|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
niektóre różowe zrobiły się nawet bielusieńkie jak śnieg :d
|
|
#362 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- A i jeszcze podobno dla takiego maluszka to im bardziej sprane ubranka tym mniejsze ryzyko uczulenia - z tym, że to dotyczy to głównie kolorowych ubrań - podobno te barwniki/ farby do ubrań czy jak to tam się nazywa potrafią też uczulić. |
|||||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
to nie mam pojęcia czym one się różnią, ja mam białe
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
Czesc laski.
Ja po wizycie, wszystko ok. Lekarz pomierzyl mi Małą i powiedzial ze bedzie duza. Ma teraz ok 2300. Zbytnio mnie to nie ucieszylo bo mam cicha nadzieje na sn , ale jak bede znowu mialam wielkie dziecko to nie bede probowac... No ale wazne ze zdrowa i wszystko ok. teraz juz wizty co 2 tygodnie, bardzo prosze o dopisanie mojej - 12 maja.
|
|
|
|
#365 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46215072]Cześć Mąż ma od dziś urlop więc siedzimy w domku i zaczynamy porządkować wszystkie rzeczy w szafach... Póki co nawet nie zaczęliśmy. Najpierw z rana musieliśmy pojechać z Adasiem do lekarza. Wyskoczyły mu jakieś krostki w intymnym miejscu i ma tam czerwone. Myśleliśmy najpierw, że to odparzenie, choć z kupą, ani siuśkami nie chodzi, bo zaraz zmieniam mu pampersa. Pojawiło mu się to w sobotę rano, smarowałam Sudocremem, ale nic to nie dało, a przy przewijaniu widać tak jakby, że go to boli trochę. No i okazało się, że to bakteryjne, albo grzybiczne zakażenie. Dostał maść z antybiotykiem. Jakby do końca tygodnia mu to nie zniknęło, to mam przyjść po skierowanie na badania moczu i kału, ale w tej kwestii ja nic dziwnego nie zauważyłam. Uczulenia też dostać nie miał od czego, bo je wszystko już od dłuższego czasu, pampersy te same, chusteczki te same, krem ten sam, więc nie wiem ![]() Dziękuję Wam za pocieszenie w kwestii imienia i remontu ![]() nie dziękuję i bardzo na to liczę a do kiedy ta promocja na tusze będzie?? no niby tak, ale najbardziej męczy mnie to, że nie mam najpotrzebniejszych rzeczy do szpitala po porodzie - podkładów, podpasek, wkładek laktacyjnych i pampersów... [/QUOTE] Oby Adasiowi szybko przeszło Wiem co czujesz bo też mi każdy mówił że w razie czego pójdę po szpitalu do mamy ale ja w ogóle nie chciałam o tym słyszeć Oczywiście w weekend u nas była beznadziejna pogoda i w majówke zapowiada się to samo Łóżeczko mamy drewniane w słomkowym kolorze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
O Loveli słyszałam że uczula a o Jelpie nie słyszałam złej opinie ale każde dziecko może zareagować inaczej Cytat:
trzymaj sie kochana i chłopaków w brzuszku |
||||||
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Bidulko wytrzymaj jeszcze troszkę, dla maluchów
![]() Cytat:
A Mała wcale taka mała nie jest ![]() A ja wróciłam z basenu i byłam taka głodna, że zjadłam przepyszną bułkę z jajkiem sadzonym, warzywami, szynką i serem i jak tu waga ma nie iść w górę? a jutro wizyta i ważenie...
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-04-28 o 20:35 |
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby udało się sn
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie mi, zamawiam łóżeczko i mogę dostać gratis rogal do karmienia albo śpiworek do ok. 18 miesiąca... i nie wiem co wybrać
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Mąż mnie namawia na śpiworek, że na dłużej wystarczy, a karmić mogę na poduszce... Boże jaka ja jestem niezdecydowana
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
też bym wzięła rogala, chociaż popatrz na ceny, może poduchę kupisz sobie używaną za parę zł, a śpiworek byłby droższy...
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-04-28 o 21:20 |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie śpiworek do spania jest fajny, ale ja mam ciepło w mieszkaniu, kupiłam za gruby i było w nim za ciepło. Także praktycznie nie używałam. Inna sprawa to kwestia kiedy dziecko wstaje. Moja zaczęła wstawać jak miała 8 miesięcy. Jakoś nie wyobrażam sobie jej wtedy jak wstaje ze snu na nózki w śpiworku, bo chyba by się zabiła. Zresztą teraz tak samo a ma 17 miesięcy.
|
|
|
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
Pater ja bym chyba też wolała poduchę do karmienia.
Nie chwaliłam się ale zrobiłam dziś porządek z ciuchami męża i zwolniłam szafki dla Małej, na jutro mam plan przebrać swoje ciuchy i oddać gdzieś część w których nie chodzę w ogóle. Zrobi się luźniej w szafkach ![]() Dobranoc dziewczyny. |
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo wywlilm ale dostl inna
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poduszek wcale zresztą sama mam już śpiworków 4 więc kolejny byłby zbedny a tym bardziej taki do 18mc - ja mam i używałam dla córki tylko takich do 6-7msc - potem wstawała i cuda robiła w łóżeczku
|
|
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. W końcu się wyspałam we własnym łóżku
![]() Przejrzałam dzisiaj wynik USG ze szpitala i moje dziecko w 30t1d ważyło 1650g i wszystkie wymiary odpowiadały 31tc, wiec może uda mi się jednak urodzić koło 20-tego ![]() Poza tym chyba znowu się odwróciła bo kopie mnie teraz nie po pęcherzu tylko pod prawym żebrem ![]() Idę na śniadanko i pierwszą od 2tyg kawkę
|
|
|
|
#379 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczynki
mój mały tancerz dał w nocy popis w moim brzuchu ![]() Cytat:
wiem, wiem odplamiacze działają cuda. Po majówce biorę się znowu za namaczanie. wczoraj tylko wyprałam ( 1 pranie vanish+ żel biały jeleń; 2 pranie:lovela) większość plam nie zeszła a jak moczyłam w oxy przez 3 h większość zeszła, więc chyba warto się pomęczyć![]() na weekend majowy mamy inwazję rodziców tżeta naprawdę ich lubię, ale włączyła im się już panika w stylu: "jak wy sobie poradzicie?????" co mnie irytuje, bo przecież sama czuję się niepewnie, mam masę leków i nie potrzebuje dodatkowych bodźców![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Parę dni mnie nie było, podczytałam Was troszkę ale nie wiem co pisać ![]() Pater, ja też wolałabym poduchę Dziewczyny, czy takie bóle okresowe są jeszcze normalne na tym etapie ciąży? Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#381 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę miejsca w szafie. Ja mojego męża od roku proszę żeby poprzymierzał swoje ciuchy i te które są za małe lub w nich nie chodzi odłożył to zaniosę do koleżanki do komisu ale gdzie tam. Ma ciuchy których 2 lata nie założył ale wyrzucić ich nie da. Typ chomika. I co śmieszne ma więcej bielizny niż ja. Cytat:
Super że już w domu jesteś. I w szpitalu zdecydowanie powinna być możliwość wypicia kawy. U nas też nie było i mąż w termosie mi nosił bo ja bez kawy mam od razu ból głowy. I oby dzidziuś był główką w dół. Ja to już nie mam pojęcia jaką to moje dziecko ma pozycje w brzuchu. Wypycha się w okolicach lewej strony pępka (chyba pupa albo główka) a w prawym boku brzucha chyba noge ma bo czuje często taką małą kościstą część ciała. Ale czasem czuje jak uderza w pęcherz a za chwile po żebrach ładuje. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić ułożenia.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-29 o 07:34 |
||
|
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz jestem w niebie Ja wcześniej czułam głowę pod żebrami a stopy na pęcherzu a teraz wypycha mi stopy z prawej strony nad pępkiem. Mąż po wymacaniu tego miejsca wczoraj stwierdził, że to na pewno są stopy bo małe i długie Za to czkawkę czuję teraz na dole brzucha, więc raczej udało jej się zmienić pozycję na odpowiednią, mimo czarnowidztwa lekarza ![]() A wczoraj się jeszcze dowiedziałam, że lekarz który miał moją sale jest mężem mojej dermatolog. I wszystko zostaje w rodzinie
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wyspałam się jako tako, nawet nie najgorzej, biorąc pod uwagę aktywność mojego dziecia ![]() wczoraj zaliczyła swój pierwszy kop w żebra, myślałam, ze umrę
|
|
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz po sniadaniu ale wrocilam do lozka. Na dzis mam plan zajac sie swoimi ciuchami ale jakos mnie to przeraza. Po poludniu ide na kontrole oskrzeli do rodzinnego. Czy was tez tak boli kregoslup? Moja kosc krzyzowa chyba sie buntuje... Milego dnia za wizyty i za nowe tygodnieWyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja wczoraj miała mega spięcie z mężem. W końcu nie wytrzymałam jego głupiego gadania i wyszłam do sypialni. Wtedy zaczęła się taka burza jakich dawno nie było i ale udało mi się zasnąć.
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo się nie odzywałam ale coś weny brak Idę dzisiaj do laboratorium, więc ciesze się bo słonko zobaczę ![]() Jutro wizyta u gina. Piszecie ile prań zrobiłyście, prasowanie, zakupy i mnie panika ogarnia Mam nadzieję, że za dwa tygodnie jak skończę 34 tydzień, będę mogła zacząć więcej robić... NecroKitty, Aldrin ciesze się że wyszłyście do domu. Choc0late bidulko musisz wytrzymać Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#387 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wkurzają mnie te jego ciuchy z lamusa no, ale ten typ tak ma staramy się dbać o swoją wolność w związku i nie wtrącać się w tego typu sprawy, ale...nie ukrywam jak bardzo mnie korci żeby to wszystko powyrzucaćCytat:
w szpitalu nie ma kawy?! nie jestem w stanie funkcjonować bez kofeiny mam tak niskie ciśnienie, że jak nie wypije kawy w przeciągu 1h po obudzeniu to mam cały dzień z głowy, bo ból rozsadza mi czaszkę![]() super, że jesteś już w domu Cytat:
u mnie ból kręgosłupa rywalizuje z bólem żeber , sama nie wiem co mi bardziej doskwiera choć powiem Wam, że z dotychczasowych "ciążowych przypadłości" weekendowa zgaga była chyba najgorsza nigdy nie miałam i nawet nie przypuszczałam w najgorszych koszmarach, że to może być taki dyskomfort, przełyk palił mnie jakbym była w piekle![]() zaczęłam puchnąć coraz rzadziej widzę kostki
|
|||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie daj boże jak jakaś pije kawę fusiastą, od razu reprymenda od personelu, wolno mieć tylko napoje kawowe
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- przecież naturalna kawa jest zdrowsza niż ta chemia w saszetkach albo kawa rozpuszczalna (fuuuuuuj) |
|
|
|
|
#390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo u mnie i tak w szpitalu (skandal! no, ale zakładam, że tżet będzie moim kofeinowym przemytnikiem![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

niektóre różowe zrobiły się nawet bielusieńkie jak śnieg :d

za remonty i zazdroszczę sesji brzuszkowej. Ja mam siostrę fotografa ale jakoś nie mam odwagi na takie sesje choć bardzo bym chciała.

z poduszką byłoby trochę trudniej, poza tym na pewno bardziej się przyda niż śpiworek 

a jak moczyłam w oxy przez 3 h większość zeszła, więc chyba warto się pomęczyć

13.07.2013 

w szpitalu nie ma kawy?!