Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-02, 20:23   #181
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

hej - witam się dzisiaj, my drugi dzień u rodziców, fajnie choć pogoda trochę się popsuła, tzn. rano było jeszcze słoneczko ale później poszło sobie i zaczęło wiać. Z rańca po śniadaniu byłam z mamą na cmentarzu z malcem w ramach spaceru, potem siałyśmy warzywa w ogrodzie, potem obiad, a później na koniki ale mnie wytrzęsło , żołądek to w gardle mam i nogi od wewnętrznej strony mnie strasznie bolą i ogólnie chodzę jak kaczka "okrakiem"

a teraz nadrabiam
rubinka ja też strasznie boję się kleszczy, dieta twojego tż - nigdy o takiej nie słyszałam, a mój mały też stuka tak stopami bez przerwy! ale ja się tym nie przejmuję , dużo dzieci tak robi.
Jak tam Filipek po tym nieszczęsnym wypadku z telefonem , bidulek dla niego, ale zdarza się
niebe wow 7 zębulek, ładną macie już kolekcję
tassia zazdroszcze ci tego spania i uśmiałam się z tego jak napisałaś że w łazience wizazujesz, w ukryciu przed tż
anutka 20 kg łał, dieta mż- tzn. mniej żreć? , bo ja taki skrót tylko znam i w ogóle to chciała bym cię widziec na twoim weselu jak szalejesz z tym akordeonem, i niezłego stresa miałaś dziś z małym, ale wszystko dobrze jest ?
czarna- najlepszości dla Julki , i straszna ta historia z twoją znajomą, poraziło mnie to podejście w szpitalu, jak tak można

tacherka
zdrówka
larysa dla Oli, i za postępy
ewcia energiczne te twoje bojsy, nie nudzisz się z nimi
agusiomaskotka zazdroszczę ci tej siłowni , i tego że masz z kim małą zostawić i pozwolić sobie na takie wyjścia, ja nie byłam nigdzie sama odkąd Piotruś się urodził
Lola wow, wow , wow !!!!!! 5 kg nieźle , trzymam za ciebie kciuki, bardzo mocno i kibicuję ci, ja też bym spróbowała ale jeszcze kp, a tak w ogóle skąd wzięłaś info o tym co jeść na tej diecie, kusisz, kusisz.
a co do żłobka to ja bym wybrała ten od lutego, tylko jak wracasz do pracy jesienią to pewnie musiała byś zorganizować sobie opiekę nad małym do lutego, ja mam podobnie, mój idzie od września 2015, a ja wracam do pracy w połowie grudnia tego roku i na ten czas t, XII-IX szukam niani.
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:24   #182
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jestem podjarana na maxa!
mowię wam to po to bo być może uda mi sie zmotywować dziewczyny ktore narzekaja na wage i brak motywacji....
5 dzień SB, 5 kg mniej
no bez kitu, coś po naszej rozmowie wczoraj mnie naszło i właśnie wesżłam na wage, wiem ze powinnam zrobic to rano ale z głupa poprostu weszlam i myslalam ze pękne z radosci
haha
chyba woda ze mnei schodzi i wszystkie złogi

także polecam! bede dawala znac co jakis czas, a foty powstawiam jak dojde do celu a cel jest jeszcze daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa leko

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

jej jakie to smutne
juz widze jakby moj porod tam wygladal ....
moze nawet nie zakonczylby sie dobrze...
az mi sie nei chce o tym myslec
ejj zartujesz??? dawaj nam tu co Ty jesz może i ja się skusze
Stary 2014-05-02, 20:24   #183
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ja krzyczalam, ze nie chce juz rodzic i mam dosc ale ja tak rodzilam niecale 4godz wiec zle nie bylo
Ja tylko jak dostałam partych to się pytam o co chodzi? tak to byłam bardzo cicho podczas porodu całego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:29   #184
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tż wrócił dziś dwie godziny prędzej z pracy, żeby wziąć nas na zakupy i kolację. Nie było dla mnie sandałów bo za drogie znaczy jakość nieadekwatna do ceny ale Leoś się obkupił Kupiłam mu czapkę z pepco z daszkiem z tym smokiem, fajna bo bardzo cienka i ładnie w niej wygląda jak smok i dwa rampersy te po 15zł oba wzory chłopięce wzięłam. myslę że rampersy to będzie podstawowy ubiór na lato
W hm wzięłam jedną bluzkę... sobie tylko stanik ale za to się nażarłam na tej kolacji
Leo dziś jadł deserek z twarożkiem pierwszy raz, oby nie było mu nic po tym...
Sorki sobie kupiłam jeszcze itemy do ogrodu, jutro stary będzie obrabiał już mu listę prac przekazałam

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:30   #185
87czarna
Zakorzenienie

Kurcze,zrobiło mi się jakieś paskudztwo na stopie
Wygląda to jak ciemna plama, w dodatku bardzo sucha.. w zasadzie jak skorupa. Wczoraj doszła mi obok jakas krosta,która dzis się powiększyła i zaczęła mocno swędzieć :/

Nie mam pojęcia co jest grane. Dodam tylko,że jakiś czas temu miałam dziwnie podrażnioną skórę na zgięciu łokcia. Cały czas to drapałam :/ W koncu zeszło. Kilka dni temu zrobiła mi się bardzo sucha skora pomiędzy palcami u rąk,a od wczoraj zaczęła mi schodzić z opuszków palców.
Co to jest za diabelstwo? Czy akurat przez Chrztem córki muszę tak cudownie wyglądać?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:30   #186
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
wczoraj był pierwszy dzień kiedy zaczęła pełzać do przodu, i dzisiaj rano opowiadałam o tym chrzestnej Oli i chciałam żeby Ola pokazała, i zamiast pełzania pokazała nam obu jak pięknie na rączkach i kolankach idzie do przodu
zdolniacha

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a ja robie placka z truskawkami bojsy spią ...pogoda marzenie a ja na antybiotyku i zamiast lepiej to jest gorzej angina zniknęła to teraz jestem zakatarzona i jakby mi na krtań uderzało choc to może być od krzyków na adriana bo on jest niereformowalny ostatnio ...wczoraj na spacerze mi cyrki odprawił jak jaki dwulatek..łacznie z leżeniem na drodze i powiedziałam sobie ż emu nie popuszcze tresury bo mi na głowe wchodzi...już dzisiaj za nim ganiałam na podwórku żeby w tyłek mu dać lekkiego klapsa a sebek jadł trawke w tym czasie
chyba tylko u ciebie pogoda marzenie u nas 4stopnie zimno w cholere i wieje

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

moj maly spadl mi z lozka
wszystko przez to, ze w dzien nie chce spac w lozeczku i zawsze spal na lozku, zabezpieczony i odgrodzony i... coz z tego
ale na szczescie nie plakal mocno i tylko chwilke. nigdzie nie widac bylo guza, ani chocby zaczerwienienia na glowce, wiec mam nadzieje, ze to nnie na nia spadl Boze zeby tylko nic mu nie bylo
od teraz nie ma bata, na sile bede go w lozeczku usypiac.

a pozniej siedzialam obok niego, a on wsadzil sobie smoka do buzi w calosci ja patrze a on sie jakos dziwnie krztusi szybko wyjelam ale o malo co nie zeszlam z tego swiata
on mnie chyba chce wykonczyc
mam nadzieje, ze to koniec pecha na dzis.
wszystko będzie ok nie martw się, ale jak wpakował cały smoczek

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jestem podjarana na maxa!
mowię wam to po to bo być może uda mi sie zmotywować dziewczyny ktore narzekaja na wage i brak motywacji....
5 dzień SB, 5 kg mniej
no bez kitu, coś po naszej rozmowie wczoraj mnie naszło i właśnie wesżłam na wage, wiem ze powinnam zrobic to rano ale z głupa poprostu weszlam i myslalam ze pękne z radosci
haha
chyba woda ze mnei schodzi i wszystkie złogi

także polecam! bede dawala znac co jakis czas, a foty powstawiam jak dojde do celu a cel jest jeszcze daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa leko

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

wow Nie no poważnie biorę pod uwagę iść w twoje ślady czyli jak kp to od drugiej fazy? czyli będzie łatwiej
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Witam

My dzis z Adisiem u teściowej siedzimy. Wiec bylam na zakupach i nabylam sukienke, o!

http://www.ffmoda.com/pl/dla-niej/sukienki/lu41527033/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cudna lubię ff.

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej hej ale pogoda do du.py :/ eh zimno i deszczowo .. Byliśmy dzisiaj z mała w galeri w h &m i parę rzeczy kupiłam małej jak mi się uda dostać na kompa to później wrzuce co kupiłam w ogole stwierdzam że rozmiarówka ich jest masakrycznat chciałam jej kupić pałace to nie wiedziałam co wziąć bo rozmiar 62 wyglądał jak 74 nogi takie krótkie a reszta długa jak nie wiem beznadziejne..
właśnie temu kupuję w hm bo mój Leoś ma taką budowę i gdzie indziej trudno mu coś dopasować na taki długi tułów

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
mloda wykapana, nakarmiona i uspiona wiec czas na taniec z gwiazdami
oczywiscie wszystko zrobilam sama bo tz gra...

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-05-02, 20:32   #187
87czarna
Zakorzenienie

Tak wygląda noga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg unnamed.jpg (12,3 KB, 37 załadowań)

Stary 2014-05-02, 20:33   #188
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
dodinhaa miałas wywoływany poród?

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Dalej cisza

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Moja koleżanka ze studiów rodziła tu naturalnie i w kocu poród zakończył się kleszczowo. Mały do dzisaj jeździ na rehabilitację do Polski,a jeszcze wczoraj okazało się,że od 3 roku życia bedzie musiał nosić okulary, bo grozi mu zez,a nawet utrata wzroku w jednym oczku

Biedna,nawet odszkodowania nie dostała
boshe, kolejny koszmar, i najgorsze że dziecko najbardziej ucierpiało

]
Stary 2014-05-02, 20:34   #189
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Martwię się
Moja dobra znajoma,która mieszka tez w Uk, od 30 godzi jest bez wód płodowych,a Ci pajace cały czas czekają z wywoływaniem
Na dodatek od kilku godzin wcale się nie odzywa i już się martwię

Kilka dni temu mojej kolezanki znajoma była w podobnej sytuacji i w końcu doszło do tego,że dziecko i ona zaraziło się sepsą. Chłopiec jest w stanie krytycznym,walczy o zycie. Z nią tez nieciekawie

Jak dobrze,że nie rodziłam tutaj naturalnie. Nie mogę pojąć ich toku myślenia. Dlaczego tak narażają pacjentki i jeszcze nienarodzone dzieci????
Jezu straszne! Oby wszystko dobrze się skończyło... sama umierałabym ze strachu Niestety w PL też często za długo czekają i potem dzieci rodzą się chore

Stasika wysypało. Byliśmy rano u naszego lekarza rodzinnego, to nic zakaźnego a alergia. Przypuszczam, że na piankę do kąpieli "Dzidziuś". Wcześniej używałam ZIajki i było OK a dwa tygodnie temu kupiłam "Dzidziusia" i najpierw pojawiły się suche placki a teraz ta wysypka. Stasik dostał maść po której krostki powinny zejść. Lekarz powiedział, że do kąpieli malucha najlepiej sprawdza się mydło w płynie Biały Jeleń. Wywaliłam dzidziusia i kupiłam jelenia

Prócz tego wreszcie zobaczyłam pierwszego zębola Postukałam paluchem i ewidentnie jest twarde szkliwo Jeszcze dokładnie sprawdze jutro ale chyba to to bo Stasik tak języczkiem miele po dolnym dziąśle w okolicy tych jedynek

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:35   #190
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Witam

My dzis z Adisiem u teściowej siedzimy. Wiec bylam na zakupach i nabylam sukienke, o!

http://www.ffmoda.com/pl/dla-niej/sukienki/lu41527033/

bardzo fajna sukienka, bardzo mi się podoba, mój kolor
Stary 2014-05-02, 20:36   #191
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego,co wiem, to na siłowni powinno się być góra godzinę. Tak mi mowił trener. Najlepiej to być kilka dni w tygodniu po godzinie, wtedy sa najlepsze efekty [COLOR="Silver"]
pierwsze słysze taka teorie
i jest ona dla mnie totalnie nielogiczna
wszystko zalezy od intensywnosci... ale nawet przy dosc duzej mozna spokojnie 2 godziny cwiczyc

papuga a ja jutro jade do zakopca... na paintball... az strach sie bac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 20:36   #192
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Jezu straszne! Oby wszystko dobrze się skończyło... sama umierałabym ze strachu Niestety w PL też często za długo czekają i potem dzieci rodzą się chore

Stasika wysypało. Byliśmy rano u naszego lekarza rodzinnego, to nic zakaźnego a alergia. Przypuszczam, że na piankę do kąpieli "Dzidziuś". Wcześniej używałam ZIajki i było OK a dwa tygodnie temu kupiłam "Dzidziusia" i najpierw pojawiły się suche placki a teraz ta wysypka. Stasik dostał maść po której krostki powinny zejść. Lekarz powiedział, że do kąpieli malucha najlepiej sprawdza się mydło w płynie Biały Jeleń. Wywaliłam dzidziusia i kupiłam jelenia

Prócz tego wreszcie zobaczyłam pierwszego zębola Postukałam paluchem i ewidentnie jest twarde szkliwo Jeszcze dokładnie sprawdze jutro ale chyba to to bo Stasik tak języczkiem miele po dolnym dziąśle w okolicy tych jedynek
za zębucha, i oby maść pomogła
Stary 2014-05-02, 20:36   #193
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
hej - witam się dzisiaj, my drugi dzień u rodziców, fajnie choć pogoda trochę się popsuła, tzn. rano było jeszcze słoneczko ale później poszło sobie i zaczęło wiać. Z rańca po śniadaniu byłam z mamą na cmentarzu z malcem w ramach spaceru, potem siałyśmy warzywa w ogrodzie, potem obiad, a później na koniki ale mnie wytrzęsło , żołądek to w gardle mam i nogi od wewnętrznej strony mnie strasznie bolą i ogólnie chodzę jak kaczka "okrakiem"
Ale masz super! Twoi rodzice mają jakąś hodowlę? Twój starszy syn tez uczy się jeździć? u mnie pogoda tragiczna

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-05-02, 20:38   #194
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
pierwsze słysze taka teorie
i jest ona dla mnie totalnie nielogiczna
wszystko zalezy od intensywnosci... ale nawet przy dosc duzej mozna spokojnie 2 godziny cwiczyc

papuga a ja jutro jade do zakopca... na paintball... az strach sie bac
Przyznam,że też byłam zdziwiona,bo na samym początku właśnie tyle spędzałam na siłowni.
Później miałam tydzień z trenerem,no i właśnie takie coś usłyszałam. Od tamtego momentu jestem góra godzinę,ale wychodzę zalana potem
Efekty widać (chyba:P)

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

SusanaBrawa za ząbka!!!!

Stary 2014-05-02, 20:38   #195
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Tż wrócił dziś dwie godziny prędzej z pracy, żeby wziąć nas na zakupy i kolację. Nie było dla mnie sandałów bo za drogie znaczy jakość nieadekwatna do ceny ale Leoś się obkupił Kupiłam mu czapkę z pepco z daszkiem z tym smokiem, fajna bo bardzo cienka i ładnie w niej wygląda jak smok i dwa rampersy te po 15zł oba wzory chłopięce wzięłam. myslę że rampersy to będzie podstawowy ubiór na lato
W hm wzięłam jedną bluzkę... sobie tylko stanik ale za to się nażarłam na tej kolacji
Leo dziś jadł deserek z twarożkiem pierwszy raz, oby nie było mu nic po tym...
Sorki sobie kupiłam jeszcze itemy do ogrodu, jutro stary będzie obrabiał już mu listę prac przekazałam
czyli zakupy udane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 20:39   #196
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Ja jak rodziłam w No to od odejścia wód do narodzenie się Niny minęło ok 40h. U nas wszystko ok wiec mam nadzieję że i liczę na to, że u tej dziewczyny w UK też będzie dobrze

LOLA graty!!!! ja mam dzisiaj 7dni z SB i -2,5kg
A najlepsze jest to że po tygodniu bez grama cukru nie mam ochoty na słodycze

Ciche dni wszak nastały w domu mym

Stary 2014-05-02, 20:39   #197
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ale bóle miałam dopiero po ponad
15h dlatego zawsze mówię że rodziłam ok dobę . A z resztą ja to blagalam żeby mi nie robili cc

Ciche dni bo mam focha przeca

Ja raz pocwiczyłam szczerze mówiąc bo mi tż hantelki kupił a le po 20 min myślałam że padne o tak

Ja bardziej tęsknię za owsianka teraz
A używasz jakiegoś slodzika? Ja robiłam mini serniczki i codziennie 1 do kawy

A tak w ogóle to spróbowałam ostatnio koktajlu... i stwierdzam że poczekam do 2 fazy bo zdecydowanie jakiś owoc by mi się przydał tam

ja tez lubie owsianke, ale jakos staram sie nie myslec co bym zjadla
jedynie slodycze necą i swieze pieczywo;p
nie uzywam wogole nic do slodzenia
jakie serniczki na 1 fazie?;p powiedz;p hehe

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Zadzwoniła do mnie i była tak uhahana,że myślłam,że padnę... W pierwszej chwili nie wiedziałam co jest grane Okazało sie,że dali jej epidural i nic już nie czuje

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Aaa,no i okazało się,że jeszcze miała trochę wód

to dobrze..

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:40   #198
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dokładnie, jak już któras napisała, ja przy kp bym robiła 2 fazę z 3 porcjami skrobi i 3 porcjami owoców. Wtedy to po prostu zdrowa dieta, powinno spadać 0,5 kg tygodniowo, można dołożyć ćwiczenia - doktorek poleca spacery interwalem na początek. No i wszystkie składniki będą dostarczone i dziecko na tym nie straci, bo tak naprawdę tylko cukier się eliminuje w tej diecie
czyli nieświadomie zaczęłam od poniedziałku, bo odrzuciłam słodycze, i jem dużo warzyw, a mięsa nie smażę, tylko paruję i raczej drób. Ważyłam się dziś rano i od poniedziałku spadło tylko 0,5 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 20:40   #200
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Hej. Wy tu o dietach a ja jem wlasnie kiełbache z grilla
Byliśmy dzisiaj w centrum zakopca, polazilismy, zjedlismy obiad na mieście, stał się cud bo Antua nie pogardził słoiczkiem gerbera chyba wyczuł że nie ma wyboru:p
Chciałam zabrać go nad morskie oko ale zapowiadali deszcz i bałam się że zastanie nas ulewa, a szkoda bo się napalilam..
Jutro wracamy, szybko zleciało, szkoda bo co my będziemy robić w tym krakowie.. eh
Tasia pamiętaj o spacerku!
Lola wielkie brawo za wage, jestem w szoku
Larysa brawo dla Oli za nową umiejętnoc
martwię się bo prawie wszystkie dzieciaki już raczkuja, siedzą a Antoś ciągle tylko przetacza się po ziemi ...

na zdrowie Ty to mozesz takie keiłbaski zajadac ;p
nad morskie oko oj tez bym chetnie poszla
nie martw sie, jedne dzieci potrafia pozniej drugie szyciej, moj tez sie przetacza ale cos zaczyna podnosci, powolutku nie ma poswpiechu

Aleksander
Stary 2014-05-02, 20:41   #201
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie masz się co martwić. Dzieci wszystkiego jednakowo nie robią. Julka wcale nie raczkuje,tylko pełza- do tyłu! Siedziec sama nie siedzi,bo kiwa się na wszystkie boki. Czasem jej się uda na chwilę utrzymać pozycję siedzącą,ale to rzadkość

Moja Maja na przykład już w wieku 6 miesięcy siedziała,ale z raczkowaniem i leżeniem na brzuszku były problemy. Raczkować zaczęła dopiero w 10 miesiącu!
Wiem masz rację. Tak samo świrowalam z obracaniem się z pleców na brzuch i ku menu zaskoczeniu nauczył się z dnia na dzień. Mam nadzieję że z raczkowaniem będzie podobnie.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:42   #202
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak wygląda noga
Moze to jakies uczulenie?
Stary 2014-05-02, 20:42   #203
87czarna
Zakorzenienie

Super!

Ostatnie legginsy mam w posiadaniu

Stary 2014-05-02, 20:43   #204
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Zadzwoniła do mnie i była tak uhahana,że myślłam,że padnę... W pierwszej chwili nie wiedziałam co jest grane Okazało sie,że dali jej epidural i nic już nie czuje

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Aaa,no i okazało się,że jeszcze miała trochę wód
no to ufff dobrze ze jest wsio dobrze

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Hej. Wy tu o dietach a ja jem wlasnie kiełbache z grilla
Byliśmy dzisiaj w centrum zakopca, polazilismy, zjedlismy obiad na mieście, stał się cud bo Antua nie pogardził słoiczkiem gerbera chyba wyczuł że nie ma wyboru:p
Chciałam zabrać go nad morskie oko ale zapowiadali deszcz i bałam się że zastanie nas ulewa, a szkoda bo się napalilam..
Jutro wracamy, szybko zleciało, szkoda bo co my będziemy robić w tym krakowie.. eh
Tasia pamiętaj o spacerku!
Lola wielkie brawo za wage, jestem w szoku
Larysa brawo dla Oli za nową umiejętnoc
martwię się bo prawie wszystkie dzieciaki już raczkuja, siedzą a Antoś ciągle tylko przetacza się po ziemi ...

pamiętaj ze nie wszystkie jeszcze dzieciaczki sama nie jesteś głowa do góry na pewno w końcu się ruszy do przodu moja się nawet nie obraca ale pupke cos podnosi jakby się chciała przemieszczać ale rece robi prawie ciagle na samolot i nie wie co się z nimi robi wiec jak ma się przemieszczać i pełzac ;p
Stary 2014-05-02, 20:43   #205
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moze to jakies uczulenie?
Nie sądzę,bo ja w zyciu nie byłam na nic uczulona!

A może to alergia na męża?

Właśnie zaczynam kminić

Stary 2014-05-02, 20:44   #206
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

oby mu zeszło, gratki za ząbka ta pianka jest chyba dla starszych dzieci

Cytat:
czyli zakupy udane
cieszą mnie nowe ciuszki dla Leo bardziej niż moje, więc tak

o kurcze ale poszalałaś, mam nadzieję że miałaś jakiś kupon

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-05-02, 20:45   #207
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wygląda noga
wlasnie mialam pisac bys zrobila foto
z opisu calkiem inaczej sbie to wyobrazalam
ale nie mam pojecia co to moze byc

Aleksander

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 20:46   #208
papuga_69
Zakorzenienie

Ostatnio ogarnęłam w ogóle co to są te rampery mamy jedną parę i myślę że dokupie więcej.

"itemy" haha jesteś graczem?

Byłam dziś na krupówkach w hm po tą czapkę z daszkiem co ma Maciej Tasi ale była taka kolejka że nie chciało mi się stać i odłożyłam, trudno kupię w krk.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:47   #209
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

a teraz nadrabiam
rubinka ja też strasznie boję się kleszczy, dieta twojego tż - nigdy o takiej nie słyszałam, a mój mały też stuka tak stopami bez przerwy! ale ja się tym nie przejmuję , dużo dzieci tak robi.
Jak tam Filipek po tym nieszczęsnym wypadku z telefonem , bidulek dla niego, ale zdarza się
niebe wow 7 zębulek, ładną macie już kolekcję
tassia zazdroszcze ci tego spania i uśmiałam się z tego jak napisałaś że w łazience wizazujesz, w ukryciu przed tż
anutka 20 kg łał, dieta mż- tzn. mniej żreć? , bo ja taki skrót tylko znam i w ogóle to chciała bym cię widziec na twoim weselu jak szalejesz z tym akordeonem, i niezłego stresa miałaś dziś z małym, ale wszystko dobrze jest ?
czarna- najlepszości dla Julki , i straszna ta historia z twoją znajomą, poraziło mnie to podejście w szpitalu, jak tak można

tacherka
zdrówka
larysa dla Oli, i za postępy
ewcia energiczne te twoje bojsy, nie nudzisz się z nimi
agusiomaskotka zazdroszczę ci tej siłowni , i tego że masz z kim małą zostawić i pozwolić sobie na takie wyjścia, ja nie byłam nigdzie sama odkąd Piotruś się urodził
Lola wow, wow , wow !!!!!! 5 kg nieźle , trzymam za ciebie kciuki, bardzo mocno i kibicuję ci, ja też bym spróbowała ale jeszcze kp, a tak w ogóle skąd wzięłaś info o tym co jeść na tej diecie, kusisz, kusisz.
a co do żłobka to ja bym wybrała ten od lutego, tylko jak wracasz do pracy jesienią to pewnie musiała byś zorganizować sobie opiekę nad małym do lutego, ja mam podobnie, mój idzie od września 2015, a ja wracam do pracy w połowie grudnia tego roku i na ten czas t, XII-IX szukam niani.
hehe smiesznie musisz chodzic ;D
info wzielam z k. od matal i papalinki,
chyba wlasnie zdecyduje sie na ten od lutego

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ejj zartujesz??? dawaj nam tu co Ty jesz może i ja się skusze
pisałam wczesniej

Aleksander
Stary 2014-05-02, 20:47   #210
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ale masz super! Twoi rodzice mają jakąś hodowlę? Twój starszy syn tez uczy się jeździć? u mnie pogoda tragiczna
oj hodowle ? to nie wiem, tata ma kilkanaście koni( takie bardziej na konkurs) razem ze źrebakami,ale ujeżdża, czasami ktoś przyjedzie pojeździć konno ale to raczej sami znajomi najczęściej i rodzina, rzadziej obcy, częściej zimą urządza kuligi tak pod zamówienie dla różnych osób, "organizacji" (tak to można nazwać chyba) turnusów, dziadek miał prawdziwą hodowlę później przejął to mój ojciec, to drogi interes mimo wszystko, ale to jego największa miłość życia zaraz po mamie, tak mówi. tak mój starszak, jeździ i uwielbia konie i nie żle sobie nawet radzi, tzn. zdecydowanie lepiej ode mnie , tż nawet lepiej jeździ chyba, ale narzekał dziś że i jego jajka bolą , daaawno nie jeździliśmy, nie jest to takie łatwe wbrew pozorom!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości