Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 09:07   #301
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Nikt tak nie zrozumie kobiety w ciąży jak druga kobieta w ciąży to jest najprawdziwsza prawda .
Uważamy na siebie od pierwszego dnia i każda najmniejsza plameczka to dla nas juz ścisk w zoladku. Ale tak chyba się rodzi instynkt macierzyński.

Rozjojarzenie
Kocham mój słownik w telefonie
Asiu jedno zero czy dwa zera czy tam 3 to teraz naprawdę nieduża różnica ja juz kiedyś pisałam, jak babka do mnie w sklepie dwa razy co podać a ja stoję jak debil i nic a później a to pani do mnie mówi? (dziwne, żeby do kogoś innego, jak tylko ja stałam )
no kocham ten stan

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Witam się słonecznie
Jeśli chodzi o sprawdzanie papieru to ja tez to mam do dziś...Dwukrotnie plamiłam na początku, a któregoś razu podcierając się był normalnie poślizg jak przy okresie i patrzę, a tam krew. Ojjj jak się podniosłam, jeszcze głupia zerknęłam w lustro , patrzę, a ja wręcz zielona, szybko się położyłam, myślałam, ze serce mi wyskoczy. Za chwilę zadzwoniłam do lekarza, to pierwsze co, pytał czy brzuch napięty, jeśli nie to mam leżeć i brać dotychczasowe leki. Wizytę miałam dnia następnego, ale powiedział, że jeśli chcę to sprawdzić to on przyjmuje dziś do późna. Tak tez się stało, około godz. 21 byłam na fotelu, bo ja tu wytrzymać do jutra, tym bardziej, że sama miałam być na noc. Okazało się, że miałam jakieś krwiaczki na macicy i to one skubańce mogły pęknąć i tak mi napędziły strachu. Od tamtej pory spokój, oby tak dalej i oby do września.
Kupiłam wczoraj szczypiorek, no tak śmierdzi jakąś chemią, czy pryskany czymś był, nawet mnie ciut język szczypie, wywalę resztę ! A tak mi smakował na pomidorku.
Zmykam zaraz na małe zakupy, bo jak tu wczoraj któraś mówiła dziś w sklepach będzie armagedon U nas kiedyś po sylwestrze i nowym roku jak od rodziców wróciliśmy to pieczywo można było tylko w Biedronce na plakatach zobaczyć. W sklepach totalne zero, nawet tostowych nie było. Oczywiście całego miasta nie objechałam, ale w tych najbliższych sklepach były totalne braki. Teraz jak odjeżdżamy z domku to tatko już bochenek awaryjnie nam daje A chyba ze 2-3 lata pod rząd bankomaty były nieczynne, wyczyścili chyba je do cna hehe, to ludzie sobie nawzajem pożyczali i ratowali się do dnia następnego, no bo jak... majowy weekend popić by się chciało, a nie ma za co, a kasa na koncie elży i ruszyć je nie możesz;p Póki co pogoda ładna to i w mięsnych kolejki będą, bo coś na ruszt trzeba wrzucić. Jeszcze pewnie w piątek szał też będzie.
ooo tak zdecydowanie ludzie szaleja jak jeden dzień sklep zamkniety to lataja jak chory kot z pęcherzem i wykupuja co sie da, mój plan taki ze wypijemy kawe, zjemy sniadanie, poszalejemy pójde z młodym do piasku a potem na zakupy-wielkich robic nei zamierzam bo w piatek wszytko czynne

ogólni eto dzień dobry z kawa w rece
wstaliśmy po 7 ale mój syn łaskawca powiedział : nie wstajemy, lezymy, dzidzia spi więc lezakowalismy do 8 z hakiem
własnei wcinamy solidarnie kasze manna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:09   #302
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
u mnie młody zrezygnował z wózka po skończonym roku i od tej pory nie używamy
cały dzien lata , energii ma za 5 wiec na spacerkach wytrzyma

ale ogólnie te dostawki czasem sie sprawdzaja
u mojej to nie brak energii a nuda. Ją spacerowanie nudzi. Na placu zabaw może być caly dzień, a jak spaceruje to nagle zmeczona się robi. Jak biorę rowerek to spoko, na rowerku biegowym jeździ sobie i zadowolona. Ale z tego przedszkola jak bede odbierac to najlepiej własnie chyba dostawka w razie czego. Bo nie widzę się z wózkiem glęboki w jednej ręce i z rowerkiem w drugiej, jak maszeruję do przedszkola

