WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-27, 00:57   #4441
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
nie sądzę by była jakakolwiek różnica między okularami z biedry, h&m czy mango - płaci się za markę, ewentualnie design, a nie jakoś ochrony przed słońcem...
....
Koleżance raczej nie chodziło o marki tylko o to żeby w ogóle okulary miały przede wszystkim porządny filtr.

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:01   #4442
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Gdzie w okolicach centrum, pl. Starynkiewicza, Zawiszy jest punkt drukowania najlepiej czynny 24h ale może być otwarty od 6-7 rano.
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
http://www.copygeneral.pl/aleje-jerozolimskie-56-c
Zaraz przy pl. Starynkiewicza, 24 godziny na dobę, na przeciwko Rossmanna (w tym samym budynku co jest Avon).
Tylko trzeba zwrócić tam uwagę na 1 i podstawową rzecz: do wyboru jest samodzielne drukowanie i obsługa przez ekspedienta. Kiedyś zmęczona 24 godzinnym maratonem pisania licencjatu pojechałam do nich i skorzystałam z usług ekspedienta, bo byłam taka padnięta, że ledwo na oczy widziałam, więc nie chciałam niczego pochrzanić, a przy okazji za godzinę miałam spotkanie z promotorem. Efekt? Za wydrukowanie 3 kopii pracy ok. 70 str (ok, na prawie połowie stron były wykresy i chciałam je w kolorze, co też znacznie wpływa na cenę) + zbindowanie zapłaciłam prawie 3 stówy Gdybym zrobiłam samodzielnie, zmieściłabym się pewnie w 1/3 ceny.
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:09   #4443
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yvonne18 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim! Moje pytanie - czy możecie mi polecić jakąś solidną szkołę językową w Warszawie (język angielski, poziom B2/C1), najlepiej Mokotów/Służew (+ okolice), w miarę przystępną cenowo?
jest wątek na wizażu:
szkoła językowa w Warszawie - która? angielski

tylko uważaj na osoby które piszą wątki o szkole w której pracują, lub na marketerów. Szczegolnie duzo jest z TFLS.

Ja uważam że trzeba pytać o LEKTORÓW bo co z tego że cambridge ma renome, ale moga miec kiepskiego lektora, a swietnego znajdziesz np w city school gdzie placi sie 550 zł za semestr 80h.

Ja polecam:
City School - lektor Michał, tylko i wyłącznie, jest genialny, reszta bez szału
LExis - lektorka/native Irene, innych nie polecam, moj poziom w 5 mcy skoczyl ze slabego B1 na mocne B2.
English For You - native Susan, ale nie do konca teraz polecam bo 100% lepiej uczyli w City School i Lexis Michał i Irene

Speak Up - odradzam przez umowy, sa fatalnie skonstruowane, ludzie maja dlugi i kredyty przez nie
ODRADZAM CI PROFI LINGUA - TO OSZUŚCI.
mają błędnie sformułowaną umowę, najgorsze że ludzie w większości nei znają matematyki i nie kłócą się. moja afera powiedzialam ze zostanie przekazana w rece rzecznika praw konsumenta to wtedy zadzwonili do mnie i powiedizeli ze oddaja mi 100% kasy za kurs. Na metrze arsenal to bylo.
Okazalo sie ze zaplacilam za kurs. Zrezygnowalam z niego przed 1 zajeciami. Ale wezsla kara 300 zl mniej. WIEC: poprosilam by zrobili prosta matematyka, ILE ODADZA MI PIENIEDZY JESLI ZREZYGNUJE TAK, ze nie bedzie mnie na OSTATNICH ZAJECIACH. Z wyliczen profi linguy wychodzi ze to JA MIALAM IM WTEDY DOPLACIC 300 ZL

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2014-04-27 o 09:13
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:19   #4444
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez efula Pokaż wiadomość
gdzie kupię piankę do włosów Venita ognisty wulkan?

