|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() i Ałłłła dla Mamy , wspólczuje ,chyba bym padła .... Cytat:
![]() ale jedzcie ,jedzcie . bo to przecież nie o nią chodzi .... jakby co weź paralizator i w jęzor przystaw ![]() Cytat:
.zresztą nie raz się zstanawialam- jakbyśmy się spotkaly przypadkowo czy pierwsze by przyszło nam do głowy "czesc Oliwka","czesc Nestelle" .nie mam takiego odruchu za pierwszym razem - jakie kto ma imie .... nie wszystkie zresztą pamiętam ...![]() Maria Scarlett- zajedziesz się babo jedna! nauczyć się lenic trochę ! My wczoraj z N mielismy wypad szopingowy . Nina mnie powala . jest ze mna w przymierzalni - spodnie przymierzam a ta na cały głos : "TO TWOJE MAJTKI????" ![]() ![]() nie no..... nosze taty , pożyczam od innych .... nie mam pojęcia skad ma takie pomysły .... kawał na dziś mam : Tata z 6-letnim synkiem robi zakupy w supermarkecie. Kiedy przechodzą obok półki z prezerwatywami, synek pyta: - Tato, a co to jest? - To są prezerwatywy, synu - odrzekł ojciec. - A po co one są? - kontynuuje malec. - Prezerwatywy są po to, żeby mężczyzna miał bezpieczny seks z kobietą - odpowiada ojciec. - Tato, tato, a dlaczego w tym opakowaniu są 3 sztuki? - nie daje za wygraną chłopczyk. - Wid...zisz synu, bo to jest zestaw dla młodzieży uczącej się: raz w piątek, raz w sobotę, raz w niedzielę. - Tato, tato, a dlaczego w tym opakowaniu jest 6? - pyta synek. - Widzisz synu, to jest zestaw dla studentów: dwa razy w piątek, dwa razy w sobotę, dwa razy w niedzielę - odpowiedział ojciec. - Tata, tato, a dlaczego w tym opakowaniu jest 12? - kontynuuje malec. - Hmmm... widzisz synu, bo to jest zestaw dla dojrzałych, żonatych mężczyzn: raz w ...styczniu, raz w lutym, raz w marcu..... A !!!! i musze to napisac !!! po pierwsze mój syn najmłodszy się poprzestawiał przez to wolne ...wczoraj spaliśmy do 10 .dziś z racji ze musiałam wstać o 7 aby przygotować starszaki do szkoły i przedsz. to odłożyłam na siocha do łóżeczka i ..........NADAL SPI!!!!!!!!!!! ![]() :brzyda l:A po drugie - wykryliśmy problem chyba z tym nocnym opijaniem ...... mianowicie spowodowane to było (mam nadzieje ze BYŁO!!!!!!!) ogolnym pragnieniem . R tak malutko pił -kilka łyczków wody przez caly dzień ze nadrabiał najprawdopodobniej w nocy cycem .... teraz od kilku dni pilnuje aby pidawac mu wode co pół godziny przez cały dzień - i ? potrafi spac przrz 4-5 godzin nieprzerwanie , a wczoraj spał od 20 do 2.30 bez miałczenia o mleko pije wode tylko z moja pomocą z małej butelki ze sportowym korkiem. probowalismy kubek-niekapek-kapek z lovi z miękkim ustnikiem ale nie umie ciagnąc.polecacie cos lepszego????????????
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Byou jak nazywa sie ta gra? (moge ja zainstalowac na androidzie?)
slodka Zosia i za szczpienie, dzielna kruszynka ![]() a i jeszcze co do otwierania okien, Amelie - swieze powietrze, w ogole wietrzenie meiszkania, jest bardzo wazne dla zachowania zdrowia
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeee nawet mnie nie zalamuj !!! :.prosi:- co do szwagierki no i Milus ma drzemke. |
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawal w ogole leze ![]() a co do cyca i pragnienia nieskromnie napisze, ze zwracalam Ci kiedys na to uwage ![]() ja polecam normalny kubek, albo doidy tyle, ze pod kontrola, bo dziecko interesuje sie tez co jest w srodku i lubi rozlewac - ja poje normalnym kubkiem, najzdrowszy dla dzeici niebutelkwoych i nie wzmacnia sie ssania..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-28 o 10:26 |
|
|
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marsssel słodki Cytat:
Czuje się ok ,nos nadal zatkany .dziwne -bo zatyka mi się najbardziej na wieczór . zaraziłam tzta
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie lubie pisac z telefonu :/ Chyba zaloze Ewie krokomierz ona chodzi chodzi chodzi I w ogole nie ma dosyc- Wasze dzieciaki tez tyle chodza.. Ewka bierze portfel ksiazke gazete czy inne i przemierza cale mieszkanie.. smialam sie ze jeszcze slonia na plecach jej brakuje Dzis sie obudzila z mokrymi pleckami.. tyle siuskow w pampku.. Oliwka- omg :/ niektorzy to potrafia byc toksyczni :/ Moderna- Ewa tez lubi czestowac.. najlepszebjak pakuje mi wszystko do buzi Dziewczyny' Moja Ewa czesto robi dziwne miny pt. "z byka".. Wasze dzieci robia tak? Moze w ten sposob wyraza emocje
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz w sumie tez nie do końca - ja musze być inicjatorem ...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 |
|
MBZ♥
|
Nestelle jak się czujesz?
![]() Moderna czytam o kfiatkach i myślę o co kaman ![]() Tak apropos to my wczoraj dostałyśmy konwalie od B
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wieczorem mial tyyyyle energii ![]() hihi.. u nas minal ten etap na czestowanie, M. wyciaga raczke ale zaraz chowa ja z powrotem jedynie pies jest szybszy hahaM. robi rozne miny.. ale nasze dzeici teraz wszystko nasladuja - ja jestem za kazdym razem pod wrazeniem - wczoraj bylismy u kurek, sasiad zrywal listki i wrzucal przez siatke - co zrobil M. ? - to samo ![]() tak samo dzwieki, miny, lyzeczka itp. - dzeici teraz nas bardzo uwaznie obserwuja (trzeba uwazac :P )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-28 o 10:31 |
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój cały czas raczej się smieje ,wszystko go smieszy nawet on sam ![]() a z tym chodzeniem Ewa maratończyk .mój tez caly czas w ruchu -tyle ze on sam jeszcze nie chodzi.przy mablach albo raczkuje .
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby do przodu! ![]() najlepiej przy kazdym posilku kilka lyczkow ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
wlasnie zauwazylam wczoraj, ze u nas tez zakwitly (czy dobrze pamietam, ze konwalii nie wolno stawiac w sypialni - trujace czy jakos tak? ) ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- aaa i pol godziny , a nawet wiecej minelo ![]() ide nastawic ten obiad
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() staram się nie nakręcać ![]() nie było źle. jeden kfiatuszek mały - jak dziecko nie chce jeść plasterka rzodkiewki to trzeba mu dać całą z ogonkiem i listkami ![]() uf uf uf... macie z głowy...
|
|
|
#2893 |
|
MBZ♥
|
Moderna, zapach jest zbyt intensywny
![]() A gra nazywa się;my talking tom można go instalować na androidzie. Jak dasz opcję powtarzania to będzie mówił to co usłyszał przed chwilą![]() Nestelle to ja nie pytam o robiliście jak Go zaraziłaś ![]() Nina
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2895 |
|
MBZ♥
|
Jola to masz małą Chodziarkę w domu
![]() Pani, a Wy kiedy macie szczepienie? No wiesz, rzodkiewki nie chciałaś dziecku dać? ![]() Zosia za to zasmakowała w truskawkach i żurawinie. |
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi.. ale zjadl przynajmniej cala? my mamy juz pierwsze rzodkiewki z dzialeczki... pyyycha
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-28 o 10:51 |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tam oj tam ,już zaraz"robilismy" -to On robił .ja tylko leżałam ![]() .sam się zaraził ehhhh byle do czwartku - nie mogę się doczekac ...tyleeee wolnego ![]() A jak u Was ? B tez będzie mieć wolne od czwartku???
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
mniam mniam..
![]() ja dzsiiaj kupilam takie pyszne pachnace, juz niemeickie ... ![]() ciekawe, czy M. zje ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
R nadal spi!!!!!!!!
![]()
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2901 |
|
MBZ♥
|
Nestelle, B będzie miał wolne w czwartek, ale w piątek musi iść do 13
fajowo mieć Go w domu cały czas![]() Narazie to mi Modnisia rośnie dziś pkowalam Jej ciuszki to worka próżniowego i zobaczyła futrzastą kamizelkę, krzyk:daj! pomogłam ubrać, a Ona do lustra i się ogląda ![]() Moderna to daj znać czy Marssel zakosztował ![]() a taką rzodkiewkę z ogródka
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
już walił takie rekordy nawet do po 11 ale to kilka miesięcy temu .
a teraz ....? miło mieć Taki powod przez który nie można wyjść z domu ![]() tylko J konczy o 12 szkole ....wiec będę musiala R obudzić jakby co .... ![]() Cytat:
![]() następny kawał bo nie mogę Idzie myszka przez las, nagle dociera do rzeczki. Martwi się bo musi przejść na drugą stronę. Patrzy, ale nie widzi żadnej kładki. Będzie musiała przepłynąć, ale wtedy się zamoczy. Nagle dostrzegła ptaszka, woła: -Ptaszku, przenieś mnie na drugą stronę. -Nie. -No ptaszku proszę, przenieś mnie. -Nie! -No proszę, jak mnie nie przeniesiesz to cała zmoknę. -Nie! Myszka więc przepłynęła przez rzeczkę i zmokła. Jaki z tego morał? By myszka była mokra ptaszek musi być twardy.
|
|
#2903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już po porannym obchodzie podwórza. Głaskanie psa zaliczone, uciekanie mamie zaliczone, próby pożarcia mleczyków również, teraz krótka drzemka, więc mama musi się streszczać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam nic nie pisać, ale no muszę, muszę A. od 3 nocy nie obudził się ani razu, co za tym idzie od 3 dób nie jadł cyca. Co prawda chciałam go odstawić jakoś na wakacje, a wygląda na to, że sam się odstawił/odstawia? Trochę mi przykro...
|
||||
|
|
|
#2904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam znac ![]() Cytat:
![]() a kawal Cytat:
![]() jak dla mnie marzenie - czyli samoodstawienie a on duzo w dzien je, pije, ze nie potrzebuje juz cyca, czy moze dostaje mm? jak dla mnie faaajnie
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
nie no na bank z ziemią Już po, dzisiaj z moją była trójka dzieci, jedno włąśnie usnęło, więc bawiła się z kolegą. Jak się zorientowała ,ze mnie nie ma to chwilkę płakala, a potem całą godzinę się z chłopcem bawiła. WEszłam, zobaczyła mnie bek- ale zaraz zwiała się bawić. Dzielna moja malutka. Tak dzis do mnie dotarła ta nieuchgronność czasu, wracam do pracy, cieszę się bardzo bo ludzi mi brakuje, ale mimo,ze te moje dziewuchy dają czadu to kocham je najbardziej na świecie i strasznie mi przykro,ze jedna w złobku, druga po lekcjach w domu....Ech, chujowy socjal w Polsce nadal mamy co tu dużo mówic
|
#2906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio dostałam stokrotkę od syna i rozkwitniętą gałązkę od TŻta ![]() nestelle - super, że znalazłaś przyczynę Roszkowego budzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Niby fajnie, ale ja jestem święcie przekonana, że A. nie chorował dlatego, że kp i teraz tak się panicznie boję, że zacznie chorować. Dlatego wolałabym jeszcze pokarmić
|
||
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zamiast mm?Cytat:
![]() mój Panicz raczył wstać . zastałam go bez ubrania ![]() teraz cycujemy przed kompem
|
|
#2908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2 - Milus robi glupie miny odkad sie urodzil :P a ost nauczyl sie SAPAC jak byczek - jak cos mu nie wychodzi marszczy nos zaciska ustka - i taki dziwiek zlosci !! no Cytat:
no i za szczepienia - czeka nas to samo 2 uklucia 7maja nooooo PEWNIE tak ej ty Nestelle idz zobacz czy sie rusza :P wczoraj Milus podbil rekord 2,45 .... 3 razy bylam zagladac Cytat:
Cytat:
1wszy byl dobry ALE TEN TO LEZE I KWICZE ![]()
|
||||
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też o tym ostatnio myslałam bo mam jakieś próbki, ale ja mam 2 i 3, a tam nie ma miarki i nie mogę odmierzyć potrzebnej ilości, a na 270ml czy nawet więcej (enfamil 3), nie zrobię kaszy, prędzej na 2 bo tam wychodzi ok 200ml mm. |
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1398678945.970045.jpg
Moja wczorajsza "zdobycz" Kocham Cie Emilianku <3. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

ta jego żona no brak mi słów mi nie powiedział ale okazało się że przed wyjzdem ☠☠☠☠☠☠☠nięta prawie go spakowała i wyrzuciła z domu bo on chciał żeby jechała na roczek a ona się uprała że nie bo córka chora no ale wybaczcie skoro brat z synem który jest jeszcze bardziej chory mógł przyjechać a mała tylko delikatnie podziębiona no to sory Ewidentnie nie lubimy się z bratową ale to taka płytka osoba ale ostatnio wali jej konkretnie na łeb. Na święta do moich rodziców przyjechali na chwile bo dzieci chore ale zaraz po śniadaniu mogli jeszcze pojechać do znajomych tam posiedzieli pół dnia wrócili do moich rodziców i oni jadą bo dzieci chore tato chciał wziąśc na spacer to nie w ogóle nie mógł wnuczki potrzymać na rękach 
.zresztą nie raz się zstanawialam- jakbyśmy się spotkaly przypadkowo czy pierwsze by przyszło nam do głowy "czesc Oliwka","czesc Nestelle" .nie mam takiego odruchu za pierwszym razem - jakie kto ma imie .... nie wszystkie zresztą pamiętam ...

ale potuliłyśmy się i jest ok. Narazie spokój ze szczepieniami do wakacji

a wieczorem mial tyyyyle energii