|
|
#1141 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Maj nadchodzi a z nim bzy moim mężem będziesz TY! PM 2016 cz.9
Widzę, że znowu powrócił temat odpowiedniego wieku na ślub i zaręczyny :P Ja nie lubię skrajności - ani 18 ani 30, sama będę miała w dniu ślubu 23 lata i to i tak wydaje mi się dość wcześnie ale w normie, wiek najlepszy na ślub dla dziewczyny to moim zdaniem 23-26, dla faceta 25+. Czasem jednak i para 30-latków to niedojrzałe dzieciaki, więc chyba wszystko zależy od ludzi. Moja decyzja o ślubie za 2 lata bierze się stąd, że nie chcemy z tż mieszkać razem przed ślubem (nie chce mi się wymieniać motywów tej decyzji więc nie rozkminiajmy), gdybyśmy mieli inne poglądy i chcieli mieszkać razem przed ślubem to ślub odbył by się za 3-4 lata. Oczywiście nie jest tak, że chcemy ślubu żeby mieszkać razem bo to słaby powód - jesteśmy dobraną parą już ponad 4 lata, w wielu sytuacjach się sprawdziliśmy i wiemy, że to to ale pojawia się już potrzeba wspólnego życia na stałe, wiadomo. No ale gdybym była inna poglądowo to bym ze ślubem sie nie śpieszyła, choć w dniu ślubu będę studentką 5 roku więc to i tak słabe śpieszenie się, zazwyczaj dziewczyny biorą ślub od razu po mgr to będę rok wcześniej.
|
#1142 |
|
Żona Gargamel
|
Dla mojego tak samo
|
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój tez mówi ze jest stary i że dzieci chce mieć przed 30 wiec musi sie spieszyć ale myśle że tez go trochę wzieło dlatego ze co jesteśmy u niego w kościele to są zapowiedzi wszytskich jego kolegów (prawie cały jego rocznik z tym roku się żeni) więc może stwierdził że to najwyższy czas... ale już mu to wybiłam z głowy, ze ślubu w 3 miesiące nie będę organizować
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
i ja też często to bywam... na spacerek po deptaku w niedziele czy jak TŻ ma jakieś spotkanie ze znajomymi ze studiów.... Ja do Krakowa licząc z dojazdem do Nowego Sącza mam 3h. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
bo mniejsza koszta będą, a teraz oszcedzamy bo w czerwcu TŻ chyba znowu wyjeżdza tyle że tym razem do Norwegii
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziś mam wolne i oczywiście wstałam o 7
Miałam się widzieć z TŻem, ale doszłam do wniosku, że będzie lepiej jak sobie trochę potęsknimy ![]() Co do ślubu to wg mnie optymalnie: Ona 23-32, on 25-35, ale odchylenie w żadną ze stron mnie ani nie dziwi, ani nie oburza, no chyba, że już takie całkiem skrajne przypadki
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakbym miała okazje widzieć się z TŻ to bym to wykorzystała
|
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mieliśmy ze znajomymi jechać, ale jest zimno i mają być deszcze. Ja nie lubię w takiej pogodzie chodzić, bo nie mam nawet kurtki przeciwdeszczowej,a poza tym wolę jak jest ładna pogoda. W takiej jak jest teraz to nie będę mieć żadnej przyjemności z tych gór. Tylko jestem na 90% pewna, że nasi znajomi będą chcieli jechać. Większość z nich to harcerze więc mają doświadczenie w różnych warunkach i pewnie im nie będzie przeszkadzać. Najwyżej my z Tż zrezygnujemy i będą nas uważać za ciamajdy
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ! Chciałabym dołączyć do Was PM 2016
z Moim Tż zaplanowalismy slub na 2016 (lipiec/sierpień) bo on wtedy konczy studia ![]() A ja w tym roku, jestesmy ze soba 4 lata, studiujemy,pracujemy i w oczekiwaniu na zaręczyny ![]() |
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam temat odpowiedniego wieku na ślub.. Szczerze mówiąc to wiele zależy od ludzi i ich dojrzałości. No i wydaje mi się, że nie ma idealnego wieku na ślub - bo niektórzy majac 20 lat są bardziej dojrzali i gotowi na ślub od pary 30 latków.
Osobiście nie popieram jak ta 20 latka idzie do ślubu ale to jej wybór i mimo, że mi sie to moze wydawać dziwne to nic mi do tego. Jeśli mają byc szczęśliwi to czemu nie. dzisiaj oglądałam na tlc salon sukni ślubnych to tam była znowu 42 latka - nikt jej nie może zabronić szczęścia w tym wieku, a że dopiero wtedy znalazła.. ja mam dość luźne poglądy na ten temat - ważne, żeby ludzie biorący ślub byli na to gotowi
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakbym spotkała mojego TŻ wczesniej to też bym wczesniej brała z nim ślub
![]() Myśle że dopiero po studiach byłam gotowa na "zamążpójście" a że nie było kandydata ![]() Miałam dzisiaj iść na zakupy ale leje ![]() U was też taka pogoda?
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ślubu to my z TŻ moglibyśmy już wziąć ślub, ale życie napisało inny scenariusz i trzeba poczekać
Chodzi o to by nauczyć się tańczyć w deszczu.” Edytowane przez sylwia9d Czas edycji: 2014-05-02 o 10:56 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Co? To tylko u mnie w wielkopolsce taka kicha
![]() Mam nadzieje że za dwie godzinki przestanie padać ![]() Aaaaa. Rozmawiałam na temat kamerzysty. Odpowiedz była oczywista : nie bo po co? Oczywiście siła moich argumentów okazała się nie do przebicia i skończyło się na : jak sama sobie opłacisz tego kamerzyste to może nawet gości w kibelku kręcić
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze jestem zmarźluchem nr 1 na świecie więc przy niskiej temperaturze i wietrze to bym miała dość Gdzie mieszkasz, że taka fajna pogoda? |
|
|
|
|
#1154 | |
|
PeEma
|
Cytat:
opowiedz o Was coś więcej, czy mieszkacie razem, co studiujecie, ile macie lat, skąd jesteście, jakie perspektywy po ślubie w kwestii mieszkania - dom, mieszkanie, z rodzicami, czy sami? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na szczęście z TZ świetnie się dogadujemy , zresztą powiedział ze dla niego i tak będzie to najszczęśliwszy dzień bo zostanę w końcu jego żoną, ale wie ze kobiety od dzieciństwa marzą o pięknej sukni, cudownym weselu dlatego zgadza się na wszytko bo chce żebym była zadowolona z tego dnia i żeby było tak jak sobie to wymarzyłam, ale końcem końców i tak wszystko razem ustalamy w miarę zgodnie![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#1156 | |
|
PeEma
|
Cytat:
Sprzeczki powinny być od czasu do czasu w związku, bo to znaczy, że każda strona ma jakieś swoje zdanie, a nie biernie wykonuje to co chce ta druga. U nas tak jak i ja mam wizję ślubu, tak i Tz ma swoją i tak jak dla mnie to będzie najważniejszy dzień w życiu, tak i dla niego. Więc ja się cieszę kiedy on ma swoje pomysły odnośnie ślubu. Nawet jeśli nie są one w 100 % w moim guście, to chętnie idę z nim w tej kwestii na kompromis byłoby mi wręcz przykro, gdyby na każdy mój pomysł reagował "dobrze Kochanie, tak Kochanie, jasne Kochanie". Odebrałabym to jako brak jakiejkolwiek własnej inicjatywy, jakby mu to wszystko zwisalo :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1157 |
|
nibyżona
|
niedaleko Gdańska też melduje się śliczne słońce, tylko wieje
![]() nie spałam do 5, bo na wieczór sobie puściłam Chirurgów, no to nadrobiłam ciągiem 8 odcinków ![]() piękny był wschód słońca ![]() a obudził mnie TŻ mówiąc, że za 4 dni u mnie będzie byłby jechał w niedziele, ale przyjechał jego przyjaciel z Niemiec i jest okazja się spotkać ![]() i dobrze, bo nie ogarnięta jestem! będzie do 20, bo 28 jedzie do Frankfurtu. ![]() no i niestety ich szef w Norwegi kręci jak tylko się da, chyba skończy się na adwokacie
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2014-05-02 o 11:10 |
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kognisia;46267559]Witaj
opowiedz o Was coś więcej, czy mieszkacie razem, co studiujecie, ile macie lat, skąd jesteście, jakie perspektywy po ślubie w kwestii mieszkania - dom, mieszkanie, z rodzicami, czy sami? ![]() Przez rok mieszkalismy razem, ale wrocilam do domu bo lepsze warunki do nauki - studia, praca lic. itd:Mamy po 24 lata,TOrun,jestesmy razem 4 lata, studiujemy i pracujemy,2 lata temu ustalilismy termin slubu na 2016 -lipiec,sierpien po mgr mojego Tż,ja koncze studia w tym roku, polowe kasy na wesle mamy uzbierane, reszte pieniedzy odkladamy na mieszkanie, a mieszkajac osobno,z rodzicami jest nam latwiej a mieszkamy od siebie 100m )Po slubie (mam nadzieje ze 2016),mamy zamiar zamieszkac w kawalerce ![]() i jak nie zdazymy uzbierac to wezmiemy kredyt albo poprosimy o pozyczke od rodzicow wazne ze w swoim gniazdku![]() Problem jest tylko taki ze od 2 lat czekam na zareczyny ,pragne uslyszec ta powazna deklaracje a moj Tz stale zmienia zdanie,mysle ze boi sie spytac ![]() Jest bardzo skryty,raz gdy mu sie podpytalam w styczniu to powiedzial ze moge czekac na pierscionek bo wlasnie byl ogladac, a jakis miesiac temu spytal sie mi"zareczyny?" i zaczal sie smiac, najgorsze jest to ze gdy zaczynamy wątek ślubu to on mowi, lipiec sierpien 2016 na 50 osob a o szczegolach na razie nie chce mowic kiedy ja tak bardzo chcialabym porozmawiac z kims o moich marzeniach zwiazanych odnosnie tego najwazniejszego dnia <3 |
|
|
|
#1159 | |
|
PeEma
|
[QUOTE=mojchlopakniechce;4 6267687]
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kognisia
maszrację, dzięki że w koncu mi to uświadomiłaś mysle ze najgorsze jest to ze on nie chce planować takich r,óżnych szczegółów, to właśnie w nich tkwi cała magia
|
|
|
|
#1162 | |
|
PeEma
|
Cytat:
ale jeśli w Waszych stronach nawet nie przyjmują jeszcze rezerwacji na 2016, to faktycznie nie ma się co spinać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kognisia;46267751]
Cytat:
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
Poza tym myslalabym o rezerwowaniu juz sali bo pozniej moze byc za pozno, a nie wiem czy przed zareczynami warto
a jak on sie rozmysli? moj Tz zawsze robi wszystko na ostatnia minute i boje sie ze z niektórymi rzeczami moze byc za pozno (dj,sala itp).
|
|
|
|
#1165 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet znalazł datę, wżyciu bym go o to nie podejrzewała mi coraz bardziej podoba się ta wizja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj fajny nick ![]() Cytat:
Może on nie chce gadać dopóki się nie oświadczy ja bym narazie odpuściła temat, chyba że bardzo Cię to męczy to po prostu usiądź i z nim szczerze pogadaj
Edytowane przez Alancia Czas edycji: 2014-05-02 o 11:30 |
||||||
|
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
Próbuje ale on nadal ucieka od tematu i jest zamkniety w sobie;/
|
|
|
|
#1167 | |
|
PeEma
|
Cytat:
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Racja
moze za bardzo panikuję i się tym wszystkim przejmuje ;D sądzę,że jest tak,ponieważ moja rodzina to straszni tradycjonaliści i stale mnie męczą-kiedy zaręczyny,kiedy ślub? ;/ męczy mnie to i przyokazji też nakręca;/.
|
|
|
|
#1169 | |
|
PeEma
|
Cytat:
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym odpuściła sobie jakiekolwiek wspominanie na ten temat skoro nie chce o tym rozmawiać.... może chce żeby to była niespodzianka dla Ciebie ale jak Ty ciągle o tym próbujesz rozmawiać no to trudno zrobić wtedy niespodziankę..
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

Osobiście nie popieram jak ta 20 latka idzie do ślubu ale to jej wybór i mimo, że mi sie to moze wydawać dziwne to nic mi do tego. Jeśli mają byc szczęśliwi to czemu nie.