|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
![]() No w Szwecji troszkę taniej niż w Norwegii ale i tak ceny z kosmosu. My na same rachunki, auto, wynajem wydajemy ok 7,5 tyś zł no ale nie ukrywam że da się oszczedniej. Jak ktoś tu jest po to żeby zarobić i wydać w pl to nie wynajmuje tak drogiego mieszkania itp. Jak dwie osoby pracują to serio jest fajnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- No i jeszcze zależy czy mówimy o zarobkach na rękę bo podatki tez są ogromne ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
cesc. ja dopiero teraz zawitalam na forum. nadrabiam.jeszcze ale.az mi wstyd tyle pozytywnych komentarzy na.swoj temat czytac.
powiem cos co.juz wiecie bo.pare razy mowilam KOCHAM WAS
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
'
skąd ja to znam ![]() Cytat:
jak tam skóra Natalki? zaczęła pić pepti? Motylku, brawa za mm |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, ładna nie jestem, to chociaż chuda mogę być
![]() Facet siostry tż powiedział mi, że mnie 3 razy mniej niż ostatnio jak mnie widział, a t. znów wywaliła z "zasuszoną synową" tassia widzisz? mówiłam, że pojedziemy i będzie raczkował ewacia jutro się przejdę na spacer z dziećmi i zobaczę, czy jest ![]() Może być bałagan, poczuję się jak w domu ![]() Widziałaś?? Pisałam Wam na fb, że będę autem jechać jednak ![]() natala bardzo mi się podobają lidlowe sukienki, ale od 86 są Za rok na pewno kupię!Endżi suknia prześliczna ![]() papuga ja dawałam banana, jabłko, mango z owoców. Myślę, że gruszkę możesz dać, śliwkę, w sumie wszystkie większe w łapkę i mniejsze rozgniecione ![]() Encia w pociągu jadła selera naciowego czarna może przeciążyłaś? Mnie po przysiadach boli kilka dni i potem jest lepiej, więc unikam ćwiczenia przysiadów, na tyłek robię wszystkie w planku z podnoszeniem nóg. nena może zaraziła się, wiesz, powiedziałaś jej, że wizażowe zlotowe dzieci robią postępy i też zapragnęła ![]() dodinha nie sądzę, że drętwieją, bo dzieci w nich de facto siedzą. Tobie drętwieją od siedzenia? ![]() larysa dobre dziewczyny są ![]() Co do kolczyków, to ja nie rozumiem, po co niemowlakowi kolczyki, także wiesz Ale była taka moda, że wszyscy przebijali także wiesz ![]() Agnieszka257 Encia je Babydream, są super, cena dobra, skład świetny, zwłaszcza ta seria BIO ![]() xViolet samochodem tylko w foteliku! Ok, zdarzają się sytuacje i sytuacje, ale jak można nie ryzykować, to ja bym nie ryzykowała. Fotelik można zabrać do taxi Albo pojechać autobusem.
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, wreszcie pół minuty usiadłam! Tego posta cały dzień z przerwami piszę
![]() Wczoraj dotarłyśmy po 21, zanim ogarnęłam, to się 1 zrobiła, dziś o 7 pobudka, śniadanie, bieganie (o ja GÓPIA!! zapomniałam inhalatora i się prawie udusiłam po drodze ), wizyta u znajomych, zakupy, wyjazd tż, ogarnianie dzieci... Encia śpi, Eda kończy bajkę, ja chyba też pójdę spać zaraz CO do zlotu... FAJNIE BYŁO papugę dokładnie tak sobie wyobrażałam Od razu wiedziałam, że to ona ![]() boja szkoda, że bez dziecia była, ale za to przydały się dziewczyny do pomocy ![]() larysa serio jest w rzeczywistości jeszcze ładniejsza Będą się chłopaki o nią bić.kropla ma zarażający optymizmem uśmiech, szkoda, że Alunia trzymała się trochę na dystans gorgulek to w ogóle taka nastolatka, że ja Cię proszę, w życiu bym jej na ulicy o dwójkę dzieci nie posądziła! A Miłoszek to krejzol, tu stanie, tu zjeżdżalnia, tu stoliki z kawą ![]() mariiasi nie poznałam i zupełnie inaczej ją sobie wyobrażałam Szkoda, że tak szybko uciekliścieniebede na świetną figurę, a Erni jak super przy kołysance zasypia poli to w ogóle nie dość, że totalny spontan, ulubiona ciocia wszystkich niemowlaków, to też jej nie poznałam! Poli, zostań w tym kolorze, bo super Ci w nim Ja już Szczecin planuję!ja-ika fajnie, że dotarliście Emilka ma super fryzkama wisisz nam mnóstwo zdjęć Zuzi w K. Twoja córka jest po prostu mistrzynią w utrzymywaniu otwartych oczu Wierzyć się nie chce!inwersja szkoda, że tak krótko byliście ![]() no i tassia, której - właśnie się skapłam - nie podziękowałam za nocleg i ugoszczenie Także będzie publicznie: DZIĘ-KU-JE-MY! i zapraszamy do siebie W ogóle fajna z Was rodzinka, nawet jak tż tylko udawał takiego przykładnego męża
|
|
#4026 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super bo u nas tez na tym polu pierwsza porażka wczoraj nie było mnie w domu ok. 5h i Jasio nie ruszył w tym czasie ani mm ani marchewki.Cytat:
![]() a suknia cudna mogłaś zrobic jakies zdjecia?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasio dzisiaj pierwszy raz buszował/pełzał na swieżym powietrzu ![]() amy urzadzilismy sobie grilla na obiad![]() ![]() niestety dzien jak zwykle zakonczony wiezorna kłótnią.....
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
endzi zadko to pisze konukolwiek albo mowie. ta suknia jest oszalamiajaca. nawet nie szukaj innej bo powala na kolana jak nic
moj syn dzis zjadl jogurtu troche, to w sumie nictakiego po koktajlu : awokado, banan, mieta, seler, salata, rzodkiewka ktory robilysy w sobote z matal. matal swoja droga uswiadomilam.sobie dopiero teraz ze podalysmy naszym.dzieciom.jogurt najzwyklejszy jestem zawiedziona swoim mieszkaniem nie mam lezaczka ani nic niskiego po czym.maciej moglby sie wspinac, nie mam lozeczka ze szczebelkami dzis pojechalam do mamy na chwile i maciej zacal sie spindrac na lezaczek i podbosic na szcebelkach ehhhhh wniosek z tego taki ze musze czesciej do mamy jezdzic
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() ide zaraz Was nadrabiac. dopiero teraz znalazlam czas, bo dzis mielismy dzien pelen wrazen. obchodzilismy dzis nasze jutrzejsze potrojne swieto - 30. rocznice slubu moich rodzicow, 2. rocznice mojej siostry i moje 28 urodziny tak wiec 28.04 to bardzo szczegolbny dla nas dzien ![]() uroczystosc byla w najblizszym gronie i bylo bardzo milo. ah zebym tak ja ze swoim chlopem wytrzuymala 30 lat to by bylo cos ![]() no i dzis moj Kubus zrobil prezent mamusi i nauczyl sie pelzac do przodu. potrafi przejsc tak caly pokoj, a u rodzicow przeczolgal sie z pokoju pod drzwi wejsciowe. chyba chcial isc na spacer moje sloneczko malutkie ![]() przepraszam, ze tylko o sobie. ide sie poprawic
|
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
dupiany dzień.. poszliśmy na spacer i złapała nas ulewa, byłam cała przemoczona pomimo tego że miałam parasol.. Antoś ładnie zasnął i mam nadzieję że dzisiaj nie będzie się tak często budził. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak jak piszecie zlewam to teraz bo szkoda nawet tłumaczyć jak nie dociera
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do kolczyków to jakoś mnie to nie razi aż tak, jeśli ktoś się zdecydował ok, ale ja mam inny plan ![]() ![]() dziewczynki zdrowe, wszystko u Was ok? Cytat:
nooooo ta rozpacz Maciusowa prze kochana ![]() ja jeszcze napiszę o kropli deszczu, to ona mnie chyba najbardziej zadziwiła ze wszystkich dziewczyn, wydawała się z forum taka hm no spokojna, taka grzeczna ułożona, oczywiście taka też jest ale jest też mega mega optymistyczna i taka jajcara i śmiała bardzo, taki harpagan ale w pozytywnym sensie
|
|
#4033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
zje 3 łyżki i koniec---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
a jak podajecie to mango? mam je zetrzeć na tarce? wymieszać z czymś?
|
|
|
#4034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
( Przeleciałam kilka stron na szybko, w tym zdjęcia ze zlotu i padłam z zazdrości Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj cały dzień prawie byliśmy na dworze, Ola ładnie spała, zjadła butlę w plenerze i ogólnie miły dzień
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-04-27 o 21:34 |
||||
|
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystkiego najlepszego Cytat:
brawo dla Kubusia ![]() aaa Poli dla Lili wszystkiego naj z okazji 8 misięcy ![]()
|
|
#4037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam dzisiaj pomieszać banana z jabłkiem i zapomniałam no nic może jutro nie zapomnę ![]() i koniecznie muszę spróbować to mango ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() oby to nie było nic poważnego wybierasz się do lekarza? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
matal dzieki za komplemenciochy
![]() mnie bylo milo cie goscic dzis na sniadanie jedlismy koktajl ![]() a co do tz to chyba nie udawal. wrocilam wczoraj do domu po zlocie a chata wypucowana poszedl z tym.kumplem z wro na.impreze. wrocili o 3 ale wstal do.macka o 6 30i zabawial do 9 zebym.pospala![]() w zwiazku z tym dzis na dzialce skosilam trawe dla mnie troche ruchu a dla niego chwila relaksu
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
super się czyta wasze zlotowe wrażenia
![]() I jestem bardzo ciekawa teatralnego udawania Macieja,cóż łon to robi? Moja po prostu kaszle,żeby ją zauważyć![]() Cytat:
![]() wiesz co, nic na siłę, nie chce marchewki to nie wciskaj.ale to już wiesz długo nam to zajęło, przeszło miesiąc tak powolutku jej dawałam i próbowałam z różnymi mlekami. czasem bywa,że obiadku zje malutko,ale wtedy daję jej pierś, trudno, nie będę zmuszać.Cytat:
i jaka reakcja na jogurt? od kiedy właściwie można podawać?
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
motyl ja jogurt kupilam.nestle
generalnie to slodzone jest wiec bede podawac zadko ale chce jakis nabial.wprpwadzic
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieckk w samolocie podrozuje przypiete pasem do rodzica tak ?
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wprowadzał ktoś już nabiał? idę na oseska poszukać
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, wydaje mi się, że to nie jest hormon, tylko lek, który zmniejsza włąśnie stężenie hormonu (prolaktyny) we krwi. ogólnie nie najlepiej jest tolerowany przez niektóre dziewczyny, w tym mnie, ale do zakończenia laktacji długo go nie potrzeba brać. Ja przestałam karmić i przy pełnej laktacji wystarczyły 2 tygodnie
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. Dopinasz pas dziecka do swojego pasa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uciekam spać. Dobranoc !
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze ja
![]() bojatoja mam nadzieję że następnym razem uda Ci się przyjechać z Filipkiem i tak super że sie pojawiłaś! inwersja tak się bałaś a nie było na prawdę czego bo super z Ciebie kobita! a Miłoszek jest uroczy!kropelko nie będę oryginalna mówiąc, że energia aż od Ciebie bije! szkoda, że tak szybko uciekłaś ![]() laryska jak Cię zobaczyłam to pomyślałam "moment, kto zaprosił Jessice Albe? niebede ciesze się że mogłyśmy spotkać się po raz kolejny! Erni jest kochany, mój ulubieniec ![]() gorgulek jesteś cudna! hehe w życiu bym nie powiedziała że urodziłaś dwójkę dzieci! a Miłosz to mega zdolniacha! zakochałam się w nim normalnie ![]() policzanka jesteś baaaardzo ciepłą osobą, bije od Ciebie optymizmem, masz śliczny łagodny głos bardzo się cieszę że przyjechałaś!ja ika dokładnie tak sobie Ciebie wyobrażałam Emilka jest śliczna i ma super fryzurkę! kama jak Cię zobaczyłam to aż pozazdrościłam figury ![]() mariasia następnym razem nie zapomnę o pomidorówce matal Tobie również zazdroszczę figury! wyglądasz bardzo dobrze i jesteś super mamą! Encia jest przeurocza, raczek mały ![]() tasia a Was to po prostu uwielbiam!
|
|
#4049 | |||||
|
Rozeznanie
|
dla wszystkich dzieciaczkow za postepy ![]() Cytat:
![]() a suknia przecudna Cytat:
a ja jestem z rawy maz, ale czuje sie jak lodzianka, bo ostatnie 9 lat tam spedzilam. aktualnie jestesmy w lodzi raz w tygodniu, bo jezdzimy na rehabilitacje z Jakubem i na inne kontrole zwiazane z jego wczesniactwem. a poza tym mam tam siostre ![]() Cytat:
nie wiem dlaczego, bo wczesniej wcinal wszystkie owoce, az mu sie uszy trzesly, a teraz pluje i ma odruch wymiotny ![]() Czarna oby to nic powaznego z tym kolanem nie bylo odpocznij troszke, zadbaj o nie i moze pomoze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poza tym bardzo przyjemnie sie czyta komentarze po zlocie ![]() musicie byc naprawde wspanialymi osobami
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za chwilę się chichrał ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- MATAL miałam pytać na zlocie ale wyleciało mi z głowy.. wspominałaś kiedyś że Edzik bodajże od 7 miesiąca w ogóle nie dostawał mleka. Dlaczego tak? i co dawałaś mu w zamian za to? pytam bo obawiam się że moje dziecko nigdy nie przekona się do mm.. a i jeszcze pytanie, próbuje dawać Antosiowi Nan2 , kiedyś próbowałam bebilon i ani to ani to mu nie podchodzi. nie pamiętam jak było z bebilonem ale ten Nan strasznie śmierdzi, spróbowałam i jest paskudny, nie dziwię się że nie chce go pić ![]() czy wszystkie mleka takie są? które jest smaczne ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

no ale nie ukrywam że da się oszczedniej. Jak ktoś tu jest po to żeby zarobić i wydać w pl to nie wynajmuje tak drogiego mieszkania itp. Jak dwie osoby pracują to serio jest fajnie 

[/RIGHT]

może zaraziła się, wiesz, powiedziałaś jej, że wizażowe zlotowe dzieci robią postępy i też zapragnęła ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
także wiesz 
), wizyta u znajomych, zakupy, wyjazd tż, ogarnianie dzieci... Encia śpi, Eda kończy bajkę, ja chyba też pójdę spać zaraz
Ja już Szczecin planuję!
wczoraj nie było mnie w domu ok. 5h i Jasio nie ruszył w tym czasie ani mm ani marchewki.