Rossmann cz. XXII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 22:21   #2401
Alexzus
Rozeznanie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Skoro są takie miękkie to jak je będziecie strugać?
Lodówka i jedziem

skromna wymianka, głównie kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=59150636 zakończona - kwiecień
Alexzus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 22:22   #2402
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Skoro są takie miękkie to jak je będziecie strugać?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moje sie trzymają zadna nie jest nadszarpnięta
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 22:26   #2403
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexzus Pokaż wiadomość
Lodówka i jedziem
O tym nie pomyslslam.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 22:28   #2404
Pollinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
u mnie nie było już w poniedziałek, byłam przed 18, Pani mi powiedziała, że się rozeszły w mgnieniu oka w rodzinnym mieście może bym łatwiej dostała, a we Wrocku ciężko, za dużo osób wizaż czyta
Coś w tym jest W Łodzi zauważyłam to samo:-D

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Zwyczajnie chyba Ja bym używała w kącikach oczu i pod łukiem brwiowym. Z drugiej strony mam mineralny rozświetlacz z EDM i zapominam go używać, więc tłumaczę sobie, że ta kredka naprawdę nie jest mi potrzebna

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
normalnie rysujesz kreske i mozesz sobie rozetrzec jak cien
Dzięki dziewczyny;-) już chyba ogarniam co i jak:-D

Pollinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 22:33   #2405
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
W tym czasie przeczytali i zdążyli się zastanowić nad odpowiedzią..
A pisałaś ze skargą i zażaleniem czy inna sprawa?
Pisałam, bo nie dostałam kodu do konkursu i dostałam odpowiedz żeby przesłać zdjęcie paragonu ale zawsze to odpowiedź... :p

Cytat:
Napisane przez Seph Pokaż wiadomość
Czy te książeczki łącza się z promocją 49%? Zapomniałąm jej dzisiaj użyć ;/
Niee, to jest chyba tak, że skoro w kwietniu nie wykorzystałaś, to z kolejnych nie możesz korzystać

Wysłane przez Tapatalk
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 22:59   #2406
Karoolcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Wszystkie są macane? Mam zamiar kupić nr 5. Kolory miałam ogarnięte w miare, bo szukałam zdjęć w internecie, ale w poniedziałek chciałam jeszcze na żywo testery poogladać. I przeżyłam szok . Wszystkie były na w pół rozpłynięte, opakowania całe umazane, no ogólnie jeden wielki syf. Miałam nadzieje że nie testery są normalne ale chyba będę musiała sprawdzać żeby w domu nie było niemiłej niespodzianki
co prawda kupiłam już dużo wcześniej interesujące mnie kolory, ale pamiętam jak dziś, że przy kasie, ekspedientka, otworzyła każdą i sprawdziła czy nie macana mowa o pomadce Wibo
Karoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 23:20   #2407
cosmetix
Makeup challenge winner

Wibo Elixiry stoją na drugiej od góry półce i się po postu robi się ciastolina od lampek w szafie. W ogóle uważam, że te lampki to powinni wymienić na oświetlenie LED.
Stary 2014-04-30, 23:32   #2408
agata0212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Wibo Elixiry stoją na drugiej od góry półce i się po postu robi się ciastolina od lampek w szafie. W ogóle uważam, że te lampki to powinni wymienić na oświetlenie LED.
Zgadzam sie. Byłam ostatnio przyjrzeć sie tym szminkom i myślałam ze tylko testery sa tak zmasakrowane ale pewnie wszystkie tak wyglądają. W wyniku moich ostatnich obserwacji i tego co piszecie odpuszcze sobie kupowanie szminki na najbliższej promocji... To macanie produktów skutecznie mnie zniechęciło :/
agata0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 00:59   #2409
Seph
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agata0212 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie. Byłam ostatnio przyjrzeć sie tym szminkom i myślałam ze tylko testery sa tak zmasakrowane ale pewnie wszystkie tak wyglądają. W wyniku moich ostatnich obserwacji i tego co piszecie odpuszcze sobie kupowanie szminki na najbliższej promocji... To macanie produktów skutecznie mnie zniechęciło :/
Ja już też zrezygnowałam. Byłam w tylu Rossmanach bo mieszkam w stolicy i tak przy okazji wchodziłam zobaczyć testery. W każdym ale to w każdym pomadki Wibo były upaćkane, rozpłynięte. Nawet półka była nimi obsmarowana! Skutecznie mnie to odstraszało nawet do testowania! Mnie to w ogóle dziwi że nikt z obsługi nie kwapi się to wyczyścić. Wątpie szczerze żeby na promocji za tyg było inaczej... Po prostu odpuszczam. Wole kupić nietknięta z innej firmy która jest zapieczętowana.

