|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Klaudenc, dam znać Pewnie będę testować za tydzień. Na razie rozgryzam co mnie puszy, mam pewne przypuszczenia, ale muszę to potwierdzić, więc w sobotę powtarzam ostatnią i przedostatnią pielęgnację .
|
|
|
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
moje najdłuższe kontrolne pasmo ma 66 cm - ale często obcinam końcówki, siedzę z nożyczkami i ciacham wszystko rozdwojone czy z kulkami na końcach - chyba nigdy nie zapuszczę
|
|
|
|
#4983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4984 |
|
Zadomowienie
|
Sereniti ILE CI ROSNĄ NA MIESIĄC?! UMRĘ tu chyba z zazdrości...
![]() Włosiska super! Doe jaką farbę dorwałaś? ![]() Co do kozieradki to mam mielone nasiona bo niby lepiej działają, ale tragedia, tu w UK to wszyscy, że 'o coś curry zaleciało'.... ![]() Klaudenc to się chwal efektami, ale może do mnie na pw, żeby przykrości sobie nie robić... Imperfecta no jak tak patrzę to identyko wygladają te podprosotowane falki po naturalnym schnięciu [na górze], wiadomo ze mam krótsze i mocniej wycieniowane więc będą wygladac inaczej, ale ogółem widze mnóstwo podobienstw. Macie racje one sa bidy cięzkie i dlatego się tak prostują dopomogę i działa. Koniec zamartwiania. Ile trza pomóc o pomogę a resztą się nie martwięn;]
|
|
#4985 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4986 |
|
Zadomowienie
|
AAa mango copper. Pamiętam używałam na samym początku na odrosty i mam jeszcze jakieś 12 odzywek z kazdej paczki co zostały xD
On mi słuzył na poczatku ale wypłukiwał się do nieladnych wypłowiałych żółtopodobnych kolorów i robiły się pasy więc dofarbowywanie odrostu nie wchodziło w grę, henna łapała w tygrysa, wyglądało to strasznie więc przerzuciłam się na Olię copper.
|
|
#4987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze trochę poczekam z farbowaniem, bo odrost nie wali po oczach, i muszę dopaść ocet jabłkowy...
|
|
|
|
|
#4988 |
|
Wtajemniczenie
|
używałyście szamponów Fitomed? który najlepszy? one są do codziennego mycia czy do oczyszczania?
|
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
piję skrzypokrzywę 2 razy dziennie, biorę wit B z humavitu i używam sesy przed każdym myciem tzn na noc daję kozieradkę a sesę rano na 2 godziny przed myciem -z tym ze mnie zawsze włosy rosły min 2 cm na miesiąc nawet jak nic nie robiłam
teraz używam jeszcze kurację rzepy z joanny ale to na wypadanie. zauważyłam ze włosy kręcą mi się fajnie jak daję mix oleju rycynowego i ryzowego na długość a po umyciu mocze je w wywarze ze skrzypu pokrzywy i suszonej pietruszki - nie muszę robić dosłownie nic a i tak falują i nawet na 3 dzień fala jest szkoda tylko że nadal nie mogę pozbyć się puchu - zwalam winę na hennę ![]() odnośnie paznokci - ciągle mam takie jak Joanku a nawet dłuższe, co kilka dni piłuję na krótko ale i tak rosną w zawrotnym tempie i są twarde jak skała - wszystko dzięki skrzypokrzywie, szkoda tylko że wszędzie szybko rosną mi kudły
|
|
|
|
#4990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są jeszcze te Radicale Cytat:
|
||
|
|
|
#4991 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygładziło mi włosy, koloru nie zmieniło Cytat:
Cytat:
Ja też teraz często nie stylizuję, często wspominam o tym, że synek mi nie daje i suszę je na prosto chłodnym nawiewem suszarki, rozczesując grzebieniem w trakcie suszenia. Mam teraz zdrowe włosy i spokojnie mogę tak robić, puchu strasznego nawet nie ma, choć dużo bardziej wolę się w stylizowanych, to niestety nie zawsze mam możliwość ![]() Joanku - głowa do góry bijum - bez stylizacji u Ciebie jest naprawdę w porządku, wiem, bo śledzę na blogu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4993 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tęcza i jednorożce. Mam widzieć tylko tęczę i jednorożce
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4995 |
|
Konto usunięte
|
Powiedzcie mi, czy jak.zaczynalyscie tez z kazdym myciem coraz mocniej krecily wam sie wlosy? Albo to moja psychika, albo z kazda odzywka wzmacniaja skret ^^
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4996 |
|
Moderator
|
Joanku, z pewnością się pochwalę po jakimś czasie pielęgnacji. Nie liczę na cuda bo one mają tendencje do przezroczystości w rogu paznokcia, ale np. przy kciuku mam bardzo twarde i poza opuszkę sporo.
Doe - a no ta ma glicerynę to może spuszać też, ale mi sie nie zdarzyło, lubię jej używać np. pomiędzy myciami - jak nie chcę myjać szamponem. i wtedy spoko tydzień bez mycia szamponem moge przeżyć, takze dla mnie przydatna rzecz, szczególnie że zamierzam ograniczyć mycie i myć tylko w piątki i wtorki. Codzienne mycie jest u mnie i tak zbędne i ekstremalnie męczy kudły :/ mam nadzieję, że dobrze im to zrobi. A propo porostu - to mi też teraz rosną jak wściekłe. Strzelam że ze 2 cm na miesiąc jak nie więcej. Po miesiącu od cięcia mama mi znowu podcinała i znowu mi powyrastały po kolejnym miesiacu, szczególnie tył, co daje 2 miechy od pierwszego cięcia. Moje hery to maja tak, że mi rosną szybko do ramion, a potem zastój. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-04-30 o 22:50 |
|
|
|
#4997 |
|
Zadomowienie
|
Ooo klaudenc przerwy tak jak ja. Ja myje w niedzielę i środy ;p
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak miałam czas to myłam w środy jeszcze, ale to jak miałam naprawdę zachciankę I dlatego zastanawiam się jeszcze czy może przez to mam ten łupież, że tak rzadko myję? |
|
|
|
|
#4999 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Spróbuj sobie częściej je umyć i zobacz co będzie.
|
|
|
|
|
#5000 |
|
Konto usunięte
|
Jak wy dajecie rade tylko dwa dni w tygodniu :p ? Ja to co dwa dni myje, inaczej sa tluste
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#5001 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5002 | |
|
Moderator
|
Cytat:
teraz mam nieco wszystko zachwiane, ale jak była równowaga no to mimo aktywności fizyczniej codziennie myłam sobie raz na 5 dni, a tłuste i tak nie były tylko zakurzone, czy coś.
|
|
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
Martek mi wypomniała (sympatycznie bardzo), że nie stylizuję już na skręt, niestety włosy skręt tracą coraz bardziej wraz z długością i brakiem warstw
wywijają się tylko końce, trochę grzywka, a reszta prawie prosta, ledwo jakaś falka tak jak judis napisała, im dłuższe, tym bardziej proste jak do Was trafiłam w czerwcu 2011, to były takie pierwsze próby CG, wyglądały bardzo dziwnie, tłusto, ale ja oczywiście byłam zachwycona, że coś tam faluje ![]() ![]() systematyczna pielęgnacja i odpowiednie cięcie zaowocowały złotym okresem dla moich fal: no a teraz prościzna w sumie, po cg zostało mi osuszanie w koszulkę, suszarka z letnim i zimnym nawiewem, i mycie kubeczkowo
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
Malina, czym w końcu robiłaś?
fajny ten kolor masz. Pisałaś, że zastanawiałaś się między Pure Paprika a Mango a kupiłaś coś innego jeszcze. To co w końcu kupiłaś? Ładne są, lśniące, wyglądają na zdrowe.. no ale gdzie te fale PS Trzeba nowy wątek |
|
|
|
#5005 |
|
Rozeznanie
|
Maliniarko!, uwielbiam Twoje włosy! Nawet te proste! Chociaż oczywiście szkoda skrętu. Piszesz, że nie stylizujesz na skręt, a jakbyś stylizowała, to coś by się udało wydobyć? Ogólnie, pod względem kondycyjnym włosów, jesteś moim niedoścignionym ideałem
. |
|
|
|
#5006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5007 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj był krem z Isany na noc. Jest gładziuchno i miluchno
|
|
|
|
#5008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale końce to jakaś pomyłka - miałam przepiękne końcówki (mimo, że farbowałam) gdy nie czesałam włosów, a teraz... wiem, że rozjaśniałam i farbuję, ale wg nie główny sprawcą zniszczeń na końcówkach jest TT i czesanie na sucho jeśli chodzi o stylizację, to próbowała ugniatać to z żele i dyfuzorem, nawet pokazywałam tu na wątku, ale jakoś to smętnie wygląda, takie wiszące smutne, wygniecione falki, przy skalpie płasko (dlatego jestem zdecydowanie za warstwami u kręciołków)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-05-01 o 14:19 |
||
|
|
|
#5009 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Zdjęcie aktualnego stanu włosów znajdziecie w albumie. Od jakiś 3 tygodni zaczęłam o nie dbać. Zastanawiam się, czy udałoby mi się wydobyć z nich piękne loki/fale jak na zdjęciach powyżej I oczywiście je zapuszczam
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

, moje chyba najdłuższe teraz też mają gdzieś 47/48 cm.
Pewnie będę testować za tydzień. Na razie rozgryzam co mnie puszy, mam pewne przypuszczenia, ale muszę to potwierdzić, więc w sobotę powtarzam ostatnią i przedostatnią pielęgnację 
i na tym głównie skupiam swoją uwagę. wrzucam fotki z dziś - po myciu i samodzielnym wyschnięciu, bez ugniatania, żelu itp kolor to wypłowiałe indygo, muszę znów nałożyć bo włosy mi rosną 4-5 cm na miesiąc więc odrosty widać zwłaszcza całe siwe skronie 

długość całkowita włosów to w najdłuższym miejscu około 47cm 

I oczywiście je zapuszczam