|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczurzy temat
U mnie drzwiczki na karabinczyki są, bo otwierają je w sekundę xd
![]() |
![]() |
#4202 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A no i najlepsze jest to, że kiedyś jak je wypuściłam, akurat jadłam ciastka no i byłam zajęta komputerem. Sięgam do opakowania a tam jedno ciastko ![]() Okazało się, że zrobiły sobie magazyn w mojej wersalce (są małe otwory w tej komorze na pościel) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4203 |
Zadomowienie
|
Eee magazynki to norma, jedna ma w kanapie a druga we wiaderku na mopa
![]() http://blog.petflow.com/i-cant-belie...mpaign=ilmdrat ... a ja sie ciesze ze moje na zawolanie przychodza ![]()
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
hehe moje dzis byly ze mna na balkonie u mnie na kolanach siedzialy ale chyba sie baly bardzo bo mnie całą zesikały... ojeee
![]() jeszcze są za krótko u mnie chyba a tym bardziej zeby je puscic same zeby biegaly
![]() |
#4205 |
ale szał :P
|
pamiętajcie, że dzisiaj jest Światowy Dzień Szczura ;-)
![]()
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
czytalam na facebook
![]() ![]()
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Dużo dobrego jedzonka, hamaczków i innych fantów dla Waszych szczurów
![]()
![]() |
![]() |
#4208 |
Zadomowienie
|
Moje szczurki mialy sotac fajny tunel ale niestety dostawa nie dotarla
![]()
![]() |
#4209 |
ale szał :P
|
pokażesz jaki? moje kiedyś miały ale zniszczyły go i nie widziałam już nigdzie takich fajnych
![]() |
#4210 |
Zadomowienie
|
Jak dostane to pokarze, z Trixie taka harmonijkę
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
Tunel
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
super ten tunel
![]() mam tą samą klatkę, ale moje szczurasy nie zdązyły z niej skorzystać niestety i teraz stoi pusta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4213 |
Konto usunięte
|
Fuperowski tunel!
Ja swoje mebelki zamówiłam u użytkowniczki ze szczury.org. PRZEPIĘKNE, dobrze wykonane, że aż szkoda, że małpki ciągle zasikują. Mam klatkę ferplasta, tą dwupiętrową, więc potrzebowałam naprawde wielu elementów, które bylby większe niż do zwykłej klatki. Zapłaciłam coś ok 200 zł z przesyłką do Szwajcarii i jestem meeeggaaa zadowolona, jeśli kiedykolwiek się zniszczą ( a chyba nieprędko, bo piorę co tydzien w 60stopniach) to na pewno się do niej zgłosze. Wstawiam zdjęcie klatki, mam nadzieję, że mebelki w miare dobrze widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4214 |
Zadomowienie
|
Na wypasie
![]()
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tylko drewnianego troche i jeden hamaczek własnej roboty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4216 |
Konto usunięte
|
Ja też mam tylko 2 szczurki
![]() Mam nadzięję, że TŻ się zgodzi żeby je doszczurzyć ![]() chociaż planujemy też psa w tym roku, jeśli uda nam się przeprowadzić do mojego wymarzonego miasteczka ![]() Mam nadzieję, że pies się polubi z małpkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4217 |
Przyczajenie
|
No wkoncu znalazlam temat o szczurkach
![]() Ja obecnie posiadam dwa szczuraski. Bazyla i Lucka(nie mylic z Lucjanem to od imienia Lucyfer). Lucek ma 5miesiecy a Bazyl 3 miesiace. Dwa rozne charaktery.Lucek jest bardziej ciekawski i leniszek,natomiast Bazyl maly ADHD-owiec ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u mnie tez sa 2 jedna ADHD a druga bardziej ostrozna ![]()
![]() |
![]() |
#4219 |
Konto usunięte
|
nie wiem co się stało
![]() Przyszłam godzinę temu do domu i moje 2 szczurki leżały martwe. Rano wszystko było ok, spały razem. Został jeden... wykluczyłam z tatą ślady pogryzień, jedna Czarna była tak jakby wklęsła, płaska. Nie wiem jak to opisać lepiej... Biała mała była "normalna". Nie mam nawet ich aktualnych zdjęć, tzn. Czarna dorosła jest... była jaka była ale malutkiej zdjęcia mam sprzed 3 miesięcy chyba ;( Czarna była matką Białej, na drugim zdjęciu jest Czarna z całą piątką ogonków... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4220 |
Konto usunięte
|
Może zrób jakieś testy? To nie jest normalne, że dwa padły!
Może się czymś zatruly??? ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Bardzo mi przykro! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
O matko, nawet nie wiesz jak mi przykro!
Też obstawiam zatrucie, biedactwa... Myślałaś o sekcji? pomogłoby to wykluczyć taką sytuację na przyszłośc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4222 |
Konto usunięte
|
No właśnie... byłam tak zapłakana, że nie myślałam w ogóle o niczym. Mój tata już je zakopał. I później powiedział, żebym zadzwoniła do weta się zapytać o choroby szczurów, czy coś takiego.
A jak zadzwoniłam do pani wet to powiedziała, że sekcja byłaby jedynym rozwiązaniem. Bo jak pytałam się o badanie krwi, to powiedziała, że ona potrzebuje 1 cm i szczur jest za małym zwierzątkiem. Mogłaby mu tylko tym zaszkodzić. Bardzo żałuję, że nie pomyślałam, bo jestem ciekawa co się mogło stać... Czarna mogła umrzeć z powodu starości - tak na prawdę nie wiem w jakim była wieku jak ją kupowałam, a u mnie była ponad pół roku. Ale Biała... ona się przecież urodziła w październiku chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46212936]nie wiem co się stało
![]() Przyszłam godzinę temu do domu i moje 2 szczurki leżały martwe. Rano wszystko było ok, spały razem. Został jeden... wykluczyłam z tatą ślady pogryzień, jedna Czarna była tak jakby wklęsła, płaska. Nie wiem jak to opisać lepiej... Biała mała była "normalna". Nie mam nawet ich aktualnych zdjęć, tzn. Czarna dorosła jest... była jaka była ale malutkiej zdjęcia mam sprzed 3 miesięcy chyba ;( Czarna była matką Białej, na drugim zdjęciu jest Czarna z całą piątką ogonków...[/QUOTE] ![]() ![]()
![]() |
#4224 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi przykro
![]()
![]() |
#4225 |
Konto usunięte
|
ehhh... cały czas myślę Dlaczego? I czemu jedna została?
Miesiąc temu kupiłam im nową klatkę: http://www.tukan24.pl/remy-zinc.html 3 piętra, dla każdej po jednym ![]() Tak pusto teraz, mimo tego, że jedna jest... ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46222474]ehhh... cały czas myślę Dlaczego? I czemu jedna została?
Miesiąc temu kupiłam im nową klatkę: http://www.tukan24.pl/remy-zinc.html 3 piętra, dla każdej po jednym ![]() Tak pusto teraz, mimo tego, że jedna jest... ;([/QUOTE] jaka superr klatka a jaka tania.. u nas taka duza kosztuje ze 50-60 euro czyli ponad 200zl
![]() |
#4227 |
Konto usunięte
|
wg mnie ta klatka jest stanowczo za mała dla 3 szczurów.
szczególnie te pięterka uniemożliwiają szczurom wyprostownia kosci czyli stania na dwóch łapach ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- 50-60 e to bardzo mało jak na niemieckie zarobki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Konto usunięte
|
teraz jest tylko dla jednego
![]() była dobra dla 3, zapewniam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
moja ma niecale 70cm wysokosci i jakies 60cm na dlugosc
gleboka jaka jest nie wiem nie mierzylam ale w mojej 2 ma dobrze tylko moja jest ze tak powiem juz zajechana i chce kupic nowa a jak juz kupie to i ciut wieksza zeby mialy gdzie biegac bo zamowilam hamaczki itp do nich ![]()
![]() |
#4230 | |
Konto usunięte
|
Nawet dla jednego dorosłego jest nieodpowiednia, każdy z wymiarów powinien być większy niż 40cm i to jest absolutne minimum.
ale każdy robi według swojego uznania, ja tylko wyraziłam swoją opinie. ale na forum szczury.org nie pokazuj takiej klatki, bo Cię zlinczują. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() Taki mały horror, dlatego zawsze się modle przy myciu klatki, żeby mebelki nie były za bardzo zasikane' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.