|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
A jak tam Twoje włoski i pielęgnacja, jest lepiej? ![]() Joanku, może daj swoim włosom żyć przez jakiś czas swoim życiem albo sobie je modeluj na płaskiej szczotce podczas suszenia? One są naprawdę piękne, a to że czasem będa z nich takie zwariowane falki czy puszek to się nic nie dzieje. Dla ludzi wyglądać nie ma sensu bo każdy lubi coś innego Sama często chodzę z pierdzielnikiem na głowie bo tak już mają, po prostu. Też ostatnio załapałam dołka jak zobaczyłam moją siostrę na skypie, która jedzie samym szamponem a ma takie grube i gęste hery i do łopatek po 2 latach z krótkich... a ja zapuszczałam ze 3 i tlyko do ramion były, teraz mam ponownie króciaki. Szybko się jednak otrząsnęłam i uznałam, że nie mam źle bo coś się zakręci, mają fajny kolor, są gęste, całkiem grube i że pewnie odrosną zdrowe jak się zatroszczę i że kocham moje włosy bo mogłoby być gorzej i powinnam doceniać to co mam, po prostu
|
|
|
|
|
#4952 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#4953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Klaudencu mój drogi, to jesli mam modelować na szczotce to tyle samo czasu i zachodu zeby wrzucić w miskę dyfuzora i przynajmniej okształcają się po swojemu. Cytat:
Aaaaa jeszcze Wam chciałam powiedzieć. eM mój, znalazł coś fajnego, podobno mnóstwo włosów które wydają się proste ale one po prostu skrecają się w bardzo smieszny sposób. Taki bardzo ciasny skręt, cienkich pasm, pod śmiesznym kątem, że mozna by w loka tylko słomkę włożyć, i on się wydaje prostą kępką włosów dopóki się nie przyjrzeć a na końcu sie rozwidla się na parę pasm włosów o rożnej długości i są falki bądź wariaty ;p Taka trochę palma do góry nogami, jesli wytumaczyłam to obrazowo
|
|
|
#4954 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Wiesz Joanku nie wiedziałam bo ja nigdy takiej bajerowej suszary z dyfuzorem nie używałam, to tak na logikę pomyślałam, że przy suszeniu jak się przeczesuje włosy bez gluta itd. to tak szybciej schną... i w ogóle ;D A ja sobie tak grzecznie i cierpliwie zaplanowałam pielęgnację, składającą się z.. 4 produktów! ^^ czyli garnier mój kochany fructis z lnianym i acai odżywa, tak na biedno to gumtree henna conditioner (szkoda że ma parafinę bo super by była) lub schauma fioletowa, odżywa do myju superdrug tea tree. i raz na jakiś czas szampon, o. Ograniczenie mycia, jak będę myjać co 3 dni to będzie epicko (bo nie to ze one tłuste ale wyglądają niefajnie). Jak progres będzie to kupię jeszcze olej lniany i aloes. chcę czarne, zdrowe kudeły do ramion, motywuję się tak
|
|
|
|
|
#4955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Są jeszcze przepisu na brązowienie ciała henną jak samoopalaczem, ale tego akurat bym się bała Moje włosy przeżywają masakrę. Co prawda mieszki mam praktycznie całkowicie oczyszczone, jak to widziałam na kamerce, ale chyba przez to moich martwych włosów nic nie zakleja i mi lecą jeszcze bardziej... A lekarz kazał mi się nie stresować
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, propo pazurków są boskie, na paznokciowym zazdrośnice same
![]() Joanku a jak 15 osób napisze byś ogoliła się na łyso a jak odrosną to farbnęła się na zielono to też tak zrobisz? A co do włosów, tyle czasu za każdym razem męczy rozumiem Cię ja również po nocy wyglądam jakby mnie piorun strzelił i mycie od nowa, ja nie czaruję za każdym razem, w większości mam pielęgnację minimum i tak są urocze po swojemu każdy chwali i one się cieszą i ja
|
#4957 |
|
Zadomowienie
|
Wicherku Masz rację! Tylko, że tam na watku, mimo wszystko, dziewczyny się znają lepiej bo w tym siedzą a ja mam długi pazur pierwszy raz w zyciu
![]() To chyba chodzi o podejście, bo jak zapytałam mamy na skype po pierwszych komentarzach, w panice poszukiwań pilniczka, ze jestem nieestetyczną tipsiarą, to mnie wyśmiała i też coś mówiła o zazdrości. To chyba chodzi o to co się komu podoba, to że marudze Imperfekcie o włosy to nie znaczy, że jej zazdroszcze tylko dla mnie, ten kolor ,do jej buźki zupenie nie pasi. [chociaż... może mnie własnie przyłapałyście jak mi się żółć ukewa.;p ] Chodzi mi głównie o podejście, bo takie ciśnięcie z grubej rury, mnie osobiście wczoraj zabolało. Ale rzeczywiście podpiłowałam. Ale wciąż do długości, która mnie odpowiada, i uwierz, że wcale tipsiarsko nie jest [ok 0,5cm?] Ale nie zgodze sie na krytykę dlatego bo nie mam kształtu, który większości się podoba. Paznokce mam ładne, białe, bez skórek, zawsze pomalowane choćby delikatnym naturalnym rózem, zadbane. To chodzi o gust a o tym jak wiemy się nie dyskutuje. I nie chodzi tu teraz o hejty, bo nie chce żeby wyszło, ze się obruszam na kawałek krytyki. Krytyka jak najbardziej wzięta do siebie ALE tylko ta konstruktywna. Ja nie powiem nowej na watku 'O borze i co z tego, że masz włosy długie jak sa cienkie i mi się nie podoba. Obetnij. I to jeszcze na jedyną ładną, akceptowalną fryzurę rodzaj cięcia xyz.' Poki dba, maski kładzie i w tłustych tygodni nie spędza to niech sobie ma w czym się odbrze czuje. ![]() Zostawiłam włosy w spokoju, jutro i tak sie pewnie przy myciu złamię i będę suszyć dyfuzorem, ale przejmuje sie mniej,
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Pomierzyłam moje włosie
w tym miesiącu (sądząc po odrostach) mam ponad 3cm przyrostu długość całkowita włosów to w najdłuższym miejscu około 47cm
Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-04-30 o 12:40 |
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Joanku do tipsiary w życiu by mi do głowy nie przyszło porównać takie fajne, długie i zadbane paznokcie
zazdrość przemawia, bo pewnie im się już by dawno rozdwoiły lub złamały ![]() I co do krytyki, uzasadniły chociaż czemu uważają, że trzeba spiłować?
|
#4960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
woow, pieknie.
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No krytyka głównie dotyczyła tego że za długie, że szpony, że nieestetyczne. trzeba spiłować i najlepiej zaokrąglić w migdałki. Imperfecto Robiłaś coś czy same z natury szybko rosną? Pamiętam, ze Ty z jantarem to tak jak ja, malaria i podrażnienia, wcierałaś/wcinałaś coś. Czy po prostu genetyczne blogosławieństwo?
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-04-30 o 13:34 |
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to trochę się zdziwiłam (tfu, tfu, tfu! żeby nie zapeszyć), ale w ciągu ostatniego miesiąca bardzo ograniczyło się wypadanie. Wcześniej leciały jak szalone (o czym niejednokrotnie tutaj pisałam) a teraz nie dość, że prawie nie wypadają, znaczy wypadają ale raczej w normie, czasami dosłownie kilka włosów to jeszcze rosną bardzo szybko. No i dzisiaj zostawiłam je same sobie, schną sobie powoli, bez stylizatorów żadnych, bez suszarki, chciałam im dać odpocząć i robią mi się fajne kręciołki. Wiadomo, że nie takie jak z suszarką, ale naprawdę jest trochę więcej typowych loczków niż jakiś miesiąc-półtora temu kiedy zostawiłam je same. Coś im służy, tylko nie wiem co muszę to przeanalizować ufff, ale się rozpisałam |
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to miały włosy dobry miesiąc, bardzo fajnie, niech rosną, nie wypadają i cieszą właścicielkę.
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
To się wyróżniaj zgodnie z zasadami BHP ;P
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja nie mówie o kolorze tylko o tej czcionce bo ona jest tak drobna, że ledwo doczytałam. Szczególnie przy dłużych wiadomościach męczy bardzo. Od 3 dni piję drożdze. Zaczynam od nowa po przerwie. Wrzuciłabym jeszcze Skrz-pok ale boję się ze znów mi włosiska będą lecieć. Czy myslicice ze poprzednim razem to mogło być od przedobrzenia, że zamiast 1.5 łyżki wrzucam 2.5? Bo miałam wrazenie, że taka lurowata była więc dodałam troche... Może za dużo?
|
|
#4969 |
|
Konto usunięte
|
Tipsiara? Cholerka, nigdy bym nie wpadla, ze mozna mnie postrzegac jako tipsiare, bo mam dlugie paznokcie. Naturalnie mam dlugie i piluje takie dlugie w pol kole to juz w ogole jak tipsiara rasowa :p
Ja dzis myje, ale tylko dlatego, ze jutro jade na majowke. Mija 3 dzien od mycia, a one nie sa ani troche tluste, choc codziennie im wale olej z l'oreal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak wrzucam zdjęcie!
normalnie szok! Bez żadnych stylizatorów, wyschnięte naturalnie odzyskuję w nie wiarę ![]() Kolor pomijamy
Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-04-30 o 15:48 |
|
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
IMPERFECTA- zazdroszczę, że Ci przestały wypadać. Moje dalej wypadają
Jestem już przerażona powoli Pierwszego dnia wyglądają jakby ich było normalnie, więcej. Na 2 dzień kiedy są już mniej okazałe mają prześwity Mam ochotę znów się ciachnąć z 2 cm ale boje się, że w końcu łysa zostanę
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Imp, naprawdę jak patrze na twoje włosy to wydaje mi się, że są strukturalnie bardzo bardzo do siebie podobne!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
Wcierek nie, też miałam niemiłe wspomnienia z Jantarem. Teraz brałam 2 miesiące coś tam na włosy, ale efekt marny. Tylko paznokcie się wzmocniły. Dalej obwiniam za to hormony, ale ileż można
|
#4976 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- Ogólnie, co do Twojego "kryzysu", to pamiętaj, że niewiele z nas ma tak, że bez niczego, ot tak, ma piękne i powalające włosy. Jeśli umyję rano, to dopiero po około 8h mogę się bezpiecznie pokazać ludziom, a jak na noc, to muszę je zabezpieczyć chustką - na szczęście TŻ wyrozumiały . Każdy ma jakieś tam rytuały, które sprawiają, że uznajemy, iż nasze włosy nadają się do pokazania. Ja sama wściekam się na swoje kudły średnio raz na tydzień, ale nie chciałabym innych Cytat:
Więc odpuszczam sobie czytanie dłuższych... Cytat:
. Poszukaj może całych ziaren, wcieram codziennie i nawet po 3 dniach nikt mi nic nie mówi, że jedzie ode mnie kurczakiem, sama też nie czuję. Jak wczoraj myłam włosy, to niemal sama je sobie z głowy rwałam, nie mogąc uwierzyć, że tak mało mi leci ;P Kupiłam dzisiaj odżywkę jabłkową z superdrug, do mycia, nie mogłam się oprzeć, jak ją powąchałam. Nabyłam też farbę, tę przez którą omal mi oczy nie wypłynęły, ale kolor był ok, no i w promocji, więc się jeszcze raz przemęczę. W lipcu lecę do PL, to tam nabędę farbę fryzjerską
|
|||
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
ja już dawno zarzuciłam stylizację bo nie widziałam sensu mając 2a/2b - nadal jednak olejuję i ogólnie dbam, już nie pamiętam kiedy je ostatni raz czesałam
niestety ciągle borykam się z wypadaniem i na tym głównie skupiam swoją uwagę. wrzucam fotki z dziś - po myciu i samodzielnym wyschnięciu, bez ugniatania, żelu itp kolor to wypłowiałe indygo, muszę znów nałożyć bo włosy mi rosną 4-5 cm na miesiąc więc odrosty widać zwłaszcza całe siwe skronie
|
|
|
|
#4979 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo grzywa Ci bardziej pasuje, a jak chcesz coś koniecznie zmienić to albo obetnij trochę, albo się farbnij na niebiesko czy czerwono ( tu możesz n aturalnie henna) i już Nie martw się na zapas, to że coś tam znalazłaś to nie znaczy że to jest groźne ![]() Cytat:
A właśnie właśnie niech żałuje ![]() Cytat:
muszę zapamietać sposób do wykożystania ![]() Cytat:
Jeszcze nie ![]() Cytat:
Ładne Moje to rosną jak szalone zawsze po 3 tygodniach mam już tak długie że mnie wnerwiają że ani balasamem w słiczku usta posmarować bo zostaje pod paznokciem ani to cwiczyć z tym ani nic Cytat:
Nie ma się co łamać . Masz piękne włosy i na pewno są kręcone bo to widać że pięknie i naturalnie się kręcą, tylko czasem trzeba im pomóc, bo są za ciężkie i samym jest im ciężko się kręcić wiem bo moje przy długości którą mam teraz czase też tak mają.Cytat:
O popatrz, nawet bym o takim zastosowaniu nie pomyślała Cytat:
Co za wynik , moje chyba najdłuższe teraz też mają gdzieś 47/48 cm.Cytat:
Ojej ojej ojej Pisałaś coś jeszcze o Jantarze że używałaś teraz, podrażnia Cię ja szukam teraz czegoś jako wcierki typu Jantar ale nic nie ma... Cytat:
To tak jak ja, tez mam ten problem, ale walczę, wywalczymy sobie brak wypadania zobaczysz
|
|
#4980 |
|
Moderator
|
Drugi dzień jestem bez mycia herów i nie zapowiadają się na niefajnie czy tłustawe, mimo że w bejbiki przy czole rano wtarłam rycynowy. Ba, nawet nadal odbite od nasady są dość mocno. Sprawię sobie chyba jakiś suchy szamponik z czasem.
A kolejne mycie obstawiam na piątek - gdybym mogła myć głowę co 4 dni byłabym w siódmym niebie, moje włosy by wreszcie odpoczęły po paru latach czestego szorowania *,* Aziddee - też bym się bała, tym bardziej przy mojej iście białej karnacji.. wyglądałabym jak marchewa ;D a zostawię ją niech leży, jak mi pewnego pięknego razu urosną długie włosy, a ta henna bedzie zdatna do użytku z chęcią ocieplę sobie kolor końcówek, o ![]() Może jak Ci wyleca te martwe to te nowe co urosną będą mocniejsze. Ja sobie tak mówię zawsze, jak mi włosy lecą... ostatnio nawet mi na rekę jak mi co nieco więcej wyleci bo takie słabiutkie są gdzieniegdzie i bejbi hery takie dłuższe wylatują, to niech sobie odrosną nowe. A stres to paskudna sprawa na włosy. Mi wystarczy jednego większego stresa mieć jeden dzień, a kolejne mycia to kępka kudełków w odpływie. w każdym razie trzymam kciuki, byleby najgorsze odpukać.Joanku -dzieki Tobie mam motywację na pazury. ładnie sobie opiłowałam i będę kremowac moim kremem ukochanym z masełkami i olejami ;D I nie masz szaponów. Dla mnie obrzydliwie wyglądają sztuczne paznokcie, takie białe i perfidnie kwadratowe, bleee. Ale naturalne są okej ![]() Doe - daj znać jak Ci superdrugowa się sprawdzi, ja ją mam i lubię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Są jeszcze przepisu na brązowienie ciała henną jak samoopalaczem, ale tego akurat bym się bała

długość całkowita włosów to w najdłuższym miejscu około 47cm
woow, pieknie.

lubię się wyróżniać
Jestem już przerażona powoli