|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
na nastepny dzien sie kapnelam że to ktg ![]() Dobrze że już nie plamisz ..
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
ZyggaEffka:: piękny brzuszek
i jestes blondynka jak ja![]() Ale dzisiaj zimno na tym dworzu dziś w kościele coś tak mi smutno byli ze prawie beczalam ach te hormony!!!
|
|
#723 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno u jubilera można zamówić. ZygaEffka sliczny brzusio. W ogóle wizualnie tez mi się bardzo podobasz (bez skojarzeń). A jakie masz oczy? Chyba pójdę się wykąpać,bo już cały internet przeczytałam.... |
|
|
|
|
#725 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swój już wklejałam, teraz jest jeszcze większy Cytat:
|
||
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to mi chodziło
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ślicznie wyglądasz
Ja mam dzisiaj ciężki dzień... ból brzucha dodać mocny, ale stały wiec nie skurcze. Dzwoniłam nawet do mojej lekarki, powiedziała żeby wziąć nospe i jak coś jutro od 7 na dyżur w szpitalu
|
|
|
|
#728 | |
|
Konto usunięte
|
ZygaEffka śliczny brzuszek
Ja mam taki sterczący dziwnie Ty też szwarno dziołcha Udanej wycieczki ! ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Martek, Antananariwa witajcie w klubie, ja tez Marta
ja tam lubie swoje imie ![]() Zyga co wy tam tak szarzujecie po tych drogach? Nie ladnie ![]() A dzidzia ci sie odezwie poznym wieczorem napewno. Caly dzien miala super kolyske w brzuszku mamy to troche poleniuchowala ![]() Anesh dziekuje i wzajemnie szkoda ze nie mozna sie na kawke uwowic ![]() Tak sobie pomyslalam, ze ta wizyte w szpitalu mozna potraktowac jako probe dla Majci i ciebie przed porodem bo potem tez znikniesz na kilka dni i juz moze nie bedzie tak ciezko wytlumaczyc corci ze mamy chwilke nie bedzie. Majeczka bedzie wiedziala ze niedlugo mamcia wroci i to nie sama heheDzanet jak bede kolo apteki to zajde i zapytam z ciekawosci ![]() Wlasnie szamam arbuza, ostatnio byl lepszy ale ten tez jest smaczny. A moj maz kupil sobie gre south park: kijek prawdy i wlasnie sie zagrywa
|
#730 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki ja się wykąpię i zmykam do wyra. Nic dzisiaj nie zrobiłam, masakra. Martwi mnie ten brzuch, tak pobolewa delikatnie czasem. mam wrażenie że jest twardszy. Jak się położę na boczku to przechodzi.
Ale jak mi to do jutra nie przejdzie to jadę na ip :/ nie wytrzymam stresu. Kiedyś tego internetu nie było i ludzie nawet nie wiedzieli co to twardnienie macicy... Życzę spokojnego wieczoru i stosunkowo udanej nocy
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46274131]Dziewczynki ja się wykąpię i zmykam do wyra. Nic dzisiaj nie zrobiłam, masakra. Martwi mnie ten brzuch, tak pobolewa delikatnie czasem. mam wrażenie że jest twardszy. Jak się położę na boczku to przechodzi.
Ale jak mi to do jutra nie przejdzie to jadę na ip :/ nie wytrzymam stresu. Kiedyś tego internetu nie było i ludzie nawet nie wiedzieli co to twardnienie macicy... Życzę spokojnego wieczoru i stosunkowo udanej nocy [/QUOTE]Oj u Ciebie tez niespokojnie ![]() Oby przeszło nam obu trzymaj się
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie,tym razem to ja mam złe skojarzenia z tym imieniem,chyba jestem uprzedzona
.I tak u nas już jest,albo ja mam problem albo mój mąż
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
Anesh trzymaj się w tym szpitalu i odpoczywaj duuużo :tuli:
Moja mamusia kochana zrobiła mi dzisiaj na obiad pierogi z jagodami Pychota!!! Załapałam się jeszcze na kiełbaskę i pieczarki z grilla, więc już w ogóle brzuch zadowolony ![]() A teraz czekam aż mi ciasto z rabarbarem dojdzie w piekarniku i będę szmać ![]() Kurczę, te Wasze brzuchy coraz ładniejsze ![]() ZygaEffka Ty to Seksi Mama jak nic tylko pozazdrościć
|
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna pamiątka. Cytat:
Ciągle jakieś badanie,obserwacje itp. Ale wszystko dla dobra malucha Ja kiedyś się stresowałam a teraz już mi tak lata,to tylko lekarz,ale za to bym nie zgodziła się na studentów... Lubię słuchać jak biją serduszka tych maluchów Najgorzej,że w szpitalu słychać,bo często jest za ścianą a raz właśnie nie chciałam tego słyszeć jak poroniłam ale teraz fajna muzyczka tych serduszek a szczególnie jak bije serduszko własnego dzidziusia
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kazdy ma swoje skojarzenia co do imion. W koncu sie na jakies zdecydujecie
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Ale dzidzia musi mnie kopać w pęcherz bo idę do łazienki siu siu a nic nie ma a za chwile to samo
oj oj nie wiem co myśleć.A dzis rano to mnie rwalo tak lekko ale przestało potem. No ale miejmy nadzieje ze dziś będzie ok
|
|
#737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No po porodzie mi było wszystko jedno. Chociaż jak sobie przypomne jak to było i pomyśle,ze teraz tak mogłoby być TP nie chcialabym tego.... ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Również dziękuje .Szkoda, pewnie znalazlybysmy wiele tematów. Ale kto wie... Może kiedyś zaciąganie mnie w Twoje strony,albo Ciebie w moje. To na pewno jakaś tam proba jest dla nas, przetrwamy, ale i tak mi tęskno. Jejku jaka ona jest słodka i kochana. Zawsze jej mówie'ze jest najsłodsza ze wszystkich słodyczy i kocham ja najbardziej na świecie. Ona się wtedy tuli do mnie,a czasem pyta jeszcze :kogo (z naciskiem na G). W sensie,ze kogo kocham lub tuli i mówi :Kocha (ze ona mnie tez). |
||
|
|
|
#738 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jemu to sie nic nei podobaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za pogodęCytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadziejej ze szybko cie puszczą do Maji Cytat:
cudnieeee wyglądasz: z tego co widze to ogólnie dzieciątko bedzie miało sexi mamusie ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- my dziś pogrilowalismy, mały poszalał na maksa ze ledwo dotrwał kąpieli i położenia spac ja si eobjadłam jak bąk i opaliłam a nawet spaliłam jedna ręke-będe ciekawie wyglądac![]() zakupiłam tez sobie bazylie i oregano do sadzenia bo zawsze chciałam miec swój ogródek ziołowy i teraz szukam wskazówek jak sie za to zabrac he ![]() jutro ma ponoć padac to sobie zajecie skombinowałam |
|||||||||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
ZygaEffka gołebie- dobre, heheheh.
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesh jak tam czytalam to co napisalas o Majci i jak ona sie do ciebie tuli i mowi kocham to az sie rozplynelam
W ogole ostatnio powiedzialam mezowi, ze chyba jak uslysze od swojego dziecka pierwszy raz ''kocham cie mamo'' albo cos w tym stylu to sie mega porycze- ze szczescia oczywiscie ![]() Wzrusza mnie taka relacja rodzice-dziecko. A wlasnie mialam pytac, Lecia ale ty sie do nas odezwiesz przez ten tydzien jak bedziesz nad morzem? bo sie tu inaczej zatesknimy.
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Przeszło po 2-3 tygodniach jak ręką odjął. Potem poczytałam, że ok 1,5 roku- 2 lat pojawiają się sny, koszmary itp i dziecko może to przeżywać.nie mam sił odpisać Wam. Cały dzień na nogach, w Ikei byliśmy, potem w mieście na obiedzie ze znajomymi, potem do innych znajomych na kawe wpadliśmy. Zaraz idę spać. Młoda u moich rodziców dziś śpi, ale była szczęśliwa, że może zostać u babci i dziadka ![]() aaa, dodam tylko, ZygaEffka, śliczny brzuszek, i w ogóle śliczna z Ciebie kobietka
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba zapłaczę się jak bóbr jak w ogóle moja córka powie do mnie "mamo" no chyba,że syn... Albo się też zapłaczę jak pierwsze słowo jakie powie moje dziecko będzie"tata" chyba od pierwszych tygodni będę mówić 15 razy dziennie mama...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Łapie mnie dziś tęsknota za mom mężem
od wczoraj na dyzurach aż do niedzieli wpadnie na chwile i idzie dalej ach.. Ale zajadam winogrona różowe i nakupowalam w Tesco mleczka w tubce i czekolady a co jakoś trzeba sobie radzić z tęsknotą ![]() A na wyjazd biorę internet mobilny Martusiu wiec będę zanudzac fotkami morza ![]() Asiu dziękuję mam nadzieje,ze będzie pogoda szczególnie że zabieram mamę na jej wymarzony odpoczynek wiec niech dla niej będzie chociaż
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kocham tego mojego malutka jak nei wiem a jak on tam bedzie dla mamusi występował na bank bede ryczeć ogólnie ostatnio przeglądałam str przedszkola i to nasze takie rózne imprezy im organizuje, ostatni projekt to teledysk promujacy miasto w którym mieszkam i neiwiem czy taka sentymentalna jestem czy to ciaza i hormony ale jak zobaczyłam te wszytkie dzieci tam wystepujace to mi łzy poleciały ![]() noooo wariatka jak nic |
|
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech się uczy od narodzin ![]() Już teraz jak rozmawiam z brzuchem, to cały czas używam zwrotów typu "Mama teraz zrobi to" "Mamusia się położy" itd :P Jakby mnie ktoś kiedyś posłuchał z boku to pomyśli, że wariatka gada o brzucha, ale strasznie to lubię, szczególnie jak czasami Maluch się zbuntuje jak coś powiem i sadzi kopniakami |
|
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia to normalna rzecz sie tak wzruszyc, to jest piekne
![]() Lecia tule mocno i pocieszam :glasi: ![]() I jak dobrze ze masz neta mobilnego ![]() Ja mam dzisiaj dzien slodkiego zjadlam paczka a teraz znowu wtryniam ta czekolade milke, no przepyszna jest ![]() Jednak moj nalog do slodkiego wrocil
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to było dziwne gadanie do brzucha i uważałam takie osoby za wariatki,ponieważ dziecko do 20 tyg. bodajże nie słyszy świata zewnętrznego ale jak poczułam stukanie to już jakoś się przekonuję do tego i gadam tak sobie ![]() Wypiłam DrWitta i poczułam pukanie w podbrzuszu,chyba maluch lubi soczki Ja jestem walnięta,bo wmawiam sobie,że to nie dzidzia,bo ja nie wiem jak inni to czują i nie mam do czego porównać tego uczucia Coś mi mówi,że dzidzia,bo co nad łonem może mi tak pukać kilka razy dziennie... A jak wy odczuwacie kopniaczki?
|
|
|
|
#748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio ograniczyłam zakup słodyczy bo jak nigdy zaczełam je wcinac ![]() a odnośnie przytulasków itd itd wrzuce wam zaraz fotke jaka maz nam zrobił jak pare dni temu nam sie z młodym zasneło ![]() troche przerobione bo w oryginale mam na fonie
|
||
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że nie da się tego pomylić z niczym innym Najlepiej jest, jak na brzuchu widać te kopniaki
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz zauważyłam, że jak mam dużo słodkiego w domu to mi się nie chce jeść tak jak wtedy gdy nie mam nic
Dziękuję Ci Kochana
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

na nastepny dzien sie kapnelam że to ktg 

i jestes blondynka jak ja

szkoda ze nie mozna sie na kawke uwowic 

Pychota!!!