|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Dzień dobry
pogoda dziś cudowna za nowe tygodniemadziula szkoda, że nie możecie jeszcze wyjść na dłuższy spacerek, ale chociaż chwilka to zawsze coś ![]() No i laski, zaczynajcie rodzić w końcu!!!!!!!! ![]() Przyjemnego weekendu |
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Dzien.dobry majowo!
dla rozpoczynajacych nowe tc.MADZIAREK wyrzuc tych ludzi. Zamknij drzwi i ciesz sie macierzynstwem... ![]() U nas na razie spokoj! Milego dnia ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2613 | ||
|
Raczkowanie
|
gratulacje
Cytat:
- wykorzystała moment, chociaż zwykle ja wpuszczam taką osóbkę przede mnie, nigdy sama się nie wpycha ![]() Cytat:
![]() Brawa za kolejne tygodnie witam się w maju, mam nadzieję że w tym miesiącu się rozpakuję, choć mam TP do 2 czerwca
![]() Edytowane przez ulrika Czas edycji: 2014-05-01 o 08:29 |
||
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to już możesz bez obaw rodzić jeju ale czekałam na ten 36 tc
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-05-01 o 09:16 |
||
|
|
|
#2615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za tydzień dowiem się kiedy do szpitala idę ![]() Dla Was również gratki ![]() i dla Ramonki ![]() Cytat:
Witam się po beznadziejnej nocy w 36tc i tym samym 9 msc ![]() Podczas dzisiejszej nocy to kibelka chodziłam co godzinę Miłego dzionka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-05-01 o 09:13 |
||
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o dziwo od kilka dni tylko RAZ wstaję do wc, tak to spię do 6-7, aż w szoku jestem, bo wczesniej co 2h wstawałam
|
|
|
|
|
#2617 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dla meni i beatusi menia też miałam drgawki przez kilka godzin po cc i na stole operacyjnym mnie mdliło, ale nie rzygalam. Ale fajnie... Pozdrawiamy z Alesem z łóżka. Pozdrawia Cię bączkami ![]() Agaaga, Paulka, Ramona, gratuluję 36 tc ![]() Cytat:
![]() Witam, Jesteśmy juz od wczoraj wieczorem w domu. Rana po cc boli i mam problem największy ze wstawaniem. Potem jak się rozchodzę to spoko. Macica jeszcze się obkurcza, więc mam bóle okresowe. Ale to dopiero 3 dzień po cc. I dziwnie mi się oddycha. Najgorszej jest z karmieniem. W szpitalu próbowałam Aleksa przystawić, ale nie za bardzo mi to szło, bo ciężko z bólem brzucha operować dzieckiem. Kilka razy pielęgniarki mi pomogły, ale tylko raz czy dwa załapał o co chodzi, a potem znowu wszystko źle. Dziś w nocy dostawał mleko z butelki, bo w szpitalu w ogóle nie mogłam zasnąć, więc nie miałam siły go dziś karmić jeszcze . Teraz rano na spokojnie próbowałam go przystawić, ale nie lipa. Mleka w sumie też nie mam. Nie wiem czy nie kupić laktatora.
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Light to dopiero trzecia doba mleko moze sie pojawic lada chwila, nie odpuszczaj jeszcze, kup laktator elektryczny najlepiej i sciagaj po karmieniu, polecam polozyc sie z dzieckiem przy piersi i niech ssa kiedy chce a Ty tez odpoczniesz lezac, dziecko jest najlepszym laktatorem. Acha i pomagala mi herbatka na laktacje. Herbapolu- pilam 4 zaszetki dziennie
wypoczywaj i nie forsuj sie:-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Menia i BEatusia------ Ogromne gratulacje i witamy dzieciaczki na swiecie
------- wczoraj odebralam wyniki z gbs..... wynik ujemny, uff .... ale za tonwyszedl mi przyrost jesli chodzi o drozdzaki canidia, jakos tak, kutro pomnystatyne pojade Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-05-01 o 09:53 |
|
|
|
#2620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam majowo
![]() ale Ci dobrze ![]() Cytat:
brawa za nowy miesiąc ![]() Cytat:
doczekałaś się ![]() Cytat:
to za tydzień będziesz już wiedzieć na 100% kiedy rodzisz?
|
|||
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
Light witaj w domciu
za rozkręcenie laktacji!Tż kazał mi się pochwalić Wam jaka ja dobra jestem dla niego Stwierdziłam że to ostatni tydzień (no i pewnie kilkq dni) gdzie może zrobić coś tylko dla siebie, potem będą już dziewczynki itp Wspólnie z naszym przyjacielem kupiłam mu bilet na mecz Legii za tydzień w piątek dziękował mi z pół godziny ![]() Ale szczerze to mu zazdroszczę, poszła bym sama chętnie na mecz.... ![]() Aldrin za tydzień mam ostatnią wizytę i USG no i dostanę już skierowanie do szpitala najpóźniej w środę będę (14)już mieć dziewczynki ze sobąWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-05-01 o 10:13 |
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Witam sie czwartkowo wiec gratuluje zbiorowo nowych tygodni jak to w czwartek. Ja czekam jak na szpilkach na dzisiejsze KTG a to dopiero o 16... No ale wytrzymaam te 6 godzin. Jutro wizyta wiec musze sie dzis tez przygotowac pewnie na raty ![]() Udanej majowki ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dobrze, ze już w domku ![]() przystawiaj Aleksa do cyca, nie przejmuj się, ze nie ma pokarmu, ale niech się oswoi z cycem i nauczy ssać, a laktacja się rozkręci
|
|
|
|
|
#2624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam majowo
![]() Ale mi się trafiła świetna pogoda, od początku możemy z Amelcią spacerować Na śpiocha, bo jakby inaczej Przedwczoraj jak Ją szykowałam była dość niespokojna, jak włożyłam Ją do wózka to zaczęła płakać, ale jak tylko ruszyłyśmy to zasnęła i chyba Jej się podobało. No a wczoraj, to jak tylko ubrałam Ją cieplej i zobaczyła wózek, to zasnęła Szybko sobie skojarzyła o co chodzi ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o wcześniejsze rozwiązanie ciąży, to jeśli są jakieś przeciwwskazania do sn, to robią od razu cc, ale jeśli ich nie ma, to podają oksytocynę na wywołanie skurczy i rodzi się sn (chyba, że oksy nie zadziała, to wtedy cc). Cytat:
No i miłego odpoczynku na dzisiejszej ![]() Cytat:
No i z karmieniem to u mnie też porażka była... ja dostałam jakiekolwiek mleko dopiero w 3 dobie (kilka kropelek) i do tego Amelcia nie miała odruchu ssania, ciągle wołała o butelkę, o cycu nie było mowy. Położne jak zobaczyły, że bardzo mi zależy na karmieniu to przez parę godzin mi pomagały Ją przystawić, zmieniały się, próbowały na różne sposoby z różnymi trikami, ale nic nie pomagało. W końcu spróbowałam z kapturkami, z nimi też była niewyobrażalna walka, położne wciskały małej go na siłę, a ta tak strasznie krzyczała, cała się trzęsła, aż mdlała z wyczerpania a ja płakałam z nią... ale się udało, tak więc wszystko jest możliwe. Co prawda karmię teraz tylko z kapturkami, ale karmię. Możliwe, że nigdy nie uda mi się oduczyć małej od nich (są trochę podobne do smoczka w butelce), ale położna powiedziała, żebym się tym nie przejmowała, bo nawet jak nic nie wyjdzie z przestawienia (a sama się przekonała, że mała to ciężki zawodnik) to spokojnie mogę karmić z nimi przez cały okres karmienia, bo mała ładnie już przez nie je. Tak więc nawet w takich drastycznych i niewykonalnych przypadkach jak mój karmienie jest możliwe! Tak więc jak zależy Ci na nim, to walcz i proś o pomoc No i u mnie mleko w nieco większych ilościach pojawiło się w 4 dobie (chociaż dalej za mało i 2 razy Amelcia musiała dostać butlę), ale to że zaczęła już je jeść świetnie pobudziło laktację i w pod koniec 4 doby miałam już cyce twarde, nabrzmiałe i groził mi zastój, tak więc Amelcia dostała zakaz podawania butelki, bo musiała mi pomóc uporać się z tymi cycami
|
|
|
#2625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możesz spokojnie rodzić! ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jednak uda Wam się wywalczyć karmienie piersią, to właściwie dopiero 3 dzień trzymamy kciuki ![]() Cytat:
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie coś się chmurzyć zaczęło
![]() mam nadzieję, ze nie będzie padać, bo grill się nam nie uda ![]() Cytat:
założę się, ze na moje nieszczęście to pewnie jak urodzę, pogoda się popsuje ![]() jakie te kapturki kupowałaś?? Ja mam z Aventu, ale nie wiem czy w razie czego nie będą za wielkie, te z NUKa wydawały mi się jakies mniejsze ![]() niech już ten remont się skończy |
|
|
|
|
#2627 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dziś zaczął się w końcu remont, mam nadzieję że szybko pójdzie
![]() Gratulacje dla Light, Janeczki, Beatusi i Meeni ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry w pierwszy dzień maja
u nas pochmurno ale dosyć ciepło ja dziś na imprezkę z pracy idę na 17 , mam zamiar być krótko ale intensywnie heheno majówki zbierać się wasz czas na rodzenie light witaj spowortem
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
witam
my tez dziś liczymy na grilla bo świętujemy nieco przed czasem urodziny tżta noc byla jak zwykle koszmarna.. mnie juz nawet biodra nie bolą... ja się budzę przez te głupie ręce... o 3 w nocy wzięłam apap... nie wiem czy coś pomógł... posmarowalam amolem...tylko zaogniło sprawe.... jak pomyslalam, ze jeszcze 20 dni to mi sie wyć chciało.... jak chodze, siedze, to tylko dretwieja lekko. jak tylko sie poloze, czy na 5 minut czy w nocy, od razu sie zaczyna... kto to widzial, aby kobieta w 9 miesiacu ciązy nie mogła nawet na chwilkę sie położyć....
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za porady dot. karmienia i pocieszenie
Jak wstaję z łóżka to strasznie ciężko mi się oddycha. Nie mogę złapać tchu. Muszę się rozchodzić to jest lepiej. Może temu, że jak wyjmowali dziecko to czułam kilka razy mocny nacisk na płuca i też ledwo co oddychalam. Rana jeszcze boli, najbardziej właśnie podczas wstawiania, okropny ból. czasem łyknę ibuprom. Wstawiam zdj małego ![]() image.jpg
|
|
#2631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zaczeło padać, no i
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
witam się, pochmurnie dziś jak na złość......Dla poprawy humoru upieklam brownie- stygnie ![]() Light Limara właśnie tak mam zamiar zrobić jak nie urodze do 19.05 ( to też zagadka bo tp mam 15.05 a l4 wystawione do 19.05 ). ![]() I witam się dziś w 38 tygodniu! jestem przerażona i jednocześnie nie mogę się doczekać......Mamy maluszków trzymam kciuki za kp, ze spokojem, będzie dobrze Santom, JJJustynaAA rodzicie????? ![]() Ja też czekam na opisy porodow! |
|
|
|
#2634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żona z Ciebie cudowna ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46256651]U mnie dziś zaczął się w końcu remont, mam nadzieję że szybko pójdzie ![]() Gratulacje dla Light, Janeczki, Beatusi i Meeni ![]() ![]() klask i: [/QUOTE]oby remont się szybko zakończył ![]() Cytat:
jaka kruszynka |
|||
|
|
|
#2635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie skończyłam prasować przedostatnią partię ciuchów córeczek. I jestem zmęczona po tym jak.... Ciekawa jestem ile moje dziewczynki już ważą.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka to masz kobieto z tym sikaniem... Ja obecnie wstaje koło 2-3 i później koło 6.
light limara nawet nie wiesz jakby chciała być już na porodówce ![]() za rozkręcenie cycolenia... Daj sobie i Aleksowi trochę czasu... Na pewno załapie ![]() Zdjęcie słodkie a ja nie mam żadnych planów na dziś, na jutro i na pojutrze mąż mi wyjeżdza a ja zostaje z rodzicami... Gdyby się coś działo mam ewentualnie po niego dzwonić...
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale słodki
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja leze i dycham... juz mi nogi do d*** wchodza od tego łażenia...obiad zrobiłam, cos tam pomogłam z miesem do grilla, pranie wywiesilam, ciasto dokończyłam.... wymiekam.... az mi brzuch twardnieje... albo maly tak sie tyłkiem wypycha
|
|
#2640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() asia27100 Ja też zgłaszam zażalenie na dolegliwości w 8 i 9 msc! Light Limara Mały jest przesłodki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

za nowe tygodnie

Nie ma to jak ciężarna kupująca zapas piwa na majówkę 

za rozkręcenie laktacji!

klask i: