|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
Ci ludzie co pisza komentarze z tego co widze to ja chwala i zazdroszcza
![]() a ona czytajac to dalej w to brnie bezmyslnie, to wszystko jej schlebia... " podeszły do mnie na przerwiem całą grupką i pytają : one:Sylwia , ty nadal się odchudzasz ? ja:Nie , już nie . Zrozumiałam że źle robię , że zdrowie sobie niszczę . No i dzięki za tą rozmowę przed feriami . Dała mi dużo do myślenia . one:To dobrze . Ale nie będziesz sięjuż dalej odchudzać ? ja:Nie wiem ... Może później ... one:Sylwia , boże , my nie chcemy iść na Twój pogrzeb . ja:I nie pójdziecie ... one:Ale przytyj choć troszkę ! Przecież wyglądasz jak chdzący trup !!! ja:Ale ja nie chcę przytyć . Chcę zostać taka jak jestem . i poszłam bo był dzwonek . jakby się na mnie uparły ! inne tak samo - przytyj !przeciez ty to sama skóra i kosci ! ja pi....ę ! jakie one są bezmyślne . przecież tym tylko mnie mobilizują ! czy one tego nie widzą ?" w tym sęk..
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to,że ona nigdy nie zrozumie,że robi źle...
No chyba,że trafi do szpitala,o ile już nie trafiła,bo jeszcze nie doczytałam do końca...Przykra historia,bardzo przykra ![]() Ps.I jeszcze jest szczęśliwa,że nie ma okresu
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4203 |
|
♥
|
omg trzeba jak najszybciej cos zrobic chociaz my prawie nic nie mozemy zrobic
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Szpital też nie jest niestety rozwiązaniem. To takie błędne koło- dziewczyny są tam lekko podtuczane i wypuszczane do domu i tak w kółko.
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh...
Smutne to ![]() Zmykam,dobranoc dziewczynki
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4206 |
|
♥
|
ja tez juz spadam dobranoc
|
|
|
|
#4207 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja niestety do swoich nigdy nie miałam szczęscia :/Cytat:
wszystko z umiarem Bo nic nie zostanie Ci z tego zycia gdzie miejsce na przyjemności ? ![]() Otóż to ![]() Uwielbiam spaghetti Ty. Się. Nie. Odchudzasz. ! ! ! Agness ! Jadasz grahamkę wieczorem a spaghetti nie możesz ?! Toż taka grahamka będzie miała tyle kcal i węgli co 40 g makaronu ![]() Btw. 60 g grahamki: BTW 5/1/31/155 40 g makarony FIT razowego: BTW 6/0/25/127 A sos z pomidorów (nawet z puszki) i przyprawy, do tego wędlinka w kosteczkę... ![]() Nie wyobrażam sobie wstać później jak o 7 a i to dla mnie dośc późno już... Cytat:
Do tego skakanka, rower, biegi (każdy ruch jest ważny). Najważniejsza regularność - ćwiczę codziennie od 4 miesięcy, nawet jak wracam do domu umęczona jak nie powiem co, to i tak brzuszki + rozciąganie obowiązkowo zaliczam, bez żadnych ale. Ćwiczę wieczorami i potem zawsze kolacja białkowa ![]() Cytat:
Wyjechać bez pożegnania ? ![]() ano muszę muszę A ja jeszcze nie spakowana ! ! ! AAAAAAAA! ![]() Cytat:
Ale bez sensu, po co kłamać że się je dużo, dla kogo to ? :/ Samej siebie nie oszuka, a to że kogoś w internecie - i co jej to da ? Wcześniej nie miałam kiedy poczytać bo dopiero wróciłam do domu niedawno :/ Ale zaraz to zrobię. Cytat:
Jej... nawet nie ruszyłam z pakowaniem, a muszę wstać przed 5 rano jestem w polu Uciekam szykować rzeczy, bo ja się do rana nie wyrobię znając mnie ==' Ale wpadnę jeszcze się pożegnać ![]() Tymczasem lecę ![]() BTW. Agness... Adrianna
|
|||||||
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Jedynie ja, ale to oczywiste
![]() No i jeszcze ajjii po mnie ^^
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
Ather ja tez widzialam Twoj brzuszek
smiem twierdzic ze to najladniejszy brzuszek na tamtym watku, przynajmniej z tych ktore widzialam, to na pewno. jest PRZE- śLI -CZNY!!!!!!!!!! a ile tych brzuszkow robisz? chyba sobie Twoja fote na pulpit ustawie zeby sie mobilizowac do brzuszkow
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
i cale szczescie bo jeszcze calkiem niedawno tez malutenko nam jadlas
![]() Ather, ja zazdroszcze ludziom ktorzy sa rannymi ptaszkami. ja do takich nie naleze.. jesli nie musze to przed 9 nie wstane, chociaz probowalam nawet w tym watku jakos sie przestawic. nic z tego. ale za tydzien zaczynam praktyki i bede wstawac codziennie o 6.30, bo inaczej nie zdaze do "pracy" to sie moze naucze wkoncu,caly miesiac takiego wstawania, mozna sie przyzwyczaic
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam jeszcze do Was na sekundkę
![]() Między innymi,żeby pożegnać Ather Napisz,kiedy do nas wracasz,bo będziemy tęsknić ![]() Dziękuję za te przeliczenia Niby się nie odchudzam,ale czasami mam wrażenie,że powinnam Ale to takie głupie myślenie czasami![]() Śliczne masz imię ![]() Gujanko,współczuję,że będziesz musiała tak wstawać ![]() Ps.Taki brzuszek,to i ja bym se na pulpit machnęła
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wchodzi mi link do tego bloga
a też bym chciała zobaczyć... zawłaszcza jak zrobaczyłam te chudziutkie nóżki straszne to jest......Cytat:
![]() powodzenie w pakowaniu i jakbym Cię już nie zastała to miłej podróży i udanych wakacji bardzo ładne masz imię Cytat:
|
||
|
|
|
#4214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję,dziękuje Trzymam za Ciebie kciuki i tak samo nie mogę doczekać się czwartku .Cytat:
z facetami już tak jest,więc nosek w góreJesteś ś-l-i-c-z-n-a ! Bardzo dobrze,a nie tylko dobrze!. Ja kupiłam tacie srebrny długopis i srebrną piersiówkę,w takiej ślicznej szkatułce .Cytat:
On może jeść chleb z masłem i boczkiem w kółko![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Osobiście nie wiem co jest na blogu,bo nie mogę na niego wejść,ale z tego co piszecie pewnie nie jest tam przyjemnie,szkoda dziewczyny,bo strasznie się marnuje![]() Ather trzymaj się cieplutko i wracaj szybko do nas Mój tata dziś odprawiał urodziny,świetnie było
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj po 12 godzinach w pracy, pod koniec nie potrzebnie wymieszalam makaron z gotowanymi rozdrobnionymi jajkami i przez nastepne 3 godziny musialam oddzielac makaron od tych jajek
A sporo tego bylo dzis mam przerwe od 13 do 17 bylam na targu i kupilam sobie mieciutki kocyk i czysta posciel, bo mialam jakis stary i uzywany przez kogos spiwor![]() Ide korzystac z czasu wolnego poki moge naprawde pieknie tutaj na tym obozie, skunksy, wydry, takie smieszne wiewiorki jak z tej bajki chip i deal (chyba tak sie to pisze )Mam nadzieje, ze moj pobyt tutaj to nie bedzie tylko ten oboz i kuchnia Musze uciekac bo 2 kompy tylko a kolejka do nich... ![]() |
|
|
|
#4216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że co musiałaś robić? co Oni sobie myślą,że ludzie nie mają co robić już ja im dam ![]() Cytat:
![]() Kurczę zapomniałam,że tam inaczej czas leci i tak się zastanawiam o czym Ty piszesz,opalanie o 22 ![]() Cytat:
.Cytat:
![]() Zajrzyj znowu niebawem
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia, brzuszki znajdziesz na "pokaz brzuch". jakos pod koniec. (mam nadzieje ze sie Ather nie obrazi, ale brzuch naprawde przepiekny!)
ja wlasnie zrobilam brzuszki i jem czarny chleb z twarogiem i rzodkiewka. ciekawe czy to moze byc namiastka posilku pobrzuszkowego, ale wogole glodna nie jestem po tym moim spaghetti. czy zdrowe tluszcze wplywaja jakos na skore i wlosy? bo cos mi swita ale ni epamietam za dokladnie Milka nasza kochana, jak milo ze sie odzywasz
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4219 |
|
xxyy
|
ja takze poprosze
marta560@interia.pl
|
#4220 |
|
♥
|
ather aha podziw normalnie za taka regularnosc
![]() lolcia no co ja musze codzienne walczyc z papuga o wszystko ![]()
|
|
|
|
#4221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
nawet nie ![]() Cytat:
![]() Ano głupie głupie Bo nie masz się z czego odchudzać i nawet nie myśl inaczej ![]() Cytat:
![]() I dziękuję, przyda się, bo nawet nie zaczęłam, dopiero skończyłam porządki ![]() ech dlaczego ja wszystko robię zawsze na ostatnią chwilę ?Co do imienia - chyba nie muszę mówić że jestem wielce z niego niezadowolona ? Ale cóż zrobić. Strasznie mi się podoba imię Wiktoria... albo Kornelia. Weronika... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() EDIT: Gujanko -> Robię około 150 codziennie. Zależy. Jej... a ja jak siedziałam w polu tak nadal siedzę Spakowałam już jedzenie, o. Płatki owsiane i 'spółkę'. czyli wszystko co przydatne xD A teraz czeka mnie wojna z szafą... masakra. Jak ja nie znoszę wszystkiego robić na ostatnią chwilę ;( |
|||||
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
tak cos ostatnio czulam, ze to w tym problem tkwił kiedys raczej zdrowych tluszczy nie jadalam nadmiernie, a teraz staram sie codziennie i chyba moja skora na tym korzysta
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
A co do bloga tej dziewczyny,to Ona go po prostu usunęła,ponieważ przesiaduje tutaj na wątku i pewnie zauważyła linka na bloga
.A skoro tu już jest to może coś do niej dotrze chociaż bardzo w to wątpię .
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
Ather
moj tez po cwiczeniach, a tak nie wyglada
|
#4225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez wlasnie mialam skomentowac ... ale i tak watpie zeby cokolwiek zrozumiala.
|
|
#4226 |
|
♥
|
lolcia tak ta dziewczyna była dzisiaj tutaj na wątku widziałam jak czytała to co piszemy
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz też tutaj jest Aniu,spójrz w dół
|
#4228 |
|
♥
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
strasznie sie zdołowałam.
juz kiedys tez tak mialam na tym forum, tylko na innym wątku. chodzilo o glodowkowe jadlospisy i o to że po wielu osobach bylo widac ze bardzo potrzebuja pomocy. tylko jak tu pomoc przez internet... teraz jest tak samo, z tym blogiem. co z tego ze wizazanka o ktora chodzi, tu zaglada, skoro nie ma mozliwosci zeby jej jakos przez "łącza" pomóc.. ![]() ech. no ale tak jak juz pisalyscie, prawda jest taka, ze poki sama nie zrozumie, to i tak nic sie nie da zrobic. nawet "na zywo".
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogladałyscie na tvn'ie "w rytmie hip hopu"? uwielbiam ten film mm
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

No chyba,że trafi do szpitala,o ile już nie trafiła,bo jeszcze nie doczytałam do końca...

Mam nową pracę (lepiej płatną) i woierze, ze sobie poradzę! I jeszcze dzisiaj mi się cudowny dzien zapowiada : mło-dzie-żo-we! Ze średniej 4.5 jestem zadowolona, bo wiem, ze dokonałam tego sama i nikt nie podniósł mi oceny tylko z tego względu, zebym miała pasek . Odzyskałam poczucie własnej wartości i jest świetnie
ja niestety do swoich nigdy nie miałam szczęscia :/
gdzie miejsce na przyjemności ? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)