okolice centrum, praga południe
Może drogeria Jaśmin na dworcu wschodnim?
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:58   #4445
fabregasowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość

ooo Fabregasowa, Ty też w Warszawie kolejna namiastka Lublina
si już ponad pół roku

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 11:22   #4446
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
si już ponad pół roku
<o,ja też...ale nico dłużej >

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 11:46   #4447
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
A mogłabym prosić o link do tej apteki? Znalazłam tylko aptekę fortuna, ale z odbiorem w Łodzi.
Tu jest ich allegro strone moge poszukac pozniej bo teraz jestem na tel i niewygodnie

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24808903
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 12:26   #4448
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Tylko trzeba zwrócić tam uwagę na 1 i podstawową rzecz: do wyboru jest samodzielne drukowanie i obsługa przez ekspedienta. Kiedyś zmęczona 24 godzinnym maratonem pisania licencjatu pojechałam do nich i skorzystałam z usług ekspedienta, bo byłam taka padnięta, że ledwo na oczy widziałam, więc nie chciałam niczego pochrzanić, a przy okazji za godzinę miałam spotkanie z promotorem. Efekt? Za wydrukowanie 3 kopii pracy ok. 70 str (ok, na prawie połowie stron były wykresy i chciałam je w kolorze, co też znacznie wpływa na cenę) + zbindowanie zapłaciłam prawie 3 stówy Gdybym zrobiłam samodzielnie, zmieściłabym się pewnie w 1/3 ceny.
ja tam kiedyś drukowałam pracę na samoobsłudze, to komputer nie wytrzymał pani z obsługi ostrzegła mnie po fakcie, że ten komputer tak wolno chodzi i zawiesza się przy dużych plikach...
mają tam bardzo drogo, ale z drugiej strony jakość (papier i tusz) jest w porządku, co nie jest standardem, bo trafiały mi się w różnych kserach i rozmazane wydruki i brudne kartki...

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 14:00   #4449
Ewelina_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yvonne18 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim! Moje pytanie - czy możecie mi polecić jakąś solidną szkołę językową w Warszawie (język angielski, poziom B2/C1), najlepiej Mokotów/Służew (+ okolice), w miarę przystępną cenowo?
Co prawda nie Mokotów (szkoła znajduje sie przy metrze Słodowiec) ale polecam: http://learnbyplay.pl/page/learn-by-play
Zajęcia z nativem, 2 razy w tygodniu po półtorej godziny. I cena : 250 zł za kurs który trwa 8 tygodni.
Ewelina_Waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:08   #4450
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
English For You - native Susan, ale nie do konca teraz polecam
A ja jej w ogóle nie polecam Może do pracy grupowej jeszcze się nadaje, ale nie indywidualne.

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
ja tam kiedyś drukowałam pracę na samoobsłudze, to komputer nie wytrzymał pani z obsługi ostrzegła mnie po fakcie, że ten komputer tak wolno chodzi i zawiesza się przy dużych plikach...
mają tam bardzo drogo, ale z drugiej strony jakość (papier i tusz) jest w porządku, co nie jest standardem, bo trafiały mi się w różnych kserach i rozmazane wydruki i brudne kartki...
Dobrze, że nie tylko ja miałam tam przygody Jak mam coś do skserowania/wydrukowania, idę do punktu przy Koperniku, tzn to jest chyba ul. Kopernika i potem za zakrętem przechodzi w Tamkę - jakość ok, ceny też w porządku, przy większych ilościach są zniżki, a odrócz tego można zbierać paragony i uzbierać dodatkowe bonusy, przynajmniej kiedyś tak było Tylko ktoś pytał o punkt 24 godzinny, więc ten odpada.
Stary 2014-04-27, 17:44   #4451
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Byłam dziś w Copy General i generalnie zwariowałam

Byłam nieprzytomna rano a tam jakieś dziwne zasady z kartami, przystawianiem ich do czytników etc. Można się pogubić.

W dodatku komputer nie chciał drukować z mojego czytnika więc poszłam do obsługi po pomoc. I tak - jeśli oni by mi to wydrukowali to by wzięli za to 3,5zł (nie wiem czy jednorazowo czy za stronę) a jeśli mi to przegrają na pendrajwa i dadzą do ręki, żebym ja sama drukowała to będzie jakieś tam 20gr za stronę., generalnie więcej dla nich roboty ale wtedy nie biora za to kasy. Co za bezsensowne zasady

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 17:53   #4452
Maguda_
Kawaii strona mocy

Właśnie: karty były wtedy zdecydowanie nie na moją głowę i dlatego za święty spokój przepłaciłam masakrycznie Było minęło, przy kolejnym dużym wydruku do nich po prostu już nie poszłam Ceny podają za stronę.
Stary 2014-04-27, 18:36   #4453
Yvonne18
Raczkowanie

GG do Yvonne18

Cytat:
jest wątek na wizażu:
szkoła językowa w Warszawie - która? angielski

tylko uważaj na osoby które piszą wątki o szkole w której pracują, lub na marketerów. Szczegolnie duzo jest z TFLS.

Ja uważam że trzeba pytać o LEKTORÓW bo co z tego że cambridge ma renome, ale moga miec kiepskiego lektora, a swietnego znajdziesz np w city school gdzie placi sie 550 zł za semestr 80h.

Ja polecam:
City School - lektor Michał, tylko i wyłącznie, jest genialny, reszta bez szału
LExis - lektorka/native Irene, innych nie polecam, moj poziom w 5 mcy skoczyl ze slabego B1 na mocne B2.
English For You - native Susan, ale nie do konca teraz polecam bo 100% lepiej uczyli w City School i Lexis Michał i Irene

Speak Up - odradzam przez umowy, sa fatalnie skonstruowane, ludzie maja dlugi i kredyty przez nie
ODRADZAM CI PROFI LINGUA - TO OSZUŚCI.
mają błędnie sformułowaną umowę, najgorsze że ludzie w większości nei znają matematyki i nie kłócą się. moja afera powiedzialam ze zostanie przekazana w rece rzecznika praw konsumenta to wtedy zadzwonili do mnie i powiedizeli ze oddaja mi 100% kasy za kurs. Na metrze arsenal to bylo.
Okazalo sie ze zaplacilam za kurs. Zrezygnowalam z niego przed 1 zajeciami. Ale wezsla kara 300 zl mniej. WIEC: poprosilam by zrobili prosta matematyka, ILE ODADZA MI PIENIEDZY JESLI ZREZYGNUJE TAK, ze nie bedzie mnie na OSTATNICH ZAJECIACH. Z wyliczen profi linguy wychodzi ze to JA MIALAM IM WTEDY DOPLACIC 300 ZL
Cytat:
Napisane przez Ewelina_Waw Pokaż wiadomość
Co prawda nie Mokotów (szkoła znajduje sie przy metrze Słodowiec) ale polecam: http://learnbyplay.pl/page/learn-by-play
Zajęcia z nativem, 2 razy w tygodniu po półtorej godziny. I cena : 250 zł za kurs który trwa 8 tygodni.
Dzięki wielkie dziewczyny! Wczoraj w Empiku złapała mnie ankieterka (część z Was na pewno kojarzy), można wygrać kurs chyba do SpeakUp (?), ale już raz wygrałam i nie chciałam iść, właśnie przez opinie.
Stary 2014-04-27, 20:50   #4454
Friese
Zakorzenienie

Usuwanie ósemki zatrzymanej w dziąśle

Chciałabym podziękować visionAM za polecenie prywatnej kliniki gdzie usunęłam.
Pamietam jak pytano tutaj o miejsce gdzie usuwać zęby, ósemki itp to chciałabym OSTRZEC przed kliniką MIŁY UŚMIECH przy Arkadii, gdzie można za darmo usunąć ósemki.

Usunęłam 2 tyg temu prywatnie ósemke zatrz.w dziąśle - trwało to 30 min, rozciął dziąsło, przepiłował osemkę, wyjął, zaszył, po tygodniu zdjęto szwy, super się zagoiło.

1,5 tyg temu na NFZ usunęłam osemke zatrz w dziąśle, taka sama jej sytuacja, trwało to 1,5 h, rozcinał, mahał, ciągnał, rozcinał, przypiłowywał troszkę, ciągnał, przypiłowywał, ciągnał, wyszło pół, drugie pół potem ale korzeń został, znow sie silowal i tak 1,5 h. poszarpana i pocieta wyszlam i oczywiscie nie chce sie goic, po tygodniu szwow mi nie zdjal bo sie zle goi, jest czerwone te miejsce po zębie, patrze w buzie - i nie wiem jak on to zrobił, ale policzek rozciety sie goi, dziąslo w poprzek pociete, dziaslo przy 8- pociete. Boli. Jedzenie tam wlazi i boli mocniej. masakra.. boli. jak chodzę, jak pochylam się, rano po obudzeniu. Ratunku.
Lekarz kazal mi wieczorem plukac szklanka wody z 1/2 lyzeczki sody. Ale to prawie nic nie daje..

Mam nadzieję, że komuś rozwieję wątpliwości jeśli nad tym miejscem się zastanawiał.
Jeśli masz wyrżnięte już ósemki, pewnie idź tam, to prosty zabieg.
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 22:13   #4455
visionAM
Zakorzenienie

Cieszę się, że jesteś zadowolona, w tej przychodni są na prawdę dobrzy lekarze
Mi się podobało, że po zrobieniu zdjęcia pani doktor, u której byłam, przed zabiegiem mi wszystko szczegółowo i prostym językiem (nie jakimś fachowym stomatologicznym) opisała, dzięki temu wiedziałam jak będzie wyglądać zabieg, czego się spodziewać, jakie będą moje reakcje, ile co się będzie goić itp. itd. Poza tym mają bardzo profesjonalne podejście do klienta i za to także duży plus
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 23:39   #4456
pysiamn
Zakorzenienie

Witam serdecznie

Potrzebuje info., czy ktoś może wie coś o SERWISIE ROWEROWYM w URSUSIE ???

Gdzieś obiło mi się i uszy że jest na Nedzwiadku na Wojciechowskiego ale nigdzie w necie nie mogę zlokalizować takiego serwisu (chodzi o telefon itp)

Wiem że jest na Ryżowej

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:49   #4457
Hikaru
Zakorzenienie

Szukam miejsca gdzie prywatnie w rozsądnej cenie wykonam dopplera żył kończyn górnych- najlepiej na Ursynowie/Mokotowie lub okolice centrum? Ktoś coś wie?
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:51   #4458
Varga
Wtajemniczenie

Dziewczyny, myślę o otworzeniu własnego salonu optycznego.
Na jakich dzielnicach jest za mało optyków?
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:19   #4459
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Albo inaczej: gdzie w Warszawie mogę przyjść z koszulką i na niej zrobić nadruk+napis?
Zorientuj się w Foto Jocker np. w Arkadii. Wydaje mi się, że robią takie rzeczy.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:07   #4460
blekitka
Raczkowanie

Cytat:
Albo inaczej: gdzie w Warszawie mogę przyjść z koszulką i na niej zrobić nadruk+napis?
nie wiem czy zrobią Ci koszulkę o która pytałaś ale ja kiedyś u nich robiłam, bardzo fajnie wykonali kreatorkoszulek. pl
blekitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:39   #4461
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Szukam miejsca gdzie prywatnie w rozsądnej cenie wykonam dopplera żył kończyn górnych- najlepiej na Ursynowie/Mokotowie lub okolice centrum? Ktoś coś wie?
Hikaru co dla Ciebie znaczy w rozsądnej cenie?
Ja w okolicach centrum to mogę Alfa Lek polecać. Dobry sprzęt, szybkie terminy. Ja tam na usg, dopplery kończyn dolnych uczęszczałam. Na stronie mają cennik zobacz czy Cię to zainteresuje.

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Na Ursusie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:25   #4462
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Na Targówku jest mało.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:53   #4463
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Bankowo na URSUSIE

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 00:39   #4464
ama
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem optyków w Warszawie jak mrówków. Im dalej od centrum tym mniej co prawda, np. na Tarchominie praktycznie nie ma, ale nie wiem, czy tam będziesz miała dużo klientów.
Stary 2014-04-29, 08:39   #4465
mamaya
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się ile kosztuje czterokołowa plastikowa walizka średniej wielkości w salonie Puccini?
Znalazłam koło siebie w małym salonie obuwniczym walizki Puccini i zastanawiam się jak wygląda to cenowo w ich salonie, czy babeczka ma zawyżone ceny czy takie same
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 09:50   #4466
Ieka
Zakorzenienie

Fryzjer ?
żaden, u których dotychczas byłam nie zrobił mi włosów, jak chciałam.

Interesują mnie Mokotów, Ochota. Możecie polecić ?
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:19   #4467
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
Fryzjer ?

Ja lubię Jean Louis David, jeśli chodzi o "sieciówkę".
Poza tym mogę polecić Ci świetną fryzjerkę na Pradze Południe
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:29   #4468
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Miałam okazję parę tygodni temu w końcu zobaczyć legendarne Łazienki, które (nie licząc wiewiórek) mnie zawiodły. Nie wiem, może one teraz wyglądają tak nieciekawie, może na wiosnę powalają pięknem i ładnymi ścieżkami, a może widziałam za mało?

Jakie parki oprócz Łazienek są warte uwagi przy moim kolejnym pobycie? Bo jak na razie to chyba tylko park Oliwski (Gdańsk) mnie zachwyca.
Kępa Potocka, Ogród botaniczny PAN w powsinie. Jeszcze jest Skaryszak, Park Praski (obok jest zoo)...

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Zniżki na ZTM to chyba tylko z kartami Citibanku przy kupowaniu 1 i 3-miesięcznego.

Co sądzicie o rowerach do wypożyczenia? Ja jestem zachwycona, szkoda jednak, że nie ma ich w okolicy Dworca Wileńskiego/Placu Hallera. Dziś testowałam na trasie Centrum - Kino Femina i było ok Udało mi się zmieścić w 20 minutach. Chciałam się przejechać dalej, ale bałam się wjeżdżać na most Śląsko-Dąbrowski, szczególnie jadąc w tunelu - jakoś ciasno mi się tam wydaje
Uwielbiam, w weekendy jeździmy sobie z mężem 10-km trasy po całej warszawie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Świetny pomysł!
Już nie muszę iść do metra 15min, mogę w 5 podjechać na rowerze i stacja do parkowania jest tuż obok mojego bloku i obok metra
Możecie polecić mi jakąś siłownie/fitness/basen na Ursynowie? Najlepiej miejsce honorujące karty multisport

A może są tu jakieś wizażanki chętne na piwko/kawę? Najlepiej z południa Warszawy
Mam 26 lat, mieszkam na Ursynowie i pracuję w Warszawie od maja, nie mam tu za bardzo znajomych. Kontakt na PW
Organizujemy spotkanie na grupie facebookowej warszawskie czarownice zapraszamy, najbliższe planowane jutro
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 10:47   #4469
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Fryzjer ?

Agnees w Galerii ursynów. Dojazd z Mokotowa jest bardzo dobry, bo to jest zaraz przy wyjściu z metra Natolin.

jeśli chodzi o optyków, to niby jest dużo, ale jest mały wybór oprawek, więc może na to warto postawić. Ja objechałam bardzo dużo salonów, a nie mogłam znaleźć takich, które by mi się podobały i dobrze pasowały do twarzy. Po bardzo długim szukaniu znalazłam odpowiednie dopiero w innym mieście.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 11:29   #4470
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Fryzjer ?

Mokotów to ja moge polecic Ruby Blue na Górnośląskiej 20, p. Krzyś.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości