|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Lutien- gratulacje!!!
|
|
|
|
#574 | |||
|
Zadomowienie
|
Cudny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oho chyba zaraz zaśnie
|
|||
|
|
|
#575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
Tequiba - a Kacper od początku taki był płaczliwy?
Kurcze, współczuję bo ja po jednym gorszym dniu czasami mam dość, TZ pomaga Ci chociaż w weekendy? Może masz kogoś kto by czasem Cię zmienił, bo samemu to oszaleć można
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Tequiba - nie masz lekko... Powtórzę za dziewczynami - minie mu to i kiedyś ze śmiechem będziecie wspominać jego koncerty
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny walczące o kp. U nas faktycznie odpadł dziś kmut pępka. 22 doba. Buzia bez zmian. Właśnie karmie i zastanawiam się kiedy zrobić przerwę na zmianę pieluchy, bo poszła solidna kupa i dwie dokładki. Może jeszcze poczekam na ewentualny ciag dalszy
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Teqiba współczuje bardzo.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Ag slicznosci! Z telefonu...
|
#579 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A pomocy znikad zadnej - tylko TZ... a ten chwilami mnie tak wkurza ze wole juz sama sie zajac malym, wiec jestem czasem tak przytloczona ze az mi wstyd za wlasne mysli ![]() Cytat:
![]() Ale dzisiaj smece - wybaczcie. |
||
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Teqiba ręczna jesteś, wiec sie nie dziw wlasn myślom.
Z telefonu...
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj chyba taki dzien Majka focha zazucila i chciala pokazac, ze sa wazniejsze rzeczy niz starzy ![]() Cytat:
jestem tego pewna, wiem jak sie czujesz, bo Ola byla grzeczna kilka dni a dzisiaj sie przypomniala jestes dzielna i silna wiec na pewno sobie poradzisz, a myslami sie nie przejmuj, mysle, ze niejedna z nas miala takie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze cos czego lubie posłuchać gdy mi smutno
http://youtu.be/SJUhlRoBL8M |
|
|
|
#583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posadze z tyłu i niech siedzi. Jutro jedziemy zaprosić chrzestną, ok 15 min jazdy, to jakoś wytrzyma ![]() Cytat:
Cytat:
widać, że mu sie podoba wczoraj podniosłam dupsko, żeby założyć pampersa to sobie osikał pól buzi Cytat:
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#585 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ula po szczepieniu trochę marudna, ale poszło raczej bezproblemowo ![]() Lutien, ogromne gratulacje! Dużo zdrówka dla Was Ale się cieszę, że u nas wszystkie dzieci zdrowe i bez większych problemów, oprócz brzuszkowych ![]() Jaki śliczny Cytat:
Cytat:
U nas Ula nie jest jakaś bardzo problemowa, a też mam czasem doły - ostatnio smuteczek mnie dopadł, że trzeba wszytsko pod nią planować - idiotyzm, przeciez wiadomo było i tak naprawdę nie męczy mnie to wcale a zły dzień się zdarzył i akurat to mnie rozżaliło ![]() Cytat:
My kupiliśmy filtr z bebydream, ale zamawiam w przyszłym tygodniu paczkę z gemini i chcę kupić jakiś filtr mineralny - pewnie wybiorę jakiś od Sroki. Też robię wszytsko, żeby Młodej słońce nie machnęło - u nas chyba w ogóle byłaby tragedia, bo Ula się robi rudawa po tatusiu (ale cii, Tż mnie obrzuca takim spojrzeniem, jak coś na ten temat wspomnę, że już powinnam trupem leżeć - kompleksik )
|
|||
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Nasza Ulcia
|
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
Rudzielec
![]() Co do filtrów, to właśnie robiłam dzisiaj zamówienie na gemini... Też mam ten krem z rossmana ale wg sroki on nadaje się po 6 miesiącu zycia, więc narazie nie będę go używać, kupię mineralny - Uriage spf 50.
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze mam gości, więc poodpisuje jutro.
Tylko krôtkie info- po szczepieniu ok, usg nerek ok a "mała" waży w 9 tygodniu 5880 gram wskoczyła w 95 centyl...Trzymam kciuki za Mamusie marudek i "always look at the bright side..." Za Tygryskiem ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Ula i Gucio
|
#589 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba faktycznie skupie sie teraz na nauce smoczka, gdyby zalapal byloby duzo lzej... Ide spac - jutro musi byc lepiej Jeszcze raz dziekuje wszystkim |
|||
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Mam do sprzedania Bebilon 1 z Pronutra 800g. Data ważności to kwiecień 2015. Mój syn wyrósł, a może którejś z Was się przyda? 20 zł+ KW.
piszcie na priv
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdolniacha
![]() Cytat:
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Ulcia jest boska
Z telefonu...
|
#593 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 03:52 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ---------- Cytat:
mój nie chce smoczka, ale staram się go nieco do niego przekonać i jak już czasami złapie, to właśnie jest płacz, jak mu wypadnie :P Cytat:
jedna delikwentka ciągle "ojej, on płacze, daj powożę wózkiem" albo "ojej, zakryj mu uszko" i tak 5 razy na minutę, a druga... druga się zaczyna wtryniać we wszystko, tylko nie w jakąkolwiek pomoc (mówię, że dzieć ma zasypiać, to go podszczypuje i rozbudza, mówię, że zaraz będzie jadł, to bierze na ręce i lula aż zasypia - a jak mówię "zostaw" to się obraża - pewnie się domyślacie, że o moją rodzicielkę chodzi >> jak jej dzisiaj powiedziałam, że w ogóle nie słucha co ja mówię i mimo tego robi po swojemu, to... rzuciła w miejscu wózek i trzasnęła drzwiami gadając coś tam pod nosem) trzeba było się wyprowadzić na drugi koniec Polski..... ale nie... chciało się być dobrą córką, bo jestem jedna w domu, a oni są już starsi.. no i masz babo placek pomarudziłam o takiej dziwnej porze, bo moje dziecię przed kilkoma minutami dopiero zasnęło :P
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-05-03 o 04:08 |
|||
|
|
|
#594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pic mu sie chcialo Cytat:
nastepna ma to za soba ![]() Ula sliczna, nie widze by byla rudawa Ale rude dziewczynki sa sliczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak serio to współczuję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje kochana... oj macica niestety będzie bolała bardziej niż po 1 dziecku. I bol będzie większy po każdym. Następnym... Mnie bolała takimi falami i przy karmieniu. Po wyjściu ze szpitala po trzech. Dobach juz tylko czułam przy karmieniu ale było ok... Przy ami nic nie brałam żadnych środków bo mnie nie bolała. Ale przy juli Juz tak i nie udawalam ze dam rade bez brałam jak pytaly czy chce
|
#596 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co prawda czasem mnie drażni, gdy moja mama zarzuca mnie złotymi radami albo słysząc płacz Emilki wpada do nas ze słowami: "A co mama za krzywdę dziecku robi???" (yyyyy... rzuca nim o ścianę... bo przecież wiadomo, że urodziłam dziecko tylko po to, żeby mu sprawiać jak najwięcej przykrości ), ale też doceniam pomoc jaką od niej dostajemy.Z resztą odnośnie rad muszę być sprawiedliwa. W kółko mi powtarzałam, że Emi jest płaczliwa, bo nie dojada. Wczoraj zaczęliśmy ją dokarmiać MM i okazało się, że miała rację. A przecież to ja miałam być ta wiedząca lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mogę tylko powtórzyć za dziewczynami: będzie lepiej. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Na pewno nie da się bardziej zaangażować TŻ w opiekę nad Kacprem? Bo zdecydowanie przydałaby Ci się chwila dla siebie. Od razu spojrzałabyś na wszystko z innej perspektywy. Dodam tylko, że gdy miałam serię dni, gdy Emilka mi dawała w palnik i cały czas popłakiwała, w chwilach zwątpienia powtarzałam sobie: "Najważniejsze, że jest zdrowa. Takie problemy to nie problemy. Miną" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzieś czytałam, że jeśli dziecku nie szkodzi jakiś składnik to nieważne czy je się go dużo czy mało- nie spowoduje żadnych negatywnych reakcji. Nie wiem ile w tym prawdy, ale idąc tym tropem albo jej szkodzi nabiał albo nie, nie mogłabyś wtedy jeść go za dużo. Może to rzeczywiście ten serek? A może poprzedniego dnia coś zjadłaś a dopiero teraz jest reakcja? A może to nie uczulenie na coś co zjadłaś tylko podrażnienie od czegoś innego? Z tą dziecięcą buzią to nigdy nie wiadomo Fajnie, że kikut już odpadł ![]() Śliczna panienka! Cytat:
Masz co dźwigać ![]() Cieszę się, że szczepienie i usg poszły dobrze. Cytat:
U nas wszystko ok. Wczoraj- jak już wspomniałam- dwa razy dokarmiliśmy Emilkę MM i ewidentnie bidulka nie dojadała. Gdy opchała się jak bąk od razu była pogodniejszym dzieckiem ![]() Mam nadzieję, że dokarmianie nie wpłynie negatywnie na moją laktację, ale tłumaczę sobie,że przecież tyle z Was dokarmia swoje maluszki i większość nie ma z tym problemów. Noc już niestety była taka sobie, ale do przeżycia. Na rzęsach w każdym razie jeszcze nie chodzę ![]() Zapomniałam się Wam też pochwalić, że zaklepaliśmy już salę na chrzciny. Będziemy je robić wspólnie z moim bratem, który też będzie chrzcił swoją córeczkę, więc szykuje nam się impreza na 37 osób dorosłych + 7 dzieci ![]() Miłego dnia, kochane
|
|
#597 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Na cale szczescie nie mieszkam z nia, bo bym autentycznie osiwiala - przez telefon potrafi mi tak zepsuc nerwy ze szkoda gadac. Wspolczuje |
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakupy robie ze starszą młoda z tz w domu bądź przed sklepem spacerują albo w aucie
|
|
#599 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Słodziak! W ogóle chciałam zauważyć, że nie tylko miałyśmy wyjątkowe szczęście szczęśliwie urodzić zdrowe dzieciaczki, jak zauważyła side85 ale również przecudnej urody .Cytat:
Mała Kluseczka ![]() racja! a poza tym nudny Cytat:
Cieszę się, że problem Emilki został rozwiązany Cytat:
Cytat:
To mi przypomina, żeby w końcu zabrać się za chrzciny Natusi... Tobie również miłego Ale przystojniak! Cytat:
i moc Cytat:
i jak dzisiaj samopoczucie? Witam się z Wami po względnie udanej nocce (3 pobudki), mam nadzieję, że moje dziecię wraca do swojego normalnego grzecznego zachowania, zwłaszcza że dziś niestety będzie musiała pobyć z dziadkami bo ja oprócz lekcji pojadę chyba znowu na basen. Ta mała cholera odpowiada za moje bóle pleców ale się zrehabilitowała w zasadzie na samym początku - przy odbiorze jej aktu urodzenia dostałam też kartę wstępu na basen o wartości 200 zł za free, przyda się jak znalazł teraz. BeautifulLie ja chyba też pofarbuję włoski. Miłego dnia dla Was
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-03 o 09:01 |
||||||
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry bardzo !
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

, którego mam ochotę zjeść 
Smutno mi i zmęczona psychicznie jestem. Wszystko jest ok wiec nie wiem czemu taki nastrój sie do mnie przypałętał. Eh.... 
oho chyba zaraz zaśnie 

jestem tego pewna, wiem jak sie czujesz, bo Ola byla grzeczna kilka dni a dzisiaj sie przypomniala
jestes dzielna i silna wiec na pewno sobie poradzisz, a myslami sie nie przejmuj, mysle, ze niejedna z nas miala takie 

bezwstydnica mi rosnie 
(ale cii, Tż mnie obrzuca takim spojrzeniem, jak coś na ten temat wspomnę, że już powinnam trupem leżeć - kompleksik
wskoczyła w 95 centyl...
II kreski 30.07.2013