Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-27, 20:23   #931
emdzik
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam mały problem...

Otóż nie stać nas na wynajmowanie samochodu do ślubu i już dawno postanowiliśmy odpuścić tą atrakcję i pojechać swoim albo któregoś ze znajomych.

Aleee... rok temu wieźliśmy do ślubu moją ciocię i jej mena swoim autem w ramach prezentu ślubnego (oni robili skromny obiad i nie zapraszali nikogo w naszym wieku oprócz nas właśnie ze względu na auto i aparat, którego operatorką byłam ja przez całe "wesele"). Ponieważ oni również nie są majętni, już po tym zaproponowali, że się odwdzięczą tym samym (tzn. mają znajomego kierowcę ślubnego, który mógłby zawieźć nas do ślubu). No i żeby im głupio nie było i żeby nie czuli się zobowiązani do dawania nam prezentu ślubnego od razu się zgodziliśmy na takie rozwiązanie.

Minęło pół roku i nasz kolega, który ma nowiutką S-klasę prosto z salonu pyta, czy nie zawieźć nas do ślubu. My więc do męża cioci z pytaniem czy już załatwił nam auto czy mamy sami sobie załatwiać. On na to, że załatwione. No ok. Ale minął znowu jakiś czas i ten mąż ciotki do nas, że wypadałoby wtedy tego kolesia zaprosić na wesele, skoro ma nas zawieźć do kościoła i z powrotem...

Same wiecie jak modliłam się, żeby zwolniło się trochę miejsca bo zaprosiliśmy za dużo osób jak na możliwości sali. Poza tym... moglibyśmy mieć transport za darmo od kolegi tak naprawdę, a w tej chwili byłby to koszt 200 zł za miejsce na sali.

Nie wiem teraz co zrobić i jak z tego wybrnąć

Głupio mi teraz już odmawiać tego przejazdu, bo być może miał zapytania o transport i komuś odmówił ze względu na nas, ale z drugiej strony 200 zł to dla nas dużo no i miejsce na sali...
Ja bym im wytłumaczyła, że już nawet nie macie miejsc, żeby kogoś dostawiać - taka prawda. I że w takim razie nie chcecie robić już problemu i zamieszania więc rezygnujecie z ich propozycji i auta.
I poprosiłabym kolegi o to auto z salonu

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:29   #932
zły jeż
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cześć dziewczyny.

Mala_czarna
Ijaa
Nasturcja
Ysia
Kaigara
Paris

ogromne gratulacje dla Was, życzę Wam i małżonkom wszystkiego dobrego, samych radości we wspólnym życiu

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość

A kiedy coś takiego się załatwia? Gdy robicie ślub całkiem w innych parafiach czy gdy np u mnie i Tż musi to mieć? Nic mi o tym nie mowiono?

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 108 dni.
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje, w kościele, w którym będziemy ślubować, tej zgody wymagają gdy 2 przyszłych małżonków jest z innej parafii. Wystarczy zgoda tylko z jednego kościoła.

A u mnie 5 miesięcy do ślubu. Nauki przedmałżeńskie zaliczone. I buty kupione w końcu. Zamówione z neta - bardzo wygodne. :O

Co do zakazanych piosenek, ja takich nie mam, bo zespół przedstawił całą playlistę i wszystko tam nam się podobało, nic innego nie będzie wykonane. Ale gdyby było trzeba to wskazałabym na pewno "Windą do nieba", białe misie jeszcze by obleciały (dla śmiechu :P), ale najbardziej mnie denerwuje właśnie ta winda ze swoim tekstem.
Stary 2014-04-27, 20:31   #933
Lemon_Drop
Zadomowienie

Enzunio ja bym odmówiła o auto od ciotki Powiedz że nie macie już miejsca i możliwości na dodatkowe osoby na weselu (co jest prawda). Zresztą oni też postawili was w niezręcznej sytuacji, bo to raczej nie wygląda na odwdzięczenie się skoro w ten czy inny sposób musicie zapłacić...
Stary 2014-04-27, 20:31   #934
activelifestyle
Rozeznanie

say-hello - Pytałam Mama powiedziała, że jak wsadziłaś do doniczki to może ona tam śmiało być przez ok. 2 lata. Skoro mówisz, że jest mała to trzeba poczekać, aż będzie miała co najmniej 0,5 metra. Moja babcia też kupiła (a mama mówiła jej żeby od razu kupiła większe drzewko) i wsadziła w ziemię od razu (mimo zakazów ) i niestety drzewko się zmarnowało Także potrzymaj w doniczce i na posadzenie w ogrodzie musisz trochę poczekać
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:34   #935
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Idziemy na After dzieki za bylyscie ze mną cały dzien ;*
Cytat:
Dziewczyny ! Było cudownie ! Niczym sie nie denerwowalismy , wszyscy zmieścili sie w urzędzie, na sali tez było ok! Jesteśmy z Warszawiakiem mega szczęśliwi !wieczorem napisze porządna relacje, jak już wyślę męża do Warszawy slub? Bardzo polecam !

Najlepsze życzenia dla wczorajszych Panien Młodych !
ysia wymiatasz, wyglądaliśnie razem cudnie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam mały problem...

Otóż nie stać nas na wynajmowanie samochodu do ślubu i już dawno postanowiliśmy odpuścić tą atrakcję i pojechać swoim albo któregoś ze znajomych.

Aleee... rok temu wieźliśmy do ślubu moją ciocię i jej mena swoim autem w ramach prezentu ślubnego (oni robili skromny obiad i nie zapraszali nikogo w naszym wieku oprócz nas właśnie ze względu na auto i aparat, którego operatorką byłam ja przez całe "wesele"). Ponieważ oni również nie są majętni, już po tym zaproponowali, że się odwdzięczą tym samym (tzn. mają znajomego kierowcę ślubnego, który mógłby zawieźć nas do ślubu). No i żeby im głupio nie było i żeby nie czuli się zobowiązani do dawania nam prezentu ślubnego od razu się zgodziliśmy na takie rozwiązanie.

Minęło pół roku i nasz kolega, który ma nowiutką S-klasę prosto z salonu pyta, czy nie zawieźć nas do ślubu. My więc do męża cioci z pytaniem czy już załatwił nam auto czy mamy sami sobie załatwiać. On na to, że załatwione. No ok. Ale minął znowu jakiś czas i ten mąż ciotki do nas, że wypadałoby wtedy tego kolesia zaprosić na wesele, skoro ma nas zawieźć do kościoła i z powrotem...

Same wiecie jak modliłam się, żeby zwolniło się trochę miejsca bo zaprosiliśmy za dużo osób jak na możliwości sali. Poza tym... moglibyśmy mieć transport za darmo od kolegi tak naprawdę, a w tej chwili byłby to koszt 200 zł za miejsce na sali.

Nie wiem teraz co zrobić i jak z tego wybrnąć

Głupio mi teraz już odmawiać tego przejazdu, bo być może miał zapytania o transport i komuś odmówił ze względu na nas, ale z drugiej strony 200 zł to dla nas dużo no i miejsce na sali...
Ja bym się nie szczypała i poprosiła kolegę, a cioci bym powiedziała, że muslieliście się zdecydować na tańszą opcję, a kolega zaproponował darmową "usługę"

Ale mnie TŻ załatwił, właśnie wraca z wyjazdu po tygodniu nieobecności i pisze do mnie sms'a:
"kochanie 4 maja idziemy na uroczyty bal strażaka. cieszysz się?"
ja na to jakie stroje obowiązują i co czytam w odpowiedzi?
"no formalne, ja mundur, a ty kiecka"
szybko dzwonię do cioci TŻ dowiedzieć się co i jak (ona była już na taki balu)
no i ona do mnie mówi, że kiecki balowe, długie!!!!, a przynajmniej za kolano, na pewno nie koktailowe
i co cieszę się jak sto piędziesią, bo nie mam takiej kiecki, żadnej długiej i żadnej za kolano, wszystkie koktailowe(weselne) przed kolano
I CO JA MAM POCZĄĆ w trzy dni?
Widziałyście jakieś długie przyszoite kiecki w sieciówkach?????
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:41   #936
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
ysia wymiatasz, wyglądaliśnie razem cudnie

Ja bym się nie szczypała i poprosiła kolegę, a cioci bym powiedziała, że muslieliście się zdecydować na tańszą opcję, a kolega zaproponował darmową "usługę"

Ale mnie TŻ załatwił, właśnie wraca z wyjazdu po tygodniu nieobecności i pisze do mnie sms'a:
"kochanie 4 maja idziemy na uroczyty bal strażaka. cieszysz się?"
ja na to jakie stroje obowiązują i co czytam w odpowiedzi?
"no formalne, ja mundur, a ty kiecka"
szybko dzwonię do cioci TŻ dowiedzieć się co i jak (ona była już na taki balu)
no i ona do mnie mówi, że kiecki balowe, długie!!!!, a przynajmniej za kolano, na pewno nie koktailowe
i co cieszę się jak sto piędziesią, bo nie mam takiej kiecki, żadnej długiej i żadnej za kolano, wszystkie koktailowe(weselne) przed kolano
I CO JA MAM POCZĄĆ w trzy dni?
Widziałyście jakieś długie przyszoite kiecki w sieciówkach?????
Może w Mango?

Enzunio ja tez bym powiedziała, ze nie macie już miejsca dodatkowego poprostu
Stary 2014-04-27, 20:45   #937
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
gornek

A my jeszcze nie byliśmy spisać protokołu a to u Ciebie też tylko wywieszają? Bo myślałam, że tylko u mnie panują takie zwyczaje

:
Przecież ty z sierpnia, macie czas. My z 28.06 i pisaliśmy protokół w piątek, praktycznie 2 miesiące przed ślubem
Enzunio, nie bardzo rozumiem w czym problem, powiedz ludziom, że nikt ci więcej nie wejdzie na salę i koniec kropka. Nie przejmuj się takimi rzeczami. Mało masz problemów z burakiem ?
Adzia to cię chłop załatwił Nie mam pojęcia, gdzie można takie kiecki kupić

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:46   #938
Lemon_Drop
Zadomowienie

Liana gratki za garnitur!
Dziękuję Ci za namiar na tą promocję Trwa do 17 sierpnia więc akurat do czasu kiedy mamy zamiar kupić gajer dla TŻ mam nadzieję że coś upolujemy pobrałam też kod rabatowy do Wólczanki na 30%, może się przyda
Stary 2014-04-27, 20:47   #939
enzunio
BAN stały

Dzięki dziewczyny za odp. No właśnie sama się zdziwiłam, bo myślałam, że to w ramach prezentu,a tu teraz takie kwiatki wyszły...

Chyba po prostu powiem, że bardzo zależy nam na oszczędnościach i że weźmiemy autko od kolegi (ten jest zaproszony na wesele), bo 200 zł piechotą nie chodzi. Szkoda tylko, że wyskoczyli z tym tak późno, bo nie wiem czy koleś znajdzie kogoś na nasze miesjce...

Velika burak na razie odpuścił po ostatniej akcji

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-04-27 o 20:48
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:49   #940
misia880
Zakorzenienie

enzunio ale ta ciotka miala cos zaplacic temu kolesiowi ze was zawiezie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 20:54   #941
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Może w Mango?
No w MANGO napewno bym coś znalazła, ale nie ma u mnie MANGO, a przez internet nie zdąży już dojść
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:02   #942
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Odzyskałam laptopa! Obiecuję że jutro tutaj nadrobię

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:11   #943
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

i dzisiaj też miały "iść" nasze pierwsze zapowiedzi w obu parafiach
Nasze też dzisiaj "poszły"
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:11   #944
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
13 DDŚ

Co myślicie Dziewczyny o takich paznokciach ?
bardzo ładne

Cytat:
Dodaję moją listę. Skorzystałam z tych podanych przez dziewczyny - to nie moje autorstwo, dopisałam tylko swoje dodałam w .pdf w .docx nie wchodzi. Z .pdf zawsze możecie skopiować jak coś ja sobie to wydrukowałam i poskreślałam co już wiem/mam a o co muszę jeszcze np zapytać czy co dokupić. Zostawiłam sobie też miejsce na dopisanie. Wolę wersję papierowe!

PS: aa no i kwestię ubierania domu/bramy itp nie uwzględniłam, bo tym zajmuje się moja mama ;]
Ściągam, dodaje swoje i podziele się z Wami z okazji studniówki czyli za 4 dni

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
chyba znalazłam bukiet dla siebie w 100% pasujący do ... butów

buty: bukiet:
Piękny bukiet!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
emdzik, takie paznokcie bardzo mi się podobają!

KaEs, bukiet śliczny i faktycznie idealnie pasuje do butów!

Ja mam 'rodzinne rewelacje' - kuzynka TŻta, która niestety jest trochę chora psychicznie (tak serio serio, nie mówię tego ze złośliwości) powiedziała, że wyczytała w jakiejś gazecie, że jak się pójdzie na ślub cywilny bez kościelnego to grzech. Więc na nasz ślub najprawdopodobniej nie przyjdzie i szczerze - cieszę się ogromnie! Obydwoje z TŻ nie chcieliśmy jej prosić, ale wypadało, więc odmowa jest dla nas ulgą. Co nie zmienia faktu, że tej kuzynce może się jeszcze wszystko w głowie poprzewracać...

I w ogóle jeszcze drugą cudowną rzecz wygadała... babcia TŻ jest chora, ale mamy nadzieję, że jednak będzie dobrze. A ta kuzynka przyszła do babci TŻta i powiedziała "no babciu, miałyśmy się na ślub szykować, a wygląda na to, że będziemy się szykować na pogrzeb" teściową i szwagierkę ponoć zatkało totalnie jak ona wyjechała z tym tekstem, kto normalny mówi tak do chorej osoby!?
cycki opadają... totalny brak szacunku do starszych...

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Piękne buty i bukiet bardzo pasują do siebie

A ja właśnie wróciłam z naszej sali jest zmieniona posadzka i jest cudowna taka jasna
Mam takie zdjęcie

ten znak zajmuje gdzieś tak 1/3(środkową część) sali więc jest dosyć duży ale jest bardzo ładnie wcześniej były zwykłe szare kafelki a teraz
Świetna! bardzo elegancka

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja od wczoraj umieram. Całą sobotę bolał mnie brzuch, ale w nocy nasilił się tak, że dzwoniłam po pogotowie. Dzisiaj czuję się lepiej ale zarwana noc dała mi w kość. Jeszcze raz serdecznie gratuluję wszystkim Pannom Młodym, które wczoraj ślubowały Niestety nie dam rady dziś nadrobić wybaczcie.Miłej reszty niedzieli wszystkim życzę
Trzymaj się Kochana i zdrowiej

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
U mnie 5 dni do slubu, dzisiaj porobiłam male paczuszki dla gości z krówek i celofanu, zawiązałam wstążeczki na etykietach na wódkę, zrobilam maly plan na piątek. W srode paznokcie i maseczka

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
Jeszcze z jednych ślubów nie ochłonęłyśmy a tu szykują się kolejne

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Garnitur kosztował 1300 zł, a zapłaciliśmy 910 zł

opłaca się bardzo, z tym kuponem cena jest atrakcyjna, były też garnitury po 1999 zł gdyby ktoś chciał , więc wtedy rabat to 600 zł
Promocja obejmuje TYLKO garnitury, tak więc koszule itd. już w cenie regularnej
Właśnie ściągnełam kupony! Dzieki , że powiedziałaś bo to super oferta!

Wróciłam z uczelni, byłam w szpitalu z TŻ bo jego babcie znów zabrało pogotowie. Tak mi go szkoda. W tej sytuacji przygotowania ślubno weselne tylko na mojej głowie...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:20   #945
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
enzunio ale ta ciotka miala cos zaplacic temu kolesiowi ze was zawiezie?

Nie wiem, nie pytałam... To jest ich znajomy, ale na jakiej zasadzie to miało być... Nie wiem. Ja tylko chciałam, żeby ona czuła się dobrze, bo wiem, że cienko pieją... Żałuję, że nie pomyślałam o sobie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Nasze też dzisiaj "poszły"
Nasze też W jednej się skończyły (bo są tylko 2 zapowiedzi w niej) i jestem zawiedziona bo były tylko pisemne (a byłam i tydzień temu i dziś). Natomiast w drugiej ponoć ksiądz aż grzmiał z ambony tak głośno i wyraźnie mówił i byliśmy jedyni, za tydzień dymam do kościoła posłuchać
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:26   #946
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Jest makeup
Cytat:
Już kończymy
Cytat:
Jade do ślubu
Cytat:
Cytat:
Idziemy na After dzieki za bylyscie ze mną cały dzien ;*
Cytat:
Dziewczyny ! Było cudownie ! Niczym sie nie denerwowalismy , wszyscy zmieścili sie w urzędzie, na sali tez było ok! Jesteśmy z Warszawiakiem mega szczęśliwi !wieczorem napisze porządna relacje, jak już wyślę męża do Warszawy slub? Bardzo polecam !

Najlepsze życzenia dla wczorajszych Panien Młodych !
Ysia WARIATKO!! Twojej relacji nic chyba nie pobije- no chyba, że nagram film podczas przysięgi telefonem "z rączki" hahaha Ślicznie wyglądałaś- szczęście aż bije od was!! GRATULACJE!!
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
dzieczyny z 16 sierpnia zostalo 111dni!
YUPIIIIIIIIIII Z tej okazji zakupiliśmy dzisiaj muszkę (wąską czarną) i fioletowe spinki no i drugą parę srebrnych, żeby były do pracy Tż poza ślubem Spinki filetowe w załączniku....dodam, że łatwo tż namówić nie było
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
13 DDŚ

Co myślicie Dziewczyny o takich paznokciach ?
śliczne te paznokcie!! takie delikatne- jak mi frencz nie wyjdzie to zmałpuje
Cytat:

świetnie dobrane!! BRAWO!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (76,6 KB, 58 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:30   #947
misia880
Zakorzenienie

enzunio w takim razie gosc nic nie traci. Bo nawet jak nikogo nie znajdzie na Wasze miejsce to bedzie mial po prostu wolny weekend a jak znajdzie to zarobi ;p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:50   #948
czekooczekolada
Zakorzenienie

KaEs
cudny bbukiet !!

velika
ja też i białego misia i bałkanice uwielbiam

Liana

ja identycznie jak Ty, byłam rok temu na weselu gdzie chrzesny pmki był transwestytą. niby mężczyzna, ale z kobiecymi oczami i dłońmi (malutkie). kocie ruchy itepe, no dla mnie to było mało apetyczne przyznam

enzunio

ja bym powiedziała ciotce że zaproponował Wam kolega transport a ma pojemniejsze auto i ze względu na wygode sie zgodziliście

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-04-27 o 21:52
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:54   #949
gornek
Zakorzenienie

Idę na maseczkę nawilżająca, bo mam sucha skora, zresztą jak bylam na depilacji tez mi Pani mowila, ze mam sucha skore. W srode pochwale sie paznokciami, będą to hybrydy ale nie wiem czy mozna jeden kolor czy cos na nich jeszcze zrobić.

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 21:59   #950
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
No w MANGO napewno bym coś znalazła, ale nie ma u mnie MANGO, a przez internet nie zdąży już dojść
Może TkMaxx w Plazie? Ostatnio widziałam tam dużo długich sukienek - ale bardziej letnich niż wieczorowych

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:03   #951
mimi_77
Zakorzenienie

Bałkanica-numer obowiązkowy na naszym weselu!!

Co do zakazanych - nawet o nich nie myślałam, dobrze , że nasz zespół ich nie gra.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:05   #952
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie czytam o opłacie ZAiKS o prawach autorskich? Jak to jest u Was???
My mamy w umowie z zespołem zapisane, że płacimy ZAiKS.

Cytat:
Dodaję moją listę. Skorzystałam z tych podanych przez dziewczyny - to nie moje autorstwo, dopisałam tylko swoje dodałam w .pdf w .docx nie wchodzi. Z .pdf zawsze możecie skopiować jak coś ja sobie to wydrukowałam i poskreślałam co już wiem/mam a o co muszę jeszcze np zapytać czy co dokupić. Zostawiłam sobie też miejsce na dopisanie. Wolę wersję papierowe!

PS: aa no i kwestię ubierania domu/bramy itp nie uwzględniłam, bo tym zajmuje się moja mama ;]
Dziękuje bardzo , właśnie próbowałam stworzyć taką listę od dawna, bo gubiłam sie w tym chaosie- a tu proszę

Cytat:

sliczny bukiet, pasuje idealnie... buty też extra ( mam takie same, ale pieta mi z nich wypada)
Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
I znajduje się dla nich miejsce na weselu?

Jak u Was wygląda rezerwacja miejsc na sali?
Podajecie liczbę gości, którzy Wam potwierdzili? A jak ktoś nie potwierdził to macie dla nich rezerwowe miejsce czy nie?
Bo co w takiej sytuacji, gdy ktoś nie potwierdził albo co gorsza powiedział, że nie przyjdzie a w dniu ślubu zmienił zdanie?
My mamy podać liczbę gości na 14 dni przed weselem, dajemy gościom czas półtora miesiąca przed na potwierdzenie. Jakby mi ktoś wywinął taki numer, że wpada mimo że miało go nie być to nie wiem co bym zrobiła, zapewne grzecznie wyprosiła. Nie wyobrażam sobie dostawiania stołow bo będę miała wyliczona ilość miejsc z winietkami a niezapowiedziani goście to bałagan.

Kto u was ustalał menu? Bo czuje, że u mnie będzie niezła awantura o menu Tż rodzice raczej typowe tłuste potrawy (gołąbki, bigos, galareta) a bez rosołu to nie ma wesela a my z kolei wolelibyśmy coś lżejszego, w końcu to nie zima tylko końcówka lata będzie. Jak udało wam się pogodzić różne gusta

Dziewczyny, pisałam niedawno o małym konflikcie co do zaproszeń (nazwiska nieodmieniane, mężczyzna na początku bo rodzina, to samo nazwisko mimo że nie małżeństwo). Cud się zdarzył- Tż po wspólnym weekendzie powiedział, żebym wysyłała listę gosci w takiej formie jak chcę i żebym nazwisko zmieniła tamtej kobiecie. Jestem szczęśliwa bo nie będę musiała wstydzić sie dając zaproszenia
Stary 2014-04-27, 22:13   #953
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
say-hello - Pytałam Mama powiedziała, że jak wsadziłaś do doniczki to może ona tam śmiało być przez ok. 2 lata. Skoro mówisz, że jest mała to trzeba poczekać, aż będzie miała co najmniej 0,5 metra. Moja babcia też kupiła (a mama mówiła jej żeby od razu kupiła większe drzewko) i wsadziła w ziemię od razu (mimo zakazów ) i niestety drzewko się zmarnowało Także potrzymaj w doniczce i na posadzenie w ogrodzie musisz trochę poczekać
super, dziękuję bardzo
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:16   #954
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
U mnie 5 dni do slubu, dzisiaj porobiłam male paczuszki dla gości z krówek i celofanu, zawiązałam wstążeczki na etykietach na wódkę, zrobilam maly plan na piątek. W srode paznokcie i maseczka

5 dni mnie na samą myśl brzuch boli:P

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Zakręcona kropka ładna ta podłoga, ale wydaje się być trochę śliska? Sprawdzałaś?
Nie sprawdzałam wieże na słowo właścicielce:P -opowiadała nam o zmianach jakie zjadą jak zamawialiśmy salę i mówiła że nie będzie ślisko bo już maja ten parkiet sprawdzony:P

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Świetna! bardzo elegancka

Dodaje jeszcze jedno zdjęcie mojej sali jaram się

W ogóle odkryłyśmy z mamą (szybko ) że co prawda są w naszym regionie wczesne śluby ale chyba przegięłyśmy z tą 11:P nie mam pojęcia jak my zdążymy:P ja fryzjer mama fryzjer obie makijaż mnie trzeba ubrać, w dodatku mamy w domu babcię która nie chodzi i ją także trzeba będzie ubrać itd o 10 juz musimy być gotowe na cacy bo przyjadą i będą wykupiny+błogosławieństwo będę musiała o 4 wstać chyba żeby zdążyć a jak się stresuję to zasnąć nie potrafię..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10298909_736355409743594_2752903732062970580_n.jpg (46,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2014-04-27, 22:16   #955
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
My mamy w umowie z zespołem zapisane, że płacimy ZAiKS.

Dziękuje bardzo , właśnie próbowałam stworzyć taką listę od dawna, bo gubiłam sie w tym chaosie- a tu proszę

sliczny bukiet, pasuje idealnie... buty też extra ( mam takie same, ale pieta mi z nich wypada)

My mamy podać liczbę gości na 14 dni przed weselem, dajemy gościom czas półtora miesiąca przed na potwierdzenie. Jakby mi ktoś wywinął taki numer, że wpada mimo że miało go nie być to nie wiem co bym zrobiła, zapewne grzecznie wyprosiła. Nie wyobrażam sobie dostawiania stołow bo będę miała wyliczona ilość miejsc z winietkami a niezapowiedziani goście to bałagan.

Kto u was ustalał menu? Bo czuje, że u mnie będzie niezła awantura o menu Tż rodzice raczej typowe tłuste potrawy (gołąbki, bigos, galareta) a bez rosołu to nie ma wesela a my z kolei wolelibyśmy coś lżejszego, w końcu to nie zima tylko końcówka lata będzie. Jak udało wam się pogodzić różne gusta

Dziewczyny, pisałam niedawno o małym konflikcie co do zaproszeń (nazwiska nieodmieniane, mężczyzna na początku bo rodzina, to samo nazwisko mimo że nie małżeństwo). Cud się zdarzył- Tż po wspólnym weekendzie powiedział, żebym wysyłała listę gosci w takiej formie jak chcę i żebym nazwisko zmieniła tamtej kobiecie. Jestem szczęśliwa bo nie będę musiała wstydzić sie dając zaproszenia
I widzisz nie trzeba było się martwić super!

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 104 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:22   #956
Magheru
Raczkowanie

Dużo zdrowia i szczęścia nowym Żonom wspaniałych mężów z mijającego tygodnia.

Gratuluję załatwionych spraw i pięknych zakupów.

Wybaczcie, ale nie nadrabiam. Przejrzałam tylko po łepkach.

Znowu komplikacje.

W sobotę miała być przymiarka sukni, okazało się, że krawcowa wyjechała, a szefowa jej nie miała ochoty mnie o tym poinformować. Na pytanie ile jeszcze przymiarek do końca, dowiedziałam się, że to moja wina, bo ciągle coś do poprawienia jest. Wk... się nieźle. Miałam u tej babki szyć jeszcze jedną kieckę, ale jak tak, to niech się buja. Taniej mi wyjdzie kupienie markowej, niż szycie u niej, gdzie robię 100 km, żeby dojechać na przymiarkę.

Ksiądz w mojej parafii stwierdził, że za metrykę "należy się 50,00 zł". U TŻa było co łaska, dał 20,00 zł i tyle.

Jutro znowu robię 100 km, bo ksiądz dziś nie miał czasu na ślubne sprawki, a mój TŻ znowu zaraz wyjeżdża na dłużej i problem jest z terminami.

Do tego znowu jestem chora.

Z dobrych rzeczy, to:

przed nami mega krótki tydzień xD
rozdaliśmy większość zaproszeń. Zostały 3 do wysłania i 3 do wręczenia w innym terminie, bo znajomi pobrali urlopy na weekend majowy.

Lecę spać.
Stary 2014-04-27, 22:23   #957
cude
Zadomowienie

KaEs, ładny bukiecik mogę spytać co to za buty i czy wygodnie się w nich tańczy?

A_neta1, my na lipiec, a mam to co Ty + suknia, więc się nie przejmuj A, no i zaklepałam termin u fryzjerki i makijażystki. W piątek podejdę oblukać ich twory

zakrecona_kropka, to zmiana na +
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:31   #958
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Garnitur kosztował 1300 zł, a zapłaciliśmy 910 zł

opłaca się bardzo, z tym kuponem cena jest atrakcyjna, były też garnitury po 1999 zł gdyby ktoś chciał , więc wtedy rabat to 600 zł
Promocja obejmuje TYLKO garnitury, tak więc koszule itd. już w cenie regularnej
suuuper, bardzo ci dziękuję
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
enzunio, ja bym podziekowala grzecznie tamtym za chec zalatwienia transportu, ale ze trafil Wam sie kolega z fajnym autem i ze chcielibyscie tym. No trudno, moze sobie cos tam pomysla, ale to Wam ma sie podobac i skoro szukaliscie taniej opcji to dodatkowe 200 zl nie ma zadnego sensu.

ja zrobiłabym tak samo. kurde miało być darmo przecież.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:49   #959
Ad rem
Zadomowienie

enzunio na Twoim mijscu grzecznie odmówiłabym cioci i wytłumaczyła, ze akurat trafiła się Wam super okazja na samochód od znajomego i że nie macie możliwości wpiąć na listę kolejnej osoby. Powinna zrozumieć

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:57   #960
activelifestyle
Rozeznanie

enzunio - dziewczyny mają rację Odmów ciotce, a weźcie tego kolegę Wytłumacz jej na spokojnie co i jak. Przecież powiesz prawdę. Chcecie zaoszczędzić - bierzecie auto w "gratisie", nie płacicie za dodatkowego gościa w postaci kierowcy od ciotki. A do tego nie martwicie się na zapas, że Wam miejsca na sali zabraknie. Powinna zrozumieć

adziia13 - może zobacz w Mohito jeszcze i w H&M. Ostatnio mi się w oczy jakieś długie kiecki rzuciły Fajną będziesz miała imprezę

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
W ogóle odkryłyśmy z mamą (szybko ) że co prawda są w naszym regionie wczesne śluby ale chyba przegięłyśmy z tą 11:P nie mam pojęcia jak my zdążymy:P ja fryzjer mama fryzjer obie makijaż mnie trzeba ubrać, w dodatku mamy w domu babcię która nie chodzi i ją także trzeba będzie ubrać itd o 10 juz musimy być gotowe na cacy bo przyjadą i będą wykupiny+błogosławieństwo będę musiała o 4 wstać chyba żeby zdążyć a jak się stresuję to zasnąć nie potrafię..
Dasz radę Będzie pracowity ranek, ale zostaniesz też żoną mąż Ci wynagrodzi poranną bieganinę i nieprzespaną noc... ale pewnie spać też Ci nie da

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość

W sobotę miała być przymiarka sukni, okazało się, że krawcowa wyjechała, a szefowa jej nie miała ochoty mnie o tym poinformować. Na pytanie ile jeszcze przymiarek do końca, dowiedziałam się, że to moja wina, bo ciągle coś do poprawienia jest. Wk... się nieźle. Miałam u tej babki szyć jeszcze jedną kieckę, ale jak tak, to niech się buja. Taniej mi wyjdzie kupienie markowej, niż szycie u niej, gdzie robię 100 km, żeby dojechać na przymiarkę.

Ksiądz w mojej parafii stwierdził, że za metrykę "należy się 50,00 zł". U TŻa było co łaska, dał 20,00 zł i tyle.

Jutro znowu robię 100 km, bo ksiądz dziś nie miał czasu na ślubne sprawki, a mój TŻ znowu zaraz wyjeżdża na dłużej i problem jest z terminami.

Do tego znowu jestem chora.

Z dobrych rzeczy, to:

przed nami mega krótki tydzień xD
rozdaliśmy większość zaproszeń. Zostały 3 do wysłania i 3 do wręczenia w innym terminie, bo znajomi pobrali urlopy na weekend majowy.

Lecę spać.
Ksiądz zaszalał...
Ta krawcowa niepoważna trochę Nie szyj już nic u niej tylko kup Święta racja, też bym tak postąpiła
Wracaj do zdrowia

Dobranoc Kochane
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości