|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Jasne
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Ja w maju mam pazurki zrobić sobie w zamian za kosmetyki do włosów. Zobaczymy jak wyjdzie :p za to jeansy nowe by mi się przydaly
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2703 |
|
Konto usunięte
|
zostało mi 100 zł do 10 tego może nawet do 15.
Jak żyć. Praktycznie nic nie kupiłam. trochę spożywki, kilka tanich kosmetyków, kilka litrów paliwa.... żadnych ciuchów ani wiekszych wydatków. 50zł wydalam na obiad ale mój facet miał urodziny, a umówiliśmy się że nie robimy sobie prezentów. A myślałam, że coś z tego stypendium ze stażu odłożę, a tu guzik. Jeszcze muszę 40zł zabulić za internet. I pomyśleć że wielu znajomych pracuje na etacie za praktycznie tą samą kasę co ja. Już nie wiem gidze mam robić oszczędności. A może to te święta tak naruszył mój budżet sama nie wiem. Dodatkowo wpadło mi ok 50zł z allegro.... i rozpłynęło się nie wiadomo gdzie. Robię zapiski w Exelu, a i tak wiecznie brak mi kasy. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-04-30 o 11:52 |
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4624474 6]zostało mi 100 zł do 10 tego może nawet do 15.
Jak żyć. Praktycznie nic nie kupiłam. trochę spożywki, kilka tanich kosmetyków, kilka litrów paliwa.... żadnych ciuchów ani wiekszych wydatków. 50zł wydalam na obiad ale mój facet miał urodziny, a umówiliśmy się że nie robimy sobie prezentów. A myślałam, że coś z tego stypendium ze stażu odłożę, a tu guzik. Jeszcze muszę 40zł zabulić za internet. I pomyśleć że wielu znajomych pracuje na etacie za praktycznie tą samą kasę co ja. Już nie wiem gidze mam robić oszczędności. A może to te święta tak naruszył mój budżet sama nie wiem. Dodatkowo wpadło mi ok 50zł z allegro.... i rozpłynęło się nie wiadomo gdzie. Robię zapiski w Exelu, a i tak wiecznie brak mi kasy.[/QUOTE] To jest straszne.. nic takiego człowiek nie kupi, a pieniądze rozpływają się wręcz nie wiadomo gdzie a właśnie gdzie tu jakieś oszczędności, kupienie czegoś dla własnej przyjemności?
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, też chciałoby się trochę pożyć
Kupić jakiś kosmetyk, ciuch, pójść gdzieś, pojechać... Tylko za co? Kasa się rozchodzi nie wiadomo gdzie i jak.
|
#2706 |
|
now or never
|
ja stwierdziłam, że skoro jutro 1 maj, to zaczynam liczyć swoje wydatki.
pracuję 3 m-ce i nic ni eodkładam - moze w końcu zmotywuję. stan konta, portfela i zobaczymy co mi z tego wyjdzie :P
|
#2707 |
|
Wredny kotecek
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4624474 6]zostało mi 100 zł do 10 tego może nawet do 15.
Jak żyć. Praktycznie nic nie kupiłam. trochę spożywki, kilka tanich kosmetyków, kilka litrów paliwa.... żadnych ciuchów ani wiekszych wydatków. 50zł wydalam na obiad ale mój facet miał urodziny, a umówiliśmy się że nie robimy sobie prezentów. A myślałam, że coś z tego stypendium ze stażu odłożę, a tu guzik. Jeszcze muszę 40zł zabulić za internet. I pomyśleć że wielu znajomych pracuje na etacie za praktycznie tą samą kasę co ja. Już nie wiem gidze mam robić oszczędności. A może to te święta tak naruszył mój budżet sama nie wiem. Dodatkowo wpadło mi ok 50zł z allegro.... i rozpłynęło się nie wiadomo gdzie. Robię zapiski w Exelu, a i tak wiecznie brak mi kasy.[/QUOTE] Weź nic nie mów... my sobie zaplanowaliśmy na jutro wypad do Gdańska, bez noclegu tylko tak połazić i do zoo, w jedną stronę mamy 170km i własnie Tż zadzwonil ze dostał smsa i mamy 230zł niedopłaty za wodę ![]() suuuper, teraz nie wiem czy pojedziemy musimy wszystko dokładnie podliczyć
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zrobiłam pyyyyszny obiad, za ok. 4 zł na osobę.
Skrzydełka z kurczaka - sztuk 7 (z czego porcji jest razy 2, bo dzielę je wg zgięcia na 14 sztuk) przyprawa do kurczaka. Marynowanie, a potem 40 min w piekarniku - pyyychota! KFC sie nie umywa. Od tygodnia nie jem cukru białego i wiecie co ? to jest sposób na niekupowanie przegryzek - praktycznie 90% rzeczy do kupienia na głupi głód w srodku dnia zawiera cukier. A tak zostają chyba tylko kabanosy :P
|
#2709 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ostatnim razem było tak, że zwrot za ogrzewanie pokrył czynsz i jeszcze nam zwrócili no ale się okazało, że trzeba zapłacić 600zł podatku więc dupa
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie macie plany na majówkę? (Płynnie zmieniam temat, coby nie narzekać
) My jutro wybieramy się na grilla od rodziców, 02.05 Tż idzie do pracy, a sobotę i niedzielę mamy tylko dla siebie - planujemy i myślimy nad tym jak spędzić te dwa dni
|
#2711 |
|
Konto usunięte
|
Jedziemy nad morze do domków ze znajomymi na dwa dni, mieszkam na Pomorzu, więc trochę tego do wyboru mieliśmy
|
|
|
|
#2712 |
|
Konto usunięte
|
mój chłop jutro pracuje. Tak więc może jakiś grill dopiero w sobotę.
|
|
|
|
#2713 |
|
Wredny kotecek
|
Telefon miałam w poniedziałek rozmowa o pracę na całe 0,37 etatu, radość mnie rozpiera <ironia> jak się okaże że to np 2 dni w tyg to mogę brać, ale jeśli codziennie np po 2-3 h to mi się nie zwróci nawet dojazd.
|
|
|
|
#2714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na weekend majowy zamówiliśmy robotników to cyklinowania podłogi w mieszkaniu i gipsowania (nie umiem sama gipsować :<), więc po weekendzie znowu będziemy jeździć żeby skuć płytki w kuchni i położyć nowe. |
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
bylam u fryzjera, tak mi krzywo podciela wlosy ze to masakra
zaczela poprawiac na sucho, stwierdzilam ze ja czasu na takie 'zabawy' moimi wlosami nie mam, powiedzialam ze za taka usluge placic nie mam zamiaru i wyszlam wkur*** sie niesamowicie :/ podciac wlosy na prosto to taka filozofia? serio? :/ |
|
|
|
#2716 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Majówka, hm... Chyba do zoo pójdziemy i tyle będzie z majówki
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej jak Ci zaproponują kilka godzin dziennie. Varga czekamy koniecznie na zdjęcia w sukni Duże wesele robicie?
|
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Jak żyć. Praktycznie nic nie kupiłam. trochę spożywki, kilka tanich kosmetyków, kilka litrów paliwa.... żadnych ciuchów ani wiekszych wydatków. 50zł wydalam na obiad ale mój facet miał urodziny, a umówiliśmy się że nie robimy sobie prezentów. A myślałam, że coś z tego stypendium ze stażu odłożę, a tu guzik. Jeszcze muszę 40zł zabulić za internet. I pomyśleć że wielu znajomych pracuje na etacie za praktycznie tą samą kasę co ja. Już nie wiem gidze mam robić oszczędności. A może to te święta tak naruszył mój budżet sama nie wiem. Dodatkowo wpadło mi ok 50zł z allegro.... i rozpłynęło się nie wiadomo gdzie. Robię zapiski w Exelu, a i tak wiecznie brak mi kasy.[/QUOTE] Ile masz lat? Nie wiem na ile to jest pocieszające, ale wydaje mi się, że mało który młody człowiek ma jakieś oszczędności w dzisiejszych czasach. Mam tu na myśli osoby, które same na ewentualne oszczędności zarabiają. |
|
|
|
#2723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam oszczędności dosyć spore ( oczywiście nie wypracowane w PL) . ale to jest na czarną godzinę. Staram się ich nie ruszać i jakoś żyć z tego co tutaj ciułam. |
|
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
O na prawdę sporo ![]() Planujecie jakąś podróż po ślubną?
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4625277 0]27
Mam oszczędności dosyć spore ( oczywiście nie wypracowane w PL) . ale to jest na czarną godzinę. Staram się ich nie ruszać i jakoś żyć z tego co tutaj ciułam.[/QUOTE] Też mam zza granicy $, ale ja nie pracuję, tylko studiuję dziennie i zaocznie chodzę do policealnej, więc nie mam jak oszczędzać... |
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z sugestią kilku osob na poczatku watku przez caly miesiac spisywalam wydatki i dzis zrobilam podsumowanie i niestety nie wyglada to dobrze;/ wydałam 3191zł
Edytowane przez nurek119 Czas edycji: 2014-05-01 o 08:33 |
|
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj kilka rzeczy na allegro będę wystawiać.
Wczoraj zrobiłam zakupy spożywka + paliwo, i stówa poszłaaa ![]() A jeszcze muszę kupić porządny biustonosz i buty na wesele w tym miesiącu, bo w czerwcu bym zwykłym bankrutem została. Nie wiem jak ludzie żyją z takiej pensji, jakby nie to że jestem w domu rodzinnym to nie wyobrażam sobie z tego zapłacić czynszu i rachunków... Jak któraś używa smartfonu to są fajne programy na podliczanie wydatków/przychodów. Wydatki vs dochody, a mnie bardziej się podoba HandWallet.
|
#2728 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ja odłożyłam wczoraj 1tys złotych do skarbonki (akurat nadwyżka mi wpłynęła więc od razu ją zakamuflowałam na później - co by głupot nie nakupować) , bo stypendium jeszcze tylko do czerwca i potem będę musiała iść do pracy lub na jakiś staż by móc nadal mieszkać z TŻ.
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Mam nadzieję, że wszystkie szczęśliwie majówkujecie, ja wpadam tylko na chwilę, by Wam powiedzieć, że już jestem z powrotem. Masa problemów i brak chęci na nic złożyły się na moje chwilowe zniknięcie. A na dodatek jestem tak do tyłu z magisterką, że nie wiem, czy się obronię... Mam nadzieję, że u Was jest lepiej ![]() A, i jeszcze apropo oszczędzania, to u mnie wzięło ono w łeb w sobotę, ponieważ kupiłam laptopa za 2700 zł
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiecie może gdzie kupię spodenki jeansowe, ale o długości przed kolano?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

06.09.2014 
a właśnie gdzie tu jakieś oszczędności, kupienie czegoś dla własnej przyjemności?
Kupić jakiś kosmetyk, ciuch, pójść gdzieś, pojechać... Tylko za co? Kasa się rozchodzi nie wiadomo gdzie i jak.

suuuper, teraz nie wiem czy pojedziemy musimy wszystko dokładnie podliczyć

no ale się okazało, że trzeba zapłacić 600zł podatku więc dupa