Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 13:13   #4201
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Koronki są ekstra! Poważnie rozważam czy nie zrobić do kościoła takich zdobionych koronką słoiczków (po jedzeniu małego ), do których wsadziłabym świeczki

No, ja w dużym stopniu właśnie ze względu na to odpuściłam ślub kiedy byłam w ciąży. Sukienka to jeden z najistotniejszych dla mnie punktów tego przedsięwzięcia
Nie mam zielonego pojęcia Do takiej bujnej kiecy to musiałoby być coś w miarę wyważonego, nie? No, ale takie odsłonięcie twarzy przed ołtarzem...

Już zapowiedziałam tż, że kwestia mojej sukni to dla niego kompletne tabu i dowie się cokolwiek na jej temat dopiero w dniu ślubu
Cudownie byłoby utrwalić na zdjęciu moment kiedy zobaczy mnie po raz pierwszy w tym odzieniu...

No pewko! Mam wstępny plan zmierzyć jeszcze co najmniej 30 sukienek

no i słusznie, mój tez widział dopiero efekt końcowy. Nie chciałam mu przedstawiać półproduktów, wszystko było tajemnicą

30 sukienek?OMG. Ja przymierzyłam 7:P Pewnie,że mogłabym więcej,ale ja wybrałam się na poszukiwania kiecki z dokładną koncepcją tego,czego chcę.
Pojechałyśmy zx mamą na dwa dni do Krk, przeszłam całą Długą+ Madonny i tylko wchodziłam i mówiłam czego szukam

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Ale w tym New Saczu pogoda do Mam okazje siedzieć cały dzien na dworze, a tu leje... Ale mój maz zawzięcie realizuje swój plan czyszczenia samochodu. Aktualnie czyści felgi pędzelkiem Taki wyćwiczony, ze juz go ręka boli, a przed nim jeszcze polerka karoserii i w sumie nawet nie wiem co jeszcze, bo juz sie pogubiłam

Ja swoją obsesje koronkowa realizuje na Wiki, kupiłam jej taka kiecke na chrzest i jeszcze pewnie nie raz w takiej wystąpi, dopóki sama nie zacznie wybierać strojów
Co do świeczników w kościele, to zrób wywiad, bo czesto księża maja swoje widzi mi sie i rożne zakazy. Np w mojej miejscowości w jednym z kościołów tylko i wyłącznie 1 kwiaciarnia moze ubierać kościół, a w moim kościele zabronione sa płatki kwiatów, ryż.
Fajnie jakby udało sie uchwycić minę tz, gdy Cie zobaczy
też mam koronkową obsesję, Natka też miała koronkową kiecę. O taką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0615.jpg (71,6 KB, 34 załadowań)

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:15   #4202
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mój mąż na weekend miał chcice na sprzątanie auta. Pojechaliśmy do mojej siostry na posesje i tam odbyło się turbo odkurzanie, mycie i oczywiście pucowanie w środku. Mój mąż to nawet czernidła do opon używa.Chłopy to mają zboczenie .

Ja w tym czasie a była u nas piękna pogoda (daje z 30 stopni w słońcu) spacerowałam z małą i siostrą.
Nooo. Mój czernidlo tez ma i uwaga jakis specyfik do czyszczenia skory, a w naszym samochodzie skórzana jest tylko kierownica i gałka zmiany biegów

Wyszło słońce

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no i słusznie, mój tez widział dopiero efekt końcowy. Nie chciałam mu przedstawiać półproduktów, wszystko było tajemnicą

30 sukienek?OMG. Ja przymierzyłam 7:P Pewnie,że mogłabym więcej,ale ja wybrałam się na poszukiwania kiecki z dokładną koncepcją tego,czego chcę.
Pojechałyśmy zx mamą na dwa dni do Krk, przeszłam całą Długą+ Madonny i tylko wchodziłam i mówiłam czego szukam

Sweet
Stary 2014-04-28, 13:21   #4203
kahunia
Zadomowienie

papalinko dziękuję
teraz tylko przeczytać o co kaman i się zabrać, muszę mamę jeszcze namówić, we dwie raźniej, a tż siłą rzeczy będzie musiał

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:22   #4204
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Endżi suknia prześliczna Będziesz wyglądać jak księżniczka!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
brawo dla Jula za postepy

a suknia cudna Tobie bedzie w niej pięknie mogłaś zrobic jakies zdjecia?

Chyba mogłam, ale mam szitowy aparat. A koleżanka która miała iść ze mną umierała skacowana i nie dotarła

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
endzi zadko to pisze konukolwiek albo mowie. ta suknia jest oszalamiajaca. nawet nie szukaj innej bo powala na kolana jak nic
Ojej, aż tak ?

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
brawa za postepy Julka
a suknia przecudna bedziesz wygladala jak prawdziwa ksiezniczka

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
a i jeszcze pytanie,
próbuje dawać Antosiowi Nan2 , kiedyś próbowałam bebilon i ani to ani to mu nie podchodzi.
nie pamiętam jak było z bebilonem ale ten Nan strasznie śmierdzi, spróbowałam i jest paskudny, nie dziwię się że nie chce go pić
czy wszystkie mleka takie są?
które jest smaczne ?
Moim zdaniem nie ma co sugerować się tym, co nam dorosłym smakuje. Tym bardziej, że mleka akurat dla mnie wszystkie obrzydliwie zajeżdżają.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
przesliczna

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Będziesz księżniczką
Stary 2014-04-28, 13:23   #4205
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Śliczna , mogę wiedzieć gdzie kupowałaś i ile dałaś?
Stary 2014-04-28, 13:44   #4206
kasiuni_a
Wtajemniczenie

U nas była mega burza, w sumie to cały czas leje i leje. Młody się drzemnął pół godziny na balkonie, bo widziałam że coś się święci i bałam się, że jak tylko zniosę wózek to lunie.

Co macie dziś na obiad?
Ja mam pusto w lodówce, do sklepu nie wyjdę, a ugotować trzeba

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

A teraz premiera mojego arcydzieła - Rybka Mini Mini, którą Erni uwielbia.

Przyznaję się, że zrobiłam focię ładniejszego profilu, bo z drugiej strony paskudnie wyhaftowałam oko :P Mówiłam Erniemu, że rybkę poparzyła meduza. Ale kiedyś jak Ernini uśnie, to rozpruję oko i poprawię.
czadowa!!!

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Niebede, swietna rybka! Ręcznie jej oko wyszywałaś?

U nas nocka trochę lepiej. Tzn pobudek kilka było, ale bez tak panicznego płaczu, taki zdarzył się dopiero rano. Za to wyła 5 minut non stop, już w taki rytm wpadła, aż nią trzęsło, nie pomagało nic. Ani noszenie, ani przytulanie, znowu dopiero cycek... Wyglądała na przerażoną. Wczoraj w dzień też się to zdarzyło parę razy. Nie wiem co jest, badanie moczu robiliśmy przed samymi świętami i wynik był tak dobry jak jeszcze nigdy.

W dzień też zaczęła się bardzo stresować jak zostaje sama w pokoju albo po prostu nas nie widzi. Zaczyna oddychać szybko i bardzo głośno a po chwili przeradza się to w płacz...

Od czego ona jest tak zestresowana?;(
współczuję Wam, umęczycie się i Wy i biedna Zuza

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Acha i w Pepco nowa promocja. Spodenki na lato plus t-shirt za 14,99. U nas byly 2 wzory wiec kupilam w rozmiarze 80 o takie:
dzięki za cynk
a nie wiesz do jakiego rozmiaru?

papalinko przesyłam pw

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:48   #4207
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Chyba mogłam, ale mam szitowy aparat. A koleżanka która miała iść ze mną umierała skacowana i nie dotarła

Ojej, aż tak ?

Moim zdaniem nie ma co sugerować się tym, co nam dorosłym smakuje. Tym bardziej, że mleka akurat dla mnie wszystkie obrzydliwie zajeżdżają.

A propos mm, to wczoraj robiliśmy kolejną ( nieudaną) próbę podania idze mm i Ada chciała spróbować więc jej dałam ciekawą jej reakcji wzięła pierwszy łyk skrzywiła się i chyba nie mogła uwierzyć że to takie niedobre, że wzięła drugi łyk.powiedziała tylko fuuuuj i odstawiła butelkę

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:48   #4208
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
U nas była mega burza, w sumie to cały czas leje i leje. Młody się drzemnął pół godziny na balkonie, bo widziałam że coś się święci i bałam się, że jak tylko zniosę wózek to lunie.

Co macie dziś na obiad?

czadowa!!!

współczuję Wam, umęczycie się i Wy i biedna Zuza

dzięki za cynk
a nie wiesz do jakiego rozmiaru?

papalinko przesyłam pw
Wydaje mi sie ze do 86...
Stary 2014-04-28, 13:51   #4209
misia332
Zakorzenienie

kurde powinnam się zacząć pakować, a tak mi się nie chce, komppletnie nie wiem ile mam rzeczy wziąć młodemu. Ostatnio miał za dużo, no ale wtedy nie jadł tyle, ttylko mleko, a teraz nie dość, że ślinotok to jeszcze brudzi w czasie jedzenia.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:52   #4210
inwersja
dryfuję słowami

dzien dobry

ja też pojadę blogiem

moje noce teraz są super, bo teściowie śpią w pokoju z mlodym w ramach odciążenia nas. oni za to jęczą z wyczerpania
teść już zaczął wymyślać niestworzone historie, że on się budzi, bo mu niewygodnie. najpierw stwierdził, że przez łóżeczko, więc mu powiedziałam, ze w domu ma inne i też się budzi. no to stwierdził, że mu poduszki brakuje, bo to niewygodnie bez i dodał, że to nienormalne, że on tak śpi. a budził się z płaczem ponoć z zegarkiem w ręku co 50min. pierwszy raz juz w niecałą godzinę od uśpienia. i nie przez kaszel, bo jak zakasłał ze 2x w nocy to max
ja się już boje o powrót do domu, bo się z mężem z nerwów i frustracji pozabijamy chyba niby on się nie rozbudza, wystarczy wziąć na ręce, dać smoczek, chwile przytulić, odłożyć i śpi, ale sam fakt tych pobudek, że trzeba wstać, to jest po prostu masakra... nic nie idzie się wyspać. rano jest się nieprzytomnym z wyczerpania

ah, i jednak jest katar, i teraz już jestem na 100% tego pewna. wczesniej po prostu ściągnęłam coś jednorazowo, a teraz jak ściąglę to zawsze coś wyleci, na razie takie nie za gęste, bo początek. ale wszystko siedzi mu głęboko w nosie i stąd pewnie pokasłuje.
swoją drogą miesiąc temu miał 2 tyg katar i po mniej więcej tygodniu od momentu jak się kończył to sprawdziłam i były dolne jedynki. być może wczesniej nawet, ale nie sprawdzałam tak często.
jeśli to będzie trwało dłużej to się chyba pochlastam.

papuga, w sumie było się czego bać, bo wstyd i skrępowanie były jednym z powodów, dla którcyh szybko się utlotniłam a co do mm to nie mam porównania, ale jak na początku Miłosz pił Hipp to próbowałam i mi smakowało. teraz w sumie każde lepsze od Nutra... ciekawe czy on tez bedzie takiego samego zdania jak juz dostanie inne mleko.

anutka, ja nie mogę powiedzieć, że jestem z Łodzi, ale w Łodzi mieszkam. bo łodzianka ze mnie jak z koziego tyłka trąbka mieszkamy tu niecałe 2 lata.

czy ja jedyna nie lubię koronek?? kieckę ślubną miałam z muślinu. przymierzyłam ich baardzo dużo w różnych miejsach, u siebie i we wrocku. a wybrałam 2, z tych, które przymierzałam. w ogóle oglądałam kiedyś program na tlc o kupowaniu slubnych sukni i tak koleś powiedział, że zazwyczaj wybiera się jedną z tych, które przymierzało się na początku. najczęściej tę drugą i u mnie to się sprawdziło.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-04-28 o 13:54
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:53   #4211
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Madziuchna kciukam . Będzie dobrze

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:59   #4212
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Mam dość szefa TŻ Zmienił mu godziny pracy od 9-21 i teraz już nie ma jak wrócić busem po pracy do domu

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:08   #4213
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
papalinko dziękuję
teraz tylko przeczytać o co kaman i się zabrać, muszę mamę jeszcze namówić, we dwie raźniej, a tż siłą rzeczy będzie musiał
Powodzenia!

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:23   #4214
nena_milka
Wtajemniczenie

faktycznie chyba coś w tym jest odnośnie sukienek tak jak Inwersja pisze. Ja kupiłam pierwszą, którą przymierzyłam, a było ich kilkanaście w różnych salonach. Wróciłam do pierwszego
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:26   #4215
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ja tylko jedną suknię ślubną przymierzyłam i ją właśnie kupiłam .
Stary 2014-04-28, 14:26   #4216
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Co macie dziś na obiad?

)
Teściowa zrobiła krupnik, a na drugie ma byc indyk

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja też pojadę blogiem

moje noce teraz są super, bo teściowie śpią w pokoju z mlodym w ramach odciążenia nas. oni za to jęczą z wyczerpania
teść już zaczął wymyślać niestworzone historie, że on się budzi, bo mu niewygodnie. najpierw stwierdził, że przez łóżeczko, więc mu powiedziałam, ze w domu ma inne i też się budzi. no to stwierdził, że mu poduszki brakuje, bo to niewygodnie bez i dodał, że to nienormalne, że on tak śpi. a budził się z płaczem ponoć z zegarkiem w ręku co 50min. pierwszy raz juz w niecałą godzinę od uśpienia. i nie przez kaszel, bo jak zakasłał ze 2x w nocy to max
ja się już boje o powrót do domu, bo się z mężem z nerwów i frustracji pozabijamy chyba niby on się nie rozbudza, wystarczy wziąć na ręce, dać smoczek, chwile przytulić, odłożyć i śpi, ale sam fakt tych pobudek, że trzeba wstać, to jest po prostu masakra... nic nie idzie się wyspać. rano jest się nieprzytomnym z wyczerpania

ah, i jednak jest katar, i teraz już jestem na 100% tego pewna. wczesniej po prostu ściągnęłam coś jednorazowo, a teraz jak ściąglę to zawsze coś wyleci, na razie takie nie za gęste, bo początek. ale wszystko siedzi mu głęboko w nosie i stąd pewnie pokasłuje.
swoją drogą miesiąc temu miał 2 tyg katar i po mniej więcej tygodniu od momentu jak się kończył to sprawdziłam i były dolne jedynki. być może wczesniej nawet, ale nie sprawdzałam tak często.
jeśli to będzie trwało dłużej to się chyba pochlastam.

papuga, w sumie było się czego bać, bo wstyd i skrępowanie były jednym z powodów, dla którcyh szybko się utlotniłam a co do mm to nie mam porównania, ale jak na początku Miłosz pił Hipp to próbowałam i mi smakowało. teraz w sumie każde lepsze od Nutra... ciekawe czy on tez bedzie takiego samego zdania jak juz dostanie inne mleko.

anutka, ja nie mogę powiedzieć, że jestem z Łodzi, ale w Łodzi mieszkam. bo łodzianka ze mnie jak z koziego tyłka trąbka mieszkamy tu niecałe 2 lata.

czy ja jedyna nie lubię koronek?? kieckę ślubną miałam z muślinu. przymierzyłam ich baardzo dużo w różnych miejsach, u siebie i we wrocku. a wybrałam 2, z tych, które przymierzałam. w ogóle oglądałam kiedyś program na tlc o kupowaniu slubnych sukni i tak koleś powiedział, że zazwyczaj wybiera się jedną z tych, które przymierzało się na początku. najczęściej tę drugą i u mnie to się sprawdziło.
Strasznie czesto sie budzi, moze rzeczywiście przez zeby ma niespokojny sen albo nie potrafi sie wyciszyć po szaleństwach za dnia (bo on bardzo ruchliwy z tego co piszesz )
Mierzylam tez suknie z muślinowa, oczywiście z dodatkiem koronek ale siostra stwierdziła, ze jak w koszuli nocnej wyglądam śliczna suknia, ale mi nie pasowała. http://papamichel.pl/rarita/hama.htm
Stary 2014-04-28, 14:33   #4217
misia332
Zakorzenienie

siedzę i z nudów i braku słodkiego w domu, wpierdzielam krem kawowy. a miałam nie jeść słodkiego do wesela. w kiece się nie zmiejszczę i będzie tyle.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
faktycznie chyba coś w tym jest odnośnie sukienek tak jak Inwersja pisze. Ja kupiłam pierwszą, którą przymierzyłam, a było ich kilkanaście w różnych salonach. Wróciłam do pierwszego
Ja swojej nawet nie mierzyłam, zamówiłam, poprawiłam u krawca, i było git.

Stary 2014-04-28, 14:36   #4218
Madzia000
Zadomowienie

Czesc Mamusie zaraz sie zabieram za nadrabianie, ale najpierw sie pochwale ze bylismy z Jasiem do kontroli i dzisiaj KONCZYMY REHABILITACJE VOJTA !!!! Hura hura hurra coprawda za 1.5mca do kontroli i jakby cos bylo gorzej to bedziemy wracac do cwiczen, ale napewno bedzie dobrze o !
Ok to teraz moge spokojnie Was poczytac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:38   #4219
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie zaraz sie zabieram za nadrabianie, ale najpierw sie pochwale ze bylismy z Jasiem do kontroli i dzisiaj KONCZYMY REHABILITACJE VOJTA !!!! Hura hura hurra coprawda za 1.5mca do kontroli i jakby cos bylo gorzej to bedziemy wracac do cwiczen, ale napewno bedzie dobrze o !

Super
Stary 2014-04-28, 14:41   #4220
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Teściowa zrobiła krupnik, a na drugie ma byc indyk

Strasznie czesto sie budzi, moze rzeczywiście przez zeby ma niespokojny sen albo nie potrafi sie wyciszyć po szaleństwach za dnia (bo on bardzo ruchliwy z tego co piszesz )
Mierzylam tez suknie z muślinowa, oczywiście z dodatkiem koronek ale siostra stwierdziła, ze jak w koszuli nocnej wyglądam śliczna suknia, ale mi nie pasowała. http://papamichel.pl/rarita/hama.htm
wczoraj mial 3 drzemki, poranną ok 2h, a potem po 40 min,ale z każdej budził sie z krzykiem/placzem. wieczorem to w ogóle był mega marudny. dziadkowie pokazali mu, że noszą i sie domaga tego. więc tej aktywnosci tez mniej, poza tym jakis czas temu aż tak często sie nie budził... ja podejrzewam te zęby, bo i katar też jest. a jakis czas przed tym jak dolne jedynki wyszły to też miał.

dziś pierwszą drzemkę spał 2,5h i teraz spi juz od 2h!!

mi sie wydaje, ze moja nie wygladala jak nocna koszula miala jakies elementy koronki, ale głównie muślin
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-09-24_170208_02.jpg (98,8 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-04-28 o 14:47
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:46   #4221
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Świetnie
Stary 2014-04-28, 14:48   #4222
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
wczoraj mial 3 drzemki, poranną ok 2h, a potem po 40 min,ale z każdej budził sie z krzykiem/placzem. wieczorem to w ogóle był mega marudny, a dziadkowie pokazali mu, że noszą i sie domaga tego. więc tej aktywnosci tez mniej, poza tym jakis czas temu aż tak często sie nie budził... ja podejrzewam te zęby, bo i katar też jest. a jakis czas przed tym jak dolne jedynki wyszły to też miał.

mi sie wydaje, ze moja nie wygladala jak nocna koszula miala jakies elementy koronki, ale głównie muślin
Ładnie wyglądałas i jaki superancki samochod mieliście.
Ja mam inna figurę, Tobie Twoja pasowała

Co do snu, to z tego co piszesz, pewnie zeby. Oby szybko wyszły.
Stary 2014-04-28, 14:52   #4223
misia332
Zakorzenienie

Matal

radosna twórczość :

mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku.

Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy śwait cały.

Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię

Stary 2014-04-28, 15:07   #4224
Madziuchna27
Zakorzenienie

My już po wizycie u chirurga
Uwaga! Będą szczegóły anatomiczne
Doktor powiedział, że krzywdy młodemu nie zrobiliśmy, ale generalnie do ukończenia 1 r.ż. stulejka jest fizjologiczna i nie trzeba tam pchać rączek. Wiedziałam o tym doskonale, ale zaufałam pediatrze, która zaczęła siać panikę Mamy delikatnie ściągać skórkę, ale nie tą na czubku, tylko po całości siuśka, a na czubek trochę oliwki lub linomagu i "zgniatać" w palcach - tak doktor to określił I przyjść jak młody skończy rok

Julo już najedzony, leży w bujaku i wali nogami tak, żeby jak najwyżej się rozkołysać Ulubiona zabawa

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:07   #4225
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Matal

radosna twórczość :

Coś o tym wiem Gorzej jak się wydziera wniebogłosy

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:08   #4226
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Doktor powiedział, że krzywdy młodemu nie zrobiliśmy, ale generalnie do ukończenia 1 r.ż. stulejka jest fizjologiczna i nie trzeba tam pchać rączek. Wiedziałam o tym doskonale, ale zaufałam pediatrze, która zaczęła siać panikę Mamy delikatnie ściągać skórkę, ale nie tą na czubku, tylko po całości siuśka, a na czubek trochę oliwki lub linomagu i "zgniatać" w palcach - tak doktor to określił I przyjść jak młody skończy rok

Julo już najedzony, leży w bujaku i wali nogami tak, żeby jak najwyżej się rozkołysać Ulubiona zabawa
no i super

Stary 2014-04-28, 15:11   #4227
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

super

Cytat:
wczoraj mial 3 drzemki, poranną ok 2h, a potem po 40 min,ale z każdej budził sie z krzykiem/placzem. wieczorem to w ogóle był mega marudny. dziadkowie pokazali mu, że noszą i sie domaga tego. więc tej aktywnosci tez mniej, poza tym jakis czas temu aż tak często sie nie budził... ja podejrzewam te zęby, bo i katar też jest. a jakis czas przed tym jak dolne jedynki wyszły to też miał.

dziś pierwszą drzemkę spał 2,5h i teraz spi juz od 2h!!

mi sie bardzo Twoja suknia podoba

oby zębolki szybko wyszły

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Matal

radosna twórczość :

Cytat:

będziesz teraz spokojniejsza, najważniejsze że wszystko jest w porządku
Stary 2014-04-28, 15:20   #4228
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

No i świetnie

Cytat:
Matal

radosna twórczość :

Cytat:

Super

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:29   #4229
bojatoja
Zakorzenienie

Hej.
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

niesamowite że po spotkaniu dzieciaki poczyniły postępy

jak wróciliśmy Antoś pierwszy raz powiedział MAMA , powtórzył gdy mu mówiłam kochanie powiedz maaaa maaaaa poryczałam się ze szczęścia
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Nie wierzę! Ola właśnie przemieścila się troszeczkę do przodu jednak się napatrzyla na dzieci
Super Mogłam Filipa zabrać ze sobą hehe
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

papugaaaaaaaa! nie dałaś mi pomidorówki
No właśnie
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
A Majusia cały dzień nawija "tata, tata"
U nas się mówi, że: Jak dziecko najpierw powie tata- to wywoła brata

Czarna śliczna sukienka I Ty też
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:34   #4230
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

U nas się mówi, że: Jak dziecko najpierw powie tata- to wywoła brata
No co ty?! to się tż ucieszy
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości