Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 17:25   #4891
Doe
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
A próbowałaś przez kilka dni z nimi nie robić nic? Umyć, nałożyć coś lekkiego, wysuszyć, związać i dać im trochę odpocząć?

Ja tak robię zawsze jak mi siew włosy zbuntują, zazwyczaj po takim "olaniu" wracają do normy
- W UK robię tak dość regularnie. Aż takie bunty nie są w stylu moich włosów. Taki sztywny puch przydarzył mi się po raz pierwszy od... nie wiem kiedy...
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:06   #4892
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Mega się cieszę, że tu do was trafiłam, dzięki Wam wierzę, że da się je ogarnąć

Wydrukowałam sobie właśnie upatrzoną fryzurkę do wyrównaniu i 6 maja wędruje do fryzjerki.
Jeśli tylko pasuje Ci do twarzy, to będzie super. Włosom na pewno dobrze zrobi taka zmiana, a za kilka miesięcy będziesz mieć już urocze loczki do ramion.

Cytat:
Większość z was poleca mi grzywkę na bok z tego co widzę Tyle, że nosiłam ją chyba prze ostatnie 5 lat i mam jej najzwyczajniej dość :P Nosi mnie już z tej całej monotonii na głowie jak nie wiem. Najchętniej wygoliłabym sobie pas przez środek, zrobiła 3 dredy, niebieskie pasemka i inne dzikie węże. Żeby wreszcie po wyjściu od fryzjera stwierdzić "wow! jaka zmiana!!"

Teraz jeszcze jak idę na usg biustu, bo mam jakieś guzy, i przez wizję raka rozważam ostrzyżenie się tak zupełnie na krótko, max. 10cm.
Ostatnio miałam podobną fazę na zmianę koloru, bo mój jest tak przebrzydle nijaki. Marzy mi się głęboka czekolada albo jakiś ciemny kasztan, ale chyba bym nie zniosła odrostu. Szamponetki mnie niesamowicie kusiły, robiłam raz i wypłukały się po dwóch myciach. Coraz częściej oglądam je w drogeriach, pewnego dnia nie wytrzymam coś czuję. :d

Co do USG, nic się nie martw. Szkoda nerwów, guzki mogą się robić z najróżniejszych powodów. Mam osiemnaście lat, a kiedyś miałam takiego wielkiego guza ni stąd, ni zowąd. Bolało jak diabli, cały dzień miałam łzy w oczach. Miałam się zapisać następnego dnia do lekarza, ale po guzku ani śladu. Poczekałam kilka dni i nadal nic. Musiało to mieć związek z owulacją, potem już nic podobnego mi się nie przytrafiło. Mama mi mówiła, że miała podobnie przed karmieniem. Lekarz powiedział, że to normalne i się zdarza. Nie mówię broń Boże, żebyś cokolwiek ignorowała, bo badania są jak najbardziej konieczne - nie denerwuj się tylko za bardzo!

Używała może któraś z Was balsamu po depilacji z Isany o tego na włosy? Tak patrząc na skład to wydaje mi się, że mógłby się nadać.. co o tym myślicie?

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:57   #4893
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
A ile zaoszczędzonego czasu i kasy
I nerwów
Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Nigdy nie pojmę fryzjerów, którzy sugerują codzienne prostowanie. To tak, jakby lekarz zalecał papierosy i od razu hera koka hasz do kompletu.

A opitelonie na krótko gęstych loków? Hmm... Pańska wątroba jest zdrowa, tylko nieco problematyczna, potrzebuje trochę więcej uwagi, lepszej diety. Choć zawsze można ją wyciąć, tak będzie prościej.

U mnie po wczorajszej końskiej dawce protein się unormowało, zniknął puch i się tak jakoś lepiej układały dziś, lżejsze były. Ostatnio tak bardzo nie chcę mi się ich stylizować, że aż boli. :< Dużo łatwiej jest zawinąć ślimaki na noc, niż się męczyć z żelem. :c

Padłam
Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Sama jest problematyczna małpa jedna
Dlatego straciła klientkę z najładniejszymi włosami w mieście
Oczywiście to był żenujący żart prowadzącego
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:59   #4894
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
No pewnie tak ja na weekendzie używałam taft męski niezły jest bo mi się skończył właśnie taki tani muszę zapasy zrobić, odmiana od pianki będzie teraz się mi żele spodobały, może dojrzeję do lnianego kiedyś
Mąż ostatnio dostał od mojej mamy żel z tafta i mi oddał, bo on lubi mega mocne utrwalenie, takie jak daje mrożąca joanna. A ja go chyba nie chcę

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość

Biedna Sama ostatnio kryzys włosowy miałam, bo się okazało że odzywka Garnier AiK jako b/s jest okej ale przy dłuższym stosowaniu już włoski zaprotestowały, i wiem żeby już nakładać na ociekające tyle że wtedy trochę więcej.
Za co dziękuję Myszce bo to ona mi podpowiedziała co może być nie tak
Nie ma za co

Cytat:
Jak patrzę na to całe rosyjskie bogactwo, to dostaję niesamowitego oczopląsu wręcz. Ale ta odżywka brzmi jeszcze fajniej niż reszta :3
No nie Ale nie wszystko jest takie cudne, jakby się mogło wydawać, przynajmniej dla mnie

Cytat:

Teraz jeszcze jak idę na usg biustu, bo mam jakieś guzy, i przez wizję raka rozważam ostrzyżenie się tak zupełnie na krótko, max. 10cm.
Spokojnie, sama miałam niedawno torbiel z jednej piersi, poszłam za 3 miesiące do kontroli i się wchłonęło. Oczywiście na badanie idź, ale nie panikuj, tak jak ja wtedy Dużo kobiet ma takie coś, tylko niewiele się bada. Ja mam 25 lat i poszłam na USG piersi, tak sama z siebie chciałam, wszystkie koleżanki, te starsze też, bardzo mi się dziwiły, po co. A ja lubię się badać no
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:07   #4895
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Większość z was poleca mi grzywkę na bok z tego co widzę Tyle, że nosiłam ją chyba prze ostatnie 5 lat i mam jej najzwyczajniej dość :P Nosi mnie już z tej całej monotonii na głowie jak nie wiem. Najchętniej wygoliłabym sobie pas przez środek, zrobiła 3 dredy, niebieskie pasemka i inne dzikie węże. Żeby wreszcie po wyjściu od fryzjera stwierdzić "wow! jaka zmiana!!"

Sorki za złe cytowanie. Moja wypowiedz byłam do tej o usg

Chcę taką mieć

A próbowałaś przez kilka dni z nimi nie robić nic? Umyć, nałożyć coś lekkiego, wysuszyć, związać i dać im trochę odpocząć?

Ja tak robię zawsze jak mi siew włosy zbuntują, zazwyczaj po takim "olaniu" wracają do normy
Ja też zwykle mam co roku usg mimo 27 lat. Też ciągle wykrywam u siebie różne nierówności ale ja mam taką budowę chyba to się nazywa masteopatia czy coś takiego. Poza tym mam tzw.tłuszczaki. Więc luzik

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-04-28 o 19:09
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:31   #4896
natalcia250
sentimental animal

zamówiłam na Allegro marokańską maskę Planeta Organica, oprócz tego przypadkowo trafiłam na Pottersy u mnie w mieście (a kiedyś intensywnie ich szukałam i nie znalazłam :P), więc zaopatrzyłam się w balsam z aloesem do mycia włosów, oprócz tego kupiłam szampon Barwę i olej arganowy, który mam nadzieję, że okaże się cudowny, bo trochę za niego dałam a niedługo fryzjer, przeglądam sobie zdjęcia fryzur w internecie coby się zainspirować
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:57   #4897
Doe
Rozeznanie

Co do fryzjerów, grzywek, itp., to mi się marzy taka grzywka:

I ozłociłabym każdego fryzjera, który byłby w stanie coś takiego mi wyciachać... ale niestety, mam raczej do tego trochę za mało włosów, by jakoś to wyglądało przy takiej długości jaką mam teraz. Ogólnie chodzi mi o taką grzywkę na bok, która zasłaniałaby też delikatnie czoło po drugiej stronie...

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-04-28 o 19:59
Stary 2014-04-28, 20:28   #4898
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mąż ostatnio dostał od mojej mamy żel z tafta i mi oddał, bo on lubi mega mocne utrwalenie, takie jak daje mrożąca joanna. A ja go chyba nie chcę
Pachnie tanimi męskimi perfumami, ale utrwalenie spoczko nie skleja mi, przy mojej rzadkiej stylizacji żelowej może być to przyślij mi
Stary 2014-04-28, 20:38   #4899
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Uch... u mnie nie ma ASDY Mam tego Garniera, ale na razie czeka w kolejce - nie testuję kilku nowych produktów jednocześnie, ani nawet zaraz po sobie. Staram się najpierw wyrobić sobie opinię, a potem sięgam po kolejny, tak więc jeszcze trochę sobie ten Garnier poczeka

Kiedyś piłam sok z aloesu - błeee...
Ja mam do Asdy bardzo blisko.. generalnie Asdę, superdrug, poundland, poundstrecher, wilkinson, boots i parę sklepów z ciuchami mam jeden po drugim, rozumiesz..
a masz jakieś ulubione odżywki/maski? ja póki co pewniaka mam garniera fructis do farbowanych z lnianym i acai. Teraz będę go stosować regularnie jako maskę, obecnie moje włosy nie chcą niczego innego ;D nawet dr organic za 7 funtów nie daje takiego efektu jak ten garnier. Kusi mnie olej lniany niesamowicie ;D
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:46   #4900
PannaLokowana
Raczkowanie

bijum, iwonsia01, myszka2020, dzięki za otuchę Nie jestem co prawda w żadnej grupie ryzyka, ale stres i tak jest :S

Próbowałam się pół godziny temu zapisać do fryzjera. Jego wolne terminy pokrywają się z tymi, które są u mnie zajęte... uh... jak żyć :P

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2014-04-28 o 20:49
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:46   #4901
201605161428
Konto usunięte

Ja właśnie przemyłam czarnym gliss kur, na to na 10 minut w gorącej wannie biovax do włosów zniszczonych. Moja mama chciała mnie poczochrać jak wyszłam z wanny i się szczerze zdziwiła, jakim cudem mam tak miękkie włosy, co napawa mnie obecnie dumą Nałożyłam im piankę z got2be (uwielbiam ich kosmetyki do skrętu) i niech wysychają. Dopiero koło 22 je przejadę suszarką jak będą już prawie suche.

Pannalokowa: nie martw się. To na pewno nic groźnego. Mam 23 lata i duże obciążenie rodzinne,więc badałam się co rok. Obecnie co pół roku, bo też lubią mi się pojawiać takie straszące, choć niegroźne guzki. Jak pierwszy raz mi to wykryli, prawie na zawał padłam z wizją raka. Obecnie profilaktyka razy sto i się mamy dobrze wszystkie trzy :P

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-04-28 o 20:48
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:59   #4902
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
No nie Ale nie wszystko jest takie cudne, jakby się mogło wydawać, przynajmniej dla mnie
Zdradź więc, czego nie brać? Bo mam niedługo imieniny i jak wpadnę w szał, to może być ciężko :P

Wreszcie ktoś, kto mi mówi, że nie umrę młodo, dziewczyny <3 bo póki co wszyscy w koło, że to na pewno rak, że co ja zrobię ze studiami, z życiem etc. Fajnie, że jesteście!

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Nałożyłam im piankę z got2be (uwielbiam ich kosmetyki do skrętu) i niech wysychają.
Jejku, wiele razu patrzyłam na te kosmetyki, ale wszędzie szumi, ze alkohol i ze wysusza. Jak się sprawuje w rzeczywistości? Nie skleja, nie przesusza?

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2014-04-28 o 20:52
Stary 2014-04-28, 20:59   #4903
201605161428
Konto usunięte

Myślicie, że powinnam nakładać maski co mycie, czy odpuścić im raz w tygodniu i dać sam szampon?

Cytat:
Wreszcie ktoś, kto mi mówi, że nie umrę młodo, dziewczyny <3 bo póki co wszyscy w koło, że to na pewno rak, że co ja zrobię ze studiami, z życiem etc. Fajnie, że jesteście!

Rak srak. Wiesz, jakie jest prawdopodobieństwa raka tak młodo? Minimalne! Nawet ja z obciążeniem genetycznym, nie mam wcale wielkiego prawdopodobieństwa. Poza tym jak to mówi mój gin.-onko. nie ma co wizji dramatycznych roztaczać, tylko się badać. Rak piersi ma najlepszy wynik pod względem wyleczalności, wcześnie wykryty przekracza 90% całkowitego wyleczenia Plus mój gin. jest najlepszy specjalistą onkologiem w Małopolsce, zjeżdżają się do niego z całego województwa i naprawdę mówi, że choć się to nagłaśnia, to wcale masakrycznie dużo kobiet nie choruje, a już przed 30 miał może kilka przypadków w całej karierze. Jest multum łagodnych odmian zmian, które są bardzo popularne i niegroźne, choć potrafią stracha napędzić.

Cytat:
Jejku, wiele razu patrzyłam na te kosmetyki, ale wszędzie szumi, ze alkohol i ze wysusza. Jak się sprawuje w rzeczywistości? Nie skleja, nie przesusza?
Też się nasłuchałam, aż się wkurzyłam i kupiłam w Niemczech na testy. Skręt jest śliczny, nic nie skleja. Przesuszanie - ciężko powiedzieć, bo z natury mam super suche Aczkolwiek moja mama go używa i mając gęste, grube i nawilżone włosy, nie widzi efektu przesuszania, może dlatego, że u nas alkohol do włosów dopuszczamy tylko właśnie w piankach.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-04-28 o 21:02
Stary 2014-04-28, 20:59   #4904
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Raki to są w rzece i chodzą tyłem. Wymierają do tego. Nic się nie bój, na pewno będzie wszystko w porządku.

Cytat:
Ja właśnie przemyłam czarnym gliss kur, na to na 10 minut w gorącej wannie biovax do włosów zniszczonych. Moja mama chciała mnie poczochrać jak wyszłam z wanny i się szczerze zdziwiła, jakim cudem mam tak miękkie włosy, co napawa mnie obecnie dumą Nałożyłam im piankę z got2be (uwielbiam ich kosmetyki do skrętu) i niech wysychają. Dopiero koło 22 je przejadę suszarką jak będą już prawie suche.

Też bardzo mi służył ten Biovax na początku, uwielbiałam go Właśnie niedawno chciałam do niego wrócić, bo już jakiś czas temu skończyła mi się emolientowa maska, ale w sumie nie mam kasy na nic póki co, oszczędzać muszę na majówkę. :p Super, że coś działa, będzie tylko lepiej

Na początku biovaxy nakładałam codziennie, co najmniej na 15 minut. Bardzo mi to pomogło i naprawdę było widać różnicę, teraz maska spokojnie wystarczy mi raz na tydzień. Akurat ten biovax o którym piszesz jest bezpieczny do codziennego stosowania (nie przeproteinujesz się nim ) więc myślę, że możesz spróbować codziennie. Jakby włosy zaczęły się robić za bardzo gumowate, albo ogólnie byłoby coś nie halo, to walnij im z proteiny i powinno być ok. Troszkę musisz pokombinować.

nie mogłam się powstrzymać i walnęłam przed myciem na pół godzinki ten balsam po goleniu Isany. Jak się wchłonął we włosy to tak trochę drętwo, ale po zamoczeniu - mięciutko jak nie wiem! Spłukałam wodą, umyłam szamponem, na to dałam Pottersa z kapką oleju i jako b/s znów troszkę balsamu z Isany - schną, ale są takie mięsiste i miękkie. Może coś z tego będzie!

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-04-28 o 21:02
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:06   #4905
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Miałabyś małe afro

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
I nerwów
W moim przypadku niezupełnie - łysa głowa poskutkowałaby depresją

Cytat:
Co do fryzjerów, grzywek, itp., to mi się marzy taka grzywka:

I ozłociłabym każdego fryzjera, który byłby w stanie coś takiego mi wyciachać... ale niestety, mam raczej do tego trochę za mało włosów, by jakoś to wyglądało przy takiej długości jaką mam teraz. Ogólnie chodzi mi o taką grzywkę na bok, która zasłaniałaby też delikatnie czoło po drugiej stronie...
O taka grzywka jest ok

Myszko też jestem ciekawa Czekam cierpliwie na 6 czerwca
Stary 2014-04-28, 21:19   #4906
PannaLokowana
Raczkowanie

TheUnlike, dzięki za tyle wiedzy i ciepełka! Serio, boję się trochę mniej już

I myślę, że włosom dobrze robi, jak im co jakiś czas zrobić detoks, więc opcja z odstawieniem maski co jakiś czas nie jest taka głupia. Zastąpić lekką odżywką, żeby po szamponie nie było siana i już Z resztą - sprawdź jak zareagują na takie traktowanie i sama się przekonasz

I kusisz z tą pianką, oj kusisz... Potrzebuję czegoś, co wreszcie mi utrzyma loki na grzywce, jakakolwiek by ona nie była, bo po 2 dniach mam już z prrodu prawie proste włosy. A może powinnam przestać ich dotykać

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Miałabyś małe afro
I to mnie kusi. Do tego duże kolczyki i coś z etnicznych pozostałości po liceum. Ale jednak długości szkoda...

Stary 2014-04-28, 21:20   #4907
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
TheUnlike, dzięki za tyle wiedzy i ciepełka! Serio, boję się trochę mniej już

I myślę, że włosom dobrze robi, jak im co jakiś czas zrobić detoks, więc opcja z odstawieniem maski co jakiś czas nie jest taka głupia. Zastąpić lekką odżywką, żeby po szamponie nie było siana i już Z resztą - sprawdź jak zareagują na takie traktowanie i sama się przekonasz

I kusisz z tą pianką, oj kusisz... Potrzebuję czegoś, co wreszcie mi utrzyma loki na grzywce, jakakolwiek by ona nie była, bo po 2 dniach mam już z prrodu prawie proste włosy. A może powinnam przestać ich dotykać
To jeszcze dodam, że śpię niezabezpieczając włosów i jak rano wstaje, to je lekko zwilżę rękami i znowu są śliczne loczki Bez got2be tak to nie działa Więc ja jestem na wielkie tak, dla ich pianek. Tak samo kochałam balsam z nivei do kręconych, a teraz nie ma go już w sprzedaży
Stary 2014-04-28, 21:27   #4908
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
zamówiłam na Allegro marokańską maskę Planeta Organica, oprócz tego przypadkowo trafiłam na Pottersy u mnie w mieście (a kiedyś intensywnie ich szukałam i nie znalazłam :P), więc zaopatrzyłam się w balsam z aloesem do mycia włosów, oprócz tego kupiłam szampon Barwę i olej arganowy, który mam nadzieję, że okaże się cudowny, bo trochę za niego dałam a niedługo fryzjer, przeglądam sobie zdjęcia fryzur w internecie coby się zainspirować
Lubię marokańską, takie zielone błotko Ale osłabiała mi troszkę skręt, za to pięknie wygładzała i dociążała.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Pachnie tanimi męskimi perfumami, ale utrwalenie spoczko nie skleja mi, przy mojej rzadkiej stylizacji żelowej może być to przyślij mi
Wiedziałam, że to zaproponujesz
Muszę mu go jednak zostawić, bo lubię go na żelu, a że stoi w łazience, to będzie musiał używać, a co

Cytat:
Zdradź więc, czego nie brać? Bo mam niedługo imieniny i jak wpadnę w szał, to może być ciężko :P

E no co Ty, kochana
Ja osobiście nie przepadam za balsamami na propolisach, te na brzozowym, kwiatowym i 2 inne. Dla mnie mają za dużo ziółek i przesuszają. Tak same inne balsamy babci agafii - jakiś ziołowy, gęsty. No chyba, że lubisz ziółka

Balsamy planeta organica - np. turecki, tybetański, marokański, ja lubię, ale mogą obciążyć.

Maska drożdżowa - super na skórę głowy, ale na długość większość fal i loczków puszy, tak samo jak jajeczna.
Stary 2014-04-28, 21:32   #4909
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
E no co Ty, kochana
Ja osobiście nie przepadam za balsamami na propolisach, te na brzozowym, kwiatowym i 2 inne. Dla mnie mają za dużo ziółek i przesuszają. Tak same inne balsamy babci agafii - jakiś ziołowy, gęsty. No chyba, że lubisz ziółka

Balsamy planeta organica - np. turecki, tybetański, marokański, ja lubię, ale mogą obciążyć.

Maska drożdżowa - super na skórę głowy, ale na długość większość fal i loczków puszy, tak samo jak jajeczna.

Obciążenie mi nie straszne. Z ziołami się nie lubię, także dobrze wiedzieć, żeby nie brać. Matko, chcę je, prawie wszystkie...

Stary 2014-04-28, 21:42   #4910
201605161428
Konto usunięte

WŁAŚNIE PRZEŻYŁAM SZOK - moje włosy błyszczą *_* One błyszczą bez olejku! Nawet mój tata, nie mający pojęcia o włosach i kosmetykach przyznał, że błyszczą
Stary 2014-04-28, 21:48   #4911
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ja mam do Asdy bardzo blisko.. generalnie Asdę, superdrug, poundland, poundstrecher, wilkinson, boots i parę sklepów z ciuchami mam jeden po drugim, rozumiesz..
a masz jakieś ulubione odżywki/maski? ja póki co pewniaka mam garniera fructis do farbowanych z lnianym i acai. Teraz będę go stosować regularnie jako maskę, obecnie moje włosy nie chcą niczego innego ;D nawet dr organic za 7 funtów nie daje takiego efektu jak ten garnier. Kusi mnie olej lniany niesamowicie ;D
- U mnie zamiast Asdy jest Aldi a reszta też jeden na drugim... i zaraz obok
college, dziewczyny się ze mnie śmieją, bo zawsze coś tacham :P

Hmmm... z tutejszych jeszcze w sumie nic nie próbowałam - poza tym kremem z bootsa, odżywką i szamponem malinowym alberto- a zapasów mam sporo - część kupiłam, część dostałam - piankę z TRESemme, dwie odżywki z TRESemme, ten Garnier żurawinowy i jakiś tam jeszcze, maska botanic i kilka innych... Problem polega na tym, że ogólnie jestem stała w uczuciach i to samo tyczy się kosmetyków do pielęgnacji, ciężko jest mi włączyć coś nowego na rzecz starego i sprawdzonego Mam sporo kosmetyków z PL i na razie jestem im wierna, ale powoli będę testować... jak pozbędę się tego puchu.

Kup olej lniany, kup... ja go uwielbiam i na włosach i w twarożku
Stary 2014-04-28, 22:03   #4912
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Obciążenie mi nie straszne. Z ziołami się nie lubię, także dobrze wiedzieć, żeby nie brać. Matko, chcę je, prawie wszystkie...
A to jak lubisz dociążenie, to jeszcze fajne są odżywki planeta organica - z olejem rokitnikowym, cedrowym oraz z oliwą z oliwek. No chyba, że nie lubisz się z którymś z tych olei
No i maska ajurwedyjska ( z tym, że mnie lekko puszy, przez olej z miodlii indyjskiej, bo on ma sporo nsyconych) i toskańska (ma oliwę z oliwek, a ja po niej mam tępe i matowe włosy).

TheUnlike - super, pielęgnacja daje efekty
Stary 2014-04-28, 22:03   #4913
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze dodam, że śpię niezabezpieczając włosów i jak rano wstaje, to je lekko zwilżę rękami i znowu są śliczne loczki Bez got2be tak to nie działa Więc ja jestem na wielkie tak, dla ich pianek. Tak samo kochałam balsam z nivei do kręconych, a teraz nie ma go już w sprzedaży
Co to za magiczna pianka z got2be?? Szybciutko info konkretnie

Cytat:
Wiedziałam, że to zaproponujesz
Muszę mu go jednak zostawić, bo lubię go na żelu, a że stoi w łazience, to będzie musiał używać, a co
Ta pewnie ja też muszę przestać podbierać mu taft niech on używa a ja tanioszkę wolę
Stary 2014-04-28, 22:04   #4914
Doe
Rozeznanie

Cytat:
WŁAŚNIE PRZEŻYŁAM SZOK - moje włosy błyszczą *_* One błyszczą bez olejku! Nawet mój tata, nie mający pojęcia o włosach i kosmetykach przyznał, że błyszczą
- Cykaj fotę i wstawiaj!
Stary 2014-04-28, 22:31   #4915
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- U mnie zamiast Asdy jest Aldi a reszta też jeden na drugim... i zaraz obok
college, dziewczyny się ze mnie śmieją, bo zawsze coś tacham :P

Hmmm... z tutejszych jeszcze w sumie nic nie próbowałam - poza tym kremem z bootsa, odżywką i szamponem malinowym alberto- a zapasów mam sporo - część kupiłam, część dostałam - piankę z TRESemme, dwie odżywki z TRESemme, ten Garnier żurawinowy i jakiś tam jeszcze, maska botanic i kilka innych... Problem polega na tym, że ogólnie jestem stała w uczuciach i to samo tyczy się kosmetyków do pielęgnacji, ciężko jest mi włączyć coś nowego na rzecz starego i sprawdzonego Mam sporo kosmetyków z PL i na razie jestem im wierna, ale powoli będę testować... jak pozbędę się tego puchu.

Kup olej lniany, kup... ja go uwielbiam i na włosach i w twarożku
A to Aldi i Lidl też mam 5 minut od domu. Do centrum i college mam poł godzinki z buta
U mnie stare i sprawdzone już nie działają, więc póki co trzymam się tej jednej odżywki.. mam też mnóstwo innych ale boję się używać dłużej bo mam bardzo uwrażliwione włoski cieńsze się zrobiły i są mocno porowate, dlatego muszę uważać. Nawet ostatnio jak nie umyłam przez 2 dni to skalp mnie swędział co nigdy tego nie miałam... i suszarka mi umarła, ale lepiej dla włosów xD wkrótce się przeprowadzam to kupię sobie taką porządną z dyfuzorem
Gluta z sokiem uwielbiam pić, lnianego oleju zaś nie próbowałam ale boję się smaku tego czy nie jest jakiś fe na włosy powinien być super bo w odżywce działa. Omega 3 jem w rybkach i bardzo mi poprawił odporność i glutka też będę codziennie pić wkrótce, chcę zobaczyć jego działanie na włosy i twarz.
W ogóle - mam sezamowy spozywczy śmierdziuch, na włosy mi już nie pasuje i nie wiem co z nim zrobić. Może na skalp go tylko dawać albo do jedzenia.
Stary 2014-04-28, 22:35   #4916
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
- Cykaj fotę i wstawiaj!
Wiem, że jakoś straszna, ale aparat w sypialni został, a rodzice już śpią, więc cyknęłam telefonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-28 22.21.58.jpg (131,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-28 22.19.45 (1).jpg (122,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-04-28, 22:42   #4917
Doe
Rozeznanie

Cytat:
A to Aldi i Lidl też mam 5 minut od domu. Do centrum i college mam poł godzinki z buta
U mnie stare i sprawdzone już nie działają, więc póki co trzymam się tej jednej odżywki.. mam też mnóstwo innych ale boję się używać dłużej bo mam bardzo uwrażliwione włoski cieńsze się zrobiły i są mocno porowate, dlatego muszę uważać. Nawet ostatnio jak nie umyłam przez 2 dni to skalp mnie swędział co nigdy tego nie miałam... i suszarka mi umarła, ale lepiej dla włosów xD wkrótce się przeprowadzam to kupię sobie taką porządną z dyfuzorem
Gluta z sokiem uwielbiam pić, lnianego oleju zaś nie próbowałam ale boję się smaku tego czy nie jest jakiś fe na włosy powinien być super bo w odżywce działa. Omega 3 jem w rybkach i bardzo mi poprawił odporność i glutka też będę codziennie pić wkrótce, chcę zobaczyć jego działanie na włosy i twarz.
W ogóle - mam sezamowy spozywczy śmierdziuch, na włosy mi już nie pasuje i nie wiem co z nim zrobić. Może na skalp go tylko dawać albo do jedzenia.
- No to ja do college mam z 25 minut z buta i tyle samo do sklepów :P. Tych starych i sprawdzonych kosmetyków to mam jednak sporo, więc co jakiś czas coś tam podmieniam, no i oleje... oleje akurat lubię testować. Ja mam wiecznie problemy ze swędzącym skalpem i zupełnie nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo już mi się wszystkie pomysły wyczerpały. Co do lnianego oleju to smakuje jak... olej XD ogólnie w twarożku go specjalnie nie czuć, ale za to ile dobroci zapewnia Picie glutka na włosy? Hmm... ale taki kisiel, kisiel, czy taki bardziej wodnisty? Ja mielonego siemienia daję do płatków owsianych.

Jak znajdziesz jakąś porządną suszarkę z dyfuzorem, to daj znać. Niby nie używam, ale jednak wolałabym mieć w razie potrzeby.

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-04-28 o 22:44
Stary 2014-04-28, 23:00   #4918
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- No to ja do college mam z 25 minut z buta i tyle samo do sklepów :P. Tych starych i sprawdzonych kosmetyków to mam jednak sporo, więc co jakiś czas coś tam podmieniam, no i oleje... oleje akurat lubię testować. Ja mam wiecznie problemy ze swędzącym skalpem i zupełnie nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo już mi się wszystkie pomysły wyczerpały. Co do lnianego oleju to smakuje jak... olej XD ogólnie w twarożku go specjalnie nie czuć, ale za to ile dobroci zapewnia Picie glutka na włosy? Hmm... ale taki kisiel, kisiel, czy taki bardziej wodnisty? Ja mielonego siemienia daję do płatków owsianych.

Jak znajdziesz jakąś porządną suszarkę z dyfuzorem, to daj znać. Niby nie używam, ale jednak wolałabym mieć w razie potrzeby.
Olei testować to jan ie lubię bo jeszcze żaden mi się nie sprawdził tak 100 to podchodzę jak pies do jeża. Włosy mi wyschły, fajne są *,* dawno takich nie miałam. Słyszałam o occie jabłkowym wcieranym w skalp jako skuteczny środek, ale no sama problemu z tym nie mam jako tako, kiedyś sobie łupież i swędzenie kilkuletnie wyleczyłam myciem prostym szamponem i od czego czasu no problemo.
Tak, ja piję z ziarenkami i troszkę przelewam do słoiczka żeby mieć na włosy. Dodaję do glutka soku jabłkowego i porządnie mieszam - pięknie taka miksturka oczyszcza organizm, a mi to niesamowicie pomaga. I dobrze smakuje, siemienia używam też do zagęszczania sosów i do zdrowych deserów.
Za suszarami już sie rozglądałam w Asdzie i mam co nieco na oku. Nie znam się na sprzęcie, ale warto mieć suszarkę, szczególnie jak mi włosy urosną.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-04-28 o 23:02
Stary 2014-04-28, 23:16   #4919
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Olei testować to jan ie lubię bo jeszcze żaden mi się nie sprawdził tak 100 to podchodzę jak pies do jeża.
- Ja lubię, choć też nie mogę powiedzieć, bym miała ten jeden, który w 100% jest mój. Na tę chwilę najbardziej się lubimy z lnianym i słonecznikowym.

Cytat:
Słyszałam o occie jabłkowym wcieranym w skalp jako skuteczny środek, ale no sama problemu z tym nie mam jako tako, kiedyś sobie łupież i swędzenie kilkuletnie wyleczyłam myciem prostym szamponem i od czego czasu no problemo.
- Oooo... od kilku dni noszę się z zamiarem kupienia octu jabłkowego do płukanek, to jak już znajdę, to przetestuję i na skalp. Ech... powracający łupież to moja bolączka... ale i tak jest znacznie lepiej niż było. Ogólnie każdą zmianę wody przepłacam łupieżem - poza rodzinnymi stronami.

Cytat:
Tak, ja piję z ziarenkami i troszkę przelewam do słoiczka żeby mieć na włosy. Dodaję do glutka soku jabłkowego i porządnie mieszam - pięknie taka miksturka oczyszcza organizm, a mi to niesamowicie pomaga.
- Spróbuję Od jakiegoś czasu przeszłam też na herbatę yerba matę, która też niby dobrze robi na włosy i na cały organizm, to teraz tylko czekać na efekty Będę zdrowa i piękna .

Cytat:
Za suszarami już sie rozglądałam w Asdzie i mam co nieco na oku. Nie znam się na sprzęcie, ale warto mieć suszarkę, szczególnie jak mi włosy urosną.
- Warto, jak umyję włosy w dzień, to na dobrą sprawę dopiero pod wieczór nadają się do odgniecenia. A czasami przytrafi się nagłe wyjście i chciałoby się mieć ładne, świeże włoski i klops. Ja przeglądam od czasu do czasu ebay, ale też nie znam się na sprzęcie, więc na razie tylko oglądam. Jak cenowo stoją w Asdzie?

EDIT:

TheUnlike, to nic, i tak widać błysk Ja tak czuję, że jak włoski Ci trochę podrosną, to będzie cud, miód i malinki. Już nie mogę się doczekać tych fal

Swoją drogą, wiecie, mam koleżankę, która kiedyś postanowiła się ogolić na łyso, jak pomyślała, tak zrobiła a potem odrosły jej loki, ale takie loki, loki... wcześniej miała lekko sfalowane przy samych końcach. Oczywiście nikogo nie namawiam na tak radykalny krok w nadziei na uzyskanie loków, ale tak mi się po prostu przypomniało

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-04-28 o 23:24
Stary 2014-04-28, 23:59   #4920
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- Ja lubię, choć też nie mogę powiedzieć, bym miała ten jeden, który w 100% jest mój. Na tę chwilę najbardziej się lubimy z lnianym i słonecznikowym.

- Oooo... od kilku dni noszę się z zamiarem kupienia octu jabłkowego do płukanek, to jak już znajdę, to przetestuję i na skalp. Ech... powracający łupież to moja bolączka... ale i tak jest znacznie lepiej niż było. Ogólnie każdą zmianę wody przepłacam łupieżem - poza rodzinnymi stronami.

- Spróbuję Od jakiegoś czasu przeszłam też na herbatę yerba matę, która też niby dobrze robi na włosy i na cały organizm, to teraz tylko czekać na efekty Będę zdrowa i piękna .

- Warto, jak umyję włosy w dzień, to na dobrą sprawę dopiero pod wieczór nadają się do odgniecenia. A czasami przytrafi się nagłe wyjście i chciałoby się mieć ładne, świeże włoski i klops. Ja przeglądam od czasu do czasu ebay, ale też nie znam się na sprzęcie, więc na razie tylko oglądam. Jak cenowo stoją w Asdzie?
Też moje włosy lubiły słonecznikowy, jak będę kupować olej do smażenia to wezmę właśnie ten i przy okazji sprawdzę na włoski ;D
Kiedyś to ja miałam okropny łupież ponieważ jako dziecko miałam włosy myte fructisami itd i myte rzadko- problem wyleczyłam dopiero mając 13 lat tak całkowicie właśnie zwykłym, prostym szamponem. A miałam na głowie dosłownie skorupę taką zółtą i pod tym ranki. Potem już delikatniejszy ten łupież był, a włosy krótkie więc jakoś się udało

http://www.blondhaircare.com/2014/03...kore-gowy.html o occie wyczytałam tutaj.

Herbat nie piję za bardzo bo nie lubię, kawy zaś nie cierpię, więc nie kupuję takich cudów. Mam fusiastą zieloną z miętą i ona jest super, aczkolwiek skrzypu czy pokrzywy próbowałam i nie mogę bo aż mi niedobrze po tym

W asdzie od 15 funtów wzwyż, ale takie porządne widziałam za 23-25 i mam parę na oku np. z Babyliss i Philips. Tu jest wilgotny klimat, więc potrzebuję suszarki w zimie szczególnie. W Argosie moze zobacz, możliwe że będą coś fajnego mieć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości