Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 22:54   #1351
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Przebiję Cię, ja też byłam w Rossmannie i pani mi powiedziała, ze takiej odżywki w ogóle nie mają w sprzedaży Mówię jej : jakim cudem moje koleżanki w innych miastach ją kupiły w Rossmanie? Pani rozłożyła ramiona i powiedziała, ze u nas nigdy jej nie było, pierwszy raz o niej słyszy No cóż, widocznie nie była mi pisana

Chyba Don Luciano - coś w tym stylu

Zielenieję z zazdrości!!!!!
dziwna sprawa , rossmann to siec sklepow wiec w kazdym powinno byc to samo
a ja tak bardzo chciałam ją dziś kupić !

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Bez przesady. Zrobiłam dokładnie tak jak opisałaś - kilka zaproszeń (każdej w osobnej kopercie C6 wkładałam do dużej koperty bąbelkowej. Tak wysyłałam dla osób mieszkających w tym samym domu i nikt się nie obraził, wręcz przeciwnie wszyscy mówili że był to dobry pomysł bo po co koszty dodatkowe generować.
ja tez nie widze w tym nic zlego i napewno bym sie nie obraziła jakbym tak dostała, ale widze ze niektorzy maja z tego jakis problem :/ denerwujące, bo ja mam ogolnie dosc duzo kopert do wyslania i zliczyc tego niepotrzebnego wydatku koszty to spora sumka sie uzbiera..

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
dziewcyzny mam nietypowy problem
mamy taką pare zaproszona na wesele od strony pana mldoego-kłócącą sie caly czas! raz sa razem raz nie, w koncu moj TŻ sie wku*wil i chce mu dac zaproszneie z os tow i tamten sie ucieszyl, ale sie okazalo ze sie znowu zeszli. w miedzy czasie zdazyli sie zejsc i rozejsc juz 2 razy. i TŻ nie rusyzl palcem z wydruk imiennego zaproszenia. i dobrze. hmmm
do tego nie weim czy wypada czy nie wypada powiedziec im przy osobistym zaproszeniu ze prosimy ich o zgodę na naszym weselu zeby nie bylo klotni czy mzoe liczyc na to ze zachowaja sie kulturalnie i sie nie pokloca?

ich klotnie to nie sa zwykle klotnie, oni sie napie*dalaja! jak na go uderzy to on ja zlapie, wyszarpie i odepchnie. piesci i wyzwiska leca ostre, ostatnio ona mu porysowala auto a on jej wygial szprychy w rowerze :O ale to jeszcze nic, to jest zwiazek toksyczny i bez siebie zyc nie moga a razem sie zabijaja, nie mnie to oceniac w bo mam to gdzies. ale to bardzo bliski kolega TŻeta. nie weim jak mam sie zachowac.
a wiem, ze oni obydwoje mysla juz po fakcie jak cos zrobia,na urodzinach kolezanki on ze zlosci zniszczyl jakas doniczke w domu u niej.
kurde ciezka sprawa

nie chce takich 'niespodzianek' na weselu...
u mojej siostry na poprawinach byla kuzynka z mezem, ktorzy przy obiedzie przy wszystkich gosciach zaczeli sie wyzywac od 'ku.w i s.uk, 'spie..alaj szm..ato, jaka matka taka córka, cała rodzinka poje...ana ' itepe ( w sumie to on sie po niej darł [trzezwy byl] a ona tylko cos typu zamknij sie kretynie) i to jeszcze naprzeciwko mnie siedzieli.. taki wstyd ze ja pierdziele, nie wiedzialam co robic zeby ich zagłuszyc zeby ich nikt nie slyszal.. wszyscy ze stolika sie tylko na siebie patrzyli i przewracali oczami.. na weselu była sama. i co najgorsze, ja na swoje tez ja musze prosic, najblizsza rodzina mam nadzieje ze nie przyjdą, albo niech sama przyjdzie bo jak mi zaczną taka siare robic to nie wiem co poczne stwierdzilam ze wysle im zapro pocztą, bo nie wiem gdzie mieszkają nawet ( nie utrzymuja kontaktu ze swoja rodzina, ona tylko z siostrą, z rodzicami swoimi nie ), zapytam drugiej kuzynki o adres i wyśle. taki chodził na tych poprawinach ten jej maz ☠☠☠nięty , walił w szklane drzwi.. dobrze ze ich nie stukł, bo siostra by koszty ponosiła..a co najlepsze to na fb wielkie miłości, mężuś kochany itepe

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-29, 23:00   #1352
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

ja tez nie widze w tym nic zlego i napewno bym sie nie obraziła jakbym tak dostała, ale widze ze niektorzy maja z tego jakis problem :/ denerwujące, bo ja mam ogolnie dosc duzo kopert do wyslania i zliczyc tego niepotrzebnego wydatku koszty to spora sumka sie uzbiera..

u mojej siostry na poprawinach byla kuzynka z mezem, ktorzy przy obiedzie przy wszystkich gosciach zaczeli sie wyzywac od 'ku.w i s.uk, 'spie..alaj szm..ato, jaka matka taka córka, cała rodzinka poje...ana ' itepe ( w sumie to on sie po niej darł [trzezwy byl] a ona tylko cos typu zamknij sie kretynie) i to jeszcze naprzeciwko mnie siedzieli.. taki wstyd ze ja pierdziele, nie wiedzialam co robic zeby ich zagłuszyc zeby ich nikt nie slyszal.. wszyscy ze stolika sie tylko na siebie patrzyli i przewracali oczami.. na weselu była sama. i co najgorsze, ja na swoje tez ja musze prosic, najblizsza rodzina mam nadzieje ze nie przyjdą, albo niech sama przyjdzie bo jak mi zaczną taka siare robic to nie wiem co poczne stwierdzilam ze wysle im zapro pocztą, bo nie wiem gdzie mieszkają nawet ( nie utrzymuja kontaktu ze swoja rodzina, ona tylko z siostrą, z rodzicami swoimi nie ), zapytam drugiej kuzynki o adres i wyśle. taki chodził na tych poprawinach ten jej maz ☠☠☠nięty , walił w szklane drzwi.. dobrze ze ich nie stukł, bo siostra by koszty ponosiła..a co najlepsze to na fb wielkie miłości, mężuś kochany itepe
ludzie naprawde nie wiedza jak sie zachowac
idioci

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:03   #1353
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

Ja się też zdziwiłam, no ale trudno...

Co do kuzynki z mężem ładna patologia... oby nie chcieli przyjść, albo nie robili takiej siary!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:11   #1354
activelifestyle
Rozeznanie

Ale macie przeżycia z gośćmi

Byłam jakieś 2 lata temu na takim weselu, gdzie bliski wujek Pana Młodego (brat jego matki) przyszedł pijany już na ślub Później było już gorzej. Nawet nie dał Młodym zatańczyć pierwszego tańca bo cały czas do nich podchodził, a jak ktoś go odciągał to strasznie przeklinał i się szarpał. Ogólnie taka patologia, że masakra... Było też jedno małżeństwo też od Młodego, które piło do upadłego i tak się migdaliło na parkiecie, że aż się robiło niedobrze.... A żeby było ciekawiej ta pani była w ciąży Po oczepinach matka Pana Młodego też już była tak wcięta, że chciała się rozbierać razem ze swoim bratem A w poprawiny do tego wszystkiego dołączył Pan Młody... Pijany był już po 3 godzinach i wygadywał różne bzdury. Obrażał siostrę Panny Młodej w szczególności, ale i innych gości... A i jeszcze zapomniałam dodać, że to małżeństwo, które spodziewało się dziecka to było trochę bezzębne ona nie miała chyba dwójki, a jej mąż na pewno górnej jedynki
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:15   #1355
nasturcja1308
Rozeznanie

hej Dziewczyny! trochę mnie nie było, ale spieszę z relacją

A wszystko zaczęło się od wtorku – nowe, ślubne paznokcie, rzęsy, zakupy na poltra. W międzyczasie przygotowywanie jedzenia i napojów. Kiedy ja jeździłam jak szalona z domu do miasta i z miasta do domu Tż pracował. Ale takie uroki działalności. Specjalnie nie odczuwałam stresu, ot zwykła impreza. Ale z czwartku na piątek źle spałam. Budziłam się, kręciłam z boku na bok. W piątek ostatnie przygotowania do poltra i ślubu. Jedzenie gotowe, ciasta i kawa przyszykowane, alkohol chłodził się w wodzie. Znajomym mówiliśmy, że zaczynamy o 18, ale mijały minuty a nikogo nie było. Do czasu. Pierwsze pojawiły się koleżanki z pracy, potem kolejni chętni na tłuczenie szkła. W najgorętszym momencie wszystkie stoły były pełne. Muzyka grała, wszyscy dobrze się bawili. Najwytrwalsi wychodzili grubo po północy. A tu rano trzeba było wstać. Oczywiście nie zdążyłyśmy ze świadkową nadmuchać balonów ani przystroić werandy…
Miałam plan wstać o 8:30, ale obudziłam się już o 7 razem z resztą domowników, którzy szykowali się do fryzjerów. Chciałam jeszcze chwilę pospać, ale już się nie dało, więc wstałam i pokręciłam się chwilę. Wzięłam zimny prysznic dla orzeźwienia. O 9:30 przywiozłam Tżta żeby nadmuchał te nieszczęsne balony, a sama pojechałam do fryzjerki. Skończyłyśmy, o dziwo, przed 12, więc miałam sporo czasu, żeby coś zjeść przed wizytą u kosmetyczki. Makijaż wyszedł świetnie. W trakcie malowania zaczęło grzmieć i padać, a ja bez parasola. Na szczęście kiedy już skończyłyśmy i wyszłam na zewnątrz po deszczu nie było śladu i bez problemu mogłam pojechać po bukiet. Przed kwiaciarnią znów zaczęło kropić, ale gdy wychodziłam już nie J A u mnie było sucho. Pojechałyśmy jeszcze z mamą zobaczyć jak wygląda sala. Wszystko było ustawione tak jak chciałam, winietki rozłożone, sztaluga z drzewkiem na odciski w odpowiednim miejscu. Przed 15 przyjechał nasz samochód, wypucowany aż się błyszczał jak nie powiem co chwilę później Tata z kierowcą pojechali po Tżta. Zgubili jedną kokardę z klamki, ale na szczęście miałam ich więcej, więc szybko ją przywiązali gdy wrócili. Po nich zjawił się fotograf, ja jeszcze w domowych ciuchach, zaczęłam się ubierać po 15 i wtedy czas zaczął pędzić jak szalony. W sukni było mi gorąco, to już chyba z nerwów. Kilka zdjęć z moich przygotowań, kilka Tżta. On sam nie widział sukni, wcześniej podejrzał tylko welony. Foto kazał wszystkim wyjść i wtedy ja przeszłam z jednego pokoju do drugiego. Tż przecisnął się przez tłum w drzwiach i łezki pojawiły się w oczach. Nawet nie mogłam nic powiedzieć i musiałam szybko je wycierać żeby nie zepsuć makijażu. Mieliśmy taką chwilę dla siebie. Poprosiliśmy Rodziców o błogosławieństwo. Wszyscy byli bardzo wzruszeni, ale dali radę. Później szybko przywitałam się z Gośćmi i wyruszyliśmy do kościoła.
Byliśmy pół godziny wcześniej, ale to nawet lepiej, bo Ojciec który miał prowadzić Mszę biegał i szukał naszych dokumentów. Siedzieliśmy w zakrystii i nagle słyszę trzask. Tż śmiał się, że pewnie w kręgosłupie coś mi przeskoczyło, a ja mówię, że „Nie! To w sukni!” Świadkowa sprawdziła i okazało się, że to górna haftka nie wytrzymała, ale reszta ładnie się trzymała. Podpisaliśmy dokumenty i wyszliśmy do kościoła. Był pięknie ubrany, ławki zamknięte szarfami od środka, bukiety z różowych tulipanów i innych białych kwiatów na ołtarzach. Ojciec po nas wyszedł no i się zaczęło. Ruszyliśmy powoli w stronę Ołtarza. Gdy usłyszałam piosenkę na wejście bardzo się wzruszyłam. Kazanie było skierowane do nas. Ojciec mówił o 3 tajemnicach – najpierw do Tżta, potem do mnie i na końcu do nas obojga. Bardzo mi się podobało. Wyszliśmy przed Ołtarz i zwróciliśmy się twarzami do siebie. Tutaj też mieliśmy chwilę zanim zaczęliśmy. Uśmiechałam się cały czas, patrzyłam w oczy Tżta. Podczas składania przysięgi Tż się pomylił i chciał powiedzieć „i że Cię nie dopuszczę”, ale poprawił się i powiedział dobrze. Rozbawił mnie i dzięki temu zamiast zapłakana mówiłam swoją przysięgę z uśmiechem.(wyprzedziłam nawet księdza i mówiłam z pamięci) A tak bardzo bałam się, że będę płakać. Po nałożeniu obrączek uśmiechy nie schodziły nam z twarzy. Po Mszy, poszliśmy jeszcze pomodlić się do Matki Boskiej i zostawiłam tam mały bukiecik. W tym czasie wszyscy wyszli na zewnątrz. Chłopacy mieli wystrzelić tuby, ale strzeliła tylko jedna ale goście nadrobili groszakami. Później były życzenia i wspólne zdjęcie. Odetchnęliśmy z Tżtem z ulgą i pojechaliśmy na salę. W aucie śmialiśmy się z pomyłki Tżta i z tego, że dzień wcześniej dziewczyny z pracy mówiły, żebym się nie pomyliła i nie powiedziała o „nie dopuszczaniu” J
Na sali były życzenia, pierwszy toast i słodzenie wódki, później obiad i pierwszy taniec (który w całości przetańczyliśmy 2 raz) ale wszystko wyszło. Zrobiliśmy wspólne zdjęcia ze wszystkimi gośćmi. O 23 był tort, wybraliśmy 3 piętra, każde w innym smaku i jak się okazało wszystkim bardzo smakował, bez różnicy kto które miał pięterko J O północy podziękowaliśmy Rodzicom, przygotowałam krótką przemowę i już myślałam, że jej nie dokończę, ale jednak dałam radę. Na koniec odśpiewaliśmy sto lat. Pogoda nam sprzyjała i mogliśmy wypuścić lampiony (wiem, wiem, nie wszystkim się to podoba ) ale wszystkie poleciały J dzisiaj się dowiedziałam, że bardzo fajnie to wyglądało dla postronnych osób. Po 1, mój chrzestny zadedykował piosenkę dla moich Rodziców – na początku kwietnia obchodzili 25 rocznicę ślubu. Mama powiedziała, że jak trzymała się na błogosławieństwie, na Mszy i podczas podziękowań tak oboje z Tatą nie wytrzymali i popłakali się podczas tego Ich tańca.
Zabawę zakończyliśmy o 3, ale zabieraliśmy jeszcze jedzenie, które zostało. Nie wytrzymaliśmy też i otwieraliśmy prezenty, także spać szliśmy o 5. W niedzielę zrobiliśmy małe poprawiny w domu. Wszyscy goście byli bardzo zadowoleni, najedzeni i napici. Jeden wujek pokusił się o stwierdzenie, że to najlepsze wesele ever J a ja stwierdzę, że bycie żoną jest najlepsze, chociaż to dopiero 2 dzień, ale kiedy ma się swojego wybranego faceta u boku wszystko wydaje się być bardziej kolorowe i słoneczne. I na pewno pojawią się niesnaski i nieporozumienia, ale wszystko jest do przejścia.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:18   #1356
marlenqa22
Zadomowienie

Hej dziewczynki

U mnie ze spraw ślubnych

1. jutro idziemy z Tż do sklepu Bytom oblukać gajerki, tym bardziej że do jutra jest ta promocja!
2. 14 maja idę na wybielanie zębów (będę wybielać lampą, zabieg trwa 1,5 godziny plus dostanę jeszcze żel i nakładki i aby efekt był lepszy to parę razy jeszcze to zastosuję)
3. pod koniec maja będę też mieć zabieg chirurgiczny, mam na głowie taki guzek i zaczyna być widoczny no i trzeba coś z tym zrobić.

Super się czyta te relacje ślubne

A tak w ogóle: pokłóciłam się dzisiaj bardzo z Tż. Ogólnie jak przyszedł do mnie do mieszkania to był jakiś dziwnie naburmuszony,zapytałam co się stało, on że nic.
A potem zaczął się czepiać do mnie, a to że on nie chce obiadu bo już jadł (a dzień wcześniej mówiłam mu że specjalnie dla niego będę robić kurczaka w morelach) więc było mi przykro że o tym zapomniał i nie chciał zjeść.
Później coś tam o naszym wyjeździe majówkowym (jedziemy nad jezioro na 3 dni ze znajomymi, ma być 13 osób z czego 8 osób znam), że ma nadzieję że będę wyluzowana bo teraz siedzę się martwię tym brakiem pracy a on chce bym zapomniała o tym i się dobrze bawiła, więc ja na to że się postaram ale nie mogę nic obiecać.
I od razu wybuchła burza, że on to taki wielce rozrywkowy a ja co prawda też rozrywkowa ale nie tak jak on, że on by chciał żebym była jak on, na co ja że mam swoją osobowość i charakter i przecież mnie zna i wie że ja się najlepiej czuję w takiej grupce 3-4 osobowej ale napewno nie jestem taka że lubię mieć taką publiczność jak on.
W rezultacie się popłakałam i wszystkiego mi się odechciało.
Fakt faktem że mnie potem przeprosił i niby się pogodziliśmy ale jakoś ciągle mi przykro..
Przepraszam za spam

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:22   #1357
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle: pokłóciłam się dzisiaj bardzo z Tż.
Może miał akurat jakiś zły dzień? Dobrze, że przeprosił, za kilka dni nie będziecie już pamiętac o tej kłótni
Ja wgl jak pytam o co chodzi i słyszę "O nic" to już wiem, że zaraz będzie awantura...

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-04-29, 23:26   #1358
kiss12550
Zadomowienie

Active- buty super , bardzo mi sie podobają! Mam tylko nadzieję że sa w dobrym stanie
A co do opisanego przez Ciebie wesela nawet nie chce sobie wyobrażać co bym czuła będąc na miejscu Panny Młodej

Anka- my też wysyłamy 3 zaproszenia w jednej kopercie , moja przyszła teściowa chciała wszystkich umieścić na 1 zaproszeniu , ale pozostawie to bez komentarza

Emdzik - specjalnie dla Ciebie niespodziewanka w załączniku (kiedyś któraś z dziewczyn wstawiała i zapisałam sobie)

Bardorja - nie bardzo wiem co Ci poradzić ,kiepska sytuacja...pozostaje tylok mieć nadzieję że w czasie Waszego wesela się znów rozejdą

Nasturcja - Twoja relacja aż mi brakuje słów ... cieszę się że wszystko tak dobrze poszło i jeszcze raz najlepsze życzenia dla Ciebie i Męża

Marlenqa-trzymam kciuki żeby zabieg poszedł dobrze i żeby jutro Tż znalazł garniak
A co do kłótni z Tżtem nie martw się , niestety ale nie zawsze jest różowo ,skoro Tż przeprosił to chyba zrozumiał swój bład, zdecydowaliście się na ślub więc się kochacie pamietaj o tym i nie płacz więcej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szampan.jpg (23,9 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2014-04-29 o 23:31
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:26   #1359
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Może miał akurat jakiś zły dzień? Dobrze, że przeprosił, za kilka dni nie będziecie już pamiętac o tej kłótni
Ja wgl jak pytam o co chodzi i słyszę "O nic" to już wiem, że zaraz będzie awantura...
Chyba bardzo zły, chciał się czepiać i mu się udało...

Nasturcja- brawo za relację!klaski :pięknie się czyta

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:33   #1360
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Zapomniałam się pochwalić mam sweterek na ślub za całe 25 zloych z przesyłką, kolor prawie idealny jutro wrzucę foto

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-29, 23:36   #1361
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

anka1897 jak skasowałam motorek to tylko kombinezon mi został bardzo Ci zazdroszczę mój TŻ nie chce nawet słyszeć o motorze ale ja.... może kiedyś
Ślicznie masz te buciki

marlenqa22 ojjj ważne że przeprosił ale wcale Ci się nie dziwie że Ci przykro eh... faceci czasem też mają swoje humorki co potrafią dać po głowa do góry
Powodzenia jutro z garniakiem jak uda Wam się coś wybrać to od razu przejdą Ci wszystkie przykrości
Stary 2014-04-29, 23:39   #1362
cude
Zadomowienie

pysia, Paula, Lemon_Drop, mysza, activelifestyle, dla mnie wydawało się to oczywiste, ale skoro TŻ miał jakieś wątpliwości, to postanowiłam zapytać

sensuall, z allegro od użytkownika Artwed. Kobieta cierpliwa jest Poprawek pierwotnwgo projektu trochę było i tak to się rozniosło w czasie (chyba ponad miesiąc - kontakt z nią miał TŻ i o tym, że jest jakaś odpowiedź mówił mi np. po tygodniu)

anka1987 nie udało mi się przekonać TŻ przez dwa dni. A teraz mamy więcej zaproszeń do rozdania, więc i czasu pewnie zbraknie:/
Co robiliście na sesję?

czekooczekolada, a niech gadają w sumie mamy dwie takie liczne rodzinki + kilka osobnych w różne części kraju i jedno do Anglii (mam nadzieję, że po drodze nigdzie nie zaginie taka mała kopertka)

bardorja, ciężka sprawa. Myślę, żee taka obietnica to dobry pomysł.

naturcja, ale obszernie! gratki!
Skąd mieliście sztalugi, wypożyczaliście?
Bardziej kolorowe i słoneczne, to prawda

U nas są 2 ross. Jeden większy, drugi mniejszy - nie ma w nim wszystkich szaf, ogólnie części marek. Odległość między nimi to ok. 200 m
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:40   #1363
madzixx88
Zakorzenienie

Dziewczyny, u nas istne szaleństwo

za 20 min będą 3 dni do ślubu

czytałam relacje i się wzruszyłam

gratuluję świeżo upieczonym Żonkom
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:42   #1364
karolinuuusia
Zakorzenienie

odebrałam zaproszenia! sa śliczne! tylko trochr duze ale ok

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-29, 23:42   #1365
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ysia relacja bomba czekam na więcej
mam nadzieję że zostaniesz z nami aż do swojego drugiego ślubu i ten nam też zrelacjonujesz

Wiele praktycznych rad szczególnie co do welonu super relacja jak was czytam to nie mogę się już doczekać 15 września

Popieram
Pysia co do spinek to bardzo fajne ale jak mogę doradzić tu też jest duży wybór my znaleźliśmy tu cuda
Dzięki faktycznie dużo fajnych modeli, ale jak dla nas za drogie podobają mi sie spinki za min 100zł a nie dam tyle bo Tż ubierze je tylko raz ale faktycznie wzory rewelka

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Ale macie przeżycia z gośćmi

Byłam jakieś 2 lata temu na takim weselu, gdzie bliski wujek Pana Młodego (brat jego matki) przyszedł pijany już na ślub Później było już gorzej. Nawet nie dał Młodym zatańczyć pierwszego tańca bo cały czas do nich podchodził, a jak ktoś go odciągał to strasznie przeklinał i się szarpał. Ogólnie taka patologia, że masakra... Było też jedno małżeństwo też od Młodego, które piło do upadłego i tak się migdaliło na parkiecie, że aż się robiło niedobrze.... A żeby było ciekawiej ta pani była w ciąży Po oczepinach matka Pana Młodego też już była tak wcięta, że chciała się rozbierać razem ze swoim bratem A w poprawiny do tego wszystkiego dołączył Pan Młody... Pijany był już po 3 godzinach i wygadywał różne bzdury. Obrażał siostrę Panny Młodej w szczególności, ale i innych gości... A i jeszcze zapomniałam dodać, że to małżeństwo, które spodziewało się dziecka to było trochę bezzębne ona nie miała chyba dwójki, a jej mąż na pewno górnej jedynki
dobrze, ze ja nie mam takich agentów, ubiłabym chyba raz tylko z 15 lat temu na weselu kuzynki (rodzina od mamy, nie jest zapraszana na nasz ślub) mój wujek teraz już śp. czyli ojciec PMki spił się. Zrobił awanture i wyszedł z wesela. Wrócił do domu po 3dniach

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość

[/FONT]
Piękna relacja gratulacje super, ze wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić mam sweterek na ślub za całe 25 zloych z przesyłką, kolor prawie idealny jutro wrzucę foto

Gratki za sweterek

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 01:05   #1366
Atomoowka
Wtajemniczenie

Miałam napisać ale po wyczerpującym dniu, napiłam się z TŻ winka i padam.
Dobrze, że coś przeczytałam.
Dobrej nocki kobitki, ja rano muszę wcześnie wstać..

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 07:17   #1367
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
dziewcyzny mam nietypowy problem
mamy taką pare zaproszona na wesele od strony pana mldoego-kłócącą sie caly czas! raz sa razem raz nie, w koncu moj TŻ sie wku*wil i chce mu dac zaproszneie z os tow i tamten sie ucieszyl, ale sie okazalo ze sie znowu zeszli. w miedzy czasie zdazyli sie zejsc i rozejsc juz 2 razy. i TŻ nie rusyzl palcem z wydruk imiennego zaproszenia. i dobrze. hmmm
do tego nie weim czy wypada czy nie wypada powiedziec im przy osobistym zaproszeniu ze prosimy ich o zgodę na naszym weselu zeby nie bylo klotni czy mzoe liczyc na to ze zachowaja sie kulturalnie i sie nie pokloca?

ich klotnie to nie sa zwykle klotnie, oni sie napie*dalaja! jak na go uderzy to on ja zlapie, wyszarpie i odepchnie. piesci i wyzwiska leca ostre, ostatnio ona mu porysowala auto a on jej wygial szprychy w rowerze :O ale to jeszcze nic, to jest zwiazek toksyczny i bez siebie zyc nie moga a razem sie zabijaja, nie mnie to oceniac w bo mam to gdzies. ale to bardzo bliski kolega TŻeta. nie weim jak mam sie zachowac.
a wiem, ze oni obydwoje mysla juz po fakcie jak cos zrobia,na urodzinach kolezanki on ze zlosci zniszczyl jakas doniczke w domu u niej.
kurde ciezka sprawa

nie chce takich 'niespodzianek' na weselu...
Szczerze mówiąc albo bym nie zapraszała w ogóle albo jego z os.tow. Powiedziałabym tż żeby sam dał zapr. koledze i po męsku pogadał z nim żeby nie było scen. A w razie czego załatwiłabym żeby w razie kłótni ktoś z obsługi albo inny wyprosił ich z sali. Trudno my was zaprosiliśmy ale jak nie potraficie się zachować to wasz problem. Wszyscy biorący ślub boją się żeby nie popełnić gafy i nie obrazić gości a ich żadna kultura nie obowiązuje?????

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 07:19   #1368
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kochana, co do butów to one Ci jeszcze nie przyszły prawda?
na żywo przymierzysz, pochodzisz na pewno będziesz zadowolona, mi te buty naprawdę się baaardzo podobają!
ja powiem Ci, że już się nie przejmuję wygodami - przede wszystkim mają być wygodne żebyśmy tak jak ysia wytrwały całą noc!
zresztą tych butów to i tak ledwo co widać!
Przyszły te nie LaBodowe i już pojechały z powrotem - za małe
Na LaBodowe poczekam jeszcze ze 2 tygodnie. Wiem już jaki mam z nimi problem - rychło w czas - boję się, że będą niestabilne, że ten obcas malutki, będzie się chybotał na boki.
Nie mówię tego głośno, ale zamówiłam kolejne Nie chwalę się, co by potem pasowały. Trzymam za to mocno kciuki A jest szansa bo rozmiarówka do 43. Tylko żeby na wygodę były ok.

A co do salonu - tam jest tylko jedna babka To jest ta sama co mnie obsługiwała. Nie wiem, czy miała gorszy dzień, czy uważa mnie za nadgorliwą Pannę Młodą. Kurcze, zostało tylko lekko ponad 2 miesiące, to chyba normalne, że chce już powoli wiedzieć jak będę wyglądać - jaki welon i dodatki. Suknie mogą mi i dopasować tydzień przed.

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Zaproszeni w zał. Jesteśmy zadowoleni, że są na czas. Ogólnie, są PRAWIE takie jak chcieliśmy. Takie też są w porządku, ale jednak.
1) czcionka na froncie nie została zmieniona z wcześniejszej wersji projektu,
2) puste zaproszenia prosiliśmy o drukowanie bez zdania o potwierdzeniu i naszych telefonów, a oczywiście są. Teraz wszystkim sąsiadom i osobom, którym mieliśmy wręczyć zaproszenia właściwie przed ślubem, musimy dostarczyć w majówkę Może to i lepiej.
Odlepiły się kamyczki od dwóch zaproszeń. TŻ poszedł po kropelkę i niestety pierwsze naprawiane zaproszenie zostanie naszą pamiatką Szkoda, że nie mam kaligraficznego pisma.

Telefon mi się rozdzwonił trochę. Babcia pytała o datę i miejsce ślubu, bo wujek zza granicy dzwonił do niej i pytał To nic, że ich córka zjechała już do Polski, ma do mnie nr telefonu i mimo tego, że bawiłyśmy się w piaskownicy, nie odezwała się do mnie aż do dziś Odzywałam się do niej, ale bez odzewu.

Jutro zaczniemy rozdawać
Pytanie: czy jeśli mamy wysłać 7 zaproszeń do jednego domu, to wysyłać je oddzielnie? Jak włożę je (każde w swojej kopercie) do większej koperty i zrobimy taki większy list, to chyba nie będzie źle?
Zaproszenia bardzo ładne Mamy ten sam motyw - drzewo
Zrobić tak jak piszesz, do jednej dużej, bąbelkowej wszystkie 7 zaproszeń

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to Lg pisała że przyszły i były przyciasne
Jak Ty pamiętasz
Przyszła druga para butów i ta nie pasowała. Para docelowa, 'koszmarkowe LaBody' jeszcze nie i do nich odnosiła się mojakaren

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Buty w załączeniu, tylko moje są białe. Zdjęcia moich dodam jutro - muszę zrobić zdjęcia.
Czekam na zdjęcia na żywo !!

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Emdzik - specjalnie dla Ciebie niespodziewanka w załączniku (kiedyś któraś z dziewczyn wstawiała i zapisałam sobie)
U mnie w biedrze nie ma tego

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-04-30 o 08:03
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 08:00   #1369
gornek
Zakorzenienie

Witam sie z rana, wlasnie pije kawę zaraz się ubieram i lece do kosmetyczki na paznokcie i maseczkę. Paznokciami się pochwale jak wróce, jednak na Tel zdjecia nie wchodzą i będę musiala wejść na laptopa :/

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 08:12   #1370
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Wy pytałyście kosmetyczki i makijazystki czy foto/video mogą być podczas malowania i czesania? W sumie nie powinny mieć nic przeciwko, ale chyba lepiej się upewnić niż zrobić lipę, co nie?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 08:14   #1371
gornek
Zakorzenienie

Ja pytalam nie maja nic przeciwko, jednak kamery nie będę brala bo to jednak za duże zamieszanie zarowno dla mnie jak i dla kosmetyczki. Bo wiem, ze im to utrudnia prace i strasznie wydluza.

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 08:22   #1372
exist_
Zakorzenienie

U mnie kosmetyczka będzie w domu malować, wtedy też już będzie wideo i foto, więc jakieś ujęcia na pewno nakręcą. Do fryzjera jadę do salonu i raczej pojedzie ze mną tylko fotograf. Hmmm a o zgodę to wiem że makijażystka nie ma nic przeciwko, a fryzjera jeszcze nie wybrałam

O ranyście, 101 dni Jutro studniówka, może zrobimy z TŻ grilla z tej okazji?
Stary 2014-04-30, 08:24   #1373
kiss12550
Zadomowienie

Lg_aco ja dopiero muszę go u siebie w siedzibie poszukać i mam nadzieję że będzie

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:05   #1374
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u nas istne szaleństwo

za 20 min będą 3 dni do ślubu

czytałam relacje i się wzruszyłam

gratuluję świeżo upieczonym Żonkom
wspaniale!
U nas dziś 4 miesiące KaEs i dziewczyny z 30.08!

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-04-30, 09:07   #1375
ysia
Zadomowienie

Mam kawę więc mogę jechać z ostatnią częścią relacji ALE WCZESNIE BĘDĘ SIĘ CHWALIĆ : mamy podróż poślubną, 8dni na Rodos, jestem w takiej euforii że prawie obcałowałam sprzedawce w biurze podróży

Przyjęcie:

Podjechaliśmy pod restaurację. Wychodzimy z auta, zbieramy gości, wchodzimy na sale. Ja otwieram oczy i z przerażeniem patrzę na Warszawiaka. Tak, wynajeliśmy salę od teatru lalek. Tak, wiedzieliśmy że tam na co dzień jest wystawa lalek. Ale nie podejrzewałam za grosz, że lalki będą z nami na sali. Całe ściany były obwieszone w kukłach i pacynkach. A Tata Warszawiaka ma 70lat i dość klasyczne podejście do wyprawiania wesel. Na sali też są moi dziadkowie. Stoję w ciężkim szoku o wtedy czuje czyjąś rękę na ramieniu i głos

- chciałbym mieć zdjęcie z tą czarną

Wydaje mi się że zwariowałam, odwracam głowę i widzę mojego dziadka. Może się przesłyszałam, więc proszę żeby powtórzył pytanie.

- Wnusiu, z tą czarną lalką bym chciał mieć zdjęcie później.

Uznaje to za błogosławieństwo. Siadamy do stołów, pojawia się pierwsze danie - rosół rewelacja, świadkowie chwalą. Potem drugie danie i robi mi się słabo. Patrze na Warszawiaka który jest blady i patrzy w talerz. Zamówiliśmy roladki ze szpinakiem z indyka i pieczone ćwiartki ziemniaków. A na talerzu mamy kotlet i sosem szpinakowym i tort z ziemniaków, który wygląda jak ananas wyjęty z puszki z zapieczonym serem na wierzchu. Analizuje czy komuś mówiłam co będzie na obiad. Nie mówił - próbuje, smakuje dobrze, goście są zadowoleni. Tajemnicę zabiorę do grobu, chociaż fotograf mówił że 80% młodych par zrobiłoby taki dym, że restauracja ruszyła by się w fundamentach. Ale doszłam do wniosku że w dzień mojego ślubu nie będę kłócić się o kotleta.

Świetnie sprawdził się instax!! Goście sami pytali czy mogą sobie zrobić z nami zdjęcie, każdy się nim interesował, był fajną atrakcją. A my mamy całą furę zdjęć które teraz mamy zamiar wkleić do albumu, razem ze zdjęciami od fotografa.

Na przyjęciu tak mnie rozbolała głowa, że tragedia. Musiałam prosić gości o tabletki, bo ani ja, ani świadkowa nie miałyśmy nic. Sprowokowałam tym niewybredne żarty pt: "Tak to jest z kobietami, ledwo założyła obrączkę i już ją głowa boli". Dlatego polecam mieć coś takiego

Bardzo żałowałam że nie miałam ramiączek do sukni, takichchociaż na guziki, do podczepienia. Po 3 godzinach suknia, mimo że była bardzo mocno zawiązana, usiadła na biodrach, ocierała, była ciężka. ściągnęłam ją z ulgą, na pewno nie wytrzymałabym całej nocy bez ramiączek.

Wino
nam zeszło w całości, a zakładaliśmy 0,5l na gościa. Moja Mama dorwała jedną zakorkowaną butelkę, uciekając z nią i krzycząc że ma zamiar upić się dziś wieczorem do nieprzytomności. Najszybciej zeszło białe.

Makijaż miałam utrwalony fixerem w spray z kryolanu i wytrzymał całą noc bez poprawek. Po obiedzie trochę zeszła mi szminka, ale dość równomiernie więc nawet nie poprawiałam.

Przy ciemnym makijażu ust polecam wrzucić świadkowej do torebki butelkę wody i słomkę! ja prawie uschnęłam w urzędzie bo nie miałam jak się napić.

Loki z prostownicy wytrzymały całe wesele, impreze w nocy, spanie i sesje na drugi dzień, więc oceniam, że są dość trwałe

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2014-04-30 o 09:11
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:17   #1376
Robusta
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
dziwna sprawa z tymi rossmannami, koniecznie każcie sprawdzać Paniom cenę wbita na kasię bo moga nie wiedzieć o całej promocji (jakie produkty dokładnie ją obejmują)
Ja dziś wyjeżdżam z moim S. na zasłużony odpoczynek więc jeśli mam zapomnieć póxniej to życze pieknego długiego weekendu majowego

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-04-30 o 09:24
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:20   #1377
201605100
Konto usunięte

Ysia, wychodzi na to, że moja intuicja dobrze ,mi podpowiadała, żeby domówić odpinane ramiączka do sukni

super relacja
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:24   #1378
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy pytałyście kosmetyczki i makijazystki czy foto/video mogą być podczas malowania i czesania? W sumie nie powinny mieć nic przeciwko, ale chyba lepiej się upewnić niż zrobić lipę, co nie?
mogą u mnie.jezeli wizażystka nie zyczy sobie filmowania jej osoby, to kamerzysta bedzie to tak robił zeby wogole jej nie załapać, albo tyłem ale ebz twarzyi juz.
ja sobie ebz tego filmu nie wyobrazam. przygotowania sa najfajniejsze!

Cytat:
wspaniale!
U nas dziś 4 miesiące KaEs i dziewczyny z 30.08!
wlasnie mialam to napisac

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Mam kawę więc mogę jechać z ostatnią częścią relacji ALE WCZESNIE BĘDĘ SIĘ CHWALIĆ : mamy podróż poślubną, 8dni na Rodos, jestem w takiej euforii że prawie obcałowałam sprzedawce w biurze podróży

Przyjęcie:

Podjechaliśmy pod restaurację. Wychodzimy z auta, zbieramy gości, wchodzimy na sale. Ja otwieram oczy i z przerażeniem patrzę na Warszawiaka. Tak, wynajeliśmy salę od teatru lalek. Tak, wiedzieliśmy że tam na co dzień jest wystawa lalek. Ale nie podejrzewałam za grosz, że lalki będą z nami na sali. Całe ściany były obwieszone w kukłach i pacynkach. A Tata Warszawiaka ma 70lat i dość klasyczne podejście do wyprawiania wesel. Na sali też są moi dziadkowie. Stoję w ciężkim szoku o wtedy czuje czyjąś rękę na ramieniu i głos

- chciałbym mieć zdjęcie z tą czarną

Wydaje mi się że zwariowałam, odwracam głowę i widzę mojego dziadka. Może się przesłyszałam, więc proszę żeby powtórzył pytanie.

- Wnusiu, z tą czarną lalką bym chciał mieć zdjęcie później.

Uznaje to za błogosławieństwo. Siadamy do stołów, pojawia się pierwsze danie - rosół rewelacja, świadkowie chwalą. Potem drugie danie i robi mi się słabo. Patrze na Warszawiaka który jest blady i patrzy w talerz. Zamówiliśmy roladki ze szpinakiem z indyka i pieczone ćwiartki ziemniaków. A na talerzu mamy kotlet i sosem szpinakowym i tort z ziemniaków, który wygląda jak ananas wyjęty z puszki z zapieczonym serem na wierzchu. Analizuje czy komuś mówiłam co będzie na obiad. Nie mówił - próbuje, smakuje dobrze, goście są zadowoleni. Tajemnicę zabiorę do grobu, chociaż fotograf mówił że 80% młodych par zrobiłoby taki dym, że restauracja ruszyła by się w fundamentach. Ale doszłam do wniosku że w dzień mojego ślubu nie będę kłócić się o kotleta.

Świetnie sprawdził się instax!! Goście sami pytali czy mogą sobie zrobić z nami zdjęcie, każdy się nim interesował, był fajną atrakcją. A my mamy całą furę zdjęć które teraz mamy zamiar wkleić do albumu, razem ze zdjęciami od fotografa.

Na przyjęciu tak mnie rozbolała głowa, że tragedia. Musiałam prosić gości o tabletki, bo ani ja, ani świadkowa nie miałyśmy nic. Sprowokowałam tym niewybredne żarty pt: "Tak to jest z kobietami, ledwo założyła obrączkę i już ją głowa boli". Dlatego polecam mieć coś takiego

Bardzo żałowałam że nie miałam ramiączek do sukni, takichchociaż na guziki, do podczepienia. Po 3 godzinach suknia, mimo że była bardzo mocno zawiązana, usiadła na biodrach, ocierała, była ciężka. ściągnęłam ją z ulgą, na pewno nie wytrzymałabym całej nocy bez ramiączek.

Wino
nam zeszło w całości, a zakładaliśmy 0,5l na gościa. Moja Mama dorwała jedną zakorkowaną butelkę, uciekając z nią i krzycząc że ma zamiar upić się dziś wieczorem do nieprzytomności. Najszybciej zeszło białe.

Makijaż miałam utrwalony fixerem w spray z kryolanu i wytrzymał całą noc bez poprawek. Po obiedzie trochę zeszła mi szminka, ale dość równomiernie więc nawet nie poprawiałam.

Przy ciemnym makijażu ust polecam wrzucić świadkowej do torebki butelkę wody i słomkę! ja prawie uschnęłam w urzędzie bo nie miałam jak się napić.

Loki z prostownicy wytrzymały całe wesele, impreze w nocy, spanie i sesje na drugi dzień, więc oceniam, że są dość trwałe
więc tak od poczatku :P :
zazdraszczam rodos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
o główne danie zrobiłabym mega burde, odpowiendio po cichu po zjedzeniu weszlabym do kuchni.. głóne danie i takie coś!
apropo glowy, boje sie ze mnie ze stresu i denerwoania tezrozboli, a u mnie ciezko z pomoca tabletkowa-nic nie dziala
co do sukni, na wielu weselach widzialam jak takok 2lub3 w nocy PMki podciagaly suknie bez ramiaczek bo im opadal po skakaniachw tancu- nie wygladaloto fajnie, dlatego ja zadecydowalam ze beda ramiaczka
ah loki, mi paradoksalnie jedynie dlugo (ok2-3h) loki trzymaja sie na prostownice hehehe i tyle.
TWÓJ dzień sie udał ciesze sie bardzo!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:25   #1379
cude
Zadomowienie

karolinuuusia, pochwalisz się?

Lg_ago,
Dopatrzyłam się, że na drzewku jest znak wodny!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:37   #1380
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
ehh no zazdroszcze plociuchy
są tu jakies warszawianki???
Ja jestem

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Głowa do góry
Przeprosił najważniejsze Za tydzień nie będziesz pamiętać
Każdy z nas ma czasem gorszy dzień

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wszystko tak dobrze poszło

I jeszcze raz gratulacje dla Was i szczęścia na Nowej Drodze Życia

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Gratulacje raz jeszcze
Cudownie, że tak wam się wszystko udało

P.S. dzięki za opinie o ramiączkach
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości