Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 13:49   #1471
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
a możesz dać linka bo FB nie chce mi znaleźć takiej grupy
https://m.facebook.com/groups/140197...9?ref=bookmark

Nie wiem czy działa. Jestem na tel i robie bo mu się na wykładzie nudzi xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 101 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 13:54   #1472
bachara
Rozeznanie

GG do bachara
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
https://m.facebook.com/groups/140197...9?ref=bookmark

Nie wiem czy działa. Jestem na tel i robie bo mu się na wykładzie nudzi xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 101 dni.
chyba działa
Stary 2014-04-30, 13:56   #1473
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
chyba działa
To dobrze hihihi

Stary 2014-04-30, 14:02   #1474
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
To dobrze hihihi

tylko chyba musisz zaakceptować nowych członków czy coś takiego
Stary 2014-04-30, 14:04   #1475
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Dwa modele widziałam - taki jak w załączniku - cały środkowy pasek w kryształkach oraz taki gdzie kryształki są tylko na bokach paka a środek jest pusty. Te salonowe miały obcas 8-9 cm, ale córki właścicielki zamawiała te sandałki z obcasem 5 cm i również bardzo ładnie się prezentowały.
Gapa jestem bo mogłam zrobić im fotki Postaram się 19 maja wpaść do nich i pstryknąć fotki Tylko 20 dni roboczych czekania
Jak uda Ci się fotki pstryknąć byłoby super !
Czas oczekiwania jest rzeczywiście długi. Ty na swoje czółenka, też tyle czekałaś?

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
na biust polecam ciążę jestem pół roku po i wciąż cycki są mega
przed ciążą nosiłam niepełne B
Haha, w takim razie liczę na ciąże, która podratuje mój biust Choćby na chwilę!

A butki, to Laboda?

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
A wracając jeszcze do ślubnych tematów, wreszcie mamy piosenkę na pierwszy taniec! Będziemy tańczyć do "Everything" Michaela Buble, już ją obcięłam do dwóch minut, po długim weekendzie zaczynamy nie mogę się doczekać
Uwielbiam Buble - super wybór !

Cytat:
niepełne B tzn ze jak założe stanik bez pushup to moge jeszcze skarpetki wetknąć
Ja nawet ze stanikiem push-up mogę czasem skarpete wepchnąć

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:05   #1476
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Uff, to mnie pocieszyłaś! Dzisiaj o 17 mam przymiarkę, więc zobaczymy czy będzie pasować. Mam nadzieje że uda mi się porobić foty i wam wrzucić.

Cena oryginały to 3000 a ja mam możliwość kupienia jej za 400zł, dlatego tak mnie kusi.
Jeśli będzie dobra ja bym się nie zastanawiał Suknia jest piękna i ma rewelacyjną cenę

mala_czarna_21 - jeszcze raz gratuluję i czekam na relację, bo fotki niestety nie zobaczę to dobrze, że będzie długa, takiej oczekujemy

gornek - ale jestem podekscytowana nie mogę się doczekać Twojej relacji

Elrosa - piękna piosenka

Cytat:
niepełne B tzn ze jak założe stanik bez pushup to moge jeszcze skarpetki wetknąć
nie wiedziałam, że to tak się interpretuje to ja też mam niepełne B a po ślubie sprawiam sobie dzidziusia nie będę czekać

Opiumalfa - cena Twojej sukni powala ale jest fantastyczna i te 3 tys to warto dać

marlenqa22 - też używam Solpadeine czasem ale jak mam bardzo silny ból to jedynie trochę uśmierza ból... zawsze to coś polecam tez jak najbardziej!
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:08   #1477
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
tylko chyba musisz zaakceptować nowych członków czy coś takiego
Już

Stary 2014-04-30, 14:10   #1478
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Zwróćcie dziewczyny uwagę, że ysia jest mega drobna, a suknie jednak bywają ciężkie. Jeśli dziewczyna ma biodra, biust, suknia jest dobrze dopasowana to trzyma się na biodrach i biuście i nie powinna się zsuwać ani ciążyć.
Moja akurat specjalnie ciężka niebyła, ponoć najlżejsza z mierzonych przez poprzednią właścicielkę, więc nie wiem czy to jakaś prawidłowość, ale możliwe

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:23   #1479
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Moja suknia kostowala 6 tys, ale udalo mi sie ja zdobyc na 50% obnizce
Moja miała taką samą wyjściowa i zniżkę 42 %
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:27   #1480
ysia
Zadomowienie

Cenami tych sukni przekonałyście mnie definitywnie żeby pojechać i przymierzyć tą za 400zł

Profil FB
Stary 2014-04-30, 14:29   #1481
cornflower_girl
Zakorzenienie

exist Ale u Ciebie to się nazywa welon W salonach widziałam zwykłe mgiełki bez dodatków w podobnej cenie.

bardorja Dobra cena, naprawdę Pytałam o welon, bo jest bardzo oryginalny, nigdzie takiego nie widziałam - będziesz się wyróżniać Swoją drogą kiedyś zachwycałam się sukienkami z tego salonu, co zamieściłaś zdjęcia, bardzo ciekawe modele.

iliy Może jakiś inny złotnik coś wymyśli z powiększeniem? Co oglądaliśmy wzory, to każdy mówił co innego (najmniej zmian w sieciówkach).

bachara Świetny, materiał wygląda na miękki

Paris Cieszę się, że ten dzień był taki wyjątkowy I życzę Ci, żeby ta wróżba się spełniła - na pewno tak będzie

ysia Gdzie takie cudo upolowałaś w takiej cenie? Suknia przepiękna, do Ciebie by pasowała. A za taką cenę nie brać to grzech.
A co do zsuwającej się sukienki - Ty przypadkiem nie schudłaś trochę po przymiarce? Może dlatego tak się działo (bo raczej sukienka leciutka).

Aasik Mam tak samo, bardzo żałuję, bo kocham koronki miłością wielką i nieodwzajemnioną

gornek I jak paznokcie ? Mam nadzieję, że odstresowalaś się. Korfu brzmi cudnie, naciesz się pogodą i pięknymi widokami.

elrosa Świetny wybór

Odnośnie rozmiarów staników, co wkleiła Elrosa - to prawda przed stanikowym uświadomieniem załamywałam się, że na mnie nawet A jest za małe. Teraz 70c/65d i naprawdę jest duuużo lepiej. A jak jeszcze biust odetchnął po latach noszenia w złej bieliźnie, jest mega

A my na dziś mamy bardzo napięty plan - spotkanie z chórem odnośnie oprawy Mszy Świętej - przy okazji podrzucam Wam artykuły na ten temat, bo jak się okazuje nie wszystko można (chociażby śpiewający ksiądz - wg liturgicznych ortodoksów raczej nie powinno się śpiewać tej piosenki w trakcie mszy ślubnej). Solidne opracowanie tematu oraz Wątek na forum z wypowiedzią osoby kompetentnej na moje oko Potem obrączki (jak na złość mam dziś nieopuchnięte ręce, co zdarza się rzadko) i discofox. W piątek - degustacja ciast, USC, być może sukienka na sobotnie wesele. Weekend - wesele i poprawiny.

Postaram się być na bieżąco z Wami, ale może być ciężko - dużo jest do ogarnięcia. I last, but not the least:
Najlepsze życzenia dla PM-ek z 2 i 3 maja

(przyznajcie się, jeśli jest jakaś oprócz gornek i madzixx)

gornek Cudownego dnia, wspaniałej pogody i dużo, dużo miłości

madzixx88 Wszystkiego dobrego dla Was, niech ten dzień będzie taki jak sobie wymarzyliście

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-04-30 o 14:31
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:31   #1482
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jak uda Ci się fotki pstryknąć byłoby super !
Czas oczekiwania jest rzeczywiście długi. Ty na swoje czółenka, też tyle czekałaś?
Pisałam wcześniej, że były w salonie nie mierzone

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:33   #1483
Anesthesia
Wtajemniczenie

Justynkie, to co piszesz mnie podbudowuje, bo ja się bałam, że większy biust, bioderka jeszcze tylko pogorszą sprawę

A ja dziś byłam w Rossmannie i odżywka 4 Long Lashes nie weszła na promocji Więc nie wzięłam, bo nie dało się tego zmienić mimo ingerencji kierowniczki sklepu... może to i lepiej bo teraz każdy grosz się liczy, ale w przyszłości będę musiała za nią więcej zapłacić, choć zastanawiam się czy po 4 Long Lashes nie spróbować Regenerum na podtrzymanie efektów.

Pisałam w klubie, ale napiszę i tutaj - dzięki relacjom naszych PMek znów nie mogę się doczekać ślubu! Ekscytacja rośnie, te cudne zdjęcia ze ślubów i przymiarek i w ogóle ach, WEDDINGS ARE IN THE AIR!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:35   #1484
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Haha, w takim razie liczę na ciąże, która podratuje mój biust Choćby na chwilę!

A butki, to Laboda?

Ja nawet ze stanikiem push-up mogę czasem skarpete wepchnąć
butki nieweim, znalzałam na jakieś stronie w internecie i szukam takowych
a co do cycków- teraz moge sie pochwalić pełnym D

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, że to tak się interpretuje to ja też mam niepełne B a po ślubie sprawiam sobie dzidziusia nie będę czekać
ja to tak interpretuja hahha

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:38   #1485
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ysia Gdzie takie cudo upolowałaś w takiej cenie? Suknia przepiękna, do Ciebie by pasowała. A za taką cenę nie brać to grzech.
A co do zsuwającej się sukienki - Ty przypadkiem nie schudłaś trochę po przymiarce? Może dlatego tak się działo (bo raczej sukienka leciutka).
na allegro! Poprzednią też kupiłam za 400zł na all

Nie schudłam, a wręcz przeciwnie

Profil FB
Stary 2014-04-30, 14:43   #1486
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
exist

bardorja Dobra cena, naprawdę Pytałam o welon, bo jest bardzo oryginalny, nigdzie takiego nie widziałam - będziesz się wyróżniać Swoją drogą kiedyś zachwycałam się sukienkami z tego salonu, co zamieściłaś zdjęcia, bardzo ciekawe modele.

powiem tak: tym co nie maja jeszcze keicki (chociaz chyba takich tu nie ma :P ) z wawy polceam CENTRUM MODY NADARZYN salon SZARM- kobieta zna sie genialnie na swojej robocie! i umie słuchać!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:46   #1487
mala_czarna_21
Zakorzenienie

CZWARTEK – „Boże daj mi cierpliwość bo jak mi dasz siłę to ich wszystkich rozpie*%^#* !”
Jako, że w środę późnym wieczorem dowiedziałam się, że dwoje gości którzy wcześniej odmówili przyjścia na wesele jednak zmienili zdanie , to musiałam siedzieć do nocy i przedrukowywać tablice stołów, zmieniać rozkład gości i powściekać się cholernie Tym bardziej, że rano miałam zaplanowany wyjazd na giełdę po kwiaty. Jak już wypowiedziałam wszystkie przekleństwa jakie przychodziły mi do głowy i skończyłam z tymi papierami była już 1 w nocy. Moja mina jak ustawiłam budzik na 4.00 – bezcenna
Zanim się ogarnęłam i położyłam spać było przed drugą i jakoś nie za bardzo mogłam zasnąć Przewracałam się z boku na bok z głową pełną myśli, nie do końca mi pasowało jak usadziłam tą nieszczęsną dwójkę gości ale nie miałam innego wyjścia. Ostatecznie co by nie umrzeć z nudów zaczęłam grać na telefonie z nadzieją, że sen mnie zmorzy. Niestety. Budzik więc był zbędny
Na giełdzie okazało się, że piwonie, które mi obiecano niestety dojechały w znacznie okrojonym stanie i niestety ale są tylko białe i koralowe a ja chciałam różowe no ale obiecałam sobie, że takie szczegóły nie zepsują mi dnia więc z hardą miną kupiłam kilka paczek przecudownych tulipanów do ustrojenia domu a bukiet ślubny zostawiłam florystce nie mogłam się doczekać kiedy wrócę do rodziców i ułożę je w wazonach! Kupiłam też goździki do przybrania samochodu i wróciliśmy do mieszkania.
Na godzinę poszłam spać, później zajęcia na uczelni, trochę pakowania, dokończyłam albumy dla rodziców, zapakowałam prezenty w papier ozdobny i poszłam na paznokcie do kosmetyczki. Udały się pięknie nie chciałam klasycznego frencha, wzięłam brudny róż strasznie mi się podobają do teraz późnym wieczorem dojechaliśmy do domu.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

PIĄTEK – Ogólnie pojęty tu-mi-wisizm
Od rana w piątek czułam napięcie w powietrzu J od rana nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Wzięłam się za sprzątanie domu, ostatnie prace porządkowe w ogrodzie i próbowałam jakoś zabić czas. Rozwalił mnie mój tata, który przyszedł do mnie koło 10 i mówi:
Tata: „Jak chcesz żeby wyglądało błogosławieństwo?”
Ja: „No jak to jak? Normalnie, przyjadą teściowe, uklękniemy i coś powiecie do nas i finał”
Tata: „ Nie tak szybko moja droga, ja od 5 rano na yuotubie filmiki z błogosławieństw oglądam bo nie wiem czy ma być krzyżyk czy nie, czy być woda święcona czy nie, czy ma być przemowa czy nie. To nie jest prosta rzecz”

Moja mina!! Bezcenna!
Ustaliliśmy, ze zobaczymy jak wyjdzie, ma być spontanicznie bez scenariusza było mi już wszystko jedno. Koło popołudnia przyjechali nasi przyjaciele, ułożyłam kwiaty w wazonach w domu później przyjechał TZ i pojechaliśmy po jego spodnie na poprawiny. Później wszystko się szybko potoczyło bo pojechaliśmy odebrać ciasta, zapłacić za hostel i do lokalu zawieźć paczki, ustawić tablice na stoły i skontrolować florystkę. Wszystko zaczęło nabierać tempa. Późnym wieczorem jak już wszystko ustawiliśmy na stołach: menu, tabliczki, bukiety, tealighty, podpięto oświetlenie to wszystko nabrało kolorów i aż mnie przechodziły dreszcze po plecach
Nie mogło być aż tak pięknie, więc zadzwoniła cioteczka która właśnie w środę potwierdziła szanownie swoją obecność z życzeniem UWAGA! Z kim ona chce siedzieć
Ale jako, że mój współczynnik wyje*ania osiągnął apogeum to zupełnie się tym nie przejęłam
Postanowiliśmy z TZ jeszcze przećwiczyć pierwszy taniec ale zupełnie nam nie wychodziło. Nie mieliśmy żadnego układu, miał być walc wiedeński ale zupełnie spontaniczny. My ogólnie nieźle tańczymy i chcieliśmy iść na żywioł ale wtedy nawet podstawowy krok nam się mylił wkurzyliśmy się i daliśmy temu spokój. Po ostatnich ustaleniach z menagerem i florystką pojechaliśmy jeszcze do siostry TZ (jej mąż być świadkiem). Dostaliśmy fajny prezent bo voucher do hotelu do Zakopanego na weekend z pakietem spa TZ ugadał się ze swoim świadkiem odnośnie szczegółów kolejnego dnia i odwiózł mnie do domu a sam pojechał do swoich rodziców.
Jak weszłam do kuchni to siedzieli przy stole nasi przyjaciele i moi rodzice z siostrą i….pili weselną wódkę mnie już powoli ogarniał mega stres! Wszyscy orzekli, że kielich weselnej pozwoli mi zasnąć spokojnie. Dałam się namówić strzeliłam dwa kielichy i poszłam do wanny. Urządziłam sobie małe spa, maseczki, peeling, balsam i te sprawy
Czułam narastający stres! Chciałam mieć to za sobą, nie będę udawać: piątek wieczorem i noc to był najgorszy dla mnie czas przed ślubem położyłam się spać po północy ale niestety mimo prób nie mogłam zasnąć o 3 napisałam smsa do TZ o treści: „Mam nadzieję, że śpisz lepiej niż ja”. Ostatecznie przeszłam całe Agry Birds w telefonie i koło 4 zasnęłam na półtorej godziny.

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:49   #1488
mala_czarna_21
Zakorzenienie

SOBOTA – Nasz wielki dzień
Jak się obudziłam moja pierwsza myśl to: „Masakra, jestem taka niewyspana, że na własnym weselu padnę o 10! ”. Ta myśl nie dawała mi spokoju. Kręciłam się w łóżku jeszcze do 6.30 i wstałam, wzięłam prysznic i zjadłam pół kromki z masłem. O 7.30 dostałam odpowiedź od TZ „Cześć kochanie, tak spałem świetnie, 8 godzin jak dziecko” . Myślę, super on będzie jak z żurnala a jak ja zombie. Życie. Za oknem szaro buro i do dupy ale postanowiłam, że mam to gdzieś
Najbardziej dłużyło mi się do 9 bo wtedy miała przyjechać fryzjerka, zaczęła od mojej przyjaciółki. Później przyjechała wizażystka. Wszystko zaczęło nabierać tempa. Kiedy przyszła moja kolej na fryzurę usłyszałam telefon, TZ oznajmił, że za niedługo przyjedzie z operatorem. W międzyczasie przyjechał fotograf J wcale nie żałuję, że wybraliśmy foto i video z wyższej półki bo dzięki atmosferze jaką wprowadzili lekko się rozluźniłam i prawie cały czas się śmiałam
Zanim zaczęłam z fryzurą to tata przywiózł bukiety! były boskie!! Jednak była piwonia był tez goździk, jaskiej, frezja, lewkonia, róża bardzo mi się podobał!
Około 9.30 napisałam TZ smsa: „Głowa umyta, bukiety ładne, stoperan smaczny”
Fryzura wyszła bardzo ładnie ale jednak miałam uwagi co do jej trwałości no ale to już inna bajka nasi przyjaciele przygotowali dekorację samochodu, ja miałam tylko ustalić rozmieszczenie kwiatów na masce. Z welonem we włosach, za parasolem nad głową stałam na podwórku i dywagowałam nad wielkością goździka nad reflektorem samochodu ogólnie stwierdzono, że jestem nienormalną perfekcjonistką
na fotelu makijażystki odbierałam tylko telefony od różnych ludzi a to jak do mnie trafić, a to kiedy przyjechać, a to odnośnie ostatnich szczegółów. Jak miałam dużo zajęć to mniej się stresowałam
Makijaż wyszedł pięknie! Kiedy już wszystkie babki w domu czyli ja, mama, dwie siostry i przyjaciółka były „zrobione” to była już 13.30. Tata zaczął nas pospieszać, żeby się już ubierać bo Pan Młody miał być o 14.10. Zaczęłyśmy wiec zakładać suknie, kilka ujęć dla foto i video i już myślałam, że jestem gotowa
Ale nie! Okazało się, że zapomniałyśmy o halce! no więc akcja od nowa wyrobiliśmy się ledwo na styk bo jak kończyłam zapinać kolczyki i bransoletkę to ktoś krzyknął: „Pan Młody już jest!!!”. A ja na to, zapomniawszy, że mnie nagrywają: „Kur*a zawsze się spóźnia to dzisiaj też nie mógł???”
Ostatnie poprawki, ostatni psik psik perfumami, głęboki wdech i dawaj !
Wyszłam na schody, po bokach stali moi rodzice bo witali teściów, babcia Tzta, moi teściowie, świadkowie i….. ON wyglądał jak James Bond! a jego wzrok jak wyszłam na schody! zapamiętam do końca życia! Zamiast witać się grzecznie z teściami to ja sru po schodach do NIEGO!! ktoś mnie zatrzymał i szepnął do ucha: „Gdzie lecisz, to on ma tutaj wejść!”. A ja już się nie mogłam doczekać aż się do Niego przytulę!
Jak podszedł do mnie, powiedział, że wyglądam olśniewająco i że strasznie mocno mnie kocha! zrobiło mi się miękko w kolanach!
Przeszliśmy do salonu, za nami rodzice i teściowie z babcią. Przywitałam się z rodzicami TZ, teściu powiedział, że jak na mnie patrzy to żałuje, że nie jest młodszy ogólnie było miło

2015 - 38
Stary 2014-04-30, 14:50   #1489
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

ysia nie ma się co zastanawiać a przymiarka nic nie kosztuje, leć przymierzyć i chwal się efektami

cornflower_girl kochana Ty to zawsze potrafisz człowieka pocieszyć już pisałam do TŻ czy dobrze zrobiłam że nie zamówiłam troszkę większej to spokojnie mi wytłumaczył że mierzyłam większe i sam widział że były troszkę za duże a w zimie jak paluszki są "chudsze" to mogła by mi spadać ... ten jego spokój czasami doprowadza mnie do szału
Powodzenia z chórkiem obrączkami i degustacją ciast koniecznie daj znać jak Wam poszło i co wybraliście i miłej zabawy na weselichu

Anesthesia mam to samo z tą ekscytacją

Dzisiaj jade do spa z TŻ w końcu się troszkę odstresować- sauna, jacuzzi, masażyk mryyy
Stary 2014-04-30, 14:53   #1490
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Po tych grzecznościach, razem z TZ uklęknęliśmy i podeszła do mnie moja mama. Zanim zdążyła cokolwiek powiedzieć już obie płakałyśmy Powiedziała nam przez łzy, że kocha nas i życzy mnóstwo szczęścia i miłości w małżeństwie Oczy mi się szklą nawet teraz jak to piszę Później mój tata i teściowie, a na końcu babcia która też powiedziała wiele wzruszających słów co spowodowało u mnie megagila w nosie
Po błogosławieństwie zaczęliśmy się zbierać do odjazdu do kościoła. Upchac moje falbany na tylnym siedzeniu to nie lada wyzwanie ale podołałam
Na szczęście obyło się bez pijackich bram i dotarliśmy pod kościół. O 14 był jakiś inny ślub i jak podjechaliśmy to jeszcze trwała msza J więc zaczęliśmy pod kościołem witać naszych gości. Tyle komplementów co wtedy nie usłyszałam nigdy!! Nie przesadzam! Naprawdę czułam się jak milion dolców! Byłam przeszęśliwa!!Wielką radość sprawił mi widok naszych znajomych i przyjaciół pod kościołem, którzy z wielkimi uśmiechami machali do nas
Kiedy słyszeliśmy, że tamten ślub dobiega końca poszliśmy do zakrystii ze świadkami żeby podpisać dokumenty. Podpisali świadkowie a ksiądz do mnie: „Wy podpiszecie po mszy, potrzymaj go jeszcze godzinę w niepewności ”. Wróciliśmy pod frontowe drzwi, zaprosiliśmy gości do środka, siostra odpięła mi tren i czekaliśmy chwilę aż wszyscy usiądą w ławkach. Zaczęły grać skrzypce i organy, do kościoła wszedł mój TZ ze swoją mamą. Później świadkowie poszli pod rękę. Popatrzyliśmy z tatą na siebie, ścisnęliśmy się od ramię, głęboki oddech i poszły konie po betonie! Serce waliło mi jak oszalałe ale stresu już nie było! Szłam z wielkim uśmiechem, powoli, wszyscy na mnie patrzyli, organy i skrzypce grały, ksiądz czekał przy ołtarzu, przy stopniach czekał na mnie mój ukochany! Kiedy doszliśmy do stopni, tata podał TZ rękę, ucałował mnie i oddał moją rękę TZ coś stanęło mi w gardle! zaczęła się msza, ksiądz poprowadził ją przepięknie! Kazanie było bezpośrednio do nas, bardzo optymistyczne i budujące! Kiedy nadszedł moment przysięgi serce znów zaczęło mi się wyrywać z piersi. Patrzyliśmy sobie prosto w oczy, z wielkimi uśmiechami, pękający ze szczęścia! TZ mówił przysięgę głośno i wyraźnie, a pod stułą mocno ściskał mnie za rękę! Kiedy przyszła moja kolej byłam już okropnie wzruszona i mówiłam przysięgę połykając łzy :rycze-smrakam: Goście się śmieją, że ja chyba nie byłam zachwycona zamążpójściem a TZ wręcz przeciwnie Przy zakładaniu obrączek, lektor podsunął obrączki pod TZ na co On bez wahania wziął swoją (WIĘKSZĄ ) i chce mi zakładać ksiądz i lektor kątem ust mówią mu „Tą drugą weź, tą drugą” na co TZ półgłosem „Ale jestem głupi…” i wziął mniejszą nie wiem czy było to słychać i czy jest to nagrane ale myślałam, że tam padnę kiedy usłyszałam w ustach TZ „Żono, przyjmij tę obrączkę….” To dreszcz mnie przeszedł!
Pod koniec mszy ksiądz zapowiedział, że teraz Państwo Młodzi podpiszą dokumenty i najpierw zaprasza głowę rodziny, Popatrzyliśmy z TZ na siebie i TZ podszedł z wielkim uśmiechem i złożył podpis a zaraz ksiądz „A teraz zapraszam szyję ”. Uśmialiśmy się nieźle! z kościoła przy marszu Mendelsona wychodziliśmy jako ostatniJ strzeliły tuby okazało się, że lekko pada deszcz więc świadek pobiegł do samochodu po parasol. Kiedy już byłam w samochodzie mój mąż powiedział: „Nareszcie!!”

2015 - 38
Stary 2014-04-30, 14:54   #1491
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Droga do lokalu oczywiście nie mogła przebiegać normalnie najpierw czekaliśmy na autobus, który nie mógł się wygrzebać spod kościoła. Później jakoś w połowie drogi nasz świadek, który prowadził samochód mówi, że zgłodniał i moja siostra otworzyła paczkę z ciastem i dała mu taki wielki kawałek mój TZ nie mógł być gorszy więc też serniczek musiał walnąć bo „Niebezpiecznie spadł mu cukier oczywiście wszystko nagrywało się na Go Pro zamontowane w samochodzie
Na Sali wiadomo, na początku toast, tłuczenie kieliszków, sprzątanie a później życzenia którym nie było końca! goście spisali się na medal bo dostaliśmy tylko dwa bukiety a około 45 butelek wina, wiskhy, szampany J w większości dostaliśmy też pieniądze ale kilka prezentów tez się znalazło. Jednak większość praktyczne i nam się podobają J
Przy życzeniach wiele razy oczy mi się szkliły, tyle wzruszających słów usłyszałam, goście ciągle komplementowali mój wygląd <3 okropnie się ucieszyłam widząc naszą Exist!
Podczas obiadu zjadłam jedynie pół rosołu i to by było na tyle J nie byłam w stanie nic więcej przełknąć. Kiedy przyszedł czas na pierwszy taniec mój TZ w końcu zaczął odczuwać stres taniec PODOBNO wyszedł nam przepięknie, nawet moja szwagierka tak stwierdziła a to jest osoba bardzo oszczędna w komplementach :P:
Po pierwszym tańcu stres zszedł już zupełnie! zaczęła się zabawa!!!! I trwała do białego rana! oczepiny były bardzo udane bo było około 20 panien i tyle samo kawalerów nie było żenujących zabaw a takie które powodowały ból brzucha ze śmiechu bawiłam się doskonale, tańczyłam z wieloma gośćmi, każdemu starałam się poświęcić chociaż chwilkę! J wytańczyłam się za wszystkie czasy! To było zdecydowanie najlepsze wesele na jakim byłam J jedzenie podobno było świetne, nie wiem bo ja nic poza połówką rosołu nie zjadłam barman cieszył się wielką popularnością, goście niesamowicie chwalili dopracowanie szczegółów, koszyczki ratunkowe były hitem Nasi znajomi bawili się szampańsko! Nie było bójki żadnej, nikt nie złapał zgona :P ja do końca wytrzymałam w szpilkach. Suknia sprawowała się świetnie, mimo, że przed weselem schudłam około 3 kg to jednak mocne wiązanie załatwiło sprawę, co prawda trochę falban od spodu ucierpiało ale nie było nic widać szalałam na parkiecie do 5.10 rano!
Nie mogę się doczekać filmu i zdjęć! foto i video byli opłaceni do 1 ale zostali do 3 bo szkoda im było iść i stracić taki „dobry materiał” zespół zebrał wielkie oklaski od gości na sam koniec wielu gości pytało nas o namiary na naszych usługodawców, wszystkim bardzo się podobało
po szóstej rano, z mężem pod rękę poszliśmy do pokoju zmęczeni do granic możliwości i pękający ze szczęścia! <3

Obalam mit, że nocy po ślubnej nie ma ! :P

2015 - 38
Stary 2014-04-30, 15:03   #1492
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

mala_czarna_21 piękna relacja ślubna aż w kilku momentach łzy mi stawały w oczkach... to musiał być naprawdę piękny ślub i wesele... wielkeee gratulacje
Stary 2014-04-30, 15:05   #1493
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Przy zakładaniu obrączek, lektor podsunął obrączki pod TZ na co On bez wahania wziął swoją (WIĘKSZĄ ) i chce mi zakładać ksiądz i lektor kątem ust mówią mu „Tą drugą weź, tą drugą” na co TZ półgłosem „Ale jestem głupi…” i wziął mniejszą nie wiem czy było to słychać i czy jest to nagrane ale myślałam, że tam padnę kiedy usłyszałam w ustach TZ „Żono, przyjmij tę obrączkę….” To dreszcz mnie przeszedł!
Ja bym chyba pękła ze śmiechu przy tych obrączkach! Piękny musiał być ten wasz ślub! Taki romantyczny i wzruszający

A z tym "mężu", "żono" to coś jest magicznego. Wczoraj odbieramy mieszkanie i Warszawiak coś do mnie mówi, a majster myślał że to do niego, na co Warszawiak " Nie, nie , do żony mówiłem" , po czym zrobił pauzę i dodał dumnie "BO MAM!"

Profil FB
Stary 2014-04-30, 15:06   #1494
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mala czarna - boska relacja!!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:07   #1495
justynkie
Wtajemniczenie

mala_czarna cudowna relacja! Bardzo szczegółowa i wzruszająca

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:11   #1496
Blondi2989
Blond forever!

mala_czarna - mega relacja
Czyta się wspaniale, są emocje...

Dziewczyny, a mogłybyście pisać też takie relacje techniczne?
Tzn ile poszło wódki/napojów/wina, jakie jedzenie było preferowane, jak się sprawdziły prezenciki dla gości/winietki/księgi gości?
Co Was zaskoczyło, co się przydało, co było niepotrzebne?

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2014-04-30 o 15:12
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:13   #1497
Aasikk
Zadomowienie

Mała_czarna jaka piękna relacja!!! wzruszyłam się! gratuluję i zazdroszczę, że wszystko wypadło idealnie!
Stary 2014-04-30, 15:17   #1498
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
okropnie się ucieszyłam widząc naszą Exist!
I ja tam byłam, miód i mleko piłam (no dobra czystą wciągałam jak wszyscy) i za☠☠☠iście się bawiłam!!!!
I do tego łzy mi pociekły tylko raz, jak się żegnaliśmy z Młodą Parą nad ranem
Ale w kościele i przy życzeniach trochu się rozmemłałam
Stary 2014-04-30, 15:23   #1499
Szczeperka
Wtajemniczenie

mala_czarna Wzruszyłam się Twoją relacją. To musiał być piękny i romantyczny ślub, a "smaczki" są najlepsze
I dziękuję za ostatnie zdanie - czyli jest szansa

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:26   #1500
Sunrise28
Rozeznanie

gornek
madzixx88

Życzę Wam aby ten dzień był dokładnie taki jak to sobie wymarzyłyście
I dużo szczęścia na Nowej Drodze Życia
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości