|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Fame o kurde.. ;/ no ale widać najgorzej też nie jest, skoro jeszcze tyle czasu Ci dał... a może jak nie będzie się dalej skracać, to nie weźmie Cię do szpitala
![]() w każdym razie trzymam mocno za Was kciukasy Jadę po wypis, trzymajcie kciuki żebym już nie piraciła.....
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Zachowuj się grzecznie na drodze, bo inaczej... Uważaj na siebie
|
|
#603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 4-4,5 kg ![]() dokładnie dowiem się na wizycie, bo w domu rzadko używam, a ponoć najlepiej porównywać wyniki z jednej konkretnej wagi. Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko już się obudziło, więc tyle mojego nadrabiania i idziemy robić obiadek ![]() jeszcze 2 strony mi zostały, może po południu się uda doczytać
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
grzecznie mi za tą kierownicą bo inaczej
|
|
|
#605 |
|
Rozeznanie
|
Fame to lez i odpoczywaj. Nie ma zartow! Chyba, ze chcesz w tropiki gdZie drinki dozylnie podaja
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
sunfire - trzymaj się mamaya - e tam wyrodna zaraz - ja w pierwszej ciąży też wszystkie ruchy/kopniaki czułam takie delikatne i to mnie nie bolało a teraz jak mnie kopnie to naprawdę czasem mocno zaboli albo od razu muszę lecieć do wc Fame - Ty też ? trzymam kciuki żeby to było więcej niż te 3 tyg wystraszyłyście mnie dziewczyny ! idę wstawiać pralkę w proszku dzieciowym i pakować torbę -chociaż to co mam bo też się źle czuję a wizyta we wtorek/poniedziałek i zobaczymy .... ale kurde w moim przypadku to chyba starszego synka musiałabym zabrać ze sobą na oddział ![]() a u nas cała noc nie przespana temp. 39 i chyba zacznę widzieć na zielono a po wizycie u synusia wirusowe zapalenie tchawicy ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za info, warto wiedzieć. Tak na marginesie 15 sztyk pampersów to za dużo, my nawet 10 dziennie nie zużywaliśmy...
Cytat:
Fame oszczędzaj się ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ciśnienie 100/56
kularek, dużo zdrówka dla Jasiulka
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed tym pomiarem 100/56 miałam 97/58 ![]() Ostatni raz takie ciśnienie miałam przy anoreksji
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Skoki ciśnienia nic fajnego. Ja miewam epizody niskiego ciśnienia i nie potrafię wtedy normalnie funkcjonować. Glowa mnie boli, jestem ospała i ogólnie do niczego
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Standardowo mam ciśnienie 120 - 130/80 - 90 i jest ok A przy stresie standardem jest skurczowe od 150 wzwyż Teraz na szczęście wróciło mi ciśnienie do normy - 126/81
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-29 o 16:07 |
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
svelta, simka materiały wysłane
jeśli będą jeszcze jakieś chętne to prześlijcie proszę adres mailowy
|
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Po pracy.... za dużo do czytania, szalejecie... popiszę do tematów, które zapamiętałam.
dusia. Przede wszystkim cały czas trzymam kciuki za Areczka i za Ciebie. Waga mu rośnie w niesamowitym tempie. Mamaya, agnes. takie ciśnienie w moim przypadku=nie wychodzeniem z łóżka, trup. Fame, nie rób żartów, zaciśnij szyjkę a który u Ciebie teraz tc? Ja zużywałam dziennie około 10 pieluch, ale to chyba dużo z mojej winy, bo zamiast po spaniu dziecię nakarmić i przewinąć, to ja odwrotnie. A jak zjadło, to zaraz kupę walnęło, i tak szły po dwie pieluchy na jedno karmienie. Od kilku dni strasznie często macica mi się stawia, dobrze że jutro mam wizytę. Nie mogę się doczekać. Odebrałam wczoraj wyniki i wszysto wyszło ok, tylko niepokoi mnie opis moczu-kolor brunatny. Może coś wiecie dlaczego? Mój pierwszy poród-czop odszedł w nocy i trochę wody, poszłam do pracy i po całym dniu o 18:00 prosto z pracy na IP, bo miałam częste, ale bezbolesne skurcze. O 20.00 w szpitalu odeszly wody, urodziłam o 8.30 nastepnego dnia z pomocą próżnociągu. Drugi poród - umówione na 18.:00 ktg, które wykazywało regularne skurcze, których nie czułam. Od 20:30 bolesne, 21:40 córa była na świecie. Obydwie ciąże zakończone w 36 tc. |
|
|
|
#617 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to pełna relacja z wizyty.. Ciśnienie- 120/70 więc dobre jak na mnie, waga 69,5kg ).Lekarz powiedział, żebym na następną wizytę wzięła sobie rzeczy, bo mi od razu da skierowanie co by nie było. bo dadzą mi jakiś zastrzyk, bo mam grupę krwi z Rh -, szczezrze mówiąc dokładnie nie wiem co to dokładnie ma być, bo z tego "wrażenia" zaniemówiłam i nie zapytałam.. a jak w przeciągu 3 tyg będzie boleć mnie brzuch co 10 minut to do szpitala.. no i mam kompletowac rzeczy i niech "czekają".. chciałabym jeszcze chociaż 4tyg wytrzymac, bo jutro zaczynam 8 mc więc jakby zaczął się 9 mc to niech się dzieje wola Boża ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- jutro zaczynam 32tc czyli 8mc. i dlatego chciałabym chociaż miesiąc wytrzymac zeby dzidzia się urodzila w 9miesiącu
|
||||||
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
fame jesli twoj tz ma rh+ to lekarzowi mowiac o zastrzyku chodzilo pewnie ze dadza ci immunoglobuline anty D zeby w twoim ciele nie wytworzyly sie przeciwciala zwalczajace twoje dziecko gdyby odziedziczylo rh po ojcu. Mam nadzieje ze jasno ci napisalam. To zwykle podaje sie po porodzie bo konflikt moze byc grozny w 2 ciazy w pierwszej tylko jakbys miala jakies krwotoki aminiopunkcje itd czyli w przypadkach kiedy krew twoja i dziecka mogly sie zmieszac.
|
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
Witam się leżąc na lewym boku.
Ja dziś po wizycie...... niestety jako że u nas na wątku sprawa musi dotykać wielu mam to i ja dołączam do "szyjkowych". Mała strasznie napiera główką na szyjkę i gin pocieszyła że "nie wie jak długo wytrzyma". Ogólnie czuję się dobrze ale wiedziałam, że coś jest nie teges bo nawet przy podmywaniu czuję jakby dzidzia mi już chciała wyskoczyć. Więc leżeć leżeć i leżeć. I jakby cokolwiek niepokojącego się działo to panikować i od razu na IP. Ten miesiąc mnie chyba tak wykończył bo święta, przeprowadzka, jeszcze w sobotę przy garach stałam 4 godziny bo nam się parapetówy zachciało. A więc kobitki zaciskamy nóżki i oby do 36 tygodnia. 13 maja mam umówione usg, i mam powiedzieć żeby mi zmierzył szyjkę, więc dwa tygodnie leżę i czekam na poprawę. Przepraszam kochane że tylko tak o sobie, teraz więcej leżenia = więcej wizażu = bycie na bieżąco, także mam zamiar brać czynny udział w pogaduszkach |
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
elcia to odpoczywaj kurcze jakas zaraza czy jak. Chyba sie umowie do pl gina bo tu nikt nie bada szyjki a ja po tym co u was sie dzieje to juz tez w strachu jestem.
|
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie... Bo już się zaczynam zastanawiać czy wizyty z poniedziałku na piątek nie przenieść. Zaraza jakaś....
|
|
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ale sie porobilo z tymi szyjkami. Zadam glupie pytanie
jest taka opcja, ze szyjka znowu np sie troche wydluzy? Chyba lekarza zapytam, tylko nie wiem czy ze smiechu nie padnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć od kilku dni jestem na l4 i odkryłam to forum od paru dni Was podglądam i wyszukuję cennym rad . Szkoda że wcześniej Was nie znalazłam . Termin mam na 3 lipca i będzimy mieli córeczkę
|
|
|
|
#624 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Gratuluję córeczki- proporcje na forum nam się wyrównują
|
||||
|
|
|
#625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witam ![]() Leże i nie mam sily sie podniesc nogi mi lekko spuchly po calym dniu zalatwiania spraw:-/ ale z remontem idziemy do przodu Mialam cos robic ale chyba jeszcze troche poleze:-D ostatnio jestem ciagle senna... Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Marianna
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale tak jak piszesz.. Zaciskamy nóżki, leżymy i pachniemy ![]() Cytat:
U nas jest fajnie ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- a i wymyśliłam, że zakupy robię przez Internet
|
|||
|
|
|
#628 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba pora sobie powiedzieć, że trzeba się bardzo oszczędzać i o siebie zadbaćCytat:
Potrzeba matką wynalazków
|
||
|
|
|
#629 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fame ja też odpalam allegro i zaczynam robić zakupy, bo do tej pory się przecież tak fantastycznie czułam że nawet nic nie zaczęłam ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- tak tak u nas jest fajnie tylko uważaj Marianna żebyś czego nie złapała czyt. cukrzycy, skracającej szyjki itp.
|
||
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

w każdym razie trzymam mocno za Was kciukasy

Zachowuj się grzecznie na drodze, bo inaczej...
), potem może teściowa też na kilka dni, a później chciałabym być sama z TŻ tylko.
po 2 zł za szt.

. Termin mam na 3 lipca i będzimy mieli córeczkę 
Chyba pora sobie powiedzieć, że trzeba się bardzo oszczędzać i o siebie zadbać