Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 21:47   #31
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

20 stron w ciagu jednego dnoa?! to zescie zaszalaly. Nie mam już siły cytować ani nic. Tylko jedno pytanie. Czy lista na pierwszej stronie będzie uzupełniona o płci dzieci które się ujawniły?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:49   #32
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku
Podczytywałam was regularnie ale nie miałam siły pisać bo albo się czymś strułam, albo znowu jakiś wirus mnie dopadł. I tak w II trymestrze zaliczyłam pierwsze w tej ciąży na szczęście tylko raz, ale jak zaczęłam to myślałam że nie skończę Do tego utrzymująca się do dziś biegunka Od 4 dni jestem na chlebie z masłem i ryżu z marchewką. Jak tylko w niedzielę skusiłam się na kawałek czekolady to myślałam że będzie powtórka z rozrywki Na szczęście skończyło się na bólu brzucha.

Pępek mi coraz bardziej wywala, delikatnie zaczyna też ciemnieć linia pępek-bikini Brzuchol wielki, chodzę i dyszę jak lokomotywa A to dopiero środek ciąży

Gratuluję córek i synów, wreszcie jakieś chłopaki się pojawiły, bo w pewnym momencie myślałam że same baby będą Ja do swojego połówkowego mam jeszcze 1,5 tygodnia więc sobie poczekam

Ostatnio na zakupach zaszalałam i kupiłam sobie antycellulitową gąbkę Syrena więc jak mi się nie będzie chciało przed kąpielą szczotkować na sucho to w kąpieli potorturuję się Syrenką

ZygaEffka ale fajne zestawy wyczaiłaś Oby jeszcze ta licytacja wyszła.

Metka oby wam z tym domkiem wyszło, zwłaszcza przy psie i małym dziecku to super rozwiązanie Pochwalisz się zdjęciami

Uciekam spać bo jutro trzeba zwlec swoje zwłoki z łóżka na 7 do pracy a przydałoby się jeszcze trochę wyspać. I głowę muszę jeszcze umyć Uciekam, papa, dobrej nocy
Ojj biedna Ty z tymi dolegliwościami Współczuję... A jak będę miała zdjęcia to się pochwalę,bo na razie gościu dodał tylko zdjęcie pokoju i kawałek domu z zewnątrz jak uda nam się dostać na oględziny to porobię fotki
Chyba,że nie dotrzemy na oględziny,bo wiadomo,że na okazję to każdy się połasi...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:53   #33
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
świetne bodziaki
kolor fajny
jenyyyy ile ja sie w grudniu naszukałam czarnej bluzki dla młodego wszytko kolorowe
Dzieki! no wlasnie niestety teraz wszystko kolorowe, a ja tak tego nie lubie. Tzn wiadomo, ze nie wszystko wieje kiczem, ale wiele ludzi mysli, ze jak dziecko to musi byc kolorowe
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 21:55   #34
ZygaEffka
Zadomowienie

no i w pissssdu ... przegralismy o 2,50 zł
Może tak miało być

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
20 stron w ciagu jednego dnoa?! to zescie zaszalaly. Nie mam już siły cytować ani nic. Tylko jedno pytanie. Czy lista na pierwszej stronie będzie uzupełniona o płci dzieci które się ujawniły?

Chyba czekamy do połówkowych az wszystkie będą po
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:00   #35
tymiina
Raczkowanie

Od kilku dni sobie poczytuje wasze posty na forum to i może się w końcu udzielę i dołączę do grona wrześniówek.
Nazywam się Natalia lat 24 tp 29.09. na razie nie wiadomo córa czy syn możliwe że okaże się 06.05 bo mam wtedy planowaną wizytę. Chodziarz ginekolog przez przypadek powiedziała że chyba syn wiec pewnie to sie potwierdzi
tymiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:03   #36
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dzieki! no wlasnie niestety teraz wszystko kolorowe, a ja tak tego nie lubie. Tzn wiadomo, ze nie wszystko wieje kiczem, ale wiele ludzi mysli, ze jak dziecko to musi byc kolorowe
ogólnie do kolorów nic nie mam, ale po prostu czasem jest mus ubrac coś innego np ciemniejszego bez obrazków i tym podobnych i cięzko oj ciezko coś upolowac

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Może tak miało być

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Chyba czekamy do połówkowych az wszystkie będą po
popatrz na to z dobrej strony, możesz dalej szukać i polować i bedą cie kusić piekne stroje

Cytat:
Napisane przez tymiina Pokaż wiadomość
Od kilku dni sobie poczytuje wasze posty na forum to i może się w końcu udzielę i dołączę do grona wrześniówek.
Nazywam się Natalia lat 24 tp 29.09. na razie nie wiadomo córa czy syn możliwe że okaże się 06.05 bo mam wtedy planowaną wizytę. Chodziarz ginekolog przez przypadek powiedziała że chyba syn wiec pewnie to sie potwierdzi
hejjj
też sie dziś ujawniłam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:06   #37
małaPaulina
Wtajemniczenie

tymiina witaj

Mam pytanie do dziewczyn ktore nie są po ślubie (i nie planują póki co) jak u was będzie z nazwiskiem dla dziecka?czy nazwisko będzie po ojcu czy po was?i w ogole ktos sie orientuje czy to później można jakoś zmienić
U nas ma byc raczej po Tzcie ale irytuje mnie troche to ze będe miala inne nazwisko niz moj syn

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 22:10   #38
Latte88
Zakorzenienie

Ja pierdziu. Zostawić Was na 2 godziny i proszę co się dzieje
Witam się na nowym wątku
Metka trzymam kciuki za domek, oby się spełniło
Opilam się piwskiem a raczej napojem piwopodobnym.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Skopiuję, bo tam to był ostatni post

Byliśmy dzisiaj w takim sklepie dla smyka oglądaliśmy wózki i mierzyliśmy gondole
i tak był:
a) x-lander (ale nie wiem jaki model) miał gondolę tylko 74cm i wagę ok. 15kg
b) mondo, gondola ok. 78cm, najcięższy ok 17kg i ciężko się składał
c) tako model city move oraz omega też waga ok. 15kg, gondola ok. 78cm (gondola ściągana click on)
d) tutek model grander (12kg, gondola 76cm) i model tambero (13kg, gondola 76cm)

Pan w sklepie nam polecał te tutki, ze się dobrze sprawują i są lekkie jak na wózki z pompowanymi kołami i z w wyglądu też w porządku. Tylko, ze przeczytałam opinie w internecie i ... czas prysnął
któraś ma zdanie na temat tutek grander, tutek tamero??
Przymierzam się do Tutkow
Moja koleżanka ma i jest nim zachwycona. Ze gondola duża, że wygodny dla dziecka i ponoć tak nagradzany wszędzie jest wszystkie konkursy wygrywa. Jeszcze dokładnie tematu nie zglebilam ale mam je na uwadze
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:13   #39
tymiina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
tymiina witaj

Mam pytanie do dziewczyn ktore nie są po ślubie (i nie planują póki co) jak u was będzie z nazwiskiem dla dziecka?czy nazwisko będzie po ojcu czy po was?i w ogole ktos sie orientuje czy to później można jakoś zmienić
U nas ma byc raczej po Tzcie ale irytuje mnie troche to ze będe miala inne nazwisko niz moj syn
U nas nazwisko będzie moje. Tyle że podyktowane jest to głównie tym że jestem ostatnią żyjącą osobą w Polsce ze swoim nazwiskiem i chciała bym je przedłużyć. (tak samo po ewentualnym ślubie nie zmierzam zmieniac swojego nazwiska )

29.09.2014 urodziłam największy skarb w moim życiu.
tymiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:15   #40
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość

Niestabilna prosiła w poprzednim wątku o przesyłanie jej na priv informacji o plci z tego co pamiętam i informacje i nowych mamusiach
Stary 2014-04-28, 22:24   #41
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
tymiina witaj

My planujemy ale po porodzie jakos na wiosnę lato 2015.
I moja dzidzia bedzie miala nazwisko tz i miałaby również bez planowanego ślubu. To tylko nazwisko.

Przepraszam ze nie wyslalam was na nowy wątek ale włączyli internet. Watek jeszcze do poprawki i troche w nim brakuje muszę zaczac wpisywac co bedziemy mialy i troszke kolorystyke zmienić zeby nudno nie bylo.

nowe mamusie prosze o wiadomosc na prywatna wiadomość z danymi na pierwsza stronę ( imie , wiek, termin porodu, i co będzie jak juz wiadomo)
A nie nowe mamusie zeby nie pisax stare :p prosze o wypelnienie tabelki jaka płeć oczywiscie jezeli wiadomo. Uzupelnie jutro jak mi sie uda w tym przeprowadzkowym zamecie. A moze ktoras chętna by pomóc, w zamian upieke ciasto lub pomyje okna

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Liste plci bede uzupelbiac z tabeli tylko nowe mamusie moga napisac co bedzie w pw jak juz beda pisać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 22:26   #42
elffirka
Rozeznanie

A ja tak myślę o tych wózkach i podoba mi się ten Tutek ale pojadę i oglądnę. Jak coś wpadnie mi w oko to się zastanowimy i tyle...
Meta super opcja z tym domkiem... Trzymam kciuki, aby się Wam udało... A jak do miasta tylko dwa kilometry to jak będzie pogoda to i można na pieszo się wybrać... Super...
Ale bym już chciała jechać na Bejbikowe zakupki... Już sobie obiecałam, że w maju zaciągnę Małża do sklepów... Chociaż On twierdzi, że jeszcze czas... Ale nie wiadomo jak się będę czuła i czy dam radę latać w upale po sklepach...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:27   #43
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
My planujemy ale po porodzie jakos na wiosnę lato 2015.
I moja dzidzia bedzie miala nazwisko tz i miałaby również bez planowanego ślubu. To tylko nazwisko.

Przepraszam ze nie wyslalam was na nowy wątek ale włączyli internet. Watek jeszcze do poprawki i troche w nim brakuje muszę zaczac wpisywac co bedziemy mialy i troszke kolorystyke zmienić zeby nudno nie bylo.

nowe mamusie prosze o wiadomosc na prywatna wiadomość z danymi na pierwsza stronę ( imie , wiek, termin porodu, i co będzie jak juz wiadomo)
A nie nowe mamusie zeby nie pisax stare :p prosze o wypelnienie tabelki jaka płeć oczywiscie jezeli wiadomo. Uzupelnie jutro jak mi sie uda w tym przeprowadzkowym zamecie. A moze ktoras chętna by pomóc, w zamian upieke ciasto lub pomyje okna

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Liste plci bede uzupelbiac z tabeli tylko nowe mamusie moga napisac co bedzie w pw jak juz beda pisać

z chęcią wysle dane z tabelka nei wiem o co chodzi wiec super ze wszytko leci do ciebie
prv zaraz dojdzie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:33   #44
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ojj biedna Ty z tymi dolegliwościami Współczuję... A jak będę miała zdjęcia to się pochwalę,bo na razie gościu dodał tylko zdjęcie pokoju i kawałek domu z zewnątrz jak uda nam się dostać na oględziny to porobię fotki
Chyba,że nie dotrzemy na oględziny,bo wiadomo,że na okazję to każdy się połasi...
Tym bardziej kciukasy Latem fajnie mieć swój ogródek, poleżeć na trawce, wypić kawę na tarasie, zimą nie trzeba ubierać siebie i maleństwa żeby odsikać psa

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Może tak miało być
Buuuu ale znajdziesz może coś jeszcze lepszego Poza tym pomyśl tak że było tam sporo letnich ciuszków, których byś raczej nie wykorzystała

Cytat:
ogólnie do kolorów nic nie mam, ale po prostu czasem jest mus ubrac coś innego np ciemniejszego bez obrazków i tym podobnych i cięzko oj ciezko coś upolowac
Mi się udało upolować jednokolorowe bluzeczki w H&M, w tym w pięknym, głębokim granacie. A ile się od teściówki nasłuchałam, że dziecko na "corno oblykom" a tak nie wolno

Cytat:
U nas nazwisko będzie moje. Tyle że podyktowane jest to głównie tym że jestem ostatnią żyjącą osobą w Polsce ze swoim nazwiskiem i chciała bym je przedłużyć. (tak samo po ewentualnym ślubie nie zmierzam zmieniac swojego nazwiska)
To przyznam że aż mnie skręca co to za ostatnie nazwisko w Polsce

Poza tym witam wszystkie nowe mamusie.

No i najważniejsze - zazdrosnicao - tak się cieszę z waszych wyników bardzo, bardzo wam kibicowałam i z niepokojem czytałam twoje posty. A potem uffffffffffffffff

Ja już wykąpana, głowa umyta, więc naprawdę zmykam spać bo jutro jednak się nie zwlekę z łóżka
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 23:00   #45
bezaczek7
Zakorzenienie

oj laski laski, pozaznaczałam parę postów, poszłam włosy myć, doczytałam, przeszłam na kolejną stronę i co? i nie mam co zaznaczać nowe mamusie chciałam przywitać to wiem a reszty nie pamiętam mniejsza

Cytat:
Napisane przez daga119 Pokaż wiadomość
Witam kobietki....daga lat 40, termin 29.09.... To moja druga ciaza,mam 20 letnia core....pozdrawiam wrzesniowki
witaj
Cytat:
to i tutaj sie przywitam
witaj
Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
to ja strzelę rewelację na nowy wątek.....

siara mi zaczęła lecieć
mi leci od ok 3 tyg już, ale po kropelce-wieczorem na czarnym staniku mam taką kropkę zaschniętą, wygląda trochę jak ropa. do niedawna tylko z lewej, od paru dni uaktywniła się też prawa
Cytat:
witaj
Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość

Mi się udało upolować jednokolorowe bluzeczki w H&M, w tym w pięknym, głębokim granacie. A ile się od teściówki nasłuchałam, że dziecko na "corno oblykom" a tak nie wolno
toć na corno łoblykać sie kluka nie godzi buahaha skąd jest teściowa? pewno ze ślunska.

zjadłabym coś, ale nie wiem co. zrobiłam sobie pół kiśla żurawinowego wcześniej.
o, zapewne coś o chlebie chiałam odpisać tej, która się kapła że nie ma, że ja teraz nie wiem czy mam, bo tż wciągnął pół na kolację
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 23:46   #46
WwikIi
Raczkowanie

Witam się i ja na nowym wątku
i witam nowe mamusie
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 00:02   #47
Latte88
Zakorzenienie

Właśnie ale ze mnie .
Ja tez serdecznie witam nowe Mamusie
Stary 2014-04-29, 00:34   #48
bezaczek7
Zakorzenienie

MałaPaulina i Miminek przepraszam was, ale coś porobiłam w tabelce i moja długość dzieciątka przeniosła się na wasze tabelki. skasowałam to chyba, uzupełnijcie jeszcze raz idę już spać, bo tylko mieszam
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 00:41   #49
Denaris
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku, witam nowe mamusie i zmykam spać. Dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 00:52   #50
maga9
Raczkowanie

Cytat:
tymiina witaj

ja dam nazwisko ojca.tym bardziej ze mieszkamy w irlandii i on irlandczyk,wiec latwiej bedzie dziecku niz z zagranicznym nazwiskiem a do tego ja planuje wlasnie zlozyc papiery na zmiane mojego z nazwiska ojczyma na nazwisko ojca.chce miec nazwisko ojca i mysle ze moje dziecko tez powinno..

przede wszystkim witam rowniez na nowym watku!czytam was kiedy moge ale pracujac ciagle zbyt duzo czasu nie mam,wiec zanim doczytam jest godzina jak teraz,nie chce sie juz pisac postow czesto

ale tez sie chce pochwalic bylam wczoraj na polowkowym i potwierdzony chlopiec,ponoc na 100% wszystko wydaje sie ok.kolejne sprawdzenie zrobie jak bede w polsce pod koniec maja i tam pojde do gina i na usg moze 3d?
jedyne co sprawdzam to cisnienie,bo choc zawsze mialam w normie to teraz mi podskoczylo:/ no i ponoc po 20tyg moze.a ja zaczelam 22 wlasnie..czy ktoras z was ma problem z cisnieniem?co robicie by bylo ok czy lekarz cos proponuje wam?bo u mnie tylko kontrol..
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 04:52   #51
ania9106
Zadomowienie

Również się witamy w nowym wątku !!

i urodził się mój siostrzeniec 2 tyg. przed terminem 0d początku ciąży siostra przygotowywana była na cesarkę która miała być dzisiaj o 14 a tu o 2:25 Dawidek się urodził naturalnie

Strasznie jej zazdroszczę,że to już

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Cytat:
Napisane przez maga9 Pokaż wiadomość
ja dam nazwisko ojca.tym bardziej ze mieszkamy w irlandii i on irlandczyk,wiec latwiej bedzie dziecku niz z zagranicznym nazwiskiem a do tego ja planuje wlasnie zlozyc papiery na zmiane mojego z nazwiska ojczyma na nazwisko ojca.chce miec nazwisko ojca i mysle ze moje dziecko tez powinno..

przede wszystkim witam rowniez na nowym watku!czytam was kiedy moge ale pracujac ciagle zbyt duzo czasu nie mam,wiec zanim doczytam jest godzina jak teraz,nie chce sie juz pisac postow czesto

ale tez sie chce pochwalic bylam wczoraj na polowkowym i potwierdzony chlopiec,ponoc na 100% wszystko wydaje sie ok.kolejne sprawdzenie zrobie jak bede w polsce pod koniec maja i tam pojde do gina i na usg moze 3d?
jedyne co sprawdzam to cisnienie,bo choc zawsze mialam w normie to teraz mi podskoczylo:/ no i ponoc po 20tyg moze.a ja zaczelam 22 wlasnie..czy ktoras z was ma problem z cisnieniem?co robicie by bylo ok czy lekarz cos proponuje wam?bo u mnie tylko kontrol..
Gratuluję syneczka !!!

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 04:59   #52
Antananariwa
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Ja mam problem z niskim, tzn problem polega na tym że jak nie wypiję kawy (a raczej 2 latte czyli mleka zabarwionego kawą ) to mi głowa pęka. Też przy każdej wizycie mam mierzone ciśnienie i za każdym razem pielęgniarka nie może wyjść z podziwu że takie niskie a ja się dobrze czuję

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Również się witamy w nowym wątku !!

i urodził się mój siostrzeniec 2 tyg. przed terminem 0d początku ciąży siostra przygotowywana była na cesarkę która miała być dzisiaj o 14 a tu o 2:25 Dawidek się urodził naturalnie

Strasznie jej zazdroszczę,że to już
Gratulacje
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 05:06   #53
ania9106
Zadomowienie

A myślałam,że tylko ja nie śpię

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 06:21   #54
Marcella_
Raczkowanie

Witam się na nowym wątku
I witam nowe Wrześniówki
Dzisiaj mam usg połówkowe i już się stresuje.
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 06:22   #55
ZygaEffka
Zadomowienie

Antana to prawda z tymi ciuszkami też tak sobie pomyślałam , ale wyszło tak tanio za tą pakę że i tak by mi się to zwróciło no ale nic musze szukać czegoś w sumie na jesień zima az mi żal że nasze dzieciaczki ominie pierwsze lato w ciuszkach 0-3 bo one są takie słitaśne

Witam serdecznie wszystkie nowe mamusie które się ujawniły w tym wątku i na końcu tamtego mogę mieć tylko nadzieję że nasze teksty czasem was nie przerażą bo tu na prawdę czasem jest luźno

P.S po okropnym śnie w którym moja mama się powiesiła za balkonem z ćmikiem w ręku jakoś dochodzę do siebie ale obudziłam się i dosłownie szlochałam nie mogłam się ogarnąć ...
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-29, 06:31   #56
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Witam
I witam Nowe Mamusie
Ja dopiero dzisiaj doszłam do siebie po tej glukozie... na czczo 80, po 2 h 84
Także jest dobrze
Ale........... Mam bakterie w moczu Mam podwyższone leukocyty i bakterie w liczbie 1591 Nie wiem co robić
Wiem że kilka z Was też miało bakterie i czy też wyszły tak wysokie wyniki? Co mam robić?

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

i opowiem mój sen... tyle co pamiętam w sumie
Byłam gdzieś z Tżtem, i wszyscy "wciągali". Ja już też miałam ale dostałam opierdziel i nie mogłam i się poryczałam. O co chodzi???? Jeszcze coś tam było ale ten moment jest tak porypany że aż śmieszny. i bez kitu nie czaję o co w nim chodzi i skąd mi się wziął taki temat w głowie? i jeszcze płakałam że nie mogę?? no szok z tymi snami w ciąży.. jak nie seks z babcią kiedyś to teraz takie coś

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 06:34   #57
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Witam
I witam Nowe Mamusie
Ja dopiero dzisiaj doszłam do siebie po tej glukozie... na czczo 80, po 2 h 84
Także jest dobrze
Ale........... Mam bakterie w moczu Mam podwyższone leukocyty i bakterie w liczbie 1591 Nie wiem co robić
Wiem że kilka z Was też miało bakterie i czy też wyszły tak wysokie wyniki? Co mam robić?

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

i opowiem mój sen... tyle co pamiętam w sumie
Byłam gdzieś z Tżtem, i wszyscy "wciągali". Ja już też miałam ale dostałam opierdziel i nie mogłam i się poryczałam. O co chodzi???? Jeszcze coś tam było ale ten moment jest tak porypany że aż śmieszny. i bez kitu nie czaję o co w nim chodzi i skąd mi się wziął taki temat w głowie? i jeszcze płakałam że nie mogę?? no szok z tymi snami w ciąży.. jak nie seks z babcią kiedyś to teraz takie coś
Ja w zeszłym miesiącu też miałam bakterie w moczu i brałam tabletki żuravit gin mi takie kazał brać. W czwartek znowu robiłam badania i pozbyłam sie bakterii w moczu
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-29, 06:35   #58
ZygaEffka
Zadomowienie

No masakra z tymi snami mi chyba ktoś coś dosypuję do kawy albo dodaję do kanapek , jak sie czasem budze to az musze sobie najpierw w łeb przywalić jak to sie nie skonczy pojde do egzorcysty ...
Ogólnie wczoraj jak sie położyłam to czułam obecność kogos w pokoju , wiecie jak się ma słaby wzrok to sie ma bardziej wytężony słuch i słyszy się wtedy tak dziwnie .. chyba jestem nawiedzona
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-29, 07:00   #59
wpaula
Wtajemniczenie

witam sie i ja
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:02   #60
ircha06
Raczkowanie

OBECNA !!!
Koleżanki się rozszalały i poprzedni wątek migiem się zakończył
Witam nowe mamusie!
tymiina widzę, że tak samo mamy termin i przyszłą wizytę
ZygaEffka wczoraj dałaś czadu z tymi zakupami, psiękne ubranka!!! Ciekawe, może i u nas będzie pierwsza w rodzinie księżniczka, no chyba, że kolejny księciunio
ania9106 gratulacje dla świeżo upieczonej cioteczki
maga9 witamy kolejnego fifolka, ! ojj do września może się wyrównać liczba chłopcy dziewczynki, bo a to jeszcze niektóre czekamy na wieści o płci, a to z dziewczynek robią się czasem chłopcy i odwrotnie hehe
Mecia oby Wam się udało z tym domkiem. Ja mieszkam w bloku i niby mam wreszcie wymarzony balkon, ale póki co z niego nie korzystam, bo kochane gołąbki wiecznie mi go "brudzą". Przyszła wiosna i trzeba coś wymyślić na nie, bo nawet prania nie wysuszę grrrr.... a już strach posiedzieć, żeby mi coś oka nie zachlapało jak siedzą na belce wyżej.
Odnośnie wózka to u nas padła propozycja, że dostaniemy po męża bratanku, o ile pamiętam to chyba ten X-lander, kolor taka a'la wojskowa zieleń. Tylko tak myślałam, że jeśli okazałoby się, że będzie dziewczynka to chyba wolałabym inny kolor. Póki co nie zapieram się, nie mówię NIE, bo to wiadomo będzie człowiek patrzył i z ekonomicznej strony. Jak nie wydam na wózek to będzie jeszcze na milion innych rzeczy kasa. Choć moja mama mówi, ze tato nie pozwoli bym miała stary wózek, bo jak to ja, jedna, ukochana córunia po 3 synach i żebym miała po kimś wózek... No zobaczymy, pomyślę, podumam, w razie coś tatkowi się wytłumaczy jak krowie na rowie, mnie posłucha
Wczoraj miałam taki fajny dzień, obiadek zrobił i sernik na zimno, a dziś... Z rana mąż zapomniał kanapek do pracy, teraz ja zjadłam śniadanko małe do leków, oczywiście patrzę kanapki wszamałam, a leki leżą, no aż się boję wyjść z domu, bo nie wiem co jeszcze odpalę. Od rana jakoś mnie bańka naparza, a wieczór był taki... stosunkowo udany
Aaaaa! Po świętach od razu było tu tak szalenie, pełno wieści o nowo ujawnionych płciach, ze nie zdążyłam Wam napisać co odwaliliśmy. Odjeżdżając na swięta do rodziców, poprosiłam męża by wyłączył z bezpieczników kuchenkę, bo mamy na prąd, a u kuzynki podczas burzy piekarnik się spalił, więc trochę byłoby szkoda. No i OK, wszystko sprawdzone, kwiaty podlane, drzwi zamknięte, toboły zapakowane, bo to dla jednych rodziców, a to dla drugich. Wracamy ze świąt mąż włącza bezpieczniki i mówi, kurde, uruchomiła się lodówka.? TAK, odjeżdżając wyłączył też lodówkę, a w kuchni czekała na nas kałuża wody, bo przecież cała lodówka się rozmroziła jak nie było nas chyba ze 4 dni. Jak dzwoniłam do domu tato pytał czy sąsiadów nie zalało, mówię no chyba nie, w końcu nikt w święta nie dzwonił;p A miałam przed świętami rozmrozić i umyć na świeżo lodóweczkę i teraz zamiast rozpakowywać torby miałam przymusowe jej mycie. Dobrze, ze jechaliśmy na święta to nie robiłam zapasaów, więc było pustawo, bo bym się chyba zapłakała jakby mi mięso pól tygodnia w szufladzie w wodzie stało. Ehhh mówię Wam człowiek czasem taki przymotany, ze hej!
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości