|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
to wrzucam wam fotkę zadowolonego Karola który wszedł sobie na szafkę no i pozycję z nogami na stole
|
#3242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ale ja tez tak mam, ost kazda wolna chwila to tutaj Cytat:
!!! niezly akrobata z niego.ja bym pewnie 8 razy an zawal serca zeszla widzac takie cosc hihi.tak czy ianczej BUZIAKI dla Karolka i Julici od Emilianka <3. Cytat:
za bibulke - dasz rade, tyz tak mam.- co do usypiania .no i ja sie witam ... mialam wam wczoraj napisac, ale tak juz mi sie spac chcialo zem padla jak Trup :P - no wiec bylam w tym sklepie po tego grila ... biora gazetke ide do ludzia z obslugi i sie pytam '' gdzie je znajde '' on do mnie *prosze czekac, spr czy mamy na stanie* - no wiec wedlug niego NIE BYLO. moja mame juz qrwica wziela . BO po CO ona tu z Milusiem przyszla, ze ona zawsze musi mnie posluchac ze mam oglonie glupie pomysly ![]() no wiec kieruje sie w strone Kasy, bo tylko tam bylo wysjcie ide ide ide, i nagle mowie do mamy ' ooo popatrza takiego grila chcialam* mama oczy .... i co sie okazalo ze Jeden ( a'la wystawa') stal na 3PUDLACH . wiec ogolnie na stanie mieli 3sztutki ... no wiec zakupilam - teraz tylko rozpalka i jakies miesiwo i w niedziele cos sie zrobi, bo ma byc ladna pogoda.
|
|||
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Małpka - masz genialne dziecko!
![]() kasia - o matko, ale bym pożarła taką kiełbaskę z grilla, albo karkóweczkę, albo szaszłyka! ![]()
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
to wam wrzucę jeszcze Karola w pełnej okazałości
|
#3246 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super, brawa dla Tż za pomysłowość Cytat:
Co do wit D, mi pediatra mówił, że trzeba ją podawac do końca życia, o dawkach nic nie mówił. O jeszcze apropos śniadań. Mikołaj owsianki nie lubi, polubiłam za to ja Jeszcze mam płatki ryżowe, może to mu podpasuje. No i daję kaszkę z owocem. A innym razem chlebek. Może się w końcu uda wyeliminować 1 butlę i zostaną 3 ![]() Małpka Karol boski i jaki uśmiechnięty Aha i co do trampek...mi się bardzo podobają ale one nie mają przecież usztywnianego zapiętka?? Takie mogą być? Nie zaszkodzi to stópkom? Bardzo ładne butki ma ta Ciżemka. Podobają mi się A cena podoba mi się jeszcze bardziej :P
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-05-01 o 12:09 |
||||
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Mracel dostal wczoraj ode mnie duploki - ale ma zabawy i radochy, bawi sie nimi caly czas
![]() Malpka Karol na szafce akrobata! jak on sie tam wdrapal - i jaka fajna pozycja do jedzenia boski jest! ![]() sliczny Karolek a książeczka jest w jezyku niemieckim, raczej w PL niedostepna, jest tez w klubie w temacie ksiazeczkowym wrzucona panika nie dziwie sie, zejuz od odkurzacza spitala ![]() pytalyscie o elefanteny - my mamy i jestem bardzo zadowolona, ale my mamy jedne buciki i sa juz tak brudne, mimo mycia mam zamiar teraz kupic jakies sandalki, tez sa fajne z elefantenow, ale nie wiem, czy brac te z zakrytymi palcami czy otwartymi? (jakies doswiadzcenie macie? ) cathlyn o tak! pilka jest super! baardzo lubimy Hally berry tak, dzieci nas teraz bardzo nasladuja i na kazdym kroku zaskakauja ![]() Kasiu bruummm brummm jedziemy ![]() to nie byla pizama, choc lozko mogloby na to wskazywac jak poobcinam odpowiednio film to wstawie, bo M. politykuje na calego - przynajmniej dla ans kupa smiechu
|
#3248 | |||||
|
Rozeznanie
|
ciekawe ile zdaze odpisac zanim bąk się obudzi....
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kasiora masakra.własnie dlatego nie mam trójki dzieci i chyba nie bede miec bo uwazam ze nie ma co kupowac szajsu, jakis zwykłych byle trampek gdy dziecko rośnie i mozna stópke dosłownie zniszczyć apotem leczenie. na szczescie mamy babcie wiec młoda to powinna mieć kartę stałego klienta w ecco. za to tżz ecco nie jest zadowolony i juz tam nie kupuje. na buty wydaje najwiecej i na swoje staniki bo tez mi szkoda cycków.Cytat:
![]() Cytat:
![]() kto go ubierał, tata? kratka, moro, paski u nas dalej katar i gorączka znika i się pojawia, młoda z tż pojechali. my si e kisimy z maluchem w domu, bidula okropny. gile ze hej, jeden był dzis w pozycji siedzacej od noska do podlogi, gdzie mu sie to miesci? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- a on tam wlazł bez pomocy zadnych podescików? takwysoko!
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
hej!
na reszcie u nas jako taka pogoda, klaruje się.. na razie nie wychodzę bo by mi kręgosłup strzelił ;/ dziś znowu sie męczyłam do 1 w nocy.. w dodatku dzisiaj święto, jutro zamknięte i dopiero w poniedziałek mogę coś działać.. znając życie przejdzie do tego czasu.. za to mąż mój kochany zajął sie Ewcią a ja leżałam godzinę w gorącej wannie uff co do butków- ja jestem średnio zadowolona z elefantów.. może pierwsze i tak jakoś nie całkiem dobrze dopasowane, sztywne.. widziałam, że Ewcię troszkę uciskają bo miała odciśnięte rajstopki.. albo może za mocno wiązałam w każdym razie bez porównania do emel'ków.. tylko czemu i jedne i drugie takie drogie a nie pochwaliłam się, że byłam w ciucholandach w Pl i kupiłam właśnie sandałki dla Ewki z ecco za 14zł, tak! za całe 14zeta prawie jak nówki i całkiem sporo ciuszków na lato Moderna- super filmik Agateczka- będzie dobrze, będziecie u specjalisty! dużo siły i pozytywnego myślenia całuski dla Bartusia Lunka- Kamilek cudny kwiatuszku- Karol Pani- zdrówka dla Michasia! ja tez pytałam o wit.D i mamy podawać codziennie do 2r.z. teściowa mnie zagrzała ostatnio.. mówię jej, że Ewa nie chce za bardzo pić już mleka na wieczór i że daje jej mniej bo nie dopija a ta do mnie- "To po co jej dajesz?!" ![]() teściowa dobra rada ehh po urodzeniu strasznie mnie poucza- powinnaś, musisz, dlaczego to i tamto
|
|
|
|
#3250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. w niedziele no i raz jeszcze dla Julci - NajLepszego z okazji 5Latek to czekam na Was .Cytat:
- Ciebie tez zapeaszam w niedziele no dzis Mlus pobil rekord swiata w usypianiu - 45 min tu to zajelo ale w koncu padl wtulony w reniferkowa podusie ja czysta pachanca - obiad wlasnie jest w trakcie konsumpcji i na 16 do pracy .
|
||
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlazł sam podejrzewam ze stanął na półeczkę pod spodem albo się wczołgał nie wiem bo zawołał mnie dopiero jak był na górze a wogóle to na początku stał dopiero potem usiadł
|
|
#3252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2.obstawiam połeczkę, ja bym zawału dostała, raz ze jak by spadł to mogloby byc nieciekawie , dwa jak by sie zlapał tv to juz wogole szkoda K, szkoda tv... ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- dziwne ale nie
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karol-niesamowity! sto lat dla Julki
|
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na razie odpuścił ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1600&bih=785 http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1600&bih=785 no albo inne ale chodzi mi o to zeby te paluszki były ciut osłonione
|
|
#3255 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mnie chyba z kimś pomyliłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak szybko do niego biegłaś jak to zobaczyłaś? hehesuper połączenie krata, paski, moro boski zębatek KarolekCytat:
coś takiego: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...eciece-sandaly albo http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...eciece-sandaly ale bardziej podobają mi się te niższe Cytat:
strasznie masz z tym kręgosłupem oby szybko przeszłoa dla teściowej baty, niech się nie wtrąca Trolla poopieprzać też się trochę trzeba
|
|
#3256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hue hue. a kto napisał, że dała skierowanie. zleciła zrobić priv. jak wyszedł ten kosmos to dała skierowanie na siuśki.
oj Ty moja Sherloczko raju, cały czas się lękam tego momentu... chyba się pochlastam ![]() jak dziś? Cytat:
![]() T. z niedzieli na pon. chrapał jak własny dziadek... no właśnie z Kaufa mam super są, w takim plastikowym pudełku.Cytat:
![]() ![]() a T. biedronki, zegarki, zwierzątka... wracam dziś z wychodnego a z klocków jakiś dziwny twór zmontowany. pytam co to... skocznia małpka ma pozycję dojazdową, ławkę, zjazd, to coś na dole. normalnie leżałam ![]() jaka chora? babiura ![]() jakie ładne sztuki w niektórych ponacinałam gumki. też bezsensu, ale cóż... Cytat:
![]() Cytat:
dziś rano tą kaźnię zaliczyłam. ble ble ble... już? Cytat:
![]() ![]() uwielbiam mojego ojca. on takich "azaliż'ów" gasi w 3 sekundy ale Ty też nie masz z tym problemu
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-01 o 14:21 Powód: lit. |
|||||
|
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też pytałam i moja pediatra powiedziała że nawet do 3 rż podawać
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- ta przyjemność przede mną
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
wymiata!
ależ ma strój! wygląda jak maly Komorowski ![]() Cytat:
a gdzie kupujesz? sandałów Ecco z konkubentem też już nie kupimy... nie spasowały i już. no i gil do podłogi ale nie mam co się śmiać, bo takie same katarkujemy ![]() biedna... a teściowej ![]() tja. i ja też?! lachon aż miło. dlaczego lachony tak na siebie nie patrzą? przez lachonią perspektywę?
|
|
|
#3260 |
|
Rozeznanie
|
triumph, dla mnie szczyt kasowy ale tylko tam cos znajde
ostatnio dałam 170zł, wiem ze jestem z Krakowa i to dużo tłumaczy ale w chwili obecnej dla mnie masakra, i na długiej jeszcze ale to juz teraz wogole, ehmały śpi, z małą przerwą na płacz i picie, to już prawie 3h!!!gorączka 37,2 uff ale jakiś taki słaby był jak się obudził
|
#3261 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszam chętnie was poznamydziękuję rozmawiałam postaram się musi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję nie śmiałabym Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra już nie smęcę wam tu ale czytam co mi piszecie i ryczę bo tak bardzo bym chciała aby mój synek rozwijał się normalnie jak inne dzieci, cieszyć się a ja ostatnio tylko chodzę smęcę i ryczę po kątach. W dodatku wczoraj gorączkował i dziś też A właśnie jak to jest, jak mierzę temp w pupie to odejmuję coś?? bo już nie wiem.... |
||||||||
|
|
|
#3262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) boi sie o moje nadcisnienie - w poprzedniej ciazy lezalam na patologii 2 tyg przed CC z tego powodu, a teraz dmucha na zimne, ze moze mi skoczyc wczesniej i wczesniej byloby trzeba ciac, wiec na wszelki wypadek chce mi te sterydy dac. Pewnie, zmien gina na takiego, przy ktorym swobodniej sie czujesz, w koncu nie zaszlysmy miesiac po cesarce i nie ma co sie bac - tylko kontrolowac Na ostatnim usg nie bylo widac u mnie starej blizny, teraz ok 30 tc mam ja miec skontrolowana (bo na 1. usg wyszla ciensza w jednym miejscu). Tobie tez pewnie obejrza ja na genetycznym, jak nie, to popros Achna u nas jezdzik bardzo sie podoba, Krzys robi brrrr brrrr na jego widok, majstruje ciagle, wsiada, chowa cos i wyjmuje z bagaznika ![]() Kwiatuszku dziekuje za info dot. Deichmanna ![]() Wrocilismy z Lazienek - chyba pol Warszawy i okolice zjechalo... ![]() Tlumy takie, ze hej. Troche bylismy w piaskownicy, na hustawce-koniku, na trawce i na koniec Tatus wzial na barana, a Krzys ogladal pokaz konikow na hipodromie Jutro ma padac i chyba faktycznie, bo niby cieplo, ale jakis chlodny wiatr urywa glowe.
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
haha wiedziałam ze sie wam spodoba
wogóle to byliśmy w trasie to miał dzinsiki a w domu tż go rozebrał i założył spodenki po domu i tak fajnie wyszło Cytat:
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
mały Komorowski..
wiedziałam ze tż ubierał, ha
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Agateczko
- to jak ci sie tak marza Baciki Malpka - boooski Karolek - ale zauwrzylam siniaczka a wiec wspinanie nie obylo sie bez "przygod" co nie zmienia faktu ze sliczny z niego chlopczyk. Niooo i ja juz jade do pracy, teoche wczesniej ale z kolega sie umowilam co ma mi cos Mocniejszego zaoferowac na grilla xD haha. To papa do wieczora - poczytam was kolo 22 jak bede wracala ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle a ja już sobie myślałam odnośnie tych tenisówek że wyczytałaś gdzieś że niezdrowe dla stópki bo niewyprofilowane itp.
i dlatego nie kupisz Roszkowi---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Malpko Karolek jest boski ![]() Agnjeska jaka kolekcja butów widać że Jaśka to 100% kobieta ![]() Muszę was nadrobić ale obiecałam sobie że wezmę się za czytanie książek tak więc jedną rano przeczytałam i może zaraz zacznę kolejną, pospisywałam sobie kiedyś tytuły książek co tutaj pisałyście tak więc coś tam dla mnie się znalazło bo ja to poza każdą książką Gerritsen to tak bardziej historią lecę ... bzinka piękna pogoda gdzie ty miałaś rano piękną pogodę bo u nas to desszcz padał pochmurno ale coś niby słońce zaczyna się przebijać przez chmurki Miłego dnia na wsi Może jutro namówię tż na zoo bo w sobotę idziemy na roczek fajnie i nie fajnie bo tż chciał zabrać chrześniaka na Paradę Parowozów bo jest miedzy 13-15 w sobotę a my na 14 na roczek i nam nie bardzo pasuje bo jednak tak 30 minut w jedną stronę musimy jechać ... może za rok nam się uda |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
panika kupilam kreatywne auta i kreatywny domek
oprocz tego zamowilam duze zoo - ale to jeszzce czekamy na przesylke ![]() M. najbardziej bawi sie tymi samochodzikami, ja lub maz budujemy a on biega tam i z powrotem brumm brummm, albo nimi jezdzi po podlodze, przerzuca klocki z pudelka do pudelka, otwiera okienka, odrywa klocek od klocka, probuje nakladac... no ma zajecie juz drugi dzien
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie na Długą się jutro wybieram, bo w Triu. nie ma już na mnie rozmiarów :/
w pracowych czasach miałam jeszcze sklep na Al. Pokoju, ale tam to samo co na Długiej... myślałam, że mi jakimś tajniackim z-dziada-pradziada-krakowskim adresem pojedziesz ![]() ![]() ![]() i ile spał? T. pobił swój rekord. 2,35'. szok. ciekawe co z nocą będzie... Cytat:
ktoś z Tobą zajmuje się Bartkiem? o super! ![]() Konkubent zawsze wkłada spodnie w skarpetki... aż mi się coś w oczy dzieje, jak to widzę ![]() Cytat:
ciocia Oliwka tyż miałam taki plan (przed choróbskiem), ale mnie chłop wyśmiał... stwierdził, że tabuny będą... ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- no u nas już 5 miesiąc ![]() super wybór. w ZOO ukochany tygrysek T. A Marsel jest super-męski-brum-brum-brum!
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka mi pediatra mowila,ze jak juz trampki to krotsze, bo w wyzszych material nie trzyma nozki stabilnie.
Pani, Trolla triumph jest jeszcze w outlecie w Faktory, na dole niedslekp smyka. Tam na bank ceny odpowiednio nizsze. I w Sumie to taka luzna propozycja,zebyscie wyskoczyly z jednego rozmiaru i obdarowaly innych-> np.mnie bo z moich cyckow to plaskie nalesniki zostaly. Pani w radiu eska reklamuja ze w faktory jakas mega wustawa lego, budowle duzych wielkosci itp.moze bedziecie zaintetesowani
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet z dwóch ![]() Wystawa - super pomysł. o ile jutro dostaniemy zielone światło na wyjścia... a! Klementyna! oby nie pod kolorek (ten lakier). Bym strzeliła kontrastem lub klasykiem (właśnie nude lub odżywkowo)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

05.07.2008 

my pracujemy Karol z dziadkami śmiga, wogóle jest fajny cudny wesoły, wczoraj wszedł na szafkę i stanął obok telewizora
oczywiście zaraz mnie zawołał i z zadowoloną miną robił sobie 'nonono'
zaskakuje na każdym kroku musimy mu wyjąć rowerek biegowy ciekawe czy już byłby dobry na niego 
za bibulke - dasz rade, tyz tak mam.
.
akrobata!
boski jest! 

w każdym razie bez porównania do emel'ków.. tylko czemu i jedne i drugie takie drogie
całuski dla Bartusia 

oby szybko przeszło