|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
bzinka a szczepienie mieliscie jakies niedawno?
wstawiam politykujacego Marcela (tylko glosniki nie za glosno, bo mozna oszalec )https://www.youtube.com/watch?v=UFwxIw4WJLw a swoja droga, wasze maluchy tez tak wrzeszcza?
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
taaa gdzie ja szewca o tej porze znajde, a jutrto 3 maj i wesele;p wlozyłam mokre skarpety i łaze-bede kąpać KAcpra w szpilkach;;p
bzinka- a nie ma gdzies dyzuru 24h, zeby jeszcze podjechac? moderna Kacper podbiegł, wpakował się na kolana, palcem pokazał na monitor i.....rozległo się głośne "dadada..." Chyba Go zrozumiał i przedstawiał inne poglądy polityczne...
|
|
|
|
#3303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip też tak nieraz głośno gada ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Witam się Ale tutaj pustki a mi tak strasznie ciągnie się ten długi weekend. Po ślubie ok, Filip długo nie wytrzymał bo był śpiący więc musiałam go odwieźć do domu. A dzisiaj mieliśmy niezłą akcję, tyle co zmieniłam pampersa i umyłam pupę na noc a tu za 5 min kupa, więc stwierdziłam, ze położę go na dywanie i przebiorę (pierwszy raz mi tak odbiło, żeby przebierać na dywanie shaggy w dodatku ) F. nie chciał leżeć i przewrócił się na brzuch wraz z pampersem w połowie przyklejonym a w połowie zawartość już wywalona na dywan masakra pierwszy raz w życiu miałam taką akcję. A F. śię śmiał i jeszcze chciał złapać kupę i pampersa w ręcęCytat:
Cytat:
Bzinka ja bym podjechała na IP |
|||
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bzinka ja bym też pojechała lepiej dmuchać na zimne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Promo na pampersiaki zielone jest teraz w Auchan. 28,99 zł za paczkę (5tki 52 sztuki - wychodzi 55gr/szt.!).
Dziś intensywny dzień... najpierw lekarz z Michasiem (lepiej! )potem drobny szoping (dużo szczawiu spontaniczny fryzjer ( potem zakupowa spożywka (Michał na dziale monopolowym robił przeciągłe aaa! i odgłos przełykanej śliny.... raju, wyszliśmy na patologię... a słowo - nie pijemy przy nim )i w ogóle mój syn żadnej doniczce z kwiatkiem nie przepuści... musi podlać... zatkanym soczkiem, zakręconą wodą
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Despa
BYou Zosia z pieskiem na spacerze ona jest cudowna Ja ostatnio też tylko stacjonarnie kupuję większość rzeczy co wiąże się że częściej jeżdżę do Poznania i jakoś lepiej mi z tym nie kiszę się w mieszkaniu teraz muszę wybrać się do meblowych co by umeblować nasz ogród na lato No i zakupy dla mnie ale ja chyab jestem totalne bezguście więc chyba muszę kogoś zabrać co by mi doradził albo mnie ubrał heh Tasia współczuję ponownie wrastającego się paznokcia Agnjeska Jasia na plaży cudowna w cudownym otoczoeniu Ja chcę już lato plażę morze jezioro obojętnie byle by było ciepło ![]() Pisałyście o wakacjach ja planuję na początku lipca być w Kołobrzegu tylko ciocia musi potwierdzić czy będzie miała dla nas wolny pokój bo ktoś tam zaklepał już mieszkanie ale ma dać znać więc czekamy. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Pani a co u fryzjera nie tak ? Gratki za stanik Michaś wymiata No i za wychodne i zdrówko T. Ja kupiłam w intermarsche pampki 82 sztuki za 63 zł i pierwsze mleko w puszce bebilon 3 za 49 zł. nie wiem jak to się ma do supermarketów. Aaaa i w ogóle moje dziecko dziś cały dzień bez cycka przed 6 rano piła i dopiero przedchwilą na dobranoc około 10 chciałam dać jej mm i wiecie co wzięła łyka i szczękościsku dostała i cały dzień bez mleka tylko wodę piła. |
|
|
|
#3308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha... dzieci sie rozumieja bez slow ![]() Cytat:
i to chyba ostatni raz, co? ![]() Cytat:
![]() az taka glosna? wrzuc kiedys ![]() Cytat:
![]() a co zrobilas z wlosami? monopolowy i kwiatki
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-02 o 20:34 |
||||
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kacper czadowy. ale gdzie nasz Pudzianek????? ![]() Jak będzie tak samo, jedź na Strzelecką... albo Prokocim masz blisko... nossszzzz fu%k ![]() on nie wrzeszczy Pyskuje na tatę ![]() ![]() (sama słodycz )to nasze by się nawrzeszczały Cytaty mi zeżarło
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Samochód naprawiony, jedziemy. Jesteśmy w trakcie pakowania...
Jakub dziś maruder był, nie spał nawet godziny, więc wszystko robiliśmy razem z przerwami na noszenie. Co naszykowałam lub spakowałam on wywalał, za to usilnie pakował do walizki mój portfel, potem pomadkę, której połowę wydłubał palcem, wywalił tż całą kosmetyczkę, wszystko rozpakował. Na koniec wybrał zabawki, które zabieramy. Te, które wrzucił do nocnika i woził po mieszkaniu jadą z nami, reszta, którą przerzucał przez plecy za siebie, zostaje. W klubie foto prawie spakowanego J. ![]() (J. chyba jest zazdrosny o siostrę cioteczną, cofnął się w rozwoju w nocy zrobił sobie 1,5 godz pobudkę na marudzenie i próby zabawy, nawet extra mleko, które od dawna nie przysługuje mu w nocy nie pomogło, potem narobił w pieluchę, z pudła wyciągał grzechotki...)
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani, tez nabylam stanik, Freya i 229 zł fruuuuuu.... Dziś nabylismy fotelik na rower i kask, póki co jest wrzask jak ma być na głowie, ale za chrupka daje go sobie założyć bije rekordy nie pedagogicznosci...... Nie zrealizowałam planu, leze w łóżku z potwornym bólem głowy... masakra.....
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie mała sie drze jak tylko wchodzę z nia do lazienki i chce ją wykąpać, nie muszę mowic, co dzieje sie po wlozeniu jej do wody.. płacze, trzyma sie mnie, chce wyjsc, woda jest ok, zabawki ma, niby sie raz przewrocila ale przed tym tez sie bała, od ok miesiąca, bo wczesniej bardzo lubila sie kąpać, co by bylo na basenie to az strach pomyslec |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bzinka w trzydniowce zgodnie z nazwa po 3 dniach gorączki jest wysypka, wiec tu za szybko....
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakub zajefajny - super fota! ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ojejjj
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna u nas też wrzaski krzyki prawie cały dzień czasami myślę czy by nie krzyczeć razem z nią żeby jej nie przekrczyczeć ?
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na odwrót, Z drze się jak ja wyciągamy, zawsze jej za mało, musi się w wannie zrobić bardzo śpiąca, żeby dala się wyjąć bez wrzasku.
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Marcelek ma te tygryskowe spodenki od pizamy, schyla sie, patrzy na paski i ryczy: roaaarr roaarrrr
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
e tam kazda metoda, odnosząca sukces jest skuteczna, a cena stanika....kosmos.a mnie rozbollo gardlo i nad migdalami mam takie twarde żółte lropki....nan angine, raczej nie wygląda, bo twtarde-nie a się ruzyć...co za diabeł, a jutrowesele- pierwszy wieczor bez Kacpra-jak ja przeZyje?o ile dozyje;p |
||
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Monika- ale czadowa fota, a jaki Jakub duży
![]() Gdzie On marudny? Toż to pieknie uśmiechnięty spokojny chłopak
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna a nie pytałaś się gdzieś wcześniej czy nasze dzieci piszczą czy krzyczą? bo tak mi się kojarzyło że to ty pytałaś więc odpowiadałam
A filmik i Marsselllo jest boski |
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za wsparcie
Moderna, szczepienie miałyśmy 2 tyg temu. Po ibumie za jakas godzinę gorączka zaczęła spadać i Hani poprawił się humor, wykąpałyśmy sie na spokojnie, zjadła ok 240ml mleczka i spokojnie bez płaczu zasnęła. Te wymioty były jednorazowe, a potem jadla jeszcze kaszkę zamiast obiadu i teraz mleko, wypiła strasznie dużo wody. Może zbyt górnolotnie te plamy nazwałam wysypką? Pojawily się one po tych wymiotach, ale za jakiś czas to zniknęło, więc może to była jakaś reakcja na gorączkę czy na coś? Potem już tego wogóle nie miała. Drżę, jaka będzie noc, mam nadzieję,że jednak będzie dobrze, trzymajcie kciuki. Sorki,że nie odnoszę się do waszych postów, ale caly dzień nie miałam na nic czasu i teraz latam po domu i sobie ogarniam. Oby jutro był lepszy dzień
|
#3325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
u mnie WSZYSCY spia - mama pewnie tak tylko mowila ze idze a czyta ksiazke :P Milus padl o 20.45 - no ale ost godzine mielismy tulasy-gilgasy na dywanie i go wymeczylam ![]() zakupilam mu dzis buty roz 22 ! na lato - jak pojde juz spac do slaonu do pstrykne foto i zarzuce wam. myslalam ze dostane 'zj.e.bke' od mamy o nie, ale na szczecie jej sie spodobaly i mi wybaczyla hihi.Cytat:
puszcze jutro Milusiowi zobaczem jak zareaguje, bo wszak moze miec inne zdanie :P hihi. Cytat:
nieZazdraszczam sytaucji Cytat:
za zielone swiatlo2pogrubione - Cytat:
a focia J wymiata - a jaki usmiech od ucha do ucha . |
||||
|
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , pomocnik ![]() oglądałam dziś... śliczne były. w karmnikach nie było wyboru. całe dwa modele. brzydki za 189 zł i mniej brzydki za 159 zł (marka: Royce, jeszcze takiego nie miałam ![]() Cytat:
![]() a to moja fryzura. strzygła to wygryzienie godzinę i 25 minut... makabra. nie miałam wysokich wymagań - bob z dłuższym przodem. myślałam, że to fryzjerski banał ![]() co tanie, to drogie. muszę teraz złapać mojego fryzjera i zgrać jego grafik z moim wychodnym :/
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
BYou mówiłaś że jak coś znajdę mam pokazać tak więc http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kids...ka-unisex.html który kolor który kolor
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Pani- ku#####, co z tymi fryzjerami- bob to za dużo? Ech
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
http://youtu.be/jTeYA6sv6vM mówisz - masz, krzyki na końcu (; Potem skończyłam filmować (;
A my ogłuchły (; Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

(tylko glosniki nie za glosno, bo mozna oszalec

masakra pierwszy raz w życiu miałam taką akcję. A F. śię śmiał i jeszcze chciał złapać kupę i pampersa w ręcę
Po prawie ciemku na przewijak, czyszczenie, zmiana pielusi, ubieranie i wiecie co? Nie obudzil sie!

ona jest cudowna
Michaś wymiata 

ale zycze, by Hani sie jak najszybciej polepszylo
bije rekordy nie pedagogicznosci......