![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
taka "zielona" to normalne, chodzi o ta zielona co robi ![]()
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, moja też ciągle płakała, karmiłam ją ona dalej płakała aż w końcu zaczęłam ją dokarmiać mm U mnie niestety nie dojadała. Ja po nocy ściągnęłam dziś 90ml więc czym ona się ma w ciągu dnia najeść ![]() A kiedyś coś pisałyście o ściąganiu metodą 753. A czy jeśli jeszcze coś leci to kończyć i tak na tej trzeciej minucie i np za dwie godzinki znów czy ściągać dalej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
To i ja się melduję na odchowalni. Ale nabralyscie tempa
![]() W sumie smutno mi opuszczać poczekalnie ![]() Pisalyscie coś o zielonych kupkach. Emil mi od kilku dni tez takie robi i zaczynam się martwić. Poza tym nic mu nie dolega... no te chrostki na buzce. Więc zadzwonię jutro do położnej i zapytam o tą kupę. ![]() I zazdroszczę wam tego zawzięcia usypiania maluchów w łóżeczku. Mój zasypia wieczorem i w nocy na cycu bo śpi z nami. Na początku spał w łóżeczku ale tak mi jest teraz łatwiej, potem będę pewnie tego żałować. . Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-04-27 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Moderator
|
A moze postanowila sie przywitac juz rozpakowana?
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i kiedyś na pewno z tego wyrośnie, chyba nie będzie chciał jako 18 sto latek spać z mamusią ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Ok, to już wszystko wiem
![]() Cytat:
No nic... Na razie będę ją jeszcze obserwować i ewentualnie myśleć o dokarmianiu, chociaż przynajmniej przez jakiś czas wolałabym tego uniknąć. Ja dalej mam podejrzenia, że to brzuszek, bo zauważyłam, że się uspokaja (czasem tylko trochę, a czasem wyraźnie), gdy pójdzie seria bąków albo beknie jak stary chłop ![]() Ech... Tak bardzo bym chciała rozumieć sygnały, które mi daje moje maleństwo. Może jak przeczytam cały ten "Język niemowląt" będą mądrzejsza ![]() Do dziewczyn, które dokarmiają maluszki: same wybierałyście MM? Czy konsultowałyście się z pediatrą? Virgo- zapomniałam Ci wcześniej odpisać; mój podpis rzeczywiście wymaga aktualizacji ![]() My właśnie wróciliśmy z długiego spaceru w trójkę. Mała Żaba była taka grzeczna i kochana, że z miejsca zrehabilitowała się za ostatnie dni ![]() Yyyy... Czy ja mówiłam o jakimś kryzysie trzeciego tygodnia? Zapomnijcie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#100 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z ta żółtaczką coś trzeba robić teraz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro Malutka przybiera prawidłowo na wadze to nie sądzę, żebyś miała za mało pokarmu. I na Twoim miejscu też poczekałabym jeszcze z decyzją o dokarmianiu MM skoro nie ma takiej konieczności (a nawet potrzeby). Cytat:
Dziękuję! ![]() (Prawie) cały dzień wolny to jednak CZAD ![]() Czy Wasze dzieci, jak się najedzą i powoli 'odlatują' tj. zasypiają to też wyglądają jak narkomani ? Bo moja Niuśka ma taką ksywę 'Narkomanka' ![]()
![]() |
#103 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanie o miejsce na rączce po szczępionce bo u nas pojawił się strupek i nie wiem tzn nie pamiętam jak mialo to wyglądać bo położna mówiła ale zapomniałam ![]()
![]() |
#104 | |||
Zadomowienie
|
Eh, ucięło mi cytowania... chyba nigdy nie zrozumiem jak to działa.
Dzięki dziewczyny za miłe słowa i sorki za straszenie, po prostu jakoś samo napisanie do was mnie uspokoiło a że byliśmy w drodze to nie było od razu jak napisać więcej. Śmieje się teraz, że dziecię jak zobaczyło skierowanie do szpitala to postanowiło się już nie wygłupiać i zacząć chociaż jeść ładnie. Kupki nadal nie najlepsze, ale ogólnie idziemy ku dobremu. Zastanawiam się tylko co to było... Widzę poza tym, że temat kupek będzie się przewijał bo ciągle któreś coś ma. ![]() Co do żółtaczki to mamy obserwować, ale ja naprawdę nie wiem co właściwie i jak rozpoznawać to cholerstwo. O ile nie będzie żadnych innych objawów to nic nie będę robić a okaże się na wizycie za 2 tygodnie czy jest ok. Najgorsze jest to, że lekarka powiedziała, że to że Kinga jest spokojna to może być sprawa żółtaczki a nie jej cudownego charakteru ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Virginia podziwiam twoją energię i radość, która bije ze wszystkich twoich postów. Podbijam też pytanie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tygrysek83 oby było już dobrze ![]() mara86 ![]() moje dziecko się buntuje ja mam mało mleczka albo on ciągle by na cycu wisiał ![]() ![]() sory że tak po łebkach ale nie mam czasu ani ochoty ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Bebe mialam na uwadze doswiadczenia mam starszych dzieci i od poczatku przytulalam i nie odmawialam czulosci
![]() ![]() Nie stosuje metod w 100 proc. Bo w dzien jak mala usypia przytulona do mnie, to nie mam o to pretensji chociaz trwa to tylko minutke, bo ona po minucie jest wyspana ![]() Chyba, ze ryczy i marudzi a nic nie pomaga, to odkladam ja na 5 minut robie 10 wdechow i probuje znowu uspokoic. Niektore rady z tej ksiazki mi pomogly. Pokazaly, ze nie kazdy placz oznacza glod, a ja potrafilam karmic co 15 min ![]() ![]() ![]() No i drugie to rytual, o 20 kapiel, karmienie i lozeczko ze smoczkiem, ktorego o dziwo zalapala na wieczory, bo w dzien nie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Tygrysek super ze juz lepiej ![]() Spadam na relaksujaca kapiel. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-04-27 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy któraś praktykuje kąpiel po jedzeniu?
Bo u nas jedzenie wypada teraz koło 18 popołudniu no to kąpać przed 18 to trochę za wcześnie, zwłaszcza że teraz jak jest ciepło to nieraz długo będziemy na dworze. A z kolei po tej 18-tej Gabryś ma jakieś pół godziny aktywności i zasypia już w nocny sen (najpierw jakieś 2 godz. na klacie, potem odkładany do łóżeczka). I szkoda mi go budzić np. o 20 tylko na tą kąpiel (tak zrobiłam wczoraj). Myślałam że będzie znów głodny i że po kąpieli zaraz dostanie flachę ale on poleżał trochę na mnie i zasnął no i potem spał do 3 w nocy... Więc najlepiej by mi pasowało kąpać po jedzeniu ok 18 i wtedy przytulanki i spanie. Tylko nie wiem czy to zdrowo dla brzuszka?
#109 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrów Małża i powiedz, żeby bawił jakie sobie zrobił ![]() Ja mojego nie oddam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj jak zrobiłam już butlę mm to musiałam wylać, bo usnął i wstał 7 h później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bylam na zakupach, ubrałam Mikołaja na chrzciny ![]() sweterek taki, tylko biały http://www.hm.com/pl/product/15726?article=15726-A Spodnie http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p i do tego kupię białe koszulobody ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też widzę, że ta książka pomaga ogarnąć trochę o co może chodzić. Oczywiście nie odpowiada na wszystkie pytania, ale na pewno ułatwia zrozumienie malucha w jakimś stopniu. Kciuki za dalsze pozytywne doświadczenia z nocnym usypianiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam dokładnie te same wrażenia po tej książce. Pamiętam, że z Antkiem mocno się uspokoiłam po jej przeczytaniu, spokojniej podeszłam do płaczu i jakoś ogarnęłam wszystko, i potem Antek był cudownym dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Kochane odpowiem tylko na pytanie dotyczące strupka, to zupełnie normalne i po prostu trzeba go zostawić sam odpadnie. Zmęczona sie czuję strasznie :/
Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
My stosujemy kąpiel po jedzeniu bo inaczej nie ma opcji. Próbowaliśmy wybudzać jakoś między karmieniami, ale kończyło się zawsze wielkim niezadowoleniem. Po jedzeniu jest najspokojniejsza bo jeszcze nie zdążyła usnąć na dobre i nie jest rozdrażniona budzeniem. Próbowaliśmy też przed tuż przed jedzeniem ale wtedy były straszne wrzaski głodowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak na szybko proszę o pomoc- czy można podawać jakieś herbatki ułatwiające trawienie np. hipp. Antek ma dopiero nie cały tydzień.
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze w ogole jest lepiej ![]() Tygrysku, ciesze sie, ze u was lepiej ![]() Virginio, mi szkoda kazdej chwili, ktorej nie spedzam z moim Synkiem (a sa ta bardoz krotkie chwile), wiec rozumiem Twoja radosc, ze moglas spedzic dzien z Natalia. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Monka ![]()
![]() |
#117 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() Co do strupka, to mi w szpitalu powiedzieli że po jakiś 3 tygodniach może się tam coś zacząć dziać i żeby nic z tym nie robić bo to ma tak być, ale na razie się u nas nic nie dzieje.
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Na pewno można Hippa z koperkiem (granulowaną) bo ona jest od pierwszego tygodnia życia. Nie wiem jak inne... musisz sprawdzić na opakowaniu.
#119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze ja tez zaczne przygotowywac mm? Moze sie Mikolaj przestraszyl sztucznego mleka i usnal ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czasami jeszcze karmie po 1,5 godziny, ale widze, ze nie jest zmeczona, placze, a zająć niczym jej nie mozna, to wtedy idzie mleko i wypija tyle co po 2 godzinach. Dzisiaj Ola leżąc na brzuszku sie usmiechala ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.