|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Sto lat dla Domisia Pewnie podobnie Cytat:
No takie uroki ciąży Jeszcze jak się poleży kilka miesięcy to już w ogóle masakra Cytat:
Zazdroszczę majówki ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Witajcie
Przepisał mi leki, ale antybiotyk na zamówienie i będzie dopiero w piątek. Dziś mój Aniołek miałby 3 lata A jutro jego rocznica odejścia![]() Na ironię losu moja koleżanka dziś urodziła córeczkę. Ciężko pogodzić się z tym wszystkim. Agatko Widzę, że podobają się wam takie imiona jak nam. Na pewno wybierzecie jakieś ładne Kucyk Gratuluję wagi Maluszka Pani A może to jakiś błąd, że CRP wyszło tak wysokie? Barbie Widzę, że wchodzisz w ten etap snów porodowych, staraj się tyle nie myśleć o takich rzeczach Perse Też mi się wydaje, że lepiej wziąść wrzątek i zrobić świeżą jak będziesz miała jak przyrządzić |
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46243586]Dziewczyny chciałabym wyjść jutro z Artkiem na dłużej.
Myślicie, że jeśli zrobiłabym kaszkę jaglaną Holle na wodzie+pół słoiczka owoców ok. godz. 14, zabrała to w termosie takim do jedzonka i podała mu ok. 17 to byłoby OK? (chodzi mi o to przechowywanie w termosie).[/QUOTE] nie widzi mi się to, lepiej zrobić na miejscu. a nie możesz dać mu czegoś innego? jakiś słoiczek-deserek na zimno? żeby tylko otworzyć i dać? są przecież owoce z kaszkami, kleikami, itp, lub same owoce. 100 lat!!! |
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3545 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za sowę i pieska ![]() Cytat:
![]() za wagę - już duży chłopak ![]() Ja w ogóle nie mam kondycji, kawałek do przejścia o kulach a ze mnie leje się jakbym zmokła na deszczu Cytat:
wszystkiego naj dla Domisia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to wszystko jest takie trudne...Noga mnie dziś tak boli, że chyba się wścieknę już naprawdę nie wiem jak się ułożyć, żeby było dobrze... Do tego miałam dziś sporo pracy nad pracami moich studentek i tak się wciągnęłam, że siedziałam kilka godzin, w pewnym momencie poczułam, że chyba bardzo mi spadł poziom cukru, ręce mi się zaczęły trząść i słabo zrobiło... na szczęście po zjedzeniu dwóch bananów i ptasiego mleczka poczułam się lepiej... po prostu cudnie
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie chyba spacerują w taką piękną pogodę i cisza na wątku. jak na razie piękna majówka się zapowiada.
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, jakoś tak wyszło, że nie zauważyłam, że zrobiłam się głodna... wiem, głupio z moje strony...Cytat:
a ja siedzę w domu widziałam prognozy, że ma być ładnie, tylko w weekend będzie dużo chłodniej niż przez najbliższe dni.
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie ja nie spaceruję, usiadłm na tyłku i nie zamierzam nic robić już dziś...a w sumie niewiele zrobiła bo tylko pranie, obiad i zamarynowałam pieczarki odkurzyłam tylko łazienkę a Tż resztę (musiałam łazienkę sama bo on to robi nie dokładnie i po kątach moje włosy się walają)
aaaa no i zrobiłam koktaj z truskawek! Zakupione na targu Jojla naprawdę współczuję Ci tej nogi Co do imion to chyba strach jest ciągle z Nami i nie rozmawiamy o tym nawet...ale może jak się dowiemy kto tam mieszka.... Iza 100 lat dla Dominika ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- a co do pogody to u mnie nie jest tak kolorowo bo codziennie przechodzi burza i pada .. mam nadzieję że jutro będzie ładnie bo u nas "odpust" więc nafaszeruję się misiami z bezą już mi ślina cieknie... no a później będziemy robić grilla
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
są już nasze truskawki?
![]() ![]() Cytat:
Misie i grill i znów jestem głodna... idę do pokuśtykać do lodówki
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Grill
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla są
u mnie 9zł/kg a ja jakoś nie mam ochoty na tego grila no ale robić też mi się nie chciało a przy grilu dużo roboty nie ma a gości jakoś trzeba ugościć dobrze że mam wymówkę U mnie przed wczoraj była taka burza z gradem że zatopiło kilka domów! a na podwórku mieliśmy biało
|
#3552 |
|
Konto usunięte
|
Meire Córeczka śliczna
![]() Zeberka super, że to już połowa Edytka gratuluję Synka Kucyku żeby antybiotyk szybko zadziałał Ja dziś byłam na kontroli u dietetyczki. I przeżyłam ogromny szok - w sumie straciłam 19 cm w obwodach przez 14 dni! ![]()
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46250828]Meire Córeczka śliczna
![]() Zeberka super, że to już połowa Edytka gratuluję Synka Kucyku żeby antybiotyk szybko zadziałał Ja dziś byłam na kontroli u dietetyczki. I przeżyłam ogromny szok - w sumie straciłam 19 cm w obwodach przez 14 dni! ![]() [/QUOTE]Super ![]() Ile straciłaś kilogramów?Jaka to dokładnie dieta?
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
proszę dbać o Was![1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46250828] w sumie straciłam 19 cm w obwodach przez 14 dni! ![]() Kucyku, ja też nie miałam kondycji. dodatkowo... mięśnie mi zanikły koszmar!a potem - nie ma litości
|
|
|
#3555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię grilowanie, szczególnie w miłym towarzystwie aż mi się wspomniał jeden fajny grill pod mostem bo nas złapał deszcz i trzeba było się schować ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46250828] Ja dziś byłam na kontroli u dietetyczki. I przeżyłam ogromny szok - w sumie straciłam 19 cm w obwodach przez 14 dni! ![]() [/QUOTE]wow wielkie brawa a jaka to dieta?---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
|
#3556 |
|
Konto usunięte
|
Iza w zasadzie to dieta jest po prostu niskokaloryczna, dietetyczka ułożyła mi ją indywidualnie. W kg niewiele, bo tylko 0,7 kg, ale to dlatego, że zaczęłam dietę tydzień przed @, @ niedawno się skończyła a ja mam jeszcze dużo wody zatrzymanej. I w ciągu 3-4 dni powinna mi waga ładnie spaść
![]() Panika no jak ona mi powiedziała, że mam po 7 cm mniej w pasie i biodrach, 4 mniej w udzie i 1 mniej w ramieniu to nie chciałam uwierzyć
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46251093]Iza w zasadzie to dieta jest po prostu niskokaloryczna, dietetyczka ułożyła mi ją indywidualnie. W kg niewiele, bo tylko 0,7 kg, ale to dlatego, że zaczęłam dietę tydzień przed @, @ niedawno się skończyła a ja mam jeszcze dużo wody zatrzymanej. I w ciągu 3-4 dni powinna mi waga ładnie spaść
![]() Panika no jak ona mi powiedziała, że mam po 7 cm mniej w pasie i biodrach, 4 mniej w udzie i 1 mniej w ramieniu to nie chciałam uwierzyć [/QUOTE]Super ci to idzie ![]() Ja sie musze wziąść za odchudzanie bo denerwuje mnie oponka na brzuchu.Musze sie zmobilizować żeby tyle nie jeść i coś ćwiczyć.[COLOR="Silver"]
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-04-30 o 20:07 |
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co to misie z bezą? brzmi apetycznie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46250828]Ja dziś byłam na kontroli u dietetyczki. I przeżyłam ogromny szok - w sumie straciłam 19 cm w obwodach przez 14 dni! ![]() [/QUOTE]![]() jesteś moją idolką. ja wyglądam jakbym druga kobietę połknęła ![]() panika jak Michaś? mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie bez snów sience fiction. chciałabym jutro przetrzeć łóżeczko i zachęcić któregoś z domowników do pomalowania
|
|
#3559 |
|
Konto usunięte
|
Berbie dzięki
sama czuję się jak supermanka
|
|
|
|
#3560 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Ja faktycznie kilka godzin na spacerku, a potem.. Odkąd kładziemy Artka wcześniej spać, nie mam już kompletnie czasu dla siebie, bo przychodzimy ze spaceru, karmię A., robię obiad, sprzątam mieszkanie (prawie codziennie mop w użyciu), a potem pora na usypianie, więc czas dla siebie (i wizażu ) mam rano i późnym wieczorem. Właśnie kończę odciągać...Dziękuję serdecznie za wszystkie pomysły odnośnie posiłku! Zdecydowałam i kupiłam gotowy słoiczek maliny, jabłka i kleik ryżowy Wezmę na wszelki wypadek trochę wrzątku w termosie, gdyby było za zimne.Kucyku ![]() Maksiu waży już więcej niż Artek, jak się urodził :P Jojla przytulam, biedna jesteś z tą nogą. Ale za jedzenie należy się Proszę jeść regularnie!Gryzelda Ja też bym się chciała zmotywować...![]() Aha, Artek w ogóle nie chce mm. Krzywi się i pluje, gorzej niż grudkami.. Chyba jak zakończę moją przygodę (LOL) z kp, to po prostu przejdę na jakieś inne mleko (niekoniecznie krowie), nie widzi mi się to mm, chyba, że znajdę jakieś, które mu będzie smakować. Może ten Hipp jest lepszy w smaku... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-05-01 o 00:14 |
|
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
Jojla jedz,kochana i moze zbadaj ten cukier...
=-------------------- Dziewczyny ja opadam z sil. Psychicznie. Nie bedziemy sie starac. Ja mam dosc...,nie zalilam sie, ale codziennie cos z tz :-( naprawde jestem max osamotniona w tym wszystkim, juz dzisiaj z frustracji cisnelam tym pudlem z lekami,witaminkami itd, bo po prostu brak mi sil... Moj tz bardzo,mnie rani i juz peklam.. Az wstyd sie publicznie przyznac o co dzisiaj zrobil problem... Nie spie bom sie uryczala jak glupia i,wcale mi nie jest lepiej. Najchetniej to bym sie upila ale bralam na noc ten zasrany komplecik lekow. To sie chociaz wygadam.. Coz, musze stanowczo zaserwowac staremu lekcje jak sie czuje czlowiek traktowany przez egocentryka. Naprawde to juz ktorys wieczor klade sie spac tak bardzo rozczarowana i zgorzkniala, obiecywalam sobie ze ja mu,pokaze, ze bede egoistka i,w pierwszej kolejnosci myslala co mi pasuje i jak, ale wstawalam i tak ja jak i on jak gdyby milosc kwitla. Do czasu kiedy znow mi nie pokaze mojego miejsca,gdzie ma moje zdanie i potrzeby. Ale mam nadzieje ze teraz juz sie zawezme. Nie chce byc zlosliwa dla niego, ale nie widze innego wyjscia ... :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-05-01 o 01:37 |
|
|
|
#3562 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Cytat:
kiedy ściągasz gips? ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy mowilam? Nie zawsze. Wczoraj tak. Ale to go nie rusza. A jak puscily mi lzy to tylko powie "coz ryczysz'"...
Wstalam. Zawzieta. Nie wiem co bede robic caly dzien sama, wszystko zamkniete. Milego dnia wszystkim! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46254604]Hej!
Ja faktycznie kilka godzin na spacerku, a potem.. Odkąd kładziemy Artka wcześniej spać, nie mam już kompletnie czasu dla siebie, bo przychodzimy ze spaceru, karmię A., robię obiad, sprzątam mieszkanie (prawie codziennie mop w użyciu), a potem pora na usypianie, więc czas dla siebie (i wizażu ) mam rano i późnym wieczorem. Właśnie kończę odciągać...Kucyku ![]() Maksiu waży już więcej niż Artek, jak się urodził :P .[/QUOTE] Właśnie wczoraj o tym myślałam że niby waży więcej niż Artuś. Ale niech jeszcze posiedzi 5 tygodni A może tego mopa codziennie odpuścisz? Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję.. ![]() Cytat:
Zrobiłaś przez jeden dzień więcej, niż ja przez ostatnie dwa miesiące ![]() Ale jak mi mdłości przeszły to byłam bardzo aktywna. Normalne sprzątanie, gotowanie, pranie, zakupy itp Dzisiaj zalałam wc domestosem i to wszystkie plany na dziś ![]() Cytat:
Berbie to co? W przyszłym miesiącu rodzimy? ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
|
|
|
|
#3566 | |
|
Konto usunięte
|
Hope, strasznie mi przykro, że Wam się nie układa
A może on też jest nerwowy z powodu starań, też się stresuje? Nie chcę go tłumaczyć, bo ja z moim TŻem jestem ciągle w stanie wojny (zwykle mamy zawieszenie broni, ale jak przychodzi do kłótni...), więc wiem, jak to jest, ale może mimo wszystko jakoś wyjdziecie z tego kryzysu?...Cytat:
Mopa nie mogę odpuścić, bo nie wiem, czym się zmywa z podłogi zaschnięte, 2-dniowe biszkopty |
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46255533]
Mopa nie mogę odpuścić, bo nie wiem, czym się zmywa z podłogi zaschnięte, 2-dniowe biszkopty Haha, u mnie nie ma takiego problemu. Co spadnie na podłogę to kot zjada ![]() A jak zaschnie to zliże ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46254604]
Maksiu waży już więcej niż Artek, jak się urodził :P[/QUOTE] możesz mi przypomnieć ile ważył Twój synek i w którym tygodniu go urodziłaś? Cytat:
|
|
#3569 |
|
Konto usunięte
|
Berbie, urodzony 35t6dc z wagą 1990 gramów i wzrostem 47 cm.
Teraz waży ponad 7,5 kg, a ubranka nosi na 80 cm, więc ma powyżej 70
|
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Berbie my po slubie.
Rozmowa u nas to najczesciej pseudorozmowa gdzie bardzo,bym chciala by wylal cos co mysli, ale najczesciej to od lqski wyslucha mojego monologu i tyle. Nie nawidze monologow, wiem ze jest za stary bym go,uczyla rozumu i podstaw rozmowy, takiego go wzielam cholera.... Na co dzien jq jestem ugodowa i on jest ugodowy ja sie,nigfy nie gniewam dluzej jak 5 min chocbym sie zarzekala ze "ja ci pokaze". To jest taki typ co nie siadzie z toba i nie porozmawia. Najczesciej ma swoj poglad na cos i tak planuje pod siebie. Male i duze sprawy. Czesto mnie jest wszystko jedno. A kiedy nie jest to najczesciej jest problem bo jemu jest ciezko naginac to co juz sobie w tej lepetynie uszeregowal. To jest zlozony problem, wiem o tym, najczesciej konczy sie na tym ze lacza nas spowrotem wspolne sprawy i plany, a problem najczesciej idzie w niepamiec. Ale przegial wczoraj juz i bedzie musial sam do mnie przyjsc bo wczoraj dodatkowo zignorowal mnie koedy podjelam temat. Ciezko mi, ale najwyzej spedzimy majowke osobno. Bo on pewnie sie zabierze i pojedzie tam gdzie cos sie dzieje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

Mały ma słuszną wage
ale fajnie! ciekawe ile mój klocek ma? 
super.. 

A jutro jego rocznica odejścia
pierwsze to sowa a drugie to piesek
już naprawdę nie wiem jak się ułożyć, żeby było dobrze...

i znów jestem głodna...
idę do pokuśtykać do lodówki 

żeby antybiotyk szybko zadziałał
proszę dbać o Was!
koszmar!