|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
dzięki
![]() jak czytam te materiały to płakac mi się chce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w takich chwilach chcę do mojej mamy ![]() ![]() no wlasnie.. moj tż miał pomalowac nam sypialnię przed wyjazdem (leci we wtorek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Fame, Debesciara nie przejmujcie się nawet takimi uwagami.
Nie wiem czemu, ale ja też słyszę w koło, że pewnie strasznie się nudzę całymi dniami i każdego bardzo boli, że siedzę sama w domu z daleka od wszystkich. W święta tak na mnie wskoczyli, że byłam w szoku, ale postanowiłam się nie tłumaczyć czy leżę i pachnę czy zapierniczam jak mały samochodzik. Debesciara dobrze powiedziałaś. Nagle wszystkie kobiety zapominają jak to jest być w ciąży zwłaszcza zaawansowanej. Ehhh Co do smoczków - ja też kupię awaryjnie dwa, ale zamierzam dać dopiero jak będzie taka potrzeba. Butelka do karmienia - hmmm zamierzam karmić piersią, a na początku wykorzystam butelkę z laktatora, tylko dokupię odpowiedni smoczek ![]() Dziś mi koleżanka próbowała wybić z głowy kupowanie termometru do wanienki, ale Jej się nie udało - twierdzi że ręką sprawdzę temperaturę hmmmm... no niestety nie jestem tak odważna na początek, kto wie może później nabiorę nawyku. Ehhh te rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
TaTekla, ja mam takie zdanie jak Twoja koleżanka
![]() Termometr z możliwością mierzenia temperatury wody kupię, ale to dlatego, że po prostu planuję kupować taki multifunkcyjny termometr ![]() Zdecydowanie bardziej ufam sobie niż urządzeniu, które jest zawodne ![]()
![]() |
#754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamaya a co myślisz o wkładzie gąbkowym lub innym do wanienki ? Ta moja znajoma też prawie na mnie krzyczała, że niepotrzebny, a ja jednak uważam inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Wtajemniczenie
|
Co do smoczków to jak Debeściara zamierzam używać z umiarem. Termometr... Hm... Wolę mieć bo ja to za gorąco lubię jeszcze Jagodę ugotuję
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
TaTekla, z racji posiadania Flexi Bath mam pasujący do niej wkład również firmy Stokke.
Piankowe wkłady uważam za siedlisko bakterii. I tak jak napisała malwiska, wszystkie, poza piankowymi, uważam za jak najbardziej w porządku i ułatwiające kąpiel noworodka. Absolutnie nie neguję sprawdzania temperatury wody termometrem, wyraziłam jedynie swoje zdanie. Nie namawiam nikogo do zrezygnowania z termometru na rzecz sprawdzania temperatury wody łokciem, ale mam prawo wyrazić swoje zdanie ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-30 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Malwiska, dzięki za sugestię w sprawie tych wkładów, będę miała ją na uwadze podczas zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wróciłam już z miasta. Teraz muszę Was doczytać od 24 strony ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#760 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już po praktyce w szkole rodzenia, wpadłam do domu zjeść podwieczorek (już mam dość tego jedzenia co trzy godziny ![]()
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Wtajemniczenie
|
Jest mi tak dobrze... Leżę sobie na pufce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam ani podgrzewacza, ani sterylizatora. I póki co nie zmierzam kupować. Smoczek miałam kupić, ale nie wiem czy to zrobię, żeby mnie potem nie kusiło używanie go (bo ogólnie to nie jestem zwolenniczką). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Widze temat termometru do wody i wkladek do wanienki. Ja termometr kupilam bo ja uwielbiam goraca wode dla mnie ta zalecana dla niemowlecia jest poprostu zimna wiec napewno na poczatku mialabym tendencje do zagotowywania Syna
![]() Co do tych gabkowych wkladek tez ywazam ze bakterie moga tam zalegac ja kupilam zwykly lezaczek ze zdejmowana frotka ktora latwo wysuszyc i wyprac mam nadziej ze sie sprawdzi. Te wszystkie kapielowe gadzety uwazam za ☠☠☠☠☠☠☠y mam zwykla wanienke i wlasnie ten lezaczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
co do kąpieli to mam zamiar kupić taki leżaczek frotte co kiedys chyba joanna pokazywała.
kazałam kupić dzisiaj tżtowi JELPa i kupił w zestawie z płynem do płukania też Jelp. szczerze mówiąc nawet nie myślałam o kupnie płynu, bo jak kiedyś w sklepie powąchałam to mi zapach nie podleciał, ale teraz jak wąchałam to sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
fame ja bede prala w plynie na poczatku,kupilam fairy non bio ale nie wiem czy on jest w pl nigdy mi sie w oczy nie rzucil. Kupilam plyn na poczatek bo lepiej sie wyplukuje niz proszek. Co do lezaczka to ja wlasnie mam taki co joanna pokazywala
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a płyn co jest dołączony to nie jest płyn do prania tylko do płukania i dlatego się pytam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Wtajemniczenie
|
Fame ja pewnie będę używać ale nie od pierwszego prania. Może po miesiącu albo coś w tym stylu? Ewentualnie dla nas zużyję i tyle. Ale mam też ten płyn do prania bobini z mydełkiem marsylskim jak na początku wąchałam to tak średnio mi podchodził. A teraz sobie dzieciństwo przypomniałam, babcia miała mydło podobnie pachnące. Co to człowiek w mózgownicy przechowuje...
![]() A właśnie wyniki moczu mi się poprawiają i białko z moczu poszło precz... Nie będzie chyba tej gestozy. I ja jakaś dziwna jestem... Im cieplej tym normalniejsze mam kostki... Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-04-30 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Aaaa rozumiem no ja na poczatek nie bede uzywac plynu do plukania,uwazam ze im mniej specyfikow tym lepiej na poczatek. Pozniej owszem jak maly nie bedzie mial alergii to bede prala w proszkubi plukala normalnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
no to ja chyba też nie będę na razie używała tego płynu.. też mi się wydaje, że im mniej chemii na początek tym lepiej
![]() dzięki za odpowiedzi ![]() lekarz kazał mi dużo leżeć i dużo pić.. jedno wyklucza drugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Rozeznanie
|
A ten płyn nie jest czasem płynem zmiękczającym? Bo dostałam od mojej mamy właśnie taki zestaw JELPA: proszek+płyn zmiękczający. Jeszcze na niego nawet nie patrzyłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Wtajemniczenie
|
No i jeszcze z szafy drugi wykopałam... Bosz kiedy ja to kupiłam... Czyli mam sensitive i mild. Termin przydatności długi nie zmarnuje się.
Niech mi ktoś net odetnie... Właśnie kupiłam pakę ciuszków... I przed sądem będę się tłumaczyć że wychodziło po 1,1pln za sztukę... ![]() Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-04-30 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czemu, ale z taką ' podkładką' będę czuła się bezpieczniej i pewniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Wtajemniczenie
|
Wiem co miałam zapytać, czy te termoforki z pestek wiśni/winogron to przydatna sprawa czy mogę sobie darować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.