|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Kasian wszystkiego dobrego a w sumie to samych dobrych rzeczy i przeżyć.
![]() i ![]() Nikii ![]() ![]() Pomarańcza ![]() Chansons super żeś laboratoryjnie czysta ![]() Nitka ja chyba jednak przerzucę się na liczenie skończonych, bo w sumie tak mi lekarz wpisuje w karcie ciąży czy np teraz 35 tydzień skończony, ale gratuluję Ci 37 skończonego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Lucynka do 8 maja spokojnie powinien być wynik z GBS
![]() Anessa chyba pójdę za Twoim przykładem , bo tak samo proszę TŻ o łóżeczko i nic. A w sumie mamy pożyczone od rodziny bo te co mamy po Oskarze jest zarwane i nie idzie go podnieść na wyższe poziomy teraz. No a że łóżeczko od rodziny ma ponad 20lat więc lepiej zawczasu sprawdzić czy jest OK. czy lepiej z 2 zrobić 1 lub kupić na szybko nowe. Ale chłopu tego nie wyjaśnisz ![]() A za bigos to ![]() Justiwi masz bardzo wesołą położną ![]() Seksta ![]() Nitka ja liczę tak jak liczy mój lekarz. Wg tego jak Ty liczysz to wychodzi mi 39tc. W sumie co lekarz to inna opinia na temat tego liczenia ![]() Co do przyśpieszania porodu to też za bardzo nie wierzę , ale głupia się łudzę że coś jednak zadziała ![]() ![]() No ale dziecko pewnie samo wie kiedy ma się pchać na ten świat. Chociaż do tej pory się śmiejemy że mi pierwszy poród przyśpieszył widok ciotki TŻ ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Karolkya o jakich zatokach piszesz bo nie jarzę :P Ja pisałam tylko że młody czasem jak wyszaleje się za bardzo na dworze to potem ma przez 2 dni katar , ale bardziej że mu woda cieknie z noska. |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie nie!!!! Zaraz mnie jakas ☠☠☠☠ica normalnie wezmie, bo 10 minut temu przyjechalo lozko z porodowki i co? Wyjechalo z kims innym, wcale nie wygladajacym na koniecznosc natychmiastowej reakcji... No wiec siedze dalej i zaraz mnie chyba rozniesie!
#2494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pytan, to moi rodzice juz sie boja do mnie dzwonic, ale maja racje, niech sie boja: powiedzialam im tydzien temu, ze jak sie bedzie cos dzialo to dam znac. po tym narobili rumoru, bo im na smsa nie odpisalam. wiec powtorzylam, ze jak sie bedzie cos dziac, to sie dowiedza. wczoraj mialam dosc dobry humor, to cholera znow zaczeli wydzwaniac. odbieram telefon, pytam sie co sie dzieje, a mama mi na to, ze to ona sie pyta co sie dzieje, czemu jeszcze nie rodze. nosz mialam ochote rozpedzic sie i pier...olnac glowa w sciane, szkoda, tylko ze w domu mam drewniane ![]() nie musze pisac chyba, ze po dobrym humorze pozostalo wspomnienie tylko... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem w 100% bo też mi się zdarza
![]() Mam nadzieję że Małemu katar już mija ![]() Ale mi się Mała w brzuchu rozpycha... pewnie jej smakowało II śniadanie, własnie pochłonęłam jogurt grecki dobrej jakości (taki bez dodatku mleka w proszku bo tego nie znoszę...) z bananem i łyżeczką miodu do tego gryka prażona, słonecznik, siemię lniane i orzechy włoskie. polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Wtajemniczenie
|
Karoylka zawsze jak opisujesz swoje jedzenie, to się ślinię i zarazem zastanawiam, dlaczego ja tak nie jadam?
![]() Idę grabić skoszona trawę. Liczę na pierwszą opaleniznę ![]()
![]() |
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas pochmurno, zazdroszczę słoneczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do drugiego: ![]() ![]()
![]() |
#2501 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja od rana na nogach, dziś Iga dała mi pospać aż do 7.30 ![]() potem na szybko śniadanko i do fryzjera na 9 szłam, pocieniowałam włosy i od razu lepiej się czuję, bo mam ich mniej ![]() potem jeszcze na małe zakupy i tak mi zeszło że niedawno wróciłam dopiero. A pogoda u nas przepiękna ![]() Iga zasnęła i jak się obudzi to jedziemy do koleżanki i jej rocznego synka, mam nadzieję że dzieci się fajnie zabawią razem ![]() Ilkas no musiałam się zapisać bo trzeba ładnie wyglądać na poródowce, ![]() ![]() Kasian wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() ![]() ![]() Menia, Beatusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() kasian wszystkiego najlepszego ![]() beatusia, menia trzymam za Was kciuki ![]() ![]() santom może w końcu u Ciebie zacznie się cośdziać... ![]() justiwi no to położna żartownisia Ci się trafiłą ![]() ![]() U nas piękna pogoda, za pół godziny mykam na kawkę z koleżanką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zadomowienie
|
Padam
![]() wzięłam sie za porządki w komodzie którą chce przeznaczyc dla Lenki były tam głównie dokumenty.. firmowe powkładałam do segregatorów i spakowałam do pudła,schowam do piwnicy bo to za lata wstecz więc nie muszę ich mieć pod ręką a te domowe,codzienne rachunki sama nie wiem co z nimi robić? jak długo trzymacie zaplacone rachunki za prąd czynsz itp? mam tego sporo oj sporo bo od kąd sie wprowadziliśmy czyli z 9 lat wszystko zbieram ![]() mam osobne teczki,segregatorki i tam upycham...ale powiem że zajmuje mi to cała szafke ![]() Zostały mi jeszcze 2 szufladki małe do ogarnięcia tam tez same papierzyska wrrrr z kąd to wszystko sie bierze.. ?
#2504 |
BAN stały
|
Justiwi, co do zdjęć łóżeczka i jego zawartości to bardzo fajne połączenie kolorów
Agusia, w takim razie brawo za przygotowującą się szyjkę ![]() Kasian, najlepsze imienionowe życzenia! No i gratuluję nowego tygodnia ![]() Nikii, Chansons, no ja mam coś dziwne wkręty na zapachy w tej ciąży. Uwielbiam też np wąchać pronto do podłóg ![]() Gratuluję wszystkich nowych tygodni zbiorowo, bo już zdążyłam zapomnieć który, kto.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
łoj jaka szkoda
![]() ![]() ale dziś upalny dzien, normalnie gotuję się na słońcu, z 35 jak nic ![]() byłam powiesić pranie, już wyschło ![]() obrobiłam karkówę na jutro na grila, zrobiłam sos czosnkowy, byłam z 4 razy w sklepie, jeszcze za obiad się nie wzięłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja od 10 w ogrodzie siedze i mysle, rozkminiam jak to bedzie.
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Melduje, ze lozeczko zlozone ![]() ![]() Teraz bym sie za buty zabrala, zeby pochowac do pudla te, w ktorych juz nie chodzimy ale zaraz przyjaciolka ma wpasc z ciuszkami po swojej corci no i pewnie na kawke zostanie wiec juz nie bede wywlekac tych buciorow, zwlaszcza, ze przyjdzie z corka, wiec i tak balagan mam murowany ![]() Kurcze, glodna jestem ![]() Zjadlabym parowki z kiszonym ogorkiem, majonezem, keczapem i musztarda ![]()
![]() |
#2509 |
Wtajemniczenie
|
Mam wyniki:
mocz ok - nieliczne bakterie tylko morfologia: erytrocyty - 3,8 leukocyty - 14,17 hemoglobina - 11,8 (tu największy spadek ostatnio było 12,4) hematokryt - 34,8 płytki krwi - 263 więc chyba ok, patrząc na to moje choróbsko. Trzeba będzie tylko więcej żelaza jeść naturalnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zadomowienie
|
Ale mi sie dzisiaj dluzy, masakra
![]() Ide wezme sie za prasowanie, poki mam jeszcze sily i checi cokolwiek robic a i czas chyba szybciej zleci ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za piękne życzenia
![]() ![]() ![]() Dzisiaj od rana jestem zarobiona, dopiero usiadłam, szybko nadrabiam i idę dalej, muszę się jeszcze spakować, bo nawet torby nie wyjęłam – nie było kiedy. Ramona bardzo fajne zakupy ![]() Chansons no bo większość Kasiek obchodzi w listopadzie ![]() ![]() Anessa racja racja z tymi wodami ![]() ![]() Seksta dzięki, muszę zapamiętać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale dzisiaj idziemy na mini imprezkę, jutro mam zaplanowane gotowanie rano na imprezę męża, potem idę do siory na noc, potem może do rodziców jednych i drugich i odpoczywamy wspólnie z mężuśkiem ![]()
![]() |
#2513 |
Rozeznanie
|
Seksta dzięki, muszę zapamiętać
![]() ![]() To akurat jadąc na strzeszynska odbijesz w obornicka i możesz zajadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Karolkya mija. Najgorzej jest w nocy i pierwsze godziny rano bo ciągle kicha itp. Ale jak wyjdziemy na dwór to już jest zawsze lepiej
![]() Agaaga sama nie wiem jak ![]() ![]() Niegrzeczna chyba pójdę Twoim krokiem i też wybiorę się do fryzjera bo już patrzeć na siebie nie potrafię ![]() Ilkas dobrze że tylko wąchać a nie kosztować ![]() Anessa za łóżeczko ![]() Robotnicy nakarmieni, dziecko mi śpi. Maja coś dzisiaj mało się rusza - właśnie zajadam barana z czekolady może się rozkula w końcu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Zakorzenienie
|
Witam się po południowo w piękny słoneczny dzień (25 stopni w cieniu)
![]() zaraz zmykam z książką na dwór... Dostałam l4 do 5 maja także na razie mnie nie czeka szpital... ![]() mycha, beatusia, kasian, niki, nitka88 ![]() niegrzeczna jak wizyta u Fryzjera, zadowolona tym razem??? ![]() beatusia jak tam już po cc??? kasian wszystkiego najlepszego ![]() Ramonka ![]() ![]() santom nie jesteś sama... Ja też ciągle czekam ![]() ![]() zytus to teraz mi piszesz że to wszystko to pic na wodę... To nic bym nie robiła (żadnych porządków) i męża nie molestowała mając świadomość że i tak to nic nie da ![]() idę trochę posprzątać, bo coś się nakurzyło i obiad przygotować. Miłego dnia ![]()
#2516 |
Zakorzenienie
|
hello nadrobiłam Was
![]() piekna pogoda ![]() zrobilam szparagowa ale jakos nie mam apetytu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Wtajemniczenie
|
no ale mi dziecko pospało długo.. raptem 45 minut
![]() zjadła całą miskę rosołu i puściłam jej bajkę w nagrodę ![]() niedługo zbieramy się do koleżanki Nikii pewnie idź ![]() ![]() Justynaa tak zadowolona jestem bardzo ![]() ![]() ![]() Super, że udało się z tym L4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
BAN stały
|
Phdwao, a jak robisz szparagową?
![]() Ja w pracy. Ostatni dzień tyram przed weekendem do 17. A potem jedziemy na urodziny do kolegi a jutro grill ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | ||||
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Melduję, że pieluchy poprasowane i suszy się kolejna partia prania - ubranka!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.