|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Louis Vuitton
Cytat:
![]() Gratuluję kolekcji! |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzę o portfelu i szalach LV uzależnia piękne są rzeczy
|
|
#513 | |
|
Moda
|
Cytat:
Suuuper relacja i piękneeee rzeczy |
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
|
|
|
|
#515 |
|
BAN stały
|
Dziękuję za bardzo miłe słowa
Teraz pokażę Wam torebki i napiszę ''kilka'' słów odnośnie dbania o nie, bo już pewne doświadczenie mam.Na początek Speedy Damier Ebene 35 - wykonana w 17 tygodniu 2010 roku mam ją już 4 lata i muszę przyznać, że nigdy jej nie oszczędzałam. Przez swój kolor oraz ciemne rączki jest to naprawdę najbardziej uniwersalna torebka w mojej kolekcji. Nosiłam ją na uczelnie, spacerowałam z nią w deszczu, śniegu a torebka jak wygląda po 4 latach same widzicie. Zawsze używam do moich torebek tzw ''base shaper'', czyli twardej podkładki, którą można zamówić na ebay. Nie lubię jak torebki tracą swój kształt, a shapery są naprawdę świetnym rozwiązaniem. Mam małą radę dla użytkowniczek czy to Neverfulla czy Speedy - nauczcie się nosić torebkę w ten sposób żeby zawsze ta sama strona torebki dotykała Was od wewnątrz. Spójrzcie na drugie zdjęcie - widać jak na samym końcu lekko podwinęła się skóra, to jest normalne i wynika z ocierania się tego elementu o płaszcz. Gdybym zwracała uwagę na to, jak noszę torebkę miałabym takie zawinięcia tylko po jednej stronie torebki, a mam po obu. Druga sprawa - chyba Szusz na youtube albo na swoim blogu mówiąc o Neverfullu wspomniała, że ten materiał jest niezniszczalny. To nieprawda i tu polecam zerknąć na 5 zdjęcie i się przyjrzeć dokładnie. Pamiętam, że robiłam zakupy w Almie, załadowałam wszystko do bagażnika i na zakupy położyłam moją Speedy. W domu zauważyłam dziurę na wylot - całe szczęście jest ona mała i jej nie widać na co dzień, plus dziura nie rośnie - mam ją już od dwóch lat, ale to dowodzi temu, że ten materiał nie jest niezniszczalny i nie polecam rzucać torebki byle gdzie Poza tym jej stan jest bardzo dobry - zamek działa przez cały ten czas bez zarzutu. Speedy Monogram Canvas 35 - to stosunkowo nowy nabytek, broniłam się bardzo przed Monogramem z powodu ciemniejących rączek, ale w końcu uległam. Torebkę kupiłam w lipcu 2013 roku, ma więc niespełna rok i jest to prawdopodobnie mój ostatni Monogram. Bardzo podoba mi się ten wzór, ale utrzymanie tej torebki w czystości jest pewnym wyzwaniem. Łatwo pobrudzić na stałe skórę mając tłuste bądź mokre dłonie, torebka nie nadaje się na deszcz czy śnieg no i mam świadomość tego, że za kilka lat nie będę chciała jej nosić, bo będzie tak ciemna Pobrudzenie też nie zawsze zależy od nas, kilka razy w galerii handlowej otarły się dość mocno Panie o moją torebkę i tylko się zastanawiałam czy nie zostawiły gdzieś śladu. Na 3 zdjęciu tej torebki sfotografowałam Wam skórzaną obwódkę kieszonki w środku w porównaniu ze skórą przy zamku - widać, że skóra jest trochę ciemniejsza, miałam ją na zewnątrz tylko 4-5 razy w ciągu tych miesięcy. Jak tylko ją dostałam ''przemyłam'' skórę mokrą, mocno wyciśniętą szmatką - wiem, że brzmi to dziwacznie, ale tego sposobu nauczyłam się z forum LV, ponoć dzięki temu skóra ma ciemnieć bardziej równomiernie i cały ten proces powinno się co 5 miesięcy powtarzać, dzięki temu usuwamy też kurz i zabrudzenia powstałe przez ten czas. Jeśli któraś z Was ma torebkę Speedy to nie polecam ciągnięcia za skórę umieszczoną przy zamku, tylko za sam zamek - ta skóra robi się z wiekiem mięciutka (na Speedy Damier Ebene się taka zrobiła), a nie wyobrażam sobie jaka by była gdybym za nią ciągnęła. Na koniec napiszę jeszcze o jednej rzeczy - nie zawieszajcie na tych dziurkach w skórze swoich kłódek, kłódka wersję Monogram może Wam pobrudzić oraz nieestetycznie rozciągnąć skórę - wygląda to naprawdę okropnie. To chyba tyle Tak jak pisałam uwielbiam wzór Monogram, podoba mi się wiele torebek, ale niestety ciemniejąca skóra mocno mnie zniechęca. Neverfulla na pewno kupię w wersji Damiere Ebene, a potem mam ochotę na Almę Vernis Z Monogramów podoba mi się jeszcze Metis - ma dodatkowy pasek, który nie jest wykonany z jasnej skóry, co jest dużym plusem.
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|
#517 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę kupić tą wkładkę do neverfulli
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po czym rozpoznać kiedy torebka została wyprodukowana? wnioskuję, że po tym kodzie, ale czy mogłabyś wytłumaczyć jak go odczytać? która cyferka co dokładnie oznacza? ![]()
|
|
|
#521 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poniżej daję ściągę na oznaczenia liczbowe dotyczące miejsca produkcji. Letters in date code Louis Vuitton is mean manufacture country. Należy pamiętać, że system takiego obliczania obowiązuje od 2007 roku, torebki wyprodukowane wcześniej miały inne kody i nieco inny sposób ich odczytywania. Letters for made in France : A0, A1, A2, AA, AN, AR, AS, AX, BA, BJ, BU, CT, DU, FL, LW, MB, MI, NO, RA, RI, SD (also USA), SL, SN, SP, SR, TH, TS, VI, V.I. Letters for made in USA : FC, FH, OS, SD (also France) Letters for made in Spain : CA, LB, LM, LO, LW Letters for made in Italy : BO, CE, RE, MA, RC, RO, SA, TD Letters for made in Switzerland : DI, FA Letters for made in Germany : LP |
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze byłam ciekawa gdzie i kiedy moja torebka została wyprodukowana, teraz już rozwieje wątpliwości
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że tak wiele można się od Ciebie dowiedzieć. Mnie przed 30 urodzinami LV wogóle nie kręcil, po 32 się odmieniło...
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny wklejajcie zdjecia szali
|
|
#525 | |
|
Zaczytanie
|
Cytat:
Mnie ta podwyżka i bezsensowna saszetka zniechęciły. Może pod 30. sobie coś od LV z torebek sprawię, bo na bliską przyszłość nie mam takich zakupów w planach.
|
|
|
#526 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dojrzewamy A może jakaś garś informacji dla nas o szalach może coś opowiesz
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Joan, a ja mam takie pytanie. Posiadam neverfulla gm w wersji monogram, stosunkowo nowy nabytek - miesieczny około...Pisałaś, że skóra bedzie ciemniec, nie bardzo to rozumiem, bo przeciez neverfull nie jest skórzany...Mogłabyś to wyjaśnic? I jeszcze sprawa wkładek do neverfulli, czy to koniecznosc faktycznie? Dośc to drogie, taka plexi głupotka. Mąż zrobił mi wkładke z normalnego plexi kupionego w Castoramie, wyciął kształt, ale boje sie tego nosić, aby nie uszkodzić torby...
Będę wdzięczna za info.
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciemnieć będą rączki one są skórzane Moni.
|
|
#530 | |
|
Moda
|
Cytat:
Chodzi o skórzane elementy z jasnej skóry
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten nr w neverfullu dziewczyny znalazłyście?
|
|
#532 | |
|
Moda
|
Cytat:
Dzięki za cenne rady ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Nr seryjny jest po kieszonką na maciupkiej skórzanej wszywce. Ciemnieją TYLKO jasne elementy ze skóry naturalnej... |
|
|
|
|
#533 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Pisałam, że skóra będzie ciemnieć - chodziło mi o oblamówkę wokół Neverfulla u góry oraz o rączki, reszta jest wykonana z coated canvas. To, jak ona będzie ciemnieć widać na zdjęciu, które dodałam. Oczywiście to się będzie działo z czasem, po roku będziesz mogła zauważyć już jakąś różnicę w zależności od tego, jak często będziesz nosiła torebkę i w jakich warunkach ją przechowywała. Swoją drogą ktoś bardzo dbał o Neverfulla ze zdjęcia, patina (tak się nazywa ten proces) jest równa i bez żadnych plam Co do wkładek - one przy Neverfullu może nie są aż tak koniecznie jak przy Speedy, ale jeśli nie podoba Ci się efekt jak u Pani na zdjęciu poniżej (a on wystąpi z czasem, gdy materiał zmięknie i będziesz miała więcej rzeczy w torebce) to używaj wkładek. Dziewczyny nie trzeba kupować ich na ebay - jeśli mąż/partner Wam je z czegoś wytnie i kształtem oraz wielkością dopasuje do torebki to bez sensu jest przepłacać. Zadbajcie tylko o to by wkładka nie była po bokach ostra, wiem, że niektóre kobiety używają np w swoich Speedy na dno grubych gazet i to też się sprawdza, no ale w przypadku Neverfull nie ma raczej takiej gazety. Więc wkładki polecam, ale czy to będzie hand-made czy wkładka kupiona na ebay nie ma różnicy, na ebay one są dodatkowo pokryte materiałem (moja jakby zamszem) i dopasowane kolorem do wnętrza torebki. Uf, mam nadzieję, że pomogłam
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Zaczytanie
|
Cytat:
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za wszelakie info
Moja koleżanka ma chustę LV i wciąż psioczy, że jakość jest tragiczna, a chusta była bardzo droga. Ma taki stalowy kolor, pięknie się prezentuje, ale jest gdzie nie gdzie pozaciągana..
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2014-04-29 o 15:28 |
|
|
|
#536 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Twoja koleżanka ma chyba kolor Verone - ja właśnie ją zamierzam kupić. Martwią mnie te doniesienia o ich jakości. Zamierzam przed zakupem zadbać o skórki przy paznokciach, a jak apaszkajuż☠dojdzie nie będę: - nosiła gumek do włosów - torebek, które wymagają noszenia ich na ramieniu - nosiła naszyjników czy dużych kolczyków. Za każdym razem będę ją też uważnie ściągać i chować do woreczka przeciwkurzowego, jeśli to nie pomoże to będę wściekła. |
|
|
|
|
#537 | |
|
Zaczytanie
|
Cytat:
![]() Mam lekturę tego forum jeszcze przed sobą, bo ciągle jakieś wydatki wyskakują i nie mogę do końca dozbierać brakującej kwoty.
|
|
|
#538 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie też kusi Antigona
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zaczytanie
|
Cytat:
![]() Co do gwiazd to mam takie samo zdanie, ale fajnie sobie popatrzeć na ich stylówki
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam base shaper na ebay do speedy i nie wyobrażam sobie chodzić bez wkładki. Jak włożyłam jakąś cięższą rzecz do torebki to dno bardzo brzydko się wyginało. Myślę też, że noszenie wkładki zapobiegnie w przyszłości "wyrobieniu się" dna. Samoróbka powinna być również ok, sprawdz tylko dokładnie żeby nie było żadnych ostrych rogów itp. które mogłyby uszkodzić torebkę.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

Portfel jest naprawdę duży i pojemny, posiada 12 kieszonek na karty, dwie przegródki na zamek, dwie bez zamka. Dostrzegam w nim tylko dwie wady: kieszonki na karty nie trzymają kart idealnie, czytałam o tym na forach i faktycznie tak jest. Nie wkładałam do kieszonek kart podwójnie, od początku po wyjęciu portfela z torebki karty były trochę wysunięte - nie wypadają jednak. Drugim minusem jest to, jak portfel wygląda z boku, co możecie zobaczyć na zdjęciu poniżej. Portfele Insolite mają tak wszytą przegródkę na zamek, że nie są idealnie proste, jak patrzymy na nie z boku. Poza tym minusów nie widzę i jestem bardzo zadowolona z mojego portfela. W dalekiej przyszłości chciałabym mieć jeszcze jeden, tym razem może w Monogram Vernis 

marzę o portfelu i szalach
piękne są rzeczy 
Poza tym jej stan jest bardzo dobry - zamek działa przez cały ten czas bez zarzutu.