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
U nas różnica będzie 2 lata i 2 miesiące. Mała ma dużo siły i jest w stanie sporo przejść, ale... Bardzo często idzie tam gdzie chce.
Jescze nie wiem co kupimy bo do wyboru sa dostawki - stojąca lub siedząca, albo wozek bliźniaczy
ja nie miałam pojecia, że są siedzące i wczoraj jak net przeglądałam to zauważyłam to ale ja myślę o stojacej i myślę o używanej bo są dosć drogie a ja też nie wiem, jak długo bedę używać.

Cytat:
Chciałabym nazwać córeczkę Joasia, ale mój mąż się puszy wariat. Z resztą jeszcze nic nie wiadomo co będzie uważam, że matka nosi i rodzi to powinna mieć.70 % głosu w takich sprawach albo i więcej bo później to tez na nas większość spada dobra... Nakręciłam się jutro będę argumentowac mężowi ( tak w ogóle od zawsze naduzywam : D)
ja nadałam imię Joanna w naszych pokoleniach jest dużo dziewczyn o tym imieniu i np mój brat stwierdzil, że dość oklepane. Natomiast teraz praktycznie tak się nie nadaje tego imienia. Jak zapisywałam Asię na angielski to szefowa szkoły mi powiedziala, że chyba pierwszą Joannę zapisuje. I tam często mówią do Asi Joasia, co mi się bardzo podoba

Cytat:
Byłam cholernie zniesmaczona Christianem jak ją tak zlal. Ale w drugiej części jak ona mu pozwalała juz na to, to mnie to jaralo chyba dlatego, że taką jej to sprawiało przyjemność w końcu. chociaz waniliowy tez był opisany super chyba jeszcze raz wrócę do tej książki.
ciekawe, jak film wyjdzie, bo jakoś obawiam się, że może być z tego zwykly erotyk i zasnę w kinie w trakcie oglądania

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Witam się z rana nie śpie juz bo mam zasrany fitness niedlugo i musze zjesc,wypic herbatke i nasmarowac ciało jakimś za przeproszeniem gównem i wmawiac sobie ze to pomoze i nie będę mieć cellulitu i rozstępów
nie ma to jak pozytywne nastawienie od rana uwielbiam Ciebie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witam sie w kolejnej czesci watku, troche pozno ale przez ten remont na moim pietrze jestem totalnie wybita, ale dziś juz konczymy i zostaje wielkie sprzatanie.
dobrze ze maz ma jutro wolne to mi pomoże i nareszcie wracam na swoje pietro nie bede musiala spac blisko tesciowej
mam nadzieje ze uda mi sie was nadrobic:P

mała rzecz a cieszy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-04-30 o 10:08
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:23   #303
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46242070]Oj dziewczyny od godziny Was czytam i nadrabiam a zeszłam wczoraj o 20 stąd nieźle dajecie czadu po nocach

Gratulacje za syneczka

Hehe i ze mna tak być może. Też od początku mówie o moim dzieci Karolek. A na usg w 13tc lekarz powiedział, że na 80% będzie dziewczynka to mnie normalnie zamurowało
Gratulacje za córunię

Oj biedulko, strasznie Ci się nazbierało, szczerze współczuję
Ale super że dzidzia taka aktywna i już się z siostrzyczką dogaduje

Śliczne łóżeczko

Też tak mam... Ciekawa jestem czy już zawsze będę tak wróżyć przyszłość z tego papieru toaletowego... Nie miałam żadnych plamień ale też miałam taka dziwną sytuację z papierem, niby biały, a potem wyskakują jakieś czerwone kropeczki. Z czego oni kręcą ten papier?
No a jak mąż kupił raz 16 rolek !!! papieru w kolorze łososiowym, bo była fajna promocja, to dostał takie bury że szok

Hehe no właśnie

Ja już dzisiaj o 7:15 byłam w piekarni po chlebuś. Kurde co to za dziura... Gdybym przyszła parę minut później pozostałoby mi zlizanie okruszek z lady. Kolejka że szok, ja nie wiem co Ci ludzie po nocach spać nie mogą U nas właśnie w takie dni przed świętami jak się nie zerwie wzceśniej z wyra to o świeżym pieczywku można pomarzyć Juz tak kilka razy pocałowałam klamkę, ale dzisiaj się nie dałam I mam świeży pachnący chlebuś, chałkę z kruszonką i rogalika z serem. Tzn miałam, bo wciągnęłam to nosem czytając Was
Na piątek już się zapisałam na chleb co się nie będę musiała tak z rana zrywać

Szykuje się pięęękna pogoda [/QUOTE]

Zapraszam do centrum. Sklepów z pieczywem i wszystkim innym jak "mrowków". Za godzinę ide na zakupy, spokojnie wszystko kupię

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
u mojej to nie brak energii a nuda. Ją spacerowanie nudzi. Na placu zabaw może być caly dzień, a jak spaceruje to nagle zmeczona się robi. Jak biorę rowerek to spoko, na rowerku biegowym jeździ sobie i zadowolona. Ale z tego przedszkola jak bede odbierac to najlepiej własnie chyba dostawka w razie czego. Bo nie widzę się z wózkiem glęboki w jednej ręce i z rowerkiem w drugiej, jak maszeruję do przedszkola

ja nie miałam pojecia, że są siedzące i wczoraj jak net przeglądałam to zauważyłam to ale ja myślę o stojacej i myślę o używanej bo są dosć drogie a ja też nie wiem, jak długo bedę używać.

ja nadałam imię Joanna w naszych pokoleniach jest dużo dziewczyn o tym imieniu i np mój brat stwierdzil, że dość oklepane. Natomiast teraz praktycznie tak się nie nadaje tego imienia. Jak zapisywałam Asię na angielski to szefowa szkoły mi powiedziala, że chyba pierwszą Joannę zapisuję. I tam często mówią do Asi Joasia, co mi się bardzo podoba

ciekawe, jak film wyjdzie, bo jakoś obawiam się, że może być z tego zwykly erotyk i zasnę w kinie w trakcie oglądania

nie ma to jak pozytywne nastawienie od rana uwielbiam Ciebie

mała rzecz a cieszy
Te dostawki chyba coś koło 300 zl kosztują...
Jak masz duży kosz pod wózkiem to rowerek biegowy zmieści się pod.
Ale to i tak rozwiązanie na dość krótko. Przyjdzie zima ti cora na rowerku di przedszkola nie pójdzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:41   #304
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Moje dziecko od 3 godzin się nie rusza. Czuję się dziwnie. Brzuch mam dziwny. Jak do 12 się nie ruszy to lecę do jakiegoś lekarza. Moja dzidzia od tygodnia zawsze reagowała na moją dłoń. Zawsze o tej porze szalała. A dzisiaj cisza. Umrę chyba zaraz że stresu idę wypić kakao bo też po tym zawsze maluch brykal.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:55   #305
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Mandragorrka pod nosem mam Europę Centralną i Tesco, więc bez pieczywa nie zostaję Ale nie cierpię ego marketowego pieczywa A w tej piekarni co ją z okna widzę mają naprawdę za☠☠☠iaszcze pieczywo. Uwielbiam chleb z chrupiącą skórką.... I nie jest taki napompowany. No i na prawdę smaczny, można jeść na sucho. Dlatego tak się irytuję jak o 8:00 rano już nic na półkach nie zastaję

Mo_onika_ika nie stresuj się. Brak ruchów na tym etapie to normalna rzecz jeszcze. Tu część dziecwzyn jeszcze w ogóle nie poczuła swojego maluszka. I tak należysz do grona tych szczęściar, kórym dano już są kopniaczki. Ale te ruchy mogą być jeszcze nieregularne
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 09:57   #306
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Wypilam kubek mocnego kakao. Kładę się i czekam. Jeszcze tydzień temu bym się nie przejmowala. Ale teraz wiem na co reaguje moje dziecko i kiedy jest aktywne. Zaraz będę płakać normalnie

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-04-30, 09:59   #307
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Moje dziecko od 3 godzin się nie rusza. Czuję się dziwnie. Brzuch mam dziwny. Jak do 12 się nie ruszy to lecę do jakiegoś lekarza. Moja dzidzia od tygodnia zawsze reagowała na moją dłoń. Zawsze o tej porze szalała. A dzisiaj cisza. Umrę chyba zaraz że stresu idę wypić kakao bo też po tym zawsze maluch brykal.

spokojnie... 3 godziny to naprawdę nie jest dużo i pewnie sobie śpi... Nie tylko my mamy mniej aktywne dni

Ja jestem Joanna-Asia i cieszę sie, ze chcecie tak nazwać córeczki ostatnio juz myślałam, ze to imię wymiera mój tz mówił, ze gdyby nie ja to byśmy tak nazwali córeczkę

A jeśli chodzi o papier to tez wgapiam sie w niego nawet w nocy jak sikam na śpiocha kiedyś był zawał bo było troszkę krwi ale sie po prostu zacielam podczas golenia mowię wtedy do tz "ja sie kładę a Ty patrz czy mam rankę" mi to sprawdzanie zostało po tym, ze to były dwa lata walki o dzidzie i maniakalne sprawdzanie czy okres dostałam czy w końcu nie ...

Nudze sie dzisiaj do tego stopnia, ze pojadę do teściowej i lecimy na stare miasto w Köln na zakupy dzieciowe

Zle mi sie spało ale wiem, ze to przez jedzenie wieczorem...zawsze tak mam, ze sie wierce jak zjem coś większego około 20...

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:11   #308
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Moonika-spokojnie, to nie musi być nic zlego i na pewno nie jest.Czasem dzidzia dłużej śpi i nie reaguje na dotyk

Dziewczyny, polecicie mi jakieś dobre pralko-suszarki??, bo nie chcę kupić bubla ,tak jak to było z pralką:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:16   #309
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Wypilam kubek mocnego kakao. Kładę się i czekam. Jeszcze tydzień temu bym się nie przejmowala. Ale teraz wiem na co reaguje moje dziecko i kiedy jest aktywne. Zaraz będę płakać normalnie

Połóż się spokojnie i na pewno za jakiś czas się obudzi
Nie stresuj siebie i dzieciatka niepotrzebnie, miałaś problemy ze snem to dziecko też mogło źle spać. Musi odespac
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:22   #310
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Moonika-spokojnie, to nie musi być nic zlego i na pewno nie jest.Czasem dzidzia dłużej śpi i nie reaguje na dotyk

Dziewczyny, polecicie mi jakieś dobre pralko-suszarki??, bo nie chcę kupić bubla ,tak jak to było z pralką:/
BOSCH Ja po ostatniej awarii pralki marki Candy......która zalała mi pół mieszkania i sąsiadów kupiłam Boscha. I nie zamieniłabym na inną. Pierze super, kłaki psa znikają, ma wiele funkcji, jest cichutka i oszczędna Jestem bardzo zadowolona. Szukałam pralki przez tydzień i wiem że innej marki bym nie wybrała. Bo Beko to lodówki, whirlpool to zmywarki, polar odpada całkowicie, amica to raczej kuchenki i to gazowe Jeżeli już inwestować to naprawdę polecam Boscha Moje ręczniki od roku miały jakieś plamy.... a ta pralka z tymi samymi kapsułkami i to na skróconym praniu wyprała je do czysta i wyglądają jak nowe

Dzidzia dalej się nie rusza chyba pójdę sprzątać mieszkanie bo nie wytrzymam leżąc. Chociaż może lepiej leżeć bo coś jest nie tak

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-04-30, 10:25   #311
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Monia-dziękuję ślicznie

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:30   #312
Latte88
Zakorzenienie

Monika daj sobie godzinę na leżenie. Polecam na plecach. Wtedy czuć najbardziej.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 10:50   #313
małaPaulina
Wtajemniczenie

Aliszcze hihi a dziękuje
Monika jestes niepowazna

No nic ja lece na wycieczkę rowerową świecić rozstępami bo pogoda super i oby taka była cały czas

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:13   #314
ZygaEffka
Zadomowienie

Nie moge do cholery was nadrobic
Rodzinka jedzie i znów bede czytac od nowa
Ide wstawiac kawe pozniej pogryzdolę do was
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:18   #315
Misstic
Wtajemniczenie

Czesc dziewczynki

Ide zaraz marynowac miesko na szaszlyki bo wczoraj mi sie nie chcialo hehe

Co do marki Bosh to jak najbardziej polecam. A zmywarki to juz w ogole.
Golgie wpisz sobie pralko-suszarka ceneo w google i wyskoczy ci duzo modeli. Patrz na takie ktore sa odpowiednie dla ciebie cenowo i ktore maja duzo pozytywnych komentarzy. Poczytaj te opinie a z pewnoscia wybierzesz jakis fajny i dobry model dla siebie
Ja zawsze tak robie i jeszcze sie nie zawiodlam na tym co kupilam.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:51   #316
NATALUSIA14
Rozeznanie

Ja od rana robie liste zakupów na weekend majowy, ma przyjechać do nas rodzinka na parapetówkę, mieszkamy już rok ale jakoś nie było okazji, poza tym po mału się urządzaliśy i jak pomyśle o tym tłoku ludzi w tesco to

papier toaletowy tez sprawdzam przy każdej wizycie w wc, kupuję tylko biały papier

u mnie 21 tc a ruchów BRAK ale jestem cierpliwa daję jej czas do 23 tc potem będę się martwić

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 11:51   #317
kachna21
Raczkowanie

hej mamuśki!!!!!
mam tyle nadrabiania zę majówki mi nie starczy...

dziewczyny nie uwierzycie ale jestem znowu chora nie wiem czy to przeziebienie, czy cos alergenicznego ale leci mi z nosa, glowa boli, a ze oddychalam przez usta w nocy mam takie podraznione gardlo ze ie moge nic przełknąć
i w nocy dostalam takiego skurczu....po prawej stronie brzucha, że nie mogłam się wyprostowac. juz zaczęłam panikowac że wyrostek, ale przeszło, oj ciężka noc, dzisiaj jestem wykonczona :

powiem Wam, że się zaczęłam troche stresowac, TZta rodzice mają troszke problemów finansowych i im pomagamy, a srednio mamy z czego. kocham TZta miedzy innymi za to że jest taki odpowiedzialny, wspieram go i wiem ze robi dobrze, ale z drugiej strony boje się że ruszamy nasze oszczednosci a dziecko tuz tuz
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:10   #318
agnes 20
Zadomowienie

Witam się dzisiaj, właśnie wróciłam z miasta i odebrałam wczorajszą morfologię i mocz i chyba jest ok.
Udało mi się też kupić w POLO Warkę 0% i chyba dziś na leżaczku wypróbuję co to za cudo.
Monika nie stresuj się tak, na pewno wszystko ok, mój dzieć to mimo że uaktywnił się wcześnie bo w 15 tc to leniuch straszny, teraz w 20 tc rusza się tylko nocą i też mnie to stresuje ale trzeba być dobrej myśli.
bezaczek pytałaś o zwolnienie i wczasy. Ja też mam zwolnienie leżące i u mnie nie ma innej opcji żeby mi wypisali chodzącę bo boją się kontroli i mimo tego że lekarz powiedział że nie muszę leżeć cały czas to nie mogą mi innego wypisać. Z wczasów więc niestety musimy zrezygnować, bo już miałam jedną kontrolę i powiedzieli że mnie jeszcze odwiedzą i teraz nawet na majówkę do siostry boję się ruszyć.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:14   #319
Denaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczyny szukam łóżeczka dla dziecka z mnóstwem elementów i nie moge znaleźć na allegro nic ciekawego , macie może jakies propozycje ?
Pytałam się moich koleżanek, świeżo upieczonych mamuś i tych już bardziej doświadczonych i każda wywalała baldachim z uwagi na to, że to siedlisko kurzu, przeszkadza w nocy przy schylaniu się po malucha, komary w tym lubią siedzieć i pająki ;D Gdybym miała kupować, to łóżeczko saute, niepotrzebny wydatek, który po miesiącu upchniesz w dole szafy

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na usg połówkowym i wszystko ok będę miała DZIEWCZYNKE chociaż wydawało mi się od początku że to chłopiec
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Lista uzupelniona...
Nie mam na nic sily. Ta wyprowadzka mnie wykancza.

Się dziś wnerwiłam. Ustawiłam sobie budzik na rano by zrobić badani akrwi, mocz i glukoze, ale że nie chciało mi się od razu wstać byłam w przychodni o 7:15, babka w rejestracji mówi, że glukozę mogę zrobić w piątek, bo to badanie robią wyłącznie o 7:00, 15 min później już nie! Bez jaj ;P

I opowiem wam mój poryty sen. Śniło mi się, że chodziłam boso po świeżo zbronowanym polu, i zaczęły gonić mnie wilki Zaczęłam uciekać i udało mi się je zgubić, chwilę później spotkałam tam mojego brata (jestem z nim w dużym konflikcie) którego zaatakował ogromny dzik i ugryzł go. Walnęłam tego dzika i rozłożyłam ręce żeby wydawać się większa by się wystraszył i chwile później uciekł. Mnie też próbował ugryźć ale się mu nie udało. Później zadzwonił budzik. WTF?!

AAA i chciałam się pochwalić, kupiłam maluszkowi taki kombinezonik http://olx.pl/oferta/ocieplany-pajac...8-ID4PYAL.html

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-04-30 o 12:21
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:20   #320
Krumcia
Raczkowanie

Cześć, dziewczyny!
Mam nadzieję, że tym razem uda mi się popisać z wami dłużej (dotychczas napisałam aż 3 posty w pierwszym wątku )
Widzę, że nie tylko ja mam problem z imieniem dla chłopca... To niesprawiedliwe, że dla dziewczynek jest tyle fajnych imion, a dla chłopców nie ma z czego wybierać Chociaż może to ja jestem szczególnie wybredna.

Dzisiaj miałam fajny sen - tuliłam swoją dzidzię. Fajnie było czuć takie malutkie i cieplutkie dziecko Już się nie mogę doczekać września...
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:31   #321
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Pytałam się moich koleżanek, świeżo upieczonych mamuś i tych już bardziej doświadczonych i każda wywalała baldachim z uwagi na to, że to siedlisko kurzu, przeszkadza w nocy przy schylaniu się po malucha, komary w tym lubią siedzieć i pająki ;D Gdybym miała kupować, to łóżeczko saute, niepotrzebny wydatek, który po miesiącu upchniesz w dole szafy

Gratulacje

Się dziś wnerwiłam. Ustawiłam sobie budzik na rano by zrobić badani akrwi, mocz i glukoze, ale że nie chciało mi się od razu wstać byłam w przychodni o 7:15, babka w rejestracji mówi, że glukozę mogę zrobić w piątek, bo to badanie robią wyłącznie o 7:00, 15 min później już nie! Bez jaj ;P

I opowiem wam mój poryty sen. Śniło mi się, że chodziłam boso po świeżo zbronowanym polu, i zaczęły gonić mnie wilki Zaczęłam uciekać i udało mi się je zgubić, chwilę później spotkałam tam mojego brata (jestem z nim w dużym konflikcie) którego zaatakował ogromny dzik i ugryzł go. Walnęłam tego dzika i rozłożyłam ręce żeby wydawać się większa by się wystraszył i chwile później uciekł. Mnie też próbował ugryźć ale się mu nie udało. Później zadzwonił budzik. WTF?!

AAA i chciałam się pochwalić, kupiłam maluszkowi taki kombinezonik http://olx.pl/oferta/ocieplany-pajac...8-ID4PYAL.html
Jak to robią tylko do 7 Bez przesady. Nawet jak byś przyszła sobie o 11 tylko na czczo to powinni ci zrobić. Ale bym się wnerwiła.

Sen niezły hehe Denaris pogromca dzików

Śliczny misiaczek, ja już mam takie dwa Jak widzę coś takiego to nie mogę się opanować hehe

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny!
Mam nadzieję, że tym razem uda mi się popisać z wami dłużej (dotychczas napisałam aż 3 posty w pierwszym wątku )
Widzę, że nie tylko ja mam problem z imieniem dla chłopca... To niesprawiedliwe, że dla dziewczynek jest tyle fajnych imion, a dla chłopców nie ma z czego wybierać Chociaż może to ja jestem szczególnie wybredna.

Dzisiaj miałam fajny sen - tuliłam swoją dzidzię. Fajnie było czuć takie malutkie i cieplutkie dziecko Już się nie mogę doczekać września...
Właśnie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-30, 12:32   #322
martek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Znalazłam z tżetem w końcu to co chcemy
http://allegro.pl/baby-raj-20el-posc...195877904.html
łóżeczko vaniliowe z serduszkiem i pościel też w serducha chyba nr 008 troche wychodzi za to no ale to nasze pierwsze dziecko i chce mieć własnie takie łóżeczko dla niej
Śliczne ja na pewno zrezygnuje z baldachimu, bo wg mnie to tylko siedlisko kurzu i robactwa

Cytat:

Do czego hmmm do celów prokreacyjnych w trakcie ciąży?
Im więcej o tym myślę, tym bardziej chce wrrr
Tez ją lubię. Pokochałam ją na gg tam też jest mega wesoła i tak się rusza śmiesznie
Ja też mega napalona w ciąży chodzę haha

Cytat:
A dziś w ogóle przeżyłam zawał. Robie si i mam papier toaletowy Regina w te stokrotki i patrze oczywiście przyzwyczajenie sprzed ciąży a tam takie jakby Maciupkie kreseczki czerwone. Serce zaczyna mi walić i juz słabo mi się zrobiło. Biorę jeszcze raz inny kawałek dotykam.i nic. Ale to ten papier Pieprzony ma takie czasem czerwone kreseczki :/ więcej go nie kupię
Też kiedyś tak miałam, ciemno przed oczami mi się zrobiło od tej pory już zawsze zwracam uwagę na kolor papieru toaletowego

Cytat:

Nie denerwuj się na zapas, moje maleństwo rusza się wtedy kiedy chce, Twoje pewnie akurat śpi i nie poczuło,że mamusia je pyszne rzeczy

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:37   #323
Misstic
Wtajemniczenie

https://www.youtube.com/watch?v=sp5B8g27SMg

Proszę słuchać i się pozytywnie nakręcać

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-30, 12:37   #324
Mandragorrka
Zakorzenienie

Monika nie stresuj się, na pewno wszystko jest w porzadku. Teraz jeszcze ruchy mogą być bardzo nieregularne. I nawet lekarze ruchy zalecają liczyć od 30 tygodnia.
Spokojnie, dziecię na pewno za niedługo się odezwie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46242981]Mandragorrka pod nosem mam Europę Centralną i Tesco, więc bez pieczywa nie zostaję Ale nie cierpię ego marketowego pieczywa A w tej piekarni co ją z okna widzę mają naprawdę za☠☠☠iaszcze pieczywo. Uwielbiam chleb z chrupiącą skórką.... I nie jest taki napompowany. No i na prawdę smaczny, można jeść na sucho. Dlatego tak się irytuję jak o 8:00 rano już nic na półkach nie zastaję

Mo_onika_ika nie stresuj się. Brak ruchów na tym etapie to normalna rzecz jeszcze. Tu część dziecwzyn jeszcze w ogóle nie poczuła swojego maluszka. I tak należysz do grona tych szczęściar, kórym dano już są kopniaczki. Ale te ruchy mogą być jeszcze nieregularne [/QUOTE]

11.05 będziemy w EC bo zapisalismy się na bieg charytatywny. Córcie też

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Ja od rana robie liste zakupów na weekend majowy, ma przyjechać do nas rodzinka na parapetówkę, mieszkamy już rok ale jakoś nie było okazji, poza tym po mału się urządzaliśy i jak pomyśle o tym tłoku ludzi w tesco to

papier toaletowy tez sprawdzam przy każdej wizycie w wc, kupuję tylko biały papier

u mnie 21 tc a ruchów BRAK ale jestem cierpliwa daję jej czas do 23 tc potem będę się martwić
U mnie 19 tc, ruchów brak. A to druga ciąża i niby powinno czuć się wczesnej. Ale nie ma co panikowac, na pewno wszystko jest dobrze.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:41   #325
ZygaEffka
Zadomowienie

Denaris i martek dzięki za podpowiedź z tym baldachimem ale nie wiem czy i tak nie spełnie swojego kaprysu no podoba mi się to ale podpytam jeszcze moją bratówke która też ma takie łóżeczko i czy faktycznie sie jej tam coś gromadziło będę miała wywiad z każdej strony zawsze chcialam miec nad swoim łóżkiem w sypialni taki romantyczny baldachim i myslalam ze skoro nie spełniłam swoich marzen to chociaz zrobie je dla mojej dzidzi choć to może trochę egoistyczne ... ech sama nie wiem , ale spoko to tylko gadżet

Co do snów też mi się śniło że moja dzidzia już była na świecie i że spała z wielką poduszka po głową i po chwili sie kapnęłam że tak nie wolno !!
Dzisiaj jestem słomianą wdową , mój tż ma wyjazd na rybki i wraca dopiero jutro
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-30, 12:44   #326
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=sp5B8g27SMg

Proszę słuchać i się pozytywnie nakręcać

Drzwi na klucz, sprawdzam puls i schodami w dół, teraz ja, młody bóg biegiem... : brokul: hahaha

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
11.05 będziemy w EC bo zapisalismy się na bieg charytatywny. Córcie też
Oj macie zdrowie dziewczyny Będę Wam kibicować z okna
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:44   #327
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46245519]Drzwi na klucz, sprawdzam puls i schodami w dół, teraz ja, młody bóg biegiem... : brokul: hahaha [/QUOTE]

widzę, że już pioseneczka działa

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-30, 12:45   #328
frezyjka85
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

My jak na razie mamy jeden pomysł na imię dla chłopca ale nic jeszcze pewnego.

monia nie stresuj się serio! Maluch może odpoczywać

U mnie ostatni dzień na L4. Jeszcze piątek na urlopie i do pracy!

A wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam sobie barszcz z krokiem :p
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 12:48   #329
Konto usunięte

Miss znam i lubię ten kawałek, dawno go nie słyszałam i chyba jeszcze mi takiego rogala na twarzy nie wywołał jak dzisiaj Oprócz dupcią możemy też pokręcić brzuszkami
Stary 2014-04-30, 12:50   #330
ZygaEffka
Zadomowienie

Czy ktoś się orientuje czy na TABLICA.PL (olx)to tylko odbiór osobisty czy też wysyłka?? bo szukam tam też ciuszków ale nie moge nic znaleźć o wysyłkach
nasz kawałek nieba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości