|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
nie, na szczescie nie w tej na "C"
![]() Cytat:
a co do zagionych rzeczy ja mam co chwila jakaś niespodzianke w szufladach, piłeczki, klocki chowa nam po ciuchach ![]() wrzucanie do wanny-nastepna super zabawa która się nigdy nie nudzi
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj M. wlasnie niektorych rzeczy, jak powiem nie wolno nie rusza, ale ich jest baaardzo malo ![]() jablek nie mam, i przepiorcze jajka jeszzce chcialam, bo zwyklych M. nie chce juz jesc .. mama chyba nie przyjedzie, bo cos cisza od niej - ale moze lepiej, balabym sie, gdyby wyruszyla w droge ![]() hehe.. dobra jest Zosia z tym mopem Cytat:
![]() no, ja nie pozwalam ruszac kosza z wyprasowanym praniem - ojjj, za duzo kosztuje ![]() to ja nie moge przy M. zmywac, bo wylewa mi wode na podloge - a jak zabiore wiaderko to lament straszny ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- tja, jak dorosnie to tez rzuca skarpetki gdzie popadnie - za mlodu juz sie ucza
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie że nie odniosę się do waszych postów choć miałam cytowane, po prostu nie mam sił myśleć co napisać.
Miło że się martwicie Może dla was to nic strasznego ale ja jestem zrozpaczona tym bardziej patrząc na rówieśników ![]() Mamy skierowanie do szpitala na badania, mały jest ruchowo do tyłu kilka miesięcy najgorsze jest to że dopiero teraz nas kierują a w grudniu inna neurolog nie widziała problemów prócz obniżonego napięciaBrak słów na to wszystko, to tak w skrócie. Wybaczcie jeśli was nastraszyłam ale dla mnie to bardzo trudne wszystko a musiałam się z wami tym podzielić bo nikt mnie nie wspiera no jedynie tż ale on ciągle mówi trzeba być dobrej myśli... Sorki za pamiętniczek, pewnie będę mniej się udzielać ale czytać będę bo lubię przywiązałam się do was. |
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to za badania, dlugo musicie czekac? podejrzewaja w ogole przyczyne? na jakim etapie teraz jest?
|
|
#3155 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a takie pamiętniczki to nie pamiętniczki, wszystkie sie martwiłysymy - dobrze ze napisałaś
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
badania ogólne lab, rezonans i scyntygrafia oun. Nic nie stwierdziła, dlatego szpital. mały nie raczkuje nie siada sam nie wstaje, więc daleko w lesie aż wstyd mi to pisać. mam tylko nadzieję że to nic poważnego bo chyba nie przeżyję, i reh jednak pomoże tylko później.Trolla dzięki, |
|
|
|
|
#3157 |
|
MBZ♥
|
Agatko
po pierwsze nie wstydź się:/ja wiem, że robicie dla Niego wszystkoMi się wydaje, że Twój Mąż martwi się ale wie, że nie może po sobie tego pokazać w wystarczający sposób żebyś Ty się nie rozsypała macie siebie, razem łatwiej przejść przez taką sytuację. jak ja straciłam trzecią ciążę i czekaliśmy na wyniki badania kariotypów, dopiero po odebraniu ich, kiedy było wiadomo, że z nami wszystko dobrze mój B pozwolił sobie na chwilę słabości-wcześniej jak mówi musiał być twardy za nas dwoje.CHcę żebyś była pewna, że jesteśmy tu dla Ciebie, pisz kiedy będziesz miała tylko ochotę. Nie zamykaj się z tym w sobie. Jeślibyś potrzebowała jakiegokolwiek wsparcia, także finansowego to pisz, proszę. |
|
|
|
#3158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzie się wybieracie do szpitala? poszukaj lekarza, najlepiej ordynatora który jest na danym odziale jak juz sie zdecydujesz i zobacz czy nie przyjmuje prywatnie, zawsze warto się przejść, może będzie szybciej jak od "szefa" i sprawniej.
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się czy wpadnie tam kiedyś "na główkę"...
ale to dobre wiadomość! błagammmmm, bez takich ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Agata, wspierasz rozwój dziecka, troszczysz się, zabiegasz, szukasz pomocy - Twój syn ma wspaniałą mamę
|
|
|
#3160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiecie czego ja sie obawiam, ze trzeba bedzie dlugo czekac na termin - choc mam nadzieje, ze nie ![]() Trolla dobrze radzi, jak by cos to probuj dzialac prywatnie i my rowniez pomozemy finansowo, jezeli bedzie potrzeba a poza ruchowym zastojem, neurolog cos zauwazyla? w ogole wspominala, jakie sa mozliwe diagnozy - bo widze, ze sie bardzo martwisz, wiec musiala mocno zasiac ziarno niepewnosci.
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
młoda raz zanurkowała, ja się kąpałam a ona łowiła z zewnatrz i sie gibnela, złapałam w locie
![]() dzis u nas dramat: czop z rana przestał działac, maruda ze hej, nie pije, nie je(nawet cyca i ciasteczka tez nie), troszke sie przespal, uspilam w wozku znowu. czemu akurat na weekend? może go ta pogoda dobija bo wlanie burza u mnie.jutro chyba nici z grilla
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ma jeszcze jakieś objawy???? zaraz pęknę... ze względu na odwołane święta wczoraj robiłam sernik (z jagodami... chciałam być jak Magda Gessler i artystycznie rozrzucić i mam łapy jakbym sama te jagody zbierała ), dziś barszcz biały... nie mogę mieć dobrego żarcia w domu, bo żrę
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Mam identycznie
najlepsza jest pusta lodówka i szafki Bo nawet z byle czego mozna zrobić cos dobrego .... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3164 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() muszę machać wózkiem bo jak przestaje to zaczyna szemrać, a w ogole to nie wiem czy nie ściemnia z spaniem bo ziewal, a jak się śpi to sie chyba nie ziewa, nie?? chyba dzieki niemu obiad ugotuje nam dzis pizzeria ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
bzinka sliczne te sukienki Hani
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-04-30 o 14:04 |
||
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No śliczne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
1,5 godz usypiałam J.... był zmęczony, marudny, długo nie spał, a i tak zasnąć nie mógł. ostatnie 20-30 minut przepłakał aż usnął mi na kolanach ze zmęczenia. oduczam go lulania... niestety mój kregosłup nie daje rady jak mam go długo lulać, on nie tyje chwilowo, ale 11 kg jednak swoje robi. na kolanach źle, jak siedzę przy łóżeczku i głaszczę też źle, jak biorę na ręce aż się uspokoi to się rozbawia i tak w kółko.
mieliśmy jechać po tż bo dalej bez samochodu (i nie wiadomo na kiedy będzie ) i na zakupy, ale nie zdążymy już..---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Trzeba być dobrej myśli, pewnie, ale przeżywanie i zamartwianie się również jest normalne i wierzę, że znajdziesz tu wsparcie i zrozumienie, tylko nie znikaj. Tu jest miejsce dla Ciebie, tak samo jak dla każdej z nas. Za długo tu razem piszemy by znikać, gdy coś się dzieje
|
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czad! Cytat:
I udzielaj się, przecież tak jak dziewczyny piszą rozwój naszych dzieci to nie wyscigi, nie mozna się wstydzic , masz cudownego synka i walczysz o jego zdrowie, a my jesteśmy tu po to żeby wysłuchac , wespzec czy jak trzeba pomóc
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam, czy pisałam Wam o dawkowaniu wit D. a pytałam wczoraj pediatrę o to. Dolna norma u J. jest dobrym wynikiem, nic z tym nie trzeba robić. Generalnie latem (warunek - ciepło, słonecznie, dziecko z krótkim rękawem i w krótkich spodenkach, a nie poubierane), do września mogę nie dawać mu wit D., choć dawka 400 jest bardzo mała i krzywdy mu tym nie zrobię na pewno. Natomiast od września zwiększyć dawkę, bo po roku obowiązuje dawka 600 lub 800 (nie pamiętam dokładnie) do 1000 jednostek. No i jeszcze nie nadużywać filtrów, nie chronić nadmiernie przed słońcem.
I tu mam pytanie do Was. Jaki krem na słońce? Co na teraz nad morze? Będziemy całe dnie na powietrzu (jeśli uda się pojechać w ogóle). |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
babydream
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
despa jak tam dziś złobkowanie? Moderna fajne pscółki, faktycznie biega
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-04-30 o 15:22 |
|
|
|
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trolla a Ty na fb w mamuśkach jesteś? Dodać Cię?
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3175 |
|
Rozeznanie
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Moderna bosssski Marcel, brrrrrr
A ksiazeczka swietna, Krzys by oszalal na punkcie tych biedronek, to niemiecka jakas..?A "brrr" Krzys zrobil dzis rano, podczas jedzenia kaszki... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzis tez bylismy w parku, na trawce i w piaskownicy, na koniku sie bujalismy, wachalismy bzy Teraz Skarb zasnal, nawet bez obiadku
|
|
#3178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie śmiałabym prosić o pomoc finansową.. Ale za dobre słowa i otuchę dziękujęCytat:
ta neurolog pracuje w szpitalu i do tego szpitala nas kieruje to najbliższy szpital dziecięcy . Cytat:
Pewnie dostanę lanie ale ostatnimi czasy nie czuję się dobrą mamą ba nawet nie wiem czy się na nią nadaję. Ale kocham synka ponad wszystko! Cytat:
może w piątek uda się ustalić termin, mam nadzieję szybki. Nie śmiałabym was prosić o finansowe wsparcie. Ale za to że wspieracie słowem dziękuję Właśnie nie ponieważ ogólny rozwój społeczny i poznawczy jest w porządku i nawet sama nie sądziła że on ma takie problemy bo nie wygląda. Jedynie główka jej się nie podobała ale powiedziałam że usg dobre i zmierzyła obwód i już nic nie mówiła. Także mam nadzieję że to tylko rozwój ruchowy i że jeszcze wszystko da się naprawić ![]() Cytat:
Zniknąć nie zniknę tylko nie bardzo mam wspólny temat, bo różnica jest bardzo duża w tym co nasze dzieci potrafią. Ale wasze wsparcie doceniam bardzo Cytat:
Wiecie co może i ja się nie potrzebnie zamartwiam, ale nie mogę pojąć jak to się dzieję dziecko się rodzi dostaje 10pkt jest zdrowe rośnie rozwija się nikt problemu nie widzi kiedy szukam pomocy nikt jej nie daje i uważa że wystarczy trochę poćwiczyć i będzie git a tym czasem wielki znak zapytania?? bo nikt nie wie co jest i tyle już opinii że nie wiem co myśleć. Mam tylko nadzieję że niczego złego się nie doszukają i konkretna reh pomoże. ![]() Wybaczcie że tylko o sobie piszę i na posty o nas. już będę pisać z wami. |
||||||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio nie wrzuciło fot więc wrzucam te stare+dzisiejszy Kamil którego ostrzygliśmy rano maszynką
(Monika miała racje, bardzo ciężko ogolić takie miękkie włoski)
|
|
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyż dobrze. teraz lepiej? w piatek idziecie? czy dopiero dniówka w poniedziałek?a co jej się nie podobało? wszystko? ciocie? brak mamy? Cytat:
Cytat:
strasznie mnie bolało to określenie, które zawsze słyszymy. to małe, niepozorne "aktualnie". ale potem doszłam, że ja też jestem "aktualnie" zdrowa. nikt mi nie da gwarancji, że jutro nie wstanę chora... nie możesz mieć "kompleksów". nie pozwalam Ci nie ma tak. Twój syn jest wspaniały. i tyle.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

jak to zobaczyłam to aż się zdziwiłam jak te nasze maluchy nas naśladują

klask i:
najgorsze jest to że dopiero teraz nas kierują a w grudniu inna neurolog nie widziała problemów prócz obniżonego napięcia

) i na zakupy, ale nie zdążymy już..