj jakieś odgrażanie się, że dzieci popamiętają? Na co roztrząsanie co by było, gdyby się mieszkało gdzie indziej. Zrób coś albo olej. Proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;46199943]Dziewczyno, dorośnij wreszcie, bo wyolbrzymiasz wszystko, jak nastolatka.
Dzieci pobrudziły pranie - opierdziel ich rodziców i je wypierz. Koniec. Sprawa załatwiona. Złóż się ze swoimi współlokatorami i kupcie sobie suszarkę. Nad czym tu jeszcze dumać? Naprawdę dużo rzeczy wyolbrzymiasz, a piszesz czasem tak nieskładnie, że nie jesteśmy w stanie cię zrozumieć.[/QUOTE] Lilium, lilium, lilium, ty nic nie wiesz. Ze współlokatorkami się nie zrzuci bo też są głupie, nierozumne i robią same problemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja widziałam u sąsiadki bez balkonu taką suszarkę do wieszania za oknem, mocowaną do parapetu i ramy okiennej. Są różne rozmiary, szerokie, dłuższe, itp. Koszt też raczej niewielki. Albo pogadaj z dzieciakami i jak to nic nie da, kup sobie taka suszarkę. Bedziesz miala i za oknem na powietrzu, i nikt Ci nie zabierze. Nie szukaj sobie problemów do rozwazania na caly dzien. Dzieciaki to dzieciaki, wkurzaly sie o zwracaną uwagę, to i "zemsta" przyszła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() *przyjęłam za miarę: jedna suszarka = jedna pełna pralka prania, bo tak jest u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Pomijają problem suszenia prania na kaloryferze/suszarce/wieszakach
![]() Znając życie to dzieci dostały opierdziel w domu bo narobiły wstydu rodzicom, a nawet jeśli nie, to niestety nic z tym nie zrobisz więc po prostu to olej. Po co się przejmować rzeczami, na które nie mamy wpływu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
U jednych z rodziców, bo reszty nie zna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
*u mnie też. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Prawda jest taka, że dopóki nie ma się własnego podwórka, to lepiej nie wieszać rzeczy na dworze. Dzieci fakt faktem zachowały się źle, ale jak rodzice mają to gdzieś to nic nie poradzisz. No chyba, że chcesz się zemścić na dzieciach, ale to moim zdaniem bardzo zły pomysł.
Natomiast w ogóle nie rozumiem tego, że można w domu nie mieć suszarki i skąd Ci się wzięło, że musicie mieć 3. Bo jeżeli Ty masz dziennie do powieszenia majtki, skarpetki i bluzkę, to to zajmie jakiś jeden pręt. Dla mnie to już jest utrudnianie sobie życia. No bo chyba nie zaczniecie nagle mieć każda codziennie pełnej suszarki ciuchów, skoro do tej pory tak nie było.
Edytowane przez Duszaniola Czas edycji: 2014-04-27 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
tak, najlepiej pilnowac; u mnie na asiedlu ( mamy wspolny ogrodzony ogrodek) tez widzialam ze ludzie rozwieszaja pranie, ja tego nie robie, balabym sie ze ktos cos wlasnie zniszczy, ukradnie, ptak na nie narobi. Jesli wywieszasz pranie w miejscu nie nalezacym wylaczie do Ciebie musiz sie liczyc z tym ze cos moze sie z nim stac. A gdyby ptak na nie nafajdal? tez musialabys prac znowu, tylko wtedy watek dotyczyl by nieznosnych ptaszysk
![]()
![]() |
#78 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
W ikei jest mała suszarka akurat na twoje pranie za 20 zł
![]()
![]() |
#81 |
Zakorzeniona
|
Autorko, tu nie chodzi o to, że to zrzucone pranie to Twoja wina. Nic z tych rzeczy. Dzieciaki zachowały się źle, ale mam wrażenie, że Ty się lubisz umęczać na złość światu. Dzieciaki zrzucają mi pranie - nie kupię sznurka na pranie, którego koszt to będzie 50 gr, ani suszarki, tylko będę dalej wieszać za oknem, a potem chodzić na skargę. Czasami rozwiązanie jest mega proste, ale wystarczy chcieć - wiadomo, że zawsze chciałoby się, żeby było po naszemu, ale czasami trzeba się ugiąć i tyle. Zwłaszcza, kiedy koszt tego ugięcia się jest po prostu zerowy. Ciężko Ci będzie w życiu, jak będziesz dalej taka zawzięta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
nie kazdy do ikei ma blisko, ale proszzzz:
http://jysk.pl/do-domu/art-gosp-domo...6m-metal-biala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Teraz tak poważniej podchodząc do sprawy:
Ja nigdy nie zrozumiem braku przezorności. To, że ubrania pospadały, to jest fakt. Może przpadkiem podczas zabawy, może złośliwie, tego nie wiemy. Biała bluzka brudna z trawy może się już nie doprać i może iść na straty - to też fakt. Dlatego ja naprawdę nie rozumiem, po co wywalać pranie na wspólny ogródek, gdzie doskonale się wie, że wychodzą tam ludzie i bawią się dzieci. Równie dobrze mogła wylądować w tym praniu piłka i zabrudzić te rzeczy, mógł też wyskoczyć na ten ogródek pies i obok tej suszarki otrzepać się z błota. Możliwości jest cała gama. Nie rozumiem po co stwarzać sobie problemy, bo fakt, problem teraz jest - świeżo uprane ubrania z powrotem muszą zostać wyprane. Ja mieszkam na parterze, od strony klatki wejściowej, nie mam balkonu i od zawsze suszę pranie w mieszkaniu. Co prawda niektórzy z sąsiadów z mojego poziomu wywalają sobie suszarki pod okna ale ja bym się nie odważyła. Z wielu względów ale najważniejszym jest to, że nie mam ochoty dodawać sobie roboty czy problemów, bo stać się mogą różne rzeczy. W zeszłym roku w klatce obok mnie mieszkało małżenstwo z trójką dzieci, dwóch starszych chlopców i noworodek. W lecie w porze okołoobiadowej tata wychodził z synami pograć w piłkę pod moje okna. Niemowlak w wózku a oni sobie grali, żeby nie chodzić daleko od domu w razie gdyby maluch sie obudził. Nie było dla mnie problemem to, żeby w czasie ich gry spuścić sobie rolety antywłamaniowe, żeby mi okien nie porozbijali. Nie klęłam pod nosem, że grają i nie wyczekiwałam momentu, kiedy mi szyba pójdzie, wolałam sie zwyczajnie zabezpieczyć. Zwyczajnie - przezorny zawsze ubezpieczony. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
ja kupiłam nawet za 10 zł na promocji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
a tak w ogóle to nie ma rąk i nie mogłaby rozwieszać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Jak zwykle strasznie przesadzasz. Jedyna sytuacja z tych co opisałaś, o którą można się wkurzyć to to, że babka kazała Ci prać jeszcze raz, ale jeśli zaczęłaś nerwowo, wyzywać itp. to w sumie się jej nie dziwię, że tak odpysknęła, mimo że normalnie pewnie by przeprosiła. Jakby mi ktoś w dzień zabronił bawić się piłką to bym go wyśmiała, pamiętam jak bawiłam się jako dzieciak na podwórku z innymi dzieciakami to te stare markotne baby nas przeganiały, a Ty sie zachowujesz tak jak one. Zareagowałaś co najmniej tak jakby ktoś po 22 głośno muzykę puścił.
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Znam z autopsji masę sytuacji gdzie dzieciaki, w tym też ta moja grupa dzieciaków z dzieciństwa, mściły się na takich pierdusznicach, więc lepiej uważaj bo niedługo możesz zacząć miewać różne niespodzianki. Jak ja sobie przypomnę co my czasem wymyślaliśmy dla tych wstrętnych złośliwych bab to... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
"Jeśli" jest tutaj słowem kluczowym.
Tak to właśnie bywa, że jeśli ktoś ma problemy z całym światem, to jeśli zdarzy mu się mieć rzeczywisty problem, to nikt go wtedy nie posłucha. Cytat:
Z postem się, oczywiście, zgadzam ![]() Aż szkoda mi takich ludzi, brak dystansu odbije się na urodzie. Cytat:
To nie jest tak, że sąsiedzi są dobrzy, a Ty zła. Racja jest po Twojej stronie, jednak nie masz żadnej możliwości, żeby jej dochodzić. Trafiłaś na niewychowanych ludzi, którzy dzieci wychowują na małe potworki- a przynajmniej to jedno, nie wiemy, jak zachowaliby się rodzice innych dzieci. Radzimy Ci więc nie iść na wojnę, która zmarnuje tylko czas i nerwy. Dlatego dostałaś rady o suszarce w mieszkaniu. Przemyśl tę kwestię. Pomyślcie także o przekonaniu właściciela mieszkania do zakupu pralki lub choćby wirówki- rzeczy odwirowane znacznie szybciej schną. Poza tym mieszkamy w Polsce i mamy taki, a nie inny klimat i mogę Ci już teraz przewidzieć, że niedługo będzie padać. I gdzie wtedy wysuszysz ubrania? Suszarka naprawdę się przyda. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I nie, nie jestem obrończynią dzieciaków, bo tychże nie lubię. Bardzo.
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.