Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-01, 09:37   #811
elcia_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Witam i ja

Już mnie boczki bolą od leżenia więc dziś mam taki sam zamiar jak Fame odpoczywać ale nie leżąc cały czas.
No i z racji że dziś taki "pracowity dzień" to poznosimy ze strychu rzeczy maluszkowe i będziemy restaurować co by były prawie jak nowe. Boję się tylko o łóżeczko bo mieliśmy turystyczne i mocno się zużyło

malwiska super że na wizycie ok
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 09:45   #812
Domi_00
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Kocyk bawełniany, szare body i leginsy z tesco, tygrysie pajace z h&m

Aha, Mamaya dział dla kobiet w ciąży h&m - miałaś rację, gorzej być nie może. Myślałam, że potrafię upolować fajny ciuch wszędzie, ale ten dział to jest wyższa szkoła jazdy. Ubrania jak psu z gardła wyjęte, wybór żaden, wolę iść do normalnego działu jakiegokolwiek sklepu, kupić ciuch rozmiar-dwa większy i po kłopocie. H&M jestem zażenowana

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-05-01 o 09:54
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 10:08   #813
malwiska
Zakorzenienie

U nas też słoneczko wychodzi powolutku więc może coś bedzie z dzisiejszego dnia. Moj tz na szczęście dziś nie pracuje, ale od rana takie napięcie między nami ze w każdym momencie możemy się pogrysc, a rozbudowywać mi się go nie chce hehe.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-01, 10:32   #814
Fame
Zakorzenienie

Domi śliczne ciuszki!
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 10:49   #815
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Pojechaliśmy do teściów... trochę mnie tesciowka wkurza bo ciągle pyta czy czegoś nie zjem... i się pyta -a to możesz? A może to zjesz?
Mówię jej ze już o tej godzinie nie mogę a za 10min znów się pyta
.... jest bardzo uprzejma i miła ale to jest wkurzajace...

haha chyba mamy taką samą teściową- u mnie identycznie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
super ciuchy! te tygryskowe sama oglądałam i w końcu nie wzięłam, czego teraz żałuję
Stary 2014-05-01, 10:59   #816
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, Mamaya dział dla kobiet w ciąży h&m - miałaś rację, gorzej być nie może. Myślałam, że potrafię upolować fajny ciuch wszędzie, ale ten dział to jest wyższa szkoła jazdy. Ubrania jak psu z gardła wyjęte, wybór żaden, wolę iść do normalnego działu jakiegokolwiek sklepu, kupić ciuch rozmiar-dwa większy i po kłopocie. H&M jestem zażenowana
No mówiłam Ja kupiłam sobie sukienkę ostatnio w Unisono w Promenadzie, będzie genialna też po ciąży Z resztą uwielbiam ciuchy z Unisono i By Insomnia, ale w tym drugim akurat ostatnio nic takiego fajnego oversizowego nie było

Zakupy cudne!
Ja rozważałam kupno takich bodziaków ze znaczkiem Supermana, ale ostatecznie zrezygnowałam, bo były kobaltowe i to tak "agresywnie", więc patrząc na moje Dziecko zmęczyłyby mi się oczy
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:23   #817
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

miałam mieć tyyyle czasu od rana a wstaliśmy po 9, a zaraz muszę zacząć obiad ogarniać

wczorajszy wieczór super - najpierw kolacja (pierś faszerowana suszonymi pomidorami i serem na grillowanych warzywach, pyry pieczone + gzika z boczkiem, sałatka z grillowanym kurczakiem, winogronem, pomarańczem itp. z sosem żurawinowym) a potem deser w innym miejscu, ale tym razem owoce były niezbyt dojrzałe, a mąż dostał mdłego drinka, więc się nie zachwyciliśmy.
Potem jeszcze w domku posiedzieliśmy - mąż z drinkiem, a ja z bezalkoholowym radlerkiem

idę zamarynować mięsko i wracam poczytać
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 11:30   #818
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Moja mama chyba piecze identyczną i jest pyszna
Mi baardzo smakuje no i szybko się ją robi

Cytat:
Witam się po wizycie, wszystko ok. Szyjka długa twarda i zamknięta. Od jutra oficjalnie jestem na L4... ogólnie chce jeździć na 2 dni w tyg do pracy żeby dorobić do mojej pensji z umowy -póki będę czuła się na siłach...

gratulacje w końcu dobre wiadomości na forum powracają ja czekam do poniedziałku

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
u mnie po wizycie też wszystko ok, powiedziałam o bólach brzucha- jak się pojawią to mam odpoczywać, ale z szyjką jest dobrze i generalnie mały rośnie zdrowo waży już 1,4 kg i ma śliczną buźkę
gratuluje

__
witam majówkowo

U mnie pogoda ładna mam nadzieję, że będzie tak cały dzień
Życzę miłego dnia i zmykam robić obiad i się szykować, bo jedziemy z tżtem i teściami do ciotki na 60 urodzinki i grilla

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 12:26   #819
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
Ja robię z tego przepisu i zawsze mi dobra wychodzi
Ciasto drożdżowe z owocami

- 100g drożdży

- 4 szklanki mąki

- 1 szklanka cukru

- 1 cukier waniliowy

- 1 szklanka oleju

- 4 jaja

- 3/4 szklanki mleka

Kruszonka:

- pół kostki masła

- 1 szklanka mąki

- 1/2 szklanki cukru

Do miski wkruszamy drożdże, na drożdże sypiemy cukier i cukier waniliowy następnie kolejno: jaja, olej, mleko, mąkę i sól. Przykrywamy ścierką i odstawiamy na 3 godziny.

Kruszonka: masło siekamy z mąką i cukrem. wkładamy ją do lodówki.

Po 3 godzinach składniki mieszamy na gładkie ciasto i przenosimy do blaszki wysmarowanej masłem. Na wierzch układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy około godziny w 200 stopniach.

SMACZNEGO!!!
słyszałam już o tym przepisie, ale nie próbowałam i czas to naprawić - może na niedzielę zrobię

Cytat:
Witam się po wizycie, wszystko ok. Szyjka długa twarda i zamknięta. Od jutra oficjalnie jestem na L4... ogólnie chce jeździć na 2 dni w tyg do pracy żeby dorobić do mojej pensji z umowy -póki będę czuła się na siłach...
super

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
u mnie po wizycie też wszystko ok, powiedziałam o bólach brzucha- jak się pojawią to mam odpoczywać, ale z szyjką jest dobrze i generalnie mały rośnie zdrowo waży już 1,4 kg i ma śliczną buźkę
super

Cytat:
ekstra, drugi zestaw ciuszków boski

co do prania, to ja synkowi tylko 2-3 pierwsze tury prania robiłam w dzidziusiowym płynie, potem już w naszym proszku i było ok. Tylko proszek miałam taki ekologiczny bez niepotrzebnych syfów

teraz kupiłam 1,5 l balsamu Dzidziuś (na 18 prań rzekomo) i jeszcze mam kilka próbek innych, a potem w tym co my.

do kąpieli dostałam poprzednio gąbkę, więc użyłam raz i wyrzuciliśmy następnego dnia. Teraz w sumie nie myślałam nad tym co ew. do kąpieli
-----------------------------
Obiad w piekarniku, mąż pojechał na robotę, dziecko u babci Po obiedzie go odbieram i zobaczymy co z wieczorem, bo nie mamy planów.

jutro ma być kiepska pogoda, więc zaliczamy zakupy dla Małej Spojrzałam na stronę sklepu i ten termometr co chciałam kupić mają kilka złotych drożej niż w necie, to kupimy od razu, bo wolę dołożyć, a mieć ew. reklamację na miejscu
wpadniemy do teściów, bo rzadko bywamy tam ostatnio i znajomych zaprosiliśmy, bo nie mają planów na ten weekend.
a w sobotę o ile pogoda pozwoli jedziemy nad jezioro połazić i do Wolsztyna na tą paradę parowozów, co Integra pisała
G. 9.1O.18
Stary 2014-05-01, 13:24   #820
agnes208
Zakorzenienie

domi tygrysek wymiata, fajny

Ja wlasnie wrocilam od lekarza rutynowe badania typu cisnienie mocz i tetno malego wszystko w porzadku tera musze sie do pl gina umowic zeby mi podwozie sprawdzil.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 13:48   #821
Karolinek_
Raczkowanie

Bry Mamusie
U nas dalej dobrze, ale jeszcze na wszelki wypadek trzymaja i sprawdza
Brzuchatek miekki, ale chca miec pewnosc. Od wtorku ciagle leze i to tez na pewno daje jakis efekt ale ile mozna lezec

Milego dnia, Sloneczka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 14:04   #822
malwiska
Zakorzenienie

Staram się was odczytywać na bierzaco ale ciężko mi to idzie bo przyjechali goście, jutro my wybywamy na grilla do znajomych, w sobotę grill rodzinny i wieczorkiem tz umówił się z kolegami a niedziela to powrot do domu... niby tyle wolnego a co do czego to się zmecze bardziej niż jakbym miała iść do pracy.

Stary 2014-05-01, 14:21   #823
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej... a myślałam, że będzie dziś cichutko na forum

Domi fjne ciuszki ,a tygrysek pierwsza klasa

Karolinek - przesyłam troszkę pozytywnej energii , mimo nieprzespanej nocy mam jej jeszcze w zanadrzu

Moje dziecko zrobiło się bardzo silne i jak tylko się położę zaczyna swoje hulańce a nie jest to już tak przyjemne jak ostatnio. Najgorzej jak odpycha się od kręgosłupa mojego, a pupkę i plecki ma na moim brzuchu ojjj ból niemiłosierny.

Też jestem na etapie prania ciuszków, i jestem przerażona. Jeszcze nic nie kupiłam, wszystko dostałam od koleżanek. Dziś wyprałam 1/4 tego co mam w płatkach mydlanych i nie zmieściło się na dużej suszarce
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 14:52   #824
svelta
Rozeznanie

Dzieńdoberek
Niedawno dopiero wygrzebałam się z łóżka i teraz mam lenia. Zarobiłam ciasto na pizze i czekam aż wyrośnie Pogoda u mnie niby ładna, ale jakaś podejrzana. Coś czuję, że później będzie padać.
Wiecie co- narobiłyście mi ochoty na radlera. Jest bezalkoholowy? Nie wiedziałam nawet. Szkoda, że nie mam gdzie go teraz kupić
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 16:29   #825
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Bry Mamusie
U nas dalej dobrze, ale jeszcze na wszelki wypadek trzymaja i sprawdza
Brzuchatek miekki, ale chca miec pewnosc. Od wtorku ciagle leze i to tez na pewno daje jakis efekt ale ile mozna lezec

Milego dnia, Sloneczka
kochana lepiej leżeć niż martwić o maleństwo uwierz mi............
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 16:30   #826
Integra
Zakorzenienie

Ja się tylko wpadam przywitać. Padam na pysk, od rana siedzę w kuchni, bo wieczorem mają znajomi wpaść. Mam dość, chyba sobie z nimi za długo nie posiedzę...

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 16:43   #827
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

miałam mieć tyyyle czasu od rana a wstaliśmy po 9, a zaraz muszę zacząć obiad ogarniać

wczorajszy wieczór super - najpierw kolacja (pierś faszerowana suszonymi pomidorami i serem na grillowanych warzywach, pyry pieczone + gzika z boczkiem, sałatka z grillowanym kurczakiem, winogronem, pomarańczem itp. z sosem żurawinowym) a potem deser w innym miejscu, ale tym razem owoce były niezbyt dojrzałe, a mąż dostał mdłego drinka, więc się nie zachwyciliśmy.
Potem jeszcze w domku posiedzieliśmy - mąż z drinkiem, a ja z bezalkoholowym radlerkiem

idę zamarynować mięsko i wracam poczytać
Ale pyszności, zaszaleliście na rozpoczęcie tego długiego weekendu.

Ja właśnie wróciłam ze spotkania z ludźmi z czasów studenckich. Ale się nagadałam! Dobrze tak się spotkać po paru latach.

