|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
klusiu co do koscioła to jak mój tz był chrzestnym u brata i z drugiej strony była chrzestna miała faceta, mieli dziecko a nie mieli slubu ani koscielnego ani cywilnego to poprostu poszła do spowiedzi i powiedziała prawde,nie dostałą rozgrzeszenia,ale chrzestna byla tyle ze komunii sw. przyjac nie mogła, a teraz maja drugie dziecko,przed urodzeniem drugiego wzieli ślub koscielny wiec w końcu rozgrzeszenie dostali. dziwne to wszystko jest.
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- iza wiesz mam nadzieje ze dzis kupis i skończy sie to przesiadywanie na kompie cały czas. on nie ma czasu ani dla mnie ani dla dziecka.
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Yss za rocznicę i starania męża, zawsze takie pyszności robisz ![]() Ewcia festyn Kluska jak zwykle szalony weekend, najgorsze z wiedźmą, ale za to chwile na basenie bezcenne A co do chrzestnych to może ta kuzynka jak powie szczerze to dostanie zaświadczenie, jakby trafiła na spoko księdza to by dało radę. Szkoda rezygnować Arletko ty tak się starasz dla tż , należy mu się ![]() Kami ja też zazdrosna, ale na pewno nie masz powodu. Odliczanie do chrzcin rozpoczętę? Ciuszki sexy mamy zakupione? Ja przez to szykowanie w domu nie miałam czasu dla siebie i żalowałam, bo był by dobry pretekst na zakupy czy pazurki ![]() PannaMagda przykro, że z szefową to prawda, ale zmiany często okazują sie na lepszy. A może tam królewicz na białym koniu będzie ![]() Iza my też nie mamy planow, wszyscy chcą się spotkać, a my chcemy odpocząć. No i brzuszek Kubusia sprawia, że on teraz najważniejszy i musi całkiem wydobrzeć. Gianna super doktorek, ale też bałabym się narkozy. Przemyśl za i przeciw, może da sie to jakoś obejść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kami o rany to Wy cały czas jesteście razem! Papużki nierozłączki To ja z kolei tak bym jie mogła ![]() Arletko no pięknie Cię urządził też bym była zła Mnie też wczoraj wkurzył bo nagle stwierdził, że na basenie to on chce trening zrobić a Hania to jeszcze za mała Iza ja mam straszne braki we wszystkim więc do kupienia jest dużo. Gatki, skarpetki, spodnie w kroju że jak schudnę też będą ok. Pewnie krótsze już bo lato idzie. Jakiś tshirt oversize. Albo dwa... Sandały sportowe albo inne przewiewne buty na spacery. Czyli w *uj i ciut ciut ciekawe czy cokolwiek dla siebie znajdę.Pisałam to od rana. W końcu wysyłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Aaaa i prezent dla wiedźmy. Jak zwykle nie mam pomysłu ![]() I zapomniałam że jutro rano mam przegląd wet z kocicą tym razem.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Znów mnie tu trochę nie było, ale czasu jak na lekarstwo Teraz majówka, więc odezwali się znajomi, żeby się pospotykać, bo zaraz rodzę i czasu będzie jeszcze mniej Z nowości- mamy z 10% szans na dokończenie remontu do połowy maja Nie mam na to wpływu większego, więc staram się tym nie stresować i nie dołować!W poniedziałek wizyta, i też spotkanie z położną, do tego moja siostra się przeprowadza i liczy na naszą pomoc... Ja na pewno wiele pomogę Dziś napisałam plan porodu, także kolejna rzecz załatwiona Gianna fajnie, że trafiliście na profesjonalistę ![]() Yss Super, że fajnie spędziliście czas, że mąż zaskoczył cię bukietem Arletko no nie wiem, co Ci poradzić z TŻ, my mamy tak na co dzień, że ja mało widzę TŻ, dużo pracuje, a ja też dbam o to, żeby miał czas na swoje pasje, i nie marudzę mu zbytnio, że się nie spędzamy każdego wieczoru wspólnie, ale oboje to akceptujemy, oboje mamy swoje zainteresowania Mam nadzieję, że ustalicie coś z TŻ, albo samo minie, jak juz panowie poczynią zakupy ![]() PannaMagda Przykro mi, ale też myślę, że z taką szefową szansa na rozwój/awans jest niemożliwa, i czasem lepiej że taka decyzja zapadnie! Rozpoczniesz nowy etap ![]() Kluska No weekend ciekawie się zapowiada Dobrze, że proporcje wyrównane, i będzie trochę obowiązków, i trochę przyjemnościCo do kościoła, to może spróbujcie w innej parafii, szkoda że robią takie problemy RudaEwcia mój chrześniak jest teraz na etapie wstawania Mysia Mam nadzieję, że dziś lepiej się już czujesz Cieszę się, że diagnoza dobra, i że możecie zacząć starania od zaraz Kamildiana mam inne zdanie odnośnie tv dla maluchów! W tym czasie same powinny się bawić, wymyślać zabawy na macie, z własnym ciałem, prostymi zabawkami- wiem, że czasami jest trudno, ale tv powoduje, że dziaciaki są zabawiane biernie- i to zarzucane bodźcami wzrokowymi, dźwiękowymi, których nie ogarniają... Dobrego dłuższego weekendu, mam nadzieję, że spędzicie go przyjemnie ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Kluska Ja też wczoraj popołudniu miałam zryw na dopieszczanie zwierzaków- najpierw zakupy w kakadu ( obroża p/kleszczowa, smakołyki) weterynarz- tu szczepienie, i odrobaczenie - muszę pamiętać teraz co 3 miesiące przy maluchu! potem czesanie. Zwykle robiłam to 1-2 razy w tygodniu przy serialu na szczęście pies cierpliwie znosi zabiegi. A na koniec jeszcze umyłam mu zęby, bo już z paszczy mu waniuszyłoNo i popołudnie wyjęte Co do wygodnych butów-sandałkowych na spacery- polecam scholla lub Birkenstock - tych ostatnich było sporo w tk maxx za około 70-80 zł więc jak na nie to super cena ![]() A wiedźmie może jakiś kosmetyk? Apaszkę? |
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze odnośnie tv i kompa to ja czytałam że do 2 roku życia nie powinny ogladać.A pózniej też tylko 1-2 h dziennie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz skupia się już dłużej, ma 17 miesięcy i patrzy na tv około pół godziny łącznie w ciągu całego dnia. Woli wrzeszczec, piszczec i marudzic mi nad uchem. Czasem jestem zła na siebie, ze pozwalam mu patrzeć na bajki, ale mam też drugie dziecko, które trzeba nakarmić a chwila spokoju jest mi potrzebna. Za dwa trzy tygodnie skończą się bajki bo będzie cały czas na dworze co mnie bardzo cieszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jestem wykończona, mały nie spał prawie całą noc, budził si co chwilę i marudził... nawet nie płakał tylko marudził po swojemu Teraz też nie śpi już kilka godzin i nie mam czasu nic zrobić![]() Yss gratuluję 3 rocznicy ![]() Arletko to mąż się nie popisał, tak się przygotowałaś, a on dał plamę ![]() Kluseczko to życzę udanego wypadu na basen z Pyzulką Mysiu najważniejsze, że lekarze nie widzą żadnych przeszkód w starankach, a ja coś czuję, że maj to dobry miesiąc na zafasolkowanie Kami też bym była zazdrosna, ale zaufanie to podstawa związku
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co ciesze sie ze mam tz ciagle w domu bo moge na niego w każdej chwili liczyc. Moze sie wydawac ze ciagle przebywanie ze soba konczy sie kłótnia ale odkad sie spotykamy lacznie 5 lat nie bylo u nas jakiejs większej kłótni oj takie tam fochy na pol dnia i tyle. Mamy do siebie szacunek i nigdy nie usłyszałam od tz przykrych slow nawet w nerwach nawet nigdy nie powiedzial zamknij sie albo ty chyba jestes durna. Nieraz mowi ze jestem niepowazna albo zebysmy skaczyli ta dyskusje. To dziala w obu kierunkach wiec nie wyobrazam sobie zycia bez niego i dluzszej rozlaki tez nie. A zaufanie ? Hmm nie mozna ufac do konca lepiej byc ostroznym niz slepo przekonanym ze jest ok.
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie Edytowane przez Kamildiana Czas edycji: 2014-05-01 o 15:28 |
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Yss dobry pomysł, mój bratanek kiedyś miał taki aparat, spytam
![]() Zophiee nic nie poradzisz na to, że zawsze remont się wydłuża też mieliśmy wprowadzić się na początku pazdziernika a skończyło się na 11 listopada a dla wiedźmy sama nie wiem. Ostatnio dostała krem, wcześniej kolczyki z kruka, perfumy. Nigdy nie widziałam zeby się cieszyła z prezentu więc nie wiem co jest dobrym upominkiem. Lila biedactwo Agabi?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie wróciliśmy z długiego spacerku
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska kup wiedźmie nowy model miotły
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tylko tak na chwilkę, mieliśmy dzisiaj jechać do Kazimierza Dolnego, ale jakoś nam się odechciało, może w sobotę się wybierzemy (uwielbiam to miasto Cytat:
Mysiu a Ty gdzie się podziewasz? ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Ewciu ale super Kostuś tupta
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś boska !Ewcia ale Kostello uroczy
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Mały znów koncertuje
Kazałam TŻowi Go uspokoić A był taki grzeczny na spacerze nawet 3 godz przespał W ogóle to zjadłam lody truskawkowe i śmietankowe i szarlotkę w kawiarni, mam nadzieję, że mu nie zaszkodzą Coś mi się należy za te wszystkie męki
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Ja sierano spakowalam i pojechalam z rodzicami na dzielke. Polezalam na lezaczku, poodpoczywalam, pohrzalam sie troszke na slonku. Wlasnie wracamy. Gianka, kurcze, tez bym sie cholernie stresowalam narkoza u tskiego maluszka. Zophie, fajnie, ze sie odezwalas, myslalam o Tobie. Areltko, chlopy to niedomyslne stworzenia. Moj w tym szpitslu to mnie juz w pewnym momencie rozsmieszal. Taki byl przejety, traktowal mnie jak jajo w pewnym momencie juz zacselam sie smiac na glos az mnie brzucho rozbolal. No ale martwil sie, kochany moj.
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka hahaha
![]() Migotko też uwielbiam Kazimierz Zophiee a do tkmaxx też się muszę wybrać w takim razie ![]() Lila przytulam niech się tż wykaże Dupa z basenu, chciałam rano ale tż chciał wziąć małą na spacer to nie oponowałam. Potem obiad i był plan że po drzemce pojedziemy. A z drzemki się zrobiło 1.5h i już za późno. W nd rano pojedziemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu wróciły złe kupki, a już było lepiej Jutro lekarz, ryczeć już mi się chce, bardzo martwię się o Małego. Jeszcze tż dobija bo uważa , że to przez moje mleko samo w sobie.
Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-05-01 o 20:53 |
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobry pomysł
![]() Nimbusa 2001 albo Zmiatacza 3 ![]() Cytat:
Pierwsze słyszę, żeby dziecko miało złe kupki po karmieniu naturalnym? |
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jak pisałam kilka godzin temu wyłączyli mi neta
Arletka ręce mi opadły no chyba bym ze złości wybuchłaZiajka a TŻ się w swoją mamusię bawi? przecież Twoje mleko to najlepsze co możesz dać Czarodziejowi (pozwól że będę Go tak nazywać ) , może daj mu jakieś kropelki? a miotłęKlusia szkoda że basenu nie było ale co się odwlecze to nie uciecze Zophiee miejmy nadzieję że Borysek poczeka na nowy domek i nie będzie chciał mieszkać u babci jak się czujesz?Mysiu super że wypoczęłaś-to było Ci potrzebne,mam nadzieję że dzisiaj się już lepiej czujesz? Miałam coś jeszcze napisać ale się zakręciłam
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Już w łóżeczku
![]() Ziajka, kochana rozumiem , że sie martwisz, ale napewno jutro lekarz Cie uspokoi Zamiast wspierać to dołuje.Rudziak, odpoczełam ![]() Dzisiaj czuje sie lepiej, barki bolały mocno ale tylko rano, brzuch też tylko chwilami. No a my jutro w ogóle mamy ślub i wesele. postanowiliśmy iść do urzędu stanu cywilnego i na troche na sale. Zjemy, posiedzimy chwilkę i pojdziemy. Na szczescie to 15 min piechotą od Nas Agabi, babo!! Martwie sie o Ciebie!!
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu cieszę się, że trochę odpoczęłaś
Ziajka nie słuchaj gada mój mówił ciągle, że Hania się nie najada z piersi - aż do wizyty u dr kiedy dostaliśmy zalecenie przejść na kp ze względu na duże przybieranie chłopy pojęcia nie mają.Arletko jak tam? Mam nadzieję, że Twoja nieobecność wynika z tego, że wieczór spędzasz z tż ![]() Ewciu fajnie, że Kostek nie wstydzi się widowni Izuniu czy Domiś już reaguje na imię?
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu pewnie że idźcie-rozerwiecie się trochę i może dłużej posiedzicie
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Mam nadzieje, że już mu lepiej , śpi spokojnie, kupka pewnie rano będzie, oby była już normalna mam nadzieje, że tylko zaszkodziło mu coś co zjadłam. Choć i tak juz uważam.Ile się człowiek przy dzieciach nastresuje , a tż to pewnie spanikował dlatego głupoty gada. Ewcia Czarodziej ![]() Mysti kupki ze śluzem i krwią to złe ![]() Mysia super, że odpoczęłaś, nie ma jak u mamy. A z weselem może akurat pobawicie się, bo bedziesz mieć powera, a jak nie to znikniesz do domu Kluska te chłopy to motywują a znawcy jakby całe przedszkole wykarmili. Mój twierdzi, że powinna dawać mm i wogóle zacząć już mu rozszerzać dietę bo siędo smaków nie przyzwyczai czasem go tak napadnie, na szczeście nie na długoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka...krew w kupce to rzeczywiście niedobrze, a śluz jest bardzo widoczny taki przejrzysty?
Krzysio też robi takie lepkie sluzowate kupki, konsystencji ciepłego kislu, ale śluzu nie widzę. Raz widziałam u Jasia jak był mały. A jak długo ma ten śluz w kupce? I dziwne jest żeby krew pojawiała się przez to co jesz... Hmm ciezka sprawa, mam nadzieję ze lekarz coś poradzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka trzymam kciuki, żeby rano byłą już ładna kupka
z tego co mi koleżanka mówiła, to śluz jest pierwszym dowodem nietolerancji laktozy ![]() Iza obiecałąm Ci kiedyś, że pokażę pokoik skoro dziś posprzątałam to wrzucam fotki z nową szafą jeszcze na podłodze zamiast dywanu będzie piankowa mata, nad łóżkiem literki (nadal nie przyklejone...) i z czasem wymienimy fotel na taki jak w załączniku
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysti nie ma samego śluzu, tylko konsystencja takiego kisielu jak opisałaś. Dr powiedziała ,.że to coś bakteryjnego w jelitach i dała leki, było lepiej a tu znów pogorszyło się. Nie wiem czy mu lek zaszkodził czy ja czymś dodatkowo podrażniłam jelitka. Oby było już lepiej, jutro i tak miała być kontrola. Dzieci nie powinny chorować, wolałabym sama przechodzić mega grype jelitową, żeby tylko Kubuś nie cierpiał.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Kluska super pokoić, taki optymistyczny. A jak przenosiny? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-05-02 o 00:00 |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka, nijak
leży tu koło mnie moja Pyza...może jutro. Napawam się jej obecnością A pokoik mi się mało dzieciowy zdaje, chyba musi nabrać charakteru razem ze swoją lokatorką będzie przybywać zabawek, pojawią się ulubieni bohaterowie bajek to naklejki na ścianach zrobimy.Dobrze, że masz jutro wizytę. A dr dał lek to po wymazie czy w ciemno? Z tego co pamiętam to wymazu nie było - może w tym rzecz, trzeba zrobić i będzie wiadomo co za bakteria i jakie leki. Może jak jutro będzie kupa to nawet przed lekarzem na własną rękę "zabezpiecz materiał" i daj do labo. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Bo to tak jak z intymnymi infekcjami - dopóki się dobrze nie wyleczy to wraca i wraca. A bakterii i grzybów jest tyle rodzajów, że ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Aaa i masz ode mnie zapro na fb. MM
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

za rocznicę i starania męża, zawsze takie pyszności robisz 

To ja z kolei tak bym jie mogła 
też bym była zła
ciekawe czy cokolwiek dla siebie znajdę.

Nie mam na to wpływu większego, więc staram się tym nie stresować i nie dołować!

jesteś boska
Kazałam TŻowi Go uspokoić
Coś mi się należy za te wszystkie męki
niech się tż wykaże
chłopy pojęcia nie mają.
z tego co mi koleżanka mówiła, to śluz jest pierwszym dowodem nietolerancji laktozy