Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 13:28   #391
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

co tu taka cisza? U mnie pada a mały zasnął i mi się nudzi
Mnie sie przypomniało o 13 ze miałam zrobić obiad a za 10 min musze wyjechac z domu w życiu tak szybko nie rozmrozilan mięsa

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Moja Ola dzisiaj non stop wali w pampersa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
chyba taki dzien bo moj tez wyjątkowo często

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 13:52   #392
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Mój Piotruś chyba się powoli przekonuje do leżenia na brzuszku. jeszcze marudzi jak się go długo zostawi ale już czasem zaczyna sobie przysypiać a wcześniej nie było o tym mowy czasem ładnie poćwiczy a czasem od razu zaczyna awanture ale jest o wiele lepiej

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

margo ja mam taki na poziomie skóry/brzuszka. Położna była wczoraj i nic nie mówiła więc chyba jest dobrze. pediatra też nic nie wspomniała o pępku ani pielęgniarki. Ale zapytam dzięki
Emi leży, ale dość często się awanturuje. Do tego zaraz po jedzeniu nie możemy, bo bardzo ulewa. dla Piotrusia, że sobie tak ładnie ćwiczy. Pewnie główkę tez juz w tej pozycji trzyma ładnie

A pępek dopiero w 9. tygodniu chowa nam się poniżej poziomu brzuszka, więc cierpliwości dziewczyny Jak po 8 tygodniach dalej jest wypukły i "wrota" są otwarte, to dopiero mozna sie martwić- jak u Ewci Margo.

Wolę walenie w pampersa niż nieprzespane noce przez niemożność zrobienia kupy.

Dzis mam dzień sprzątania, jutro następni goście, a w piątek idziemy na pierwsze szczepienie. Zważę przy okazji Mała, chociaż czuję, że przybrała i na pewno wyciagnęło ją wzrostowo, bo zajmuje większą cześć przewijaka.
Stary 2014-04-30, 13:54   #393
mariolasl
Zakorzenienie

My juz po kontroli. Wszystko cacy
O szczegolach napisalam tutaj, jesli ktos nimi zainteresowany.
Stary 2014-04-30, 14:01   #394
monkaa321
Zakorzenienie

Elunka

Trisdom za szczepienia. Jak Emi tyle wisi na cycu to pewnie waga jej ładnie podskoczyła. Oby następna wizytacja obyła się również bez większych problemów i spięć

Mariola super
dobrze że linka podrzuciłaś bo muszę ponadrabiać kilka wpisów
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:18   #395
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Super poczytalam wlasnie.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wolę walenie w pampersa niż nieprzespane noce przez niemożność zrobienia kupy.
.
Niewatpliwie tez wole wiecej kup

Ja mialam dzisiaj sprzatac, ale nie umiem sie wyrobic rano kawa, sniadanie, pozniej zakupy, teraz obiad, po obiedzie druga czesc zakupow, pozniej trening i juz bedzie wieczor
Jutro mam zamiar umyc okna i lodowke

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 14:20   #396
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Mariola- 4 miesiące to sukces. jesteś wielka
Super, że do dr Sandry dopiero w lipcu. PO Marco widać, że ładnie nabiera ciałka. Jest zupełnie inny, taki doroślejszy

Monka- dzieki za kciuki To siostra przyjeżdża, wiec "mniejsza wizytacja" niż wizyta teściowej mojego męża

Elunka- zdążyłaś rozmrozić???
Stary 2014-04-30, 14:20   #397
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
a matka zamiast wspolczuc to sie smieje i na wizazu siedzi
.
jestem okropna, wiem Do serca wziełam sobie też rozpieszczanie dziecka więc kto się pyta co chcemy na chrzciny to będe prosić o rzeczy które wy macie a moje dziecko nie Zamówiłam już karuzelkę tym sposobem Posadziłam go dziś też w taki bujak huśtawkę z melodyjkami i zwierzątkami nad głową ale widze że moje dziecko już się przyzwyczaiło do leżaczka którym tylko wibruje pod dupką i nie chciał siedzieć w czymś bardziej atrakcyjnym

mariolasl: super że wizyta się udała! Trzymałam kciuki!

Cytat:
Witam sie po tygodniowej prawie przerwie i proszę o wybaczenie- miałam tydzień mamę dla Emilki i siebie. Wczoraj wieczorem pojechała a jutro zjawiaja sie kolejni goście, więc z nadrobienia całego watku nici- postaram sie byc hcociaż na bieżąco z czytaniem co u Was.

Podłączam sie pod życzenia Marioli i trzymam za Waszystkie dzieciaki

Asienka- Emi miała czkawke po 10 razy dziennie na początku, teraz, po 9. tygodniach ma sporadycznie.
jesteś twarda z tymi wszystkimi odwiedzinami Ja po godzinie wymiękam Wracaj do nas szybko

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witam się w ten piękny słoneczny dzień,
Pisałyście o tżach. Mój do tej pory przebywał prawie cały czas za granicą. Od paru tygodni jest w Polsce, a mimo to w domu go nie ma prawie w ogóle. Wczoraj np wyjechał "na chwilę" z domu o 11, ja czekałam pół dnia na samochód żeby jechać na zakupy a on wieczorem mnie poinformował że złapał zlecenie i wraca dopiero dzisiaj w nocy. Także Szymkiem zajmuje się praktycznie sama.

Wczoraj odniosłam pierwszy sukces! Pierwsza kąpiel bez nawet jednego krzyku. Powiedziałabym że Szymek był nawet zainteresowany

Dzisiaj drugie karmienie nocne o 5 też zafundowałam mu prosto z piersi ale efekt był taki, że karmiłam go do 6.30, on przysypiał i wybudzał się z rykiem. W końcu zrobiłam mu butlę i zjadł 90ml...Co z tego jak do tej pory nie śpi.
Boję się że już się nie uda z kp.Załamuje mnie trochę ten fakt, tym bardziej że za każdym razem jak jest mąż a ja staram się przystawić małego do cycka mąż się wkurza i się sprzeczamy. On uważa że powinnam słuchać pediatry i dopóki mały nie będzie miał 4 kg nie męczyć go piersią. A ja jestem wręcz pewna, że jak w końcu osiągnie to 4kg to na pierś nawet nie spojrzy...

Co do gości- ciągle wszystkich proszę o telefon przed wizytą żeby godzinę ustalić. Nigdy nikt nie zadzwonił! Wjeżdżają sobie na podwórko i są. Dostaję nerwicy jak siedzą po 3 godziny! I sugestie że muszę małego nakarmić, albo zrobić sobie obiad nic nie dają. Dzisiaj zamknęłam bramę na klucz i udaję że mnie nie ma. Będę siedziała cały dzień i ściągała pokarm bez stresu że znowu ktoś mi zapuka w okno jak będę dzierżyła laktator przy cycyku. Moja rodzina jest po prostu niereformowalna.

Dziewczyny mój Szymon wyjątkowo od 2 dni nie zrobił kupki. Bardzo się pręży i denerwuje i domyślam się że nie może jej zrobić. Puszcza tylko bączki i czasami jakiś fragmencik kupki znajduje na pieluszcze. Jak mu pomóc??
kolejna SUPERMAMA Wszystko ogarniasz sama a stres na pewno ci nie pomaga w kp. Masz rację też zamknęłabym bramę. Ja wogóle z tych co mieszkają w bloku i chcą zawsze wiedzieć wcześniej że ktoś przychodzi z wyprzedzeniem. Mój dom moja oaza spokoju i nie wyobrażam sobie że ludzie przychodza jak do siebie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość

U nas bohaterem tej nocy był TŻ. Antek do 2 marudził, krzyczał, prężył się. Za waszą radą dociskałam nóżki do łokci ale efektu nie było. Poszłam po małża i wręczyłam mu drącego się syna a sama zaległam na kanapie w drugim pokoju. Zasnęłam jak kamień. Budzę się, patrzę na zegarek a tam po piątej Gnam do sypialni a tam Antek śpi aż sapie, obok małż chrapie i tak sobie razem noc spędzili

:
1. sytuacja z nocy
trzymam kciuki dla Antka za wizytę

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A Wy znacie przyczyne tamtej wysypki?
niestety nie, ale generalnie dużo rzezy zaczynam pomału jeść. Chodzi za mną hamburger z maca ale boję się ketchupu

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Przyszły zaproszenia! Sa śliczne, ładniejsze niz na allegro w weekend sobie pojezdze po rodzinie i rozwioze

Cytat:
Moja Ola dzisiaj non stop wali w pampersa
.
Piotrek wczoraj się męczył z kupką więc położyłam go na przewijak w łazience, odwijam pieluchę i w momencie gdy zdjęłam przylepce z pieluchy i ją spod niego wyjęłam ale jeszcze nie zdążyłam podłożyć nowej strzelił taką torpedę że to był kupal jego życia Miałam ofajdane kafelki, przewijak, pralkę, fridę która leżała niedaleko...wszystko poza mną bo strzelał w innym kierunku. nie wiedziałam jak go wyjąć z tej kupy, czy może wogóle nie ma już co ratować i wywalić dziecko z tą kupą :cojest : ale domyłam dzieciorka i łazienkę i są jak nowi
Jak sobie pomyślę że strzeliłby taką torpedę w sypialni to poleciałoby na łóżko nasze i na dywan... od teraz przewijam tylko w łazience, bo kafelki zawsze można wytrzeć

Moje dziecko ma wielką zajawkę na matę edukacyjną. Miłość do edukacji odziedziczył po rodzicach Jak go na niej położyłam i usiadłam na wizażu, dziecko zasneło
Stary 2014-04-30, 14:23   #398
Ela87
Zakorzenienie

Side gówniana rzeź

Stary 2014-04-30, 14:24   #399
mariolasl
Zakorzenienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dziękuje za gratki! Side jak zwykle mnie ubawilas

Z telefonu...
Stary 2014-04-30, 14:57   #400
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Side moja Mała też tak kupami strzelała jak się pojawiły kolki dywan w sypialni ciężko się prało;P raz też dostałam w policzek

Mam pytanie do mam karmiących mm: ile razy dziennie i jaką ilość dajecie?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:00   #401
teQiba
Moderator

Cytat:
a często go zmuszasz do leżenia? Bo ja koniecznie po każdym karmieniu, kiedy się "bawimy"

co tu taka cisza? U mnie pada a mały zasnął i mi się nudzi
Conajmniej dwa razy dziennie, zalezy jak ze spaniem i jedzeniem mu idzie w ciagu dnia...
A tak mi go szkoda jak buzia wali w podloge, bo w nerwach tak rzuca ta glowa

U mnie sloneczko - wlasnie wrocilismy ze spacerku
Dzieki Bogu ze istnieje aplikacja odkurzacza na telefon! Bez niej cale spacery spedzalabym z placzacym wozkiem
Co za dzieciak mi sie trafil

Cytat:

Zaraz sie wczytam w szczegoly

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
niestety nie, ale generalnie dużo rzezy zaczynam pomału jeść. Chodzi za mną hamburger z maca ale boję się ketchupu
I ja bym zjadla

W ogole jak skoncze kp to zarzadze, ze TZ ma sie zajac malym a sama sie upije i napcham fast foodow - nie moge sie doczekac
O dziwo palic mi sie nie chce Ciekawe jak przy alkoholu by bylo...
Stary 2014-04-30, 15:07   #402
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki Bogu ze istnieje aplikacja odkurzacza na telefon! Bez niej cale spacery spedzalabym z placzacym wozkiem

W ogole jak skoncze kp to zarzadze, ze TZ ma sie zajac malym a sama sie upije i napcham fast foodow - nie moge sie doczekac
Juz niedlugo Kacper powinien sie naprawic Ola ostatnio lepiej chociaz ostatnio po godzinie spaceru tez sie rozryczala ale lepiej mi ja czyms zająć w ciagu dnia czy na spacerze potrafi lezec i ogladac, a zawsze jak tylko oczy otworzyla to ryk

Wyobrazilam sobie Ciebie jak siedzisz przy stole na ktorym masa hamburgerow, kebabow, pizz, cocacoli a Ty siedzisz i sie opychasz cala uświniona

Stary 2014-04-30, 15:21   #403
Trisdom
Zadomowienie

Side- padlam
Stary 2014-04-30, 15:23   #404
teQiba
Moderator

Cytat:
Juz niedlugo Kacper powinien sie naprawic Ola ostatnio lepiej chociaz ostatnio po godzinie spaceru tez sie rozryczala ale lepiej mi ja czyms zająć w ciagu dnia czy na spacerze potrafi lezec i ogladac, a zawsze jak tylko oczy otworzyla to ryk

Wyobrazilam sobie Ciebie jak siedzisz przy stole na ktorym masa hamburgerow, kebabow, pizz, cocacoli a Ty siedzisz i sie opychasz cala uświniona

Mowisz?
Wlasnie ostatnia nadzieje pokladam w tym ze jak robi sie troszke bardziej kumaty to bedzie mi latwiej

Uswiniona, pijana i szczesliwa
Stary 2014-04-30, 15:25   #405
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Mowisz?
Wlasnie ostatnia nadzieje pokladam w tym ze jak robi sie troszke bardziej kumaty to bedzie mi latwiej

Uswiniona, pijana i szczesliwa
Eh moje martini w lodowce ciagle na mnie czeka a dla jednego drinka nie oplaca mi sie go otwierac

Fakt, ze jak czyms zajme Ole to czesto szybko sie nudzi, ale zdarza jej sie juz 20 minut lezenia w lezaczku spokojnie

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-04-30 o 15:27
Stary 2014-04-30, 15:28   #406
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
O kciuki rownież proszę, mamy dziś kontrole u specjalistki od wcześniaków. Jak zwykle trochę sie denerwuje, ze coś znajda.

daj koniecznie znać po.

Cytat:
Co do gości- ciągle wszystkich proszę o telefon przed wizytą żeby godzinę ustalić. Nigdy nikt nie zadzwonił! Wjeżdżają sobie na podwórko i są. Dostaję nerwicy jak siedzą po 3 godziny! I sugestie że muszę małego nakarmić, albo zrobić sobie obiad nic nie dają. Dzisiaj zamknęłam bramę na klucz i udaję że mnie nie ma. Będę siedziała cały dzień i ściągała pokarm bez stresu że znowu ktoś mi zapuka w okno jak będę dzierżyła laktator przy cycyku. Moja rodzina jest po prostu niereformowalna.

Dziewczyny mój Szymon wyjątkowo od 2 dni nie zrobił kupki. Bardzo się pręży i denerwuje i domyślam się że nie może jej zrobić. Puszcza tylko bączki i czasami jakiś fragmencik kupki znajduje na pieluszcze. Jak mu pomóc??
Masz rację!!!
A próbowałaś doradzane już wcześniej metody?

Cytat:
My dziś mamy pierwszą wizytę u pediatry. Też proszę o kciuki by Antek na wadze przybierał. Po tym spadku wagi w szpitalu mam traumę na tym tle
to tak jak ja
za wizytę

Cytat:
Dziewczyny ktore choc troche kumaja angielski, zobaczcie koniecznie
http://m.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY
chwilowo nie mam czasu ale potem zerknę

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Czy ktoś nas przebije w długości trzymania się pepka? Jutro 21 doba życia, a do odpadnięcia daleko. Chyba do 18tki będziemy się bujać z tym kikutem :P
to faktycznie długo ale może chyba nawet do miesiąca to potrwać.

My już po wizycie. Z Natalką wszystko OK . Na szczepieniu trochę popłakała ale miałam ze sobą glukozę i dała się szybko ogarnąć . Potem od razu zostałam z nią na spacerze i spała w najlepsze jakieś półtorej, 2 godzinki, za to później podniosła taki raban, że chyba całe miasto nas słyszało . Następne szczepienia 11.06. A ja już spadam na lekcje, zajrzę może później
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:43   #407
pola_m
Wtajemniczenie

moje małe śpią.
Niunia w chuście niestety, bo się nie zgrało i nie chciałam ćwiczyć jej zasypiania samodzielnego z zasypiającym Antkiem, bo tylko by się wybudzali. Bardzo mi brakuje oddzielnego pokoju dla Antosia...

W ogóle kurde szukamy nowego mieszkania i powiem Wam że lekko nie jest...albo słabe albo nas nie wybierają
Mamy czas niby do konca lipca, ale w sumie to zależy mi żeby było szybciej, bo tutaj na tym nieszczęsnym czwartym piętrze jest mi ciężko w kwestii spacerów.
( z tymi spacerami to w ogóle problem - z Antkiem chodziłam przed południem, bo mąż wraca na lunch do domu i wtedy mi pomagał z wnoszeniem ewentualnym, gdy młodzian był zmęczony. A teraz muszę jeszcze się wstrzelać w tę chwilkę, kiedy Kalinka akurat nie śpi/nie je/ nie jest głodna)

Cytat:

Czy ktoś nas przebije w długości trzymania się pepka? Jutro 21 doba życia, a do odpadnięcia daleko. Chyba do 18tki będziemy się bujać z tym kikutem :P
My
Kalina w sobotę kończy 4 tygodnie, a kikut się trzyma

Cytat:
j

Piotrek wczoraj się męczył z kupką więc położyłam go na przewijak w łazience, odwijam pieluchę i w momencie gdy zdjęłam przylepce z pieluchy i ją spod niego wyjęłam ale jeszcze nie zdążyłam podłożyć nowej strzelił taką torpedę że to był kupal jego życia Miałam ofajdane kafelki, przewijak, pralkę, fridę która leżała niedaleko...wszystko poza mną bo strzelał w innym kierunku. nie wiedziałam jak go wyjąć z tej kupy, czy może wogóle nie ma już co ratować i wywalić dziecko z tą kupą :cojest : ale domyłam dzieciorka i łazienkę i są jak nowi
Jak sobie pomyślę że strzeliłby taką torpedę w sypialni to poleciałoby na łóżko nasze i na dywan... od teraz przewijam tylko w łazience, bo kafelki zawsze można wytrzeć

Moje dziecko ma wielką zajawkę na matę edukacyjną. Miłość do edukacji odziedziczył po rodzicach Jak go na niej położyłam i usiadłam na wizażu, dziecko zasneło

hehe, jednak nie ma to jak kupsztal na wolnym powietrzu... Moja młoda też z lubością rąbie kupy jak się ją odwija z pieluchy

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:

Cytat:

ja też. Mam ochotę na wódkę i ogórka kiszonego. Stworzyłam sobie nawet specjalną playlistę do wieczoru alkoholowego
Najchętniej w taki weekend całkiem bezdzieciowy, żeby potem się jeszcze upajać kacem

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Z Natalką wszystko OK . Na szczepieniu trochę popłakała ale miałam ze sobą glukozę i dała się szybko ogarnąć . Potem od razu zostałam z nią na spacerze i spała w najlepsze jakieś półtorej, 2 godzinki, za to później podniosła taki raban, że chyba całe miasto nas słyszało . Następne szczepienia 11.06. A ja już spadam na lekcje, zajrzę może później
dobrze, ze wizyta udana
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 15:46   #408
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
ledwo zeszłam na dół z zamiarem zrobienia kolacji, gdy Ewa dostała napadu kaszlu, zakończonego rzygnięciem flegmą... może dzięki temu dalsza część nocki minie już spokojnie...

patrzę na Wasze dzieciaczki, podziwiam i zazdroszczę... buzia Przemka jest w takim stanie, że prawie nie robimy zdjęć, a już na pewno nie nadają się do publikacji...

kurde szkoda mi was , w obu sytuacjach na pocieszenie ci powiem ze kiedys minie wszystko
a dzieciaczki czy z tradzikiem czy z obszczypanym tyłkiem sa sliczne i jedyne w swoim rodzaju

Cytat:

O kciuki rownież proszę, mamy dziś kontrole u specjalistki od wcześniaków. Jak zwykle trochę sie denerwuje, ze coś znajda.

Dziewczyny, dziekuje za kciuki, za pol godizny bedzie my sie szykowac. Najpierw jedzenie, potem pewnie z dwie kupy, a na koniec zwymiotuje, jak bedzie juz caly ubrany i na mnie tez przy okazji. Zawsze u nas wyjscia do lekarzy tak wygladaja

Z telefonu...
zawsze trzymam kciuki i doczytałam ze jest ok bo innej opcji nie widze
a co do wyjsc to norma u nas dodatkowo wchodzi jeszcze upór starszej , ogromne mam problemy z ubieraniem ona chce sama ale ma wiecznie czas i tak sie bujamy godz a królowa ma czas chcesz jej pomóc to sie drze i potrafi rozebrać do rosołu zeby sie jeszcze raz ubrac

Cytat:
Emi leży, ale dość często się awanturuje. Do tego zaraz po jedzeniu nie możemy, bo bardzo ulewa. dla Piotrusia, że sobie tak ładnie ćwiczy. Pewnie główkę tez juz w tej pozycji trzyma ładnie

A pępek dopiero w 9. tygodniu chowa nam się poniżej poziomu brzuszka, więc cierpliwości dziewczyny Jak po 8 tygodniach dalej jest wypukły i "wrota" są otwarte, to dopiero mozna sie martwić- jak u Ewci Margo.

.
oo to tak jak u nas nawet po godz potrafi ulac zła jestem bo jej z oka spuscic sie nie da
u nas góra wypukła doł schowany ale nikt nie mówił ze moze to byc objaw przepukliny , nam pepek odszedł bardzo szybko Ami wiecznie z kikutem chodziła

Cytat:

fajnie ciesze sie ze wszystko ok

ja mam dzis zły dzien wszyscy cos chca odemnie nie moge skupić mysli do tego jakas nerwowa atmosfera , młoda od godz jakas niespokojna a ja nic takiego nie jadłam ani nie piłam , to jest najgorsze co moze być w dodatku mąż wprowadza nerwowa atmosfere i zaraz go czyms stukne
wrrrrr gryze

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 16:31   #409
teQiba
Moderator

Monka zapomnialam Ci napisac - biustonosz jest ok Tzn. mierzylam sie przed karmieniem i na takie pelne piersi jest dobrze dopasowany - przy flaczkach sa luzy, ale gdybym wziela mniejsza miske to pewnie przy pelnych piersiach za duzy ucisk by byl
Jeszcze wkladki lajtacyjne tez dochodza wiec za ciasno tez nie moze byc
Stary 2014-04-30, 16:46   #410
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

My już po wizycie u pediatry. Mały przybrał na wadze 200g w tydzień
Mamy też skierowanie na to badanie bioderek- do poradni preluksacyjnej. Dziewczyny z Warszawy gdzie robiłyście to badanie? Obdzwoniłam już pół miasta (bo drugie pół już żyje długim weekendem i nikt nie odbiera) i nigdzie termin nie jest taki by się wyrobić w 6- 8 tygodniach. Masakra jakaś

Przynajmniej z wizyty u pediatry jestem zadowolona. Miła odmiana od lekarzy ze szpitala, którzy ciągle coś krytykowali

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 16:54   #411
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
My już po wizycie u pediatry. Mały przybrał na wadze 200g w tydzień
Mamy też skierowanie na to badanie bioderek- do poradni preluksacyjnej. Dziewczyny z Warszawy gdzie robiłyście to badanie? Obdzwoniłam już pół miasta (bo drugie pół już żyje długim weekendem i nikt nie odbiera) i nigdzie termin nie jest taki by się wyrobić w 6- 8 tygodniach. Masakra jakaś

Przynajmniej z wizyty u pediatry jestem zadowolona. Miła odmiana od lekarzy ze szpitala, którzy ciągle coś krytykowali

Gratuluje udanej wizyty!

Z telefonu...
Stary 2014-04-30, 17:21   #412
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to samo. Może sporo odczekać zanim nawet go przewinę bo jak od razu po odbiciu to ulanie murowane.

Kładę małego na brzuszek jak tylko sobie o tym przypomnę, parę razy dziennie. Zależy jaki ma aktualnie humor- czasami sobie leży bez ruchu, czasami ładnie przekręca główkę, często usypia, ale głównie ostro się drze w tej pozycji Liczę, że będzie tak jak z kąpielą- w końcu zaakceptuje to że nie wyeliminujemy tej czynności tylko dlatego że jej nie lubi.

Mariola gratulacje dla Ciebie i Marco że tak świetnie sobie radzi. Oczywiście dla Antosia też za dzielną pomoc przy braciszku!

Nam kikut odpadł w 6 dobie, przez kolejnych parę dni jeszcze przemywałam octaniseptem bo pojawiała się krew, ale teraz jest ok. Położna powiedziała, że strasznie krótko obcięli mu pępuszek. Ciekawe jak będzie wyglądał.

Cytat:
kolejna SUPERMAMA Wszystko ogarniasz sama a stres na pewno ci nie pomaga w kp. Masz rację też zamknęłabym bramę. Ja wogóle z tych co mieszkają w bloku i chcą zawsze wiedzieć wcześniej że ktoś przychodzi z wyprzedzeniem. Mój dom moja oaza spokoju i nie wyobrażam sobie że ludzie przychodza jak do siebie

Dziękuje za miłe słowa!
To był jedyny plus wynajmowanego mieszkania w bloku. Nikt nie znał dokładnie naszego adresu i nikt nie przyjeżdżał. od kiedy się wybudowaliśmy mamy parę wizyt dziennie. Ciągle ktoś do nas zajeżdża.

A to nie wolno go jeść? Ja ciągle do parówek wcinam, albo na ser żółty.
Cytat:
I pomyśleć że nasze mamy nawet bez telefonu na spacery wychodziły. Jak one sobie dawały radę???????

Cytat:
Masz rację!!!
A próbowałaś doradzane już wcześniej metody?
Jeśli chodzi o zaparcia u Szymka?Brzuszek masuje mu często, często też na nim leży. Reszty nie zdążyłam wypróbować- szczegóły poniżej.
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja dokarmiam mm, Szymek je 7 posiłków dziennie, co drugi jest mm. Robię mu od paru dni 120ml, zjada ok 100 (ma 4 tyg)

Marudziłam, że Szymek nie może zrobić kupki. Zrobiłam mu porządny masaż brzuszka, poruszałam nóżkami, mimo że często to robię ale mimo to pojechałam do apteki po czopki glicerynowe. Wróciliśmy i mówię do niego- "no chłopaku, masz parę godzin na załatwienie się bo jak nie to będzie czopek". Po czym dałam mu jeść. Tak się chyba przeraził tym czopkiem że w połowie butli przestał jeść i tak się zkasztanił że aż mu nogawką poszło i pobrudził sobie nawet paznokcie u stóp Także kryzys bezkupkowy zażegnany.

Dzisiaj ściągałam pokarm rano 2 razy i udało się uzbierać całe 80ml... Masakra. Tak źle jeszcze nie było, ale nie poddaje się.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:47   #413
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Tasia- za przeproszeniem widać że chłopak się wystraszył że chcesz mu coś do tyłka pchać. Na pewno będzie hetero

Co do ketchupu- Piotruś miał straszny problem z buzią i położne dwie z którymi to konsultowałam oraz pediatra obstawiły alergie pokarmowe po czymś co zjadłam i mówiły że tak silnie alergizujący jest ketchup i musztarda. teraz ma taką ładną buźkę że boję się zjeść ketchup ale dziś mam tak fatalny dzień że chyba jak tż wróci powiem że ma mnie zabrać do mcdonalda albo przynajmniej posiedzieć z małym a ja sobie pojadę
Stary 2014-04-30, 17:51   #414
teQiba
Moderator

Cytat:
I pomyśleć że nasze mamy nawet bez telefonu na spacery wychodziły. Jak one sobie dawały radę???????

Marudziłam, że Szymek nie może zrobić kupki. Zrobiłam mu porządny masaż brzuszka, poruszałam nóżkami, mimo że często to robię ale mimo to pojechałam do apteki po czopki glicerynowe. Wróciliśmy i mówię do niego- "no chłopaku, masz parę godzin na załatwienie się bo jak nie to będzie czopek". Po czym dałam mu jeść. Tak się chyba przeraził tym czopkiem że w połowie butli przestał jeść i tak się zkasztanił że aż mu nogawką poszło i pobrudził sobie nawet paznokcie u stóp Także kryzys bezkupkowy zażegnany.
Dobrze ze nie zylam w tamtych czasach bo chyba bym zeswirowala

Szymek sie przerazil czopka

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez side85
Co do ketchupu- Piotruś miał straszny problem z buzią i położne dwie z którymi to konsultowałam oraz pediatra obstawiły alergie pokarmowe po czymś co zjadłam i mówiły że tak silnie alergizujący jest ketchup i musztarda. teraz ma taką ładną buźkę że boję się zjeść ketchup ale dziś mam tak fatalny dzień że chyba jak tż wróci powiem że ma mnie zabrać do mcdonalda albo przynajmniej posiedzieć z małym a ja sobie pojadę

A ja te 3 tygodnie temu tez chyba jadlam ketchup - ciekawa jestem czy to to...
Ale jem tez pomidorowa z przecieru - wiec pomidory by odpadaly

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-04-30 o 17:52
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:52   #415
ag9
Zadomowienie

Mariola - dla Marco

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość

Mój je 6 razy na dobę (przestawił się na taką ilość od 7-ego tygodnia życia), robię z 5 miarek na 150 ml wody. Z reguły wypija 120-130, czasem 140, a nieraz wydoi wszystko i patrzy czemu już nie leci.
Stary 2014-04-30, 18:26   #416
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mój je 6 razy na dobę (przestawił się na taką ilość od 7-ego tygodnia życia), robię z 5 miarek na 150 ml wody. Z reguły wypija 120-130, czasem 140, a nieraz wydoi wszystko i patrzy czemu już nie leci.

dziękuję za odpowiedź

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:44   #417
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny dziekuje bardzo
Stary 2014-04-30, 18:50   #418
ag9
Zadomowienie

Kate - miałam kiedyś zapytać i zapomniałam. Jak "organizujesz" butlę dla małej podczas dłuższych spacerów? Bierzesz wodę w termosie i mieszasz czy jak? Bo ja się właśnie boję dłuższych spacerów, młody przestał generalnie sypiać w wózku i zawsze się boję że będę musiała gnać z ryczącym i głodnym wózkiem
Stary 2014-04-30, 18:55   #419
mariolasl
Zakorzenienie

Moje dziecko dzis spalo cale 2 godziny od 6.00. Zmeczony jak mops, ale walczy ze spaniem dzielnie caly dzien
Wlasnie maz go uspal, ciekawe na ile minut
Mnie juz pomyslow brakowalo, co by tu z nim zrobic, bo marudzil wybitnie ze zmeczenia. Najlepiej zadzialala zamiana mamy na tate

Alez jestem umordowana
ide poczytac ksiazke
Stary 2014-04-30, 19:03   #420
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecko dzis spalo cale 2 godziny od 6.00. Zmeczony jak mops, ale walczy ze spaniem dzielnie caly dzien
Wlasnie maz go uspal, ciekawe na ile minut
Mnie juz pomyslow brakowalo, co by tu z nim zrobic, bo marudzil wybitnie ze zmeczenia. Najlepiej zadzialala zamiana mamy na tate

Alez jestem umordowana
ide poczytac ksiazke
Ja w takich sytuacjach - zwłaszcza gdy jestem sama w domu - wyjmuję chustę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości