Razem schudniemy 20kg! - część VII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 22:03   #4471
paulina_obd
Raczkowanie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII

Kasiula jak będziesz karmić to nie zjeżdzaj mniej niż 2000 bo się wykończysz.

Miss nie myje gary, choć tego nie cierpie.

Boli mnie kostka zemszcze się

Ja tez nie dbam o siebie chodze w jednych spodniach, ale żal mi kupować ale mam w szafie dwie pary (jedne ciasne, drugie małe )
Etap III 70 => 65kg

FBW + czysta miska

Blogowy dziennik odchudzania - sernik gotowany
paulina_obd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:06   #4472
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Miss może i jestem nie elegancka, ale mimo to jestem inteligentna i potrafię wyczuć Twoje dalsze przytyki pod moim adresem. Więc proszę: daruj sobie
K_A_S_I_U_L_A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:06   #4473
Bottega
Zakorzenienie

miss, z tymi przerwami to własnie różnie podają. Kiedyś któraś z włosomaniaczek tu pisała, że można pic 4 miesiące a później przerwa 2 miesiące. Ja od kiedy pamiętam piję cały czas od kilku lat (coś mi tylko świta, że miałam ok. 2 miechy przerwy jak mi się skończyła i nie mogłam dostac tak dobrej tylko jakiś syf), tak po 1-2 kubki dziennie, nic mi nie jest, żyję Włosy - nie wiem czy po tym czy po wszystkim, co robiłam - są w niezłym stanie, paznokci nie zapuszczam, więc ciężko się wypowiedzieć, rzęsy dopiero od kilku miesięcy mam swoje (tu tez miałam kurację i teraz są niezłe, a były straszne).
Okej, co jeszcze używam - olejek arganowy, szampony na co dzień ziołowe/bez silikonów, jak mi się włosy zaczynają szybciej przetłuszczać, to wtedy 1x umyję je zwykłym, nie używam suszarki, odzywki testuję różne - najczęściej Alterra, Biovax. Po umyciu psikam włosy odżywką b/s Biovax, na końcówki własnie olejek. Od czasu do czasu na pół godziny robię sobie taka maseczkę domową z różnych produktów które mam typu jajko, oliwa, kawa itd. (ja kawę używam, bo mam wrażenie, że po niej moje włosy mają bardziej intensywny odcień brązu, aczkolwiek wiem, że niektórym z kolei przeszkadza taki zapach). Od czasu do czasu zamiast oleju na końcówki używam zwykłej oliwki do ciała. Mniej więcej raz w tyg. robię sobie dokładny peeling skóry głowy - albo z naturalnych składników, czyli przy użyciu cukru, albo gotowy ale taki delikatniejszy. Po umyciu włosów nie wycieram ich tylko zbieram nadmiar wody odciskając na ręczniku, poźniej na 15 min je zawijam w niego, a na koniec zostawiam rozpuszczone żeby do końca wyschły. Staram się też nie używać szczotki co kilka godzin żeby niepotrzebnie nie szarpać włosów. Nie stosuję nigdy lakierów, suszarki, gum czy innych takich. Nie farbuję włosów. Regularnie podcinam końcówki.

Ms_e haha no to nieźle :P obczaję, obczaję, jak tylko będę mogła Tylko tak myslę, gdzie tu mamy carrefour i kurde chyba daleko.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:08   #4474
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Paulina dziękuję za radę. Na początku na pewno nie zejdę poniżej 2000 kcal żeby nie stracić pokarmu. Zobaczę jak przy tym poziomie kcal będzie lecieć waga w dół. Jak będzie ładnie spadać to zostawię na tym poziomie, jak waga będzie stała w miejscu to będę powoli ją obniżać. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu.
Stary 2014-04-28, 22:12   #4475
missmanhattan
Zadomowienie

Kasiula_ ja wiem że jesteś intelignetna i bardzo to podziwiam

Bottega
_ nie dam rady na bank pić cztery kubki dziennie. I z ta przerwą też nie wiem co myśleć. Wszedzie piszą, że bez względu na to jaki bierzesz suplement musi byc przerwa, bo organizm się uodparnia. Z olejkami słyszałam i stosuję. Natomiast gdzies ostatnio byl program i babka mówiła, że podcinanie końcówek, jesli nie rozdwajają sie nie ma zupełnie sensu????????
cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12)
kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg

"Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!"

Edytowane przez missmanhattan
Czas edycji: 2014-04-28 o 22:15
missmanhattan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:18   #4476
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Miss właśnie widzę. Nie elegancka baba ze wsi jak ja też może mieć wyższe wykształcenie, znać język angielski i dlatego doskonale potrafi zrozumieć Twoje aluzje. Więc daruj sobie tą ironię
Stary 2014-04-28, 22:23   #4477
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

WITAJCIE!!! Żyje, i na szczęście mam się lepiej niż przed świętami. Święta u mnie były psychicznie ciężkie bo w wypadku samochodowym w sobotę rano zginęła moja koleżanka. Odnośnie diety w święta to jadłam wszystko jak każdy domownik ... i schudłam 1kg. Dziwne to choć dało mi dużo radości ale w przyszłości już takich diet 3 dniowych nie będę przeprowadzała. Co więcej, od świąt znów schudłam 1kg. Chyba wreszcie rozkręciłam sobie metabolizm. Ostatnio praktycznie codziennie byłam w pracy i strasznie mnie to umęczyło. Dziś, wt i śr mam wolne i odpoczywam. Dziś strasznie długo spałam ale potrzebowałam tego, w dodatku nadchodzi @ co u mnie zawsze wiąże się z wielkim zapotrzebowaniem na sen.
Odnośnie moich nefrologicznych problemów ... badania zrobiłam ale mi ich nie wydali tylko powędrowały do lekarza a ja ze względu na pracę do niego jeszcze nie dotarłam. Jutro zadzwonię do rejestracji i zapytam kiedy mogę się zgłosić na wizytę.
Dziś byłam na moich rowerach. Jutro i w śr też idę. Na maj kupiłam karnet na 4 razy w tygodniu. Byłam też dziś w sklepie rowerowym bo marzy mi się taki zwykły rower którego nie mam i chyba wezmę w pracy pożyczkę (o% oprocentowana) i sobie kupię rower.

Odnośnie tabelki ... Szczurku a ja mogłabym znów się znaleźć w tabelce od przyszłego tygodnia? Może będzie mnie to dodatkowo motywowało?

Dziewczyny jutro postaram się nadrobić wątek bo dziś już zasypiam.

Pozdrawiam Was wszystkie!!!
n_a_t_a_l_i_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 22:36   #4478
missmanhattan
Zadomowienie

Natalis_ witaj z powrotem

szczurku_ z tabelką ja też się przymierzam żeby wskoczyć, także może coś się zacznie dziać w końcu, bo jak natalis wskoczy, to bedzie nas więcej.

eeeee, Kasiula, ale ta moja ironia to po polskiemu była, angielskiego znać nie trzeba Taki joke

Bottega_ i jeszcze czym czeszesz zamiast szczotki? jaki grzebień? Czy po prostu rzadziej szczotkujeszx?

Edytowane przez missmanhattan
Czas edycji: 2014-04-28 o 22:41
Stary 2014-04-28, 22:39   #4479
Ms_E
Zadomowienie

miss bo te dzbanki to sam plastik tak naprawdę, no chyba że jakieś elektryczne bajery jeszcze mają to co innego :P
Kasiula oby, oby
Bottega włosomaniaczki wszędzie jestem w domu
Jak masz jakieś inne duże markety bliżej to też można sprawdzić, może coś będzie

