|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 18 :)
a ja nie uwazam odlozenia pierscionka za dziecinne. Co 5 minut to by byla inna sprawa:P, ale gdy do kogos nie docieraja prosby, ani rozmowa, to odlozenie pierscionka, faceta moze faktycznie przestraszyc. Ja nie mialam tfutfu:P takiej sytuacji i mam nadzieje, ze nie bede miała. Chyba musiałoby byc bardzo źle, zebym na taki krok sie zdecydowała.
Z innej beczki, both get along - cóż to znaczy? Bo kilka razy spotkałam się w książkach anglojezycznych-tak czytam ksiazki po angielsku:P- ale tego idiomu, bo to chyba idiom ?, nie potrafię sobie przełożyc na polski, osobne słowa tak, ale w całości na pewno ma inne znaczenie
|
|
|
|
#2582 |
|
BAN stały
|
ja mam 2 osoby za granica ale to nasze rodzenstwo to sobie zorganizuja nocleg bo beda na swoim, jesli zdolalaj przyleciec do nas. no i mam kuzyna ktory mieszka jakies 250 km od nas, ale licze ze jesli bedzie chcial przyjechac to bedzie mial gdzie nocowac - bo wroci w rodzinne strony
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ato my mamy te naklejki w bardzo podobnym stylu tylko mamy napisy on gotuje ona zmywa i moje są różowe, a co nienawidzę tego koloru ale na podeszwie to co za różnica, postanowiłam że takie będą dobre bo się rzucą w oczy a tż są czarne ja też o takich myślę ale pewnie zrobię przy okazji tych wąsów, ust, okularów i innych takich... ale Ci fajnie że to już za tydzień!
|
||
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do dziewczyny od sukienki8 i ogłoszenie aktualne.
Pogadam z siostrą kiedy jej pasuje by ze mną jechać i pojedziemy zmierzyć Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-05-02 o 14:16 |
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie są papuchy, nawet niedawno robiłam je sama, pyszności! TŻ ich wcześniej nie znał.
![]() Ależ dzisiaj jestem zakręcona, chyba mam już w głowie weekend!
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2587 |
|
... choć nie Westwood
|
Dziewczyny, nie przesadzajcie z tą gadką o pieniądzach,.Wiadomo, że każda z nas ma inne zarobki, styl życia, poziom itp, a jednak na wesele wiele z nas ma zbliżone fundusze.
Bądźmy szczerzy- 7 tysięcy na samochód to obiektywnie nie jest dużo. Wiadomo, że nie każdego na to stać czy nie każdy ma droższe auto w priortytetach, ale naskakiwanie na Magde ze względu na kasę było jak dla mnie niesmaczne, szczególnie z tekstem co do stacji Wracając do spraw slubnych - idę dziś zaklepać termin w kościele, jak zdążę. Boję się, że nie pozwoli mi wziąc ślubu, albo co, bez bierzmowania A z tego co czytałam wynika, że bierzmowania wziąć nie mogę, bo zyję w niesakramentalnym zwiazku i koło się zamyka.
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kościoła o kurde to powiem Ci, że ciężko może być niestety. Sakrament bierzmowania jest wymagany do ślubu kościelnego. Pati trzymam kciuki za przymiarkę.
|
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() aaaleee się byczę na majówce zamiast pracę pisać ![]() nadrobiłam kilka stron ![]() Atomoowka świetny panieński chociaz ja nie wiem co bym zrobiła jakby mi striptizer wyskoczył bo to mój najgorszy koszmar ale cudownie że tyle dziewczyn dopisało co do samochodów to nam co prawda 3 lata temu samochód kupili moi rodzice ale ciężko było znaleźć taki z dobrym rocznikiem, przebiegiem i w miarę ładny poniżej 15 000 ale to z założenia był kupowany samochód na kilka ładnych lat więc jeszcze trochę nam posłuży. Dlatego tez myślę że z tą cena to nie ma co się spierać bo to też co innego kupić samochód na pół roku a co innego na kilka albo i więcej lat ![]() a co do tego że komus się lepiej powodzi... cóż... takie życie... ja zawsze ludziom którzy mają lepiej czy więcej czegoś zazdroszczę ale zawsze w pozytywnym sensie tak że mnie to motywuje do działania chociaż w sumie magisterki bym najchętniej nie kończyła pisać i nie mam pojęcia co by mnie zmotywowało bardziej do jej pisania
|
|
|
|
#2590 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Nie chce, żeby bylo, że sie wymadrzam, ale kasa to cięęęężki temat ![]() Cytat:
|
|
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do pogrubionego: święta prawda ![]() a z tym kościołem to myślę że w takiej sytuacji to ślub kościelny jest jedynym rozwiązaniem a wszystko zależy tutaj od księdza. Słyszałam już o sytuacjach że ludzie brali ślub bez bierzmowania więc myślę że w Twoim przypadku tez przymkną oko tylko rzeczywiście wybierz się jak najwcześniej żeby wszystko ustalić my mieliśmy też dzisiaj iśc żeby nas zapisał ale moja mama była w sumie miesiąc temu i kazał przyjść dopiero w styczniu 2015 więc uznaliśmy że bez sensu tak co miesiąc chodzić i jakoś w lipcu/sierpniu się wybierzemy tak na rok przed ślubem a jak nas odeśle to jeszcze w listopadzie go przykatujemy ![]()
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Ato serio uwazasz, ze podkreślam swoj status ciagle?
jak, bo bez obrazy, ale jesli posiadanie auta, nie wiem posiadanie tableta czy telefonu, jest podkreslaniem statusu (ciekawe jak wysokiego hehe), to jak ten status ma sie do osob, ktore kupują mieszkania, nowe auta, jeżdżą na wycieczki do Egiptu itp.? Choc lepiej tej kwestii nie roztrząsać :P, bo tez sraka wyjdzie. Serio zluzuj . Rozumiem, ze nie odpowiadają Ci moje wypowiedzi, postaram sie nie poruszać kwestii finansowych w przyszłości .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
zuzu! za 5 dni bedzie rowne 9 miesiecy!!!!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi autami kurde tez bez sensu ciagnąć rozmowę :P. Wszystko zalezy jakie kto auto chce i potrzebuje, jesli ktos chce malucha to wiadomo, ze cena mercedesa go zbije z nóg, a jesli ktos chce mercedesa, a zobaczy malucha to bedzie tanioszka (nie nawiązuje do nikogo, jedynie do sytuacji, ze jesli ktos sie nastawi na konkretny przedział to patrzy na to ze swojej perspektywy). Każdy podchodzi do sprawy indiwidualnie i jak widac, nie jestem sama, ktora woli wydać wiecej raz, ale miec spokój na dłużej, u Majsterki Jarson i tak zmienia auta non stop, wiec teoretycznie bez sensu kupować niewiadomo jak drogie auta, bo wartość leci szybko w dol. A jeszcze jak trafiacie na deale za 700zl to juz w ogole
czadowo .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2596 |
|
... choć nie Westwood
|
Ale Majsterka, to nie moje zdanie. Sa samochody za 2, za 10, za 50 i za 100. Obiektywnie nie jest to duzo. We wszelkich rankingach takie auta przedstawiane sa jako tanie. Nie znaczy to, ze JA tak uważam, ale to raczej nizszy przedzial, nie ma co ukrywac. A ze wielu osob na taki nie stac, bo w Polsce sa zarobki jakie sa to inna kwestia; ( moj tz jeszcze tok temu mial auto za 2 tysie
zeby nie było ze sie wymadrzam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Ato a Ty serio zero stresów? Przeciez Wasz dzien juz tak blisko? Ja mam wrazenie, ze bede miała tydzien do wesela to bede ziala ogniem, a tu i moja przyjaciółka luzik z weselem (ma 2 miesiące
), Ty tydzien do i luzik... brzmi miło tak bezstresowo . Autentycznie sie nie stresujesz niczym? Wszystko juz podopinane na ostatni guzik? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Tak długo czekałam na ten moment (piątek po pracy), nadszedł a ja padam
. Ale sposób Mamy na bol głowy mocno pomógł- zimna, mocno gazowana colka .Dostałam wczoraj maila, ze moje dziurkacze sa do odbioru, o dziwo te zamówione we wtorek cudem z telefonu, a te kartki itp. zamówione w niedziele jeszcze nie doszły . I nie wiem czy chce mi sie to w sumie odbierać osobno. Chce sie zabrać za jakies ślubne sprawy na spokojnie, a ciagle mi sie nie chce. Choc jak widze, jak co jakis czas wrzucacie ręcznie robione rzeczy to zazdroszczę chęci, motywacji, czasu i efektu . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2600 |
|
... choć nie Westwood
|
Dam znać. Boję się... już się zbieram.
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
a propos kasy
![]() pojechaliśmy dzisiaj do outletu po małe zakupy, a nakupiliśmy tyle, że chyba do końca miesiąca chleb i woda ![]() ale w końcu mam porządne buty do biegania
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 18 :)
Vivienne powodzenia
.Jaki w Wawce Outlet jest? Tez niedawno kupiłam buty na siłownie, w deichamannie na wyprzedaży tak tanie, a tak wygodne, ze nie wiem . A do tego sa w ciapokropki, podobaja mi sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2014-05-02 o 16:28 |
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My byliśmy w Factory Annopol kupiłam w CCC 2 pary balerinek - 30 zł każda
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super cena uwielbiam baleriny . M sie strasznie wkurza, bo ciagle nowe chce, a nie mam juz gdzie pomieścić . Outlety tez uwielbiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja się już rok wybieram do piaseczna właśnie bo słyszalam że tam mega tanie markowe rzeczy są ale jakoś nie możemy się zebrać annaopol troche dla nas za daleko a o ursusie w sumie nie słyszałam jeszcze
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w polskich rankingach niekoniecznie, bo przecietnego kowalskiego nie stac na auto za 50 tys Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w Levisie, Big Starze i Lee Cooper podobne ceny... a ja kupiłam Nike do biegania za 200 zł, podobno przecenione z 299 zł... w Butiku też jeszcze dobre ceny - praktycznie wszystkie bluzki za 9,99 zł jest jeszcze House, Mohito i Reserved i tam ceny też są niezłe, ale ciuchy tam są tak zeszmacone, podarte i pozaciągane, że to jest tragedia no i Factory Annopol jest lepsze niż Factory Ursus w Piasecznie jest niezły outlet Mango, Verto Mody i takich typowo garniturowych firm - Lavard, Bytem, Wólczanka/Vistula itp. jest też sporo tych typowo sportowych. Dla mnie zdecydowanie wygrywa Annopol
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez Marwari Czas edycji: 2014-05-02 o 16:49 |
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie problem stworzył. A wszystko przez tego smarta..... Przerwijmy ten temat, co?
zostanmy przy dobrej zasadzie- każdy wybiera to co chce i uważa za stosowne .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Serio sa tam outlety Mohito, Reserved itd? tak ze serio, taniej niz w typowym reservedzie? ja strasznie lubie skorzane baleriny z Reserveda .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj za niedługo jest dzien ojca, wiec przy okazji juz kupiłam kartke dla mojego Taty
strasznie mnie rozbawiła zwłaszcza, ze moj Tata czesto pyta "a czyja jestes córeczka", wiec zeby nie było nikomu przykro odpowiadam, ze Rodzicow, a Tata zawsze "hahaha wlasnie, ze nie! Bo tylko moja!" ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1399042633.217274.jpg Az mi sie zachciało robic zaproszenia.... zwłaszcza jak jeszcze wczoraj ten pierwszy monogram u Majsterki zobaczyłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale oczywiście każdy ma prawo do własnej oceny ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

mój TŻ tego nie znał ale jak kiedyś raz spróbował to co jakiś czas ma zachciankę
a tż są czarne 
A z tego co czytałam wynika, że bierzmowania wziąć nie mogę, bo zyję w niesakramentalnym zwiazku i koło się zamyka.

chociaz ja nie wiem co bym zrobiła jakby mi striptizer wyskoczył bo to mój najgorszy koszmar 

. Ale sposób Mamy na bol głowy mocno pomógł- zimna, mocno gazowana colka