|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Chustę mam, ale jeszcze nie nauczyłam sie wiązać
. Z telefonu...
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Lutien jest w szpitalu będą jej wywoływać poród! Dam znac Jak coś będę wiedzieć
![]() Nadane telegrafem ... xD |
|
|
|
#423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
Mariola wspolczuje ![]() Lutien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#425 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Co za emocje - to juz ostatni porod
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ela mysle o tobie cały dzien
![]() Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- A chusta która kupiłam na próbę jest tak niedawna gatunkowo ze nawet mi sie jej wiązać nie chce ![]() Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- A maz uspakaja Marco na 30 minut ![]() Z telefonu...
|
#427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my kikut mamy i nie zanosi się na odpadnięcie, dziś 19 dzień (t)asia |
||
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien - dajesz!!!!
Kate - mam nadzieje, ze obraczka jednk sie znajdzie Olkola - gdyby przepuklina znikala od lezenia na brzuchu, to Ewcia wcale nie powinna miec z nia problemow, bo od skonczenia miesiaca, spi wylacznie na brzuchu. A niestety miala za niemowlaka klejony pepek, a potem w 9 miesiacu wylazl ponownie i tu juz nie ma rady - trzeba kroic. Brawa za wszystke dzisiejsze wizyty i dobre wiadomosci ![]() Przygody ze strzelajacymi kupami I wiecej nie pmietam. |
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Kurciaaaa. Zamknęła mi się strona
Z tego co pamiętam: Mariola, Lutien, )TeQiba, lekarka potwierdziła, że to resztki potówek. Powiedziała też, że teraz idą ciepłe temperatury i gdybym coś zawaliła i Uli wyszłyby mocne potówki i nie chciały się goić to mam smarować Pimafucortem, więc może poproś swoją o receptę na to, gdyby dalej Kacprowi nie schodziło. Kupne historie U nas po szczepieniu - samo kłucie wiadomo, serce się kraje, ale Mała nie płakała dużo. Potem była marudna cały dzień - przysypiała na 5 minut, budziła się i płacz, ale gorączki nie ma i wydaje mi się, że jej nie boli, tylko rozdrażniona jakaś była. Teraz już śpi. Ach i mamy ciemieniuchę... Od jakichś 2 tygodni widziałam taki łupieżyk na głowie, smarowałam oliwką czasem przed kąpielą, czasem na noc, ale nie podziałało, bo od wczoraj ma już te grube żółte łuski. Lekarka poleciła żel na ciemieniuchę chyba z emolium i dzisiaj posmarowaliśmy pierwszy raz. Zmiękło Liczę, że Mała odeśpi porządnie dzisiejsze stresy A jutro cały dzien u rodziców i grill - można grillowane jeść? Chyba się boję Dobranoc
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-04-30 o 21:42 |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po szczepieniach pediatra radzila smarowac miejsce wklucia Altacetem w zelu. Lagodzi bol.
Mariola - teraz dopiero mialam chwilke, zeby wpasc na bloga. Mysle, ze zrobilas wszystko, co moglas i dzieki temu Marco udzielila sie Twoja sila i wola walki. Nie rob sobie zadnych wyrzutow, nie zadreczaj sie. Jestes najlepsza mama dla swoich synkow, niezaleznie od tego, jak ich karmisz. |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze raz dziękuje za miłe słowa.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Lutien trzymam kciuki!!! Z telefonu...
|
#432 | |
|
Moderator
|
Cytat:
dzieki U nas tez pomalu zaczyna ta ciemieniucha wychodzic ![]() A grillowane chyba mozna - tylko z przyprawami uwazaj
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Lutien-
Emi zrobiła dziś pierwszą awanturę ze zmęczenia tak, że ciężko było ją uspokoić. Ale przeszło, zjadła z obu piersi i śpi od 22, a ja też już leżę. Ma apetyt, więc od dziś podkręcam trochę laktację laktatorem- ekstra ściągnęłam niewiele, bo jakieś 40 ml i zamroziłam w pudełku do kostek do lodu porcje po 15 ml. Jak się nie przyda do karmienia teraz, to bedę na tym kaszki robic ![]() Mmyhm- za walkę z ciemieniuchąKate- przykro mi z powodu obrączki... Ale Twojemu TZ na pewno duzo bardziej głupio, a to suma summarum tylko rzecz ![]() Idę spać, bo jutro kolejna tura gości.
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was za tych gosci. U mnie na szczescie spokoj, ale nie wiem jakbym to zniosla, jakby codziennie ktos przylazil
![]() Ja nie wiem czy nam tez sie nie robi ciemieniucha, ale posmarowalam raz i juz mi sie nie chce nienawidze oliwek, tluste to i nieprzyjemne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Mmhym fajnie, ze macie z glowy juz te szczepienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Mmhym spokojnej nocki po szczepieniu.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ja kupiłam na ciemieniuche szampon w piance Mustela. Trzyma sie go na głowie 1-2 minuty i spłukuje. Moje koleżanki bardzo chwaliły, sama nie miałam potrzeby używać jeszcze. Z telefonu...
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
No to ciekawe czy Lutien urodzi w kwietniu czy w maju
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola moze u nas cos takiego znajde dzieki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
A jednak Kamila będzie majowa...
Odlaczyli mnie od oksy, bo rozwarcie stało, główka nadal za wysoko. Jutro podejście numer 2. A już takie ładne skurcze były - co 2,5min Teraz korzystam z faktu, że mi jeść pozwolili a potem postaram się spać. Pozdrawiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To trzymam za Ciebie oby jutro się udało
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Lutien
Nie nadrobię Was bo jakoś nie mam czasu :/ dzisiaj znowu u pediatry byłam bo wczoraj wyrobiłam kartę z NFZ i myślałam ze mleko dostanę refundowane ale jakby inaczej mogło być jak mamy chore państwo i moje zdziwienie że mleko refundowane na receptę może być przepisane jak dziecko jest po testach alergicznych znaczy ma potwierdzoną klinicznie alergię, a a testów nie mozna zrobić bo Stasio nie ma skończonych 3mc. Nadane telegrafem ... xD |
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za jutrzejsze podejście
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlos na głowie sie jeży ![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki Mariola, gdyby ten zel nie dzialal to poszukam Musteli Moje dziecko jeszcze nie wstalo na karmienie ona mnie zadziwia z tym ze od 2 tygodni praktycznie nie spi w dzien, robi sobie zwykle 2 polgodzinne drzemki - ja nie wiem jak ona funkcjonuje Wstawalam drugi raz, zeby sprawdzic czy temp nie ma (choc wiem, ze pewnie wtedy by nie spala) i teraz zaczyna cos sie wiercic wiec czekam na wizazu Milego wolnego dnia, bo pewnie prawie wszytskie z Tzami Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ---------- W konce sie obudzila na karmienie Zapomnialam jeszcze wczoraj napisac, ze Ula wazy 4900, czyli w dokladnie 4 tygodnie przybrala rowno 1 kilogram Mnie sie wydaje, ze jest juz taka duza... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nawet ze zmęczenia ogólnego nie padam ale mne tak nogi bolą od chodzenia z małym że mam ochotę je wymienić na inny model Cytat:
Cytat:
Dobrze że już po szczepieniach. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna waga. Gratuluje! Marco tez nie śpi w dzien. Wczoraj spał tylko 10 godzin na dobę. Teraz tez zjadł i już widzowie od 1.5 godziny. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Side dzięki! Z telefonu...
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba za chwile udusze moje dziecko... mam ochote tak ja usciskac, ze az udusic!!! A ja chcialam kiedys sprzedac ja cyganom
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Side ja od zawsze mam problem z nogami jak za duzo chodze, ale u mnie to niedobor magnezu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- A przygotowane mm nie powinno byc wypite w ciagu godziny? Bo tez sie wlasnie zastanawialam jak to robia dziewczyny na spacerach karmiace mm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tu nie kochac...
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
Przemo znów po nocnym karmieniu nie chciał, nie umiał usnac. Ale w nosku zdecydowanie mniej furczalo. Teraz juz też nie śpi, coś tam pokwekuje z łóżeczka, ale dam mu jeszcze chwile. Za to Ewa jeszcze kima, a to do niej nie podobne .Ja dziś niestety sama i w sobotę też. Malz miał długo wolne, to teraz niestety zasuwa. ale na szczęście wpadnie moja przyjaciolka w odwiedziny, a na popołudnie zamówiłam mamę. Może dzięki jej obecności nadgonie trochę domowych obowiązków. Sterta prasowania rozrasta się niepokojąco :P Największy pryszcz Przemka pękł dziś w nocy, bo widzę ślady ropy i krwi na pieluszce, która miał pod glowa. Tak bym chciała zobaczyć jakiś postęp w wyglądzie jego buzi... |
|
|
|
#449 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
01.05 - ladna data ![]() Cytat:
![]() My sie wlasnie brewkowej ciemieniuchy pozbylismy - chyba latwiej sie ja smaruje niz ta na glowie. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam że z czymś mi się to kojarzyło
poogladam potem bo karmię ale skoro nazwa ta sama to chyba tak...Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

.

żonka swojego męża

za walkę z ciemieniuchą

ona mnie zadziwia