|
|
#151 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II
no ale przecież takie kombinowanie komu zostawić dziecko to już jest jakieś ograniczenie w życiu i coś czemu należy się podporządkować. Nawet jeśli podrzucimy dziecko niani na czas naszego 14 dniowego urlopu (co samo w sobie jest abstrakcją, ale zróbmy takie założenie) to musimy najpierw sobie zaplanować nianię i pieniądze na nią. A mnie takie kule u nogi nie interesują i nie chcę takiego rodzaju planowania w moim życiu.
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#153 |
|
Naczelna Nastolatka
|
świetnie, ale musiałaś to załatwić, umówić się z babcią, zorganizować lot, opłacić, swój urlop dopasować czasowo do ich wyjazdu. To wszystko to są właśnie ograniczenia i dopasowanie swoich planów pod dzieci.
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Biedna babcia
Co jej przyszło na stare lata znosić
|
|
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
a jak twoja wolnosc wyglada nie oczekuje odpowiedzi
|
||
|
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
Mój TZ pracował kiedyś z chłopakiem, który zawsze zostawał w biurze długo po godzinach. Nie brał za to pieniędzy, bo nawet nie pracował. Dogadał się po prostu z szefem, że może tam zostać. Oglądał sobie filmy, grał w gierki, przeglądał śmieszne obrazki. Nie chciał wracać do domu, bo miał tam dwójkę małych dzieci i nie mógł znieść panującego w domu hałasu.
Tyle szczęścia ![]() Choć bardziej szkoda mi jego żony. |
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#158 |
|
Naczelna Nastolatka
|
mówić do ciebie to jak rzucać grochem o ścianę. Obiektywnie jest tak, że konieczność dopasowania swoich planów do kogoś innego TO JEST OGRANICZENIE. Bez względu na to jak bardzo będziesz zaprzeczać i tupać nóżką.
Ja jestem ograniczona przez inne rzeczy i się tego nie wypieram tak usilnie jak ty próbujesz. Ale nie jestem zależna w takim zakresie i takich kwestiach jakie byłyby dla mnie nie do zaakceptowania. Posiadanie dzieci jest właśnie takim rodzajem ograniczenia, które dla mnie jest nie do przyjęcia.
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Mój mąż jest wściekły, kiedy musi dłużej zostać w pracy,a po powrocie i on się cieszy jak dziecko i córka,no i ja też uwielbiam patrzeć jak się za sobą stęsknili i jak się kochają Teraz już się nie może doczekać syna ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Rodzina to jednak skarb,ale kiedy się jej nie ma ,to nie wie co się traci i też jest dobrze ![]() I też jestem zdania,że więcej ma się czasu i mniej ograniczeń bez dzieci,ale, cholera, nigdy bym się nie zamieniła z bezdzietnymi
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam dzieci ale jak wracam z pracy to tez widze jak mój kot cieszy sie na mój widok tarza sie po ziemi po czym wskakuje mi na plecy i moja pani rzuca mi sie w ramiona Wiec nie do konca nie wiem co to za uczucie .Tyle tylko ze moja pani i kocica nie hałasuja bez powodu itd.Nie potrzebuje taich RODZINNYCH atrakcji i tez bym sie z Toba nie zamienił![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez Rafik 84 Czas edycji: 2014-04-30 o 07:52 |
||
|
|
|
#161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ahh, móc cofnąć czas ![]() Zawsze mi było bliżej do bezdzietnych niż do dzietnych. Naprawdę, jest więcej minusów posiadania dziecka, niż plusów. |
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4624166 8]A ja bym się zamieniła
Ahh, móc cofnąć czas ![]() Zawsze mi było bliżej do bezdzietnych niż do dzietnych. Naprawdę, jest więcej minusów posiadania dziecka, niż plusów.[/QUOTE]OMG Pierwsza mama która przyznała sie do tego ze wolała by nie miec dzieci...Gratuluje odwagi
|
|
|
|
#163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesli mowisz, ze ty sobie jedziesz i sie nie przejmuesz cos sie z dziecmi dzieje, bo ty tak chcesz to sorry.Ja mam inny charakter. W mojej rodzinie wszystkie kobiety bardzo sie przejmowaly dziecmi. I nie chcialy ich nikomu nawet na jeden dzien zostawic. I wiem, ze mam to w genach. Za zadne pieniadze nie kupie sobie spokoju, gdy bede miec dzieci. Juz zawsze bede sie musiala o nie martwic. Niedlugo jedziemy z mezem na wakacje i juz sie martwie co bedzie z naszymi kotami? Przeciez nikt sie nimi nie zajmie tak dobrze ja my. To tylko i az koty, nie mowiac o dzieciach.
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Ja tez mam tak,że się przejmuję i już trzęsę portkami co to będzie jak córcię do przedszkola we wrześniu poślę-aaa
|
||
|
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochamy góry i od małego chcemy dzieciaki miłością zarazić. Tak samo jak wiem że przy niezbyt dużej pensji da się wyżyć i zostaje na przyjemności. I że jak najbardziej facet może być zaangażowany w wychowanie nawet jeśli sporo pracuje Przepraszam że tak się wtryniam ale podczytuję z ciekawością. Sama jeszcze parę lat temu nie chciałam dzieci, aż mnie telepało jak ktoś mi wciskał na ręcę itp. Teraz mam dwójkę Dzieci (oprócz swoich) nadal nie cierpię, omijam szerokim łukiem, jak ostatnio pojechałam na przedszkolną wycieczkę to miałam ochotę od tej szarańczy uciec
|
|
|
|
|
#166 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jest zupelnie inny rodzaj milosci - nie da sie tego wyobrazic i porownac do tarzajacego sie kota (wiem bo mam). |
||
|
|
|
#167 | |
|
she-wolf
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4624166 8]A ja bym się zamieniła
Ahh, móc cofnąć czas ![]() Zawsze mi było bliżej do bezdzietnych niż do dzietnych. Naprawdę, jest więcej minusów posiadania dziecka, niż plusów.[/QUOTE] gratuluję odwagi choć pewnie zaraz zleci się parę osób, co na Ciebie najadą, że "jak tak można?", tak jakbyś powiedziała, że własnych dzieci nie kochasz a przecież można kochać, cieszyć się, że je ma a z drugiej strony widzieć też minusy macierzyństwa i nie ma w tym nic złego! Moim zdaniem, z obserwacji wiele Polek tak myśli, ale głośno się o tym nie przyzna (tak samo jak bezdzietni do niechęci posiadania dzieci), bo społeczeństwo. A niby panuje wolność słowa i wyboru, a człowiek i tak musi się kryć i czaić..Cytat:
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#169 |
|
jestę wieszczę
|
Dzięki, od 9 roku życia użeram się z dziećmi, wiem co to za "miód" i że nie mam do tego cierpliwości
. Poza tym pewnie byłabym i tak matką-kwoką i balabym się dzieciaka zostawić z nianią choćby na kilka godzin
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#170 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i nadal dla mnie wypoczynek z dziećmi to nie wypoczynek a wysyłanie dzieci komuś na 14 dni to jakaś masakra dla tego kogoś i dla rodziców też na pewno zmartwienie i też żaden wypoczynek bo ciągle się zastanawiają czy wszystko ok i tu nie ma kwestii finansowych bo ja mogę jutro sobie lecieć na wycieczkę na 14 dni i mogę wcisnąć komuś dziecko ale co z tego? mogę nie zdążyć zorganizować dziecku opieki, może się rozchorować i trzeba będzie szybko wracać i masa innych spraw. I mam kota, psa, papugę, chomika i już tu czuję ograniczenie, mimo, że pies mieszka z mamą, bo wiem, że tęskni, bo martwię się czy z nimi wszystko ok nawet jak wyjadę i to TYLKO zwierzęta i mają opiekę, to się martwię i jak by się nie daj bóg coś działo to wracałabym jakby się paliło i szczerze, boję się pomyśleć co by było z dziećmi bo to o wiele większe ograniczenie i odpowiedzialność. Dlatego OYE, rozumiem, że dla Ciebie wolność to kasa i wypychanie dzieci do niani czy rodziców jak chcesz mieć wolne ale dla mnie to żadna wolność bo jeśli jesteś dobrą, odpowiedzialną mamą, to nie uwierzę, że się o dzieciaki nie martwisz, ja bym się martwiła. I kasa nie ma tu nic do rzeczy, to kwestia uczuć, odpowiedzialności i bycia dobrym rodzicem bo uważam, że żadna wolność zostawić dzieci i jechać na wakacje, im się nie należy? owszem, należy ale z nimi już nie wypoczniesz. |
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz pisałam,że na obce dzieci się patrzy jednak inaczej niż na własne ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- |
|
|
|
|
#172 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
A Oto mój kot,a w zasadzie kotka Bulba
:
|
|
|
|
#174 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#175 |
|
she-wolf
|
ale cudowna! Brytyjka? Muszę mamę (która marzy o kociaku, ale waha się pomiędzy Brytyjczykiem, a Maine Coonem) na taką piękność namówić
|
|
#176 |
|
BAN stały
|
to ja pokażę moją pannę, witamy się z Bulbą, oto i Kluska:
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska cała dumna siedzi
Heyah Kluska-głasiu głasiu
|
|
|
|
#180 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Haters Gonna Hate 
nie oczekuje odpowiedzi

choć pewnie zaraz zleci się parę osób, co na Ciebie najadą, że "jak tak można?", tak jakbyś powiedziała, że własnych dzieci nie kochasz
a przecież można kochać, cieszyć się, że je ma a z drugiej strony widzieć też minusy macierzyństwa i nie ma w tym nic złego! Moim zdaniem, z obserwacji wiele Polek tak myśli, ale głośno się o tym nie przyzna (tak samo jak bezdzietni do niechęci posiadania dzieci), bo społeczeństwo. A niby panuje wolność słowa i wyboru, a człowiek i tak musi się kryć i czaić..