|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Myślałam, że zagadka będzie trudniejsza
faktycznie mam trochę za ramiona, mniej-więcej do węzełka Kupowałam w doczepiane.pl, 40 cm/120g za 190 zł, kolor ciemny blond. Gdybym kupowała drugi raz, kupiłabym ten mniejszy zestaw, 75g (jeszcze ani razu nie udało mi się wczepić wszystkich - mam chyba za małą głowę )
|
#1022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Atomoowka - fajnie, że panieński się udał!
Cytat:
![]() Robusta, co do CHI - warto się tam przejechać, otwarte mają chyba 7 dni w tygodniu, my z mamą byłyśmy którejś niedzieli. Jednak z jakością jest tam różnie, z cenami też, ale jest zatrzęsienie sukienek weselnych każdego rodzaju, choć wieeeleee jest na jedno kopyto. Dla mojej mamy nic nie znalazłyśmy, bo jeśli było coś w większym rozmiarze, to bardzo "ciociobabciowe", ale dla młodych może będzie coś fajnego No i my byłyśmy w grudniu, teraz może mają fajniejszy asortyment ![]() My wczoraj z TŻ dużo mówiliśmy o weselu, tak pół-żartem pół serio, mówił, jakim koszmarem dla niego będzie zaprasznie i że on w ogóle by kuzynów nie zapraszał... trochę słodko-gorzka była ta rozmowa, bo powiedział, że to przeżyje, bo wie, jak bardzo chciałam takiego wesela, ale on zrobiłby to inaczej... ja z kolei tego "innego" wyjścia nie widziałam wcześniej, ale w grudniu to analizowałam i tutaj i z mamą i kurczę, nie da się za bardzo zrobić opłacalnej opcji pośredniej, ech. Ale koniec końców z TŻ nie było kłótni ani nic, raczej wspólne jojczenie nad zapraszaniem ludzi, z którymi się nie zachodzimy
|
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 103 dni.
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Zaczynam powoli nadrabiać wątek, ale na prostą wyjdę pewnie dopiero jutro
Mam dla was kilka wskazówek doświadczonej, 3dniowej żony mam nadzieje że się przydadzą I że was nie zanudziłam i niezirytowałam swoją relacją na żywo, ale miałam straszną potrzebę żeby się z wami podzielić tymi chwilami, w końcu razem je planowałyśmy![]() Cytat:
![]() lecę się pakować i jadę do Warszawy, bo Warszawiak siedzi tam biedny sam od wczoraj
|
|
#1025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
ale pędzicie z pisaniem, nie nadążam za Wami ![]() Suknie odnioslam do poprawki ma byc przedluzona az o 16cm ![]() Troszke mialam slaby czas by tu zagladac, kilka spięć i niedogadan z tżem... Jeszcze wzielam sie za licencjat to juz wogole..
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Też potwierdzam!! Mój też Marcin i super facet
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Marlenqa, my winietki będziemy ustawiać na sali w piątek, wtedy też zawieziemy wódkę, wszelkie potrzebne rzeczy i machniemy sobie próbny pierwszy taniec
![]() Kaes, śliczny ten bukiet! An, masakra z tą kuzynką TŻta! No ale jeśli w grę rzeczywiście wchodzi choroba psychiczna, no to cóż poradzisz... Co do zapraszania, to ja nie wiem jak zaprosimy rodzinę teścia Ja ich na oczy ani razu nie widziałam! A TŻ też ładnych parę lat temu, mimo że mieszkamy w tym samym mieście, a część pod Krakowem, więc też niedaleko.* Miss, Twój welon jest cudny, ale gładki będzie idealny, nie martw się! Welon jest tak piękny, że bez problemu go sprzedasz ![]() ana909, wprawdzie nie maseczka, ale polecam OCM - olejowe oczyszczanie twarzy. Tylko zacznij w ten sposób oczyszczać twarz już przed weselem, żebyś wiedziała, że Ci nie szkodzi. Ja po OCM mam zawsze idealnie oczyszczoną, wypoczętą, rozświetloną twarz, więc zdecydowanie polecam! Potrzebujesz olejek rycynowy + drugi olejek, ja używam oliwy z oliwek, ale na rozświetlenie może jakiś inny byłby dobry, np. jojoba, albo z orzechów. Proporcje są takie: skóra tłusta : 30% oleju rycynowego + 70% oleju bazowego skóra normalna: 20% oleju rycynowego + 80% oleju bazowego skóra sucha : 10% oleju rycynowego + 90% oleju bazowego Możesz tutaj poczytać więcej: http://www.alinarose.pl/2011/11/wszy...-ulepszyc.html Ja bardzo polecam! Positive, biedaku, cóż Cię dopadło? Liana, chrzestny transwestyta wygrał w rankingu dziwnych ludzi na weselu Paula, Aneta, my ostateczną liczbę gości podajemy 3 dni przed weselem. Gdyby ktoś w dniu wesela nagle przyjechał bez zapowiedzi, a nie byłoby miejsa, no to jego problem. Mam winietki. Enzunio, delikatnie bym im powiedziała, że niestety macie ograniczoną ilość miejsc na sali i jednak znaleźliśmy innego kierowcę i tyle. Sorry, co to za tekst, że musicie mu talerzyk opłacić? Przecież on nie ma być gościem, tylko kierowcą. mimi, zdrówka dla babci TŻ! Kwaśna truskawka - u nas menu będziemy ustalać my + kucharz + menadżerka hotelu. My, bo są rzeczy, których nie jemy, albo których nam nie wolno (w zasadzie to mi), a kucharz i menadżerka, bo się na tym znają ![]() Zakręcona kropka, współczuję, bo ja bym umarła jakbym miała ślub o 11 Raz, że wczesne wstawanie to dla mnie katorga, a dwa, że to zawsze te parę godzin więcej 'dla mnie'.Justynkie, masakra, że jeszcze 70 osób nie potwierdziło ![]() Misia, daj spokój, nie sądzę, żeby babka chciała klientów oszukiwać, tylko zapewne błędna kwota wskakuje na kasie i stąd taki wysoki rachunek... Popieram Linaewen w całej rozciągłości, zachowałaś się okropnie Nie mogła źle wpisać gramów, bo przecież ona ma tam wagę na kasie i to waga jej waży. I serio, wierzysz, że chciała Cię oszukać, gdzie WIADOMO BYŁO, że się skapniesz, bo kupowałaś raptem kilka rzeczy, a tu nagle 60zł? Przecież to było oczywiste, że zwrócisz uwagę. Już prędzej bym się spodziewała, że przy zakupach za 100 czy 200zł i pełnym koszyku ktoś Cię oszuka, a nie przy 4 rzeczach. Sorry, że odgrzewam kotleta, ale nadrabiam kilka stron wątku, już się nie odzywam ![]() ane3ka, moja mama też po 50tce i celujemy w: Solar, Aggi i inne tego typu ![]() Może też podjedziemy do tego sklepu przy Karmelickiej. iliy, gratki obrączek ![]() *TŻ wymyślił, jak będziemy zapraszać rodzinę jego ojca (nie znam ich, on ma słaby kontakt), to weźmiemy ze sobą jego rodziców Żeby sobie pogadali i zeby nie było tak sztywno i żeby nam nie było tak nieswojo ![]() Co myslicie, nie będzie to głupio? Gdzie te relacje?!
![]() Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-04-28 o 13:03 |
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Im back!!!
Ide nadrabiac watek
|
|
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
mimi_77 chyba jestem do tyłu... co to są zakaznae piosenki??
a wogole to po majowce jade zakupic buty z zaproszeń: -zaproszonych 150 -rozdanych 130 -potwierdzonych osob 70 -odmówiły 2reszta nie wiadomo- maja czas do 1 lipca Z mojej strony rodzina i znajomi od rauz sie potwerdzali, a od TŻ.. znajomi sie potwierdzali,rodzina dziekowala i tyle, nic na temat wesela, obecnosci,kosciola. dziwne
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyna a na ile miesięcy przed ślubem zaczęłyście rozdawać zaproszenia?
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zapraszaliśmy rodzinę TŻ z jego mamą. TŻ ich nie znał, głupio było tak przyjechać i wylecieć "cześć to ja jestem synem S., chciałbym Was zaprosić na ślub".Czekamy na relację i zdjęcia!
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Bardorja - zakazane piosenki to takie, które nie chcemy, by grano na naszym weselu
![]() Sensual, my ślubujemy 6.09, a zaproszenia zaczniemy rozdawać pod koniec maja (dalszej rodzinie), a resztę w czerwcu. |
|
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Rozeznanie
|
marlenqa22 - będzie pięknie
może też się pokuszę o kolaż, ale jeszcze nie teraz, bo u mnie sporo rzeczy niedogadane jeszcze ![]() Atomoowka - widzę, że przygotowania pełną parą Jakoś nie przekonał mnie Twój wpis co do udanego wieczoru panieńskiego, bo jakiś taki suchy jest ale skoro twierdzisz, że było super to pewnie było ![]() madziara889 - strogonow z sarny wpraszam się na Twoje wesele a z księdzem lipa... też chciałam przy ołtarzu, ale u mnie tego też się niestety nie praktykuje. Jeszcze zapytam księdza, ale nie wiem czy ulegnie ![]() Storczyki są rzeczywiście za wysokie, ale można przecież zrobić dekorację z ciętych Może coś takiego?albo pojedyncze pływające na wodzie w niskim naczyniu? ![]() justynkie - bielizna świetna Ciekawe czy ludzie czekają do ostatniej chwili z potwierdzeniem, czy myślą, że niepotwierdzenie oznacza, że będą.. albo nie będą.... kiepska sytuacja. Będziesz chyba musiała podzwonić po gościach. Chciałam pytać o ceny bielizny, ale już wszystko wiem ![]() lupinka - tata ma racje takie przekręcenie to tylko "na szczęście" ![]() enzunio - panieński musi być ![]() 21klaudyna - ślubujemy tego samego dnia i ja też nie mam bielizny jakoś nie mogę się za to zabrać... nie jestem standardową rozmiarówką i wiem, że będzie ciężko z wyboremalucior - fajnie, że rodzice się poznali i się dogadali to najważniejsze a z zapraszaniem tak bywa ja tak miałam w sobotę Byłam zapraszać siostrę cioteczną (a zarazem moją ślubną fryzjerkę a pojechałam o 18cornflower_girl - dobrze, że tak zaproponowaliście kasia1201 - kolaż fajne spinki ![]() Elrosa - pozytywne ustalenia Ale rzeczywiście nie widać, że doczepianeLusiija - niebawem się za listę zabieram, więc jak będzie coś ponad to dopiszę iliy - bardzo ładne obrączki ![]() ysia - czekam na wskazówki i dziękuję za odpowiedź w sprawie zębów Uciekaj do męża docik10 - Chyba najwięcej jest Marcinów na wątku Ja też zabieram mamę do jej rodziny dalszej Znam ich, ale nie mamy za bardzo o czym gadać U jednej kuzynki byliśmy też z siostrą. Nie uważam że to niestosowne |
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 103 dni.
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz ksiądz jeszcze dodał, że "Ave Maria" nie jest pieśnią religijną ale nie ma nic przeciwko temu, żeby była grana/ śpiewana podczas mszy. Ma za to podobno spisane tytuły pasujących pieśni i na życzenie PM może udostępnić swoją "play listę"
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja trafiłam na proboszcza który tak mówił że sama już nie wiem. Nie jestem nawet pewna o co go w końcu pytalam bo nie dostałam jasnych odpowiedzi... eh Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 103 dni.
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki z odpowiedzi w kwesti zaproszeń dziewczyny
|
|
#1041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od znajomych nie mamy potwierdzeń od 5 par, chociaż też raczej będą ale czekamy na oficjalne info. A reszta to niezdecydowana rodzina TŻ
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
docik10 eh... te Marcinki
![]() Dotka90 dzięki Co do zabrania rodziców to uważam że nie jest to zły pomysł, ja też myślę nad takim rozwiązaniem jak pojedziemy do cioci i wujka ze strony mojego taty ![]() activelifestyle dziękuję mam nadzieję że jak je odbierzemy będą śliczne ![]() My zaproszenia będziemy rozdawać pod koniec maja, potwierdzenie do końca lipca (ślub we wrześniu)
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
cornflower_girl, przecenił swoje siły. Szkoda, ale płakać nie będę
21klaudyna, powodzenia! To idziemy razem na maraton;P alucior, to fajnie, że się polubili kasia1201, nice co do spinek, jesli TŻ nie ma nic przeciwko, to nie przesadziłaś![]() Dotka90, nie będzie głupio. Ja też zabieram Mamę do jej siostry. Trafiłam dziś na buty prawie idealne. Wady: obcas to klocek - dziwnie wygląda, dziwne uczucie jak się w nich chodzi; cena ![]() Zapomniałabym: zmiana kodu! Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-04-28 o 13:45 |
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zarówno do rodziny TŻ, jak i do mojej rodziny idziemy z naszymi mamami... sorry, ale ja z tymi kuzynami naprawdę nie mam o czym gadać, widujemy się 1-2 razy w roku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
sensuall Polecam Ci Aptekę Gemini. Duża rozbieżność cen od innyh aptek. Tam ta pasta kosztuje 19.50 a doz-ie coś ok.24 zł...
|
|
|
|
#1047 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki te co mieszkają w Krakowie i okolicach (najlepiej Wieliczki, Gdów...) czy możecie polecić jakąś fajną dekoratorkę sali, kościoła???
![]() Miałam jedną ale niestety z "przyczyn osobistych" w moim terminie nie jest w stanie wykonać dekoracji
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja siostra cioteczna, którą zapraszałam w sobotę bardzo się cieszyła z zaproszenia, pochwaliła, że ładne, powiedziała, że na pewno będą, ale i tak jeszcze zadzwoni i przypomni, żebym o nich nie zapomniała
|
||
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie zabrania rodziców
![]() My w sumie rodziców potrzebujemy tylko do tej rodziny teścia, bo tak jak mówię, ja ich kompletnie nie znam, TŻ też nie ma o czym z nimi gadać i byłoby mega głupio jakbyśmy sami pojechali. Reszta to bliska rodzina, przyjaciele, znajomi, więc nie będzie problemu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

faktycznie mam trochę za ramiona, mniej-więcej do węzełka
)

Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014

Żeby sobie pogadali i zeby nie było tak sztywno i żeby nam nie było tak nieswojo 

może też się pokuszę o kolaż, ale jeszcze nie teraz, bo u mnie sporo rzeczy niedogadane jeszcze
wpraszam się na Twoje wesele 
Uciekaj do męża