Co do rad pomadek dziękuje dziewczyny. Postawię na ciepłe tony i już sobie powybierałam ładne, delikatne kolorki

Edytowane przez Seph
Czas edycji: 2014-05-01 o 01:00
Seph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 10:00   #2410
cosmetix
Makeup challenge winner

Wiem, że temat macanek jest od lat wałkowany na forum rossmannomaniaczek, ale ostatnio to już przechodzi wszelkie pojęcie.

Dziewczyny, piszcie do BOK Rossmanna, żeby wreszcie wprowadzili zabezpieczenia!!! Może zareagują na falę skarg ze strony klientek?
Stary 2014-05-01, 10:05   #2411
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Chciałam wczoraj w kupić tą białą kredkę, co polecałyście z max factora, ale szczerze mówiąc cena mnie trochę zaskoczyła i sobie poszłam. Muszę to przemyśleć. W internecie na blogach i kwc podawali ok. 22 zł, patrzę na półce 29... Niby kilka złotych różnicy, ale się zaczęłam zastanawiać czy muszę ją mieć.

A i dziwi mnie brak testerów kredek...

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-05-01 o 10:07
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 10:10   #2412
natalii86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Wiem, że temat macanek jest od lat wałkowany na forum rossmannomaniaczek, ale ostatnio to już przechodzi wszelkie pojęcie.

Dziewczyny, piszcie do BOK Rossmanna, żeby wreszcie wprowadzili zabezpieczenia!!! Może zareagują na falę skarg ze strony klientek?
Napisane- wysłane, ale szczerze jakoś wątpię, żeby coś się zmieniło na plus w tym temacie ale cicha nadzieja jest
natalii86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 10:10   #2413
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Chciałam wczoraj w kupić tą białą kredkę, co polecałyście z max factora, ale szczerze mówiąc cena mnie trochę zaskoczyła i sobie poszłam. Muszę to przemyśleć. W internecie na blogach i kwc podawali ok. 22 zł, patrzę na półce 29... Niby kilka złotych różnicy, ale się zaczęłam zastanawiać czy muszę ją mieć.

U mnie dlugo sie trzyma jest miekka takze milo sie nia rysuje, kolor neutralny, nienachalny, nie wyglada sztucznie. Mam ja od ostatniej kolorowkowej -40% i mam jej jeszcze bardzo duzo takze taka kredka u mnie to zakip dluuugoterminowy. Wtedy tez kosztowala 29zl ale parrzac na czas jaki ja mam i jeszcze bede miec nie zaluje wydanych pieniedzy

klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 10:14   #2414
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:

też mnie to dziwi, ale zauważyłam ze to nie tylko w rossmanie, w N. też testerów do kredek nie ma;/

co do kredki to jeśli kolor ci odpowiada to to jest naprawdę dobra kredka, ja posiadam cielistą i taką brązową albo taupe w nazwie albo hazel, i naprawdę sa to bardzo dobre kredki, trwałe, nie za twarde nie za miękkie, nie łamią się, ale dla mnie ta 090 nie jest dobrym kolorem na linie wodną.
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 10:26   #2415
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
U mnie dlugo sie trzyma jest miekka takze milo sie nia rysuje, kolor neutralny, nienachalny, nie wyglada sztucznie. Mam ja od ostatniej kolorowkowej -40% i mam jej jeszcze bardzo duzo takze taka kredka u mnie to zakip dluuugoterminowy. Wtedy tez kosztowala 29zl ale parrzac na czas jaki ja mam i jeszcze bede miec nie zaluje wydanych pieniedzy

No ja właśnie mam z miss sporty białą, ale mnie niemiłosiernie wkurza, tylko że maluje się nią tak z raz w tygodniu, zazwyczaj używam jednak czarnej. No i się zastanawiam czy ją kupować, u mnie to byłby pewnie zakup na całe życie, bo rzadko białej używam. No nic, jak się obkupię na grilla i zostanie mi te 15 zł to kupię tą kredkę.

Stary 2014-05-01, 10:30   #2416
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
No nic, jak się obkupię na grilla i zostanie mi te 15 zł to kupię tą kredkę.
Stary 2014-05-01, 10:35   #2417
bleuclair
Zakorzenienie

A polecicie jakąś czarną kredkę do oczu? Zaznaczam,że mam bardzo wrażliwe oczy i to ma być moja pierwsza kredka, więc żeby się dobrze nią malowało... Pewnie temat ten już był,ale tak właśnie myślę,że może czas by zacząć spróbować kredki do oczu...
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:02   #2418
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
też mnie to dziwi, ale zauważyłam ze to nie tylko w rossmanie, w N. też testerów do kredek nie ma;/

co do kredki to jeśli kolor ci odpowiada to to jest naprawdę dobra kredka, ja posiadam cielistą i taką brązową albo taupe w nazwie albo hazel, i naprawdę sa to bardzo dobre kredki, trwałe, nie za twarde nie za miękkie, nie łamią się, ale dla mnie ta 090 nie jest dobrym kolorem na linie wodną.
A czarną też mają? Jak ona w ogóle wygląda ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:05   #2419
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
A czarną też mają? Jak ona w ogóle wygląda ?
Jasne. O tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1398935138213.jpg (75,3 KB, 119 załadowań)
Stary 2014-05-01, 11:15   #2420
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
A polecicie jakąś czarną kredkę do oczu? Zaznaczam,że mam bardzo wrażliwe oczy i to ma być moja pierwsza kredka, więc żeby się dobrze nią malowało... Pewnie temat ten już był,ale tak właśnie myślę,że może czas by zacząć spróbować kredki do oczu...

Ja polecam z essence zelowa, super trwale, ale to w N.

klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:23   #2421
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne. O tak
Dziękuję . To najpierw sprobuję tej żelowej z Essence, a w razie czego tą będę miała w pamięci

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:29   #2422
adelka99
Raczkowanie

A ja nie wytrzymałam i zwróciłam uwagę mamuśce z córką, które chodziły od szafy do szafy i otwierały bezkarnie tusze i głośno komentowały a to kolor a to szczoteczkę. Podeszłam i grzecznie powiedziałam : to nie są testery i proszę nie otwierać, nie chcę potem kupić używanego wyschniętego tuszu. Pani matka osłupiała i wypaliła: że co proszę ? To ja grzecznie powtórzyłam, a za mną dziewczyna, która wybierała tusz z chłopakiem dodała : w sumie ta pani ma rację, potem te tusze wysychają. Mamuśka z córką spaliły buraka, capnęły jakiś tusz i poszły do kasy.

W drugim Rossie opadły mi witki. Ekspedientka sama zachęcała klientki żeby otwierały sobie tusze w celu poogladać szczoteczki, szok.

A ja przez to w Naturze kupiłam wyschnięty eyeliner, cała szczęśliwa wróciłam do domy próbuję narysować kreskę a tu lipa, nic. Jutro jadę kłócić się o swoje. Albo niech mi zwrócą kasę albo pełnowartościow produkt.

Edytowane przez adelka99
Czas edycji: 2014-05-01 o 11:30
adelka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:34   #2423
saintfreak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Myślę tak samo. Powinno być tak jak z używaną bielizną. Rozpieczętowany produkt powinna macająca kupić. A ekspedientki powinny wyraźnie sugerować konieczność korzystania z testerów.
W końcu np.w sieci YR starają się tego pilnować. Pytają jakiego testera potrzeba, pokazują gdzie są, podają, zwracają uwagę gdy ktoś próbuje skorzystać z nowego opakowania zamiast testera. M.in. za to lubię ich kosmetyki, że najczęściej są zafoliowane, zapieczętowane. Nawet korektor do oczu jest zafoliowany. I moim zdaniem na kosmetykach kolorowych powinny być plomby i folie. I tyle. A obsługa powinna dawać dobry przykład i pilnować.
Nawet folia to czasem za mało - widziałam wczoraj otwarte L4L do brwi, folia rozdarta.

Cytat:
Napisane przez quepasso Pokaż wiadomość
No zawsze jest wybor ... nie stosowac. Mam wrazliwe oczy i nosze soczewki i z tego powodu szczegolnie sie boje. Moze ktoras z was stosowala L4L i powie czy zdaza mu sie podrazniac oczy?
Ja na razie wczoraj pierwszy raz użyłam. Nie zdejmuję swoich soczewek na noc i tym razem też zaryzykowałam - nie szczypało, nie było jakoś inaczej.

Wystraszyłyście mnie z tymi zaschniętymi rzeczami. Teraz się zastanawiam, czy powinnam wczoraj kupiony eyeliner i tusz sprawdzić, choć wciąż jeszcze używam starych, czy zostawić zamknięte i mieć nadzieję, że otwierane nie były... Nie są z szuflady, ale pani ekspedientka zapewniała, że tego samego dnia dokładała towaru i że stała niedaleko, a wszystkiego było po parę sztuk, nic nie było ostatnie.
saintfreak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:35   #2424
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Ja bym jednak otworzyła
Stary 2014-05-01, 11:38   #2425
aguSxD
Rozeznanie

Ja już się szykuję na kolejny tydzień i mam pytanie, może któraś z Was mi pomoże
Szukam szminki, marka i formuła nie ma znaczenia. Kiedyś używałam maybelline hydra extreme i mi w miarę odpowiadała, bo nie wysuszała ust. Mam też szminkę rimmela lasting finish i wysusza mnie na wiór, tak samo maybelline hydra renew (ta fioletowa).
Ktoś coś doradzi? boje się, że znowu kupię coś co mi wysuszy usta i wyrzucę w kąt.
Stary 2014-05-01, 11:39   #2426
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguSxD Pokaż wiadomość
Ja już się szykuję na kolejny tydzień i mam pytanie, może któraś z Was mi pomoże
Szukam szminki, marka i formuła nie ma znaczenia. Kiedyś używałam maybelline hydra extreme i mi w miarę odpowiadała, bo nie wysuszała ust. Mam też szminkę rimmela lasting finish i wysusza mnie na wiór, tak samo maybelline hydra renew (ta fioletowa).
Ktoś coś doradzi? boje się, że znowu kupię coś co mi wysuszy usta i wyrzucę w kąt.
Może kredkowe? Mam z Bourjois i jest świetna
Stary 2014-05-01, 11:39   #2427
bonduellle
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Rossmann cz. XXII

Jakie produkty do pielęgnacji paznokci wliczają się do następnej promo -49% ?
bonduellle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:39   #2428
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Ja polecam z essence zelowa, super trwale, ale to w N.

Kurcze to szkoda,że nie skusiłam się wcześniej, bo raz że w N była promocja, a dwa że mi kompletnie nie po drodze,a po kamuflaż byłam, no ale dzięki może się przejdę. Ile ona kosztuje? Bo jak nie będzie mi się chciało to kupię chyba w Rossie tę z Max factora jeśli wyjdzie niewielka różnica w cenie
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:44   #2429
aguSxD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Może kredkowe? Mam z Bourjois i jest świetna
chodzi o te w załączniku? myślałam o nich, wydawały mi się takie ,,mokre'' niewysuszające. może spróbuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z13789883Q.jpg (31,1 KB, 52 załadowań)
Stary 2014-05-01, 11:44   #2430
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Trzeba mieć jakieś priorytety.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości