|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rossmann cz. XXII
Mi ust nie wysusza Wibo Elixir - uwielbiam te szminki za kolor, konsystencję, pigment, niestety nietrwałe.
Inglot - niestety nie w Rossie ( to mnie zdziwiło bo po konsystencji spodziewałam się że będzie wysuszać ). Revlon Color Burst Lip Butter - uwielbiam te masełka chociaż mają one tyle samo zwolenników co przeciwników. Chwalone są też szminki z Bourjois, ja nie miałam i się właśnie zastanawiam. Lubię też szminkę w kredce z Astor ( nie jestem pewna czy nie podsusza ust lekko ) planuję ją nabyć w jakimś soczystym kolorze. |
|
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W regularnej cenie 10zl. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
ile po zniżce kosztuje ta odżywka z eveline do brwi i rzęs?
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- a masełko bardzo fajne, o wiele lepsze niż te z Clinique, mam jedno i kurzy się w szafce, a z Astora super, mięciutkie, ładne kolory, fajny zapach. Fajne są też te z Catrice, polecam. |
||
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie dałam za wygraną i o to voile-dwa zaklejone ładnie
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już mi się z szuflady wysypują więc chyba nie powinnam nowych kupować ale ciągle coś kusi |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
On and on bronze <3 moja nowa miłość :P jak on się świetnie rozciera i nakłada! Zielony tusz z wibo wczoraj się już nie osypywał, dziś dalej testuję
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2439 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
Czy te błyszczyki http://www.zeberka.pl/img/le/567.jpg są dostępne w R.? Orientujecie się w jakiej cenie?
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu aż mi się macanko w Rossie śni po nocach
ja mam 2, ot takie barwione balsamy, napewno nie mogę tego nazwać pomadka nawilżającą, ale jako kolorowe balsamy do ust są ok. |
|
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po testach On And Bronze Colour Tatoo i powiem wam że efekt jest taki naturalny. Ton koloru podobny do moich złocisto miedzianych włosów i efekt jak z reklam
Tak dobrego mono cienia jeszcze nie miałam! Jestem bardzo zadowolona bo szybko się go nakłada i nie trzeba dodawać nic więcej do makijażu. Sam ślicznie wygląda na powiece Teraz pytanko. Czy czerwona szminka do czerwonej sukienki to nie będzie przesada? Niedługo wesele i nie wiem zbytnio jaki makijaż wyczarować. Kusi mnie kupno Bourjois Rogue Velvet czerwona. Ponoć trwalsza niż Rimmelek. |
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Czy była już wklejana nowa gazetka? Jeśli tak, to czy mógłby ktoś napisać, ile mniej więcej stron temu? Bo wątek strasznie pędzi.
|
|
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2446 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
O, to ja tak na przyszłość zapytam: są w rossmannie jakieś błyszczki o słodkim smaku? Kiedyś miałam jakiś z rimmela w tubce, ale ich już nie ma.
|
#2447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dzień może być, ale ja w ogóle zauważyłam, że u mnie na uczelni dziewczyny preferują makijaż bardzo prosty- cielisty cień i kreska eyelinerem na górnej powiece i tyle, jestem jedną z niewielu, które bawią się cieniami. Może niektórzy wolą spać rano Więc w tym tygodniu jak miałam On and On Bronze na zmianę z Rich Russet z Rimmela, to czułam się trochę za bardzo umalowana, jak na imprezę trochę. Do pracy też wolę coś bardziej stonowanego jednak, bo za bardzo metaliczny/błyszczący jest dla mnie. Jak dla mnie czerwona szminka i czerwona sukienka to dobre połaczenie pod warunkiem, że to ta sama tonacja, a nie sukienka bardziej zimna a usta koralowe Nawet wpisz sobie w google red dress red lips, bardzo ładnie to wygląda ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Mam jeszcze pytanie- czy którejś z Was udało się zdobyć tą książeczkę rabatową w kwietniu? Bo ja byłam pytać u siebie i pani powiedziała, że się rozeszły w pierwszym tygodniu i potem już nie dostali Ja jej powiedziałam, że to szkoda, bo w regulaminie jest, że dostępne w marcu i kwietniu No trudno!
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Ja mam koleżankę, która w dni, kiedy wstaje za późno przychodzi tylko z umalowanymi rzęsami, różem na policzkach i wygląda na swój wiek, młodo i rześko. A jak ma czas rano to przychodzi tak umalowana, że mam wrażenie, że jakbym jej nie znała to pomyślałabym, że jest 15 lat starsza w dodatku z piątką dzieci bo za dużo tego wszystkiego i oczy się wydają takie obciążone tym makijażem zamiast podkreślone Ja też potrafię przesadzić bo uwielbiam cienie i filmik na yt i najgorzej jak nie ma czasu tego zmyć przed wyjściem
|
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no właśnie dla mnie młodziej wyglada tu https://www.youtube.com/watch?v=0z-TtJl-yg4 10:03 masz efekt, proste cieniowanie naturalnymi kolorami zadnym szarym czy czarnym, bez kreski i pomalowanych dolnych rzęs. Wiemy ze jest pomalowana, nie jest tak, ze tego nie widać , bo widać, ale nie rzuca sie to tak w oczy. z tym, ze kreska kojarzy się z młodymi osobami, to też dla tego, że w większości młode dziewczyny chodzą z kreską, tutaj jest okej akurat, ale dość często właśnie kreska potrafi postarzyc przez to, że makijaż automatycznie robi sie cieższy tym bardziej jak kreska jest na pół powieki. Zastanawia mnie wogóle tak ogromna popularność kreski, praktycznie każdy makijaż na youtube jest z kreską tak jakby to był obowiązkowy element makijażu. Żeby nie było nie jestem przeciwniczką kresek, po prostu nie rozumiem ich wielkiego fenomenu (pomijajac juz fakt ze nie dla każdego czarny kolor kreski jest kolorem idealnym, lepszy byłby brąz). Dużo lepiej w dziennym makijażu wygląda lekko rozświetlający cień wklepany opuszkiem na srodek powieki, a jak już chce sie koniecznie mieć bardziej zaznaczone oko to mozna zageścić linie rzes brązową kredką. |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko pamiętam, że kleiły się jak diabli. |
|
|
|
|
#2452 |
|
Rozeznanie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;46247006]Ponawiam pytanie. Czy mogłybyście mi polecić jakiś balsam, który wspomaga walkę z cellulitem?[/QUOTE]
Eveline 3D Spa pomarańczowy, widziałam go ostatnio w promoci za 13 coś.
|
#2453 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() Z serum antycellulitowych ja kupiłam w tamtym tygodniu koncentrat antycellulitowy eveline https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...xtreme-4d.html. Co prawda tylko dwie recenzje na wizażu, ale mega pozytywne, więc liczę że sie sprawdzi .
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale też to zauważyłam. Ostatnio sama zrezygnowałam z kreski czarnej/brązowej na rzecz cielistego cienia. Mój makijaz teraz to tusz, delikatna warstwa podkładu, cielisty cień, rozświetlacz w kącikach oczu, podkreślam brwi eyebrow kitem, tusz i róż. Nawet już nic z ustami nie robie i myślę że jest ok. Co do książeczki to mnie się udało pod sam koniec kwietnia dostać tą książeczkę. Tylko niestety jej nie wykorzystałam ![]() To chyba będą musiała pójść do Rossa z sukienką Ach te zakupy. Też się tak boicie kupić coś co nie podpasuje?
|
|
|
|
|
#2455 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj tak, wygląda wspaniale Ja też nie rozumiem tego fenomenu kreski, jest tyle osób, które źle ją wykonuje i wyglądają naprawdę niekorzystnie przez to. Najbardziej mnie dziwi jak osoby, które mają okrągłe wielkie oczy w dodatku osadzone bardzo głęboko w oczodole mają takie 'dzióbki' które komicznie wyglądają z profilu. Poza wszechobecną kreską, jeszcze bardziej nie rozumiem sztucznych rzęs, które na amerykańskim i brytyjskim yt zaczynają być używane nawet w dziennych tutorialach. Zauważyłaś to? Mam nadzieję, że do Polski ten 'trend' nie dotrze. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Szkoda, że zapomniałaś bo ominie Cię teraz -40% w sierpniu, tak jak i mnie z resztą. A jesteś z dużego miasta czy z małej miejscowości czy po środku? Bo zła jestem, że u mnie nie było a jednak Tobie się udało ją dostać. (A najlepsze jest to, że byłam w tym Rossmannie wcześniej, tak jakoś w tym okresie gdzie te książeczki się dopiero pojawiły i nikt mi nic o nich nie powiedział, więc to chyba specjalnie tego nie nagłaśniali za bardzo) Powinnam była jechać jeszcze do drugiego Rossmanna, ale stwierdziłam, że pewnie nigdzie już nie mają. A która dokładnie Cię interesuje? Myślę, że jeśli nie znajdziesz zbliżonego koloru w tej samej tonacji, to lepiej wziąć odrobinę ciemniejszy niż jaśniejszy (oczywiście też w tej samej tonacji). Ja się nie boję kupować czegoś co nie podpasuje, tylko boję się tego, że jak już to coś kupię to i tak mnie nie zaspokoi i wymyślę sobie kolejną rzecz. Mam tak zawsze i straszne to jest. Głównie przez youtube, blogi i teraz ten wątek A druga rzecz, której się teraz boję, to to, że te podkłady które mam w zapasie zrobią się pomarańczowe a tusze wyschnąąąąąą ! |
||
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja włąśnie takie wielkie okrągłe oczy mam, może nie głęboko osadzone, ale widać mi calutką tęczówkę, przez co biała i bardzo jasna kredka na lini wodnej mi nie pasuje absolutnie nakładana po całości, bo mam wytrzeszcz wtedy ![]() z tymi rzesami to niestety u nas też to jest, ogłądałam chociażby katosu dziś i dzienny makijaż a ona obowiązkowo połówki doczepic musiała, poza tym tak mocne rozświetlenie wewnetrznego kącika też wg mnie nie jest idealne w dziennym makijażu. Ja ksiazeczke mam ale nie wykorzystałam, bo mam do tego rossa za daleko, poza tym to tylko na makijaż i perfumy, to makijaż ja teraz nakupowałam a perfum z R. nie kupuje poza green tea Elizabeth Arden. co do tego niepodpasowania, to ja kurde tak ze wszystkim mam nic nigdy mnie w 100% nie zadawala i zawsze gdzieś tam dalej szukam;/ |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet chyba nie żałuję bo na kolorówce kupiłam co tylko chciałam i raczej nie będę zaglądać do tego typu sklepów bo więcej mi nie potrzeba. Chyba że po zwykłe produkty do higieny. Ale też niekoniecznie bo mam porobione zapasy z różnych promocji Interesuje mnie kolorek Rogue Velvet Bourjois 01 i 03 Hot Pepper bo moja sukienka ma kolor żywy, nie jest to ciemna klasyczna czerń. Wydaje mi się że chyba ta 3 będzie pasować. Przez ten wątek to kupiłam mnóstwo rzeczy. Nie żałuję bo np miałam pojedyncze rzeczy a teraz sobie porobiłam zapas i jak się będzie wszystko kończyć to będzie jak znalazł ![]() Jeszcze pobiegnę po odżywkę z Eveline Mój porftel boli.. Edytowane przez Seph Czas edycji: 2014-05-01 o 18:45 |
|
|
|
|
#2458 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Patrzyłam w internecie na te kolorki i rzeczywiście 03 ma coś z pomarańczy w sobie, a 01 jest taką klasyczną czerwienią. Nie widziałam Twojej sukienki, ale wydaje mi się, że jeśli nie jest identyczna (z 03) to te kolorki mogą się gryźć. Chyba faktycznie będziesz musiała iść z sukienką Ja nic nie polecam, bo nic nie używam, oprócz odżywki/bazy z Eveline ale nie wiem czy wchodzi w tą promocję. Ale nie jest droga, ja stosuję ją jako bazę, szczególnie pod pewien mokry tusz, którego nie polecam tak btw (fioletowy z Astora). Cytat:
I zgadzam się co do takiego rozświetlenia, ja wyglądam koszmarnie jak nawet delikatnie to zrobię i mam wrażenie, że na kilometr to widać i źle to wygląda po prostu. Ja nie wiem czemu niektórzy się tak malują na dzień. Przecież inne kobiety widzą, że to sztuczne/za bardzo wypełnione/przerysowane/dorysowane/itd. A faceci, nie wiem co oni myślą ale im współczuję. Bo jakbym się nie znała trochę na makijażu to nie wiem czy bym była w stanie domyślić się która dziewczyna pod tymi wszystkimi dodatkami jest ładna, a która tylko przeciętna. Smutne trochę. Poza tym to jestem ciekawa, jak ta dziewczyna, do której kanału wkleiłam teraz link, musiała się denerwować zanim jej chłopak (chyba już narzeczony) zobaczył ją pierwszy raz bez makijażu. Bo to jednak jest w pewnym sensie oszukiwanie (nie mówię, że ta Alli jest brzydka czy coś, bo nie jest) A Samantha Schuerman? http://www.youtube.com/watch?v=8LqqBrucYD0 To dopiero magia makijażu. (też nie chcę powiedzieć, że jest brzydka czy coś bo wydaje mi się, że szok przeżyłam widząc ją bez makijażu tylko ze względu na koszmarne brwi, krzywe zęby i jasne rzęsy a tak to nie jest najgorzej. A jak się umaluje to jest śliczna Sorry za ot! już uciekam! Czyli dezodoranty, kremy i żele nie wchodzą w tą promocję z książeczką? Edytowane przez teklaem Czas edycji: 2014-05-01 o 20:07 |
||
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie wczoraj kupiłam ten pilnik elektryczny i "czyściłam" sobie nogi aż w pewnym momencie przestał działać, to nie wina baterii bo wymieniałam na nowe i też nie działa. I tu pytanie czy mogę iść do rossa z reklamacją mam paragon , czy mi to uznają?
|
#2460 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
A to taki bubel jest?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Ale nie dałam za wygraną i o to voile-dwa zaklejone ładnie
już mi się z szuflady wysypują więc chyba nie powinnam nowych kupować ale ciągle coś kusi 

.