Co do tego zaniedbania itd. To wstyd mi, bo z ubraniem to się tak nie staram. Tylko, że to nawet nie z lenistwa tak do końca, bo po prostu przy tej wadze ciężko COKOLWIEK znaleźć w sklepie. Jak kupuję spodnie to biorę w każdym sklepie z prawie wzsystkich modeli największy rozmiar i idę mierzyć, a zazwyczaj kończy się tak, że w żadnym sklepie nawet jednej pary znaleźć nie mogę. Jeszcze te babki pracujące w sklepach się patrzą na mnie zniesmaczone lub jakieś komentarze w ogóle, chude to nie rozumieją, że ktoś nie robi tego specjalnie im na złość przecież, tylko mierzy tyle, bo liczy na to, że któreś wejdą na dupę! ECHHHH
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:42   #4480
sylwoha
Zakorzenienie

Dzieki za wspominke
Macie racje, ja mimo 100 na liczniku ciagle o siebie dbam-
Tak juz mam

Przepraszam dziewczyny, ze sie nie udzielam ale nie mam na nic cZasu
Buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 22:45   #4481
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Miss z tego co wiem to "Like it" jest po angielsku. Chyba że całe życie mnie źle uczyli. Reszta zgodzę się że była po polsku. Joke to też po angielsku i też wiem co znaczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 22:48   #4482
missmanhattan
Zadomowienie

Ms_E_ do C&A zaglądasz???? Bo tam są czasem fajne ciuszki w większym rozmiarze.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

aaaaaaa, jak najbardziej Kasiula, to prawda, "like it" jest po angielsku A z ta wsią jeszcze mi powiedz o co chodzi, bo ciężko jest mi wykombinowac?

Stary 2014-04-28, 22:52   #4483
Ms_E
Zadomowienie

miss tak, ostatnio spodnie tylko tam już mogłam znaleźć, porażka. Ale ja po prostu nie potrafię się ubierać do tej wagi i uważam, że lepiej żebym się tego nie nauczyła tylko schudła W sukienkach chodzę tylko w upalne lato, ale i to zazwyczaj do ziemi. A teraz jeszcze te nieszczęsne wesele za miesiąc!! No, ale nic trzeba wziąć się w garść i 'dietować' dalej
Stary 2014-04-28, 22:55   #4484
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Miss a widzisz jednak znam trochę angielski A z tą wsią już Ci wyjaśniam. Nie eleganckie baby, do tego głupie, nie znające języka, niewykształcone głównie kojarzą się ze wsią, dlatego nazywa się je wieśniarami i traktuje się jak ludzi drugiej kategorii. Tak właśnie poczułam się po Twojej ironii. Myślałaś że nie zajarzę o co Ci chodzi. A jednak udało mi się bo mimo mieszkania na wsi dobrze znam angielski i z literaturą też miałam do czynienia. Wykształcenie też mam więc potrafię wyłapać ironię w twoich wypowiedziach.
Stary 2014-04-28, 22:56   #4485
missmanhattan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość
miss tak, ostatnio spodnie tylko tam już mogłam znaleźć, porażka. Ale ja po prostu nie potrafię się ubierać do tej wagi i uważam, że lepiej żebym się tego nie nauczyła tylko schudła W sukienkach chodzę tylko w upalne lato, ale i to zazwyczaj do ziemi. A teraz jeszcze te nieszczęsne wesele za miesiąc!! No, ale nic trzeba wziąć się w garść i 'dietować' dalej
Rozumiem. Miałam identycznie. Ale nie schudniesz aż tak szybko. Prawda jest taka, że zrzucanie kilogramow to dosyć mozolny proces. A wygladając ladbnie i czujac sie dobrze w ciuchach, mialabys wiecej samoakceptacji a co za tym idzie sily do walki z nadwaga

Stary 2014-04-28, 23:02   #4486
Ms_E
Zadomowienie

Miss masz rację, ale w normalnych sklepach bardzo rzadko coś na mnie włazi (coś co jestem w stanie zaakceptować), a do sklepu typu XXXXXL nie chcę iść.
W ogóle jestem ciekawa ile musiałabym ważyć, żeby nie obcierać udem o udo, bo to jest straszne. Od tego ciągle muszę szukać nowych spodni, bo przecieram a i na stepperze trudniej przez to.
Stary 2014-04-28, 23:04   #4487
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Nie mogę spać...
Miss też się cieszę, że wreszcie mam czas tutaj bywać. Fajnie, że też chcesz wrócić do tabelki! Pytałaś Bottegę o włosy ... ja nie mam długich a takie do połowy ramion ale za to kręcone i ja np czeszę włosy tylko po myciu. Po każdym myciu nakładam maskę do spłukiwania a po osuszeniu ręcznikiem włosów (zawijam je, nie wycieram) psikam odżywką bez spłukiwania i wtedy rozczesuję i czekam aż wyschną.

Od dziś rozpoczęłam uprawę alg. Będę piła wodę z alg (kryształów japońskich). Koleżanka mi dziś to przyniosła. Jeśli któraś jest zainteresowana to będę zdawała relację jak to na mnie działa. Dostałam też do wypróbowania ostropest. Czekam na grzybka tybetańskiego. Zobaczymy, ponoć co nas nie zabije to nas wzmocni
Stary 2014-04-28, 23:06   #4488
missmanhattan
Zadomowienie

Ja tam ludzi ze wsi bardzo lubię. Pół mojej rodziny jest ze wsi. Ale wiadomo - każdemu się kojarzy inaczej.

Tak czy siak, lecę do układania do końca tej diety, Dziewczyny, bo jutro byłoby miło ją zacząć. Wypłukałam już kawą chyba wszystko, co najlepsze z organizmu i potrzebuję regularnego picia wody. Może zajrzę jeszcze później, przed spaniem, ale jest środek tygodnia, więc pewnie będą wszystkie spały. Szkoda, że się dzien konczy, bo pierwszy raz o dluższego czasu czuję że wiosenne przesilenie mija i wracam do normy pod względem nastroju

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Lol. Dobra jeszcze chwilę zostaję. Co wejdę to jest ktoś nowy.

Stary 2014-04-28, 23:07   #4489
Ms_E
Zadomowienie

Ruch tu dzisiaj jak na dworcu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 23:10   #4490
missmanhattan
Zadomowienie

Ms_E_ czemu się wstydzisz wejść do sklepu XXL? A nuż cos ładnego się trafi i potem będziesz mogła sprzedać. Moim zdaniem nie masz sie zupelnie czego wstydzić.

natalis_ nie dam rady czesac włosów tylko po umyciu. U mnie sa masakrycznie dlugie, juz prawie do tyłka. Będą sie plątać cały dzień. Do tego jeszcze nie wiem co myśleć o tym czesaniu. Raz pisza, że mokrych włosów sie nie czesze. Potem że czesze się, ale trzeba napieprzyć mnóstwo odzywki. A jak sama próbuje je rozczesac grzebieniem i mam nałożoną odzywkę, to trudniej jest mi je rozczesac niż bez odzywki...

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Ruch tu dzisiaj jak na dworcu
Bo dzisiaj jest za☠☠☠iście ciekawie. Ja od rana zaglądam

Stary 2014-04-28, 23:23   #4491
n_a_t_a_l_i_s
Raczkowanie

Miss czesanie kręconych, suchych włosów to jak depilacja głowy dlatego ja tylko czeszę mokre i tylko po odżywce
Stary 2014-04-28, 23:26   #4492
darialex
Raczkowanie

miss wiem, że samo nie przejdzie.tylko problem, że kiedy pogoda piekna, moje myśli zmierzają w zupełnie odwrotną stronę - w zawrotnym tempie. Ale walczę z tym. I dzięki <3
ps. wiem o co chodzi z tymi ciuchami - też tak trochę mam, nie pamiętam kiedy sobie coś ostatnio kupiłam- bo przecież na takich tłuściochach nic dobrze nie wygląda. Ale chyba zrobię pierwszy krok chociażby w stronę butów. o.
ps2. wszystkie uwagi jedzeniowe wiadomo trafne, a popcornem nie mam problemu bo go po prostu nie lubię
ps.3 Spotkanie zawsze mile widziane!!! Nie wiem jak to zorganizujemy ale fajnie by było ) Może uda mi się zaaranżować w tym roku z kolegą autostop to może i zahaczę o Twoje strony, a i Ty możesz zawitać w NRD tudzież RFN :P

Eliza z tym ciastkiem i reakcją łańcuchową po nim mam IDENTYCZNIE. Mały grzech prowadzi do katastrofy jedzenia śmieci, więc jak dieta to słodycze idą w odstawkę w ogóle, albo zażeram się do upadłego. Trochę szkoda, bo też słyszałam np o gorzkiej czekoladzie dużo dobrego, ale jeden pasek by u mnie nie przeszedł, potem musiałabym ją zapakować schować do sejfu, zamknąć na 4 spusty i oddać klucz jakiemuś bezdomnemu, chociaż i tak znalazłabym pewnie wyjście z sytuacji idąc do sklepu po kolejną

szczurku tabelka zawsze spoko Ja dziś nie podałam wagi bo i tak wracam po przerwie, więc muszę swoje oddczekać, poza tym ostatnie co bym chciała to się wykruszyć, ale wiadomo jak jest... i jeszcze jedno poza tym to to ze mam @ a wtedy ważę z 2 kg więcej plus fakt, że nie mam wagi w domu - zgubiłam podczas przeprowadzki (wiem wiem, nie wiem jak to możliwe ) nie pomaga.

Bottega dzięki za wszystkie rady ja dalej za granicą, ale jakbym się pojawiła w pl to chętnie się w ogóle z wami wszystkimi trójmiejskimi mordkami spotkam. A soldus co ona w ogóle? Schudła już tyle i zniknęła? Bo też mnie trochę ominęło

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

co do tych włosów - uff dobrze że mam krótkie, ścięłam się na chłopaka w akcie buntu i braku samoakceptacji hahah musze wam wrzucić zdjecie by the way, jak się nie pomaluję do tego jak np dzisiaj to dopiero wyglądam jak giermek z Winterfell xD

cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!!
cel II 65
cel III 60
cel IV 55

Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu.
CZAS I TAK UPŁYNIE..
darialex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 23:38   #4493
missmanhattan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n_a_t_a_l_i_s Pokaż wiadomość
Miss czesanie kręconych, suchych włosów to jak depilacja głowy dlatego ja tylko czeszę mokre i tylko po odżywce
Moje są takie falowane lekko. Nie sa ani kręcone ani proste jak druty. I wydawało mi sie, że skoro falowane, to też powinnam po odżywce czesać. A tu dupa, wyrywam ich więcej. Nie wiem co robie nie tak.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

darialex_ z checią Cie nawiedzę kiedyś w Niemczech, jeśli mnie przezm nockę przenocujesz Giermek z Winterfell to zarąbiście dobra ksywa na nasz wątek. Tu jest ostatnio tyle dramy, że tylko byś ta ksywą ubarwila nam dodatkowo fabułe

Stary 2014-04-28, 23:41   #4494
Ms_E
Zadomowienie

Miss nie chodzi o to, że się wstydzę. Raz byłam, kilka lat temu. Ciuchy wszystkie jak dla babci a ceny z kosmosu. Kupę kasy tam wtedy zostawiłam, a ciuchy nie były rewelacyjne, szczególnie dla nastolatki.
Włosy do tyłka? <3
Ja czeszę tylko na mokro, bo mam kręcone.
Stary 2014-04-28, 23:44   #4495
darialex
Raczkowanie

miss szczerze wolałabym być jak Daenerys rzecz jasna, ale przy obecnym wyglądzie bliżej mi zdecydowanie do giermka (tego od Tyriona), może zmienię sobie nick hmmm ???

cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!!
cel II 65
cel III 60
cel IV 55

Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu.
CZAS I TAK UPŁYNIE..
darialex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 23:46   #4496
Ms_E
Zadomowienie

Miss Jeszcze do czesania, to jak dla mnie najważniejsze są podstawy czyli: po każdym myciu odżywka lub maska do spłukiwania, delikatne osuszenie ręcznikiem, odżywka bez spłukiwania. I w zależności jak mocne masz fale i czy chcesz je podkreślać czy nie to albo czeszesz od razu albo po wyschnięciu. Delikatnie bez ciągania zaczynając od dolnej części włosów i stopniowo przechodząc w górę. Ja używam TT i jestem bardzo zadowolona Ale jak masz włosy do tyłka to pewnie to wszystko wiesz, a problem jest jedynie w tym, że po prostu są długie i swoje trzeba przecierpieć przy czesaniu

Edytowane przez Ms_E
Czas edycji: 2014-04-28 o 23:47
Stary 2014-04-28, 23:51   #4497
missmanhattan
Zadomowienie

Cytat:
Miss nie chodzi o to, że się wstydzę. Raz byłam, kilka lat temu. Ciuchy wszystkie jak dla babci a ceny z kosmosu. Kupę kasy tam wtedy zostawiłam, a ciuchy nie były rewelacyjne, szczególnie dla nastolatki.
Włosy do tyłka? <3
Ja czeszę tylko na mokro, bo mam kręcone.
Jak ciuchy są do dupy, to nie ma dyskusji bo i nie ma po co tam iść. Sorry, napisałaś, ze nie chcesz iść i wysnułam pochopnie wniosek, że może się wstydzisz. Jesli chodzi o włosy to są do tyłka po wyprostowaniu, bo normalnie się falują. Dodałam Ci zdjęcie do albumu, aczkolwiek odrobinkę ich tam ucięło. Pokazałabym Ci na innym zdjęciu, ale mam takie światło o tej godzinie w pokoju, że do dupy to wygląda :/ Wszystkie na wątku z kręconymi.... ?

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Miss Jeszcze do czesania, to jak dla mnie najważniejsze są podstawy czyli: po każdym myciu odżywka lub maska do spłukiwania, delikatne osuszenie ręcznikiem, odżywka bez spłukiwania. I w zależności jak mocne masz fale i czy chcesz je podkreślać czy nie to albo czeszesz od razu albo po wyschnięciu. Delikatnie bez ciągania zaczynając od dolnej części włosów i stopniowo przechodząc w górę. Ja używam TT i jestem bardzo zadowolona Ale jak masz włosy do tyłka to pewnie to wszystko wiesz, a problem jest jedynie w tym, że po prostu są długie i swoje trzeba przecierpieć przy czesaniu

O czesaniu wiem. Maski nie używam, tylko odżywki, ale wiem że maski też są dobre. Osuszam delikatnie również. Nie wiem co to jest TT?????? I też zaczynam juz powoli myślec, że po prostu taki urok długich włosów, że trochę trzeba się namęczyć przy rozczesywaniu....

Stary 2014-04-29, 05:33   #4498
thenerdqueen
Wtajemniczenie

natalis: musisz poczekać, nowe zasady :P masz się regularnie udzielać i od czerwca zapraszam spowrotem, bo za długo cię nie było, żeby tak od razu wziąć
jak wygląda uprawa alg?
miss: zapraszam
Ms_E w New Looku jeszcze są też większe rozmiary, polecam
darialex: każdy powód dobry
drażni mnie to, że charakteryzacja Dany nie objęła kolorem jej brwi, poza tym żyją własnym życiem
miss: TT to tangle teezer, taka szczota śmieszna, podobno nie wyrywa, nie ciągnie, krawaty wiąże, usuwa ciąże
Stary 2014-04-29, 07:33   #4499
Dotka90
Zakorzenienie

Miss, co za pokrzywę masz, że 4 kubki każą Ci pić?
Ja zawsze czytałam (i tak też piłam) 1 kubek dziennie przez miesiąc, potem przerwa i znowu.

I uważaj, bo pokrzywa może @ opóźniać

Co do Dukana, ja też nie znam nikogo, kto schudł i utrzymał wagę. Za to znam ludzi, którzy mają po Dukanie poważne problemy zdrowotne

Co do końcówek: to prawda! Kiedyś żyłam w przeświadczeniu, że TRZEBA podcinać te końcówki raz na 2-4 m-ce. Choćby się waliło i paliło, to TRZEBA. A to nieprawda. Ja podcinam, jak mam potrzebę, tzn. jak czuję, że włosy się nie układają, jak widzę zniszczone końcówki.

Bardzo dbam o włosy, więc tak naprawdę końcowki rozdwajają mi się po dłuuuugim czasie i byłam u fryzjera bodajże w lutym, a wcześniej to chyba z rok nie byłam. Faktem jest, że ja zapuszczam, mam już dość długie

Kup sobie szczotkę Tangle Teezer, nie niszczy tak włosów

Z czesaniem mokrych/suchych włosów, to trzeba pod siebie dostosować, bo:
- niby nie powinno się czesać mokrych włosów, bo są b. podatne na uszkodzenia
- powinno się zostawić do naturalnego wycschnięcia i rozczesać.

ALE: jak ja tak zrobiłam parę razy, to skutek był taki, że na szczotce miałam MNÓSTWO wlosów, które zwyczajnie musiałam wyszarpać, bo miałam takie kołtuny (suche),których się nie dało rozczesać

MsE - C&A ma większą rozmiarówkę, H&M też

Na wadze dziś równe -8kg

Aaaa i pochwalę Wam się
Wczoraj wieczorem zaliczyłam 30 minut szybkiego marszu, a na sam koniec 2 minuty biegu i to bez problemu!
Wiem, że może dla Was 2 minuty to nic, ale chciałam tu wyjaśnić, ze jak zaczynałam 6tygodniowy plan biegania, a było to jak ważyłam chyba z 10kg mniej, to miałam problemy z przebiegnięciem 30 sekund! Faktem jest, że moj stan zdrowia był wtedy średni, ale był to mega wysiłek. A wczoraj 2 minuty bez problemu. Pobiegłabym więcej, ale byłam już pod domem, była 23 i nie chciało mi się kombinować

Kurczę i stwierdzilam, że może bym dała radę biegać ze 3x w tygodniu, ale kurrrrde, waga spora i boję się, że zrobię sobie krzywdę. Butów do biegania w końcu nie kupiłam no i taki biznes :/

Przy okazji tego biegania: czy macie jakiś patent na oddychanie? Mam problem, bo ja więcej oddycham ustami, niż nosem - tak normalnie na co dzień. I jak biegam i się mocno skupiam, to wciągam powietrze przez nos, wydmuchuję przez usta, ale jak się zapomnę, to oczywiście oddycham przez usta, co powoduje, że po chwili kłuje mnie w klatce piersiowej, bo jest chlodne powietrze.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 07:48   #4500
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Miss cieszę się że lubisz ludzi ze wsi. Też ich lubię bo sama mieszkam na wsi. Niestety polskie społeczeństwo traktuje je na niższym poziomie.

Natalis super że Twoja waga ruszyła w dół Jak widzisz wytrwałość na diecie popłaca i w końcu przełamałaś zastój Teraz będzie już tylko lepiej.
Miałaś niezbyt fajne święta przez wypadek koleżanki. Niestety ale nie wiemy kiedy nasi bliscy odejdą
Co do włosów to ja ostatnio kupiłam sobie olejek do włosów na bazie olejków argonowych i innych i mogę go szczerze polecić. Mimo moich rozjaśnionych włosów, włosy są mniej suche, nie puszą się tak bardzo i są mięciutkie w dotyku. Stosuję go na razie 2-3 tygodnie i już zauważyłam znaczną poprawę. Już nie mogę doczekać się efektu bo dłuższym jego stosowaniu.

Ms_E rozumiem że nie lubisz chodzić do sklepów z odzieżą dla puszystych. Też nie chodziłam po takich sklepach bo nigdy nie potrafiłam w nich znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Miałam 1 ulubiony sklep gdzie była odzież od rozmiaru 36-52 ale w podobnych albo tych samych fasonach i tam mogłam znaleźć coś młodzieżowego dla siebie. Teraz w Ryłko też są ciuchy w rozmiarze do 52 ale wiadomo że cena jest już wysoka. Mimo to często tam zaglądam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości