|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII
Kasiula jak będziesz karmić to nie zjeżdzaj mniej niż 2000 bo się wykończysz.
Miss ![]() Boli mnie kostka ![]() ![]() Ja tez nie dbam o siebie ![]() ![]() ![]()
#4472 |
Zadomowienie
|
Miss może i jestem nie elegancka, ale mimo to jestem inteligentna i potrafię wyczuć Twoje dalsze przytyki pod moim adresem. Więc proszę: daruj sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
miss, z tymi przerwami to własnie różnie podają. Kiedyś któraś z włosomaniaczek tu pisała, że można pic 4 miesiące a później przerwa 2 miesiące. Ja od kiedy pamiętam piję cały czas od kilku lat (coś mi tylko świta, że miałam ok. 2 miechy przerwy jak mi się skończyła i nie mogłam dostac tak dobrej tylko jakiś syf), tak po 1-2 kubki dziennie, nic mi nie jest, żyję
![]() Okej, co jeszcze używam - olejek arganowy, szampony na co dzień ziołowe/bez silikonów, jak mi się włosy zaczynają szybciej przetłuszczać, to wtedy 1x umyję je zwykłym, nie używam suszarki, odzywki testuję różne - najczęściej Alterra, Biovax. Po umyciu psikam włosy odżywką b/s Biovax, na końcówki własnie olejek. Od czasu do czasu na pół godziny robię sobie taka maseczkę domową z różnych produktów które mam typu jajko, oliwa, kawa itd. (ja kawę używam, bo mam wrażenie, że po niej moje włosy mają bardziej intensywny odcień brązu, aczkolwiek wiem, że niektórym z kolei przeszkadza taki zapach). Od czasu do czasu zamiast oleju na końcówki używam zwykłej oliwki do ciała. Mniej więcej raz w tyg. robię sobie dokładny peeling skóry głowy - albo z naturalnych składników, czyli przy użyciu cukru, albo gotowy ale taki delikatniejszy. Po umyciu włosów nie wycieram ich tylko zbieram nadmiar wody odciskając na ręczniku, poźniej na 15 min je zawijam w niego, a na koniec zostawiam rozpuszczone żeby do końca wyschły. Staram się też nie używać szczotki co kilka godzin żeby niepotrzebnie nie szarpać włosów. Nie stosuję nigdy lakierów, suszarki, gum czy innych takich. Nie farbuję włosów. Regularnie podcinam końcówki. ![]() Ms_e haha no to nieźle :P obczaję, obczaję, jak tylko będę mogła ![]()
#4474 |
Zadomowienie
|
Paulina dziękuję za radę. Na początku na pewno nie zejdę poniżej 2000 kcal żeby nie stracić pokarmu. Zobaczę jak przy tym poziomie kcal będzie lecieć waga w dół. Jak będzie ładnie spadać to zostawię na tym poziomie, jak waga będzie stała w miejscu to będę powoli ją obniżać. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zadomowienie
|
Kasiula_ ja wiem że jesteś intelignetna i bardzo to podziwiam
![]() Bottega_ nie dam rady na bank pić cztery kubki dziennie. I z ta przerwą też nie wiem co myśleć. Wszedzie piszą, że bez względu na to jaki bierzesz suplement musi byc przerwa, bo organizm się uodparnia. Z olejkami słyszałam i stosuję. Natomiast gdzies ostatnio byl program i babka mówiła, że podcinanie końcówek, jesli nie rozdwajają sie nie ma zupełnie sensu????????
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" Edytowane przez missmanhattan Czas edycji: 2014-04-28 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
Miss właśnie widzę. Nie elegancka baba ze wsi jak ja też może mieć wyższe wykształcenie, znać język angielski i dlatego doskonale potrafi zrozumieć Twoje aluzje. Więc daruj sobie tą ironię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Raczkowanie
|
WITAJCIE!!! Żyje, i na szczęście mam się lepiej niż przed świętami. Święta u mnie były psychicznie ciężkie bo w wypadku samochodowym w sobotę rano zginęła moja koleżanka. Odnośnie diety w święta to jadłam wszystko jak każdy domownik ... i schudłam 1kg. Dziwne to choć dało mi dużo radości ale w przyszłości już takich diet 3 dniowych nie będę przeprowadzała
![]() Odnośnie moich nefrologicznych problemów ... badania zrobiłam ale mi ich nie wydali tylko powędrowały do lekarza a ja ze względu na pracę do niego jeszcze nie dotarłam. Jutro zadzwonię do rejestracji i zapytam kiedy mogę się zgłosić na wizytę. Dziś byłam na moich rowerach. Jutro i w śr też idę. Na maj kupiłam karnet na 4 razy w tygodniu. Byłam też dziś w sklepie rowerowym bo marzy mi się taki zwykły rower którego nie mam i chyba wezmę w pracy pożyczkę (o% oprocentowana) i sobie kupię rower. Odnośnie tabelki ... Szczurku a ja mogłabym znów się znaleźć w tabelce od przyszłego tygodnia? Może będzie mnie to dodatkowo motywowało? Dziewczyny jutro postaram się nadrobić wątek bo dziś już zasypiam. Pozdrawiam Was wszystkie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zadomowienie
|
Natalis_ witaj z powrotem
![]() szczurku_ z tabelką ja też się przymierzam żeby wskoczyć, także może coś się zacznie dziać w końcu, bo jak natalis wskoczy, to bedzie nas więcej. eeeee, Kasiula, ale ta moja ironia to po polskiemu była, angielskiego znać nie trzeba ![]() ![]() Bottega_ i jeszcze czym czeszesz zamiast szczotki? jaki grzebień? Czy po prostu rzadziej szczotkujeszx?
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" Edytowane przez missmanhattan Czas edycji: 2014-04-28 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
miss bo te dzbanki to sam plastik tak naprawdę, no chyba że jakieś elektryczne bajery jeszcze mają to co innego :P
Kasiula oby, oby ![]() Bottega włosomaniaczki wszędzie ![]() ![]() Jak masz jakieś inne duże markety bliżej to też można sprawdzić, może coś będzie ![]() Co do tego zaniedbania itd. To wstyd mi, bo z ubraniem to się tak nie staram. Tylko, że to nawet nie z lenistwa tak do końca, bo po prostu przy tej wadze ciężko COKOLWIEK znaleźć w sklepie. Jak kupuję spodnie to biorę w każdym sklepie z prawie wzsystkich modeli największy rozmiar i idę mierzyć, a zazwyczaj kończy się tak, że w żadnym sklepie nawet jednej pary znaleźć nie mogę. Jeszcze te babki pracujące w sklepach się patrzą na mnie zniesmaczone lub jakieś komentarze w ogóle, chude to nie rozumieją, że ktoś nie robi tego specjalnie im na złość przecież, tylko mierzy tyle, bo liczy na to, że któreś wejdą na dupę! ECHHHH |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za wspominke
![]() Macie racje, ja mimo 100 na liczniku ciagle o siebie dbam- Tak juz mam Przepraszam dziewczyny, ze sie nie udzielam ale nie mam na nic cZasu Buziaki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
Miss z tego co wiem to "Like it" jest po angielsku. Chyba że całe życie mnie źle uczyli. Reszta zgodzę się że była po polsku. Joke to też po angielsku i też wiem co znaczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
Ms_E_ do C&A zaglądasz???? Bo tam są czasem fajne ciuszki w większym rozmiarze.
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- aaaaaaa, jak najbardziej Kasiula, to prawda, "like it" jest po angielsku ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
miss tak, ostatnio spodnie tylko tam już mogłam znaleźć, porażka. Ale ja po prostu nie potrafię się ubierać do tej wagi i uważam, że lepiej żebym się tego nie nauczyła tylko schudła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zadomowienie
|
Miss a widzisz jednak znam trochę angielski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
Miss masz rację, ale w normalnych sklepach bardzo rzadko coś na mnie włazi (coś co jestem w stanie zaakceptować), a do sklepu typu XXXXXL nie chcę iść.
W ogóle jestem ciekawa ile musiałabym ważyć, żeby nie obcierać udem o udo, bo to jest straszne. Od tego ciągle muszę szukać nowych spodni, bo przecieram a i na stepperze trudniej przez to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Raczkowanie
|
Nie mogę spać...
Miss też się cieszę, że wreszcie mam czas tutaj bywać. Fajnie, że też chcesz wrócić do tabelki! Pytałaś Bottegę o włosy ... ja nie mam długich a takie do połowy ramion ale za to kręcone i ja np czeszę włosy tylko po myciu. Po każdym myciu nakładam maskę do spłukiwania a po osuszeniu ręcznikiem włosów (zawijam je, nie wycieram) psikam odżywką bez spłukiwania i wtedy rozczesuję i czekam aż wyschną. Od dziś rozpoczęłam uprawę alg. Będę piła wodę z alg (kryształów japońskich). Koleżanka mi dziś to przyniosła. Jeśli któraś jest zainteresowana to będę zdawała relację jak to na mnie działa. Dostałam też do wypróbowania ostropest. Czekam na grzybka tybetańskiego. Zobaczymy, ponoć co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
Ja tam ludzi ze wsi bardzo lubię. Pół mojej rodziny jest ze wsi. Ale wiadomo - każdemu się kojarzy inaczej.
Tak czy siak, lecę do układania do końca tej diety, Dziewczyny, bo jutro byłoby miło ją zacząć. Wypłukałam już kawą chyba wszystko, co najlepsze z organizmu i potrzebuję regularnego picia wody. Może zajrzę jeszcze później, przed spaniem, ale jest środek tygodnia, więc pewnie będą wszystkie spały. Szkoda, że się dzien konczy, bo pierwszy raz o dluższego czasu czuję że wiosenne przesilenie mija i wracam do normy pod względem nastroju ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Lol. Dobra jeszcze chwilę zostaję. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
Ruch tu dzisiaj jak na dworcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zadomowienie
|
Ms_E_ czemu się wstydzisz wejść do sklepu XXL? A nuż cos ładnego się trafi i potem będziesz mogła sprzedać. Moim zdaniem nie masz sie zupelnie czego wstydzić.
natalis_ nie dam rady czesac włosów tylko po umyciu. U mnie sa masakrycznie dlugie, juz prawie do tyłka. Będą sie plątać cały dzień. Do tego jeszcze nie wiem co myśleć o tym czesaniu. Raz pisza, że mokrych włosów sie nie czesze. Potem że czesze się, ale trzeba napieprzyć mnóstwo odzywki. A jak sama próbuje je rozczesac grzebieniem i mam nałożoną odzywkę, to trudniej jest mi je rozczesac niż bez odzywki... ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Bo dzisiaj jest za☠☠☠iście ciekawie. Ja od rana zaglądam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Raczkowanie
|
Miss czesanie kręconych, suchych włosów to jak depilacja głowy dlatego ja tylko czeszę mokre i tylko po odżywce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Raczkowanie
|
miss wiem, że samo nie przejdzie.tylko problem, że kiedy pogoda piekna, moje myśli zmierzają w zupełnie odwrotną stronę - w zawrotnym tempie. Ale walczę z tym. I dzięki <3
ps. wiem o co chodzi z tymi ciuchami - też tak trochę mam, nie pamiętam kiedy sobie coś ostatnio kupiłam- bo przecież na takich tłuściochach nic dobrze nie wygląda. ![]() ps2. wszystkie uwagi jedzeniowe wiadomo trafne, a popcornem nie mam problemu bo go po prostu nie lubię ![]() ps.3 Spotkanie zawsze mile widziane!!! Nie wiem jak to zorganizujemy ale fajnie by było ![]() Eliza z tym ciastkiem i reakcją łańcuchową po nim mam IDENTYCZNIE. Mały grzech prowadzi do katastrofy jedzenia śmieci, więc jak dieta to słodycze idą w odstawkę w ogóle, albo zażeram się do upadłego. Trochę szkoda, bo też słyszałam np o gorzkiej czekoladzie dużo dobrego, ale jeden pasek by u mnie nie przeszedł, potem musiałabym ją zapakować schować do sejfu, zamknąć na 4 spusty i oddać klucz jakiemuś bezdomnemu, chociaż i tak znalazłabym pewnie wyjście z sytuacji idąc do sklepu po kolejną ![]() szczurku tabelka zawsze spoko ![]() ![]() Bottega dzięki za wszystkie rady ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- co do tych włosów - uff dobrze że mam krótkie, ścięłam się na chłopaka w akcie buntu i braku samoakceptacji hahah musze wam wrzucić zdjecie by the way, jak się nie pomaluję do tego jak np dzisiaj to dopiero wyglądam jak giermek z Winterfell xD
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- darialex_ z checią Cie nawiedzę kiedyś w Niemczech, jeśli mnie przezm nockę przenocujesz ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zadomowienie
|
Miss nie chodzi o to, że się wstydzę. Raz byłam, kilka lat temu. Ciuchy wszystkie jak dla babci a ceny z kosmosu. Kupę kasy tam wtedy zostawiłam, a ciuchy nie były rewelacyjne, szczególnie dla nastolatki.
Włosy do tyłka? <3 Ja czeszę tylko na mokro, bo mam kręcone. |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Raczkowanie
|
miss szczerze wolałabym być jak Daenerys rzecz jasna, ale przy obecnym wyglądzie bliżej mi zdecydowanie do giermka (tego od Tyriona), może zmienię sobie nick hmmm ???
![]()
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zadomowienie
|
Miss Jeszcze do czesania, to jak dla mnie najważniejsze są podstawy czyli: po każdym myciu odżywka lub maska do spłukiwania, delikatne osuszenie ręcznikiem, odżywka bez spłukiwania. I w zależności jak mocne masz fale i czy chcesz je podkreślać czy nie to albo czeszesz od razu albo po wyschnięciu. Delikatnie bez ciągania zaczynając od dolnej części włosów i stopniowo przechodząc w górę. Ja używam TT i jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() Edytowane przez Ms_E Czas edycji: 2014-04-28 o 23:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
O czesaniu wiem. Maski nie używam, tylko odżywki, ale wiem że maski też są dobre. Osuszam delikatnie również. Nie wiem co to jest TT?????? I też zaczynam juz powoli myślec, że po prostu taki urok długich włosów, że trochę trzeba się namęczyć przy rozczesywaniu....
||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Wtajemniczenie
|
natalis: musisz poczekać, nowe zasady :P masz się regularnie udzielać i od czerwca zapraszam spowrotem, bo za długo cię nie było, żeby tak od razu wziąć
![]() jak wygląda uprawa alg? miss: zapraszam ![]() Ms_E w New Looku jeszcze są też większe rozmiary, polecam ![]() darialex: każdy powód dobry ![]() drażni mnie to, że charakteryzacja Dany nie objęła kolorem jej brwi, poza tym żyją własnym życiem ![]() miss: TT to tangle teezer, taka szczota śmieszna, podobno nie wyrywa, nie ciągnie, krawaty wiąże, usuwa ciąże ![]()
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Miss, co za pokrzywę masz, że 4 kubki każą Ci pić?
![]() Ja zawsze czytałam (i tak też piłam) 1 kubek dziennie przez miesiąc, potem przerwa i znowu. I uważaj, bo pokrzywa może @ opóźniać ![]() Co do Dukana, ja też nie znam nikogo, kto schudł i utrzymał wagę. Za to znam ludzi, którzy mają po Dukanie poważne problemy zdrowotne ![]() Co do końcówek: to prawda! Kiedyś żyłam w przeświadczeniu, że TRZEBA podcinać te końcówki raz na 2-4 m-ce. Choćby się waliło i paliło, to TRZEBA. A to nieprawda. Ja podcinam, jak mam potrzebę, tzn. jak czuję, że włosy się nie układają, jak widzę zniszczone końcówki. Bardzo dbam o włosy, więc tak naprawdę końcowki rozdwajają mi się po dłuuuugim czasie i byłam u fryzjera bodajże w lutym, a wcześniej to chyba z rok nie byłam. Faktem jest, że ja zapuszczam, mam już dość długie ![]() Kup sobie szczotkę Tangle Teezer, nie niszczy tak włosów ![]() Z czesaniem mokrych/suchych włosów, to trzeba pod siebie dostosować, bo: - niby nie powinno się czesać mokrych włosów, bo są b. podatne na uszkodzenia - powinno się zostawić do naturalnego wycschnięcia i rozczesać. ALE: jak ja tak zrobiłam parę razy, to skutek był taki, że na szczotce miałam MNÓSTWO wlosów, które zwyczajnie musiałam wyszarpać, bo miałam takie kołtuny (suche),których się nie dało rozczesać ![]() MsE - C&A ma większą rozmiarówkę, H&M też ![]() Na wadze dziś równe -8kg ![]() Aaaa i pochwalę Wam się ![]() Wczoraj wieczorem zaliczyłam 30 minut szybkiego marszu, a na sam koniec 2 minuty biegu i to bez problemu! ![]() Wiem, że może dla Was 2 minuty to nic, ale chciałam tu wyjaśnić, ze jak zaczynałam 6tygodniowy plan biegania, a było to jak ważyłam chyba z 10kg mniej, to miałam problemy z przebiegnięciem 30 sekund! Faktem jest, że moj stan zdrowia był wtedy średni, ale był to mega wysiłek. A wczoraj 2 minuty bez problemu. Pobiegłabym więcej, ale byłam już pod domem, była 23 i nie chciało mi się kombinować ![]() Kurczę i stwierdzilam, że może bym dała radę biegać ze 3x w tygodniu, ale kurrrrde, waga spora i boję się, że zrobię sobie krzywdę. Butów do biegania w końcu nie kupiłam no i taki biznes :/ Przy okazji tego biegania: czy macie jakiś patent na oddychanie? Mam problem, bo ja więcej oddycham ustami, niż nosem - tak normalnie na co dzień. I jak biegam i się mocno skupiam, to wciągam powietrze przez nos, wydmuchuję przez usta, ale jak się zapomnę, to oczywiście oddycham przez usta, co powoduje, że po chwili kłuje mnie w klatce piersiowej, bo jest chlodne powietrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zadomowienie
|
Miss cieszę się że lubisz ludzi ze wsi. Też ich lubię bo sama mieszkam na wsi. Niestety polskie społeczeństwo traktuje je na niższym poziomie.
Natalis super że Twoja waga ruszyła w dół ![]() ![]() Miałaś niezbyt fajne święta przez wypadek koleżanki. Niestety ale nie wiemy kiedy nasi bliscy odejdą ![]() Co do włosów to ja ostatnio kupiłam sobie olejek do włosów na bazie olejków argonowych i innych i mogę go szczerze polecić. Mimo moich rozjaśnionych włosów, włosy są mniej suche, nie puszą się tak bardzo i są mięciutkie w dotyku. Stosuję go na razie 2-3 tygodnie i już zauważyłam znaczną poprawę. Już nie mogę doczekać się efektu bo dłuższym jego stosowaniu. Ms_E rozumiem że nie lubisz chodzić do sklepów z odzieżą dla puszystych. Też nie chodziłam po takich sklepach bo nigdy nie potrafiłam w nich znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Miałam 1 ulubiony sklep gdzie była odzież od rozmiaru 36-52 ale w podobnych albo tych samych fasonach i tam mogłam znaleźć coś młodzieżowego dla siebie. Teraz w Ryłko też są ciuchy w rozmiarze do 52 ale wiadomo że cena jest już wysoka. Mimo to często tam zaglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.