|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
https://m.facebook.com/groups/140197...9?ref=bookmark
Nie wiem czy działa. Jestem na tel i robie bo mu się na wykładzie nudzi xD Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 101 dni.
|
#1472 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze
hihihiWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 101 dni.
|
#1474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1475 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czas oczekiwania jest rzeczywiście długi. Ty na swoje czółenka, też tyle czekałaś? Cytat:
Choćby na chwilę!A butki, to Laboda? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1476 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suknia jest piękna i ma rewelacyjną cenę ![]() mala_czarna_21 - jeszcze raz gratuluję i czekam na relację, bo fotki niestety nie zobaczę to dobrze, że będzie długa, takiej oczekujemy ![]() gornek - ale jestem podekscytowana nie mogę się doczekać Twojej relacji ![]() Elrosa - piękna piosenka ![]() Cytat:
nie wiedziałam, że to tak się interpretuje to ja też mam niepełne B a po ślubie sprawiam sobie dzidziusia nie będę czekać ![]() Opiumalfa - cena Twojej sukni powala ale jest fantastyczna i te 3 tys to warto dać ![]() marlenqa22 - też używam Solpadeine czasem ale jak mam bardzo silny ból to jedynie trochę uśmierza ból... zawsze to coś polecam tez jak najbardziej!
|
||
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
Już
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 101 dni.
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
Moja akurat specjalnie ciężka niebyła, ponoć najlżejsza z mierzonych przez poprzednią właścicielkę, więc nie wiem czy to jakaś prawidłowość, ale możliwe
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Moja miała taką samą wyjściowa i zniżkę 42 %
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Cenami tych sukni przekonałyście mnie definitywnie żeby pojechać i przymierzyć tą za 400zł
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
exist Ale u Ciebie to się nazywa welon
bardorja Dobra cena, naprawdę Swoją drogą kiedyś zachwycałam się sukienkami z tego salonu, co zamieściłaś zdjęcia, bardzo ciekawe modele.iliy Może jakiś inny złotnik coś wymyśli z powiększeniem? Co oglądaliśmy wzory, to każdy mówił co innego (najmniej zmian w sieciówkach). bachara Świetny, materiał wygląda na miękki Paris Cieszę się, że ten dzień był taki wyjątkowy I życzę Ci, żeby ta wróżba się spełniła - na pewno tak będzie ![]() ysia Gdzie takie cudo upolowałaś w takiej cenie? Suknia przepiękna, do Ciebie by pasowała. A za taką cenę nie brać to grzech. ![]() A co do zsuwającej się sukienki - Ty przypadkiem nie schudłaś trochę po przymiarce? Może dlatego tak się działo (bo raczej sukienka leciutka). Aasik Mam tak samo, bardzo żałuję, bo kocham koronki miłością wielką i nieodwzajemnioną ![]() gornek I jak paznokcie ? Mam nadzieję, że odstresowalaś się. Korfu brzmi cudnie, naciesz się pogodą i pięknymi widokami.elrosa Świetny wybór ![]() Odnośnie rozmiarów staników, co wkleiła Elrosa - to prawda ![]() A my na dziś mamy bardzo napięty plan - spotkanie z chórem odnośnie oprawy Mszy Świętej - przy okazji podrzucam Wam artykuły na ten temat, bo jak się okazuje nie wszystko można (chociażby śpiewający ksiądz - wg liturgicznych ortodoksów raczej nie powinno się śpiewać tej piosenki w trakcie mszy ślubnej). Solidne opracowanie tematu oraz Wątek na forum z wypowiedzią osoby kompetentnej na moje oko Potem obrączki (jak na złość mam dziś nieopuchnięte ręce, co zdarza się rzadko) i discofox. W piątek - degustacja ciast, USC, być może sukienka na sobotnie wesele. Weekend - wesele i poprawiny.Postaram się być na bieżąco z Wami, ale może być ciężko - dużo jest do ogarnięcia. I last, but not the least: Najlepsze życzenia dla PM-ek z 2 i 3 maja (przyznajcie się, jeśli jest jakaś oprócz gornek i madzixx) gornek Cudownego dnia, wspaniałej pogody i dużo, dużo miłości ![]() madzixx88 Wszystkiego dobrego dla Was, niech ten dzień będzie taki jak sobie wymarzyliście
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-04-30 o 14:31 |
|
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
Justynkie, to co piszesz mnie podbudowuje, bo ja się bałam, że większy biust, bioderka jeszcze tylko pogorszą sprawę
![]() A ja dziś byłam w Rossmannie i odżywka 4 Long Lashes nie weszła na promocji Pisałam w klubie, ale napiszę i tutaj - dzięki relacjom naszych PMek znów nie mogę się doczekać ślubu!
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do cycków- teraz moge sie pochwalić pełnym D Cytat:
ja to tak interpretuja hahha
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie schudłam, a wręcz przeciwnie
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powiem tak: tym co nie maja jeszcze keicki (chociaz chyba takich tu nie ma :P ) z wawy polceam CENTRUM MODY NADARZYN salon SZARM- kobieta zna sie genialnie na swojej robocie! i umie słuchać!
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
CZWARTEK – „Boże daj mi cierpliwość bo jak mi dasz siłę to ich wszystkich rozpie*%^#* !”
Jako, że w środę późnym wieczorem dowiedziałam się, że dwoje gości którzy wcześniej odmówili przyjścia na wesele jednak zmienili zdanie Tym bardziej, że rano miałam zaplanowany wyjazd na giełdę po kwiaty. Jak już wypowiedziałam wszystkie przekleństwa jakie przychodziły mi do głowy i skończyłam z tymi papierami była już 1 w nocy. Moja mina jak ustawiłam budzik na 4.00 – bezcenna Zanim się ogarnęłam i położyłam spać było przed drugą i jakoś nie za bardzo mogłam zasnąć ![]() Na giełdzie okazało się, że piwonie, które mi obiecano niestety dojechały w znacznie okrojonym stanie i niestety ale są tylko białe i koralowe a ja chciałam różowe Na godzinę poszłam spać, później zajęcia na uczelni, trochę pakowania, dokończyłam albumy dla rodziców, zapakowałam prezenty w papier ozdobny i poszłam na paznokcie do kosmetyczki. Udały się pięknie strasznie mi się podobają do teraz późnym wieczorem dojechaliśmy do domu. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- PIĄTEK – Ogólnie pojęty tu-mi-wisizm Od rana w piątek czułam napięcie w powietrzu J od rana nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Wzięłam się za sprzątanie domu, ostatnie prace porządkowe w ogrodzie i próbowałam jakoś zabić czas. Rozwalił mnie mój tata, który przyszedł do mnie koło 10 i mówi: Tata: „Jak chcesz żeby wyglądało błogosławieństwo?” Ja: „No jak to jak? Normalnie, przyjadą teściowe, uklękniemy i coś powiecie do nas i finał” Tata: „ Nie tak szybko moja droga, ja od 5 rano na yuotubie filmiki z błogosławieństw oglądam bo nie wiem czy ma być krzyżyk czy nie, czy być woda święcona czy nie, czy ma być przemowa czy nie. To nie jest prosta rzecz” Moja mina!! Bezcenna! Ustaliliśmy, ze zobaczymy jak wyjdzie, ma być spontanicznie bez scenariusza było mi już wszystko jedno. Koło popołudnia przyjechali nasi przyjaciele, ułożyłam kwiaty w wazonach w domu później przyjechał TZ i pojechaliśmy po jego spodnie na poprawiny. Później wszystko się szybko potoczyło bo pojechaliśmy odebrać ciasta, zapłacić za hostel i do lokalu zawieźć paczki, ustawić tablice na stoły i skontrolować florystkę. Wszystko zaczęło nabierać tempa. Późnym wieczorem jak już wszystko ustawiliśmy na stołach: menu, tabliczki, bukiety, tealighty, podpięto oświetlenie to wszystko nabrało kolorów i aż mnie przechodziły dreszcze po plecach Nie mogło być aż tak pięknie, więc zadzwoniła cioteczka która właśnie w środę potwierdziła szanownie swoją obecność z życzeniem UWAGA! Z kim ona chce siedzieć ![]() Ale jako, że mój współczynnik wyje*ania osiągnął apogeum to zupełnie się tym nie przejęłam ![]() Postanowiliśmy z TZ jeszcze przećwiczyć pierwszy taniec ale zupełnie nam nie wychodziło. Nie mieliśmy żadnego układu, miał być walc wiedeński ale zupełnie spontaniczny. My ogólnie nieźle tańczymy i chcieliśmy iść na żywioł ale wtedy nawet podstawowy krok nam się mylił Jak weszłam do kuchni to siedzieli przy stole nasi przyjaciele i moi rodzice z siostrą i….pili weselną wódkę strzeliłam dwa kielichy i poszłam do wanny. Urządziłam sobie małe spa, maseczki, peeling, balsam i te sprawy ![]() Czułam narastający stres! Chciałam mieć to za sobą, nie będę udawać: piątek wieczorem i noc to był najgorszy dla mnie czas przed ślubem położyłam się spać po północy ale niestety mimo prób nie mogłam zasnąć
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
SOBOTA – Nasz wielki dzień
Jak się obudziłam moja pierwsza myśl to: „Masakra, jestem taka niewyspana, że na własnym weselu padnę o 10! ”. Ta myśl nie dawała mi spokoju. Kręciłam się w łóżku jeszcze do 6.30 i wstałam, wzięłam prysznic i zjadłam pół kromki z masłem. O 7.30 dostałam odpowiedź od TZ „Cześć kochanie, tak spałem świetnie, 8 godzin jak dziecko” ![]() Najbardziej dłużyło mi się do 9 bo wtedy miała przyjechać fryzjerka, zaczęła od mojej przyjaciółki. Później przyjechała wizażystka. Wszystko zaczęło nabierać tempa. Kiedy przyszła moja kolej na fryzurę usłyszałam telefon, TZ oznajmił, że za niedługo przyjedzie z operatorem. W międzyczasie przyjechał fotograf J wcale nie żałuję, że wybraliśmy foto i video z wyższej półki bo dzięki atmosferze jaką wprowadzili lekko się rozluźniłam i prawie cały czas się śmiałam Zanim zaczęłam z fryzurą to tata przywiózł bukiety! były boskie!! Jednak była piwonia ![]() Około 9.30 napisałam TZ smsa: „Głowa umyta, bukiety ładne, stoperan smaczny” Fryzura wyszła bardzo ładnie ale jednak miałam uwagi co do jej trwałości no ale to już inna bajka nasi przyjaciele przygotowali dekorację samochodu, ja miałam tylko ustalić rozmieszczenie kwiatów na masce. Z welonem we włosach, za parasolem nad głową stałam na podwórku i dywagowałam nad wielkością goździka nad reflektorem samochodu na fotelu makijażystki odbierałam tylko telefony od różnych ludzi a to jak do mnie trafić, a to kiedy przyjechać, a to odnośnie ostatnich szczegółów. Jak miałam dużo zajęć to mniej się stresowałam Makijaż wyszedł pięknie! ![]() Ale nie! Okazało się, że zapomniałyśmy o halce! no więc akcja od nowa Ostatnie poprawki, ostatni psik psik perfumami, głęboki wdech i dawaj ! ![]() Wyszłam na schody, po bokach stali moi rodzice bo witali teściów, babcia Tzta, moi teściowie, świadkowie i….. ON a jego wzrok jak wyszłam na schody! Zamiast witać się grzecznie z teściami to ja sru po schodach do NIEGO!! Jak podszedł do mnie, powiedział, że wyglądam olśniewająco i że strasznie mocno mnie kocha! Przeszliśmy do salonu, za nami rodzice i teściowie z babcią. Przywitałam się z rodzicami TZ, teściu powiedział, że jak na mnie patrzy to żałuje, że nie jest młodszy ogólnie było miło
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
ysia nie ma się co zastanawiać a przymiarka nic nie kosztuje, leć przymierzyć i chwal się efektami
![]() cornflower_girl kochana Ty to zawsze potrafisz człowieka pocieszyć już pisałam do TŻ czy dobrze zrobiłam że nie zamówiłam troszkę większej to spokojnie mi wytłumaczył że mierzyłam większe i sam widział że były troszkę za duże a w zimie jak paluszki są "chudsze" to mogła by mi spadać ... ten jego spokój czasami doprowadza mnie do szału ![]() Powodzenia z chórkiem obrączkami i degustacją ciast i miłej zabawy na weselichu Anesthesia mam to samo z tą ekscytacją Dzisiaj jade do spa z TŻ w końcu się troszkę odstresować- sauna, jacuzzi, masażyk mryyy
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Po tych grzecznościach, razem z TZ uklęknęliśmy i podeszła do mnie moja mama. Zanim zdążyła cokolwiek powiedzieć już obie płakałyśmy
Powiedziała nam przez łzy, że kocha nas i życzy mnóstwo szczęścia i miłości w małżeństwie Oczy mi się szklą nawet teraz jak to piszę Później mój tata i teściowie, a na końcu babcia która też powiedziała wiele wzruszających słów co spowodowało u mnie megagila w nosie ![]() Po błogosławieństwie zaczęliśmy się zbierać do odjazdu do kościoła. Upchac moje falbany na tylnym siedzeniu to nie lada wyzwanie ![]() Na szczęście obyło się bez pijackich bram i dotarliśmy pod kościół. O 14 był jakiś inny ślub i jak podjechaliśmy to jeszcze trwała msza J więc zaczęliśmy pod kościołem witać naszych gości. Tyle komplementów co wtedy nie usłyszałam nigdy!! Nie przesadzam! Naprawdę czułam się jak milion dolców! Byłam przeszęśliwa!!Wielką radość sprawił mi widok naszych znajomych i przyjaciół pod kościołem, którzy z wielkimi uśmiechami machali do nas Kiedy słyszeliśmy, że tamten ślub dobiega końca poszliśmy do zakrystii ze świadkami żeby podpisać dokumenty. Podpisali świadkowie a ksiądz do mnie: „Wy podpiszecie po mszy, potrzymaj go jeszcze godzinę w niepewności ”. Wróciliśmy pod frontowe drzwi, zaprosiliśmy gości do środka, siostra odpięła mi tren i czekaliśmy chwilę aż wszyscy usiądą w ławkach. Zaczęły grać skrzypce i organy, do kościoła wszedł mój TZ ze swoją mamą. Później świadkowie poszli pod rękę. Popatrzyliśmy z tatą na siebie, ścisnęliśmy się od ramię, głęboki oddech i poszły konie po betonie! Serce waliło mi jak oszalałe ale stresu już nie było! zaczęła się msza, ksiądz poprowadził ją przepięknie! Kazanie było bezpośrednio do nas, bardzo optymistyczne i budujące! Przy zakładaniu obrączek, lektor podsunął obrączki pod TZ na co On bez wahania wziął swoją (WIĘKSZĄ ) i chce mi zakładać nie wiem czy było to słychać i czy jest to nagrane ale myślałam, że tam padnę kiedy usłyszałam w ustach TZ „Żono, przyjmij tę obrączkę….” To dreszcz mnie przeszedł! Pod koniec mszy ksiądz zapowiedział, że teraz Państwo Młodzi podpiszą dokumenty i najpierw zaprasza głowę rodziny, Popatrzyliśmy z TZ na siebie i TZ podszedł z wielkim uśmiechem i złożył podpis a zaraz ksiądz „A teraz zapraszam szyję ”. Uśmialiśmy się nieźle! z kościoła przy marszu Mendelsona wychodziliśmy jako ostatniJ strzeliły tuby okazało się, że lekko pada deszcz więc świadek pobiegł do samochodu po parasol. Kiedy już byłam w samochodzie mój mąż powiedział: „Nareszcie!!”
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Droga do lokalu oczywiście nie mogła przebiegać normalnie
najpierw czekaliśmy na autobus, który nie mógł się wygrzebać spod kościoła. Później jakoś w połowie drogi nasz świadek, który prowadził samochód mówi, że zgłodniał i moja siostra otworzyła paczkę z ciastem i dała mu taki wielki kawałek mój TZ nie mógł być gorszy więc też serniczek musiał walnąć bo „Niebezpiecznie spadł mu cukier ” oczywiście wszystko nagrywało się na Go Pro zamontowane w samochodzie Na Sali wiadomo, na początku toast, tłuczenie kieliszków, sprzątanie a później życzenia którym nie było końca! goście spisali się na medal bo dostaliśmy tylko dwa bukiety a około 45 butelek wina, wiskhy, szampany J w większości dostaliśmy też pieniądze ale kilka prezentów tez się znalazło. Jednak większość praktyczne i nam się podobają J Przy życzeniach wiele razy oczy mi się szkliły, tyle wzruszających słów usłyszałam, goście ciągle komplementowali mój wygląd <3 okropnie się ucieszyłam widząc naszą Exist! ![]() Podczas obiadu zjadłam jedynie pół rosołu i to by było na tyle J nie byłam w stanie nic więcej przełknąć. Kiedy przyszedł czas na pierwszy taniec mój TZ w końcu zaczął odczuwać stres taniec PODOBNO wyszedł nam przepięknie, nawet moja szwagierka tak stwierdziła a to jest osoba bardzo oszczędna w komplementach :P:Po pierwszym tańcu stres zszedł już zupełnie! zaczęła się zabawa!!!! I trwała do białego rana! oczepiny były bardzo udane bo było około 20 panien i tyle samo kawalerów nie było żenujących zabaw a takie które powodowały ból brzucha ze śmiechu bawiłam się doskonale, tańczyłam z wieloma gośćmi, każdemu starałam się poświęcić chociaż chwilkę! J wytańczyłam się za wszystkie czasy! To było zdecydowanie najlepsze wesele na jakim byłam J jedzenie podobno było świetne, nie wiem bo ja nic poza połówką rosołu nie zjadłam barman cieszył się wielką popularnością, goście niesamowicie chwalili dopracowanie szczegółów, koszyczki ratunkowe były hitem Nasi znajomi bawili się szampańsko! Nie było bójki żadnej, nikt nie złapał zgona :P ja do końca wytrzymałam w szpilkach. Suknia sprawowała się świetnie, mimo, że przed weselem schudłam około 3 kg to jednak mocne wiązanie załatwiło sprawę, co prawda trochę falban od spodu ucierpiało ale nie było nic widać szalałam na parkiecie do 5.10 rano! Nie mogę się doczekać filmu i zdjęć! foto i video byli opłaceni do 1 ale zostali do 3 bo szkoda im było iść i stracić taki „dobry materiał” zespół zebrał wielkie oklaski od gości na sam koniec wielu gości pytało nas o namiary na naszych usługodawców, wszystkim bardzo się podobało po szóstej rano, z mężem pod rękę poszliśmy do pokoju zmęczeni do granic możliwości i pękający ze szczęścia! <3 Obalam mit, że nocy po ślubnej nie ma ! :P
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
mala_czarna_21 piękna relacja ślubna
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym "mężu", "żono" to coś jest magicznego. Wczoraj odbieramy mieszkanie i Warszawiak coś do mnie mówi, a majster myślał że to do niego, na co Warszawiak " Nie, nie , do żony mówiłem" , po czym zrobił pauzę i dodał dumnie "BO MAM!"
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Mala czarna - boska relacja!!!!
|
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
mala_czarna cudowna relacja! Bardzo szczegółowa i wzruszająca
|
#1496 |
|
Blond forever!
|
Czyta się wspaniale, są emocje... Dziewczyny, a mogłybyście pisać też takie relacje techniczne? ![]() Tzn ile poszło wódki/napojów/wina, jakie jedzenie było preferowane, jak się sprawdziły prezenciki dla gości/winietki/księgi gości? Co Was zaskoczyło, co się przydało, co było niepotrzebne?
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2014-04-30 o 15:12 |
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
Mała_czarna jaka piękna relacja!!!
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
I ja tam byłam, miód i mleko piłam (no dobra czystą wciągałam jak wszyscy) i za☠☠☠iście się bawiłam!!!!
![]() I do tego łzy mi pociekły tylko raz, jak się żegnaliśmy z Młodą Parą nad ranem Ale w kościele i przy życzeniach trochu się rozmemłałam
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
mala_czarna Wzruszyłam się Twoją relacją. To musiał być piękny i romantyczny ślub, a "smaczki" są najlepsze
I dziękuję za ostatnie zdanie - czyli jest szansa
|
|
#1500 |
|
Rozeznanie
|
gornek
madzixx88 Życzę Wam aby ten dzień był dokładnie taki jak to sobie wymarzyłyście ![]() I dużo szczęścia na Nowej Drodze Życia
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014

hihihi

nie wiedziałam, że to tak się interpretuje
ale jest fantastyczna i te 3 tys to warto dać 

15:00

Tym bardziej, że rano miałam zaplanowany wyjazd na giełdę po kwiaty. Jak już wypowiedziałam wszystkie przekleństwa jakie przychodziły mi do głowy i skończyłam z tymi papierami była już 1 w nocy. Moja mina jak ustawiłam budzik na 4.00 – bezcenna
położyłam się spać po północy ale niestety mimo prób nie mogłam zasnąć
były boskie!! Jednak była piwonia
no ale to już inna bajka
już pisałam do TŻ czy dobrze zrobiłam że nie zamówiłam troszkę większej to spokojnie mi wytłumaczył że mierzyłam większe i sam widział że były troszkę za duże a w zimie jak paluszki są "chudsze" to mogła by mi spadać ...
i miłej zabawy na weselichu
Powiedziała nam przez łzy, że kocha nas i życzy mnóstwo szczęścia i miłości w małżeństwie