|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Zophiee
dzis juz lepiej dziekuje ze pytasz... Dalej meczy mnie kaszel i katar ale jakas poprawa jest Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bardzo Ci zazdroszczę A z remontem na pewno wszystko ogarniecie na czas ![]() I spacer to bardzo dobry pomysł, całkiem inaczej się człowiek czuje jak gdzieś połazi na świeżym powietrzu ![]() Co do ZZO może i bym się nad tym zastanowiła, ale w moim szpitali nie ma możliwości wziąć takie znieczulenie, więc jeden problem do zastanawiania mniej i może to i lepiej, bo bym debatowała, wymyślała nie wiadomo co, a tak to muszę normalnie urodzić i już
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46198184]no najlepsze jest to, że moja mama skrytykowała to imię (Olaf), że niemieckie takie, a to moje imię jest właśnie niemieckie i jakoś tutaj jej to nie przeszkadzało
A mi się np moje imię nie podoba i co mam powiedzieć...Mój mąż za to odkąd dowiedział się, że takie imiona mi się podobają, mówi do małego Oleksy ![]() [/QUOTE] A mi się Olaf podoba i nawet może weźniemy je pod uwagę przy wyborze. I nie słuchaj nikogo bo cokolwiek pewnie byście nie zadecydowali i tak znajdzie się ktoś kto skrytykuje. Cytat:
A jak już podejmiemy jakaś decyzje to i tak nie będziemy mówić do porodu jakie imię wybraliśmy. Bo po co mają komentować że takie złe czy niedobre. ![]() za kolejny tydzień. A ja myślałam że to ja jestem w tyle z wyprawką ![]()
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
I ja sie witam - juz zdrowa! Po nocy dzisiaj zdecydowanie normalnie sie czuje, wiec to bylo jednak zatrucie, nie wirus. Juz dlugo nic nie zamowie dzisiaj obiad gotowalam az furczało
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46196303] Czwarta sprawa - imię dla dziecka. Wszyscy wokół non stop pytają mnie o to nieszczęsne imię. Wczoraj wsiadła na mnie mama, ciocia i babcia. Ja też głupia jestem, odezwałam się, że podoba mi się imię Olaf albo Aleksander. I niepotrzebnie to mówiłam. Stwierdziły, że Dawid było ładniejsze, choć powiedziałam, że takie na pewno nie będzie. Co do Olafa powiedziały, że jest bardzo brzydkie, że kojarzy im się z Lubaszenką i że to niemieckie imię (z tego co wiem to skandynawskie)... Powiedziały, że Aleksander ładniejsze, ale odpada bo moja siostra to Aleksandra, a wujek tżta Aleksander i nie mogę tak nadać ( nie ważne, że od strony tżta jest dwóch Dawidów). Stwierdziłam w końcu, że po porodzie jak już zatwierdzimy imię w urzędzie to się dowiedzą. Wrrrr.... [/QUOTE] Olej to i wogole sie nie przejmuj. Ja najpierw chcialam nazwac synka Karol - moja tesciowa zrobila taka afere jakbym go chciala nazwac Adolf. Tak sie upierala ze przekabacila mojego meza i jemu nagle tez zaczelo nie pasowac. Uleglam, zmienilismy imie i wspolnie wybralismy Leon. Ale gdzie tam, jej znowu nie pasowalo, zaczela wrecz sceny mi robic razemz tesciem, wymawiala to imie krecac jezykiem w gebie ze niby to takie niewygodne do wymowienia (ja jakos nie mam problemu...) Ale mialam to w dupie, imie mi sie podobalo i juz tak zostalo. To jeszcze nic, w PL do pol roku mozna zmienic imie w urzedzie, wiec moja tesciowa przez pol roku CODZIENNIE przypominala mojemu mezowi ze mozna jeszcze zmienic imie. CZAICIE TO? I nie wiem na co jej te starania byly skoro teraz praktycznie w ogole sie jedynym wnuczkiem nie interesuje, nasze kontakty nie istnieja, nie zadzwoni na swieta ani urodziny, zero, nic null... |
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami ponownie z pociągu. Tym razem już powrót do domu
i to w dodatku 2 godziny szybciej niż planowalam.![]() Co do imienia. U mnie umowa była taka: córka wybieram ja dwa imiona wspólnie wybieramy ostatecznie. Syn - odwrotnie. Ja bardzo chciałam Ignacego, ale umowa to umowa. Ostatecznie został Tomasz. I nikt nie wie, ani się nie dowie do czasu porodu oczywiście z wyjątkiem Was .Moja mama codzień patrzy w kalendarz i mówi np: o dziś jest Marek, a jutro Jacek. Mamy z tego ubaw. ![]() Jutro na wizyte już nie mogę się doczekać. później zakupy, pranie ciuszkow, prasowanie i w końcu powoli torbę do szpitala szykować... Prawdopodobnie odezwę sie jutro dopiero wiec miłego wieczoru życzę
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() wczoraj byliśmy na weselu, bardzo fajnie było, pycha jedzonko Wybawić się nie wybawiłam, bo w sumie na parkiecie byłam może z pół godziny, ale uwierzcie, że dla mnie to było jakbym balowała całą noc Zbiorowo gratuluję wkroczenia w kolejne tygodnie i tym samym miesiące ![]() Jeśli chodzi o imiona to zauważyłam, że mojej mamie i teściowej na początku też imię Emilka nie przypadło do gustu, proponowały inne, teściowa mówiła, że zna taką Emilkę i źle jej się kojarzy, ale mnie to nie obchodzi To nasz wspólny wybór - mój i męża ![]() Monica o matko, niezła teściowa... Może jakby Leoś miał na imię tak jak ona chciała to Wasze stosunki byłyby inne
|
|
|
|
#307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli IGOR - o na pewno nie, mnie sie to imie kompletnie nie podoba :P
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I za wizytę Dziś znów grila mieliśmy. I co odktyłam- że nie wpływa źle na moją cukrzycę Zaraz spać pewnie pójdziemy bo mąż też po 24 godzinach w pracy, ja też coś zmęczona choć nic nie robiłam.
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do teściowej, to niezła jest Żeby być aż tak upierdliwą to na prawdę trzeba się postarać i chcieć... Ale przynajmniej masz spokój Szkoda tylko dzieci, bo powinny mieć drugą babcię.
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
A nie wiecie co tam u choc0late? Od piątku nic nie pisała.
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
wiem że 24.04 była w szpitalu a czy dalej jest nie wiem,postaram się z nia skontaktować.
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy za pamiec
u nas nic nowego leze w szpitalu na obserwacji i nic sie nie dzieje poki co ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#313 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie ale i dla mężagratulacje Cytat:
pochwal się Cytat:
Cytat:
ale mi narobiłaś ochoty n lody z polewą... Cytat:
![]() Berenika nie zacytowało mi Cię a chciałam Ci życzyć żeby Wasz remont poszedł tak samo sprawnie jak nasz dach
|
|||||
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
Pradip jutro zrobie zdjecie lozeczka tylko nie mam materacyka musze zamowic no i jakas posciel z ochraniaczem na szczebelki mam juz upatrzona tylko nie moge sie zdecydowac na wzor.
Dobrej nocy dziewczyny ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
dzis mamy z Tz 12 rocznice slubu
niestety spedzamy ją osobno,mąz na wyjezdzie akurat ;/ Dobranoc Wszystkim
|
#316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję i wiele szczęścia na przyszłość ![]() Ja się po 6 obudziłam i nie mogłam już zasnąć, zjadłam śniadanie, nastawiłam pierwsze pranie i nie wiem co teraz robić... Ważne, że u nas piękna pogoda chyba się do Rossmana wybiorę w końcu, bo dziś chyba promocja na tusze ![]() Udanego poniedziałku i całego tygodnia
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Sylvunia84 wszystkiego dobrego. 12 lat- pięknie
Ja wstalam rano polamana jak nie pamiętam kiedy bo spalismy w salonie dla odmiany. Mąż po 4 do pracy wstawał, musiałam go budzić jeszcze ochrzanil mnie na spiaco że go do pracy wyganiam. A tak to by zaspał. Zebralam się i do przychodni do diabetologa czekam. Podejde też właśnie do Rossmana po jakiś tusz bo później szkoda przeplacac .
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-28 o 08:23 |
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Miałam jeszcze pospac ale sie nie dało,cały czas ktos dzwoni
W dodatku trzeba sie ogarnąc bo kurier ma być ponoś dzis z Lenkowym wyrkiem No i mam troszke spraw urzędowych... Wczoraj nogi mi spuchły,nie mogłam papci wsunąć...tez tak macie na tym etapie? Czuje sie opuchnięta cała No i moje +15 kg na wadze mnie poraża Wybieram sie dzis do rosmana,od dzis promocja na tusze -49% więc warto cos wyłapać
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Wychodzimy do domu
Na weekend już zaplanowałam malowanie. Tż zorganizował sobie kolegę do pracy a ja będę tylko kontrolować postępy Jutro idziemy do farby, oczywiście jeszcze nie mam kompletnie pomysłu na kolor. Teraz mamy okropną zieleń a chce coś jasnego. Cytat:
![]() Po tym szpitalu boję się wejść na wagę. Coś czuje, że +10 to nie będzie żadna niespodzianka |
|
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobilm zdjecie lozeczka, ale takie bez niczego bo musze zamowic materacyk, posciel itp. Firma drewex a model nie mam pojecia jaki... Wazne ze z szuflada i nie wydalismy na nie ani grosza
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ;-)
Ja dziś znów aktywny dzień Chocolate Cieszę się, że wszystko w porządku Nerokitty ![]() super! Nie ma to jak w domu ;-) dbaj o siebiekarolkya bardzo ładne łóżeczko ![]() sylvuniaa84 piękna rocznica Nadrobicie, jak TZ wrócipater86 ja prawie codziennie jem lody A waga jakoś stanęła na +10 i stoi w miejscu ![]() alingles U mnie też było tak z imieniem- ja dla dziewczynki, mąż dla chłopaka ![]() Gdzieś nam się kucyk truskawkowy też zagubiła Udanych łowów w rossmanie- ja dziś go omijam, bo mam doczepiane rzęsy, bo często tusze mnie uczulają... A tak mam komfort
|
|
|
|
#323 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam się po udanym weekendzie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46196303] Wczoraj zaczęłam 36 tc, a tym samym 9 miesiąc ciąży ![]() Jestem przerażona... Po 10tym zamawiam dopiero całą wyprawkę z apteki, bo wcześniej nie będę mieć na to funduszy... Wtedy też udam się do Rossmanna po pampersy i wielkie podpaski dla mnie. Także na ten moment mam tylko: - ubranka wyprane i wyprasowane - kapcie do szpitala - klapki pod prysznic - koszule nocne - przewijak - gąbkę do wanienki - rogal do karmienia - wanienkę - łóżeczko Czwarta sprawa - imię dla dziecka. Wszyscy wokół non stop pytają mnie o to nieszczęsne imię. Wczoraj wsiadła na mnie mama, ciocia i babcia. Ja też głupia jestem, odezwałam się, że podoba mi się imię Olaf albo Aleksander. I niepotrzebnie to mówiłam. Stwierdziły, że Dawid było ładniejsze, choć powiedziałam, że takie na pewno nie będzie. Co do Olafa powiedziały, że jest bardzo brzydkie, że kojarzy im się z Lubaszenką i że to niemieckie imię (z tego co wiem to skandynawskie)... Powiedziały, że Aleksander ładniejsze, ale odpada bo moja siostra to Aleksandra, a wujek tżta Aleksander i nie mogę tak nadać ( nie ważne, że od strony tżta jest dwóch Dawidów). Stwierdziłam w końcu, że po porodzie jak już zatwierdzimy imię w urzędzie to się dowiedzą. Wrrrr.... No to się pożaliłam... [/QUOTE] no to aż tak mało nie masz, wszystko zdążysz kupić ![]() no i brawo za miesiąc ![]() co do imienia to ma to być Wasz wybór i inni mogą sobie gadać ![]() Cytat:
tak zaczęłaś gratulacje ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Chyba sama w to nie wierze, ale brakuje nam jeszcze troche ciuszków... a byłam przekonana, że mamy nadmiar!
Wczoraj usiedliśmy z TŻ wyrzuciliśmy z torby wszystko co mamy w spadku od rodzinki i jak posegregowaliśmy to sie okazało, że trzeba i tak troche rzeczy dokupić np. sweterków albo bluzeczek z długim rękawkiem. Lubie tego typu zakupy, ale liczyłam, że ten wydatek mamy już z głowy :/ No to psikus... dzisiaj jedziemy na ostatnie zajęcia ze SR a potem poszukać czegoś fajnego. Łóżeczko na szczęście już pomalowane
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Kinia ja też tak miałam, wydawało mi się że tyle ciuszkow mamy że aż za dość a jak posegregowalam to się okazało że 0-3 mce mam ledwo pół szuflady. A dziewczyny tu całe komody pokazywały. Na szczęście znalazłam trochę siły i w ciucholandach dokupiłam. Jakoś te nowe że sklepu odstraszają mnie jakością albo ceną.
Dziś też udało mi się lumpa odwiedzić. Kupiłam cieniutki spiworek bawelniany w sam raz na lato i drugi grubszy po złotówce. Odwiedziłam też roska i umeczylam się przy tym masakrycznie aż brzuch mi zaczął twardniec.
|
#326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak sobie wszystko dokupisz to będzie pięknie wyglądało ![]() Też miałam takie dostać i lipa będzie trzeba kupić... Ale już się rozglądałam i są fajne zestawy, z materacem pościelą itd. wiem, że nawet któraś z Was taki zamawiała, tylko nie pamiętam kto ![]() Cytat:
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-04-28 o 11:50 |
||
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak zacznie to się wymieni, koszt 80 zł to znowu nie jakaś tragedia...A zestaw pościeli chcę kupić jakiś z tych http://allegro.pl/lux-mimi-3-cz-posc...191940247.html tylko nie wiem jeszcze jaki kolor, ale waham się między szaro różowym a szaro zielonym z jakąś jednak przewagą na zielony. Wiem że różową pościel mamy dostać od teściowej więc nei chcę mieć wszytkiego różowego. A do pokoju będzi enam bardziej zieleń pasowała bo mamy takie zielone akcenty w pokoju typu zasłony, zielone pasy na ścianie itd. |
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, witam się.
NAprodukowałyście tyle przez weekend że nie dam rady. My walczymy z przeróbkami w domu, z zakupami... mówię Wam, szaleństwo. Pochwalę się kącikiem dla naszej Małej, jeszcze oczywiście nie wszystko jest na swoim miejscu, brakuje pościeli i dekoracji, ale ściana stoi, druga pomalowana żeby mogła sobie oglądać kolorki, łóżeczko po renowacji... Poza tym zrobiłam dziś ostatnie zamówienie w Gemini, kupiłam biustonosze- karmniki, sterta ubranek czeka na prasowanie i w weekend majowy zaczynamy kolejny etap remontu, oooj... zmęczona jestem ale i jednocześnie podekscytowana, kocham pracować w domciu Na szybko tylko zorientowałam się że piszecie o szpitalach itd. Dobrze że mimo wszystko jeszcze w dwupaku, i jak widzę powoli zaczynacie wychodzić do domu Trzymajcie kciukasy za nasze roboty budowlane, bo my z mężem totalni amatorzy AAa, zapomniałabym! Koleżanka sprezentowała mi sesję brzuszkową w studio! Było cudownie, pokażę efekty jak tylko sama je dostanę w swoje ręce
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie!
U mnie dość intensywny, bo pomagałam mężowi na budowie (oczywiście w miarę swoich ograniczonych bardzo możliwości) i normalnie zakwasy mam dzisiaj w nogach Dobrze, że Kubuś dzisiaj w przedszkolu to odpoczywam U nas dziś piękna pogoda, przyjechało do nas takie małe wesołe miasteczko więc po południu mam tam wyprawę z synem Necro super, że wychodzisz Karolka mam to samo łóżeczko właśnie idę je malować na białoCo do imienia to my też nie mamy - i widzę, że najlepsza opcja to po prostu nic nikomu nie mówić! Nawet jak wybierzemy to nic nie powiemy, bo cokolwiek powiesz, że jakieś ci się podoba to zaraz komentarz... Po co? Jak mówię tak zupełnie luźno np., że tż się Julia podoba, to zaraz wielkie zdziwienie "Julia???" Teraz pełno Julek (no może i tak, bo wystarczy spojrzeć na statystyki ok, nie będę zaprzeczać), ale ja się pytam gdzie?? Bo ani u mnie w rodzinie nie ma żadnej, ani wśród znajomych, ani na mojej ulicy wśród bliższych i dalszych sąsiadów, u syna w grupie zaledwie jedna!
|
|
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kącik i czekamy na efekty końcowe i na zdjęcia z sesji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

dzis juz lepiej dziekuje ze pytasz... Dalej meczy mnie kaszel i katar ale jakas poprawa jest

bardzo Ci zazdroszczę
A z remontem na pewno wszystko ogarniecie na czas
A mi się np moje imię nie podoba i co mam powiedzieć...

13.07.2013 

za wizytę 
kręgosłup mi się za to zemści jutro bo teraz to boli też ale do przeżycia. Za to nóg nie czuję tak mnie bolą. Nawet małż mnie zmieniał i sam prasował i nawet dał radę a był to jego pierwszy bliższy kontakt z żelazkiem 

ok, nie będę zaprzeczać), ale ja się pytam gdzie?? Bo ani u mnie w rodzinie nie ma żadnej, ani wśród znajomych, ani na mojej ulicy wśród bliższych i dalszych sąsiadów, u syna w grupie zaledwie jedna!