|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Dzień dobry!
Ja w sumie na spanie nie narzekam, bo może i wstaje rano (6-7-8) ale ucinam sobie co dzień popołudniową dwugodzinną drzemkę ![]() viki trzymaj się ![]() nie wiem dokładnie o co chodzi, ale tak jak dziewczyny pisały.. jak ochłoniecie to pogadajcie ![]() ładna pogoda się zapowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo współczuję bezsenności... Mi narazie ta przypadłość nie doskwiera... no a że zachowujesz się inaczej... no cóż, może to taki naturalny odjazd i pewnie jest ciekawiej, niż po nudnej przespanej nocy... ![]() Gratuluję zakupów! ciekawe czy ten sklep jest w moim mieście.. ![]() Kurcze, też chciałabym już się wziąć za pranie.. ale czekam na remont i złożenie komody... czyli do w sumie końca maja ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I gratuluję zakupów! ![]() ---- Po pierwszej nocce w domu czuję się wyśmienicie, wprawdzie dość wcześnie obudził mnie tż idąc do pracy i zaraz potem córa okupująca moje łóżko... ale wolę to tysiąc razy niż jedną pobudkę na pomiar temperatury, ciśnienia, wagi.... Wczoraj od rana z biegunką spokój, dziś rano (jak codzień ostatnio) przypomniała o sobie... ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wpadłam życzyć Wam miłego dnia ![]() ![]() Viki trzymaj się ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
debesciara, to mnie zagięłaś
![]() ![]() Na tę biegunkę skoro pomaga Ci Nifuroksazyd to kup sobie w aptece, od kilku lat jest bez recepty (thank's God! ![]() ![]() Ja od początku ciąży w sumie Nifu nie brałam a biegunki takie właśnie poranne zdarzają mi się dość często ![]() ![]() ![]() Ostatnio doktor polecała mi jakieś proszki na biegunkę bezpieczne dla ciężarówek, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć nazwy ![]() ![]()
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
Aha miała zapytać.. dziewczyny czy liczycie ruchy dzidzi? w szpitalu kazano mi liczyć i wyczytałam na ichniejszej ulotce, że każda ciężarna po 30 tygodniu powinna 3 razy dziennie przez godzinę liczyć ruchy dziecka... W pierwszej ciąży mój gin zlecił takie liczenie, chyba nawet przed 30tym tygodniem... teraz pewnie z wypadkowego zamieszania o tym nie wspomniał.. ale liczyć kontrolnie będę.. Powinno być min. 6 ruchów w ciągu godziny o trzech różnych porach dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też rano najpóźnej o 7.3 musze wstać bo łykam jeszcze żelazo pół h przed śniadanem..i cukier trzeba ogarnąć.. ![]() Czasem przez to ucinam sobie drzemki dzienne.. ![]() Mam nadzieję że dziś cukry się uspokoją.. Co do ruchów to zwracam uwagę ale mały ma swoje godz urzędowania a wtedy 10 ruchów to w 5 min robi.. Także jeśli się nie rusza o tych porach to zwracam uwagę Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-04-28 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
witam
![]() I zmykam na wizytę u diabetologa ![]() ![]() viki- trzymaj się ![]() ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Integra - a jak przechowujesz ten syrop ? i ile on może stać taki zrobiony ? bo też się nad nim zastanawiam. Z rożkiem mam taki sam problem nie mogę się zdecydować na wzór już od tygodnia
![]() joanna - ![]() ![]() viki - strasznie współczuję sytuacji z tż -ja uważam, że ciche dni nigdy nie są dobre i ich nie cierpię więc u nas takich malutko -a z tż też mieliśmy taki ciężki okres, że szkoda gadać i nie wiedziałam co z anmi będzie ale jakoś się ułożyło czego i Wam życzę ![]() Cytat:
![]() witajcie ![]() a mi znowu niedobrze, noc katastrofa, jestem cały czas zmęczona jak bym nie wiem co zrobiła a męczy mnie samo wejście na górę w domu i przyłączam się do grona zombi -ja mam już dość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
to chyba dobrze, chociaż w szpitalu były wytyczone odgórnie 3 godziny 7-8, 12-13 i 18-19.. jeśli w tych godzinach było mniej niż 6 trzeba było liczyć w następnej godzinie, jeśli znów było mniej niż 6 należało to zgłosić położnej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z resztą moje dziecko też nie łapie się w te godziny wieczorne, bo jest aktywny około 22 - 23 ![]() Dziwne ![]() W piątek na wizycie ginka zapytała mnie czy czuję ruchy, w jakich godzinach, jakie to są ruchy i tyle. Powiedziała, że będę miała super po porodzie, bo dziecko ma idealne pory urzędowania i śpi całą noc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki
![]() Ten weekend był zły... Mdłości nie ustępują, biegunka też jakoś jeszcze daje o sobie znać ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy wczoraj w kościele i akurat trafiło na chrzciny. Z tego wszystkiego, z tej bezsilności normalnie się popłakałam, bo już chciałabym mieć Młodego obok siebie ![]() Z lepszych informacji - idę dzisiaj przedłużyć umowę o pracę na dwa lata ![]() Viki - współczuję sytuacji. Wszystko się wyjaśni i wyklaruje. Jesteśmy bardziej wyczulone na to, co nam nie pasuje, na krytykę i złe słowa, a reagujemy wybuchowo, bo hormonki szaleją ![]() Ja nienawidzę cichych dni ![]() ![]() ![]() ![]() Co do ruchów - Arczi ma swoje dziwne pory - każdego dnia inaczej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Karolinek_ Czas edycji: 2014-04-28 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
viki przedewszystkim musisz z tztem szczerze pogadac. Jakos sie ulozy pomalu a moze wcale nie jest tak zle jak ty to widzisz,hormony jednak zaburzaja troche obraz swiata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Wtajemniczenie
|
Mały u mnie to cały dzień fika
![]() ![]() ![]() ![]() A w nicy dobre dziecki śpi ze mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#348 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
viki_22_83 głowa do góry, jak ochłoniecie, to porozmawiacie na spokojnie i wszystko się ułoży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dusia_tcv i jak tam młody? ![]() Ja wczorajszy wieczór poświęciłam na zrobienie dokładnej listy, przeszukaniu sprzedawców, sprawdzeniu co jest u kogo taniej i już moge kupować, co mi brakuje ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
Też uważam te stałe godziny za debilizm, ale to pewnie było ustalone z prozaicznego powodu.. po to żeby ruchy były policzone przed obchodami..
![]() ![]() Ogólnie uważam że wszystko powinno się odbywać zgodnie ze zdrowym rozsądkiem.. wydaje mi się że dziecko powinno być aktywne częściej niż 3 razy na dobę.. to po pierwsze.. po drugie tak jak piszecie każdy dzidź ma swój rytm dnia, który nijak się ma do ustaleń "mądrych głów" i tak samo będzie po porodzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Wtajemniczenie
|
Dusia jak się czujesz? I jak synek? Spadł ci cukier?
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Witam Was wszystkie w V części wątku (witam się dopiero po 5 stronach :P). Czas mi teraz bardzo szybko płynie, urządzamy pokój dla małego, kompletujemy wyprawkę, do tego szkoła rodzenia i basen (zaczęłam chodzić 3 x w tygodniu). I nie mam czasu żeby tu zaglądać. Zrobiłam się też trochę bardziej ociężała - szybko się męczę. To już 30 tydzień. Kiedy to minęło? Malwiska wózek jest śliczny a że Twojego szefa uwielbiam to już wiesz ![]() Dusia ściskam Ciebie i Arka mocno - trzymajcie się! viki_22_83 ja takie żółte plamy na ubrankach odprałam odplamiaczem z lidla (pomarańczowe opakowanie). Najpierw na 3h namoczyłam w samym odplamiaczu, później dodałam miarkę do prania w zwykłym proszku. Oczywiście jeszcze jedno pranie w Jelpie muszę zrobić, ale to po majówce planuję. Miłego dnia Wam życzę drogie brzuchatki! |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zadomowienie
|
Karolinek - jak ja doskonale wiem o czym piszesz
![]() ![]() ![]() Integra - dziękuję ![]() ![]() dziewczyny niech mnie któraś dobije .... ma któraś takie objawy : kompletny brak sił, na cokolwiek, nie mogę spać w nocy, w dzień jestem nieprzytomna , źle się czuje-ale nie tak konkretnie coś mnie boli tylko tak ogólnie, jest mi niedobrze, ciągle robi mi się gorąco jakby mnie poty oblewały i mam 37,1 .... czy teraz jest jakieś przesilenie wiosenne czy co ..................... ??? ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
ja też walczę z takimi żółtymi plamami na ubrankach po synku i nie mam zupełnego pojęcia skąd one się wzieły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki!witam się po weekendowych wojażach
![]() Nie mam szans abym nadrobiła i odpisałą na wszytko ale najważniejszje: Dusia dużo dużo jak najwięcej zdrówka dla Ciebie i Arusia, przesyłam moc pozytywnej energiii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z bieżących postów: Viki wyciągnij pierwsza rękę, wiem,że to nie jest łatwe ale po co się kłócić lepiej wyjaśnić co ma być wyjaśnione i iść dalej a wiem co mówię bo ostatnio tez mieliśmy z tz konkretną kłótnie....coś mi się zdaję, że hormony ciążowe też miały z tym trochę wspólnego ![]() miłego dzionka i zdrówka dla wszystkich mniej lub bardziej chorych ![]() Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-04-28 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do 2 części- ja zauważyłam żółte plamy na ubrankach w lumpku. Mi sprawdziło się niemieckie mydełko odplamiające. Nie pamiętam nazwy, ale kupiłam je w jakiejś małej osiedleowej drogerii- zapytałam po prostu o niemieckie mydełko i wiedziały o co chodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie
![]() Zaliczyłam egzamin ![]() mamaya super sukienka i narzutka, bardzo w moim stylu, gdzie kupiłaś? Koszulka nocna ekstra, ale jak dla mnie nie na po porodzie ![]() ![]() viki wszystko się ułoży, zobaczysz. Ja też mam nieraz straszne kłótnie z TŻ, a potem ciche dni - takie mamy wstrętne uparte charaktery, że żadne nie chce przyjść i przeprosić. Ale najlepiej jest przeczekać, ochłonąć i porozmawiać. Na bank będzie dobrze ![]() debesciara super, że już jesteś w domu!!! malwiska bardzo gustowny pojazd dla bobasa ![]() karolinek też się ostatnio poryczałam, ciąża niby mi służy, ale czasem najchętniej już bym urodziła. kularek svelta może mieć rację co do tej anemii. Może to potrzebujesz więcej żelaza? Co do ruchów to też nie liczę regularnie. Po prostu mała rusza się bardzo dużo i czasem mam wrażenie, że w ogóle nie śpi. Rano robi sobie disco, czyli skacze mi w całym brzuchu na wszystkie strony i chyba tańczy wokół pępowiny ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-04-28 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
więc nie wiem .... może to przez ten mój duuuży brzuch ? normalnie zawsze mam trochę mało żelaza a w ciąży jak nie mam okresu to wszystko idealnie -za pierwszym razem dopiero w 9 mies miałam żelazo no i oczywiście po porodzie anemia spora a to mydełko to nawet mam w domu więc muszę spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale przynajmniej umowę mam już podpisaną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pociesza mnie jedynie to, że w poprzedniej ciąży czułam się podobnie i momentami miałam ochotę się zastrzelić -a po porodzie tak szybko o tym zapomniałam ... jeszcze tylko 58 dni ....... ![]() Karolinek - trzymam kciuki i jak będziesz już po to pisz co i jak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
Karolinek gratulacje umowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.