Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 08:04   #3001
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

hej

Moje dziecko o godzinie 6.30 stało pod drzwiami z butami

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w Kaplicy
No i jak ją zobaczyłam, tom się zryczala. Podniosłam Dadusia, bo ona w oszkolonej takiej ... gablocie? leżała, trumna otwarta, to Daduś popatrzył na nią uśmiechnął się i chciał do niej iść a jak wychodziliśmy to jej zrobił "papa".
Później w jej pokoju, jej szukał na łóżku, gdzie leżała..
Wiecie co? Ja się tłumu w sumie spodziewałam.. Byłam ja z TZ, siostra TZ z chłopakiem, t., i babci synowa z najstarszą córką...
SYN, który mieszka za ścianą razem z dwójką wnuków NIE PRZYSZLI.
Córka nie przyjechała, żadne wnuki.
Justysia też olała.
MASAKRA.
Jasne, babcia była jaka była, dużo przykrości z jej strony ale kurde ...
Na modlitwę w domu ani jeden sąsiad.

Jutro od rana mnie nie będzie, pewnie pokaże się wieczorkiem, albo rano we wtorek
przykre to
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
O, mój faworyt, mam w zakładkach Też właśnie chcę z tą barierką krótszą, bo ta na 3/4 łóżka to niepotrzebna zwyczajnie.

My od daaawna na łóżku, ale odkąd mamy dywan w pokoju, to też od czasu do czasu się zdarzy na podłodze Ogólnie, jeśli Pola w trakcie przewijania nie trzyma butli i nie pije, to przewijamy się w biegu i po całym domu

Tak, my też mamy

Z L. Pola ma 23, a z B. 22, a porównując te 22 do 21 z Befado, to chyba Lemigo są większe ogólnie

A dla mnie to... nie jest dziwne. W sensie, oczywiście babci szkoda, bardzo, ale miałam we wsi przypadek, gdzie kobita za życia była, że tak ujmę, "złem wcielonym", dzieci się jej wyrzekły zwyczajnie, bo tak im życie potruła i, naprawdę, na różaniec w domu, potem na pogrzeb (w sumie to nawet nie wiem, kto zorganizował?), przyszedł tylko ksiądz, jedna siostra (a miała jeszcze 3 rodzeństwa), mąż i jedna sąsiadka...

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Polę mi coś bierze, kurna
Obudziła się o 7, o 10.30 już miała drzemkę do południa, a potem jeszcze od 16.30 godzinną Miesiąc temu ostatni raz miała dwie drzemki. A i tak już o 21 spała Cały dzień była marudna, przylepka straszna, zwymiotowała raz. Ale na szczęście uśmiech też się czasem pojawił
Wysmarowałam ją depulolem, zaaplikowałam czopka i zasnęła przy piciu.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

No i mi się chyba młodzież sama od mm odstawiła Drugi dzień nawet rano już nie je.
Tylko teraz jest taki problem - ona w ogóle nie je kaszek, grysików itp., od pół roku chyba. Jedyne, co z mlekiem, to płatki, czy chlebek. No ale, kurde, nie będę jej przecież non stop tym karmić. Jogurty niektóre zje, ale to i tak nadal brakuje jednej porcji. I tu jest problem, czym to mm zastąpić, żeby te 3 porcje mleka dziennie miała?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

A, i wiecie co się jeszcze okazało?
Że Pola nie ma trójek, żadnej, ona ma wszystkie czwórki
Tak więc na następny raz pochwalimy się ząbkami, jak wyjdą chociaż do połowy
zdrówka!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Oczywiście że pamiętam, dlatego z myślą o Tobie te kominy wrzuciłam
Dzięki dziewczyny....Antoniowi leci z noska non stop, teraz mu wybralam...splakal się biedny ale zaraz znów to samo biedny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biedny zdrówka!
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej co tu takie pustki?

Moje dziecko właśnie wyjęło sobie suchy chleb z worka (mąż zostawił na ławie ) i się zajada kromaczami
Noooo większość przerobiona leży wgnieciona w podłogę

W ogóle Oskar ostatnio zaczął zdrapywać tynk ze ściany w pokoju (a że pod spodem jest siatka i styropian to łatwo się do tego dobrać)i jeść go Pokazując przy tym jakie dobre
Nie wiem o co chodzi ale koło łóżka mam slams-dziura dziurę pogania

Wiecie co... Pierwszy raz od brania tabletek- od wczoraj bolą mnie jajniki. Normalne to?

Aaaa dziś czekam na paczkę od Pstrynia mam nadzieję że dojdzie.
a długo już bierzesz?
ja zaraz po paczuszkę na pocztę idę

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 08:09   #3002
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hope...a wlasnie, przykre to ze.prawie nikt się nie pojawił. Myślę ze w takim.momencie wszelkie urazy powinno się schować w kieszeń ...no ale.. Tule mocno Ciebie i Dadola

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Aha..nie wiecie kiedy może być jakaś dobra promo.na pampery?albo dada w tych kartonach?
A co do wesel jeszcze, to u nas zamiast wywozenia Pmki...zabiera sie parze model buty i wykupuje za....oczywiście flaszke

PYTANIA

-macie przetestowane kilka firm baterii do zabawek? Bo szukam najlepszych..mamy 2 takie sprzęty które Antonio uwielbia...nie nadążam już z bateriami:banghead::bangh ead:

-szukam puzzli dla Antonia, drewnianych ze zwierzątkami, byly kiedyś w biedrze i chyba,w lidlu.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-04-28 o 08:11
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 08:28   #3003
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Hope...a wlasnie, przykre to ze.prawie nikt się nie pojawił. Myślę ze w takim.momencie wszelkie urazy powinno się schować w kieszeń ...no ale.. Tule mocno Ciebie i Dadola

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Aha..nie wiecie kiedy może być jakaś dobra promo.na pampery?albo dada w tych kartonach?
A co do wesel jeszcze, to u nas zamiast wywozenia Pmki...zabiera sie parze model buty i wykupuje za....oczywiście flaszke

PYTANIA

-macie przetestowane kilka firm baterii do zabawek? Bo szukam najlepszych..mamy 2 takie sprzęty które Antonio uwielbia...nie nadążam już z bateriami:banghead::bangh ead:

-szukam puzzli dla Antonia, drewnianych ze zwierzątkami, byly kiedyś w biedrze i chyba,w lidlu.

Kupuj alkaiczne. Jesli szybko sie koncza to masz albo jakies podroby, albo cynkowo-weglowe, ktore z natury sa slabsze. Od lat uzywam tylko Panasonica
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 08:32   #3004
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Pstryczku, a Ty co? Przyszłaś, powiedziałaś o zakupach i tylko tyle?

Blanka dzisiaj 'dojrzała' do ciągnięcia zabawki za sznureczek. Dostała takiego drewnianego konika na kółeczkach (Ezzo ) i nie było końca zabawy nim, jak tylko się przewrócił, to było "baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaac h", podnosiła i spacerowała dalej
dla Blanki!
a co to za decyzje?
niestety, musicie uwierzyc na slowo, na stronie nie ma tych bluzek

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
pochwale się
mamy tą arkę noego. tam te zwierzątka są i takie coś jakby skrzynia z jedzeniem. na hasło Hania nakarm zwierzątka, to przykłada każde po kolei do tego jedzenia i przy tym mlaszcze i mniam mniam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hej, najpierw Wam nasz dzisiejszy grafik przedstawie:
tugeza nocna od 1 do 4,15
pobudka 6,00
drzemka 11,10-14,55
spanie na noc 19,45
ja byłam w szoku, w sumie to nadal jestem

Cytat:
No i jak ją zobaczyłam, tom się zryczala. Podniosłam Dadusia, bo ona w oszkolonej takiej ... gablocie? leżała, trumna otwarta, to Daduś popatrzył na nią uśmiechnął się i chciał do niej iść a jak wychodziliśmy to jej zrobił "papa".
Wiecie co? Ja się tłumu w sumie spodziewałam.. Byłam ja z TZ, siostra TZ z chłopakiem, t., i babci synowa z najstarszą córką...
Justysia też olała.
MASAKRA.

Jutro od rana mnie nie będzie, pewnie pokaże się wieczorkiem, albo rano we wtorek
przykre to

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Z L. Pola ma 23, a z B. 22, a porównując te 22 do 21 z Befado, to chyba Lemigo są większe ogólnie

A dla mnie to... nie jest dziwne. W sensie, oczywiście babci szkoda, bardzo, ale miałam we wsi przypadek, gdzie kobita za życia była, że tak ujmę, "złem wcielonym", dzieci się jej wyrzekły zwyczajnie, bo tak im życie potruła i, naprawdę, na różaniec w domu, potem na pogrzeb (w sumie to nawet nie wiem, kto zorganizował?), przyszedł tylko ksiądz, jedna siostra (a miała jeszcze 3 rodzeństwa), mąż i jedna sąsiadka...[COLOR="Silver"]
tez mi sie wydaje ze Befado sa jakby mniejsze

jejku, co komu szkodzi przyjsc na ten pogrzeb, no nie zrozumiem tego nigdy chyba

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:

W ogóle Oskar ostatnio zaczął zdrapywać tynk ze ściany w pokoju (a że pod spodem jest siatka i styropian to łatwo się do tego dobrać)i jeść go Pokazując przy tym jakie dobre
Nie wiem o co chodzi ale koło łóżka mam slams-dziura dziurę pogania
.
o mamuńciu!

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Nie, u mnie czasem jeszcze jest tak, że jak pan młody przyjeżdza do pani młodej to musi ją wykupić, i jak jest dobry wodzirej/starosta i potrafi to fajnie poprowadzić to możen się uśmiach że hohoho. Zazwyczaj piją drużbowie i drużki, a Pan młody ma jakiś wypaśny prezent dla PMki

.
ale tak przed samym slubem, przed kosciolem?

Cytat:

o jaaaaaaa

a w ogole to czesc!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 08:33   #3005
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się i ja

Jadę właśnie do pracy, to znaczy czekam na tramwaj który sie spóźnia

Miłego dnia Wam

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-28, 08:52   #3006
Delicjanka
Zakorzenienie

Hejka!
Tzt pojechał przed 6, a my spałyśmy do prawie 8, uu milion razy ofkorsssss kurna, pusta lodówka, musze jechac na jakieś zakupy;/ musze napisać pracę i oddać, aj teraz sie zaczynają powoli zaliczenia itd. I taki bałagan w domu :/

Aa, pytanko mam, w co ubieracie dzieci do spania? bo moja już śpi tylko w krótkim bodziaku

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-04-28 o 08:53
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 08:54   #3007
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Lenova co się dzieje?

Silver Daria jest cudna! wspaniale ucieka

Neti
"Raweks" ! Tak, o tą nazwę mi chodziło

Pstryczku, a Ty co? Przyszłaś, powiedziałaś o zakupach i tylko tyle?

Blanka dzisiaj 'dojrzała' do ciągnięcia zabawki za sznureczek. Dostała takiego drewnianego konika na kółeczkach (Ezzo ) i nie było końca zabawy nim, jak tylko się przewrócił, to było "baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaac h", podnosiła i spacerowała dalej

Poza tym spędziliśmy wspaniały dzień. Brakowało nam takiego chilloutu. Zapowiadają się u nas znowu zmiany (nie potrafimy żyć bez podejmowania trudnych decyzji), więc potrzebujemy dużo siły.

Gdzie jest Laurka? I Bijkora? Coś przeoczyłam?

Blanuś się kąpie, ja szykuję nam jedzonko do pracy i idziemy z mężem czytać książki. Mamy dwa wieczory w tygodniu, kiedy bierzemy kubkiz dobrą herbatką, przytulamy się, przebieramy się w piżamki i czytamy

Spokojnej nocy Kochane!
Fewciu my mamy bardzo fajne kapcie ze Smyka, fasonowo jak zetpole? ale sa mieciusie, mlodej super sie lazi.

Cytat:
Fewciu jakie zmiany się, szykują?

Lenova, co jest?

Mala...faktycznie meneq o tym nie raz pisala, tylko jakoś się wystraszyłam ze to po mmr od razu, a Antonio co chwilą się budzi bo ewidentnie ciężko mu się oddycha...ehhhh jak ja tego nie lubię. Mogę sama chorować ale jak dziecko się męczy...

Misia...właśnie o Tobie myślałam wrzucając linka do tych kominow, zastanawiam się nad nim a podobają mi się jeszcze takie dresowe narzutki z kapturem, ale w tych co mają cenę odpowiednią dla mnie jest napisane l rozmiar uniwersalny"...cokolwiek to znaczy, nie będzie napewno pasowalo na 44
tez mnie to wkurza ;/ nie ma czegos takiego jak rozmiar uniwersalny, nawet rajstopy ktore sa elastyczne maja rozmiary! Jak widze na allegro jakies porty i napisane, ze rozmiar uniwersalny to mnie penis strzela, bo wiem, ze na moje dupsko nie wejdzie.

Cytat:
pobudka 6,00
drzemka 11,10-14,55
spanie na noc 19,45

u nas piesa szczeka "ham ham" to juz nie wiem co lepsze
nie dosc, ze model to jeszcze uwodziciel

ostatnim zdaniem podsumowałas pieknie

przeczytałam sam sobie i nie kumam

dlaczego Ty mi to robisz niedobra kobieto
Sylwia- u nas dzis nocka od 21 do 8 rano, zadnej pobudki Pozdrawiam

Cytat:
Wiem kochana o czym mówisz-najgorsze dla matki patrzeć na męczące się dziecko Przerabialiśmy to ostatnio ... I za każdym razem czuje tą samą bezsilność

Dużo zdrówka dla Antosia

Posmaruj mu pod noskiem maścią majerankową i polecam inhalacje parowe robić,dobrze się przy nich oddycha.
Pamietam pierwszy mocny katar, te gluciory wylatujace z noska i ona smarkajaca Niby tylko katar( ja mam codziennie, bo mam problemy z zatokami) ale bylo tak jej zal.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dla Blanki!
a co to za decyzje?
niestety, musicie uwierzyc na slowo, na stronie nie ma tych bluzek

aparat ma? smartfona ma? To zdjecia robi i sciemnia tu

Bylam w weekend na zakupach. Tzn tz dal mi pieniazki, bo potrzebuje spodnie i balerinki. I nic nie ma dla mnie. Albo jak bylo to nie na moja dupe Jak tak dalej bede wpierd.alac to zostana dla mnie sklepy dla puszystych....

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 08:58   #3008
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
hej

przykre to

zdrówka!

biedny zdrówka!

a długo już bierzesz?
ja zaraz po paczuszkę na pocztę idę
Ponad rok już.
Ale Ci dobrze,zazdraszczam:brzyd al:
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:02   #3009
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Nie było mnie przez weekend, ale w miarę możliwości podczytywałam na telefonie.
Generalnie u nas ok, Młodej przebijają się górne trójki - jedna już się przebiła, druga już lada moment.
W ogóle to wczoraj odbyłam z Mychą "rozmowę wychowawczą", coś w stylu:
Ja: bo widzisz, Julka, ja rozumiem, że temperament, że ciekawość świata, ale nie zgadzam się na pchanie ludzi i stanie na środku ulicy. Musimy tak zrobić, żeby się jakoś dogadać.
Julia: tak
Ja: No, to spoko. Idziemy?
J: tak.
Kurtyna
Żebyście widziały te "wszystkorozumiejące" oczy

Troszkę pocytuję, z góry przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich.

Cytat:
hej

Skąd ja to znam?
Ale poszłyście o tej porze?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Miłego dnia Wam
Miłego
A Darunia fantastyczna! Taka delikatna

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam

Nie było mnie ostatnio ale nie chciałam smęcić bo ani humoru ani weny nie mam ;/ Jednak podczytuje regularnie.
Wracaj do nas!
I przytulam, oby się szybko poprawiło!

Cytat:

Poza tym spędziliśmy wspaniały dzień. Brakowało nam takiego chilloutu. Zapowiadają się u nas znowu zmiany (nie potrafimy żyć bez podejmowania trudnych decyzji), więc potrzebujemy dużo siły.
Brawa dla Blanki! Moja też ciąga zabawki, a od wczoraj jeździ taczką. O dziwo, woli sama prowadzić (po mamie ), nie chce siedzieć w środku.

Poza tym kciuki za zmiany! Dużo siły!

Cytat:
pochwale się
mamy tą arkę noego. tam te zwierzątka są i takie coś jakby skrzynia z jedzeniem. na hasło Hania nakarm zwierzątka, to przykłada każde po kolei do tego jedzenia i przy tym mlaszcze i mniam mniam
Wyobrażam do sobie

Cytat:
pobudka 6,00
drzemka 11,10-14,55
spanie na noc 19,45
O losie! Nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
silver nie moge wyjsc z podziwu jak Daria pieknie chodzi tylko po alejce!
Z ust mi to wyjęłaś! Julia nie darowałaby tym przecudnym tulipanom
A, i czytałam, że tz się popisał - brawa dla tego pana

Cytat:
Kurcze u mnie z tym kąpaniem nawet nie ma problemu tylko z myciem włosów...
A u nas widzisz nawet w najgorszych kąpielowych czasach to nie był problem. Młoda mruga oczami i wyciąga język, by zlizać spływającą pianę.

Co jeszcze...

Hje, Bokeh - brawa dla tztów!
Hope - bardzo przykre to, co piszesz Mam nadzieję, że z t. wszystko dobrze się ułoży.
Deli - Amelka cudna!

I jeszcze zbiorowo zdrówka dla chorych!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:04   #3010
nafiyqa
Zakorzenienie

DELI, Kuba spi w dlugim bodziakiu cienkich spodenkach od pizamy. Ale bez przykrycia cala noc.
Czasem w pajacu bawelnianym, ale tylko 2 mamy :P

Tez srednio lubie rozmiary uniwersalne. Dla mnie to takie niby S-L... Oczywiscie jesli mocno sie rozciaga. Kupilam ostatnio spodnie baggy w tym rozmiarze i sa ekstraaa (nosze M).

MISIA, i wyszlas z dzieckiem tak, jak sobie zyczylo?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:07   #3011
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
DELI, Kuba spi w dlugim bodziakiu cienkich spodenkach od pizamy. Ale bez przykrycia cala noc.

Tez srednio lubie rozmiary uniwersalne. Dla mnie to takie niby S-L... Oczywiscie jesli mocno sie rozciaga. Kupilam ostatnio spodnie baggy w tym rozmiarze i sa ekstraaa (nosze M).

Moja też sie odkyrwa, ale chyba lepiej jej sie tak spi.

co do rozmiarów uniwersalnych... nie kupuje, bo dla mnie strata kasy, nigdy nie pasują na mnie takie ubrania

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-28, 09:31   #3012
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie Lejdi, ale u nas tak, przewijamy sie jeszcze na takim wlasnie przewijaku

ogladalyscie kanonizacje?
macie swiatelko z kosciola?
ja poszlam na msze ale patrzac na pogode wzielam ze soba zwykla swieczke, taka jak sie daje na grob a ludzie mieli ze soba takie normalne swiece.
przez pol mszy sie zastanawialam czy wypada podejsc z taka zwykla swieczka za 2,30 ale mowie, co tam! wazne swiatelko a nie swieca.
no i koniec koncow tylko ja mialam taka zwykla swieczke
ale na wyjsciu kto wygral? PSTRYCZEK bo ludzie jeszcze dobrze nie zdazyli wyjsc z kosciola a juz im przeciag zdmuchnal to swiatelko a Ci ktorym udalo sie mimo wszystko wyjsc to i tak polegli w walce z deszczem
a ja dumnie szlam z moja swieczka za 2,30
wystarczylo troche pomyslec
Pstryniu Ty z myślenia masz 6
Kanonizację jednym okiem oglądałam bo Oli akurat drzemke miąła więc głos ściszony a bez głosu to dziwnie.
Podziwam za przewiajanie na przewijaku, my na łóżku albo na podłodze.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witam się niedzielnie tż z Kubą na spacerze a ja odpoczywam w domu, coś mnie gardło boli i jakaś taka nie do życia jestem :/
Kuba mi wczoraj zrobił płaczka na placu zabaw, bo nie chciałam go dać do piaskownicy (piach był mokry). Niby posadziłam go na koniku ale to nie było to. Więc poszliśmy do kulek i się nimi trochę bawił a potem wynajdywał najmniejsze kamyczki i mi je dawał, następnie wyrywał trawę i koniczyny i był zachwycony .
Poza tym Kuba robi się bardziej dorosły, czasem jak coś robi to widzę, że naprawdę myśli nad czymś, dziś budował wieżę z klocków, chyba ze 4 klocki ułożył, ma też wieżę z kubków z ikei i jest szał, wkłada i układa jeden na drugim do sortera pięknie wkłada wszystkie kwadraty a jak się koło zmieści to też wsadzi do garnuszka na klocuszka też wsadza klocki tylko trzeba mu pojemnik trzymać i dawać klocki, które ma wsadzić
do tego cały czas "mama" najbardziej się wzruszam jak mówi tak w nocy jak się przebudzi i cały czas "da da da" z różną intonacją wiem, że Wasze dzieciątka robią to od stu lat ale ja i tak się tym jaram
A to u nas podobnie, wszystkie kamyczki, ździewbełka musza być wymacane. DO tego z sorterem tak samo, jak ustawięodpowiednio garnuszek czy rakietę to bezbłednie wkłada. Niestety zamias "mama" cały czas "am am"
Cytat:

Blanuś się kąpie, ja szykuję nam jedzonko do pracy i idziemy z mężem czytać książki. Mamy dwa wieczory w tygodniu, kiedy bierzemy kubkiz dobrą herbatką, przytulamy się, przebieramy się w piżamki i czytamy
Brawa dla Balnki, w sumienigdy nei próbowałam jeszcze z takimi zabawkiami ale ciągnięcie pluszowego psa na smyczy wychodzi koncertowo.
Fewcia co to za zmiany??
Zazdroszczę takich wiezorków z mężem
Cytat:
i właśnie się dowiedziałam, że tableta kupujemy. ba, nawet już jest wybrany nie wiem po co, no ale dobra

pochwale się
Odkąd mamy tableta wogóle kompa nie włączamy, i wiecvzór wygląda tak, ja w piżamkach z tabletem, Tż w piżamkach ze swoim fonem, przed Tv, czasem jakiś alko.
Cytat:

Chyba mamy ulubionego misia przytulacza, upomina sie o niego przed kazdym zasnieciem dzis wracam z koscioła (dziec z babcią został) a ona mi mówi, ze jak sie przebudził (ja go uspilam przed wysjciem) to na misia pokazywal i "daj daj"

IFWKA, urodzinowe najlepszosci
Dzięki za życzonka.
U nas do spania jest przytulak, pieluszka, kocyk i najlepiej jeszcze smoczki do łapek
Cytat:
Justysia też olała.
MASAKRA.

Nieciekawie, jadenak w obliczu śmierci nie powinno się już takich żali wcześniejszych roztrząsać.
Jak moja babcia ze strony taty umarła to np mama mimo tych wszystkich "krzywd" ze strony babci posżła na pogrzeb, moja siostra też, chociaz miała duży zal do babci, nawet rózaniec czyatała bo ano syn, ani synowa ani wnuczka co z bacią mieszkali nie chcieli.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Moje dziecie teraz doopiero zrobilo pobudke, wypil wode i spi dalej da sie? hah
Da się, u mnie dzisiaj spanie 21-7:20 bez pobudek
Cytat:

PYTANIA

W rosmmanie są teraz i jak Tż liczył bardziej się opłaca niż na promocjach w tesco czy realu. Sama zaraz po wypłacie uderzam po zapas.
Ja do zabawek używam akumulatorków, najlepsze są jak na razie ENLOPY długo trzymają.
Cytat:

ale tak przed samym slubem, przed kosciolem?
Noooo ale to tak raczej symbolicznie
U kuzyna była tak scena: Drużki przyjechały po pana młodego, a drużbowie ze tak za darmo i wogóle, no i koniec końców zarzyczyli sobie 4 flaszeczki bo ich było czterech, a dziewczyny wyciągają cztery "małpki" śmiechu co nie miara było z min drużbów ale słowo się rzekło....
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Aa, pytanko mam, w co ubieracie dzieci do spania? bo moja już śpi tylko w krótkim bodziaku
Moja śpi w bodziaku i pajacu, albo bodziaku i piżamkach, nie przykryta bo się odkrywa cały czas, ni i np ja śpię w piżamach, skarpetkach po uszy przykryta kołdrą.

Co do operacji i leczenia to rób, na pewno po wszystkich już będziesz szczęsliwsza i wogóle odetchniesz że masz to już za sobą.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:32   #3013
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Kupuj alkaiczne. Jesli szybko sie koncza to masz albo jakies podroby, albo cynkowo-weglowe, ktore z natury sa slabsze. Od lat uzywam tylko Panasonica
Zawsze kupuje alkaiczne ale teraz kupiliśmy chyba Varta...

Cytat:
Hejka!
u nas caky czas pajace...Antonio nie toleruje jakigokolwiek ograniczenia ruchow w postaci koldry...koca itd. więc i tak sie odkrywa olłejs!o usypianiu pos przykryciem nie ma mowy....będzie lato....bedzie spal w bodziakach lub rampersach.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:42   #3014
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!
Tzt pojechał przed 6, a my spałyśmy do prawie 8, uu milion razy ofkorsssss kurna, pusta lodówka, musze jechac na jakieś zakupy;/ musze napisać pracę i oddać, aj teraz sie zaczynają powoli zaliczenia itd. I taki bałagan w domu :/

piżamka sama, z długim - bo się ostatnio mega odkrywa i wierci.
Nic poza nią nie ma na sobie.

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Generalnie u nas ok, Młodej przebijają się górne trójki - jedna już się przebiła, druga już lada moment.
Ja: bo widzisz, Julka, ja rozumiem, że temperament, że ciekawość świata, ale nie zgadzam się na pchanie ludzi i stanie na środku ulicy. Musimy tak zrobić, żeby się jakoś dogadać.
Kurtyna

Skąd ja to znam?

Miłego

Wracaj do nas!

Brawa dla Blanki! Moja też ciąga zabawki, a od wczoraj jeździ taczką. O dziwo, woli sama prowadzić (po mamie ), nie chce siedzieć w środku.

Wyobrażam do sobie

O losie! Nie ogarniam

A u nas widzisz nawet w najgorszych kąpielowych czasach to nie był problem. Młoda mruga oczami i wyciąga język, by zlizać spływającą pianę.

Co jeszcze...

Hope - bardzo przykre to, co piszesz Mam nadzieję, że z t. wszystko dobrze się ułoży.
Deli - Amelka cudna!

Boski dialog!

My ostatnio takie krótkie :

Tak wiem, że głupie pytanie, ale to było dla śmiechu
- Chodź, przytulimy się.
Amelka : nie!
- No dobrze, nie chcesz to ok. A kochasz chociaż troszkę mamusię?

(zadałam przekonana, że zadziała reguła, że powie mechanicznie "nie" znowu;p)
A ona:
- Tak! tak!

- Ja cię też bardzo kocham.. chodź poukładamy klocki.
- Dobzie

Takie rozbudowane zdarzają się nam rzadko jeszcze, ale czasem są.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:56   #3015
laurka23
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Długo mnie nie było, dużo do czytania ale nie wiem czy się uda, wybaczcie
Fewciu czytałam że pytałaś wczoraj o mnie
Musiałam sobie zrobić mały odwyk. Mąż ma urlop, do pracy idzie dopiero piątego maja. Michał zaczął się wspinać na wszystko, nie można go spuścić z oka. Muszę mu badania zrobić, już się boję.

Zdrówka dla chorowitków
Doczytałam że będą maleństwa! GRATULUJĘ!!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 09:58   #3016
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Bylam w weekend na zakupach. Tzn tz dal mi pieniazki, bo potrzebuje spodnie i balerinki. I nic nie ma dla mnie. Albo jak bylo to nie na moja dupe Jak tak dalej bede wpierd.alac to zostana dla mnie sklepy dla puszystych....
Zazdroszczę, my byliśy w sobotę, generalnie po buty dla Młodej ale myślałam że też coś złowię, niestety ani butów, ani nic dla mnie, mierzyłam dżiny ale jakoś grubo wyglądałam; tylko skarpetki dla Oliwki. Za to wczoraj już we dwoje i buty dla Młodej kupiliśy, i Oliwce bkuzeczki ( C&A 2 sztuki za 12,99 ) i dla mnie prezenta
Cytat:
co do rozmiarów uniwersalnych... nie kupuje, bo dla mnie strata kasy, nigdy nie pasują na mnie takie ubrania
Dokładnie, na mnie zawsze za duże.

Teraz trochę prywaty:
W sobotę przez te zakupy Oli całkiem rozregulowana:
po śniadaniu pojechaliśmy, drzemka w samochodzie 40min, zamiast normalnie 1,5h, potem jedzenie - calzone ze mną, zakupy, drzemak w drodze porotnej, znowu 40 min, obiadu w domu niet, jak usnęła o 17 to nie mogliśy jej obudzić, w końcu Tż o 18:40 ją dobudził, jogurt i na pole do 20, kąpanie, kolacja i spania nie było, dopiero przed 22, ale co się dziwić po tej trzeciej drzemce
Niedziela już normalnie z jedzenim i spaniem. Pobudka o 7 więc nawet się wyspałam, cały dzień na polu. O 18 pojechaliśy po prezent dla mnie i do kina, mama uspała Oli bez większych problemów. Chociaż musze przyznać że nardzo mi się tęskniło, bo iweczorem mnie nie było no a rano od razu do pracy.
Rano spanie do 7:20 nie wiem jak to ale z Tż zawsze tak, podejrzewam że jej nie słyszy jak się obudzi i dopiero jak bardzo się domaga uwagi to on się budzi. Pobudek i mleka w nocy niet.
Pytałam wczesniej ale chyba wszystkim umknęło: jak dzieć się budzi na jedzenie o 5 rano to jest to jeszcze jedzenie nocne?????
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:02   #3017
ezzo
Zadomowienie

Cześć wszystkim

Neti zdówka dla Antonia, mam nadzieję, że to nic poszczepiennego

Podczytywałam na bieżąco, ale musiłam się mężem po kilku dniach nieobecności nacieszyć i tak jak pisała meneq tez stwierdzam, że takie rozjazd raz na jakiś czas, super działa na relacje i mega podkręca atmosferę

Fewciu cieszę się, że konik się spodobał i trzymam mocno kciuki za zmiany.

co ja miałam pisać....
a już wiem, cudne dzieciaczki na hustawkach zasypiają

u nas ostatnio nocki koszmarki, bo przebija nam się ostatnia czwórka, niech te zęby powychodzą już :prosi

Dziewczyny ze Śląska pytanie mam:
W sobotę idę na wesele do Dąbrowy Górniczej to będzie 3 maj, a więc dzień wolny, znacie może jakąś fryzjerkę z którą można byłoby się w domu umówić, albo taką, która dojeżdża do kogoś? Będę ogromnie wdzięczna.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:05   #3018
Delicjanka
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam, ile z nas jeszcze tu jest KP;P

Ja ostatnio mam dość, chyba już chciałabym odstawić Amelke..ale to dlatego, ze sprawia mi to ból. Młoda coraz częściej zaciska i podgryza..poza tym, jak je uu, to drugiego u memła ręką, ściska...szczypie.. moje uu nie są w dobrej kondycji, bolą bardzo mnie już;/ ale wiem, ze teraz bedzie baaaaaaaaaaaaaaardzo cięzko ją odstawić. A nie wspomne o tym, ze jak tzt dotyka moich uu, to Amelka leci biegiem! i go odpycha, zeby przestał.

Poza tym, ona juz jest baaaaaaaardzo za tztem.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-28, 10:13   #3019
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Musiałam sobie zrobić mały odwyk. Mąż ma urlop, do pracy idzie dopiero piątego maja. Michał zaczął się wspinać na wszystko, nie można go spuścić z oka. Muszę mu badania zrobić, już się boję.

Zdrówka dla chorowitków
A jakie badania będziecie robić?

Właśnie! Gapa ze mnie Ogromne gratulację dla świeżo zafasolkowanych Ewik Czarna

Ifwka ja niestety nie wiem jak traktować ten posiłek, ale ja sobie tłumaczę tak, że jeśli je na śpiocha to znaczy, że nocny.

Hje mi się wydaję, że to nic złego jeśli Pola nie chce mm, tak jak pisała meneq wystarczy, że dostarczysz jej w pożywieniu te wartości z mleka. Jest wiele mam, które po odrzuceniu piersi przez dziecko nigdy nie dawały mm, w tym kaszek na mm.

nawiązując do dialogów z dziećmi, 2 przykłady około poranne:
Mały wisi na cycu już kilka godzin, ja już nie mam siły, zabrałam mu, ten oczy nadal zamknięte odwrócił się i powtarza z 5 razy "cycy ni ma, cycy ni ma" jednocześnie robiąc taki fajny gest rękami oznaczający "nie ma"
2 historia:
Popłakuje mi mały nad ranem coraz donioślej, pytam go "żabko dlaczego płaczesz?" a ten bez ceregieli "cycy daj!"
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:27   #3020
Delicjanka
Zakorzenienie

dziewczyny, korekte pit też trzeba zlozyc do konca kwietnia?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-28, 10:29   #3021
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam, ile z nas jeszcze tu jest KP;P

Ja ostatnio mam dość, chyba już chciałabym odstawić Amelke..ale to dlatego, ze sprawia mi to ból. Młoda coraz częściej zaciska i podgryza..poza tym, jak je uu, to drugiego u memła ręką, ściska...szczypie.. moje uu nie są w dobrej kondycji, bolą bardzo mnie już;/ ale wiem, ze teraz bedzie baaaaaaaaaaaaaaardzo cięzko ją odstawić. A nie wspomne o tym, ze jak tzt dotyka moich uu, to Amelka leci biegiem! i go odpycha, zeby przestał.

Poza tym, ona juz jest baaaaaaaardzo za tztem.

Ja jestem! Bawienie sie druga u jest caly czas, ale robi to coraz delikatniej. Etap gryzienia mamy za soba i teraz juz nic nie boli. Na razie nie zamierzam odstawiac: Yae w dzien sie nie domaga a w nocy dzieki uu natychmiast sie uspokaja i spi
Stary 2014-04-28, 10:33   #3022
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem! Bawienie sie druga u jest caly czas, ale robi to coraz delikatniej. Etap gryzienia mamy za soba i teraz juz nic nie boli. Na razie nie zamierzam odstawiac: Yae w dzien sie nie domaga a w nocy dzieki uu natychmiast sie uspokaja i spi
Moja bardzo....A w dzień ona uu to bardzo często. Dziś już 2 razy ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-04-28 o 10:37
Stary 2014-04-28, 10:41   #3023
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Moja bardzo....A w dzień ona uu to bardzo często. Dziś już 2 razy ;p

To sprobuj moze dawac Amelce wieksze porcje lub bardziej wartosciowe posilki. W dzien jest raz, przed drzemka. Ale nie jest to konieczne
Stary 2014-04-28, 10:45   #3024
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
To sprobuj moze dawac Amelce wieksze porcje lub bardziej wartosciowe posilki. W dzien jest raz, przed drzemka. Ale nie jest to konieczne
Robie tak, myslisz ze to pomaga? wczoraj zjadła..dwie miseczki rosołu! widac było że się najadła.. i co za 2 minuty cyc! ale tu chodzi o przytulenie bardziej, nie o jedzonko

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-28, 10:46   #3025
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Kurtyna

Skąd ja to znam?

Miłego

Wracaj do nas!

Wyobrażam do sobie

O losie! Nie ogarniam

Co jeszcze...

Deli - Amelka cudna!

dialog

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

wyrodna matka ze mnie i schowałam buty bo byłam nieprzytomna
Cytat:
Pstryniu Ty z myślenia masz 6
Kanonizację jednym okiem oglądałam bo Oli akurat drzemke miąła więc głos ściszony a bez głosu to dziwnie.
Podziwam za przewiajanie na przewijaku, my na łóżku albo na podłodze.

A to u nas podobnie, wszystkie kamyczki, ździewbełka musza być wymacane. DO tego z sorterem tak samo, jak ustawięodpowiednio garnuszek czy rakietę to bezbłednie wkłada. Niestety zamias "mama" cały czas "am am"

Brawa dla Balnki, w sumienigdy nei próbowałam jeszcze z takimi zabawkiami ale ciągnięcie pluszowego psa na smyczy wychodzi koncertowo.
Fewcia co to za zmiany??
Zazdroszczę takich wiezorków z mężem

Odkąd mamy tableta wogóle kompa nie włączamy, i wiecvzór wygląda tak, ja w piżamkach z tabletem, Tż w piżamkach ze swoim fonem, przed Tv, czasem jakiś alko.

Dzięki za życzonka.
U nas do spania jest przytulak, pieluszka, kocyk i najlepiej jeszcze smoczki do łapek

Nieciekawie, jadenak w obliczu śmierci nie powinno się już takich żali wcześniejszych roztrząsać.
Jak moja babcia ze strony taty umarła to np mama mimo tych wszystkich "krzywd" ze strony babci posżła na pogrzeb, moja siostra też, chociaz miała duży zal do babci, nawet rózaniec czyatała bo ano syn, ani synowa ani wnuczka co z bacią mieszkali nie chcieli.

Da się, u mnie dzisiaj spanie 21-7:20 bez pobudek

W rosmmanie są teraz i jak Tż liczył bardziej się opłaca niż na promocjach w tesco czy realu. Sama zaraz po wypłacie uderzam po zapas.
Ja do zabawek używam akumulatorków, najlepsze są jak na razie ENLOPY długo trzymają.

Noooo ale to tak raczej symbolicznie
U kuzyna była tak scena: Drużki przyjechały po pana młodego, a drużbowie ze tak za darmo i wogóle, no i koniec końców zarzyczyli sobie 4 flaszeczki bo ich było czterech, a dziewczyny wyciągają cztery "małpki" śmiechu co nie miara było z min drużbów ale słowo się rzekło....

Moja śpi w bodziaku i pajacu, albo bodziaku i piżamkach, nie przykryta bo się odkrywa cały czas, ni i np ja śpię w piżamach, skarpetkach po uszy przykryta kołdrą.

Co do operacji i leczenia to rób, na pewno po wszystkich już będziesz szczęsliwsza i wogóle odetchniesz że masz to już za sobą.
dużo właśnie takich opini słyszałam, że laptopa się nie otwiera jak tablet jest
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Zdrówka dla chorowitków
jakie badania będziesz robiła

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

nawiązując do dialogów z dziećmi, 2 przykłady około poranne:
Mały wisi na cycu już kilka godzin, ja już nie mam siły, zabrałam mu, ten oczy nadal zamknięte odwrócił się i powtarza z 5 razy "cycy ni ma, cycy ni ma" jednocześnie robiąc taki fajny gest rękami oznaczający "nie ma"
2 historia:
Popłakuje mi mały nad ranem coraz donioślej, pytam go "żabko dlaczego płaczesz?" a ten bez ceregieli "cycy daj!"

Dziewczyny, czy któraś będzie może w h&m ? szukam butków i nigdzie nie ma rozmiaru 20/21. a tak mi się podobają
takie o
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (16,9 KB, 17 załadowań)

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-28, 10:49   #3026
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Robie tak, myslisz ze to pomaga? wczoraj zjadła..dwie miseczki rosołu! widac było że się najadła.. i co za 2 minuty cyc! ale tu chodzi o przytulenie bardziej, nie o jedzonko

Podziwiam, to musi byc bardzo meczace. A co jak np. masz zajecia?
Stary 2014-04-28, 10:50   #3027
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też osłabło bawienie się drugą u.
Wkłada rączkę za miseczkę stanika i trzyma po prostu tam. To nawet miłe jest.
No i nauczyłam się karmić na leżąco, dzięki czemu lepiej śpię (tzn dziecko samo się nauczyło ) więc nic, totalnie nic w związku z kp mi nie przeszkadza.
Jeśli mała domaga się kp jakoś wyraźniej, wsadzając rączkę w dekolt (rzadko) to mówię " chcesz? to chodź pójdziemy (jesli my w domu) do sypialni, napijesz się mleczka) i ona tego słucha - czuje, że ją zrozumiałam, więc idzie właśnie tam i na mnie czeka.

No i najczęściej jednak mówi "am am" zamiast jakoś mnie szarpać czy coś.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 10:52   #3028
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
dialog

wyrodna matka ze mnie i schowałam buty bo byłam nieprzytomna

dużo właśnie takich opini słyszałam, że laptopa się nie otwiera jak tablet jest

jakie badania będziesz robiła

Dziewczyny, czy któraś będzie może w h&m ? szukam butków i nigdzie nie ma rozmiaru 20/21. a tak mi się podobają
takie o
Sliczne buty, ale czy nasze dzieci moga juz w takich? bo tez chce A. kupic takie
Cytat:
Podziwiam, to musi byc bardzo meczace. A co jak np. masz zajecia?
Jest... a jak wybywam na uczelnie, to A. bez problemu pije mm.. i wiadomo, obiadek, jogurt nat z owocem itd. A przy mnie nie wypije mm z butli, nie ma szans!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-04-28, 10:55   #3029
meneq
Zakorzenienie

Mialysmy isc do parku, ale spotkalam kolezanke z rowiesnikiem Yae i dolaczylysmy do dzieci bawiacych sie na podworku. Tam rowniez Yae "upolowala" nietoperza
Stary 2014-04-28, 10:57   #3030
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Sliczne buty, ale czy nasze dzieci moga juz w takich? bo tez chce A. kupic takie

Jest... a jak wybywam na uczelnie, to A. bez problemu pije mm.. i wiadomo, obiadek, jogurt nat z owocem itd. A przy mnie nie wypije mm z butli, nie ma szans!
one wkładkę mają

Aniołki[*][*]25.01.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości