|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
kupił w końcu ten samochód.nawet mi sie podoba.a nieobecnosc bo najpierw b yłam u siostry,potem spacerowałam z mała no i wieczorem pojechalismy do rodziców pokazac auto a potem mała dokazywala nie chciałą usnąć a na koniec przylazł tesc ogladac ciagniki,wiec rad nie rad dostepu nie miałam do was. potem poczytam i pocytuje wiecej.
|
#3692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Dobrze że odpoczełaś ![]() Jeszcze nie.A Hania? Cytat:
śliczny pokoik bardzo mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() Nie mam planów na dziś.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() A pogoda u Was dopisuje? Może piknik? mi się marzy ale ciągle coś ![]() Zebrałam już dwa mocze od kociastych, zaraz pościg za kocicą będzie i pakowanie do transportera. Pogoda się schrzaniła, dobrze, że na dziś nic na powietrzu nie planowaliśmy. Ew spacer po obiedzie.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dominik jeszcze się tak nie obraca,czasem mu się zdarzy ale musimy cały czas ćwiczyć.. U nas pogoda ładna ale nie ma za bardzo gdzie zrobić pikniku
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
yssmay Gratuluję III rocznicy i szacun za kurczaka ![]() mysia endometrioza? no proszę, pewnie się jej nawet nie spodziewałaś, dobrze, że jajowody drożne, to duży plus wypoczywaj jak najwięcej.ewcia Kostuś mega jest mega gigant ![]() kluska obyś przetrwała jakoś tą sobotę aaa i już skorzystałam z promocji w ross ![]() iza nie wiem w sumie co mam myśleć o tym tv dla maluszka, ale mój chrześniak bardzo wcześnie zaczął się interesować bajkami i teraz je kocha ![]() ziajka wszystko z małym będzie dobrze, nie martw się! A ja nie pojechałam do labo na ten test z glukozy, bo oczywiście, burżuje mają majówkę, także idę w poniedziałek, jeszcze trochę i usg, chciałabym w końcu zobaczyć lokatora! i została studniówka do porodu, heh
Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2014-05-02 o 09:58 |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteście pewne, że to już teraz dziecko powinno reagować na swoje imię?
Z tego co pamiętam to około 8-10 miesiąc zaczyna reagować, ale oczywiście mogę się mylić. |
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co kupiłaś? Teraz ci już zleci do porodu ![]() Cytat:
||
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
jeden z głowy to kolejny nachodzi...mówiłam tz ze chce dzis jechac do ciucha,a ze ma wolne do poniedziałku to chciałam zeby pobył z małą,ja zakupy to szybko i do bliższego ciucha a nie daleko. no ale nic,powiedział ze posiedzi z nia. no ok.wiecej sie nie przypominałam. wczoraj słysze jak tesc mówi ze przygotował sprzet (ciagnik plus nie wiem pługi czy coś),zeby tz mógł rano pojechac do kogos w pole. no to sie przypomniałam ze do ciucha chciałam jechac,choc juz wiedziałam ze nie pojade,ale zeby go chcociaz wkurzyc tak jak on mnie. juz byłam zła. połozylismy sie spac,pyta czemu jestem zła to mu mówie ze tesc znowu przylazł ogladac ciagniki i ze chciałam do ciucha jechac,pyta sie czy rano chce jechac,mówie ze tak,nie odezwał sie wiecej a ja zasnełam. rano dzis gdzies pojechał autem,wróćił patrze na niego a ten jakis nie swój, pytam czy cos sie stało,mówi ze nic,ale po nim widac. wypiłam kawe,a ten mówi ze jedzie w pole bo tesc marudzi,spojrzałąm sie tylko pogardliwym wzrokiem.zaczał klac na ojca bo mu kaze jechac. on wiedział ze juz jestem zła, i on tez był zły.ale pojechał nie poweidział gdzie ,na ile...juz sobie pojechałąm do ciucha,zreszta wiedziałąm ze tak bedzie. juz mi sie nawet nie chce z nim kłócic i od nowa tłumaczyc bo to nie jest wina tescia tylko jego. kak wczoraj to od 9do 16 mógł byc poza domem bo auta szukał i tesc z nim pojechał i roboty zadnej nie było???a ja na 2-3 godz pojechac nie moge.po☠☠☠ane to wszystko.
migotko my rok temu bylismy w kazimierzu na majówce. fajnie było. ziajka i jak kupki Kubusia? mała mi wczoraj wieczorem koncert dała.marudziła,płakała,al e w końcu zasneła. przyszła tsciowa i pyta czy mała spie mówie "tak, spi juz mała maruda" a tesciowa z tekstem "co,już maruda,a nie kochana córeczka?" myslałam ze jej cos powiem,przeciez k.u.r.w.a w zartach to powiedziałam a nie w złosci czy cos.
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
Dwie kredki do powiek z miss sporty, sprawdzone
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Arletka naprawdę Ci się nie dziwię, nic nie można zaplanować, ten teść to ma tysiąc pomysłów na godzinę...
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
iza nie wiem co jej odwaliło,nigdy tak nie mówiła,a tu taki tekst??ja sie nikomu nie zale,nie narzekam (no wam tylko),nie pokazuje ze jestem zmeczona,ze czasem jestem zła jak mała mi cuduje bo nie wiem co jej dac i jak pomóc,wiem ze macierzyństwo nie jest lekkie,ale daje rade.
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko no mi się to w głowie nie mieści
przecież chyba nawet ten kto potrzebuje pomocy zdaje sobie sprawę, że ok ale w wolnym czasie. Z teściową nie da się słowa o tym zamienić? Chociaż po takim tekście...![]() Ziajka daj znać jak po lekarzu ![]() Iza, Mysti, czytałam artykuły o skokach i wszędzie reakcja na imię była przy skoku w 14-19tyg czyli tym co teraZ chyba Hanka miała
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj już lepiej, zaraz zbieramy się do lekarza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kluska powodzenia z wiedźmà
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski,mój Tuptuś śpi a ja weszłam się przywitać,pogoda paskudna więc wyciągnęłam "Carrie" Kinga i sobie poczytuję
a boli jak nie wiemKlusiu pokoik przepiękny co do reagowania na imię to myślę że do takich Maluszków jakby nie mówić to na każde słowo reagują,wydaje mi się że Kostuś po pół roczku zaczął reagować ale jak wcześniej wołałam na Niego Złociszcze(no Złoty co się zlał a galoty .Izka ja też nie mam planów bo się pogoda spaprała więc może krótki spacer do siostry na drugą kawę i książka w domu.No i obowiązkowo towarzystwo mojego Skarba Coffe to się opiłaś glukozy no nic-co się odwlecze to nie ucieczeArletko kurde Twój TŻ to się czasem niepoważnie zachowuje-no przecież ma rodzinę,to z Wami powinien spędzać wolny czas a nie u obcychc ludzi na miotłę i w kosmos jąZiajka trzymamy kciuki za Czarodzieja ![]() Ale mnie ten brzuchol nawala
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu mielismy wymiane zdań: -on: jestes zła za ciuchland? -ja: tak -on:a czemu zawsze ma byc tak jak ty chcesz? -ja:zawsze? ostatnio ci to tłumaczyłam ze zawsze jest tak jak twój ojciec chce. -on:nieprawda -ja:zresza i tak wiedziałam ze nie pojade -on: no to czemu jestes zła skoro wiedziałas -ja:nie kuzwa nie jestem zła,jestem szczesliwa (w duchu mało go nie rozwaliłam,wyszłam bo dziecko spało nie chciałam się drzec) koło 14 chce jechac na cmentarz,powiedział ze postara sie wrócic,zobaczymy ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- ruda ooo wspólczuje @...jeszcze bolącego! a tz no cóz zachowuje się jak niedojrzały gówniarz! u nas tez pogoda paskudna,chłodno wieje,ciekawe jak jutro bo ten grill rodzinny.
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
CZeść
Dziewczyny zmusiłam wczoraj Tża, żeby spał z małym, a ja ewakuowałam się do salonu i spałam do 1! Dopóki Tż nie przyniósł małego do karmienia Mówi, że mały marudził i w ogóle nie spał, zlitowałam się nad nim bo miał dzisiaj pracę i się zmieniliśmy Dzisiaj mam zamiar na całą noc Go zostawić z małym w sypialni Dzisiaj ktoś mi dziecko podmienił, śpi cały dzień, w ogóle nie marudzi Zdązyłam na spokojnie obiad zrobić i sama też odpoczęłam Wracam do żywych ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Arletko dobrze Cię rozumiem, też bym była mega w.k.u.r.....a ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Kluska śliczny pokój ![]() Ziajka biedny Kubuś, mam nadzieję, że będzie lepiej
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech wie że opieka nad dzieckiem to nie takie hop siup.
|
|
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się wkurzyłam. Ta stara lekarka na zastępstwie kazała być dziś na kontroli tylko zapomniała powiedzieć, że mają wolne
![]() Zostaje mi tylko szpital ale na IP mnie teraz nie przyjmą bo Małemu już nic nie jest. Gdyby się coś działo znowu to pojedziemy. Choć mam nadzieję, że już nie będzie potrzeby. ![]() A badania i tak w przyszłym tygodniu, leki mamy, ja trzymam dietę, więc niech już będzie ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest już ok
Mam nadzieję, że najgorsze już za nami ![]() Dziękuję za wsparcie, kochane jesteście Wogóle to Kubula jest szalony, uwielbia bananowe lekarstwo. Już jak biorę buteleczkę z miarką to chce wyskoczyć, łapie rączkami za miarkę, śmieje sie i mruczy, a jak się kończy to jest krzyk ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Iza i jak minął dzień? Czasem fajnie ponicnierobić w trójkę Arletka nie dziwie ci się,.że się zdenerwowałaś. Może tż nadrobi, bo na razie jedzie na minusie u Ciebie. A teściowa to brak słów ![]() Kluska czy dzisiaj jest dzień wiedźmy? Mam nadzieję, że Cię tam nie wykończą. Lila dobrze zrobiłaś, niech tż docenie ile robisz. Mój też śpi z nami teraz i po pierwszej nocy stwierdził zdziwiony ,.że się nie wyspał, a nie wstawał do Małego za to dziś nadrobił bo posprzątał cały dom i zrobił zakupy ![]() Ewcia czytasz Carie, ja kiedyś zaczęłam ale nie wciągnęła mnie , może za siksa byłam .Mysia pewnie baluje Agabi ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieñ przeleciał byliśmy na spacerku,a po południu mama nas zaprosiła na kawe
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza no i super. My może jutro do znajomych skoczymy, ale to zależy od Małego. Prezes rządzi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś beznadziejny dzień. Brakuje mi już sił.
Kris ma chyba skok, bo nie chce jeść, kręci się strasznie. Położyłam go do spania bez jedzenia. Jaśko non stop piszczy. Mam dość. Edit: No oczywiście, skok rozwojowy 12 tydzień. Edytowane przez Mystiquee Czas edycji: 2014-05-02 o 20:20 |
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() Ziajka dla kochanego Czarodzieja niech teraz robi mamie tyle kupek ile dusza zapragnie Pamiętam jak Kostuś miał zaparcia i nie robił 3dni kupy i później się zwalił aż mi się zachciało ale cieszyłam się jak Debilka że Młodemu ulżyłoKlusia mam nadzieję że Ty i Hana nie zostałyście wykończone przez Wiedźmę ![]() Lila no niech Tatuś zobaczy co tzn. jak się ma maleńkie dziecko w domu,a Ty wypoczywaj kiedy tylko nadarzy się okazja-musisz mieć siłę żeby się Natkiem opiekować,szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ![]() Arletko mam nadzieję że już się pogodziliście z TŻem? Wzruszyłam się dzisiaj ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Misti Kochana nikt nie mówił że będzie łatwo
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się
![]() Niestety wiedzma dopiero jutro Byliśmy na zakupach z Hanią, zszedł się prawie cały dzień (no od 12 do 17). Niunia grzeczna była ale nie chciała spać i w samochodzie tylko złapała mnie za palec i odplynela chciałam jakieś spodnie - ). Kupiłam 2 prawdziwe oversize'y, jedną białą bardziej elegancką i jedną ☠☠☠je^utnie różową, długą do legginsów. I koszulkę do spania turkusowa w serduszka z czarną koronką Wkurzylam się bo w intimissimi jak zawsze były pierdyliardy majtek byłam niepocieszona więc potem zostawiłam tż z małą i pojechałam dalej trafiłam kwiecistą tunikę co pasuje nawet do ciążowych jeansów i gatki w atlanticu. Za majtki majątek ale musiałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- A teściowej kupiłam kąpiel borowinową z tołpy, saszetkę soli relaksującej i balsam. Ja uwielbiam tą firmę więc prezent szczery a czy się spodoba nie wie nikt
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Klusia uwielbiam dziewczyny w takich dresikach z niskim stanem ale skoro sama mam 152cm to ja dopiero bym jak troll wyglądała
a o jeansach mi nic nie mów
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prezent dla wiedźmy fajny
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
stwierdziłam ze nie mam sił się dzis kłócic,poprostu mi się nie chce ani tego tłumaczyc zni kłócic. róze mi kupił na poprawe humoru,miło.
chyba juz sobie pokarmiłam cycem,mała wczoraj przy kazdym karmieniu szalala wiec dzis chciała sprawdzic czy cos tam wogóle mam. mała jadła zaczeła szalec,dałam mm,biore laktator a tam pusto dosłownie kropla pojeciała. potem przed karmieniem sciagałam i raz udało mi się 50 ml z obu cycków a drugi raz 40ml,koszmar,chlam wode,dzis 3 herbaty na laktacje i nic! tak chciałam karmic a tu coraz gorzej,juz nie iwem co robic! kluska ty pisałaa o jakims sposobie na laktacje jakies 77-33-55 jak dobrze pamietam, o co tu chodzi? mala marudziła a ja jakims sposobem nasyzkowałam mieso,szaszłyki,sałatke na jutro.kupilismy jej hustawke elektryczna,dzis przyszła ale ona jakos niezbyt zadowolona,najlepiej jej na mamy rekach...no ale tz nakarmił,troche polulał, ja dokończyłam i jakos usneła. i ja juz jestem zmeczona,ide się połozyc bo jutro rano musze wstac,mamy msze za dziadków o 9 i mamy zamiar Lenke wziac,potem ten grill.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

w pewnym momencie juz zacselam sie smiac na glos az mnie brzucho rozbolal. No ale martwil sie, kochany moj.
jeszcze na podłodze zamiast dywanu będzie piankowa mata, nad łóżkiem literki (nadal nie przyklejone...) i z czasem wymienimy fotel na taki jak w załączniku

Pogoda się schrzaniła, dobrze, że na dziś nic na powietrzu nie planowaliśmy. Ew spacer po obiedzie.

i szacun za kurczaka 
wypoczywaj jak najwięcej.
aaa i już skorzystałam z promocji w ross 

no nic-co się odwlecze to nie uciecze
zachciało ale cieszyłam się jak Debilka że Młodemu ulżyło
byłam niepocieszona więc potem zostawiłam tż z małą i pojechałam dalej