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Niedawno dopiero wygrzebałam się z łóżka i teraz mam lenia. Zarobiłam ciasto na pizze i czekam aż wyrośnie Pogoda u mnie niby ładna, ale jakaś podejrzana. Coś czuję, że później będzie padać.
Wiecie co- narobiłyście mi ochoty na radlera. Jest bezalkoholowy? Nie wiedziałam nawet. Szkoda, że nie mam gdzie go teraz kupić
Właśnie to sprawdzam, bo też mam chęć na takie piwko. Jednak na stronie nic na ten temat nie udało mi się wyczytać. Sprawdzę przy okazji w sklepie.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 16:54   #828
bambusiek
Zakorzenienie

LRad
G. 9.1O.18
Stary 2014-05-01, 16:57   #829
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Hejka Ja po wczorajszej wizycie i usg uspokojona dziecię ok nic złego się nie dzieje jesli chodzi o tą toxo a waga w 28 tc 1200 myślałam że będzie kilo no moze 1100 prawie bo skoro nic nie przybyłam to jak dziecko przybyło. No ale jednak ciałka nabiera . Z szyjką wporzo. I ogólnie szybko szły wizyty u specjalistów w luxmedzie bo narwane babki były trzy ( w tym ja i żadnej niechciało sie czekac wiec włazilismy na złość spużnialskim ).

Dziś siorka przyrodnia z dzieciakami czyt młodzieżą przyjeżdza 5 lat jej niewidziałam. Od ciąży do ciąży więc Gabrysia poza brzuchem pierwszy raz zobaczy. Ale jutro mam prace od 9-20 na swoje życzenie bo bida z nędzą. Boooosze jak ja wysiedze tyle to niewiem hehe .
Dobra zmykam sie połozyc chwile i dalej sie pieknic bo bez makijazu cały dzień. Papatki.

A tak jeszcze na marginesie moja mama tez taka sama nie da mi posiedziec zawsze opierdziela jak mnie przy necie zobaczy. A mieszkamy dwa kroki przez klatke schodową więc czasami mam wizyty gorsza rodzona od teściowej ehhhh.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 16:57   #830
bambusiek
Zakorzenienie

Radlerka bezalkoholowego kupiłam w polomarkecie 4 szt/ok.10 zł. Smakuje jak normalny
G. 9.1O.18
Stary 2014-05-01, 18:18   #831
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Radlerka bezalkoholowego kupiłam w polomarkecie 4 szt/ok.10 zł. Smakuje jak normalny
Ja mam smaka ale pewnie cukier zawiera...

Viki, super ze wizyta udana. Ja się dowiem wymiarów 9.05 bedzie wtedy 30 tc, oby była drobniutka ;-)

Stary 2014-05-01, 18:27   #832
mamaya
Zakorzenienie

viki, cieszę się, że wszystko w porządku
Mój Syn w 30 tygodniu (tydzień liczony według USG) ważył 1456 g i według ginekolog prowadzącej, jeśli będzie szedł cały czas w ten sposób, jeśli rodziłby się sn w terminie z USG to ważyłby 3400 - 3600 g, więc Twoja Malutka, myślę, może mieć mniej więcej taką wagę urodzeniową.
Ja tak liczę, że cc będziemy mieć jakoś pod koniec czerwca, więc Mały dobije do 3000 - 3200 g

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-05-01 o 19:06
Stary 2014-05-01, 18:56   #833
joanna2228
Wtajemniczenie

Wpadłam się przywitać Buziaki dla wszystkich brzuchatek
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 19:01   #834
TaTekla
Raczkowanie

Dziewczyny, ale smaka robicie na piwko.

Ja słyszałam, że można pić karmi i podpiwek ( im bardziej naturalny tym lepiej ) ale ... z tego co wiem one wspomagają laktację, więc czy na tym etapie ciąży jest to wskazane ?

Viki gratuluję udanej wizyty

Mamaya mój gin potwierdził Twoje słowa, a z połówkowego wśród wykresów jest taki, który wskazuje wagę dziecka biorąc pod uwagę dotychczasowe tempo wzrostu - ja przynajmniej taki dostałam, a gin tłumaczył to mojemu tżtowi
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 19:06   #835
simka234
Wtajemniczenie

Połaziłam dziś troche.. i znów mnie pobolewa w sumie to ciagle
Nie wiem czy to nie to spojenie?
Dziewczyny te co boli spojenie czy to jest taki ból jakby w pochwie?
Bo już zgłupiałam..
Dzis już tylko leże, mały bryka w brzuszku
Jutro też poleże i nie bede wstawac i zobaczymy jak bede się czuć..
Jak mi po majówce nie przejdzie to podjade do mojego gina..

Mamaya spora juz dzidzia..
Viki dobrze że wszystko ok

Ehhh
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 19:11   #836
mamaya
Zakorzenienie

simka, takie kłucia w pochwie to może być spojenie Albo ucisk dziecka. Miewam tak, jednak u mnie jest to chwilowy ból.
A Synek raczej powiedziałabym akuratni, średni, według siatki centylowej znajduje się w 64 centylu
Stary 2014-05-01, 20:00   #837
Caramel 85
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, aż mi głupio że tak mało teraz piszę, ale staram się podczytywać i nadrabiać jak jest czas. Miło mi że nadal jestem na liście.

Dusia gratuluję narodzin synka, jak on się miewa? I jak Ty się czujesz? Rana po cesarce zaczęła się goić? Mój mąż urodził się jako wcześniak z wagą ok. 1700 i teraz wielki zdrowy chłop z niego, u Was na pewno też będzie dobrze.

Mamaya Ty masz rożek z mothercare, powiedz mi on jest raczej cienki czy nie bardzo? Mam po synku 3 rożki, ale jeden taki sprany że pójdzie do kosza i chciałabym jakiś w miarę cienki dokupić.

Ja podgrzewacza chyba nie kupię, przy synku sprawdzał się wrzątek z termosu, dodawaliśmy do zimnej wody która czekała w butelce i było ok. Przydało się jak kiedyś nam wodę odłączyli na kilka godzin. Mamy które już używały podgrzewacza: jak się sprawdzał? Chodził bezpiecznie całą noc? I czy utrzymywał optymalną temperaturę wody?
Za to bez sterylizatora sobie nie wyobrażam życia :P Nie mam fioła na punkcie sterylności, moje dziecko sobie raczkuje wśród psów i kota, ale bałabym się nie sterylizować butelek noworodkowi. Fajny i niedrogi jest sterylizator do mikrofalówki. Wyparzanie butelek w garze to był koszmar, przynajmniej dla mnie.
Pasa poporodowego po cc nie stosowałam, słyszałam że nie jest dobry, poza tym większość się roluje i latem może być ciężko w nim wytrzymać.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Jeszcze fajna rzecz która mi się przydała przy karmieniu butelką to pojemniczki z Tommee Tippee do mleka modyfikowanego. Odmierzone porcje szykowaliśmy sobie na noc (po tym jak kilka razy zdarzyło nam się w środku nocy wylać robione mleko, bo nie pamiętaliśmy ile miarek już zostało wsypane). No i na wyjścia są niezastąpione! W butelce woda, a w pojemniczku mleko.
Przydają się też woreczki/pojemniczki do mrożenia mleka z piersi, ja mam pojemniki via Aventu 240ml najpierw używane do mleka, teraz zamrażam w nich zupki. Są ok, ale ich szczelność pozostawia wiele do życzenia.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 20:08   #838
mamaya
Zakorzenienie

Caramel, rożek Motherhood jest całkiem cienki Na pewno cieńszy od drugiego, który mam

Pojemniczki TT muszę koniecznie sprawdzić, skoro polecasz
Stary 2014-05-01, 21:46   #839
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam smaka ale pewnie cukier zawiera...
Napisałabym Ci ile, ale nie ma informacji

Myślę, że jak się wypije raz kiedyś taki napój to nic się nie stanie, słód jęczmienny rzeczywiście pobudza laktację, ale w poprzedniej ciąży nic takiego nie zauważyłam. Jak karmiłam, to coś tam lepiej było.
-------
Synek śpi nareszcie

Jutro i pojutrze jednak zmiana planów - jutro zakupy dziecięce i wyjazd do Poznania, a w sobotę rezzygnujemy z parowozów, bo nie dam rady

Masakrycznie mnie dziś bolą plecy w krzyżu i prawe kolanonie wiem co to na dodatek mam tzw "niespokojne nogi"
Mam nadzieję, że to żadne objawy szybszego porodu, Mała rusza się jak szalona
G. 9.1O.18
Stary 2014-05-01, 22:45   #840
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O mamusiu Głowa nawala cały dzień... W przerwach udało mi się część ciuszków poprasować i posegregować. Zwierzaki zafascynowały się małymi szmatkami. Padam a jutro lekarz. Zobaczymy co tam z moją szyjką

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości