|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Muffinka dziękuję za zdjęcie
ona zawsze tak śpi? Fajne ma włosy, takie jeszcze nie wszędzie wyrośnięte, taki puch jak u pisklaczka Chansons mnie też najbardziej podobają się te dzinsy Słuchaj, a jak ty czytałaś książki, to serial GoT Cię nie rozczarowuje? Bo z reguły tak bywa... ![]() Oliwka na jutro Justyna, Lucynka dzięki ![]() Ostatnie ciuszki kupowałam chyba w marcu albo i lutym, i dziś po prostu wpadłam w jakiś amok, taki zakupowy berserk mi się załączył. Jakbym miała w portfelu 1000zł to też bym to chyba na szmatki przepuściła, ale najpierw musiałabym wynająć tragarza do noszenia ![]() karolkya jak się czujesz po lekach? jakaś poprawa?? Ja dostałam kopa do roboty, bo jutro koleżanka z pracy ma mnie odwiedzić, nawet ochraniacz do łóżeczka zamontowałam i przybornik ![]() Przyniosłam ze strychu wanienkę niemowlęcą, będę w niej namaczać pieluchy tetrowe które dostałam, trzeba pomału kończyć te drobiazgi ogarniać, bo już co kogoś spotkam na mieście lub zadzwonię to słyszę "urodziłaś już"?? Zaczęło się
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-04-27 o 18:01 |
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Jakie słodkości! Strasznie podoba mi się taka pozycja do spania, mój 20-miesięczniak do tej pory lubi tak spać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2014-04-29 o 09:24 |
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż tak bardzo się nie różni od oryginału, a w każdym razie w najważniejszych wątkach No i pozwala sobie 'jakoś' wyobrazić to, o czym czytasz Ja zaczęłam czytać pod koniec pierwszego sezonu, a potem już wyprzedzałam serial A teraz czekam na kolejne części, a tu pisanie nie idzie Martinowi za szybko
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
CHANSONS czyli przeczytalas wszystkie czescie ?!!
ja skonczylam 1 czesc i wzielam sie za serial... ksiazki ciagle czekaja ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nieraz wracałam padnięta z pracy i zamiast robić kolację to czytałam Najgorsze, że to nie koniec, a tu z Hanią nie będzie czasu na czytanie pewnie
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
CHANSONS bedziesz cycolic i czytac... dziecko to.poodbno.nie koniec swiata
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za komplementy Oli
![]() Musze Was tylko prosic o edycje postow i usuniecie zdjecia, bo niepotrzebnie wstawilam w tekst zamiast w zalacznik ![]() Justiwi czasem tak polezy, ale najlepiej to nie na lozku a na mojej klacie tak jej sie spi ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- kobietki z jednym noworodkiem to mozna i wyspac sie i poczytac i chate ogarnac, z dwojka albo starszakiem juz gorzej
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się jednakowoż okaże![]() muffinka pocieszyłaś
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, a ja się cały dzień obijam, nawet drzemkę zaliczyłam. W nocy do toalety 3 razy to już standard, ciężko mi się oddycha i oraz wolniej chodzę, brzuch si. Stawia ale bezboleśnie.
Asia czkawke dopiero teraz odczuLas ? Mój już kilka razy miał. Gratuluję rozpoczętych tygodni "
|
|
|
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
Justiwi dzieki
juz dzis troche lepeij ale moja lekarz mowila ze konkretna poprawa bedzie widoczna kolo wtorku bo ten antybiotyk to 3 tablety ale dzialanie utrzymuje sie jeszcze 7 dni po. A cisnienie dzis mam juz ok. To wczoraj mialaam skok nerwowo stresowy... Ale pilnuje sie
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka dokładnie. myślałam, ze już tego nie odczuje
i też mnie lekko "zatyka" jak się kładę. zastanawiam się, kiedy mi się brzuch obniży. i ile razy wtedy bede chodzic do toalety... bo te czeste sikanie to dla mnie jeden z najbardziej upierdliwych objawów ciąży..
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-04-27 o 20:18 |
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi również już nie jest lekko, w nocy do toalety już się zaczyna około 3/4 razy czasem częściej czasem jak zjem to czuję się strasznie pełna już nie dam rady zjeść za dużo. Do tego jeszcze mi się skóra brzucha naciąga wciąż. No ale już bliżej niż dalej ..
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
hej nie odzywam sie bo jestem kaputt, bylismy na weselu, troche sie pobawilam, ale sie nie wyspalam bo maly wstal o 6, takze podczytuje z piachem w oczach
|
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
MUFFINKA i reszta mamusiek,jak tam karmienie Wam idzie? Na cycu,czy MM? Co ile jedza Wasze dzieciaczki i czy w miare regularnie,czy roznie? No i jak z drzemkami,uregulowaly sie juz?
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie że wczoraj w nocy nie wstałam ani raz siku
![]() Zytuś a jak u Ciebie? Ja jestem zdegystowana dzisiejszym dniem wciąż by cyckal ale glównie to memlał w końcu dałam smoka bo siku iść sie nie dało... Pierwsza noc tżta z Olisiem ciekawe jak chłopami dadzą rade narazie Oli od godziny zasypia, wypił 2 butle mleka i osikał tate
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIULA Papryk jeszcz nie raz cie zachwyci
daj znac jak tatus poradzi sobie z Olim ![]() za brak siku w nocy... zazdroszcze ![]() U mnie ciagle nic... Za to wlasnie pada grad!!!! Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
PHI!
dziewczyny, od pary dni już skarżyłam sie na drętwienie rąk... zaczęły pobolewać też rano.... dzis bolą już cały dzień..... jakbym miała stały ból kości.... zaczyna mi to promieniować do ramienia.... chyba sobie je odrąbię, jeśli jutro bedzie jeszcze gorzej..... pociesza mnie, ze jeszcze miesiąc.......tylko....al bo aż MIESIĄC BÓLU...
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuula kciuki jutro za echo
daj koniecznie znać jak będziecie mieli wyniki ![]() Widzę, że Oli zapewnia tacie rozrywkę Muffinka ja tak samo planuję zrobić z paznokciami za ciepło będzie jak urodzę żeby jeszcze rękawiczki na rączki zakładać Justiwi brawa zakupy ![]() Chansons no to super, że zakupy się udały a boleć to już sama nie wiem, ogólnie „tam” to cały czas coś boli, więc nie wiem czy to od ślizgu czy to już było wcześniej ![]() A poczytać poczytasz jak się Hania urodzi, na pewno czas będzie U mnie gorzej z tym zapewne będzie ![]() My dzisiaj byliśmy na imieninach siostrzenicy (Asi ), ale o dziwo zachowywała się całkiem nieźle w ogóle nie pisałam Wam, tak mi się śmiać chciało, bo poszły dzieciaki w święta na ogród i się bawili w chowanego, po jakimś czasie Asia przychodzi do domu, siada sobie, coś tam robi i po dłuższej chwili mówi: ale będą mnie długo szukać
|
|
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy mi się nie zdarzyło wstać więcej niż 1 raz, a czasem to wręcz całe nocki przespane. Także podziwiam za to wstawanie! Zrobiłam dziś ciasto bananowe i moje Dziecię miało taaaaaaką czkawkę, że cały brzuś skakał Chyba smakowało Muffinko śliczna ta Twoja Calineczka ![]() A tak w ogóle to jak takie maluszki się układa do snu, w jakich pozycjach mogą bezpiecznie zasypiać... jakoś nigdzie o tym nie mówią/ nie piszą??? |
|
|
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do siuśków to ja też wstaję w nocy, czesem po 5 razy.... u Uroki ehhhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny generalnie szukam tanich myjek cheeky wipes (jak ktoś wie gdzie kupic taniej niż 5zł za sztukę to będę wdzięczna za info)
![]() ale patrzcie co znalazłam za wynalazki: http://www.tublu.pl/pomyslowy-dobrom...niebieski.html http://www.tublu.pl/pomyslowy-dobrom...-it-szare.html
|
|
#2094 |
|
Rozeznanie
|
MADZIULA ,pierwsze 2 noce w szpitalu Ala spala po 5-6 godz i w ogolw w dzien tez ladnie spala.pozniej dostalam zelazo i chyba po tym mlodej cos bylo,bo tez ciagle na cycu.
A teraz sobie zaczelam zapisywac od paru dni co ile je i jak spi,ale jak narazie nic z tego nie wynika. W nocy spi po 2,5-3 godz,przerwy na cyca trwaja roznie od 20 min,czasami nawet do godz. No a w dzien tez roznie, wczoraj co godzine prawie na cycu,ale chyba cos musialam zjesc bo sie prezyla. Dzis z kolei w dzien pieknie spala i jadla co 3 godz srednio.Wiec jak narazie robi co chce ze mna
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula to TŻ ma wesoło z Olim
A co do osikania to u Nas starszak prawie dziadka osikał Mycha ja kładłam na boczku raz na jednym a raz na drugim. My już po urodzinach , jakoś przetrwałam i nawet nic mnie nie bolało no ale wróciliśmy do domu to ból brzucha, kręgosłupa itp. ;/ A dziś rodzić jct nie mogę bo nie mam kierowcy. No chyba że jct sama pojadę :P:P
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje Carmenie.. :-(
Melduje, ze wrocilam w dwupaku. Nic sie nie dzieje.. Maluch kopal mnie w zebra cala droge w aucie.. Jak na zlosc.. Ogolnie szybko sie mecze i ciezko mi sie oddycha.. Dzis zdjelam obraczke, bo boje sie, ze nie zdaze zdjac ktoregos dnia.. Nosze na najmniejszym palcu dobrze ze zareczynowy mam troszke wiekszy to nosze normalnie ![]() Aaa.. I dzis tez nie moge rodzic, bo nie mam kierowcy ;-) nie mowiac juz o tym, ze jestesmy u tesciow 40 km od szpitala... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Odpoczywam i zaraz klade sie spac.. Spokojnej nocki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrej nocy
![]() Myska dobrze ze jestescie dalej w dwupaku. Mam nadzieje ze wyjazd sie udal ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2098 |
|
BAN stały
|
Hej mamusie
Mila była na weekend u dziadków więc musieliśmy nacieszyć się sobą z Tż ![]() Faaaajny weekend. Dużo spacerków, dobry obiadek i mieszkanie nam się udało super wysprzątać i wyspani jesteśmy Nawet dla Leosia zrobiłam postępy w przygotowaniach ![]() Jedyny minus, że wczoraj miałam pół dnia skurcze i to co 2 minuty Wkurzało mnie to, bo w kinie nie mogłam się na filmie skupić Jutro mam wizytę u gina więc zobaczymy jak tam u Leosia... ![]() Kurcze..jak ja potrzebowałam takiego odpoczynku we dwójkę A przez te 2 dni to się baaardzo wytęskniłam za córcią ![]() Justnka, Light, Kasiab, zaciskam bardzo mocno za Was kciuki żeby ruszyło coś do przodu
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
my tylko cyc, mleka full i mala ladnie ciagnie, sypia roznie 2-3h najczesciej, ale nie ma 2 tyg jeszcze wiec ma prawo tak byc, poza tym musialam ja wybudzac, bo przybiera w dolnej normie, a ona wybudzana nie je i sie troche rozregulowalo jej spanie
|
|
|
|
#2100 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
ale miałam dziś dzień lenia, pół dnia przespałam prawie bo tż wziął Igę do rodziców ![]() więc teraz mi się w ogóle spać nie chcę.. kurde muszę iść jutro na targ wymienić czapkę dla Igi, kupiłam za małą , nie sądziłam , że moje dziecko ma już taka dużą główkę to taka cieniutka dziurkowana czapeczka na chłodniejsze dniwiecie co ta moja cukrzyca to naprawdę chyba "wypadek" przy pracy, jem już normalnie wszystko, słodkie, lody, ciasta, normalne obiady których często sobie odmawiałam, mierze cukier i na czczo i po posiłkach ( co prawda nie każdym ) bo tylko po 3 a cukier zawsze mam w normie i rzadko nawet przekracza 105.. więc naprawdę nic z tego nie rozumiem gdybym miała cukrzycę, to chociaż raz wyszedł by wynik powyżej normy chyba co? nic aby się cieszyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

ona zawsze tak śpi?
Fajne ma włosy, takie jeszcze nie wszędzie wyrośnięte, taki puch jak u pisklaczka
na jutro 

ja skonczylam 1 czesc i wzielam sie za serial... ksiazki ciagle czekaja