|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III
Jakie my chorowite jesteśmy
Mi wszystko siada jak nie tańczę. Jak tylko mam dłuższą przerwę w treningach - zaczynam się sypać. Ostatnim razem tak mnie bolał bark, że nawet mini torebki nie mogłam nosić. Wróciłam na tańce - wszystko przeszło ![]() Zajadam się właśnie plackami bananowo-owsianymi Mleko sojowe i płatki owsiane (bo mąka kukurydziana się skończyła) i do blendera Nawpycham się, niech we włosy idzie
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
A co fajnego tańczysz?
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Łacinę solo i taniec brzucha
Chodziłam też na zumbę, ale musiałam z czegoś zrezygnować, bo za bardzo chudłam
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niezle w sumie. Tylko ja tak jak Ci mowilam gotuje podobnie jak do tej pory tylko np make zastepuje jakas inna maka i tak probuje kombinowac, tz narazie nie narzeka za bardzo chociaz ostatnio jak go wkurzylam to mi powiedzial, ze przez ta diete bezglutenowa mi sie w glowie pomieszalo ostatnio mam bardzo malo czasu, zeby probowac cos ciekawego bo przeprowadzamy moja mame na wies i praktycznie od razu po pracy jedziemy tam wiec jemy w biegu. Ten nowy chleb od azidee pieklam juz 2 razy ale musze go zmodyfikowac, same ziarna zle sie je, za duzo ich i po prostu sie przesypuja w buzi. Sprobuje dodac troche mak i dac mniej siemienia i slonecznika i zobaczymy jak wyjdzie Ja oststnio wieczorami wlasnie probuje troche rozciagac ten kregoslup i delikatnie pomaga ale najbardziej to by pewnie pomogl basen, ale przeraza mnie wizja moczenoa wlosow wchlorze co chwile i takie suszenie ich na szybko ![]() Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chleb od Azi zmodyfikowałam i najbardziej podpasowała mi taka wersja:
CHLEB BEZGLUTENOWY MIESZANY SKŁADNIKI: ‒ ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ‒ pół szklanki mąki gryczanej ‒ pół szklanki mąki ryżowej ‒ szklanka mielonego siemienia lnianego ‒ 2 łyżki mąki kukurydzianej ‒ ¼ łyżeczki soli ‒ 1-1,5 łyżeczki sody oczyszczonej ‒ 5 jajek ‒ 1/3 szklanki roztopionego masła, trochę oleju ‒ 1-1,5 łyżka maślanki lub jogurtu naturalnego (ja daję 2) ‒ 1-2 łyżki miodu Dodatki: ‒ słonecznik wg uznania ‒ pestki dyni PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę, sprawdzałam czy jest wielka różnica między wersją z oddzielaniem żółtek od białek i biciem piany i wersją leniwą, otóż nie zauważam różnicy, więc przygotowanie tego chleba jest błyskawiczne. Dodatki sypiemy na końcu, mieszamy, przelewamy do natłuszczonej i obsypanej mąką formy, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min, a potem zostawiamy w wyłączonym jeszcze na 10.
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
A to tego ost, to jeszcze nie próbowałam. W ogóle to mi tak kasa ucieka przez to bg że masakra
|
#4598 |
|
Rozeznanie
|
- Lepiej się jednak przełam i wybierz do lekarza. Ja mam dyskopatię i spondylolistezę i bywa beznadziejnie, są dni kiedy naprawdę nie jestem w stanie się podnieść z łóżka. Z plastrami rozgrzewającymi zaprzyjaźniłam się do tego stopnia, że nie robią już na mnie większego wrażenia, podczas gdy większość ludzi jest w stanie je znieść przez kilka minut.
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4600 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z kręgosłupem nie ma żartów, zwłaszcza jak się planuje dzieci. Bo sama ciąża to nie wszystko, potem jest kilka lat podnoszenia, noszenia, pochylania się, itd. Tak więc: koniecznie wybierz się do lekarza! Mój gine zapytał mnie ostatnio czy planuję dzieci, bo może lepiej nie Choć szczerze, to wolę już to, niż słyszenie od 19 roku życia, że właśnie ten wiek jest najodpowiedniejszy na posiadanie dzieci: już, teraz, jest idealnie. Nie ma co tego odkładać! Za każdym razem!
|
|
|
|
|
#4602 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chia seeds to teraz moja ulubiona rzecz, dodaję sobie nawet co rano do kaszy jaglanej z mlekiem sojowym ![]() Cytat:
Płatki owsiane, 2 banany, mleko sojowe, ciutek cynamonu, kilka łyżek chia seeds zalanych mlekiem sojowym żeby zrobił się żel, kapka oleju kokosowego, ah i pół łyżeczki sody dodałam. Nie dosładzałam nic, bo wystarczył mi potem syrop klonowy do polania. Wtrążoliłam górkę placków I regret nothing! ![]() Cytat:
A jeszcze mam zachciankę kupić sobie sok z acai Kasa leci, ale moja twarz mnie za to kocha ![]() Ostatnio widziałam przepis na tofu z mąki z ciecierzycy - oczywiście muszę zrobić
|
|
|
#4603 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No a mnie i mojego rodzeństwa jest łącznie 4 i wszyscy ważyliśmy po jakieś 4-5 kilo, z czego ja się urodziłam gdy mama miała 33 lata to tez było to duże obciążenie, zresztą mama wspominała że w czasie gdy sie rodziłam to ona prawie schodziła i widziała już światełko w tunelu.. więc z tym wiekiem kiedy mieć dzieci też warto uważać, żeby nie za późno bo moze być problem u niektórych A mając problem z pleckami stanowczo warto z tym lekarzem się skontaktować co by trochę doradził i sprawdził co się moze stać w razie co.
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Rozeznanie
|
Ech te schorzenia...
Klaudenc, za Twoją sprawą zaczynam dzisiaj picie gluta - codziennie, a od siebie dodam jeszcze dwa razy w tygodniu kozieradkę. Zobaczymy jakie będę efekty. A tak zupełnie odbiegając od tematu zdrowia czy urody, to może macie do polecenia jakieś książki z wątkiem miłosnym - to nie są moje klimaty, więc nie za bardzo wiem w co mam "wdepnąć", a ostatnio naszła mnie ochota na coś lekkiego
|
|
|
|
#4605 | |
|
Moderator
|
Cytat:
a tak z innej beki też to wczoraj odsłuchałam album Epici, ten nowy i jest nudny i chaotyczny, chyba najgorszy ze wszystkich., jestem rozczarowana, ledwo dotrwałam do ostatniego kawałka. Myślałam, że gorszego od Requiem nie zrobią, szczególnie jak usłyszałam intro i jeden kawałek live które są naprawdę przyjemne do słuchania. Tak długo się czeka i rozczarowanie, be
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moja twarz mnie kocha i żołądek i brzusio i głowa
|
|
#4607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi tez moja gin mowi, ze juz powinnam miec dzieci, ale to ze wzgledu na torbiele na jajnikach, bo dopoki nie urodze to beda wracaly ciagle.. Cytat:
|||
|
|
|
#4608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech jeszcze włosy pokochają to będzie bosko Cytat:
![]() Jakbyście chciały poczytać i pooglądać fajne, zdrowe przepisy to polecam mynewroots.org i ohsheglows.com - cuda robią
Edytowane przez Aziddee Czas edycji: 2014-05-03 o 12:52 |
||
|
|
|
#4609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i duuuużo pubów :P Ale w UK, to sklepu mogłoby nie być, ale Pub musi być :P
|
|
|
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
No pub to podstawa i po pracy każdy pędzi do pubu a tylko ja pędzę do domu :P Hahah. Z resztą tu gdzie mieszkam ryneczek jest bardzo malutki, zaledwie tyci Boots, kawiarenka, mini bank i jakieś tam sklepiki a i tak do tego ryneczku się idzie 20 min
Na większe zakupy to właśnie większe miasta <3 Widzisz, mnie teraz ciągnie do metropolii Pytanie trochę z innej beczki: wiecie czy można kupić osobno sam dyfuzor? Mam suszarkę z Bootsa z taką nakładką wąską (jak odkurzacz ) a widzę, że w stylizacji najwięcej dyfuzor daje O.o (po zdjęciach na codzienniku) :P
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4612 |
|
Zadomowienie
|
To super! Zaraz poszukam
Tak w ogóle nie dawno myślałam, że dyfuzor to to http://uradka.pl/img/8eae44fabe57d49...859474d04m.jpg i że skoro tak bardzo dbacie o włosy to jesteście strasznie bogate skoro macie taki sprzęt w domu Wybaczcie, ja się☠dopiero wszystkiego uczę
|
#4613 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a gdybym miała kasy jak lodu, to wyniosłabym się na wyspę XD Cytat:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_tr...1854&_from=R40W ogóle, zastanawiam się o co z tym "dyfuzorem" chodzi: Edytowane przez Doe Czas edycji: 2014-05-02 o 20:44 |
||
|
|
|
#4614 |
|
Moderator
|
Doe, powiem Ci że ja też kocham takie miasteczka itd. a w Polsce zyłam na wsi, ale jak wiadomo Polska wieś to takie że każdy wszystko o Tobie wie i bajki mówią lepsze jak Andersen. Teraz sobie mieszkam w dużym mieście (Bristol), ale jest milutkie, nietłoczne i bardzo ładne. A plus na to, że mam spokój, nikt mnie nie obgaduje, nikt mnie nie zna i nie męczy, mam maleńką ilość znajomych z którymi czasem sie widuję i generalnie dobrze mi się żyje
Chociaż życie na wysepce musi być naprawdę fajne, ja akurat lubię przyrodę itd. i np. brakuje mi lasów takich typowych. Nie trybię tlyko jak ludzie mogą żyć w Londynie, ja na sama myśl o tym że będę musiała jechać tam robić paszport dostaję paraliżu, wrrrr.
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Ten "dyfuzor" wygląda jak bazuka
albo jakaś luneta, wielgachny mikrofon? ciekawe jak się☠tym suszy włosy hmmmDoe dzięki za link! zaraz dopasuję☠sobie wtyczkę
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
Ja się wychowywałam w małej mieścinie i mam do takich słabość. Lubię dobrze znać okolicę, a tutaj bardzo szybko poczułam się dobrze. Mam blisko park, jezioro i po prostu czuję się tu pewnie. W dużych miastach się duszę.
Londyn... podejrzewam, że już po paru godzinach będę marzyła o powrocie do domu :P cassie, nie powiem z czym mi się on kojarzy :P na pewno nie z dyfuzorem do włosów. I proszę bardzo, akurat miałam jeszcze otwartą kartę, bo sama zastanawiałam się nad kupnem samego dyfuzora, bo koleżanka zaproponowała mi odstąpienie suszarki, ale ostatecznie stwierdziłam, że chcę mieć swoją. I takim oto sposobem dorobię się pierwszego sprzętu z angielską końcówką - zapuszczam korzenie, nie ma co .
|
|
|
|
#4617 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja zaraz obok mam rzeczkę i duży park oraz pół godziny dalej wiszący most bristolski, więc na spacerki mam gdzie chodzić bo jest tam pięknie. W ogóle Bristol jest uroczy, wszędzie te maleńkie domki, zielonego dużo, jakieś gotyckie budowle ;D przyjemnie się tu mieszka i jest spokojna okolica, więc nawet nie odczułam przeskoku z małej wsi do miasta bo tu tego miasta typowego nie czuć. Żałuję że będąc w Polsce tego naszego kraju za bardzo nie zwiedziłam, ale moze pojadę w góry za rok to troszkę nadrobię. W sumie w ten dyfuzor by łapę wsadził, ale jak tego na włosy używać, hah ;D |
|
|
|
|
#4618 |
|
Rozeznanie
|
Ja Polskę dość dobrze zwiedziłam i jeśli miałabym się gdzieś w PL osiąść, to albo pod Lublinem, albo Poznaniem. Teraz chciałabym pojeździć trochę po UK, może kiedyś uda mi się również zobaczyć Bristol
. Już wiem o co kaman z tym dyfuzorem, on jest do zakręcania włosów:
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z moich króciaków to by wichry namiętności zrobił
|
|
|
#4620 |
|
Rozeznanie
|
Bo to raczej nie dla nas takie dyfuzory, chyba że któraś by marzyła o wicherku we włosach... Muszę o tym poczytać, bo może siostrze bym kupiła - jako jedyna z rodziny ma włosy bardziej proste niż kręcone i trochę nad tym ubolewa.
Pakowanie się na 2-3dni to istny koszmar, bo nie wiadomo co wziąć, zdecydowanie wolę się pakować na tydzień-dwa. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

Mi wszystko siada jak nie tańczę. Jak tylko mam dłuższą przerwę w treningach - zaczynam się sypać. Ostatnim razem tak mnie bolał bark, że nawet mini torebki nie mogłam nosić. Wróciłam na tańce - wszystko przeszło 
Mleko sojowe i płatki owsiane (bo mąka kukurydziana się skończyła) i do blendera 

hmmm