|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Kochane pojadę pamiętniczkiem ale jutro was nadrobie co do zdania
O 4 rano miałam sen że mam dziecko z nieuleczalną białaczką..masakra i obudził mnie taki straszny krzyk Kamila, nigdy czegoś takiego nie słyszałam. Wzięłam go do nas i było ok, może go coś zabolało, albo się przyśniło ale taki krzyko-pisk że przez 20 minut się trzęsłam. Niestety Kamil nie zasnął, lulałam go pół godziny do 5:30! Kamila, który przesypia całe noce!! Na każdą próbę włożenia do łóżeczka włączał taki hejnał... stwierdziłam że to poranne 100 lat dla mamusi ![]() dopiero pospaliśmy od 6-7 a tak chciałam się wyspać bo idziemy na miasto wieczorem, a ja ostatnio mam jakiś spadek formy i o 21 zasypiam, gdziekolwiek jestem Później gdy Kamil spał, mama farbowała mi włosy, więc jak wstał jak z farbą na głowie następnie wszystkie czynności musiałam wykonywac z nim, czyli mycie, suszenie, malowanie.. eh lubie takie rzeczy zaatwiać jak on śpi. Godzinna rozmowa z kuzynką i ja całkiem w rozsypce a umówiona z mamą na kawe na 13:30Po kawie i zakupach przychodzę do domu a tam... kończą mi montować ogromną szafe TŻ no brak słów No i szybko zawiozłam Kamila do mamy, ja zaraz lece na spotkanie (z pastorem), później na piwo wieczorem iii w następne urodziny leże i pachne bo w te już nie wyrabiam ![]() Śpimy dziś u mamy żeby mieć wieczór wolny. Kurcze ale mam dobrze... rok temu byłam z mamą na kawie to zamontowali mi ogromny telewizor, teraz ogromną szafę... już się nie mogę doczekać urodzin za rok chociaż pewnie na kawę sie już nie nabiorę ![]() Wybaczcie pamiętniczek, do jutra |
|
|
|
#3182 |
|
MBZ♥
|
Agata bo się przejadę do Ciebie!!!! Masz fajnego Syna, którego trzeba teraz wspomóc, Ty jesteś najlepszą Mamą dla Niego!!!!
![]() I jakby co to pamiętaj Wierzę, że wszystko się poukłada skoro pozostałe prawy rozwojowe w porządku. A z Mężem spróbuj porozmawiać, że Jego otwarcie by Ci pomogło. Luna, ale cudnie Fajny Kamilek taki dorosłyPojechałyśmy po B do pracy, szybki powrót, obiad i po Zosia bach pod drzwi i mówi:papa. No to poszli sobie pograć w piłkę, a ja mam chwilę luzu. |
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Agateczko
![]() Napiszę szybko a później będę nadrabiać, ja dziś wykończona najpierw poznań i prezenty na roczek i chrzciny i dla Anielki bez okazji zamykać przedemną skleoy dziecięce moje dziecko ma więcej ciuchów niż ja teraz wrócilam z kolejnych zakupów bo pampersów brak i no i kupiłam 1 mleko bebilon 3 teraz muszę się zebrać na odwagę by małej to podac i ciekawe w czym i czy będzie pić uciekam później będę pisać bo mi tel cały dzień dzowni a ludzie to wszyscy chyba na majówkę już wyjerzdzali bo poznań w jedną i drugą stronę zakorkowany się już powoli robił |
|
|
|
#3184 | |||
|
Wtajemniczenie
|
podpinam się
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- u nas to samo ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Również składam życzenia dla Lunki i Ewy z okazji urodzin! Zdrówka szczęścia pieniędzy i przede wszytkim miłości Kochane
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- alliw Jaśko w okularkach ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Pytanie do mam których dzieci mają trampki macie niskie czy wysokie i conversy w jakich rozmiarach faktycznie są o rozmiar większe tak jak dla dorosłych? |
|
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Agateczko jakbyś chciała ja mogę dać Ci namiar na naszego rehabilitanta ale on jest z Poznania jak jeździłam z małą do niego napoczątku spotkałam kilka rodzin które do niego jeździły z całej polski bo słszeli że jest dobry.
|
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka my mamy 3 pary trampek wszystkie wysokie do kostki ale z nexta
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka Kamilek już nie jest taki mały jak on dorośle wygląda
Naprawdę nasze dzieci już takie duże są? Pani może T. załaał 3dniowkę? U nas mała też miała crp wysokie w normie 0-5 miała 25 i wysokie leukocyty jak dobrze pamiętam to lekarz powiedział że to dobrze bo przy infekcji jak są wysokie leukcyty to znaczy że organizm walczy (mam nadzieję że nic nie pomieszałam) Zdrówka dla Michasia |
|
|
|
#3190 |
|
Wtajemniczenie
|
O. śpi już od 17.30
Później przez pół godziny chodziła i się kładniała
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
anika_s dziękuję
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Spalilam garnek
Najgorsze, ze moja roleta wewnetrzna nabrala zapachu - czy sa jakies sposoby, zeby sie pozbyc zapachu, czy to samo wywietrzeje?
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
szokens. on wygląda jakby był dwie klasy wyżej niż T.... bardzo dorośle wygląda
sto lat! Cytat:
Cytat:
jeżuuuu. macie kosmiczne dzieci. a w dzień śpi??? no i za pokłony ![]()
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuję, a roleta może wywietrzeje sama ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- śpi godzinę w dzień , no a dziś wyjątkowo 15 min
|
|
#3195 |
|
MBZ♥
|
Oliwka, Zosia nosi 21--wkładka 13,3
muszę bardzo poluzować sznurówki żeby wsadzić nóżkę. Te wózkowe szmaciakowe miała 20 Ja w zwykłych butach noszę rozmiar 38-39, a conversy mam 37,5 i niskie i wysokie.Coś nakupowała? ![]() Zosiek śpi ![]() Anika Mała DamaModerna chyba samo musi wywietrzeć
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-04-30 o 19:44 |
|
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
chce kupić Oliwci jakieś fajne kaloszki - ale nie wiem jakie
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie o to chodzi że nawet typów jakiś specjalnych nie mam
![]() Wy macie jakieś ? ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Dziewczyny a Scarlett odpuściła forum? bo jakoś ostatnio nie widziałam jej postów
|
#3199 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
A i film z Marcelem boski, ale biega ![]() Ostatnio w ogóle nie moge L. żadnego zdjęcia zrobić.... Co widzi aparat to biegnie i mi go wyrywa, ja go odkładam i histeria... Więc na razie aparat nieużywany - no chyba że na dworze - tam się tak dużo dzieje, że mogę robić zdjęcia :P Agateczka Trzymam kciuki za Was, dobrze, że coś ruszyło z lekarzami i macie skierowanie do szpitala. Skoro problem jest tylko ruchowy, to rehabilitacja na pewno pomoże, mocno w to wierzę
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
głowa mnie coś boli , idę się położyć ... poczytam na telefonie
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie masz _________ my dziś mamy 3 rocznicę ślubu, ale jakoś nie obchodzimy
|
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana będzie dobrze!! 3mam kcuki i nie mów tak..... jestes super mamą super synka ![]() Cześć Małpka? Jak tam KArolek?bierze udział w II Maratonie Lubelskim? ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- monika.g znasz ten sklep?http://allegro.pl/cizemka-pl-modne-t...tml#tabsAnchor szukałam K. tramposzków i znalazłam ten sklep...ceny ma atrakcyjne, ciekawe jak z jakością...szukałam po całej Polsce, a tu za płotem na Bursztynowej trampki ma;p |
||
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kojarzę w ogóle sklepu na tej ulicy była kiedyś (nadal coś tam jest) żółta ciżemka, ale to chyba nie na bursztynowej
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
no to i my mamy katar... raz przezroczysty, raz zielonkawy a jak zielonkawy to źle prawda?
jak zawsze takie rzeczy na weekend albo święta ![]() Agnjeska dla Jasminki za kroczki Tasia cieszę się, ze u gina wszystko w porządku a z żelazem szybko dojdziesz do ładu Ewka, Luna 100 lat! ![]() Trolla zdrówka dla Tymka Pani ![]() jak dziś Michaś? skąd miałaś jagody? u nas też wrzucanie do wanny to normalka. ostatnio też sam z siebie ładuje ciuchy do pralki ale najbardziej mnie rozbraja, że potrafi przyciągnąc odkurzacz z pokoju na korytarz i próbuje wsadzić wtyczkę do gniazdka no nijak nie idzie mu przetłumaczyć, że nie wolno. nawet jak siedzi zabezpieczenie to jednak mnie to niepokoinestelle masz w załączniku moje "ombre" ![]() Byou pytałaś co z nim nie tak a no to, że ja go nie robiłam a mam od zawsze. zrobiło słońce kiepski z niego fryzjernestelle masz rację, jak nie prowadzono badań to może lepiej nie ryzykować. nie wiem jak w revitalash ale w tym long4lashes jest składnik (nie pamiętam nazwy), który wykorzystuje się przy leczeniu jaskry a efektem ubocznym jest wydłuzenie rzęs. sam ten skłądnik lubi powodować efekty uboczne ale ciekawe ile go jest w tej odzywce Byou Karolek dziekuje za pozdrowienia Kasia a po czym Milusiowi tak się ulewało? Moderna ależ słodki jest Marcelek OTJ w takim razie trzymam kciuki za cukiernię na pewno będziesz miała dużo klientów na Twoje wymyślne ciasta. będziesz prowadzić sprzedaż wysyłkową? zeżarłabym coś dobregoAgateczko wkurza mnie okropnie to, że lekarze sobie olewają problem jak tylko się go zauważy. nie wiem czemu czekają aż sprawa będzie poważniejsza. nic tylko wystrzelac jak będziesz potrzebowała wsparcia finansowego to się nie czaj tylko pisz Luna jaki blondas się zrobil z Kamila. co raz jaśniejszy dla tż. postarał się. widać, że ciągle zakochany w swojej żonie ![]() Oliwka a jak Anielka z główką? coś się poprawiło? Monika dzięki za info o wit.D my mamy krem z babydream. dobrze chroni, nawet ja się nic a nic nie opaliłam po nim doczytałam, że go mialaś jaki chleb jest najlepszy dla dziecka? pełnoziarnisty, żytni, na zakwasie? w dwóch rossmanach nie było tego pilinika elektornicznego co chciałam, bo to nowość i w ogóle jeszcze go nie dostali ale w gazetce promocja na niego już jest. foch
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do "wstydzenia sie"... Juz Ci dziewczyny napisaly. Cytat:
Tez myslalam, ze to niemozliwe, ale jednak ![]() I buziaki dla choraska!
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
kwiatuszku tak baluje. Właśnie idę spać.
Jestem padnięta. Tyle gości tyle jedzenia i wielki tort od tż jak na wesele. Byłam zaskoczona. Mieliśmy grilla w ogrodzie. Jutro ciąg dalszy majówki. |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
BYou proszę brakuje t-shirta jednego,koszuli i rajstopek z mothercare bo nie mogę odnaleźć na stronie.
|
|
|
|
#3208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Krzys przy Kamilu to niemowlak ![]() I gratuluje fajnego prezentu! ![]() Cytat:
![]() Skoro juz o butach gadacie, powiedzcie mi - w Deichmannie kupie jakies dobrej jakosci buty dla Krzysia? Bo musze w koncu nabyc, w kapciach po trawie lata ![]() Aaaa, i musze Mu kupic spodnie na wiosne/ lato, jakies cienkie, dlugie... Poszukam na All, ale moze cos mozecie polecic?
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-04-30 o 22:01 |
||
|
|
|
#3209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agateczka - tule mocno ![]() Lunka- sen makabryczny .... a niespodzianka szałowa ! ![]() Oliwka - ja dzieciakom kupowałam ale starszakom -rozmiar ten sam co inne buty. nie wiem jak przy takich maluchach bo R nie kupiłam .i nie kupie . Anika s -O cudowna a Scarlett jest ale praca i obowiązki ja wykańczają . zaglada jak ma wolne . Monika_g- to Wszystkiego Naj z okazji rocznicy Klementyna - nie ma reguł co do malowania . malujesz jak chcesz . choć najczęściej (najbardziej zachowawczo )dziewczyny maluja inaczej palec serdeczny . ja jestem teraz wielbicielką moonów czarno-bezowych. ale w zeszłym roku malowałam pazurki każdy na inny ..... albo 2:3 . Kwiatuszek -zdrówka nie ma Najlepszego chleba .trzeba czytac skład (aby był jak najprostszy i najkrótszy ),a poza tym zdrowy i orkiszowy ,i zytni , i pełnoziarnisty ..... ja kupuje dla R orkiszowy - bo najbardziej miekki . Ombre - bardzo fajne ,delikatne .no szok ze to samo się zrobiło . ja mam w tej chwili zdziebko mocniej ale podobnie (bo miałam nakladana farbe brazowa po calosci ale wcześniejsze jaśniejsze ombre nadal przebija ). nawet nie powiem ile płaciłam . gdzie Ty masz takie słonce ? przyjadę na fryz ![]() Trolla - zdrówka dla syna Pani - zdrówka dla T Despa - przykro mi ze Emi tak złobek przezywa OTJ - jej !!! jesteś cukiernikiem??? chciałabym być twoim tztem ...oj jadłabym i jadła ![]() jakies 3 tyg.temu zrezygnowałam z używania szczoteczki clarsonic . i mam lepsza cere .a nie chciałam się do niej przekonać z powodu używania do twarzy wody . bo ja od jakiś 2 lat nie myłam twarzy woda tylko micelem i zauważyłam ze mi to sluzy . wyrzuciłam kase w błoto .używałam caly ..miesiąc .
|
|
#3210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wy jak na zjeżdżalni? a jednorazowo bylismy o 18 bo ze siostrzenicą tżta Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

chociaż pewnie na kawę sie już nie nabiorę 

zamykać przedemną skleoy dziecięce moje dziecko ma więcej ciuchów niż ja 

najgorsze jest to że dopiero teraz nas kierują a w grudniu inna neurolog nie widziała problemów prócz obniżonego napięcia

współczuję, a roleta może wywietrzeje sama 

?

klask i:

ale w gazetce promocja na niego już jest. foch