|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
a Ola niedługo stanie czuję to już wyczaiła łapanie się drążków łóżeczka i podnoszeina troszeczkę ![]() (mamy łóżeczko od wczoraj w k. napiszę więcej ale jak będę miała chwilę )Cytat:
![]() ale się nam posypały spotkania ostatnio co? super Cytat:
![]() tassia super dni Ci się zapowiadają fajnie a sypialnia na pewno wyjdzie piękna i mama będzie zaskoczona i szzęśliwa z prezentu
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
40ml soku +110ml wody i 150ml herbatki Cytat:
a jadl w taki sposob ze trzymałam przed nim skorke od chleba i on ja chcial zjesc wiec dostawał łyżeczke obiadku i zagryzał chlebem bo ja widzial chleb to szeroko otwierał buzie---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Kaska http://slowinkitchen.blogspot.com/20...em-rybnym.html Matal http://slowinkitchen.blogspot.com/20...y-chlebem.html
|
|
|
#4683 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno jest metoda, że zamiast mleka w nocy daje się dziecku wodę i w końcu ono "łapie", że nie w nocy się nie naje i zjada więcej w dzień ale czy to działa to nie wiem, bo znam ją tylko teoretycznieCytat:
za kupę a co do kleszczy to ja się boję panicznie a dziś znalazłam jednego w łazience w wanience Szymka!!!! i na 100% to był kleszcz. wczoraj tż kosił trawę i pewnie go przywlekł do domu ![]() Cytat:
u nas nic się nie będzie działo oprócz urodzin chrześniaka tżta
|
|
|
#4684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nawet się tak w oczy nie rzuca w sumie- na tym drugim macie jedną klamkę bez a drugą z gąbką
|
|
#4685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymek jak w sumie wypije 120 ml herbatki/wody w ciągu dnia to jest sukces za to dużo więcej jesposób z chlebem niezły ![]() Szymek wczoraj próbował żurek
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka dobre z tą gąbką
Tassia odrazu błąd wychowawczy chyba mu przejdzie.. ja bym za miast picia starala się podawać mm w dzień w takim razie a w nocy picie. a ja mam moralniaka.. była u mnie w poniedziałek kuzynka TŻ z 4 mcznym synkiem i mama zaprosić na chrzciny i tak odwiedzić i co wczoraj wieczorem o 22 zabrala ich karetka do lekarza bo mały zwymiotował i się zakrztusił oni spanikowali i zadzwonili na pogotowie.. tego samego dnia mial szczepionke min na rotawirusy i teraz pytanie czy to rekacja poszczepienna (tak obstawiają lekarze) czy złapał coś od Filipa... w sumie zwymiotował raz ... to o niczym nie świadczy no poza tym że są uziemieni w szpitalu na kilka dni a maja gości... mam moralniaka ale jeszcze wtedy myślalam że to łosoś... i niewiem co robic z majówką , bo tam będzie 4 mczne inne dziecko w sumie Filip i ja już nie wymiotujemy, ale kupki mimo smecty sa...
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szykujemy sie i idziemy na zakupy i jakis maly spacer
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytaj lekarza czy mozecie jechac i czy zarazacie
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Może za dużo pije? Nie wiem w sumie ile dzieci powinny pić, bo moje nie pije wcale, raz się ostatnio udało 15 ml wody, ale 300 ml to chyba dużo? Może mu miejsca brakuje potem na jedzonko? Jak pije to tym bardziej bym się nie przejmowała, że mało je
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
budzi się w nocy 3 razy i za każdym razem tyle je?
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak pozajaczkowalo mu sie cos... mam dość...chodze mega wykonczona; teraz mlody spi juz 1,5godziny i chciałabym posprzatac, ale jestem tak zmeczona ze ledwo co sie na nogach trzymam. wczoraj wstawałam o 5 do pracy, a poszlam spac po 12 (2 pobudki w trakcie tych 5 godzin); dzis poszlam spac ok 23, wstałam o 6, ale pobudki 23 30, 2, 4, 6 masaaaaakkkrrrrraaa nie wiem co mu zrobic płakac mi sie juz chce z bezsilności ja rozumiem ze sa takie dzieci i od pocztaku daja po garach ale u niego jest coraz gorzej najpierw przesypial noce potem jedna pobudka, potem dwie a teraz nie dosc ze wstajemy codziennie o 6 to jeszcze nieskoncozna ilosc pobudek
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z bananem już nie ważne bo i tak nie chce go zjeść :|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym spróbowała w nocy dać wodę zamiast mleka. Z głodu nie umrze, a powinien się przestawić, że w dzień się je.
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!!!
Dawno mnie tu nie było, ale po tym wypadzie weekendowym do Krk jakoś nie umiem się ogarnąć. Jedynie do K zaglądam Cieszę się, że dane mi było Was poznać Gratuluję wszystkim dzieciaczkom postępów pozlotowych coś w tym jest bo Alicja zaczęła w sobotę wieczorem po zlocie pelzac do tyłu ![]() także jaram się i chce kolejnego zlotu!!! U nas dzisiaj piękna pogoda więc znowu nas nie będzie bo wybywamy na szybkie zakupy, a później do parku Ściskam Was mocno i odezwę się pewnie jutro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec tak zaraz zapadnie decyzja czy jedziemy na te mazury wiec na wszelki wypadek Miłego weekendu majowego zycze!
musze mamie sprzedac Fifka i jechac na zakupy, poprasowac, spakowac ciuchy a TZ reszte jak wróci, kapiel Fika i moge juz niemiec czasu albo tam niemiec zasiegu. do napisania na nowym watku
|
|
#4699 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Miałam na rano tyyyle planów, ale Zuzka niespodziewanie poszła spać o 9.30 i wstała niedawno i zamiast się zabrać za coś, to siedziałam i nadrabiałam TZ pojechał przygotować działkę na dzisiejszego grilla także nie widzi co robię TZ się jara jak Zuzia mówi tatatatata i twierdzi że napewno wie co mówi tylko ona tak gada często . Jeszcze jest dadada i bababa.![]() Cytat:
ehhh... mam nadzieję że to nie będzie nic poważnego i kosztownego. Nie lubię jak coś się z moim autem dzieje Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapomniałam że są takie dla dzieciCytat:
ja dodawałam ziemniaka, cukinię i koperek. ja bym zrobiła 3-4 obiadki. Cytat:
Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie i Miłosza za 7 mies ![]() Cytat:
![]() a co do przygody, to przepraszam ale Cytat:
![]() My na ławę będziemy musieli coś pomyśleć, bo brzegi mebli są zaokrąglone, także tam sobie dam spokój,Cytat:
gdzieś czytałam że 6 miesięczne dziecko powinno pić 100 ml na każdy kg, ale mi się jakoś dużo wydaje, nie?? ![]() Zuzia pije ok. 300 ml a ciągu całego dnia.
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
ja dzisiaj pierwszy raz zrobiłam córce mleczną kaszkę ryżową o smaku malinowym. Pierwszy, bo zawsze kupowałam niemleczne i robiłam na jej MM. Bałam się reakcji na inne mleko. Niedługo będzie już miała posiłki w pełni glutenowe, bo kończymy 3 miesięczną ekspozycję. Czy któraś też była taka sumienna? ![]() Życzę Wam udanej, pogodnej majówki, wypoczywajcie ze swoimi pociechami. Do zobaczenia po
|
|
#4701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wystarczy tylko jej pokazać Moja Julka z początku też nie lubiała brzuszka,ale teraz na plecach nie uleży ani chwili. Zaraz się przekręca i próbuje pełzać ![]() Cytat:
Cytat:
Zaraz się pochwal ![]() Ja chce tatuaż zrobić na wakacje,tylko ciągle myślę jaki ![]() Cytat:
![]() Wczoraj w Ikei widziałam takie 'łapki', które zakłada się na kant szafek czy stolika... jak Julia podniesie tyłek do góry,to zaraz kupuję
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
I zrobione
pieczeee! Wrócę do domu to dam zdjęcie
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie ekspozycja trwala dwa miesiace. W drugim miesiacu porcja zostala zwiekszona i bylo wszystko ok.---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Tu czy w K. ?
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4706 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale spróbowałabym tak jak dziewczyny piszą dawać mniej picia, bo 300ml to wg mnie naprawdę dużo, albo poić w nocy, może da się oszukać na pocieszenie powiem, że u nas też bez szału z tym rozszerzaniem diety, Miłosz dosłownie ze trzy raz zjadł 100g obiadku, a tak to z reguły 50-60g, czasem tylko 3-4 łyżeczki i za każdym razem jest tak, że tylko przy pierwszej łyżce otwiera buzię chętnie a potem to już trochę kombinowanie kaszki zje gdzieś z 80ml mm plus trochę owoców do tego i też bez większej chęci, poza tym parę łyków wody i cyc ze 6 razy na dobę bardzo chętnie, tylko nas przyjazd w całości uzależniony od pogody Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę coś innego wymyślećzależy też jakie te obiadki, ja robię porcje po 100g to chyba więcej wyjdzie z tego kawałka Cytat:
![]() ale nie będę od razu podawać pełnej porcji glutenowej czekamy bolało?Dzięki za wszystkie życzenia w imieniu Miłka i moim Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-30 o 12:10 |
||
|
|
|
#4709 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
my już po spacerku i po wizycie u moje babci na kawce teraz smaże naleśniory zeby wybyć na spacerek do przedszkola po adriana ![]() matal zapomniałam napisac że moja mama pod wrażeniem mobilności elenki i cały czas mi powtarza że sebek to leniuszek![]() laryska a mój tato to bierze rozwód za brata i bedzie go hajtał z tobą bo ty jesteś ładna i fajna i masz JUŻ taką ładniusią córeczke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

w sobotę po zlocie
a teraz się 
Pierwsza o 23.30, potem 1.30, a kolejne o 5 i 7.20 

[/RIGHT]
podobno jest metoda, że zamiast mleka w nocy daje się dziecku wodę i w końcu ono "łapie", że nie w nocy się nie naje i zjada więcej w dzień ale czy to działa to nie wiem, bo znam ją tylko teoretycznie
za kupę 
Szymek jak w sumie wypije 120 ml herbatki/wody w ciągu dnia to jest sukces