|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mnie sie przypomniało o 13 ze miałam zrobić obiad a za 10 min musze wyjechac z domu
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Piotrusia, że sobie tak ładnie ćwiczy. Pewnie główkę tez juz w tej pozycji trzyma ładnie ![]() A pępek dopiero w 9. tygodniu chowa nam się poniżej poziomu brzuszka, więc cierpliwości dziewczyny Jak po 8 tygodniach dalej jest wypukły i "wrota" są otwarte, to dopiero mozna sie martwić- jak u Ewci Margo.Wolę walenie w pampersa niż nieprzespane noce przez niemożność zrobienia kupy. ![]() Dzis mam dzień sprzątania, jutro następni goście, a w piątek idziemy na pierwsze szczepienie. Zważę przy okazji Mała, chociaż czuję, że przybrała i na pewno wyciagnęło ją wzrostowo, bo zajmuje większą cześć przewijaka.
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po kontroli. Wszystko cacy
O szczegolach napisalam tutaj, jesli ktos nimi zainteresowany.
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Elunka
Trisdom za szczepienia. Jak Emi tyle wisi na cycu to pewnie waga jej ładnie podskoczyła. Oby następna wizytacja obyła się również bez większych problemów i spięć ![]() Mariola super dobrze że linka podrzuciłaś bo muszę ponadrabiać kilka wpisów
|
|
|
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytalam wlasnie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() Ja mialam dzisiaj sprzatac, ale nie umiem sie wyrobic rano kawa, sniadanie, pozniej zakupy, teraz obiad, po obiedzie druga czesc zakupow, pozniej trening i juz bedzie wieczor ![]() Jutro mam zamiar umyc okna i lodowke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że do dr Sandry dopiero w lipcu. PO Marco widać, że ładnie nabiera ciałka. Jest zupełnie inny, taki doroślejszy ![]() Monka- dzieki za kciuki To siostra przyjeżdża, wiec "mniejsza wizytacja" niż wizyta teściowej mojego męża ![]() Elunka- zdążyłaś rozmrozić???
|
|
#397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jestem okropna, wiem
Posadziłam go dziś też w taki bujak huśtawkę z melodyjkami i zwierzątkami nad głową ale widze że moje dziecko już się przyzwyczaiło do leżaczka którym tylko wibruje pod dupką i nie chciał siedzieć w czymś bardziej atrakcyjnym mariolasl: super że wizyta się udała! Trzymałam kciuki! Cytat:
jesteś twarda z tymi wszystkimi odwiedzinami Ja po godzinie wymiękam Wracaj do nas szybko ![]() Cytat:
Wszystko ogarniasz sama a stres na pewno ci nie pomaga w kp. Masz rację też zamknęłabym bramę. Ja wogóle z tych co mieszkają w bloku i chcą zawsze wiedzieć wcześniej że ktoś przychodzi z wyprzedzeniem. Mój dom moja oaza spokoju i nie wyobrażam sobie że ludzie przychodza jak do siebie Cytat:
trzymam kciuki dla Antka za wizytę ![]() niestety nie, ale generalnie dużo rzezy zaczynam pomału jeść. Chodzi za mną hamburger z maca ale boję się ketchupu ![]() ![]() Cytat:
Piotrek wczoraj się męczył z kupką więc położyłam go na przewijak w łazience, odwijam pieluchę i w momencie gdy zdjęłam przylepce z pieluchy i ją spod niego wyjęłam ale jeszcze nie zdążyłam podłożyć nowej strzelił taką torpedę że to był kupal jego życia ![]() Jak sobie pomyślę że strzeliłby taką torpedę w sypialni to poleciałoby na łóżko nasze i na dywan... Moje dziecko ma wielką zajawkę na matę edukacyjną. Miłość do edukacji odziedziczył po rodzicach |
||||
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Side gówniana rzeź
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziękuje za gratki! Side jak zwykle mnie ubawilas
Z telefonu...
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Side moja Mała też tak kupami strzelała jak się pojawiły kolki
dywan w sypialni ciężko się prało;P raz też dostałam w policzek![]() Mam pytanie do mam karmiących mm: ile razy dziennie i jaką ilość dajecie?
|
#401 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
A tak mi go szkoda jak buzia wali w podloge, bo w nerwach tak rzuca ta glowa ![]() ![]() U mnie sloneczko - wlasnie wrocilismy ze spacerku ![]() Dzieki Bogu ze istnieje aplikacja odkurzacza na telefon! Bez niej cale spacery spedzalabym z placzacym wozkiem ![]() Co za dzieciak mi sie trafil ![]() Cytat:
![]() Zaraz sie wczytam w szczegoly ![]() Cytat:
I ja bym zjadla ![]() W ogole jak skoncze kp to zarzadze, ze TZ ma sie zajac malym a sama sie upije i napcham fast foodow - nie moge sie doczekac O dziwo palic mi sie nie chce Ciekawe jak przy alkoholu by bylo...
|
|||
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lepiej mi ja czyms zająć w ciagu dnia czy na spacerze potrafi lezec i ogladac, a zawsze jak tylko oczy otworzyla to ryk ![]() Wyobrazilam sobie Ciebie jak siedzisz przy stole na ktorym masa hamburgerow, kebabow, pizz, cocacoli a Ty siedzisz i sie opychasz cala uświniona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Side- padlam
|
#404 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Wlasnie ostatnia nadzieje pokladam w tym ze jak robi sie troszke bardziej kumaty to bedzie mi latwiej ![]() Uswiniona, pijana i szczesliwa |
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla jednego drinka nie oplaca mi sie go otwierac ![]() Fakt, ze jak czyms zajme Ole to czesto szybko sie nudzi, ale zdarza jej sie juz 20 minut lezenia w lezaczku spokojnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-04-30 o 15:27 |
|
|
|
|
#406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj koniecznie znać po. Cytat:
A próbowałaś doradzane już wcześniej metody? Cytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
My już po wizycie. Z Natalką wszystko OK . Potem od razu zostałam z nią na spacerze i spała w najlepsze jakieś półtorej, 2 godzinki, za to później podniosła taki raban, że chyba całe miasto nas słyszało . Następne szczepienia 11.06. A ja już spadam na lekcje, zajrzę może później
|
|
#407 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
moje małe śpią.
Niunia w chuście niestety, bo się nie zgrało i nie chciałam ćwiczyć jej zasypiania samodzielnego z zasypiającym Antkiem, bo tylko by się wybudzali. Bardzo mi brakuje oddzielnego pokoju dla Antosia... W ogóle kurde szukamy nowego mieszkania i powiem Wam że lekko nie jest...albo słabe albo nas nie wybierają ![]() Mamy czas niby do konca lipca, ale w sumie to zależy mi żeby było szybciej, bo tutaj na tym nieszczęsnym czwartym piętrze jest mi ciężko w kwestii spacerów. ( z tymi spacerami to w ogóle problem - z Antkiem chodziłam przed południem, bo mąż wraca na lunch do domu i wtedy mi pomagał z wnoszeniem ewentualnym, gdy młodzian był zmęczony. A teraz muszę jeszcze się wstrzelać w tę chwilkę, kiedy Kalinka akurat nie śpi/nie je/ nie jest głodna) Cytat:
![]() Kalina w sobotę kończy 4 tygodnie, a kikut się trzyma ![]() Cytat:
hehe, jednak nie ma to jak kupsztal na wolnym powietrzu... Moja młoda też z lubością rąbie kupy jak się ją odwija z pieluchy ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Najchętniej w taki weekend całkiem bezdzieciowy, żeby potem się jeszcze upajać kacem ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde szkoda mi was , w obu sytuacjach na pocieszenie ci powiem ze kiedys minie wszystko a dzieciaczki czy z tradzikiem czy z obszczypanym tyłkiem sa sliczne i jedyne w swoim rodzaju Cytat:
a co do wyjsc to norma u nas dodatkowo wchodzi jeszcze upór starszej , ogromne mam problemy z ubieraniem ona chce sama ale ma wiecznie czas i tak sie bujamy godz a królowa ma czas chcesz jej pomóc to sie drze i potrafi rozebrać do rosołu zeby sie jeszcze raz ubrac Cytat:
u nas góra wypukła doł schowany ale nikt nie mówił ze moze to byc objaw przepukliny , nam pepek odszedł bardzo szybko Ami wiecznie z kikutem chodziła Cytat:
ja mam dzis zły dzien wszyscy cos chca odemnie nie moge skupić mysli do tego jakas nerwowa atmosfera , młoda od godz jakas niespokojna a ja nic takiego nie jadłam ani nie piłam wrrrrr gryze
|
|
#409 |
|
Moderator
|
Monka zapomnialam Ci napisac - biustonosz jest ok
Tzn. mierzylam sie przed karmieniem i na takie pelne piersi jest dobrze dopasowany - przy flaczkach sa luzy, ale gdybym wziela mniejsza miske to pewnie przy pelnych piersiach za duzy ucisk by byl ![]() Jeszcze wkladki lajtacyjne tez dochodza wiec za ciasno tez nie moze byc
|
|
|
|
#410 |
|
Rozeznanie
|
My już po wizycie u pediatry. Mały przybrał na wadze 200g w tydzień
Mamy też skierowanie na to badanie bioderek- do poradni preluksacyjnej. Dziewczyny z Warszawy gdzie robiłyście to badanie? Obdzwoniłam już pół miasta (bo drugie pół już żyje długim weekendem i nikt nie odbiera) i nigdzie termin nie jest taki by się wyrobić w 6- 8 tygodniach. Masakra jakaś Przynajmniej z wizyty u pediatry jestem zadowolona. Miła odmiana od lekarzy ze szpitala, którzy ciągle coś krytykowali
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty! Z telefonu...
|
|
#412 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kładę małego na brzuszek jak tylko sobie o tym przypomnę, parę razy dziennie. Zależy jaki ma aktualnie humor- czasami sobie leży bez ruchu, czasami ładnie przekręca główkę, często usypia, ale głównie ostro się drze w tej pozycji Liczę, że będzie tak jak z kąpielą- w końcu zaakceptuje to że nie wyeliminujemy tej czynności tylko dlatego że jej nie lubi.Mariola gratulacje dla Ciebie i Marco że tak świetnie sobie radzi. Oczywiście dla Antosia też za dzielną pomoc przy braciszku! Nam kikut odpadł w 6 dobie, przez kolejnych parę dni jeszcze przemywałam octaniseptem bo pojawiała się krew, ale teraz jest ok. Położna powiedziała, że strasznie krótko obcięli mu pępuszek. Ciekawe jak będzie wyglądał. Cytat:
To był jedyny plus wynajmowanego mieszkania w bloku. Nikt nie znał dokładnie naszego adresu i nikt nie przyjeżdżał. od kiedy się wybudowaliśmy mamy parę wizyt dziennie. Ciągle ktoś do nas zajeżdża. A to nie wolno go jeść? Ja ciągle do parówek wcinam, albo na ser żółty. Cytat:
Jeśli chodzi o zaparcia u Szymka?Brzuszek masuje mu często, często też na nim leży. Reszty nie zdążyłam wypróbować- szczegóły poniżej. Cytat:
Marudziłam, że Szymek nie może zrobić kupki. Zrobiłam mu porządny masaż brzuszka, poruszałam nóżkami, mimo że często to robię ale mimo to pojechałam do apteki po czopki glicerynowe. Wróciliśmy i mówię do niego- "no chłopaku, masz parę godzin na załatwienie się bo jak nie to będzie czopek". Po czym dałam mu jeść. Tak się chyba przeraził tym czopkiem że w połowie butli przestał jeść i tak się zkasztanił że aż mu nogawką poszło i pobrudził sobie nawet paznokcie u stóp Także kryzys bezkupkowy zażegnany.Dzisiaj ściągałam pokarm rano 2 razy i udało się uzbierać całe 80ml... Masakra. Tak źle jeszcze nie było, ale nie poddaje się.
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia- za przeproszeniem widać że chłopak się wystraszył że chcesz mu coś do tyłka pchać. Na pewno będzie hetero
Co do ketchupu- Piotruś miał straszny problem z buzią i położne dwie z którymi to konsultowałam oraz pediatra obstawiły alergie pokarmowe po czymś co zjadłam i mówiły że tak silnie alergizujący jest ketchup i musztarda. teraz ma taką ładną buźkę że boję się zjeść ketchup ale dziś mam tak fatalny dzień że chyba jak tż wróci powiem że ma mnie zabrać do mcdonalda albo przynajmniej posiedzieć z małym a ja sobie pojadę |
|
|
|
#414 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Szymek sie przerazil czopka ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() A ja te 3 tygodnie temu tez chyba jadlam ketchup - ciekawa jestem czy to to... Ale jem tez pomidorowa z przecieru - wiec pomidory by odpadaly
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-04-30 o 17:52 |
||
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Mariola -
dla MarcoMój je 6 razy na dobę (przestawił się na taką ilość od 7-ego tygodnia życia), robię z 5 miarek na 150 ml wody. Z reguły wypija 120-130, czasem 140, a nieraz wydoi wszystko i patrzy czemu już nie leci.
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję za odpowiedź
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje bardzo
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Kate - miałam kiedyś zapytać i zapomniałam. Jak "organizujesz" butlę dla małej podczas dłuższych spacerów? Bierzesz wodę w termosie i mieszasz czy jak? Bo ja się właśnie boję dłuższych spacerów, młody przestał generalnie sypiać w wózku i zawsze się boję że będę musiała gnać z ryczącym i głodnym wózkiem
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzis spalo cale 2 godziny od 6.00. Zmeczony jak mops, ale walczy ze spaniem dzielnie caly dzien
![]() Wlasnie maz go uspal, ciekawe na ile minut ![]() Mnie juz pomyslow brakowalo, co by tu z nim zrobic, bo marudzil wybitnie ze zmeczenia. Najlepiej zadzialala zamiana mamy na tate ![]() Alez jestem umordowana ![]() ide poczytac ksiazke
|
#420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

dla Piotrusia, że sobie tak ładnie ćwiczy. Pewnie główkę tez juz w tej pozycji trzyma ładnie 
za szczepienia. Jak Emi tyle wisi na cycu to pewnie waga jej ładnie podskoczyła. Oby następna wizytacja obyła się również bez większych problemów i spięć 
rano kawa, sniadanie, pozniej zakupy, teraz obiad, po obiedzie druga czesc zakupow, pozniej trening i juz bedzie wieczor 

Posadziłam go dziś też w taki bujak huśtawkę z melodyjkami i zwierzątkami nad głową ale widze że moje dziecko już się przyzwyczaiło do leżaczka którym tylko wibruje pod dupką i nie chciał siedzieć w czymś bardziej atrakcyjnym 

a często go zmuszasz do leżenia? Bo ja koniecznie po każdym karmieniu, kiedy się "bawimy"
Bez niej cale spacery spedzalabym z placzacym wozkiem
I ja bym zjadla
Ciekawe jak przy alkoholu by bylo...