![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: Z niemowlakiem na weselu
Cytat:
Nie wiem co sie moze wydazycc, nie dam dziecka na rece nieprzetracającym sie pijakom.Moje dziecko nie jest takie by zwariowac od bodzcow, jest w mioare grzeczne tylko pory jedzenia i spania sa swiete. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46232339]otóż to nie jestem w stanie tego ogarnąć ![]() ![]() Ja ciebie to wogole nie rozumiem.Co sie moze dziecku tak zlego stac,Pod warunkiem, ze najedzone, przewiniete.Babcie i prababcie go ponosza, mysle, ze dla niego bedzie to rozrywka w odroznieniu od nudnego siedzenia w domu w mama ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Najbardziej moze go rozbic zmiana por jedzenia i spania i tak wterdy moze marudzic i byc nieznosny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Ja bym wyszła z kościoła o 15.30, jeszcze w czasie mszy i podała przed kościołem słoiczek. A po skończonej mszy możesz na luzie składać życzenia i inne
A teraz doczytałam, ze ty go chcesz podgrzewać. A musi byc akurat słoiczek obiadowy? Może zjadłaby jakieś owoce Edytowane przez houseofcolours Czas edycji: 2014-04-29 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na weselu może się wiele wydarzyć, może pociągnąć za obrus, może mu się muzyka nie spodobać, twarz jakiejś ciotki, może nagle zwymiotować, miec ochotę na kolczyki kuzynki z naprzeciwko albo na tatar, może mu rozboleć głowa, albo guzik od spodni przeszkadzać albo po prostu nie będzie miało ochoty przebywać w tłocznym miejscy przy głośnej muzyce, musisz brać pod uwagę najgorsze scenariusze i być przygotowana na to, że tak się sytuacja obróci no a jak pory spania to świętość to w czasie wesela ile mu drzemek przypada i co wtedy zamierzasz zrobić? iśc na tą drzemkę z nim w osobne miejsce? ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- ja byłam przygotowana na wiele, nie przyszło mi tylko do głowy że w czasie powitania młodej pary na sali moje dziecko przy głośnym odśpiewywaniu "sto lat" zaśnie i będzie tak spało 3 godziny, no to był dla mnie i wszystkich obecnych niezły szok, choć to akurat nic złego
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Autorko watki wyjasnie ci jeszcze raz jak dziecku:
Lublin. Do prawdopodobnie najodleglejszego punktu w malopolskim. Czyli do nowego sacza. 450 km. Pytam sie. Jakim cudem. Mozesz miec 600. Nie osmieszaj sie z ta zielona gora i przeczytaj na spokojnie co do ciebie pisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46229562]BTW, jak śpiące po 6 razy dziennie dziecko da radę na weselu
![]() Zależy od dziecka, ale da radę. U nas na weselu był taki niemowlak (młodszy nawet), w ogóle nie marudził, więc nie widzę problemu, żeby rodzice niemowląt z tego tytułu musieli siedzieć w domu, jeśli nie mają odpowiedniej opieki dla malucha... Bo jak widać jest to możliwe. Ale wszystko zależy od dziecka, a każdy rodzic zna swoje i na tej podstawie podejmuje decyzję. Co do problemu ja też bym się starała nakarmić dziecko wcześniej, aż ciężko mi uwierzyć, że jest takie punktualne, że o tej porze i koniec, ale nie kwestionuję tego, bo nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
BAN stały
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojew%C3%B3dztwo_lubuskie Jakby jeden b<yl niewiartygodny to https://maps.google.de/maps?client=u...d=0CJ4BELYDMBA Moze ty sie nie osmieszaj piszac, ze lubuskie to Lublin ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- I do lublina nie jade tylko do okolic zielonej gory(tak to jest lubuskie) wiec twoje wyliczenia tu nic nie maja do rzeczy ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przestudiuj mapę jeszcze raz, bo widzę, że coś ci się pomyliło. Edytowane przez houseofcolours Czas edycji: 2014-04-29 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
No ja jak wol widzialam lubelskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
Karminie samo w sobie nie jest problemem, tylko to, ze okrutnie sie przy tym brudzi. trzeba by go bylo przebrac w jakies gorsze ubrania, a potem znowu w te odswietne, a tak sie uwielbia przebierac, ze doszlismy do wniosku, ze maz z nim zostanie
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I co? obraza boska. przecież dzieci tak ładnie się bawią, niemowlę tyż można o 20 zawinąć z imprezy. pfff |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
W kontekście tego co wiem o autorce (wiedza z poprzednich wątków) ten wątek mnie zszokował.
Ale całkowicie nie mogę zrozumiec problemu ze słoiczkiem, ktoś rozumie? Jaka to trudnośc podać jedzenie o tej 16stej i powycierać czy choćby przebrac dziecko? ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ja bym na miejscu Twoim autorko,wyszła z Koscioła i poprostu dała ten słoiczek w aucie,są podgrzewacze samchodowe.A dwa to pomyslałabym nad daniem mleka,zamiast słoiczka.I tak bym pewnie zrobiła.
Drabina,lubuskie napisała maharet.Noi tobie chyba musi się nudzić,żeby lecieć na zdziwieniowy na plotkowym by wysmiać z koleżankami nienawidzące bachory ich matki z ozm z mamy bez klasy,a przepraszam zwiecie ten dział bez klasy. ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3949 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Autorko, nie mam dzieci niestety ale z wieloma miałam do czynienia i zastanawia mnie ten Twój ogromny problem.
Msza trwa godzinę, po mszy albo nawet w jej trakcie pakujesz dziecko do auta, zakładasz na nie jakąś gorszą bluzę, zapinasz w foteliku i karmisz. Po skończonym jedzeniu wycierasz mu nawilżoną chusteczką łapki i buzię, a brudną bluzę pakujesz do siatki/ worka/ czegokolwiek. Jeśli wkłada nogi do jedzenia, co wyczytałam z jednego z Twoich postów to błagam, wytłumacz mi, w jakiej pozycji karmisz swoje dziecko, bo nie potrafię tego ogarnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- kisielowa,są takie fajne większe śliniaki,że dzieckecku się zakłada jak kaftan ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2014-04-29 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Maharet, a czemu po prostu nie mozesz punkt 16.00 dać mleka, co już kilka dziewczyn sugerowało??? szybko, nie ubrudzi się, możesz dać w aucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Natala bo wtedy nie było by problemu i tego wątku
![]()
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w drugi dzień świąt nianią dla 10 miesięcznego bratanka, brat z bratową mieli pokój na górze nad salą ,wesele ważnej dla nich osoby. Mimo,ze mały ogólnie bezproblemowy umęczyli się wszyscy ,łącznie ze mną ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Czyli już po problemie?
![]() |
![]() |
#112 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba nie poszła na Twoim miejscu.Chyba,że miałabym pewność ,że zaraz obok sali weselnej mam dostępny pokój do dyspozycji w każdym momencie,to bym się mogla zastanowić,a jeśli chodzi o to wymknięcie się z mszy,to przecież każdy zrozumie,może nawet nie zauważy
![]() ![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2014-04-30 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Wesele miałam 2 tygodnie temu i niewyobrażałam sobie iść na nie bez 9 miesięcznej córeczki. W kościele istny potworek chodziła gdzie tylko dała radę, wyszliśmy wcześniej bo trzeba było małą nakarmić i wróciliśmy na życzenia. Na weselu obserwowała wszystkich i wszystko. Babcie nosiły bawiły, zaś gdy przyszedł czas na zmianę pieluchy i drzemkę właściciel sali zabrał nas do swojego domu gdyż nie było tam pokoi do wynajęcia koło 23 mała pojechała z dziadkami do domu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
ja byłam z córką na weselu gdy miała 7mcy
ale moje dziecko nigdy nie było przyzwyczajone że godź punkt "x" mleko, "x2" zupka itp. w kościele wytrzymała, trochę na rekach, trochę w wózku, troszkę zapłakała, a na 15minut przed końcem po prostu tż wyszedł. a na weselu tak samo, trochę "potańczyłyśmy" troszkę zjadła ze mną z talerzya ziemniaczka, troszkę poobserwowała troszkę na dwór a po prostu o 20 wyszliśmy. wydaje mi się że po prostu nie ma co patrzeć, że dziecko będzie zmęczone-bo na pewno będzie i po prostu albo zostawić je z kimś, albo samemu wyjść wcześniej albo nie iść.....
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah dobre, faktycznie dziewczyna musi sie nudzić
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Zauważyłam, że na co dzień co niektóre osoby niespecjalnie są zainteresowane pieluchami i zupkami ale jak tylko szykuje się jakaś afera to cała plotkowa elita się zlatuje żeby komuś pojechać, wyśmiać, dosrać i przy okazji obsmarować na innych wątkach. A swoja drogą pojęcia nie mam o co chodziło w poście drabineczki w wątku zdziwieniowym. Jestem chyba za głupia żeby to zrozumieć. Ale chociaż województwa rozróżniam.
![]() Edytowane przez houseofcolours Czas edycji: 2014-05-03 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle co do dzieci na weselu jestem bardzo na nie -na moim byli ludzie z niezaproszonym kilkulatkiem, który powiedzmy delikatnie zachowywał się nieco niewłaściwie, a dodatkowo był chory i zaraził kilka osób. To nie miejsce dla dzieci, pomijam kwestie komfortu dziecka, ale pewnie 99% młodych par, które jednak zaprasza, robi to nie z chęci, a z musu raczej. W przypadku małego dziecka i takiej sytuacji jednak większe jest prawdopodobieństwo, ze cos pójdzie nie tak niz , ze przez kilka godzin będzie małym aniolkiem.
Jednej rzeczy nie rozumiem jednak całkowicie -jak dla kogoś ślub może być dodatkiem do wesela i jazda na sam ślub się nie opłaca?!?!? Jak moje dziecko było w podobnym wieku bladym świtem pojechalam przez pol Polski na ślub przyjaciółki, a zaraz 2 godziny potem miałam pociąg z powrotem. I uważam, ze było warto (mimo ze miałam zapalenie piersi i cały dzień bez laktatora był koszmarem).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.